Találatok a következő kifejezésre: Én 30 kismama (11 db)

Nem rúghat ki..
Bocsi elsõ de július 8-a van. :D Kérdezõ: Én úgy tudom nem rúghatnak ki, csak jelentsd be, hogy miért vagy táppénzen.
bocs, de ma julius 3.a van.
mielõtt táppénre mész be kell jelentened hogy terhes vagy, akkor nem rúghatnak ki: A felmondási védelem továbbra is jár Az új Mt. a jelenleg hatályos törvényt némileg módosítva kimondja, hogy a munkáltató felmondással nem szüntetheti meg a munkaviszonyt a várandósság, a szülési szabadság, a gyermek gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság, a tényleges önkéntes tartalékos katonai szolgálatteljesítés, valamint a nõ jogszabály szerinti, az emberi reprodukciós eljárással összefüggõ kezelésé alatt (de legfeljebb ennek megkezdésétõl számított hat hónapig). http://www.profession.hu/cikk_munkajog/20120213/jobb-lesz-a-..

Kismamik! Ti mikor mossátok ki a babacuccokat? Én 30 hetes vagyok és a jövőhéten állnék neki nem korai?

Legjobb válasz: Nem korai. Én is nagyban készülõdtem már ilyenkor. Úgyis lesz még ami az utolsó pillanatban jut az eszedbe.

Nem korai. Én is nagyban készülõdtem már ilyenkor. Úgyis lesz még ami az utolsó pillanatban jut az eszedbe.
Szia! Szerintem nem korai.Úgy sem 1 nap alatt végzel.Mire még ki vasalgatod õket...Én is ilyen tájban kezdtem el, és jól tettem, mert épp végeztem mindennel, be lett állítva a kiságy, össze készítettem a hazajövõs ruhát, addigra be is kellett feküdnöm.Ez volt a 34. héten. Nem szeretném másra hagyni ezt a feladatot. Ezért inkább legyek készen.Szép, könnyû szülést kívánok Nektek, és jó egészséget. Üdv. egy 3. babáját váró Kismami
Egyáltalán nem korai! Nyugodtan rendezd el õket!
Szia, nem korai, sõt én javaslom is. Nekünk már minden megvan, már csak ki kell mosni a ruhácskákat. Mindig halogatom egyik hétrõl a másikra. Most 35 hetes vagyok, be van rendezve a babaszoba, de ruhát még egyet sem mostam, vasaltam ki. Ma tanulnom kell, holnap vizsgázok, meg szallagtûzõre megyünk, tegnap elõtt húzták a fogam, azelõtt napokban meg meghaltam a fogfájástól, élni nem volt kedvem, nem hogy mosni, jövõ héten rendbe raknak 7 fogamat, ezért nem valószínû, h. nekilátok, esetleg azután. És persze benne van a pakliban, h. be kell feküdnöm a kórházba.:S Akkor nem tudom, h. mit csinálok. Szóval ha nem akarsz úgy járni mint én, láss hozzá nyugodtan. Soha nem tudhatod, h. aztán miért nem tudnád megcsinálni. Én sem gondoltam volna, h. november végén még nem lesz meg az utolsó vizsgám, meg h. el kezd majd fájni a fogam. 35hkm

Én 30 hetes kismama vagyok és a babám mág nem fordult le! Még lefordulhat vagy már ne reménykedjek benne?

Hol lehet nyomon követni a babák fejl?dését, hogy a hétnek megfelel?en fejl?dnek-e?

Legjobb válasz: Az origó,babázóban,vagy a babaneten, de a www.timmermann.hu oldalon is meg tudod nézni,de ne ijedj meg,ha neked nem ugyanaz mint ott,tudod ezek egyénileg eltérõek lehetnek.Megfordulhat még simán a babád, ne félj.

