Találatok a következő kifejezésre: Én a fogamzásgátló (244 db)

Ha fogamzásgátlót szedsz nincs peteérésed... Ha a kimaradt tabletta után a többit beszedted rendesen, akkor nincs gond.

Miért szédülök? Lehet köze ennek a fogamzásgátló rendszertelen szedéséhez?

Ebben a hónapban eléggé rendszertelenül szedtem a fogi tabikat. volt 2 nap amit kihagytam, aztán másnap 2-t vettem be, mert ez volt ráírva a dobozra. Össze.vissza véreztem. most kellene elkezdenem a következ? havit holnap, de amióta ez van, azóta eléggé szédülök

Legjobb válasz: Akkorminek szeded a tabit? "Just in case"?

Akkorminek szeded a tabit? "Just in case"?
A kérdező hozzászólása: te barom. nem élek nemi életet fél éve. szerencsétlen. a pattanásaimra szedem te nyomorék. nem azért szédülök mert terhes vagyok.
Ezek a terhesseg tunetei, tok normalis, ne aggodj!
A kérdező hozzászólása: nem lehet. nem éltem nemi életet 5 hónapja
Vagy hogy ne legyen szeplotelen fogantatas..? :D
Lehet a melegtõl is, meg attól is, hogy összevissza szeded a gyógyszert és felborítod a hormonháztartásod. Menj el orvos! És majd õ megmondja hogy mit csinálj. Ha ma kell a következõ levelet elkezdened akkor én azt javaslom, hogy szedd be a tablettát, de figyelj rá, hogy mindig egy idõben és napi szinten szedd.
Lehet bajod attól ha össze-vissza szeded a gyógyszert, felborul a hormonháztartásod, de sztem a melegtõl szédülsz. Írod, hogy mész Orvoshoz, addig nyugodj meg ne stresszelj mert attól csak rosszabb.
A kérdező hozzászólása: köszi én is erre gondoltam.
Na, az ilyenek írják, hogy nem 100%-osan véd a tabletta. És még el is hiszik. Meg hogy én védekeztem, mégis terhes lettem.

Volt már valakinek ilyen? 3 nődokinál is voltam, mindegyik tagadta, hogy a fogamzásgátló miatt van, de én már nem hiszek nekik.

Azelőtt nem volt ilyen problémám,de mikor a Jangee-t kivonták a forgalomból, felírta az orvosom a Yasminelle-t. Amikor a másfeledik héten jártam a szedésében, furcsa ütögetést éreztem a hüvelyemben, és tágulást. Ehhez társult ráadásul szinte egész napos nemi izgalom, szerencsére, az már csak ritkán van. Mikor ülök, semmi gond, de ha felállok,és gyalog megyek vhová, húzódást érzek, szárazságot, mintha a gravitáció tépné a hüvelyemet.Csak Lidocain krémmel bírom elviselni a napokat, és ez már négy hónapja keseríti meg az életemet. Kivel fordult ez elő? Mitől lehet? Kihez forduljak, aki segíthet rajtam? Ha tudtok erről valamit, kérlek, írjatok, mert már élni sincs kedvem, annyira elkeseredett vagyok.Csak egy levelet szedtem be a Yasminelle-ből, utána visszaálltam a régi gyógyszeremre, és mégsem múlt el, másfél hete pedig már abbahagytam a fogamzásgátlót, nem szedek semmit.

Legjobb válasz: Igazából a Yasminelle és a Jangee ugyanaz, én inkább arra tippelek, hogy elkaphattál egy fertõzést, a gombák tényleg könyebben elszaporodhatnak a fogamzásgátló szedése alatt. Mennyi ideje szedtél már fogamzásgátlót, elõtte voltak menstruációs zavaraid, hormonális zavarra utaló jelek?

