Találatok a következő kifejezésre: Én 3 voltam (164 db)

Anyukák! Gyes után mikor vissza mentek dolgozni, mennyi idő kellett míg vissza rázódtatok? Én itthon voltam a kisfiammal 3 éves koráig, és 2 hete mentem vissza folyamatos 12 órába!

Állandóan fáradtnak érzem magam, tele vagyok vegyes érzelmekkel, néha leszámolnék, néha meg jól érzem magam!

Legjobb válasz: Szia! Én 2 éves korában mentem el dolgozni, viszont terhességem alatt végig otthon voltam, úgyhogy ha azt vesszük, 3 évig voltam otthon. És ugye 3 év kihagyás meglátszik, még ha nem is punnyad otthon az ember, mert háztartást vezet és gyereket nevel. Szóval nekem eléggé kellett koncentrálnom, de jó is volt, mert már hiányzott a felnõttek társasága, egy kis impulzus, változás. Természetes, h fáradtnak érzed magad, mert már nem csak dolgozol, illetve nem csak háztartást vezetsz/gyereket nevelsz, hanem mindkettõt egyszerre kell megoldanod! De 1-2 hónap, és belerázódsz. :) De most akkor Te túlórázol is (és ezért dolgozol mindennap 12 órban), vagy heti 3-szor dolgozol "csak" 12 órában?

Szia! Én 2 éves korában mentem el dolgozni, viszont terhességem alatt végig otthon voltam, úgyhogy ha azt vesszük, 3 évig voltam otthon. És ugye 3 év kihagyás meglátszik, még ha nem is punnyad otthon az ember, mert háztartást vezet és gyereket nevel. Szóval nekem eléggé kellett koncentrálnom, de jó is volt, mert már hiányzott a felnõttek társasága, egy kis impulzus, változás. Természetes, h fáradtnak érzed magad, mert már nem csak dolgozol, illetve nem csak háztartást vezetsz/gyereket nevelsz, hanem mindkettõt egyszerre kell megoldanod! De 1-2 hónap, és belerázódsz. :) De most akkor Te túlórázol is (és ezért dolgozol mindennap 12 órban), vagy heti 3-szor dolgozol "csak" 12 órában?
Összesen másfél évet voltam otthon. 2 hónapja dolgozom, de olyan érzésem van, mintha már legalább 1 éve dolgoznék. Ugyanahhoz a céghez mentem vissza, de más területre, sok régi kolléga ott van most is, nekem pár nap alatt ment a visszazökkenés. Mivel 3 gyerekem van, megmondom õszintén, én a munkában kevésbé fáradok el (szellemi, irodai munka, napi 8-10 óra), mint amikor egész nap a 3-mal itthon vagyunk, játszunk, eszünk, stb.
Én folyamatosan már hatodik éve vagyok itthon. Hamarosan megyek vissza dolgozni, hát fogalmam nincs hogy fog menni, minden megváltozott azóta a melóhelyemen. :SS Parázok is.... (Bocs nem a kérdésre válaszoltam!)
2, 5 évet voltam otthon. A munkahelyi visszailleszkedés és az ovis beilleszkedés is pozitív élmény volt. Hat-hét órát vagyok bent, este otthonról folytatom. Nem mondom, csütörtökre már hullafáradt vagyok, de szombaton ebéd utána alszom egyet a kislánnyal és minden rendben. Napi 12 óra az brutális gyerekkel.

Mit mondtok 3 éves gyereketeknek ha megkérdezi, hogy Õ hol volt mikor én pici voltam?

Tippek?

Legjobb válasz: Jajj, ez nálunk mostanában állandó kérdés :) A három éves fiam szinte naponta megkérdezi, hogy õ hol volt, amikor én voltam gyerek. Mindig megmondom neki, hogy akkor õ még nem volt, próbálom elmagyarázni neki, hogy akkor is éltek már emberek, amikor õ még nem volt a világon. De sehogy sem érti :) Tegnap elõtt is (már vagy századszor) feltette a kérdést, hogy õ hol volt akkor, amikor én gyerek voltam. Elmondtam századszor is, hogy õ akkor még nem volt sehol, szépen elmagyaráztam, de nem értette, állandóan visszakérdezett: akkor én a maminál voltam? A bölcsiben voltam akkor? A dédinél voltam akkor? Itthon voltam akkor a szobámban? Szerintem ilyen pici korban még nem igazán tudják elképzelni, hogy történtek dolgok az õ születésük elõtt is.