Az origó, babázóban, vagy a babaneten, de a http://www.timmermann.hu oldalon is meg tudod nézni, de ne ijedj meg, ha neked nem ugyanaz mint ott, tudod ezek egyénileg eltérõek lehetnek.Megfordulhat még simán a babád, ne félj.
Tényleg nem kell félni nekem a 37. héten fordult be a babám.
persze, hogy lefordulhat! Ne aggódjj!
Elvileg a 32hét körül fordulnak be, nem tudom miért aggódsz , mert még simán befordulhat.Ha betöltöd a 37hetet akkor már kisebb az esély jóval, de még ekkor is megfordulhat...egy 39hetes farfekvéses kismama
A kérdező hozzászólása: Azért aggódom, mert az orvosom azt mondta, hogy már nem sok esély van rá, hogy lefordul! Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!


Hogy vagytok 30-31 hetes kismamik? 30. heti uh-n milyen értékeket kaptatok? Az én dokim elég kevés értéket adott meg BPD: 80 mm, Thq:83 mmm, FL:62 mm. Amúgy mindent rendben talált és azt is biztosra mondta, hogy kislány!

Legjobb válasz: Szia! Én 31+2 napos kismami vagyok. Ma megyünk a fogadott orvosomhoz, de sajnos még UH nem lesz mert ott neki nincs gépe. Tehát majd szerintem csak jövõhéten tudjuk meg mekkora is a kisfiunk. Amúgy elég nehezen alszom és folyton pisilni járok. Sokat keményedek, de amúgy minden rendben van velünk. Te kedves kérdezõ hogy vagy? Mekkora a babád becsült súlya?

Szia! Én 31+2 napos kismami vagyok. Ma megyünk a fogadott orvosomhoz, de sajnos még UH nem lesz mert ott neki nincs gépe. Tehát majd szerintem csak jövõhéten tudjuk meg mekkora is a kisfiunk. Amúgy elég nehezen alszom és folyton pisilni járok. Sokat keményedek, de amúgy minden rendben van velünk. Te kedves kérdezõ hogy vagy? Mekkora a babád becsült súlya?
szia. Én tegnap voltam uh-n. az értékeink: BPD: 82mm HAS: 78mm Femur: 60mm Kisfiú lesz, és azt mondta a doki, hogy minden rendben :) Én jól vagyok, bár visszatért a nagy fáradékonyság, úgyhogy semmihez nincs kedvem. Meg a plusz súly se egyszerû. kb 8kiló plusznál járok. Hamar elfáradok. Kedves kérdezõ, te hogy vagy? Hányadik babád?
jah, és kb. 1600 grammos a bébi :)
A kérdező hozzászólása: Én elég rosszul viselem ezt e terhességet. 2. baba lesz. De valamit valamiért! Ha a kezembe adják a kislányunkat ugyis elfelejtem ezt az egész rosszullétes idõszakot!
A kérdező hozzászólása: Az én dokim nem szokott súlyt becsülni! A múltkor azt kérdeztem tõlem, hogy a 2, 4 kg baba az nem baba csak a 4 kg-os?
Szia, 31 hetes vagyok, második babánk lesz, és kislány. A jövõ héten megyek ultrahangra, remélem, hogy minden rendben lesz. Az én dokim sem becsül súlyt, azt mondja, hogy butaság, mert sosem a valódi értéket kapnánk. Én is nagyon nehezen viselem egyrészt a plusz kilók, másrészt az itthon való kötelezõ helytállás miatt, hiszen a 3 éves kisfiamnak nem mondhatom, hogy most hagyjon békén, mert nem érzem jól magam. :) De már nincs sok hátra! Kitartást neked, könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó Válaszoló neked is ezt kívánom!:)
Sziasztok! Elsõ válaszoló vagyok. Ma voltunk UH-on, így leírom a bébink méreteit is :) 31+6 hkm BPD: 78 mm Femur:62 mm Haskörfogat: 284 mm Becsült súlya: 1934 g :) Boldog Babavárást!

Csak én nem látom értelmét oda írni a válaszok végére, pl.20 éves menyasszony, 30 hetes kismama, 1 gyerekes anyuka?

Valaki fel tesz egy kérdést és a kérdéshez semmi köze, de még a válaszhoz sem, de sokan mégis oda írják, hogy hogyan is állnak. Miért?