Igazából a Yasminelle és a Jangee ugyanaz, én inkább arra tippelek, hogy elkaphattál egy fertõzést, a gombák tényleg könyebben elszaporodhatnak a fogamzásgátló szedése alatt. Mennyi ideje szedtél már fogamzásgátlót, elõtte voltak menstruációs zavaraid, hormonális zavarra utaló jelek?
Ez fertõzés, gyulladás, nem tabletta. Semmi köze a tablettához, bármennyire szeretnéd ezt hinni. Nem Lidocain kell, hanem gyógyszer.
A fogamzásgátlóknak elég sok mellékhatása van, de mindenkinél máshogyan, és más mértékben jönnek ki ezek a tünetek. De valóban van hüvelyszárazság a lehetséges mellékhatások között. Ez nem jelenti, hogy biztos attól van, de elõfordulhat. Az orvos meg persze azt szeretné, hogy minél több foggátlót szedjél be, mert õt a gyártók nagyon jól megfizetik. Elég régóta szeded már a bogyót, lehet, hogy a szervezeted ezzel jelezte, hogy elege van és szünetet kér. Veszíteni nem veszítesz ha megpróbálod, hátha elmúlik a dolog. De lehet, hogy pár hónapot várnod kell mire tisztul a szervezeted. A hüvelyszárazságon kívül más furcsa tüneteid voltak? Pl hõhullámok? Mennyi idõs is vagy?
Elsõ vagyok, nem laikus és bocsi, de sokszor kiakaszt, hogy minek kér tanácsot az ember, ha nem fogadja meg és csak azt a választ hajlandó elfogadni amit õ elõtte már kiguglizott. Sajnálom, hogy ez rajtad csattant. Javaslom, hogy menj el általános sebészeti kivizsgálásra is!
Szerintem ez keringési probléma, lehet, hogy kialakult egy értégulat a hüvelyedben.Ezen kívül lehet valamilyen hüvelyszárazság-érzést okozó fertõzésed is, pld.gomba.
Én hét éve szedem a Yasminelle-t, 2 szünetet tartottam már, soha semmi bajom nem volt tõle. Amúgy ha három orvosból háromnak nem hiszel akkor nem tudom, mit vársz a laikusoktól...
Sebészeten gazdagodtál valami okossággal?
A kérdező hozzászólása: Igen, a sebészet is eszembe jutott, csak más nem említette rajtad kívül, köszönöm ezt az ötletedet is!
A kérdező hozzászólása: Ma 7:19-esnek: 27 éves vagyok, nincsenek hõhullámaim, csak ez a borzasztó húzódó érzés, amit leírtam, olyan, mintha egy csomó vér a hüvelyem köré tolult volna. Más tünetem jelenleg nincs, és akkor érzem leginkább, ha megyek. Ha leülök, megszûnik a rossz érzés. Nagyon nehéz így takarítani, fõzni elvégezni a mindennapi teendõimet, sokszor már felállni sincs erõm, csak ülni. Elsõ válaszolónak: semmi gond, csak azért esett rosszul, mert már 4 hónapja szenvedek, és 3 orvos próbál meggyõzni arról, hogy semmi bajom, hiába mondtam, hogy márpedig van.Ezért fordultam inkább hozzátok segítségért, egyébként pedig semmi bajom az orvosokkal, csak ettõl, amitõl ennyire szenvedek, nem tudnak megszabadítani, az egyik a 3-ból pedig nem is akart. Kijelentette, vizsgálat nélkül, hogy semmi bajom, és ezeket a tüneteket csak beképzelem magamnak...