Találatok a következő kifejezésre: Én AB - (463 db)

Én AB RH - vagyok, a párom AB RH +, ha a baba pozitív lesz, csak abban az esetben adnak ellenanyagot. Csak szülés után tudják kideríteni a baba vércsoportját?

Legjobb válasz: igen. Szülés után megnézik a baba vércsoportját, és ha + kapsz ellenanyag injekciót. De ne félj, én is sokat jártam utána, beszélten védõnõvel, dokival, szülésznõvel, és mindenki egységesen azt mondta, hogy semmi baj nem lesz ebbõl, kapsz egy injekciót, és a további terhesség is problémamentes lesz. Terhesség alatt 3X néznek ellenanyagot, de én még nem is hallottam olyat, hogy gond lett volna a terhesség alatt. Nyugi.-) (én A RH - vagyok, párom B RH +)

igen. Szülés után megnézik a baba vércsoportját, és ha + kapsz ellenanyag injekciót. De ne félj, én is sokat jártam utána, beszélten védõnõvel, dokival, szülésznõvel, és mindenki egységesen azt mondta, hogy semmi baj nem lesz ebbõl, kapsz egy injekciót, és a további terhesség is problémamentes lesz. Terhesség alatt 3X néznek ellenanyagot, de én még nem is hallottam olyat, hogy gond lett volna a terhesség alatt. Nyugi.-) (én A RH - vagyok, párom B RH +)
Szia! Mi is így vagyunk. Az elsõ vérvételkor megnézték, hogy van-e ellenanyag a véremben, szerencsére nem volt. (A védõnõ azt mondta, hogy ha van sem árt a babának, csak ha vért kell kapnom, akkor valami kezeltet kell adni... Pontosan már nem tudom) Még egyszer megnézik majd egy vérvételkor, ha akkor is rendben, ennyi. A szülés után, ha a baba +, 3 napon belül kell kapnod szurit, hogy a következõ + terhességedet is ki tudd hordani. Remélem segítettem, 17 hetes, rh - kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, megnyugtattatok:)

Most ha én AB Rh ( - ) negatív vagyok, és vért adok az mire jó mármint végülis ugyanezen vércsoporton kívül kb mindenki behal tőle, akkor? . P

Legjobb válasz: Ez egy ritka vércsoport, így jó ha vért adsz, mert sok AB RH negatívos vár rá.

Ez egy ritka vércsoport, így jó ha vért adsz, mert sok AB RH negatívos vár rá.
Az Rh - -os Rh +-nak és Rh- -nak egyaránt adhat, Rh- pedig szigorúan csak Rh--tól kaphat vért. Ambuláns beavatkozásoknál o Rh - vért szoktak adni, de elõre tervezett operáció esetén csak teljesen csoportazonos vért használnak fel, úgyhogy mivel a Te vércsoportod Magyarországon a legritkább, ezért "megéri" vele vért adni, mivel jó eséllyel valaki mûtétjét segíted vele. Olyannyira így van ez, hogy ha regisztrált véradó lennél, akkor elég gyakran hívogatnának telefonon (akárcsak a 0 Rh - apukámat), hogy menj be vért adni, mert X kórházban nincs elég vér a mûtéthez.
A kérdező hozzászólása: hmm úgy látom világviszonylatban is kiemelkedõen ritka, akkor majd adakozom bár még csak 17vagyok de majd ha 18 leszek évente 1x belefér v ahogy lehet majd.

Teherbesést csökkenti, ha én ÁB RHpozitív, a párom AB RHnegatív vércsoportú?

Legjobb válasz: Nem, de ha fordítva lenne, akkor problémák merülhetnének fel. Elsõ babánál még nincs gond, de a másodiknál már lehetnek.

Nem, de ha fordítva lenne, akkor problémák merülhetnének fel. Elsõ babánál még nincs gond, de a másodiknál már lehetnek.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen
Én ab rh-, a párom +...semmi gond nem volt.
A teherbeeséshez nem sok köze van ennek.Ha az anyuka negatív, apuka pozitív akkor szülés után 48 órán belül anti D injekciót kell adni az anyának.Ezt minden vérzéssel járó beavatkozáskor a terhesség alatt megadják.
Még annyi, hogy fordított esetben, ha anyuka poz, apuka neg akkor nem áll fenn az összeférhetetlenség, ez esetben nincs teendõ. Üdv:3-ik voltam

Bejelöltem két sulit. Ha felvesznek mindkettõbe, dönthetek úgy, hogy én abba a suliba szeretnék járni, amit 2. nak jelöltem?