Legjobb válasz: Ha nincs jelentõsége az adott témában, akkor általában azért írják oda, hogy bebizonyítsák, nekik van igazuk, mert "én már 30 éves/2 gyerekes/menyasszony vagyok".

Ha nincs jelentõsége az adott témában, akkor általában azért írják oda, hogy bebizonyítsák, nekik van igazuk, mert "én már 30 éves/2 gyerekes/menyasszony vagyok".
Én csak akkor írom oda az ilyen-olyan állapotom, ha jelentõsége lehet a témakör vagy a kérdés megválaszolásánál. Amúgy szerintem sem érdekel senkit. Pl. a Gyermekvállalás/Terhesség témakörben odaírom, hogy kismama vagyok, mert a saját tapasztalataim írom le, ergo nem a "habokba" beszélek. Ugyanezt viszont nem teszem meg a családi kapcsolatoknál, mert semmi jelentõsége. Nem tudom mások miért cselekednek máshogy, de ha így jó nekik...
Észrevettem, hogy ha válaszolok, sokkal hamarabb lepontoznak, ha kiírom a korom, mert sokak szerint egy 19 éves semmit nem tud az életrõl, mikor pedig nem írom oda a korom, akkor az egekig magasztalnak. És - hogy a kérdésre is válaszoljak, mert ez az eddigi válaszokra vonatkozott - a menyasszony és a kismama valószínûleg dicsekedni akar.
Nem mindegy, egy tini kérdezi-e, egy anya, vagy egy 50 éves. Más életkorokban más tanácsot adunk sok helyzetben. (pl. Én már mindig egyedül maradok? Ritka-e ennyi szex, stb)
azért mikor ilyeneket írnak a végére az azért van mert köze van a kérdéshez. x gyerekes anyuka félét olyankor lehet látni ha gyerekekrõl szólt a kérdés. hasznos tud lenni, ha az illetõ odaírja a korát. de az ezen felüli információk tényleg megmosolyogtatók, ha semmi közük a kérdéshez, de én csak ritkán látok ilyet
Vannak kérdések ahol nincs értelme, és vannak ahol van.
szerintem valakinek a kora és állapota befolyásolja a szavahihetõségét. Pl. sminkkérdésnél kinek a véleményére adnál? vagy családi kérdésben? gondold csak át. Pl. 15 éves fiú vagy 30 éves nõ?
Sehol se értelmetlen, minden válasznál, a válasz megítélése során fontos hány éves az illetõ és mi a "státusza".
A 21 éves kis menyasszony engem is idegesít :D Na nem a válaszai, értelmes dolgokat szokott írni, csak tök feleslegesen teszi hozzá folyton, hogy õ menyasszony...
Mert rohadt büszke magára az a kis fruska, hogy már menyasszony. de a 1 év múlva kérdezed, már csak exe van neki, nem férje...
Reméljük, hogy nem így lesz azért :)
Miért kellett lepontoznotok? Engem, aki: 28 éves egy 10 éves és egy 8 hónapos baba anyukája egy dolgozó nõ, aki feleség is, és akinek akinek diplomája van, és egy tacskó gazdája. :) :) :) Ne ám megint komolyan vegyétek:)
Ja, és menyasszony is voltam ám...:) :) :)
Hohóóóó, neked is tacsi kutyád van? Nah akkor a szememben most megnõtt a szavahihetõséged, tacskós gazdik, tartsunk össze, felpontozlak, mint állat. :D
Szerintem az oldal névtelensége miatt van. Így akarják éreztetni, hogy kik õk, hol tartanak. De van olyan, aki csak felvágásból. Mondjuk a 2 gyerekes anyuka nekem többet mond, mint a 21 éves menyasszony. Mert aki szült két gyereket, felelõsséget vállal értük, nyilván idõsebb is, másként gondolkodik. A menyasszonyság meg igazából sokat nem ér, és meg is változhat. Nagy jelentõségük nincs, de mégis... :) 23N óvónõ és élettárs
Mert legtöbb esetben olyan kérdést tesznek fel ahol nem árt ha tudják a kort is. Nekem is volt nem 1 olyan kérdésem, amihez hozzá tartozott, hogy hány éves vagyok és, hogy menyasszony vagyok! Szóval errõl ennyit. Amúgy meg mindenkinek a magán ügye!
Feszengenek vele. Soha nem írok oda ilyesmit, de mostantól mindenhol ott lesz. :D Üdv: Több egyetemet egyszerre végzõ nõ. :D
A kérdező hozzászólása: az hogy valaki oda írja a korát még nincs is semmi baj, mert jó tudni, hogy x idõs nõ vagy férfi de fölösleges még azt is oda biggyeszteni, hogy házas, menyasszony, elvált, gyerekes, gyermektelen,
