Találatok a következő kifejezésre: Én 30 kismama vagyok (9 db)

Kismamik! Ti mikor mossátok ki a babacuccokat? Én 30 hetes vagyok és a jövőhéten állnék neki nem korai?

Legjobb válasz: Nem korai. Én is nagyban készülõdtem már ilyenkor. Úgyis lesz még ami az utolsó pillanatban jut az eszedbe.

Nem korai. Én is nagyban készülõdtem már ilyenkor. Úgyis lesz még ami az utolsó pillanatban jut az eszedbe.
Szia! Szerintem nem korai.Úgy sem 1 nap alatt végzel.Mire még ki vasalgatod õket...Én is ilyen tájban kezdtem el, és jól tettem, mert épp végeztem mindennel, be lett állítva a kiságy, össze készítettem a hazajövõs ruhát, addigra be is kellett feküdnöm.Ez volt a 34. héten. Nem szeretném másra hagyni ezt a feladatot. Ezért inkább legyek készen.Szép, könnyû szülést kívánok Nektek, és jó egészséget. Üdv. egy 3. babáját váró Kismami
Egyáltalán nem korai! Nyugodtan rendezd el õket!
Szia, nem korai, sõt én javaslom is. Nekünk már minden megvan, már csak ki kell mosni a ruhácskákat. Mindig halogatom egyik hétrõl a másikra. Most 35 hetes vagyok, be van rendezve a babaszoba, de ruhát még egyet sem mostam, vasaltam ki. Ma tanulnom kell, holnap vizsgázok, meg szallagtûzõre megyünk, tegnap elõtt húzták a fogam, azelõtt napokban meg meghaltam a fogfájástól, élni nem volt kedvem, nem hogy mosni, jövõ héten rendbe raknak 7 fogamat, ezért nem valószínû, h. nekilátok, esetleg azután. És persze benne van a pakliban, h. be kell feküdnöm a kórházba.:S Akkor nem tudom, h. mit csinálok. Szóval ha nem akarsz úgy járni mint én, láss hozzá nyugodtan. Soha nem tudhatod, h. aztán miért nem tudnád megcsinálni. Én sem gondoltam volna, h. november végén még nem lesz meg az utolsó vizsgám, meg h. el kezd majd fájni a fogam. 35hkm
Nem rúghat ki..
Bocsi elsõ de július 8-a van. :D Kérdezõ: Én úgy tudom nem rúghatnak ki, csak jelentsd be, hogy miért vagy táppénzen.
bocs, de ma julius 3.a van.
mielõtt táppénre mész be kell jelentened hogy terhes vagy, akkor nem rúghatnak ki: A felmondási védelem továbbra is jár Az új Mt. a jelenleg hatályos törvényt némileg módosítva kimondja, hogy a munkáltató felmondással nem szüntetheti meg a munkaviszonyt a várandósság, a szülési szabadság, a gyermek gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság, a tényleges önkéntes tartalékos katonai szolgálatteljesítés, valamint a nõ jogszabály szerinti, az emberi reprodukciós eljárással összefüggõ kezelésé alatt (de legfeljebb ennek megkezdésétõl számított hat hónapig). http://www.profession.hu/cikk_munkajog/20120213/jobb-lesz-a-..

30 hetes kismama vagyok, nekem nem igazán mozgékony a babám, eddig sem volt az. Normális ez vagy csak az én babám ilyen lusta?

Szokott mozogni,de nem akar lyukat rúgni a hasamon, ? csak finoman mozgolódik.Van, hogy csak reggel meg este jelentkezik be.

Legjobb válasz: Szia! Én 31 hetes vagyok! Nekem is van,hogy csak reggel és este mocorog! De van olyan is mint pl. ma,hogy egész nap mocorog és eléggé erõseket rúgdos! Szerintem ez a babók kedvétõl függ! Nyugi! Nincs semmi gond! Boldog baba várást!