8.os vagyok.Elsõnek egy angol tagozatot jelöltem,2.nak egy humánt.ha felvesznek mind a kettõbe,dönthetek úgy,hogy a humánra szeretnék járni? Megbántam,hogy csak 2.nak jelöltem..:S 14/L

Legjobb válasz: Ha ugyanabban a suliban jelölted meg, akkor az igazgatónál kérvényezheted, hogy átmenj másik osztályba, bár egy 4-évesrõl egy 5-évesre átiratkozni nem feltétlenül lesz egyszerû. A másik dolog, hogy amióta kitalálták ezt a KLIK-et, szinte kiszámíthatatlan minden; régen az volt, hogy az igazgató bírálta el a kérvényt, ma már az se tudja, aki kitalálta ezt a rendszert, hogy ennek mi a folyamata.

Ha ugyanabban a suliban jelölted meg, akkor az igazgatónál kérvényezheted, hogy átmenj másik osztályba, bár egy 4-évesrõl egy 5-évesre átiratkozni nem feltétlenül lesz egyszerû. A másik dolog, hogy amióta kitalálták ezt a KLIK-et, szinte kiszámíthatatlan minden; régen az volt, hogy az igazgató bírálta el a kérvényt, ma már az se tudja, aki kitalálta ezt a rendszert, hogy ennek mi a folyamata.
Nem dönthetsz úgy. Pont ez a lényege a sorrendállításnak és annak, hogy egy lehetõség van még utólag is arra, hogy az ember változtasson rajta, de ennek a határideje már rég lejárt. Ha az elsõbe felvesznek, akkor nem dönthetsz úgy, hogy a másodikba mész - ugyanis abba nem vesznek fel.
A kérdező hozzászólása: Nem egy iskola a kettõ, sõt nem is egy város.Az angol tagozat meg 5 éves, a humán 4...:S Semmi esély, akkor? :)
Ha jol tudom marcius 12.-ig lehet sorrendet valtoztatni. Legalabbis nekem ezt mondta az ofom..14/L
Szia! Márciusban lesz még lehetõség sorrend módosításra. Nekünk azt mondták, hogy a sorrend azért fontos, mert ahová elsõ körbe bekerülsz oda "kell" járnod (elvileg ugye elsõnek mindenki azt írjra be, ami a szíve-vágya). Én úgy tudom, hogy kb. látni lehet majd az ideiglenes felv. jegyzéket márc. elején, s utána lehet még módosítani... Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Hú, köszi.:D Akkor majd beszélek az ofõvel is, de nagyon leszarja..:D
Tudtál módosítani?
Az ideiglenesen hol vagy?
A kérdező hozzászólása: Nem módosítottam végül, letettem róla, jó lesz nekem ott, amit elsõnek jelöltem.:D

Hogy lehet olyat csinálni hogy pl: felvettem egy játékot a gépre és én abba még szeretnék képket bele tenni + különféle efektusokat pl ketémegy a kép stb?

www.youtube.com/watch?v=sZ7251u4oao itt a vidi

Legjobb válasz: Engedelmeddel nem megyek utána a videódnak. Úgy tûnik, hogy egyszerûen egy közönséges videószerkesztõre van szükséged, mondjuk a Windows Movie Maker tapasztalat nélkül is elég könnyen kezelhetõ.

Engedelmeddel nem megyek utána a videódnak. Úgy tûnik, hogy egyszerûen egy közönséges videószerkesztõre van szükséged, mondjuk a Windows Movie Maker tapasztalat nélkül is elég könnyen kezelhetõ.

Szed itt valaki Tri-regol fogamzásgátlót? Tapasztalatok? Annyi rosszat lehet hallani róla! Van ki tudott hízni is ettől? Én abba bízok picit sikerül hisz párat próbáltam már!

