Találatok a következő kifejezésre: Én csak ha (2047 db)

Fiúk! Hogyan kényeztessen titeket egy lány az elõjáték során? Vagy egyszerûen csak ha nem akarunk még szexelni, hanem csak szeretgetni egymást még felöltözve.

Hol a legjobb nektek? Mit csináljak? Tapasztalatlan vagyok és a legjobbat szeretném a barátomnak.

Legjobb válasz: Akkor beleülsz az ölébe és smároltok.

Akkor beleülsz az ölébe és smároltok.
Ha a legjobbat akarod akkor orál
Lehúzod a sliccét és bekapod neki. Az a legjobb.
A kérdező hozzászólása: Még mielõtt eljutnánk odáig. :) Elég gátlásosak vagyunk és semmit nem kapkodunk el. Szép lassan haladunk, hogy felfedezzük egymást. Elmúltunk már 20 évesek amúgy, de nem is ez a lényeg most.

Hogyha örökbe szeretnék fogadni 1gyereket, de a szülei nem mondtak le róla, hanem elvették tőle, mert nem gondoskodtak róla akkor én csak hivatásos nevelő lehetek és el is vihetik tőlem, ha valakinek "megtetszik"?

Legjobb válasz: Örökbe fogadni csak olyan gyerekeket lehet ahol a biológiai szülõk teljes egészében lemondtak a szülõi jogaikról. Teljesen mindegy mi okból kerültek intézetbe a gyerekek, ha a szülõk nem mondtak le a jogaikról nem lehet örökbe fogadni a gyerekeket. Akkor nevelõszülõk lehetnek csak. Ennek az a rizikója például a te esetedben hogy bármelyik szülõ ha igazolja hogy tud ezentúl gondoskodni a gyerekérõl, a gyermek visszakerül hozzá. Még akkor is ha tegyük fel, te nevelted 5-8-10 éven keresztül..