Jajj, ez nálunk mostanában állandó kérdés :) A három éves fiam szinte naponta megkérdezi, hogy õ hol volt, amikor én voltam gyerek. Mindig megmondom neki, hogy akkor õ még nem volt, próbálom elmagyarázni neki, hogy akkor is éltek már emberek, amikor õ még nem volt a világon. De sehogy sem érti :) Tegnap elõtt is (már vagy századszor) feltette a kérdést, hogy õ hol volt akkor, amikor én gyerek voltam. Elmondtam századszor is, hogy õ akkor még nem volt sehol, szépen elmagyaráztam, de nem értette, állandóan visszakérdezett: akkor én a maminál voltam? A bölcsiben voltam akkor? A dédinél voltam akkor? Itthon voltam akkor a szobámban? Szerintem ilyen pici korban még nem igazán tudják elképzelni, hogy történtek dolgok az õ születésük elõtt is.
Én azt mondtam hogy a szívemben volt, ahogy minden anyukának ott vannak e gyerekei, mielõtt beköltöznek a pocakjukba, és megszülethetnének. Õ még nem érti hogy nem létezett.
Én megmondtam az enyémnek hogy õ akkor még nem létezett. Ennyi. Nem kérdezett tovább. (Ja, mert az enyém is megkérdezte :o)
A kérdező hozzászólása: nagyon jó a Jézuskás is
szereti a Jézuskás mesét (karácsony óta mesélem neki, h h is van ez), szóval mondtam, h õ akkor még Istenkénél és Jézuskánál lakott. azért, mert jó voltam? kérdezte. mondtam, h igen. és mikor mgláttad anyát és apát minket szerettél volna a szüleidnek, ezért a Jézuska berakott anya pocakjába, ahonnan már ismerõs a sztori :)
Amellett hogy nyilván az ember törekszik mindig a gyermek szintjéhez mérve fogalmazni, szerintem nem baj, ha kap egy-egy olyan választ is, amit még nem ért. Megjegyzi, elraktározza magában, és késõbb, ha eljut arra a szintre, majd megérti. Mi is megértettük valahogy. :o) Én fontosnak tartom, hogy mindig igazat mondjak, és ne kitalációkat, csak azért, hogy egyszerûbb legyen.
A kérdező hozzászólása: mennyben
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok. Na ez a problémám, hogy Õ még nem érti, hogy nem volt a világon, ilyet nem mondtam neki. Az utcsó nagyon jó, a szívben, bár ezt sem nagyon érti, húú szóval nehéz....Anyum szertint mondja, hogy a menyben volt mert mielõtt a gyerekek megszületnek ott vannak. Ez milyen?
:) Én azt mondtam, hogy "Te meg még sokkal picibb voltál, és még nem is látszottál akkor". :) Beérte vele.
Lányom is 3-4 évesen kérdezte, hogy hol volt, mielõtt a pocimba került. Azt mondtam neki hogy az apa pocijában volt, mert mást nem akart elhinni (gólya meg ilyenek) apjának nagy hasa van, ezt simán elhite, hogy õ ott volt. Majd nagyobb korában felvilágosítom :)

Barnázok 3 napja, faj a hasam nem rendszeresen de fajdogál, nem kemény, fáradok és ma már 3* voltam a wc-én mi lehet lassan szulok?

39 hetes vagyok pont ma,nektek hogy indult?mikor menjek a korhazba ugye a barnázás miatt még nem kell hogy induljak?

Legjobb válasz: szia! szerintem pakold össze a cuccod, a barnázás a tágulás jele. Ha kezdõdnek a rendszeres fájások,nyugodtan indulj be aa krházba. De ha mindez velem történe,lehet bemennék a kórházba egy kontrollra és a doki megmondja mi a teesndõ. Jobb a biztonság.Milyen messze laksz a kórháztl? jaa,és mikor anyám engem szült,neki nem voltak fájásai,már 5 ujjnyi volt,mikor beért a kórházba,pont terhesgondozáson volt és közölték vele,azonnal szülõszoba. szóval inkább menj be

szia! szerintem pakold össze a cuccod, a barnázás a tágulás jele. Ha kezdõdnek a rendszeres fájások, nyugodtan indulj be aa krházba. De ha mindez velem történe, lehet bemennék a kórházba egy kontrollra és a doki megmondja mi a teesndõ. Jobb a biztonság.Milyen messze laksz a kórháztl? jaa, és mikor anyám engem szült, neki nem voltak fájásai, már 5 ujjnyi volt, mikor beért a kórházba, pont terhesgondozáson volt és közölték vele, azonnal szülõszoba. szóval inkább menj be
Igen, készül a szervezet. :) nekem is sok-sok nagywc-zéssel indult, meg állandó hasfájással, aztán rá 2 napra déltõl 40 percenként pocikeményedés-fájás, ami szép fokozatosan 30, 20, 10-8, majd 3 perces fájás lett. Kórházba 10 percesnél korábban nem érdemes menni, de ha van dokid megkérdezheted tõle. Sok sikert! :)