Legjobb válasz: Nem a legmodernebb... én nagyon sokáig szedtem, egész fiatalkoromtól, nekem nem volt vele bajom, de sokkal modernebbek is vannak. :) De ha hízni akarsz, arra jó lehet. :)

Nem a legmodernebb... én nagyon sokáig szedtem, egész fiatalkoromtól, nekem nem volt vele bajom, de sokkal modernebbek is vannak. :) De ha hízni akarsz, arra jó lehet. :)
Én jóideje szedem, mert a modernebbekre migrénnel reagál a szervezetem, ami kissé kellemetlen. Nekem nincs vele bajom, nem is híztam tõle, meg semmi ilyen mellékhatása nem volt. Kitisztult az arcbõröm és megnõtt a mellem. Szóval semmi számomra hátrányos mellékhatása nem volt. Persze, mindenkire másképp hat, lehet, hogy te fogsz tõle hízni, de lehet, hogy nem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!:)
Voltál íratni? Te mondtad, hogy ilyen tabit szeretnél? Vagy magától ajánlotta?

Én abba a pasiba szeretek bele aki minél többet tesz értem. Nem a személyiségébe, hanem az a jóba amit értem tesz. Miért?

Mondjuk sok lány a pasi külsejébe szeret bele, sőt vannak akik a bunkó pasikat szeretik, annál azért mégiscsak jobb ez. De akkor is.. zavar,hogy nem a pasi személyiségét szeretem,hanem ha velem kedves,megvígasztal,vár rám ,szóval szívességeket tesz. L/18

Legjobb válasz: Hidd el...Szerintem Te Lehetnél a legtöbb Lánynak a Példaképe...Mert van olyan lány aki az ilyet leszarja és nem érdekli ha bele Döglik is a másik fél hogy neki jó legyen...Egyszerûen hidegen hagyja...Szóval Te nagyon jól csinálod. 14/F

Hidd el...Szerintem Te Lehetnél a legtöbb Lánynak a Példaképe...Mert van olyan lány aki az ilyet leszarja és nem érdekli ha bele Döglik is a másik fél hogy neki jó legyen...Egyszerûen hidegen hagyja...Szóval Te nagyon jól csinálod. 14/F
Az udvarlásnak az a lényege, hogy kifejezzük a lány iránti érdeklõdésünket. Akkor vagy bajban, ha bárki el tud csábítani egy kis figyelmességgel.
Én úgy mondanám, hogy megvásárolható vagy. És önzõ is. Ez utóbbi okozza az elõbbit:) Azt hogy önzõ mitõl vagy, nem tudom. Lehet, hogy elkapattak a szüleid. Nem szeretsz bele senkibe, csak azé vagy aki a legtöbbet fizeti érted.
Akkor szimplán megvásárolható vagy.
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy átlátjátok, de engem okok érdekelnek, hogy miért válik ilyenné valaki (nem adtak nekem a szüleim se túl sokat, se túl keveset) Egyébként voltak fiúk akik udvaroltak nekem, de nem tudtak volna sokat adni ezért nem számítottak. Õket kísérletezésre használtam, elmondtam nekik az igazat. Hogy a jótetteiket és az ajándékaikat szeretem csak a fiúknak. Érdekes módon egytõl egyig azt mondták erre, hogy õk meg tudnának változtatni, hogy beléjük szeressek :) A legtöbb pasi (17-22 közöttiek voltak) olyan naiv és annyira bíznak magukban :)
Ne haragudj, de tényleg nincs fogalmam róla, hogy mitõl lesz valaki szörnyeteg. Bocs. Menj, beszélj Csernus doktorral, õ talán meg tudja válaszolni a kérdésedet.
A kérdező hozzászólása: Valaki más hátha. Nyilván nem azt várom, hogy azt mondjátok én miért lettem ilyen mivel ennyibõl nem ismertetek meg. Okokat viszont valaki lehet tud mondani arra, hogy miért lesz "valaki" ilyen és abból ki tudom választani a magamra illõt.
Az a baj, hogy számtalan oka lehet. Kéne magadról beszélned, az életedrõl, és ki lehetne választani, hogy mi volt a kiváltó ok.
Azért meghallgatnék egy vitát egy "Nice Guy" és közted. Szerintem érdekes lenne.
A kérdező hozzászólása: Ki az a nica gay? khmm.. nice guy?
http://mightygodking.com/index.php/2007/12/16/the-internet-n.. Õk szoktak panaszkodni, hogy minden szívességet megtettek, ajándékokat adtak és az a gonosz lány mégsem jön össze velük.
A kérdező hozzászólása: Ezeket a dolgokat amiktõl elcsábulok nem nevezném "kis" figyelmességeknek.
Akkor mégis bárki el tud csábítani egy kis figyelmességgel.
Hiúság, érdek vagy hála, de nemhogy szerelemnek, vonzalomnak sem nevezném.
A kérdező hozzászólása: Dehogy tud, aki a legtöbbet ad abba szeretek bele. Aki kevesebbet ad abba nem, legyen bármilyen jó a humora vagy bármennyi közös bennünk :/
Szimpla érdekkapcsolat akkor?
A kérdező hozzászólása: Ez még nem fogalmazódott meg bennem, de mondhatni igen. Bár a sok jótól szerelmes leszek, nem tartom a szemem elõtt, hogy csak érdek.
Nem erre mondják, hogy "azt szeretem, ahogy õ szeret"?
A kérdező hozzászólása: Pontosan. De mitõl lehetek ilyen?
és csak beleszeretsz? vagy össze is jöttök?mert elképzelem: mondjuk 10 pasi tesz a kegyeidért, aztán a legtöbbet ma Józsi tette, igen ám, de holnap a Géza lesz jobb hozzád! Hogy is van ez???
A kérdező hozzászólása: Természetesen összejövök azzal az egyel. 1 éve járok azzal aki a legjobban tud szeretni pedig többen is akartak/akarnak velem járni.
Szerintem teljesen normális ez a dolog :)
A kérdező hozzászólása: Ha azt mondjátok ez a jó akkor nem értetek meg. Ha felbukkanna egy másik pasi aki többet tudna adna mondjuk egy kocsit, azonnal átpártolnék hozzá és a mostani fiú iránt elmúlna a "szerelmem". Tudom, hogy ez nem jó, de nem tudok megváltozni. Talán nem is akarok, mert úgy gondolom így járok a legjobban.
A kérdező hozzászólása: vitáznék velük, ha megtehetném ;)
Azt nem tudom, mitõl lehet, mindenesetre én várnék vagy 3 hónapot, amíg teljesen kiürül a fogamzásgátló.
3 hónapot szoktak javasolni az orvosok a tabletta abbahagyása és a babaprojekt elkezdése között. Amúgy én 12.-én vettem be az utolsót (én is abbahagytam, mert gyereket szeretnénk), de semmi hasonlót nem tapasztalok, mint te. Bár mi védekezünk most máshogy , mert be szeretnénk tartani a 3 hónapot. Szerintem menj el nõdokihoz, és mondd el neki a panaszaidat, így látatlanban nehéz megmondani, hogy mi lehet.
Szerintem még helyre sem állt a ciklusod, emiatt lehet a maszatolás. És 3 hónapig tényleg ajánlatos másképp védekezni. Nekem ezt doki mondta.