Örökbe fogadni csak olyan gyerekeket lehet ahol a biológiai szülõk teljes egészében lemondtak a szülõi jogaikról. Teljesen mindegy mi okból kerültek intézetbe a gyerekek, ha a szülõk nem mondtak le a jogaikról nem lehet örökbe fogadni a gyerekeket. Akkor nevelõszülõk lehetnek csak. Ennek az a rizikója például a te esetedben hogy bármelyik szülõ ha igazolja hogy tud ezentúl gondoskodni a gyerekérõl, a gyermek visszakerül hozzá. Még akkor is ha tegyük fel, te nevelted 5-8-10 éven keresztül..
Ha a szülõk nem mondanak le róla, látogatják bizonyos idõközönként akkor nem fogadható örökbe. Sem ti nem tudjátok, sem azok akiknek "megtetszik". Ha a nevelõ szülei lesztek (vagy családtagok vagytok) akkor amennyiben lemondanak a szülei róla, szinte biztos hogy ti kapjátok ha örökbe akarjátok fogadni. (akkor persze nincs nevelõszülõi fizetés- vagy nem tudom hogy hívják, ha anélkül nem vállaljátok, akkor örökbe adják másnak)
Hármas vagyok, ezért mondtam, figyelembe venném, miért vették el. Egy volt kolleginám korábban dolgozott szociális munkásként, épp az olyan esetek miatt hagyta ott, amit leírok most. Nem bírta idegileg. Volt olyan, hogy kicsi faluban élõ anyuka napokra eltûnt és a házba zárta a 4 és másfél éves gyerekeit. A szomszédok riasztották õket, mert ordítottak a kicsik. 3-4 napja ott voltak étel és ital nélkül, a saját ürülékükben feküdtek csont soványan, úgy kellett rájuk törni az ajtót. Az anyukát elõállították, de már elõjáróban tudni lehetett, hogy késõbb akár vissza is kaphatja õket. Na, az ilyenekre mondom, hogy a szülõi jogokat teljesen el kell venni, a gyerekeket inkább örökbe adni.
Ez OFF, de szerintem igenis mérlegelni kéne, kitõl miért vették el a gyereket. Ez igazságtalanság szegény gyerekre nézve. Leéli akár egész gyerekkorát intézetben, és esélye sincs normális szülõkhöz kerülni, mert a szülõk nem mondanak le róla, közben mondjuk le se tojják, mi van vele. Akitõl azért vették el a gyereket, mert nem gondoskodott róla megfelelõen, netán komolyan veszélyeztette, el kéne venni a szülõi jogokat.
3as: Igazad van. De ettõl még ez a helyzet. Anyósomék falun élnek, folynak érdekes dolgok családokban, a gyámügy nem tesz/nem tud semmit tenni. Hülyék a jogszabályok. Meg tudod szülni mindenki tud.. Mindenhez tanulni kell, a gyerekneveléshez nem.
Azért hozzátenném, nem mindenkitõl úgy veszik el a gyereket, hogy többé az életben vissza nem kapják, sõt... Én is falun élek, itt konkrétan nem egy család van, aki olyan anyagi körülmények közé került, hogy elvették tõlük a gyerekeiket, de BÁRMIT megtennének azért, hogy visszakapják õket, csak éppen nem terem minden fán több tucat állás. Azt pedig szerintem nagyon nehéz kiszûrni, hogy ki az, aki nem akar tenni a gyerekéért semmit és ki az, aki szimplán csak nem tud... Én a gyerek véleményét is figyelembe venném, ha már nagyobb.
Én is írhattam volna ezt a példát. Egyébként én tényleg csak olyanokat ismerek akiket nem a pénztelenség miatt vettek el. Hanem mert részegesek, rendõrségi ügy, teljes nemtörõdömség. Pár hónapon belül visszakerültek a gyerekek. Sok a szegény család is itt ahol élek, de õk valahogy mindig megoldják, ha akarják. Nincsenek életveszélynek kitéve a gyerekek. De ez csak olyan amit én is látok. Nem állítom, hogy mindenkitõl akitõl elveszik a gyereket az tényleg hibás.
Az örökbefogadás által a gyerek teljes egészében olyan jogi helyzetbe kerül, mintha a vér szerinti gyermeked lenne. A hivatásos nevelõszülõség egy "szakma", úgy értem, kell hozzá végzettség és általában az önkormányzatok szerzõdést kötnek hivatásos nevelõszülõkkel arra az esetre, ha van olyan gyerek , aki ideiglenesen felügyelet nélkül marad, akkor nála elhelyezik, de ezek hivatalos döntések, az is, hogy meddig maradhat ott a gyerek. Szóval nem "megtetszik" alapon kerül majd máshová, hanem vagy visszakerül a szüleihez (mondjuk azért, mert a kórházból hazamentek), vagy betölti a 18. évet és nagykorú lesz, így mehet, ahová akar. Jogilag innentõl kezdve nincs hozzá köze a hiv. nevelõszülõnek. HA azonban örökbe fogadsz egy gyermeket, felelõs vagy a fejlõdéséért, éss az anyakönyvi kivonatában onnantól kezdve te vagy szülõnek beírva, ha meghalsz, örököl, stb..

Ti hogyan szoktátok megkészíteni a réce hust? En csak huslevest szoktam belole, annak nagyon finom, de mást mit lehet készíteni belôle? Elsôsorban fôétel érdekelne, de ha valami finom levest is ismertek az is érdekel!

Legjobb válasz: Anyukám csak besózza, bekeni zsírral + alá egy is tesz egy keveset, és alufólia alatt, lassan süti meg, közben locsolgatja. Mikor puha, akkor veszi le a fóliát és pirítja meg a bõrét, nagyobb lángon, rövid idõ alatt. Így nem szárad ki. Én csak combot szoktam venni, azt sózom, betekerem bacon szalonnával és fólia alatt sütöm puhára, és ha puha, fólia nélkül pirítom. Hozzá sós vízben szoktunk krumplit fõzni, ezt beleforgatom vagy beletöröm a kacsa zsírjába (nem mindbe, csak amennyitõl nem lesz nagyon zsíros). Lehet enni párolt káposztával, ha valakinek van kedve vacakolni vele, de bármilyen savanyúsággal is jó, vagy pedig kompóttal.

