Találatok a következő kifejezésre: Én a fogamzásgátló tablettát szedem (27 db)

Én a yasmin fogamzásgátló tablettát szedem. Az gondot okozhat, ha nem szedem pontosan, vagyis van úgy, hogy egy nap 2 szemet szedek be, mert elöző napit elfelejtettem?

Legjobb válasz: En ugyan nem ezt szede, de szerintem kb mindegyiknel ugyanaz a legfontosabb szabaj: IGEN, AZ GONDOT OKOZHAT, HA EGY NAP KETTOT VESZEL BE, FOLEG HA EZT RENDSZERESEN CSINALOD. Amugy ha egyszeri eset volt es mar regota is szeded nem hiszem, hogy baj lenne. De rre nagyon figyelj oda.

En ugyan nem ezt szede, de szerintem kb mindegyiknel ugyanaz a legfontosabb szabaj: IGEN, AZ GONDOT OKOZHAT, HA EGY NAP KETTOT VESZEL BE, FOLEG HA EZT RENDSZERESEN CSINALOD. Amugy ha egyszeri eset volt es mar regota is szeded nem hiszem, hogy baj lenne. De rre nagyon figyelj oda.
Hát az elég nagy baj, ha nem szeded rendesen! Nem szabad játszadozni vele! Állítsd be a telefonodon, hogy minden nap ugyanabban az idõben jelezzen!!!
Igen, gond.Az a lényege hogy szabályosan szedd.
Valszeg áttöréses vérzés. Mennyi ideje szeded ezt a tablettát?
A kérdező hozzászólása: Tegnap délután megint volt egy kis vérzésem.... Egyszer elmúlik, egyszer visszajön :(. Mi lehet ez? :(
De ez nem attoreses verzes, hanem pecsetelo verzes! Kulonben meg teljesen normalis annal, aki tabit szed.
A kérdező hozzászólása: Hát majd holnap minden kiderül. Az elsõ hónapba nem volt semmi gond, csak most a 2.-ba... Meg azt hittem, hogy teljesen meg fog jönni, mert végig a 2 nap alatt úgy görcsöltem, hogy nagyon, aztán mára már ugye semmi nincs... Hát nem tudom mi ez...
Azt jól teszed. Igaz én eddig csak egyféle gyógyszert szedtem, de annál az elsõ 3 hónapban nekem is volt áttöréses vérzésem, aztán beállt normálisra minden.
A kérdező hozzászólása: Tegnap felhívtam az orvosom, mert aggaszt azért egy kicsit, hogy emiatt váltottunk gyógyszert, és most megint kezdi... Holnapra kaptam hozzá idõpontot. Inkább megmutatom magam, mint sem hogy valami baj legyen...
Az is lehet, hogy gyenge a gyógyszered, de azt sem tartom kizártnak, hogy nem szedhetsz fogamzásgátlót. Az egyik ismerõsömnek is voltak hasonló tünetei és azt mondták, hogy tud fogamzásgátlót használni mert úgy reagál rá a szervezete ahogy kéne.
Esetleg túl erõs, vagy túl gyenge a hatóanyag. Nézd meg mind a két gyógyszer papírját.
A kérdező hozzászólása: Ezt a gyógyszert 2. hónapja szedem. Az ez elõtti gyógyszert másfél évig szedtem, és pont az ilyen tünetek miatt cserélte le a dokim 2 hónappal ezelõtt. Tegnap se volt nagy mennyiségû vérzésem, csak pár csepp. Pénteken meg ugye csak barnáztam.
Még mindig pecsételõ vérzés. -.-

Hallottam, hogy a fogamzásgátló tabletta csökkenti a nők szexuális étvágyát. Mióta szedem, már én sem kívánom annyira a szexet és úgy gondolom nem tesz jót a párkapcsolatunknak. Mit tehetek, hogy ez változzon?

Egyáltalán tapasztalta ezt más is, vagy csak nálam lehet gubanc?