(???) Utoljára a Lactofeel-t próbáltam ki, de az sem használt, pedig az fertõzésre is jó, és elég drága volt. Próbáltam a Protexin Gynophillust is, Canestent is, egyik sem vált be. Köszönöm, hogy visszaírtál, hidd el, bármilyen tanácsot megfogadok, és én az orvosok elõtt egyáltalán nem nézelõdtem a google-on. Azt írtad, nem vagy laikus. Szóval, ha van ötleted, kérlek, írd meg nekem, minden vélemény számít, hidd el, mert tényleg végsõ elkeseredettségemben írtam erre az oldalra.Végre boldog életem lehetne, de ez a valami tönkretesz. Már aludni sem tudok, annyira rámtör a kétségbeesés, és csak sírok órákon keresztül. Nem csattant rajtam semmi, biztos vannak olyanok, akik miatt kicsit fokozottabban reagáltál, én megértem, de én nem ilyen vagyok. Szóval semmi gond, sõt, ha tudsz valami kezelési módot még, kérlek, írd meg.
A kérdező hozzászólása: Ja, és egyébként az egyik gyógyszertárban egy gyógyszerész a szemembe megmondta, hogy igenis okozhat ilyet egy fogamzásgátló.
A kérdező hozzászólása: 22:04 Tíz évig szedtem fogamzásgátlót, 1 szünettel. Elõtte nem voltak menstruációs zavaraim, se hormonzavarra utaló jeleim.
A kérdező hozzászólása: Háromból kettõ nõgyógyász is megvizsgált, és mindent rendben találtak, és nincsenek egyértelmû fertõzésre utaló jeleim. De ha mégis az, örülnék, mert akkor legalább kezelhetõ lenne. Az egyik orvoshoz magánpraxisba mentem direkt, õ sem talált semmit, a fertõzést pedig fel sem vetette egyik orvos sem, és már csomót költöttem gomba elleni kenõcsökre, egyik sem használt. Azért várok választ kedves elsõ válaszoló, ahogy te mondtad, laikusoktól, mert az orvosok nem segítettek, és gondoltam, hátha van itt valaki, akinek volt hasonló problémája. Ilyen egyszerû. Kímélj meg a cinikus kérdésedtõl, mert így is van elég bajom, köszi. Egyébként én is valami keringési rendellenességre gondolok, de ha ez van, létezik rá gyógyszer?
A kérdező hozzászólása: Á, nem, kiderült, hogy húgyúti gyulladásom van, hüvelygyulladással fûszerezve, csak ezt Pécsen képtelenek voltak megállapítani... két hete kezelnek, de még mindig nem vagyok jól. Végülis nem csoda, egy 9 hónapja tartó kezeletlen gyulladás nem fog ilyen hamar eltûnni. A gond csak az, hogy már élni sem akarok, annyira kikészültem.