Anyukám csak besózza, bekeni zsírral + alá egy is tesz egy keveset, és alufólia alatt, lassan süti meg, közben locsolgatja. Mikor puha, akkor veszi le a fóliát és pirítja meg a bõrét, nagyobb lángon, rövid idõ alatt. Így nem szárad ki. Én csak combot szoktam venni, azt sózom, betekerem bacon szalonnával és fólia alatt sütöm puhára, és ha puha, fólia nélkül pirítom. Hozzá sós vízben szoktunk krumplit fõzni, ezt beleforgatom vagy beletöröm a kacsa zsírjába (nem mindbe, csak amennyitõl nem lesz nagyon zsíros). Lehet enni párolt káposztával, ha valakinek van kedve vacakolni vele, de bármilyen savanyúsággal is jó, vagy pedig kompóttal.
vadas,
Vadkacsára gondolsz? én már sütöttem szalonnával megspékelve, finom volt. talán még ludaskásának tudom elképzelni, puhára fõzve, sok zöldséggel, rizzsel.
A kérdező hozzászólása: Azt hogyan kell?? :)
A kérdező hozzászólása: Nem vadkacsa, hanem házi réce, aminek elég kemény húsa van
http://www.google.hu/#hl=hu&gs_nf=1&cp=6&gs_id=h&xhr=t&q=lud.. Ha a ludaskására kérdezted, hogyan kell....
Én bepróbálkoznék vele, hogy római tálba összerakom, mint sertéscsülök pékné módra, be a sütõbe, és majdcsak elkészül, amikor akar. Ízre egész biztosan finom lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, ha még tudtok, azt is szivesen fogadom
Nem fõzöm teljesen puhára a levesben, hanem amikor már elég puha, kiveszem és megtöltöm.


Hogyan javíthatnék a beszélgetés minőségén, msn-en ha nekem van wekamerám és mások hallanak és látnak jól, de nekik nincs így én csak hallom őket de halkan és akadozva?

Legjobb válasz: Tömören: nálad szar a kép másoknál jó ha jól értem. Lehet mindenkinek szar a camja csak a tiéd ilyen atom proo. Lehet gond: a netedel ha nagy a pinged de ha másik megkapja jól a képet akkor nem hiszem. Géped szerintem szoftveresen valamit betorzít de igen csúnyán. Rakd újra az msn ent hátha..

Tömören: nálad szar a kép másoknál jó ha jól értem. Lehet mindenkinek szar a camja csak a tiéd ilyen atom proo. Lehet gond: a netedel ha nagy a pinged de ha másik megkapja jól a képet akkor nem hiszem. Géped szerintem szoftveresen valamit betorzít de igen csúnyán. Rakd újra az msn ent hátha..
A kérdező hozzászólása: aham..köszi:)

19 hónapos múlt a kislányom! Csak cumisüvegből hajlandó inni, csak ha én itatom. Mit tehetnék?

Semmit nem fogad el, vagy csak nagyon ritkán. Már kéne neki másból is inni nem? Ha nem adok neki inni, akkor emelgeti a cumisüveget a cumirészénél fogva és sírva könyörög, hogy adjak neki inni. Kb. egy fél délutánt bírtam ki, de aztán feladtam és adtam neki! És a másik probléma, hogy ha meg is próbál inni bel?le akkor is lefelé hajtja a fejét és nem tud inni bel?le, ha egy kicsit megpróbálom neki mutatni, akkor egyb?l elengedi. Ha nem segítek, akkor egy kicsit sírdogál(2perc), majd leteszi és otthagyja. Tudom, hogy hagynom kéne, de ezekben a melegekben sajnálom. Amúgy rengeteget iszik, kb. 2-2,5 litert naponta.