Elõzõvel egyet kell értenem. Másrészt pont egy ruhás kérdés (ha esküvõi, akkor is) az, amire olyan is tud válaszolni használhatóan, aki mondjuk fiatal, nem házas. Az egyik barátnõm most lett 21, komolytalan, a házasság még csak szóba sem jön nála, viszont az ilyesmihez, hogy kinek mi áll jól, nagyon jól ért, tényleg jó szeme van hozzá. Fiatal is tud jó választ adni, láttam én már 15 évest itt úgy válaszolni egy komoly, erkölcsi dolgokkal foglalkozó kérdésre, hogy csak na. Egy kérdés: Ha felteszel egy kérdést, kapsz rá egy szépen kifejtett, tényleg átgondolt, hasznos választ, de utána az áll, hogy "15/L", akkor automatikusan figyelmen kívül hagynád?
ne is haragudj meg, de attól függetlenül lehet az is komoly és értelmes, akinek nincs 2 gyereke
a hogy áll kérdést én tettem fel. nekem pl. ez azért volt fontos (két gyerekes anyuka), hogy tudom, nem egy 13éves kiskamasz válaszolt, hanem valószínû egy komolyabb, értelmes, felelõsségteljes nõ.
A kérdező hozzászólása: ahol van értelme oda persze írják oda, de én írtam a kérdésemhez is, hogy ahol nincs köze a válaszhoz és a kérdéshez sem, oda minek írják?! ma olvastam egy kérdést esküvõvel kapcsolatban, talál ruháról kérdezett egy nõ és az egyik válaszoló teljesen értelmetlen válasza után oda írta, hogy 21 éves menyasszony
A kérdező hozzászólása: Szia! Azt mondod varratod? Javasolnám hogy vagy a huzott derék részt vagy a fodros aljt hagyd el és válassz helyette "simább" nem huzott díszes anyagot! A kettõ egy kicsit sok (szerintem). Hogyan áll ez a ruha? kérdésnél Végülis is láttam már rosszabb ruhát is bõven csúnyább menyasszonyon. (egyébként csinos lány vagy ezzel nincs gond).Tény hogy talán nem a legjobban eltalált ruhafazon + testalakat párosítás, de végsõsoron a Te döntésed. egy kétgyerekes anyuka Ui: Nagyon sok boldogságot Nektek!!:-) Itt mégis mi értelme oda írni, hogy két gyerek anyukája írta a választ? Biztos, hogy nem õ volt az egyetlen a válaszadók közül akiknek van gyerekük mégsem írták oda.
Büszke rá, hogy van két gyereke ez miért akkora bûn?
15:14 Most képzeljük el, hogy a krumplis tésztáról értekezünk. Ki hogy eszi a krumplis tésztát? Ki szerint hogy a legfinomabb? Itt mi értelme lenne odaírni, hogy 20 éves egyedülálló diák vagyok? Én tejföllel és sok borssal szeretem, nem változtat a szavahihetõségemen, hogy csak egy kutyám van és még nem voltam házas.
Van értelme, mert például ha egy 60 éves néni odaírja, hogy eszi, akkor õ a régi hagyományok szerint eheti. Ha egy férfi, akkor férfi ízlés szerint eszi. stb...
Anyukám is büszke rá, hogy felnevelt 2 gyereket, mégsem úgy megy be a boltba, hogy "én, aki felnevelt már két gyereket, kérek 20 deka felvágottat". :D Oké, hogy büszke valaki rá, de most akkor minden egyes megnyilvánulásakor meg kell említeni, hogy de márpedig neki van 2 gyereke? Attól még nem feltétlenül számít jobban a véleménye.
De egy 10 éves is ehet hagyomány szerint. A férfi ízlés meg micsoda? Van külön férfi ízlés meg nõi ízlés? Lehet, hogy csak én nem tapasztalom, de mifelénk egyéni ízlés van, amit nem befolyásol, hogy nõ vagy-e vagy férfi.
Én sem értem. 28 éves, 2 gyerekes anya :)
egyetértek veled kérdezõ. amúgy csak nagyzolni a gyûrûjükkel, vagy a gyerekükkel, mintha másnak nem lenne...
14-es válaszoló! Konkrétan felröhögtem a beszólásodon :D :D :D (ment a zöld, nagyon tetszett ) Kérdésre válaszolva pedig: én sem értem miért kell odaírni, ha független a választól. Egyetértek egy korábbi válaszolóval, egyrészt valakinek jól esik odaírni, hogy már kismama, már van egy lánya, most született a 20. unokája stb stb. Másrészrõl meg lehet tényleg csak a "tapasztalatai" végett írja ki, hogy milyen típusú válaszadóval van dolgunk. Lehet neki jobb érzés, hogy korából kiindulva majd jobban felpontozzuk vagy ilyesmi. De, az is lehet, hogy csak megszokásból írják oda, anonym aláírásként vagy mi:D
néha jó ha oda van írva, néha viszont felesleges és lehet hogy mosoly tárgya lesz. kellemes napot :) 26/12h/km/1k/4h1a/1ét XD a gyengébbek kedvéért : 26 éves 12 hetes kismama 1 kutyával 4 hallal 1 akváriummal és egy élettárssal