Csak én ellenzem annyira a fogamzásgátló szedését?

Csodálkozok hogy ennyi fiatal szedi már 14-15évesen is, sztem nem hiszem hogy ilyen id?sen is már szedni kéne, és nem hiszem hogy ha vki évekig szedi nem lesz semmi mellékhatása, de ez az én saját véleményem, nem szedném, mert nem érezném magam teljes biztonságban, meg félek a mellékhatásoktól is stb. Jó tudom kényelmesebb nélküle de akkor is..

Legjobb válasz: én olyan szinten ellenzem, hogy 17 éves vagyok, most rendszeresen együtt vagyok a barátommal, és anyukám akart felíratni nekem fogamzásgátlót.. de én mondtam, hogy 18 éves korom elõtt nem szeretnék :'D nem mintha olyan sok dolog változna 17-18 között, de azért én még korainak tartanám. ez alatt meg pláne

én olyan szinten ellenzem, hogy 17 éves vagyok, most rendszeresen együtt vagyok a barátommal, és anyukám akart felíratni nekem fogamzásgátlót.. de én mondtam, hogy 18 éves korom elõtt nem szeretnék :'D nem mintha olyan sok dolog változna 17-18 között, de azért én még korainak tartanám. ez alatt meg pláne
Azért ez egy elég összetett téma. Én attól függõen ellenzem, hogy a lány hogyan áll a testi érettség terén, és pontosan mire is kell. 16 évesen kezdtem el fogamzásgátlót szedni, mert ez mentett meg attól, hogy kivegyék a petefészkem egy belsõ vérzéssel fenyegetõ ciszta miatt. VISZONT 9 éves korom óta menstruáltam, 10 éves koromra teljesen beállt, szóval masszív 6 éve volt napra pontos ciklusom, így nem tartottam korainak. Azt viszont helytelenítem, hogy minden vizsgálat nélkül felírják 14-15 éveseknek úgy, hogy lehet még 1 éve sem menstruálnak rendesen. A hosszú távú mellékhatásoktól nem félek, mert gyakran járok orvoshoz ellenõriztetni (és jómagam is orvosi egyetemre járok), valamint a családom olyan termékeny, hogy kis túlzással, ha ránk néznek is teherbe esünk. Odafigyelés a kulcsa mindennek. 19/L
sose használnám, de az hogy már 14-15 évesek szedik az felháborító, az se normális, hogy 17-18 éves kor alatti gyerekeke szexelnek, de hogy még a hormonrendszerüket is tönkre teszik, akárki akármit mond, hormonok vannak benne, ha kevesebb is akkor is a ha vki gyereket akar és leáll vele nem biztos, hogy újra indul a peteérés, esetleg segítség nélkül teherbe esik, vagy segítséggel sem, mindenkinek a saját élete, ha nekik jó, hogy teletömik magukat hormonokkal akkor tegyék, én nem fogom
Alapvetõen nem ellenzem. Viszont fel vagyok háborodva azon, hogy manapság már 14-15 éves korban is felírják (kizárólag fogamzásgátlásra), vagy épp mindenféle vizsgálat nélkül írja a receptet az orvos.... De ezen az oldalon is mindenkinek azt ajánlgatják. Mintha csak cukorka lenne. Egy 14-15 éves lánynak általában nincs olyan stabil ciklusa, peteérése, mint egy idõsebb nõnek. Ha belepiszkálnak, akkor esélyes, hogy sosem lesz normális ciklusa, ami ugye eléggé megnehezíti a teherbeesést. Nem ilyen idõs korúaknak találták ki. Plusz tabletta felírása elõtt sokkal szigorúbb kivizsgálás lenne szükséges. A rákszûrésen és a vérvételen kívül kellene még egy alapos kikérdezés a ciklusról, plusz megnézni, hogy a nõnek egyáltalán van-e szabályos peteérése. Hát szerintem ezt nem sok nõnek nézték meg... Az meg megint csak durva, hogy manapság mindenre felírják. Görcsölsz? Szedjél tabit. Rendszertelen? Szedjél tabit. Pattanásos vagy? Szedjél tabit. Nem hiszem, hogy nem lenne más megoldás. Ráadásul rendszertelen ciklusra fel sem szabadna írni!

Frontváltozás és fogamzásgátló tabletta közt van összefüggés? Mármint ennek a 2 tényezőnek milyen befolyása lehet együttesen a szervezetre?

Menzeszem után jött a melegfront, és ismét el?jött a fejfájás émelygés, illetve picit fáj is a mellem. Az lenne a kérdésem, hogy mindez lehet a frontváltozás, illetve a fogamzásgátló együttes hatása? Vagy valami más van a háttérben?

Legjobb válasz: Én nem szedek fogamzásgátlót, mégis ma ilyen tüneteggyütteseim voltak. Én tudom roppant frontérzékeny vagyok, kb. 5 éve.

Én nem szedek fogamzásgátlót, mégis ma ilyen tüneteggyütteseim voltak. Én tudom roppant frontérzékeny vagyok, kb. 5 éve.
azér mer foggátlót szedsz attólmég lehetsz frontérzákeny....
A kérdező hozzászólása: Frontérzékeny is vagyok. Ezért is kérdeztem rá, hogy ez a 2 tényezõ okozhat-e ilyen tüneteket, mivel eddig még nem tapasztaltam hasonlót.

Jangee fogamzásgátlót kezdtem szedni január 18. óta. Azóta nem múlt el a vérzésem (ma 17. napja). Amikor elkezdtétek szedni a fogamzásgátlót, akkor veletek is előfordult, hogy ilyen sokáig megvolt? Én már kezdek aggódni.

Legjobb válasz: Én Diane 35-öt szedtem és egy egész hónapig megvolt az elsõ hónapban! Aztán beállt és órára pontosan tudtam, mikor fog megjönni. :)

