Találatok a következő kifejezésre: Én a hetet taposom és (2 db)

Én a 29. hetet taposom és reggelente mikor felkelek minden csontom fáj. Normális ez?

Mindenkinek Boldog Babavárást!

Legjobb válasz: igen normális szedsz valamilyen vitamint? mert a magzatvédõ vitamonik ilyenkor nagyon jó hatással vannak a csontokra, legalábbis nekem én mind a két kislányomnál vitamint szedtem, abbahgytam de a doki javaslatára elkezdtem újra szedni és két hét múlva már nem volt semmi gond nagyon boldog babavárást és szép szülést

igen normális szedsz valamilyen vitamint? mert a magzatvédõ vitamonik ilyenkor nagyon jó hatással vannak a csontokra, legalábbis nekem én mind a két kislányomnál vitamint szedtem, abbahgytam de a doki javaslatára elkezdtem újra szedni és két hét múlva már nem volt semmi gond nagyon boldog babavárást és szép szülést
Fenébe a magzatvédõkkel.Béres 500mg-os magnéziumot ajánlom.Hogyha eddig próbálgattad a régi gatyáidat mára már tuti nem mennek fel csípõre, legalábbis nekem nem.Olyan szinten fáj a szeméremcsontom, iszonyatosan szélesedik a csípõm.Remélem könnyen fogunk szülni, mert valakinek ez csak az utolsó hónapban van :o)

Most már én is bekavarodtam! 31. hetet taposom, vasárnap van a fordulónapom. Akkor most én pontosan hanyadik hónapban járok? És vasárnaptól hanyadikba lépek?

Legjobb válasz: OFF! Bocsi Kedves Utolsó válaszoló! De ha június 27-re vagy kiírva, akkor nem 31 hetes vagy szerintem...

OFF! Bocsi Kedves Utolsó válaszoló! De ha június 27-re vagy kiírva, akkor nem 31 hetes vagy szerintem...
Sziasztok! 31 hetes + 2 napos kismama vagyok. A szülés várható idõpontja június 27.-e. Tehát én ma vagyok a betöltött 7 hónapos, azaz elkezdtem a nyolcadik hónapot. Én az adott hónap 27-ét tekintettem mindig is fordulónapnak. így tudom csak követni. Az átlag 4 hét számítandó 1 hónapnak elvet nem vallom, mert akkor a terhesség 40 hete ugye 10 hónapra jön ki.
Nagyon egyszerû kiszámolni. Ha az utolsó menstruációd elsõ napja pl. január 8., akkor minden hónap nyolcadikán van a fordulónapod. Tehát április 8-án vagy 3 hónapos, és így tovább. Négy hetekkel nem lehet számolni, mert a februáron kívül egy hónap nem 4 hétbõl áll.
nemcsak hogy elírt de számolni sem tud...
júli 27-re vagyok kiírva az orvos szerint 31 hetes 2 napos..ugyhogy szerintem elírt valmamit a júni 27.es válaszoló..
A kérdező hozzászólása: 17.01-es kismama!Nálad valami tévedés van tuti!Amint írtam az elején én vasárnap lépek a 32. hétbe, és Július 25-re vagyok kiírva. Nem írtad el a hónapot véletlenül? Egyébként hiába néznek egyesek hülyének, sajnos nekem akkor sem világos. Ha 32 hetes vagyok, az hetekre lebontva 8 hónap, azaz vasárnap kezdem a nyolcadik hónapot. Nekem így logikus, de valahogy még sem így van. Szóval tényleg egyszerûbb úgy nyilván tartani, hogy hány hét van még hátra......:)
Kedves 17:01-es válaszoló. Ha június 27.-re vagy kiírva. akkor már ma 8. hónapot töltötted, mert addig már csak 1 hónap van hátra. Szerintem... Egyébként mindenki másképp számol. Az orvosok az utolsó mensi elsõ napjától számítják a heteket. 40 hetet számolnak, ami 10 holdhónapnak felel meg. Naptári hónapok szerint 9 hónap a terhesség, mert egy naptári hónap nem 4 hétbõl áll, azaz nem 28 napból. Ha megkérdezik, hogy hány hónapos vay, akkor az a legegyszerûbb, ha a kiírástól számolsz visszafelé. Azaz, például én júli 1-re vagyok kiírva, akkor júni 1-én leszek pont 8 hónpos. Addig még csak a nyolcaDIK hónapban vagyok. Azaz betöltött 7 hónapos. Elég bonyolult ez. Az a legjobb, ha az orvosok számítását veszed. Úgyis az a mérvadó. 35 hetes km.
32 be és jövõ héten vas. lesz a BETÖLTÖTT 32 hét. onnan értelemszerûen kezdõdik a 33.
én is 31 hetes vagyok én is belebonyolódtam ezért én is megkérdeztem..nekem azt mondták hogy 32.tõl betöltött 35 ig van a 8.hónap...:)
Én ezt úgy oldom meg, hogy mindig a hetek számát mondom, akkor is ha valaki úgy kérdezi, hány hónapos terhes vagyok. Orvosilag úgyis a hetek meghatározók, nem a hónapok. De egyébként valóban úgy kellene számolni, hogy 1 hónap= 4 hét.
lányok lányok.... egyszerû matek ne mondjátok hogy nem megy....
Hát eddig Én is így számoltam, de mostmár Én is bekavarodtam.:) )) Én 22 hetes vagyok, tehát 5 hónapos ugye?:) )
naptárt vedd elõ. utolsó mensi idõpontját keresd meg. négy hetenként telik el egy hónap na akkor ki tudod már számolni...
A kérdező hozzászólása: Ez oké, de hanyadik hónapnak számít. Ha kérdezik hány hónapos vagyok, sosem tudom megmondani:(
Igazatok van. Július 27-ét akartam írtam. Bocsi!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!