30+5 napos vagyok van még olyan kismama aki rajtam kivűl egész éjszaka tud aludni? Mert az én babám egész éjjel nem rúg se mozog. De nappal igen. Vagy lehet hogy ő majd később nem hagy majd aludni?

Legjobb válasz: Szia, Én pont ma töltöttem a 32. hetet, és én is így vagyok. Éjjel nagyon jókat alszom...a babó nem ébreszt fel (bár ez nem jelenti azt, hogy õ nem mocorog), de napközben elég atív szokott lenni.

Szia, Én pont ma töltöttem a 32. hetet, és én is így vagyok. Éjjel nagyon jókat alszom...a babó nem ébreszt fel (bár ez nem jelenti azt, hogy õ nem mocorog), de napközben elég atív szokott lenni.
én nem értettem azt a kismamát, aki nem tudott aludni a baba miatt, volt ilyen ismerõsöm, aki kicsit túlreagálta a dolgot ....amikor feküdtem, általában õ is csak piciket mozdult, egyébként meg nagyon sokat alszik egy újszülött is.....én a végefelé azért nem tudtam, mert olyan kényelmetlen volt minden póz, fájt a lábam, a hátam.....nekem kívánom maradjon meg a jószokásod!!!
van aki érzékenyebb, de szerintem aludni lehet tõlük....ekkor még..:)
Én a gyerkõc miatt végig tudtam aludni. A vége felé inkább már csak azért nem, mert mindenhogy kényelmetlen volt. Pláne azért is, mert én hasonalvós voltam.
Van akinek nyugisabb a babája, de én nem ezek közé tartoztam.Bizony volt, hogy annyira rúgdalt éjjel 11-tõl hajnal 2-ig, hogy nem tudtam aludni és nem azért, mert érzékeny vagyok.Ez az elsõ terhességem volt és inkább a vége felé.Most a második gyerkõc nappal aktív, õ még nem ébresztett fel éjjel.
Nekem a 25. hét környékén volt hogy oldalt feküdtem és mindig pont azon az oldalon rúgott belém, és ugye terhesen nagy hassal nem egyszerû elhelyezkedni az alváshoz fõleg ha jön fel a gyomorsav... A lényeg hogy volt nekem is pár alvásmegszakításom emiatt, de azt azért nem mondhatom hogy a baba miatt nem tudtam aludni. Ilyenkor át kell fordulni a másik oldalra és abbahagyja.