Legjobb válasz: semmi alapja sincs ennek. Ez a placebó hatás tipikus esete. Mikor egy cukorkát kapsz a depressziódra, mert elhiszed hogy ez rendbe rak, és lám eltûnik a depresszió. Én évek óta szedek fogamzásgátlót,de ilyet nem tapasztaltam. És nem is olvastam sehol ilyet, és orvostól hallottam, pedig kórházban dolgozom.

semmi alapja sincs ennek. Ez a placebó hatás tipikus esete. Mikor egy cukorkát kapsz a depressziódra, mert elhiszed hogy ez rendbe rak, és lám eltûnik a depresszió. Én évek óta szedek fogamzásgátlót, de ilyet nem tapasztaltam. És nem is olvastam sehol ilyet, és orvostól hallottam, pedig kórházban dolgozom.
Nyugodtam olvass utána, akár neten is, de mondom, ha ha megkérdezel egy dokit õ mindent el fog neked mondani. És nyugodtan merj kérdezni, azért vannak :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Én akkor kezdtem elgondolkodni ezen, mikor a fogamzásgátló szedését abbahagytam, és valóban nagyon sokszor kívántam, naponta volt olyan is, hogy többször. Azelõtt ilyen érzésem ritkán volt. Most újra elkezdtem szedni és újra leállt a dolog. Akkor kezdtem ezen gondolkodni, hogy vajon van tényleg alapja, mert addig nem érdekelt a dolog.
Nálam is csökkent a nemi vágy, de idõvel a barátomnak sikerült visszahoznia. :) Õt kívántam ha ottvolt mellettem. :P Próbálj meg fantáziálgatni, szeretgesd a barátodat, attól majd megjön a kedved. De semmiképp se problémázz ezen, mert annál rosszabb lesz.
nem tudom én miota szedem pont hogy jobban kívánom , alig várom hogy gumi nélkül betegye:)
eztmár eccer énis bemeséltem magamnak. szedtem-szedtem, majd olvastam vhol h csökkenti, és aztán nekemis elkezdett csökkeni....majd rájöttem h ez nem stimmel, mert gyanus h csak a tabletta szedése után 3 évvel csökkent, mikor errõl olvastam, így gyorsan kimeséltem magamnak, és azóta minden rendbe jött
van ilyen mellékhatása, olvastam a tájékoztatóban de a bemesélõs dolog szerintem logikusabb. de nálam érdekesmód pont az ellenkezõje jött elõ, én eddig csak heti egyszer-kétszer kívántam, most heti négynél tartok és még mindig kívánom.
kamu kérdés
Nem véd semmit. Csak dísznek van hogy költsd rá a pénzed.
szerintem teljesen jogos a kérdés mert TERHES VAGY!!!!

Tisztelt Doktor Úr! Én yadine nevezetű fogamzásgátló tablettát szedek. Mycosyst 150 mg kemény kapszulát kell most mellette szednem candida fertőzés miatt, azt szeretném kérdezni, hogy ez a gyógyszer nem e gyengíti a fogamzásgátló hatását. Mielőbbi válaszá

Tisztelt Doktor Úr! Én yadine nevezetű fogamzásgátló tablettát szedek. Mycosyst 150 mg kemény kapszulát kell most mellette szednem candida fertőzés miatt, azt szeretném kérdezni, hogy ez a gyógyszer nem e gyengíti a fogamzásgátló hatását. Mielőbbi válaszát köszönöm

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A teljes biztonság kedvéért a gyógyszer szedése alatt célszerű más módon is védekezni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A teljes biztonság kedvéért a gyógyszer szedése alatt célszerű más módon is védekezni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Én yadine nevezetű fogamzásgátló tablettát szedek. Mycosyst 150 mg kemény kapszulát kell most mellette szednem candida fertőzés miatt, azt szeretném kérdezni, hogy ez a gyógyszer nem e gyengíti a fogamzásgátló hatását. Mielőbbi válaszá