Legjobb válasz: http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/23944?storetype=s.. Nekünk ilyen van, nem kell hozzá a fejet emelni.Elõször fogd te aztán engedd el úgy, hgoy megmondod neki kgyell fognia, hogy igyon. Ez a fajta nem drága, akár kettõt is vehetsz, egyet magadnak, hogy lássa te is abból iszol. Egyébként a két és fél liter szerintem is nagyon sok, én mindenképp megemlíteném a gyerekorvosnak. Csak vizet iszik vagy cukros dolgokat? Ha pedig ennyi a vízigénye akkor elõbb-utóbb maga fog inni, mert annyira szomjas lesz. Már nagylány, ha cumisüvegbõl is de régen magának kéne innia, ezt neki is megmondhatod. Esetleg akkor itasd ha más gyerek is ott van és mutasd meg, hogy õ is milyen szépen iszik, pohárból magának egy ilyen okos nagylánynak is így kell ezt csinálni.

http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/23944?storetype=s.. Nekünk ilyen van, nem kell hozzá a fejet emelni.Elõször fogd te aztán engedd el úgy, hgoy megmondod neki kgyell fognia, hogy igyon. Ez a fajta nem drága, akár kettõt is vehetsz, egyet magadnak, hogy lássa te is abból iszol. Egyébként a két és fél liter szerintem is nagyon sok, én mindenképp megemlíteném a gyerekorvosnak. Csak vizet iszik vagy cukros dolgokat? Ha pedig ennyi a vízigénye akkor elõbb-utóbb maga fog inni, mert annyira szomjas lesz. Már nagylány, ha cumisüvegbõl is de régen magának kéne innia, ezt neki is megmondhatod. Esetleg akkor itasd ha más gyerek is ott van és mutasd meg, hogy õ is milyen szépen iszik, pohárból magának egy ilyen okos nagylánynak is így kell ezt csinálni.
Szia! Nekünk a fél literes pet palack hozta meg az áttörést :) Abból is inkább az a fajta (pl. Fanta), amit meg tud markolni. 1-2 hónap múlva már ment pohárból is. De ehhez (is) kõkemény következetesség kell, ha egyszer azt mondod, hogy nincs több cumi, akkor az úgy is legyen. Nem egy délután alatt fog átállni, de pár nap alatt rendben lesz. A 2-2, 5 liter szerintem egyébként nagyon sok. Nem kérdezted errõl a védõnõt vagy a gyerekorvost?
Esetleg próbáld meg a szívószálat, hátha az tetszene neki. Vagy vannak mesefigurás poharak, menjetek el együtt, válasszon õ, mibõl inna szívesen. Vagy vannak a csöpögésmentes varázspoharak, aminek van füle is, hátha azt megfogná, s inna úgy. Esetleg vegyél magadnak, s igyatok együtt. Lehet kicsit bugyuta ötlet, de az ember néha sokmindent megtesz ;) 4 éves csajszi, 2 éves kissrác, 3 hetes kiscsajszi anyukájuk
én egyszerûen elmostam, és elraktam. mondtam, mától nincs cumi. ha eldöntöd, rakd el. vegyetek egy szívószálasat, vagy valamilyen másikat.
Szia! Az én lányom 17 hónapos és szintén nem hajlandó egyedül inni.Csõrös pohárból sem és szívószállal sem.A tesói ilyenkor már egyedül ittak pohárból.Én itatgatom és hagyom, majd csak megfogja egyszer.

A babám általában jol kiszívja a melleimet, de ha pl- nem annyira éhes és van hogy csak egy mellemet szívja ki akkor a másikat én csak kézzel tudom kifejni mert mellszívóval nem megy. Nem fog így elapadni a tejem?

Legjobb válasz: Ha elég sokszor elõfordúl,hogy csak 1 melledet szívja ki,akkor miért nem szoptatod váltott mellbõl?Nekem mindkét fiam így evett(eszik)szerintem jobb így mint ha mindkettõt odaadnám egyszerre. Ha neked ez nem tetszik,szerintem akkor se fejd le azt amibõl éppen nem evett,csak keveset,hanem következõnek azt add elõször. Csak tejszaporítás céljából fejj. Amúgy ha 2-3x úgy jönne ki a szoptatás,hogy az egyik melled elég neki, és következõnek szintén csak egyet adsz neki,a másikat,akkor szépen be fogsz állni a válltott mellbõl etetésre.És ez elég jól tud mûködni,ráadásul a pici tuti megkapja a tejnek az összes részét:a hígabb elõtejet,a sûrûbb középsõ részt és a nagyon sûrû végét,a "desszertet"