Én Diane 35-öt szedtem és egy egész hónapig megvolt az elsõ hónapban! Aztán beállt és órára pontosan tudtam, mikor fog megjönni. :)
Köszönöm, mostmár kicsit nyugodtam vagyok:)
Én január 37én kezdtem el szedni és a 16.nap óta vérzek. Azt hittem ezzel csak én vagyok így, de megnyugodtam, hogy másnak is van ehhez hasonló problémája. Hányingered nincs?, mert nekem még az is van:(
27én. elnézést elgépeltem
Azt nem tudom, mitõl lehet, mindenesetre én várnék vagy 3 hónapot, amíg teljesen kiürül a fogamzásgátló.
3 hónapot szoktak javasolni az orvosok a tabletta abbahagyása és a babaprojekt elkezdése között. Amúgy én 12.-én vettem be az utolsót (én is abbahagytam, mert gyereket szeretnénk), de semmi hasonlót nem tapasztalok, mint te. Bár mi védekezünk most máshogy , mert be szeretnénk tartani a 3 hónapot. Szerintem menj el nõdokihoz, és mondd el neki a panaszaidat, így látatlanban nehéz megmondani, hogy mi lehet.
Szerintem még helyre sem állt a ciklusod, emiatt lehet a maszatolás. És 3 hónapig tényleg ajánlatos másképp védekezni. Nekem ezt doki mondta.

Egy távoli rokonunknak trombózisa volt, fogamzásgátlótól. A nagypapám olyan gyógyszert szed, ami vérrög gátló hatással rendelkezik. Szedhetek még én ettől fogamzásgátlót? A barátnőmnek pedig csak egy veséje van. Szedhet fogamzásgátlót?

Tudom legjobb lenne, ha ezt egy n?gyógyásznak tenném fel, de kíváncsi vagyok rá.

Legjobb válasz: Szia!Azt nem irod hogy esetleg te is hajlamos vagy e trombózisra vagyis hogy visszeres e a lábad.Mert ha igen akkor nem szedhetsz fogamzásgátló tablettát.Nálam is ez a helyzet nem volt még trombózisom de hajlamos vagyok rá és még vérhigitót is szednem kell ebböl az indokból ,ugyhogy nem lehet fogmzg.szednem.Azt hogy egy vesével lehet e nem tudom.De az a legbiztosabb ha felkeresed a dokid és megbeszéled vele ezeket a dolgokat.

Szia!Azt nem irod hogy esetleg te is hajlamos vagy e trombózisra vagyis hogy visszeres e a lábad.Mert ha igen akkor nem szedhetsz fogamzásgátló tablettát.Nálam is ez a helyzet nem volt még trombózisom de hajlamos vagyok rá és még vérhigitót is szednem kell ebböl az indokból , ugyhogy nem lehet fogmzg.szednem.Azt hogy egy vesével lehet e nem tudom.De az a legbiztosabb ha felkeresed a dokid és megbeszéled vele ezeket a dolgokat.
Mivel a nõgyógyász írja fel a fogamzásgátlót, úgyis el kell mennetek hozzá. A kérdéseitekre meg a legpontosabb választ õ tudja adni.
Hát ezt csak úgy tudhatod meg ha elmész vérvétlre!Pl.:nekem édesapám trombózist kapott 2hónapja és kiderült, h én sem szedhetek, mert akár a legrosszabb is megtörténhet...

Járt már így valaki, mint én? Mitől van ez? Tán terhes vagyok? Félek, hogy elkezdtem enni a fogamzásgátlót és mi van ha ártok vele?

1 évvel ezelőtt császármetszésem volt. Azóta a menstruációm előtt 2-3 napig barnázom és utána jön meg. Most pedig már 5. napja barnázom csak, vér még nem jött. Most kezdtem el szedni újra fogamzásgátlót, de már lehet bánom, hiszen ha azt nézzük meg se jött a bajom, csak barnázom. (Azért vettem be, mert szülésem óta menstruáció előtt barnázok pár napig és azt hittem meg jön most is, de még jele sincs) Első nap barnáztam, második nap semmi nem volt, harmadik nap megint jött egy kis barna és azóta csak barnázom. Szülésem előtt normálisan megjött. Terhességem alatt nem volt semmiféle komplikáció. (a babám feje fent volt, azért kellett császármetszés csinálni) Amióta most több napja barnázom látványosan többet eszek és szag undorom is van amikor főzés közben olvad a zsír. Reggel hányingerre kelek az éhségtől. Tegnap vendégségben voltunk és a páromnak öntöttek előbb a jeges üdítőből és szinte jégkását ivott. Restelltem belőle kérni és mikor hazajöttünk tettem is befele magamnak vizet a fagyóba. Ma reggel az volt az első, hogy jeges kólát ittam.