30 hetes kismamák, hogy vagytok? Én elég jól viselem, szerencsésnek érzem magam. Vagy még eztán lesz rosszabb? első babám lesz.

Legjobb válasz: Én 33 hetes vagyok, de nagyon jól érzem magam. Igaz, eddig fel nem merült probléma soha, most a vizeletemben találtak ezt-azt, még nem tudom, komolyabb felfázás-e vagy mi, de panaszom nincsen vele, se mással.

Én 33 hetes vagyok, de nagyon jól érzem magam. Igaz, eddig fel nem merült probléma soha, most a vizeletemben találtak ezt-azt, még nem tudom, komolyabb felfázás-e vagy mi, de panaszom nincsen vele, se mással.
Akkor örülj neki, élvezd ki minden percét ennek a csodás idõszaknak!! :) Szerencsés vagy hogy semmi panaszod nincs (bár ez hozzáállás kérdése is). Nekem ilyen tájt kezdett égni a gyomrom és kezdtem vizesedni (bár én nyár végére lettem nagyterhes). Érdekes módon felváltva jelentkeztek ezek, ha egyik nap szörnyen égett a gyomrom és Rennie-n éltem akkor aznap nem vizesedtem. Másnap duplájára dagadt a bokám, de legalább tudtam enni:) ) Minden rosszban van vmi jó:) Amúgy én a 34.hétig 8 kilót híztam, örültem is, na aztán a maradék 7-8 hétben felszedtem ugyanennyit vízben :( (túlhordtam a fiam) Örömteli babázást, könnyû szülést kívánok neked!!:)
en is azt ereztem a harmadik trimiszter elejen, hogy hu, hat sokkal jobb, mint az elso (amit vegighanytam meg fekudtem mert szedultem), meg a masodik (aminek a felét szintén). a 6-7. hónap tökéletes volt, imadtam. a 8. hónap elejen (lehet nem pontosan, kb 33. hettol) mar jottek a gondok. most vizesedik a labam, olyan mint egy rajzfilmfiguranak, meg aluszekony vagyok, meg nyugos, aggodok mindenert, es szeretnem mar a kezemben tartani a kis csoppseget. de az eleje nekem is nagyon jó volt, annak ellenere, hogy en vegig produkaltam a linea negra kivetelevel minden tunetet, ahogy az orvosi nagykonyvben meg van irva.
30hetes vagyok.Vannak nehezebb és könyebb napok.A nehezebb napok nekem, mikor nagyon fáj a szeméremcsontom, hogy alig birok menni.És ez akkor erõsõdik, mikor mozgom.Sétálok, takaritok, stb.Az alvás sem egyszerû.Kb.éjfélkor alszom el, és 3-kor kelek.Ez a legrosszabb idõszak, olyan reggel 6körül ujra elalszom és 10-11-ig.Igy el is telt a fél nap.Ugyérzem ez a hátra levõ idõ gyorsan el fog telni.Egyéként jol viselem.Te se várjál semmi nehézséget, maradj ilyen fitt.A barátnõm 32hetes, de már jo idje nem mozdul ki otthonrol.A duplájára hizott, vizesedik, nehéz neki a mozgás, mert szinte mindig fekszik.Kicsit elhagyja magát.Ne gondolkozz ezen, használd ki, hogy ilyen jo nálad minden.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.mindenkinek kívánok szép babavárást és könnyû szülést.

30 hetes kismama vagyok, nekem nem igazán mozgékony a babám, eddig sem volt az. Normális ez vagy csak az én babám ilyen lusta?

Szokott mozogni,de nem akar lyukat rúgni a hasamon, ? csak finoman mozgolódik.Van, hogy csak reggel meg este jelentkezik be.

Legjobb válasz: Szia! Én 31 hetes vagyok! Nekem is van,hogy csak reggel és este mocorog! De van olyan is mint pl. ma,hogy egész nap mocorog és eléggé erõseket rúgdos! Szerintem ez a babók kedvétõl függ! Nyugi! Nincs semmi gond! Boldog baba várást!