Ha elég sokszor elõfordúl, hogy csak 1 melledet szívja ki, akkor miért nem szoptatod váltott mellbõl?Nekem mindkét fiam így evett(eszik)szerintem jobb így mint ha mindkettõt odaadnám egyszerre. Ha neked ez nem tetszik, szerintem akkor se fejd le azt amibõl éppen nem evett, csak keveset, hanem következõnek azt add elõször. Csak tejszaporítás céljából fejj. Amúgy ha 2-3x úgy jönne ki a szoptatás, hogy az egyik melled elég neki, és következõnek szintén csak egyet adsz neki, a másikat, akkor szépen be fogsz állni a válltott mellbõl etetésre.És ez elég jól tud mûködni, ráadásul a pici tuti megkapja a tejnek az összes részét:a hígabb elõtejet, a sûrûbb középsõ részt és a nagyon sûrû végét, a "desszertet"
Elõször is ne aggódj, biztosan nagyon sok tejed van a babád igényéhez viszonyítva! Gondolom, még pici, mennyi idõs? Azzal, h lefejed a másik melled, fenntartod a többlettermelést, ha azt szeretnéd, hogy minél hamarabb beálljon a kereslet-kínálat, akkor ne teljesen, csak a megkönnyebbülésig fejj!
A kérdező hozzászólása: 1 hónapos a pici, és engem igazából az aggaszt hogy kézzel is ki tudom e fejni, mármint kinyomkodni a tejet rendesen... de lehet hogy megfogadom az elsö válaszoló tanácsát..
elsõ vagyok, még pici a babád, simán be tudnátok állni a váltott mellbõl szopizásra!!!hamar ráállna a cicid! A fejés jó, tejszaporítás céljából, de az úgy nem annyira jó, ha azért fejed ki mert nem evett belõle....

Én 14 éves vagyok 164 cm és 58 kiló. Nem merek strandra menni csak ha nagyon eltakarom a testem mert attól félek hogy mások lenéznek mert van rajtam felesleg. Szerintetek is ciki?

Legjobb válasz: Tudom, hogy ez nem válasz, de én 15 vagyok, és 44 kiló, de még így se merek kimenni a strandra, csak családdal, mert én is félek, hogy meglátják a hasamon meg a combomon a felesleget. Szóval nem vagy egyedül, ha ez egy picit is vigasztal! :)