Tisztelt Doktor Úr! Én yadine nevezetű fogamzásgátló tablettát szedek. Mycosyst 150 mg kemény kapszulát kell most mellette szednem candida fertőzés miatt, azt szeretném kérdezni, hogy ez a gyógyszer nem e gyengíti a fogamzásgátló hatását. Mielőbbi válaszát köszönöm

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A teljes biztonság kedvéért a gyógyszer szedése alatt célszerű más módon is védekezni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A teljes biztonság kedvéért a gyógyszer szedése alatt célszerű más módon is védekezni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Milligest fogamzásgátló tablettát szedek. Ennek a gyógyszernek milyen magas a hormontartalma? Ha gyereket szeretnék, mennyi idő kell mire kiürül a szervezetemből?

Legjobb válasz: A hormontartalom fel van tüntetve a dobozban lévõ tájékoztatón. A gyerekkel az 3 hónap várakozási idõt szoktak javasolni elõvigyázatosságból, hogy kiürüljön a szervezetbõl, ám a gyakorlat azt bizonyítja, hogy ha valaki hamarabb esik teherbe, a babának nem lesz az ég világon semmi baja. Hiszen ezek a mai modern fogamzásgátlók olyan minimális mennyiségû hormont tartalmaznak, hogy szinte jelentéktelen. Éppen csak a tüszõrepedést akadályozzák meg, annál egy picivel több hormon sincs bennük. Nem kell aggódnod akkor sem, ha teherbe esnél 3 hónapon belül.

A hormontartalom fel van tüntetve a dobozban lévõ tájékoztatón. A gyerekkel az 3 hónap várakozási idõt szoktak javasolni elõvigyázatosságból, hogy kiürüljön a szervezetbõl, ám a gyakorlat azt bizonyítja, hogy ha valaki hamarabb esik teherbe, a babának nem lesz az ég világon semmi baja. Hiszen ezek a mai modern fogamzásgátlók olyan minimális mennyiségû hormont tartalmaznak, hogy szinte jelentéktelen. Éppen csak a tüszõrepedést akadályozzák meg, annál egy picivel több hormon sincs bennük. Nem kell aggódnod akkor sem, ha teherbe esnél 3 hónapon belül.
A Milligest háromfázisú tabletta; hormontartalma az elõttem szóló szerint nem magas. Ehhez képest -hasonlóan a terhesség alatt tapasztaltakhoz- sok nõnél mellfeszülést, hányingert, szédülést eredményez, ami sajnos nem is mindig múlik el. Én pl. egy éve szedem. Az elsõ 2 hónapban még élveztem, hogy nagyobb melltartót vehetek, de aztán amikor a hányingernél és szédülésnél tartottam hónapok óta és túl voltam jó néhány terhességi teszten - megijedtem. Az orvos szerint semmi gond a gyógyszerrel. De eltelt egy év, és a tünetek ismét elõjöttek. Rossz közérzet, fáradékonyság, hányinger. Kivéve a 7 napot. Ebbõl arra következtetek, hogy hamar kiürül, hisz amint nem szedem, mindjárt jobban vagyok. Viszont nem tudom eldönteni, hogy a szervezetemnek jót teszek-e azzal, ha továbbra is ezt a fogamzásgátlót szedem. És mivel viszonylag új gyógyszer és kevés a tapasztalat... nehéz dönteni. Nem akarok kísérleti nyúl lenni!

A jelenlegi barátom nem szeretné ha fogamzásgátló tablettát szednék, én viszont igy érezném magam legjobban "biztonságban". Szerintetek észreveszi ha elkezdek a tudta nélkül szedni gyogyot?

Gondolok itt illatok megváltozására,hangulatváltozásokra stb...