Szia! Én 31 hetes vagyok! Nekem is van, hogy csak reggel és este mocorog! De van olyan is mint pl. ma, hogy egész nap mocorog és eléggé erõseket rúgdos! Szerintem ez a babók kedvétõl függ! Nyugi! Nincs semmi gond! Boldog baba várást!
Nincsen semmi baj, ha reggel és este jelentkezik, Õ kicsit lustább mint a többi baba.Akkor van baj az én dokim szerint ha 2 napig abszolút nem jelentkezik, na akkor irány a kórház. Az enyém nagyon aktív minden nap, este nem hagyja hogy aludjak. 30 hetes kismami.
A kérdező hozzászólása: Úgy irigyellek azért, hogy ilyen aktív a babád. Én mindig parázom, hogy minden rendben van-e. Most meg különösen, mert a doki azt mondta, ha kicsit is kevesebbet mozog azonnal keressem fel.
Szia! Én az elsõ válaszoló vagyok! Nekem a doki minden vizsgálatnál elmondja, hogy ha esetleg egy nap nem mozdog, akkor azonnal menjek be! Nekem hála Istennek eddig nem kellett bemennem! De ezt csak a biztonság kedvéért mondja! Szóval nyugi!
Szia! Védõnõ vagyok, gondoltam írok neked. Lehet lustább is a babád, fõleg ha kisfiút vársz. Az a lényeg, hogy naponta min. 10 alkalommal érezd a magzatmozgást. Ha ennél kevesebb, akkor fordulj orvoshoz! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Kislány a drágám!!
Nagynenem ket kislanyt szult, egyikkel allandoan rohant a vedonohoz, mert kis lusti volt, a masik meg tendszeresen lerugta az agyrol. Minden baba mas :) En szivesen cserelnek egy ejszakara veled, h alhassak, mert mar lukat utott az oldalamba a draga kislanyom! :) 30 hetes kismami


Én 30 hetes kismama vagyok és a babám mág nem fordult le! Még lefordulhat vagy már ne reménykedjek benne?

Hol lehet nyomon követni a babák fejl?dését, hogy a hétnek megfelel?en fejl?dnek-e?

Legjobb válasz: Az origó,babázóban,vagy a babaneten, de a www.timmermann.hu oldalon is meg tudod nézni,de ne ijedj meg,ha neked nem ugyanaz mint ott,tudod ezek egyénileg eltérõek lehetnek.Megfordulhat még simán a babád, ne félj.

Az origó, babázóban, vagy a babaneten, de a http://www.timmermann.hu oldalon is meg tudod nézni, de ne ijedj meg, ha neked nem ugyanaz mint ott, tudod ezek egyénileg eltérõek lehetnek.Megfordulhat még simán a babád, ne félj.
Tényleg nem kell félni nekem a 37. héten fordult be a babám.
persze, hogy lefordulhat! Ne aggódjj!
Elvileg a 32hét körül fordulnak be, nem tudom miért aggódsz , mert még simán befordulhat.Ha betöltöd a 37hetet akkor már kisebb az esély jóval, de még ekkor is megfordulhat...egy 39hetes farfekvéses kismama
A kérdező hozzászólása: Azért aggódom, mert az orvosom azt mondta, hogy már nem sok esély van rá, hogy lefordul! Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

Én egy 30 hetes kismama vagyok. Már nagyon izgatott vagyok, nagyon várom a pici babámat. Csak egy dologtól félek. Az pedig a szülés. Nagyon fáj? Ez az első gyerek.

Legjobb válasz: :) Elõtte jobban félsz, és jobban fáj. Közben nem érsz rá ezen aggódni. És azután meg ott a karodban az édes kicsi.