Tudom, hogy ez nem válasz, de én 15 vagyok, és 44 kiló, de még így se merek kimenni a strandra, csak családdal, mert én is félek, hogy meglátják a hasamon meg a combomon a felesleget. Szóval nem vagy egyedül, ha ez egy picit is vigasztal! :)
Ne azért menj strandra, hogy mások mit fognak gondolni, hanem azért, hogy jól érezd magad. Leírás alapján egyáltalán nem hangzik vészesnek, rosszabbak is simán járnak strandra. Ha csak tökéletes alakú emberek számára tartanák fenn, nem lenne értelme üzemeltetni a strandot. Rajtam is van felesleg (170cm/53kg), mégse húzok magamra zsákot, és csukakozok be egész nyárra a lakásba. 19/L
igen ciki, hogy nem mersz strandra menni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Persze tudom hogy a futás nem elég...az étrendem..hoogy is mondjam elég szegényes mivel nem bírok enni...ezzel sosem volt baj :) )
"Most ugye viccelsz? 170 cm-hez min. 60 kg a megfelelõ testtömeg." Most ugye viccelsz? 170 cm-hez simán jó az 53 kg. kérdezõ, nem ciki. kit érdekel hogy nézel ki, strandolni mész:D persze ha mondjuk 85 kg lennél, az már necces. :D a futás amúgy nem elég, étrendeden is változtatni kell, ha fogyni szeretnél.
nyugi nem azzal fognak foglalkozni . különben is a 164cmhez az 58 kg az nem sok. :)
nincs is rajtad felesleg, ez egy normál arány, sõt. és miért érdekel téged azok vélemyénye, akiket nem is ismersz??
Jövõ hónapban leszek 14, 174cm 61kg (és már fogytam 4kg-ot). Ha te panaszkodsz én mit mondjak? Egyébként én is így vagyok vele, de úgyis el fogok menni strandra barátnõmmel. Végig gondoltam és arra jutottam, hogy úgy sem fogok mindenkinek megfelelni, ha nádszál vékony lennék az lenne a baj, így is találnak bennem hibát mert minden 170+ os 50-55kg, ha ducibb lennék biztos akkor is lenne valami probléma. Nem tudok/tudsz mindenkinek a kedvében járni, szerintem ne érdekeljen mások véleménye csak érezd jól magadat és kész.:) Ne az legyen a mérvadó vélemény, amit egy idegen ember alkot rólad.
"Rajtam is van felesleg (170cm/53kg)"??? Most ugye viccelsz? 170 cm-hez min. 60 kg a megfelelõ testtömeg. A kérdezõnek: bár ez sok mindentõl függ, de az a pici felesleg ami rajtad van (max. 1-2 kg) még elõnyödre is válhat. Szebb, nõiesebb alakod lehet, mint egy átlagos tininek. Szóval bátran menj ki a strandra és élvezd a vizet! Egyébként is az emberek egyre inkább csak saját magukkal törõdnek, nem pedig egymást pocskondiázzák. 22/f
na, az tök jó, akkor sok sikert a céljaid eléréséhez :) és ne legyél ennyire elkeseredve:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kedves kommenteket és járok futni amúgy :) )
másodiknak teljesen igaza van. senki nem fog veled foglalkozni, mert nem 14éves kislányokat bámulni mennek oda. egyébként akkora felesleg nem lehet rajtad, testömmegindexed kb normális. ha ennyire zavar járj ki futni vagy biciklizni, rövid idõn belül látványos eredményt érhetsz el. a 14 évesek meg még gyerekek, nincs alakjuk, ne legyenek irreális elvárásaid magaddal szemben.
Most õszintén... Szerinted kit fog érdekelni, hogy te hány kiló vagy a strandon ? Nem azért mennek oda az emberek, hogy kicikizzék a túlsúlyosokat, hanem hogy fürödjenek. Észre se fognak venni.
Ne törõdj mások véleményével.Nem azért mész le a strandra, hogy mutogasd magad.
"ncore 120mb/s-es internettel" Csak én vagyok olyan hülye, hogy ezt nem értem?
A kérdező hozzászólása: ncoren 120mb/s-es nettel*

Milyen tapasztalatotok van zuglói óvodákkal kapcsolatban? Idén íratom be kislányomat oviba, én csak a Kincskereső ovit ismerem, de nem ismerek többet, és ha oda nem jutunk be jó lenne pár infó a többi oviról, milyenek az óvó nénik, dadusok stb.

Legjobb válasz: Szia! Én a Rózsavár oviba fogom beiratni a kisfiamat. Nem tudok róla semmi infót, csak annyit, hogy ide tartozunk. Már tavaly is voltunk beiratkozni, nem vették fel, 4-szeres volt a túljelentkezés. Idén remélem felveszik, noemberben lesz 4 éves a kisfiam. Úgy tudom, a Kincskeresõ ovi elég felkapott, tehát ha nem oda tartoztok, akkor esélyetek sincsen, hogy felvegyenek. A védõnõnk mondta tavaly, több anyukája is volt, aki ide iratkozott, de el is utasították õket, mert nem körzetesek voltak. A Lengyel utcában is van egy ovi (a nevét sajnos nem tudom), ide a május után született gyermekeket már be sem engedték iratkozni, akkora volt a túljelentkezés. Legalábis tavaly így volt. Idén ide is beratom a kisfiamat. Egyikbe csak felveszik, közel 4 évesen. :)