Szia! Én 31 hetes vagyok! Nekem is van, hogy csak reggel és este mocorog! De van olyan is mint pl. ma, hogy egész nap mocorog és eléggé erõseket rúgdos! Szerintem ez a babók kedvétõl függ! Nyugi! Nincs semmi gond! Boldog baba várást!
Nincsen semmi baj, ha reggel és este jelentkezik, Õ kicsit lustább mint a többi baba.Akkor van baj az én dokim szerint ha 2 napig abszolút nem jelentkezik, na akkor irány a kórház. Az enyém nagyon aktív minden nap, este nem hagyja hogy aludjak. 30 hetes kismami.
A kérdező hozzászólása: Úgy irigyellek azért, hogy ilyen aktív a babád. Én mindig parázom, hogy minden rendben van-e. Most meg különösen, mert a doki azt mondta, ha kicsit is kevesebbet mozog azonnal keressem fel.
Szia! Én az elsõ válaszoló vagyok! Nekem a doki minden vizsgálatnál elmondja, hogy ha esetleg egy nap nem mozdog, akkor azonnal menjek be! Nekem hála Istennek eddig nem kellett bemennem! De ezt csak a biztonság kedvéért mondja! Szóval nyugi!
Szia! Védõnõ vagyok, gondoltam írok neked. Lehet lustább is a babád, fõleg ha kisfiút vársz. Az a lényeg, hogy naponta min. 10 alkalommal érezd a magzatmozgást. Ha ennél kevesebb, akkor fordulj orvoshoz! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Kislány a drágám!!
Nagynenem ket kislanyt szult, egyikkel allandoan rohant a vedonohoz, mert kis lusti volt, a masik meg tendszeresen lerugta az agyrol. Minden baba mas :) En szivesen cserelnek egy ejszakara veled, h alhassak, mert mar lukat utott az oldalamba a draga kislanyom! :) 30 hetes kismami

Én egy 30 hetes kismama vagyok. Már nagyon izgatott vagyok, nagyon várom a pici babámat. Csak egy dologtól félek. Az pedig a szülés. Nagyon fáj? Ez az első gyerek.

Legjobb válasz: :) Elõtte jobban félsz, és jobban fáj. Közben nem érsz rá ezen aggódni. És azután meg ott a karodban az édes kicsi.