:) Elõtte jobban félsz, és jobban fáj. Közben nem érsz rá ezen aggódni. És azután meg ott a karodban az édes kicsi.
Hát figyu, most már vhogy úgy is ki kell jönnie. Szóval mindegy, hogy fáj vagy nem fáj..
Én 31 hetes vagyok, második babával és azt szeretném kérdezni, hogy tulajdonképpen mitõl félsz???hiszen még nem is tudod milyen érzés!Elolvasod a sok siránkozót, hogy neki milyen borzasztó szülése volt, de az az övé volt!Én az elsõ terhességem alatt egyáltalán nem gondoltam a szülésre, hiszen nem tudtam mi vár pontosan, fogalmam nagyjából volt, de egyszerüen hagytam, hogy menjen minden a maga útján.Aztán eljött a szülés napja és akkor sem arra gondoltam hogy húúú ez fáj vagy húúú ez hogy fog fájni, hiszen nem tudtam hogy mit fogok érezni, meddig fog tartani, stb...! Most a második terhességem alatt a szüléssel kapcsolatosan annyi aggodalmam van, hogy a lányomra ki fog vigyázni, hol leszünk ha beindul a szülés, azonnal tud-e jönni valaki aki vigyáz rá és azzal az emberrel hogy fogja bírni, mivel igazából senki sem szokott rá vigyázni, csak anya és apa... Szóval ne félj, mert ki tudja neked mit hoz a szülõszoba...a szülési fájdalmakat pedig ugy is felül múlja majd a gátseb vagy a császár sebe, 1 hét múlva nem is fogsz rá emlékezni, milyen a tolófájás...ne parázz rá, él meg, segíts a testednek és próbálj ellazulni, ne görcsösen fetrengeni a vajúdóba, mert az nem fog segíteni! :)
Szia! Ahogyan az egyik válaszadód, én sem foglalkoztam a szüléssel, vagyis nem hagytam, hogy félelmeim legyenek. Bárki kérdezte, azt mondtam, és így is gondolom, hogy Anyáink és Nagyanyáink is megszültek és megszülettek, közel nem mai körülmények között. Fölöslegesen aggódsz!!! Arra figyelj, hogy jól legyél, jól legyen a babád, érezzétek jól magatokat. Hisz Õ is érzi a félelmedet!!!! Egyébként én 12 órát vajúdtam, elõtte megtanultam a helyes levegõvételt, ami sokat segített. Nincsenek rossz élményeim a fél napot illetõen. És csodák csodája, a szülés- epidurál nélkül - egyáltalán nem fájt, 15 perc alatt kint volt a lányom!!!!!! Fel a fejjel, félelemnek nincs helye!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, sokat segítettek!!:)
3-as vagyok!Nyugodtságomnak vagy másnak köszönhetõen, de összesen 5 óra volt az egész utazással együtt, ebbõl ami kicsit fájdalmasabb volt összesen talán 2 óra, szülõszobán pedig alig voltam, mert 30 perc alatt kibújt, ebben burokrepesztés, gátmetszés...kb a 4. nyomásra kicsusszant! :) A tolófájás szóban pedig fogalmam sincs, miért van a fájás szó, ugyanis az nekem egyáltalán nem fájt, olyan érzés mintha kakilnod kéne...én el is mentem wc-re, ahol semmi sem történt, aztán jöttem rá, hogy nem wc-zni kellett :)
Én féltem magától a szüléstõl is és az anyasággal járó lelki-testi változásoktól is, úgyhogy gondolom nagyrészt a szorongásom miatt nehéz és fájdalmas volt a szülés. A következõtõl már nem fogok félni. Utólag visszagondolva megszépül minden.

30 hetes kismama vagyok. Az utolsó menszim első napja 2007. 06. 22-én volt. Mikor töltöm a 8. hónapot?

Legjobb válasz: A szülésed várható idõpontja márc. 29. Számolj vissza egy hónapot!

A szülésed várható idõpontja márc. 29. Számolj vissza egy hónapot!
A terhességet hetekben mérjük, de attól a hónap még hónap marad. 8 hónapos leszel 2008. 02.01-02.29-ig.

30+5 napos vagyok van még olyan kismama aki rajtam kivűl egész éjszaka tud aludni? Mert az én babám egész éjjel nem rúg se mozog. De nappal igen. Vagy lehet hogy ő majd később nem hagy majd aludni?