Legjobb válasz: Elõször is, a "barnázás" is vérzés-menzesz,csak kisebb a vérzés. Akár lehetsz terhes is,van aki a terhesség alatt hónapokig vérzik. A fogamzásgátló a leendõ babánál nem okoz károsodást.A terhesség "létrejöttében",kihordásában,azaz az anyánál okozhat problémát. Úgyhogy,ha a terhesség megmarad nem szokták javasolni az abortuszt,ha fogamzásgátló szedése mellett jött létre.

Elõször is, a "barnázás" is vérzés-menzesz, csak kisebb a vérzés. Akár lehetsz terhes is, van aki a terhesség alatt hónapokig vérzik. A fogamzásgátló a leendõ babánál nem okoz károsodást.A terhesség "létrejöttében", kihordásában, azaz az anyánál okozhat problémát. Úgyhogy, ha a terhesség megmarad nem szokták javasolni az abortuszt, ha fogamzásgátló szedése mellett jött létre.
A kérdező hozzászólása: Ha terhes lennék se végeztetnék abortuszt!
Ne is, ezért hiba lenne.

Hallottam, hogy a fogamzásgátló tabletta csökkenti a nők szexuális étvágyát. Mióta szedem, már én sem kívánom annyira a szexet és úgy gondolom nem tesz jót a párkapcsolatunknak. Mit tehetek, hogy ez változzon?

Egyáltalán tapasztalta ezt más is, vagy csak nálam lehet gubanc?

Legjobb válasz: semmi alapja sincs ennek. Ez a placebó hatás tipikus esete. Mikor egy cukorkát kapsz a depressziódra, mert elhiszed hogy ez rendbe rak, és lám eltûnik a depresszió. Én évek óta szedek fogamzásgátlót,de ilyet nem tapasztaltam. És nem is olvastam sehol ilyet, és orvostól hallottam, pedig kórházban dolgozom.

semmi alapja sincs ennek. Ez a placebó hatás tipikus esete. Mikor egy cukorkát kapsz a depressziódra, mert elhiszed hogy ez rendbe rak, és lám eltûnik a depresszió. Én évek óta szedek fogamzásgátlót, de ilyet nem tapasztaltam. És nem is olvastam sehol ilyet, és orvostól hallottam, pedig kórházban dolgozom.
Nyugodtam olvass utána, akár neten is, de mondom, ha ha megkérdezel egy dokit õ mindent el fog neked mondani. És nyugodtan merj kérdezni, azért vannak :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Én akkor kezdtem elgondolkodni ezen, mikor a fogamzásgátló szedését abbahagytam, és valóban nagyon sokszor kívántam, naponta volt olyan is, hogy többször. Azelõtt ilyen érzésem ritkán volt. Most újra elkezdtem szedni és újra leállt a dolog. Akkor kezdtem ezen gondolkodni, hogy vajon van tényleg alapja, mert addig nem érdekelt a dolog.
Nálam is csökkent a nemi vágy, de idõvel a barátomnak sikerült visszahoznia. :) Õt kívántam ha ottvolt mellettem. :P Próbálj meg fantáziálgatni, szeretgesd a barátodat, attól majd megjön a kedved. De semmiképp se problémázz ezen, mert annál rosszabb lesz.
nem tudom én miota szedem pont hogy jobban kívánom , alig várom hogy gumi nélkül betegye:)
eztmár eccer énis bemeséltem magamnak. szedtem-szedtem, majd olvastam vhol h csökkenti, és aztán nekemis elkezdett csökkeni....majd rájöttem h ez nem stimmel, mert gyanus h csak a tabletta szedése után 3 évvel csökkent, mikor errõl olvastam, így gyorsan kimeséltem magamnak, és azóta minden rendbe jött
van ilyen mellékhatása, olvastam a tájékoztatóban de a bemesélõs dolog szerintem logikusabb. de nálam érdekesmód pont az ellenkezõje jött elõ, én eddig csak heti egyszer-kétszer kívántam, most heti négynél tartok és még mindig kívánom.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!