Legjobb válasz: Szerintem inkább beszéljétek meg. Az elsõ levélnél én pl. két hétig véreztem, utána végig pecsételtem elgészen a megvonásos vérzésig. Szóval az ilyen nehéz nem észrevenni. Más mellékhatást (pl. hangulatingadozást) én nem észleltem.

Szerintem inkább beszéljétek meg. Az elsõ levélnél én pl. két hétig véreztem, utána végig pecsételtem elgészen a megvonásos vérzésig. Szóval az ilyen nehéz nem észrevenni. Más mellékhatást (pl. hangulatingadozást) én nem észleltem.
Szia! Hány éves vagy? Én 3éve szedem, nem történt velem semmi változás. Nem híztam, ha ezért nem szeretné, és mostmár legalább biztonságban érzem magam..
Rajtam sem látható semmilyen változás én is 3 éve szedem, semmit nem híztam, rövidebbek lettek a vérzési napok, hamarabb elmúlik és kevesebb a vér. Sztem még hasznos is azon felül, hogy biztonságban érzi magát az ember tõle.
szerintem meg, ritkasában van az ilyen férfi, mert vigyáz rád.A fogamzásgátlók lehet biztonságosak, de iszonyatosan megterhelik és megzavarják a hormonháztartást, és ezt közben is észreveszed, de leginkább majd csak akkor fogod amikor abbahagytad.Inkább gumit használjatok, az még biztonságosabb, mert véd a nemi betegségektõl, a tabi meg nem!
Ha nem akarja hogy gyógyszert szedj akkor gyeremket akar? Mert ezt kell megbeszélnetek miértnem akarja. Elég hülye ha nem akarja csak úgy. mitöl fél?
Ritkaság az olyan férfi, aki beleszól abba, hogy kezelem a testem? Ritkaság az olyan férfi, aki talán valami hülye okból nem hagyja, hogy biztonságban legyek? (Az exem is azt akarta, hogy álljak le a fogamzásgátlóval, "mert nem tesz jót", kiderült, hogy ez a drága törõdõ ember fel akar csinálni mintegy véletlenül. Úgyhogy ne ítélkezzetek a srácról, ugyanúgy lehet ez gondoskodás mint valami görénység. Nem valószínû, hogy észreveszi, ha elkezded szedni, de ha mégis, simán ráfoghatod egy felfázásra vagy hasonlóra. A kérdés, hogy tényleg akarsz-e hazudni neki? Én inkább nem feküdnék le vele. Esetleg a köztes megoldás, ha keresel egyéb érveket a gyógyszer mellett (ha nagyon sokáig megvan, rendszertelen, ha borzasztóan pattanásos vagy vagy félnaponta mosnod kell a hajad, ha görcsölsz két hétig vagy fúria vagy a PMStõl), és javasoltatod az orvossal. Ha az orvos javasolja egyéb problémára, a barátod abba nem köthet bele. Ha nem sikerül vele megbeszélni, használjatok óvszert valamilyen óvszerhez való spermiciddel, és ne szexeljetek a legtermékenyebb idõben, akkor is biztonságban vagy. (Háromszoros biztosítás, mi kell még?)
Felajánlod neki, hogyha csökkenne a libidód, akkor abbahagyod. Ezután vezessetek Excel táblát a mennyiségrõl és a minõségrõl! :) (De tényleg, figyeld majd magad, hogy kevesebbet kívánod-e, de azt ne hagyd neki, hogy ezzel cukkoljon, vagy ami rosszabb, vádoljon, hogy kevesebb a libidód a gyógyszer miatt!)
Ha ezeket a dolgokat elmondod neki, hogy elõtte sem volt semmilyen problémád, akkor lehet, hogy kicsit megnyugodna. Meghallgatni meg lehet a véleményét, de szerintem a saját érzéseid alapján döntsd el, hogy mi legyen. De semmiképp se hazudj neki, vállald fel a döntésed, bármi is lesz az.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat!Gyakorlatilag mindenki ugyanazokat a kérdéseket feszegette , amik bennem is felmerültek. 21 vagyok, nem arról van szó, hogy a párom gyereket akarna, csak szimplán az egészségemet szeretné õ megvédeni ettõl a hormonbekavarástól, amiben tökre igaza van, mert tényleg nem a legtermészetesebb módszer a fogamzásgátló tabletta. Már szedtem elötte is Yasminellet 2évig az elözö kapcsolatom idején, semmi bajom nem volt tõle, sõt csak az elõnyeit éreztem meg a testemen(menstruácio rövidebb fájdalommentesebb lett, testsulyingadozás nem volt, a szexet felszabadultabban tudtam élvezni mert 100%os védelemben tudhattam magam). Egyáltalán nem tartok a gyogyszer szedésétöl, neki viszont rossz tapasztalatai vannak ezzel kapcsolatban, pontosan a libidomat félti:) és nagyon ellenzi a gyogyszert, de elgondolkodtam h milyen kapcsolat lesz ez ha már az elején hazudoznom kell emiatt...megprobálom megbezsélni vele ujbol, hátha...köszönöm a válaszokat mégegyszer
Hát igen, ritka az olyan férfi aki a barátnõje egészségét helyezi elõtérbe, és nem a saját kényelmét. A döntés a tiéd, úgyhogy ha nagyon akarod szedni, úgysem tudlak lebeszélni. De a barátodnak igaza van hogy nem akarja. Már csak azért is, mert nagy esély van rá hogy nem kívánod majd a szexet, ez nagyon gyakran elõfordul. Kiszárítja a bõröd, a hajad, hangulatingadozások (ezek a tünetek nagyon gyakoriak), nem hiszem hogy az jó lenne ha egy fiatal lány egy menopauzás nõ szintjén lenne. Ezek saját tapasztalatok, azért írtam le. De az nagy hülyeség lenne ha titokban elkezdenéd szedni, a barátod helyében ezután elgondolkodnék róla, hogy van e bizalom a kapcsolatban. Ha nagyon akarsz hormont szedni, akkor beszéld meg vele normálisan.
miért nem szeretné?
Beszéld meg vele, de a végsõ döntés úgyis a tiéd.
Szió, már van olyan gyógyszer, ami egyáltalán nem tartalmaz hormont!!(Pharmatex család) Beszéld meg a nõgyógyászoddal! Egyébként nyugodtan szedhetsz fog. gátlót, nem fogja észrevenni.