Legjobb válasz: Szia, Én pont ma töltöttem a 32. hetet, és én is így vagyok. Éjjel nagyon jókat alszom...a babó nem ébreszt fel (bár ez nem jelenti azt, hogy õ nem mocorog), de napközben elég atív szokott lenni.

Szia, Én pont ma töltöttem a 32. hetet, és én is így vagyok. Éjjel nagyon jókat alszom...a babó nem ébreszt fel (bár ez nem jelenti azt, hogy õ nem mocorog), de napközben elég atív szokott lenni.
én nem értettem azt a kismamát, aki nem tudott aludni a baba miatt, volt ilyen ismerõsöm, aki kicsit túlreagálta a dolgot ....amikor feküdtem, általában õ is csak piciket mozdult, egyébként meg nagyon sokat alszik egy újszülött is.....én a végefelé azért nem tudtam, mert olyan kényelmetlen volt minden póz, fájt a lábam, a hátam.....nekem kívánom maradjon meg a jószokásod!!!
van aki érzékenyebb, de szerintem aludni lehet tõlük....ekkor még..:)
Én a gyerkõc miatt végig tudtam aludni. A vége felé inkább már csak azért nem, mert mindenhogy kényelmetlen volt. Pláne azért is, mert én hasonalvós voltam.
Van akinek nyugisabb a babája, de én nem ezek közé tartoztam.Bizony volt, hogy annyira rúgdalt éjjel 11-tõl hajnal 2-ig, hogy nem tudtam aludni és nem azért, mert érzékeny vagyok.Ez az elsõ terhességem volt és inkább a vége felé.Most a második gyerkõc nappal aktív, õ még nem ébresztett fel éjjel.
Nekem a 25. hét környékén volt hogy oldalt feküdtem és mindig pont azon az oldalon rúgott belém, és ugye terhesen nagy hassal nem egyszerû elhelyezkedni az alváshoz fõleg ha jön fel a gyomorsav... A lényeg hogy volt nekem is pár alvásmegszakításom emiatt, de azt azért nem mondhatom hogy a baba miatt nem tudtam aludni. Ilyenkor át kell fordulni a másik oldalra és abbahagyja.

30 hetes kismamák, hogy vagytok? Én elég jól viselem, szerencsésnek érzem magam. Vagy még eztán lesz rosszabb? első babám lesz.

Legjobb válasz: Én 33 hetes vagyok, de nagyon jól érzem magam. Igaz, eddig fel nem merült probléma soha, most a vizeletemben találtak ezt-azt, még nem tudom, komolyabb felfázás-e vagy mi, de panaszom nincsen vele, se mással.