16L-vagyok. Ha egy medencébe ondó kerül és én abban a medencébe bele megyek akkor meg van az esély arra, hogy terhes leszek?

KOMOLY válaszokat lédszíves

Legjobb válasz: Én meg azt olvastam, hogy Pistikét elrabolták a földönkívüliek, átoperálták nõnek, és megtermékenyítették :s

Tuti hogy terhes leszel, szerintem ötös ikerekkel..nagy a valószínûsége...:O elmebeteg kérédés
utolsó vagyok, egy jó tanács, ne igyál bele a vízbe!!! :)
17:50 majdnem bepisiltem, annyira megnevettettél!!!!! Istenem!!! 16 évesen hogyan lehet ennyi eszed? NEM LEHETSZ ÍGY TERHES!
Ha a kis g3ci túléli a sok klórt meg egyéb vegyianyagot, akkor mindenképpen RAMBO legyen a gyerek neve. Lécci-lécci-lécci.:)
BáRány-12 Kár volt ezt írnod, mert a következõ kérdés ez lesz a napokban: "Azt olvastam valahol hogy a fertõtlenítõ szerek életképtelenné teszik a spermát, akkor ha spriccelek egy kis domestost a nunimban nem leszek terhes, ugye? Ugye nem?" :DDDDDD
Most komolyan kislány...csak, és csak, és kizárólag akkor lehetsz terhes, ha valakinek a hím tagja benned járt, és beléd lövelte a spermát (persze van elõválladék is, ezért kell védekezni!) meg talán nagyon kirívó esetben ha egy adag spermával az ujján valaki felnyúl, de így nem, lehetetlen képtelenség, olvass már egy kis biológiát.
Az elsõ válaszolóval értek egyet.
Én meg azt olvastam, hogy Pistikét elrabolták a földönkívüliek, átoperálták nõnek, és megtermékenyítették :s
De terhes lehetsz. Ne menj tóba meg tengerbe, mert a halak is abba élveznek!
Szerinted majd odaúsznak hozzád, be a bugyidba, onnan végig fel benned?
nahm hogy valami értelmes hozzászólás is legyen: nyugi nem lehetsz terhes, mivel a medencébe lévõ fertõtlenítõk stb, egybõl elpusztítja a spermákat, de ha netalántán ez kimarad, még akkor is képtelenség hogy a medencébe lévõ sperma eljusson a "célba"
Terhes leszel, meghalsz, kész, vége...
Sõt a hal is megd*ghat :D és akkor lesz sok fishman
Hát ha lenne egy olyan okos életképes sperma talán lehetséges de elég kicsi az esélye hogy éppen ott legyen egy egyébként sem hiszem hogy birják a klóros vizet mindentõl könnyen elpusztulnak
Egyszer olvastam, hogy egy 13 éves kiscsaj nyaralt Törökországban vagy hol az anyjával, és a szállodához tartozó medencében fürdött, aztán terhes lett. Aztán az anyja beperelte a szállodát, hogy a gyereke az ott levõ spermától lett terhes..:S
Istenem...de jót nevettem...:D:D Ha terhes leszel, pereld a medencét...:D:D:D
17:50 XD XD XD...ez a hozzászólás kifektetett, de magába foglalja a mai fiatalok tudatlanságát XD