:) Elõtte jobban félsz, és jobban fáj. Közben nem érsz rá ezen aggódni. És azután meg ott a karodban az édes kicsi.
Hát figyu, most már vhogy úgy is ki kell jönnie. Szóval mindegy, hogy fáj vagy nem fáj..
Én 31 hetes vagyok, második babával és azt szeretném kérdezni, hogy tulajdonképpen mitõl félsz???hiszen még nem is tudod milyen érzés!Elolvasod a sok siránkozót, hogy neki milyen borzasztó szülése volt, de az az övé volt!Én az elsõ terhességem alatt egyáltalán nem gondoltam a szülésre, hiszen nem tudtam mi vár pontosan, fogalmam nagyjából volt, de egyszerüen hagytam, hogy menjen minden a maga útján.Aztán eljött a szülés napja és akkor sem arra gondoltam hogy húúú ez fáj vagy húúú ez hogy fog fájni, hiszen nem tudtam hogy mit fogok érezni, meddig fog tartani, stb...! Most a második terhességem alatt a szüléssel kapcsolatosan annyi aggodalmam van, hogy a lányomra ki fog vigyázni, hol leszünk ha beindul a szülés, azonnal tud-e jönni valaki aki vigyáz rá és azzal az emberrel hogy fogja bírni, mivel igazából senki sem szokott rá vigyázni, csak anya és apa... Szóval ne félj, mert ki tudja neked mit hoz a szülõszoba...a szülési fájdalmakat pedig ugy is felül múlja majd a gátseb vagy a császár sebe, 1 hét múlva nem is fogsz rá emlékezni, milyen a tolófájás...ne parázz rá, él meg, segíts a testednek és próbálj ellazulni, ne görcsösen fetrengeni a vajúdóba, mert az nem fog segíteni! :)
Szia! Ahogyan az egyik válaszadód, én sem foglalkoztam a szüléssel, vagyis nem hagytam, hogy félelmeim legyenek. Bárki kérdezte, azt mondtam, és így is gondolom, hogy Anyáink és Nagyanyáink is megszültek és megszülettek, közel nem mai körülmények között. Fölöslegesen aggódsz!!! Arra figyelj, hogy jól legyél, jól legyen a babád, érezzétek jól magatokat. Hisz Õ is érzi a félelmedet!!!! Egyébként én 12 órát vajúdtam, elõtte megtanultam a helyes levegõvételt, ami sokat segített. Nincsenek rossz élményeim a fél napot illetõen. És csodák csodája, a szülés- epidurál nélkül - egyáltalán nem fájt, 15 perc alatt kint volt a lányom!!!!!! Fel a fejjel, félelemnek nincs helye!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, sokat segítettek!!:)
3-as vagyok!Nyugodtságomnak vagy másnak köszönhetõen, de összesen 5 óra volt az egész utazással együtt, ebbõl ami kicsit fájdalmasabb volt összesen talán 2 óra, szülõszobán pedig alig voltam, mert 30 perc alatt kibújt, ebben burokrepesztés, gátmetszés...kb a 4. nyomásra kicsusszant! :) A tolófájás szóban pedig fogalmam sincs, miért van a fájás szó, ugyanis az nekem egyáltalán nem fájt, olyan érzés mintha kakilnod kéne...én el is mentem wc-re, ahol semmi sem történt, aztán jöttem rá, hogy nem wc-zni kellett :)
Én féltem magától a szüléstõl is és az anyasággal járó lelki-testi változásoktól is, úgyhogy gondolom nagyrészt a szorongásom miatt nehéz és fájdalmas volt a szülés. A következõtõl már nem fogok félni. Utólag visszagondolva megszépül minden.

30 hetes kismamák ti ugyanúgy érzitek a magzat mozgást mint egy hónapja, vagy másképp vagy kevesebbet mert én nem nagyon érzem inkább csak keményedéseket, hogy kidugja valamelyik részét és ti?

a doki azt mondta ne aggódjak mert vannak babák akik nagyon keveset mozognak . Ti hogy vagytok ezzel?

Legjobb válasz: Nekem pont ilyenkor ezekben a hetekben mozgott legtöbbet a baba.

Nekem pont ilyenkor ezekben a hetekben mozgott legtöbbet a baba.
Nekem is pörög a leánykám, elég kellemetlen tud lenni néha. Bár Õ végig ilyen volt, már azon gondolkodtam, hogy egy szaltóval fog megszületni;)
Most a 29. hétben vagyok és sokat mocorog a baba.Egyre többet és erõsebben. Mikor napközben mozgásban vagyok kevésbé virgonckodik, fõleg reggel-este, mikor fekszem az ágyban, vagy ha délután pihenek, üldögélek, akkor érzem jobban.
Szia!En 30 hetes multam de nekem is a kisfiam inkabb csak nyomkodja magat.Hol itt hol ott dudorodik.:) Persze sokkal erosebben csinalja mint egy honapja kb es neha jol oldalba is rug.De inkabb ez a helyezkedes a jellemzo mostanaban.:) Sok sikert a finisben.:)
32 hetesek vagyunk. Az én kisfiam nagyon aktív. Másképp mocorog már, mint ezelõtt pár héttel, de egyáltalán nem kevesebbet, sõt! :) Nagyon sokszor nyomja ki valamijét, valamint mocorog is rendesen. Fõleg ha aludni szeretnék. :)
Szia, A fiam képes órákra síri csendben ellenni, amikor nem is biztos, hogy alszik, csak úgy van, néha meg olyan kabaré megy a pocakban, hogy ember legyen a talpán aki azt kibírja. Most alakítgatja a maga kis "napirendjét" ami nem esik egybe az én napirendemmel:D Ha azt érzi mindjárt alszok beindul, és amíg fel nem kelek mocorog, vagy rugdossa az ágyat, vagy nyomkodja ki magát, vagy focíííííí:) További jó Pocakosodást:D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!