Én 33 hetes vagyok, de nagyon jól érzem magam. Igaz, eddig fel nem merült probléma soha, most a vizeletemben találtak ezt-azt, még nem tudom, komolyabb felfázás-e vagy mi, de panaszom nincsen vele, se mással.
Akkor örülj neki, élvezd ki minden percét ennek a csodás idõszaknak!! :) Szerencsés vagy hogy semmi panaszod nincs (bár ez hozzáállás kérdése is). Nekem ilyen tájt kezdett égni a gyomrom és kezdtem vizesedni (bár én nyár végére lettem nagyterhes). Érdekes módon felváltva jelentkeztek ezek, ha egyik nap szörnyen égett a gyomrom és Rennie-n éltem akkor aznap nem vizesedtem. Másnap duplájára dagadt a bokám, de legalább tudtam enni:) ) Minden rosszban van vmi jó:) Amúgy én a 34.hétig 8 kilót híztam, örültem is, na aztán a maradék 7-8 hétben felszedtem ugyanennyit vízben :( (túlhordtam a fiam) Örömteli babázást, könnyû szülést kívánok neked!!:)
en is azt ereztem a harmadik trimiszter elejen, hogy hu, hat sokkal jobb, mint az elso (amit vegighanytam meg fekudtem mert szedultem), meg a masodik (aminek a felét szintén). a 6-7. hónap tökéletes volt, imadtam. a 8. hónap elejen (lehet nem pontosan, kb 33. hettol) mar jottek a gondok. most vizesedik a labam, olyan mint egy rajzfilmfiguranak, meg aluszekony vagyok, meg nyugos, aggodok mindenert, es szeretnem mar a kezemben tartani a kis csoppseget. de az eleje nekem is nagyon jó volt, annak ellenere, hogy en vegig produkaltam a linea negra kivetelevel minden tunetet, ahogy az orvosi nagykonyvben meg van irva.
30hetes vagyok.Vannak nehezebb és könyebb napok.A nehezebb napok nekem, mikor nagyon fáj a szeméremcsontom, hogy alig birok menni.És ez akkor erõsõdik, mikor mozgom.Sétálok, takaritok, stb.Az alvás sem egyszerû.Kb.éjfélkor alszom el, és 3-kor kelek.Ez a legrosszabb idõszak, olyan reggel 6körül ujra elalszom és 10-11-ig.Igy el is telt a fél nap.Ugyérzem ez a hátra levõ idõ gyorsan el fog telni.Egyéként jol viselem.Te se várjál semmi nehézséget, maradj ilyen fitt.A barátnõm 32hetes, de már jo idje nem mozdul ki otthonrol.A duplájára hizott, vizesedik, nehéz neki a mozgás, mert szinte mindig fekszik.Kicsit elhagyja magát.Ne gondolkozz ezen, használd ki, hogy ilyen jo nálad minden.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.mindenkinek kívánok szép babavárást és könnyû szülést.

30 hetes kismamák ti ugyanúgy érzitek a magzat mozgást mint egy hónapja, vagy másképp vagy kevesebbet mert én nem nagyon érzem inkább csak keményedéseket, hogy kidugja valamelyik részét és ti?

a doki azt mondta ne aggódjak mert vannak babák akik nagyon keveset mozognak . Ti hogy vagytok ezzel?

Legjobb válasz: Nekem pont ilyenkor ezekben a hetekben mozgott legtöbbet a baba.

Nekem pont ilyenkor ezekben a hetekben mozgott legtöbbet a baba.
Nekem is pörög a leánykám, elég kellemetlen tud lenni néha. Bár Õ végig ilyen volt, már azon gondolkodtam, hogy egy szaltóval fog megszületni;)
Most a 29. hétben vagyok és sokat mocorog a baba.Egyre többet és erõsebben. Mikor napközben mozgásban vagyok kevésbé virgonckodik, fõleg reggel-este, mikor fekszem az ágyban, vagy ha délután pihenek, üldögélek, akkor érzem jobban.
Szia!En 30 hetes multam de nekem is a kisfiam inkabb csak nyomkodja magat.Hol itt hol ott dudorodik.:) Persze sokkal erosebben csinalja mint egy honapja kb es neha jol oldalba is rug.De inkabb ez a helyezkedes a jellemzo mostanaban.:) Sok sikert a finisben.:)
32 hetesek vagyunk. Az én kisfiam nagyon aktív. Másképp mocorog már, mint ezelõtt pár héttel, de egyáltalán nem kevesebbet, sõt! :) Nagyon sokszor nyomja ki valamijét, valamint mocorog is rendesen. Fõleg ha aludni szeretnék. :)
Szia, A fiam képes órákra síri csendben ellenni, amikor nem is biztos, hogy alszik, csak úgy van, néha meg olyan kabaré megy a pocakban, hogy ember legyen a talpán aki azt kibírja. Most alakítgatja a maga kis "napirendjét" ami nem esik egybe az én napirendemmel:D Ha azt érzi mindjárt alszok beindul, és amíg fel nem kelek mocorog, vagy rugdossa az ágyat, vagy nyomkodja ki magát, vagy focíííííí:) További jó Pocakosodást:D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!