15 éves vagyok és nemrég kaptam meg éjszakai fogszabályzómat. Én abban a hitben voltam hogy nappalit kapok, de végül éjszakai lett. Az orvos még a lenyomatnál azt mondta hogy 1 évig kell hordanom, de én ezt nem akarom elhinni. Lehetséges?

Elég alacsony vagyok, és "fejletlenebb" is a koromhoz képest, viszont azt hiszem elég furcsán állnak. Az egyik szemfogam elferdült és mögötte van egy másik fog, viszont ezek mellet nincs fogam, mert az (tévedés) miatt ki lett húzva. Tényleg helyrehozza az éjszakai fogszabályzó egy év alatt? És úgy hogy az a hátul lév? fog el?rejön oda ahol most nincsen fogam?

Legjobb válasz: Igen, lehetséges. Nekem is éjszakai fogszabályzóm volt és elég sokáig kellett használni. Ez attól is függ, mennyire állnak el a fogak. Többször vissza kellett menni a dokihoz és akkor állított rajta. Eleinte kicsit rossz volt, mert ugye jobban szorította, nyomta a fogat a "helyére". De ki lehet bírni és megéri

Igen, lehetséges. Nekem is éjszakai fogszabályzóm volt és elég sokáig kellett használni. Ez attól is függ, mennyire állnak el a fogak. Többször vissza kellett menni a dokihoz és akkor állított rajta. Eleinte kicsit rossz volt, mert ugye jobban szorította, nyomta a fogat a "helyére". De ki lehet bírni és megéri
Örülj neki, hogy megúsztad éjszakaival! A ragasztott van akinek 2 évig is fent van! Nekem 10 hónapig volt, és alig vártam hogy leszedjék. Utána még 1, 5 évig kellett estit hordanom, hogy végleges maradjon az eredmény
Remélem elég lesz, bár az én gyerekeimnek 2 évig volt éjszakai, aztán a végére még rosszabb lett.Iskolafogászaton kezelték. 2 év után elvittem magánorvoshoz, bizony majdnem 2 évig volt fenn az alsó és a felsõ éjjel-nappali, jó sokba is került, de csodálatos lett a fogsoruk. Bár torlódás miatt ki is kellett húzni felül 1-1 fogat, de megérte. Lehet, hogy neked csak minimális szabályozás szükséges, akkor lehet, hogy elég lesz az éjszakai is.
Nekem is éjszakai volt gyerek koromban és nem panaszkodom az eredmény miatt! Szép lett! Hasznos! Jobb mint a nappali, azt ne kívánd! Szóval ez így jó és megbízható!
Az én lányomnak is éjszakai fogszabályzója van, de már 1, 5 éve.
Nekem 2 is volt, semmire nem való. Ha felteszik a nappalit, hamar megszokot, meg is szeretheted! Fõleg ha porcelán :) Nekem is az van, és kb. 3 hét múlva leszedik, másfél év után kb. :) Eddig sem volt vészes a fogam, az elsõ kettõ kicsit elõre állt, és mostmár nagyon szépek... :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!