Üdvözlet! 45 éves vagyok, fogamzásgátlót szedek. Menopauza tüneteim vannak, ami nehezíti a napi életemet. Szedhetem én is a Remifemin tablettát? Köszönöm válaszát! E.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Első lépésben egy kivizsgálást javaslok annak kiderítésére, hogy miért vannak az említett tünetek! Ennek ismeretében lehet pl. arról is dönteni, hogy egyáltalán érdemes-e szednie a fogamzásgátló tablettát. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Első lépésben egy kivizsgálást javaslok annak kiderítésére, hogy miért vannak az említett tünetek! Ennek ismeretében lehet pl. arról is dönteni, hogy egyáltalán érdemes-e szednie a fogamzásgátló tablettát. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Üdvözlet! 45 éves vagyok, fogamzásgátlót szedek. Menopauza tüneteim vannak, ami nehezíti a napi életemet. Szedhetem én is a Remifemin tablettát? Köszönöm válaszát! E.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Első lépésben egy kivizsgálást javaslok annak kiderítésére, hogy miért vannak az említett tünetek! Ennek ismeretében lehet pl. arról is dönteni, hogy egyáltalán érdemes-e szednie a fogamzásgátló tablettát. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Első lépésben egy kivizsgálást javaslok annak kiderítésére, hogy miért vannak az említett tünetek! Ennek ismeretében lehet pl. arról is dönteni, hogy egyáltalán érdemes-e szednie a fogamzásgátló tablettát. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!