Szia! Én a Rózsavár oviba fogom beiratni a kisfiamat. Nem tudok róla semmi infót, csak annyit, hogy ide tartozunk. Már tavaly is voltunk beiratkozni, nem vették fel, 4-szeres volt a túljelentkezés. Idén remélem felveszik, noemberben lesz 4 éves a kisfiam. Úgy tudom, a Kincskeresõ ovi elég felkapott, tehát ha nem oda tartoztok, akkor esélyetek sincsen, hogy felvegyenek. A védõnõnk mondta tavaly, több anyukája is volt, aki ide iratkozott, de el is utasították õket, mert nem körzetesek voltak. A Lengyel utcában is van egy ovi (a nevét sajnos nem tudom), ide a május után született gyermekeket már be sem engedték iratkozni, akkora volt a túljelentkezés. Legalábis tavaly így volt. Idén ide is beratom a kisfiamat. Egyikbe csak felveszik, közel 4 évesen. :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszod!Megnézem az általad írt ovit is:) Mi szeptember közepén leszünk 3 évesek, körzetesek vagyunk, de még így is sok a túl jelentkezés a kincskeresõbe, remélem összejön Nektek is:)

Ha mosok én csak úgy válogatoma ruhákat hogy fehér és sötét szinű. A fehér ruhákat zoknikat öszemosom az ágyneműhuzattal. Jó igy?

Jobban kikellene válogatni ugye?

Legjobb válasz: Én külön mosom a törölközõket, általában konyhakendõkkel. Külön a fehérnemût, melltartót kézzel, alsókat magasabb hõfokon, azokat még vasalom is. Fehéret totál külön, színeseken belül is válogatok, sötétebb, világosabb, sõt csoportosítom, hogy külön csak pirosak-rózsaszínek, csak drappok és sárgák, csak zöldek és kékek, csak barnák és feketék stb.

Én külön mosom a törölközõket, általában konyhakendõkkel. Külön a fehérnemût, melltartót kézzel, alsókat magasabb hõfokon, azokat még vasalom is. Fehéret totál külön, színeseken belül is válogatok, sötétebb, világosabb, sõt csoportosítom, hogy külön csak pirosak-rózsaszínek, csak drappok és sárgák, csak zöldek és kékek, csak barnák és feketék stb.
Én csak úgy vállogatom külön, hogy mi az amit 60 fokon és mi az amit csak 40 fokon kell (ez csak egy kiöblítés). Fehér és sötét zoknikat, fehérnemûket nem szoktam külön vállogatni, mert egyikbõl se jönne össze egy rendes adag, félig üresen meg nem járatom a gépet!60 fokon mosom együtt a törölközõket, konyharuhát, ágynemût és a fehérnemût. Ahogy épp összejön egy adag belõle!
Azért teljesen szinenként én nem tudnám összegyûjteni, mert hónapok alatt jönne össze a piros-rózsaszín, vagy a kék-zöld mosnivaló, a ruhásszekrény meg végképp kiürülne.
Nálunk összejön így is hamar. (Én vagyok a teljesen válogatós) de van fél program a gépen meg eco gomb is azzal még takarékosabb. Én így láttam anyámtól és rám ragadt. :)
Nekem sajnos nincs rajta "fél program gomb", pedig sokszor jó lenne!
Hát igazából nem rossz, ez az alap. De a mostani energiaárak miatt, hogy ne szökjön az egekbe a villanyszámla és a vízdíj, én jobban szoktam válogatni. Külön mosom az ágynemût, a törülközõket, a konyhai textileket és abroszokat, ezeket 60 fokon. Külön a testi fehérnemûket (fehéreket), 40 fokon - ezeket naponta cseréljük, elég az alacsonyabb hõfok. A színeseket is aszerint válogatom, hogy mennyire szennyezettek és még azt is figyelembe veszem, melyik ruhadarab színe fog.
A kérdező hozzászólása: :) ez van nálam is!Nem tudnám összegyûjteni , mert 1 db szennyestartóm van, és abban minden féle szinû, fajtájú ruha van. és igy nemis érné meg, igy fehéret sötétet különmosom és ennyi!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!