Én 3 hete voltam lomikbeültetésen, ami pozitív lett, tegnap voltam az első terhes uh-on, az orvos szerint elég kicsi 3-4 mm-es a petezsák, azt mondta, hogy ez mini terhesség. Nem lesz gond?

Azt mondta semmi gond, majd meger?södik, de én egy kicsit aggódom, szerintetek meg fog maradni a babám? Fog rendesen fejl?dni? Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: ha az orvos aztmondta akkor tuti bisztos.

ha az orvos aztmondta akkor tuti bisztos.
Igy van, ha az orvosod azt mondja, h minden a legnagyobb rendben van akkor hidd el. Gratulalok a babahoz, es vigyazzatok magatokra!!!! 11 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, próbálok nem a rosszra gondolni. Csak azért izgulok, mert szerintem elég furcsán mondta az orvos, hogy hát elég kicsi, meghogy ez tipikus miniterhesség, meg elég sokáig nézegette az uh-on.
Nagyon fontos, hogy higgy a terhességben!!!! Csak a pozitív gondolatok és beszélj már most a picihez. erõsítsd abban, hogy várjátok és egészségesnek kell hogy legyen.
Szerintem nem lesz gond! Hallgass az orvosra! Végtére is õ a szakember! Gratulálok!
Nem, tudtommal egyik dSLR-el sem lehet mive, a szenzor 3:2 képsrányú.Utólag olyanra vágod amilyenre akarod.
Csak 3:2-t tud, ez a 35mm-es, és ebbõl fakadóan a DSLR standard. Utólag gond nélkül vághatsz rajta.
A 4:3 képarány eléggé elavult, a 3:2 a szabvány. Ha képet hívatsz elõ, akkor is ezt az arányt kapod! Manapság meg egyre többen 16:9 -be fotóznak.

Mindenki azt irja, hogy a 4.-5. hét előtt nem mutat az uh semmit. Én 3 hetesen voltam uh-on és látszott a petezsák, akkor több mint 3 hetes a terhesség? Akkor ez most hogy is van?

És mit fog mutatni 5 hetesen ha 3 hetesen már petezsák látszott??Aki volt már így hogy ilyen korán látszott a terhessége kérem írjon mert én már nem is tudom mennyi id?s a baba!!!

Legjobb válasz: A terhesség korát az utolsó menstruáció dátumához számítják, függetlenül attól, hogy ténylegesen mikor történt a fogamzás. Három hetes terhesen még egy hét van a nem vártig, ekkor még nem is tudjuk, hogy terhesek vagyunk. Te sem 3 hetes terhes vagy, hanem kb. 5 hetes.

A terhesség korát az utolsó menstruáció dátumához számítják, függetlenül attól, hogy ténylegesen mikor történt a fogamzás. Három hetes terhesen még egy hét van a nem vártig, ekkor még nem is tudjuk, hogy terhesek vagyunk. Te sem 3 hetes terhes vagy, hanem kb. 5 hetes.
A terhességet mindig az utolsó menszi elsõ napjától számítják, mivel a fogantatás csak egy vélelmezett idõpont elvileg. Ultrahangon, ha nagyon nagy az eltérés a fejlettsége és a becsült kora között, akkor fogják módosítani. Lehet, hogy hamarabb estél teherbe, mint ahogy "papír szerint" kellett volna. Ha van petezsák, akkor az embrió szívdobogását fogják megnézni, hogy beindul-e a 6. hét körül. Ha neked ez korábban fog, az csak jó! Boldog babavárást!
Nekem szeptember 17.én volt(menses szept5.én) a beültetésem, és október 10-én már látszott a petezsák.
A kérdező hozzászólása: MONDTAM AZ ORVOSNAK H MIKOR VOLT AZ UTOLSÓ MENSIM, DE A PETEZSÁK ALAPJÁN AZT MONDTA HOGY 3 HETES A TERHESSÉG
Elvileg nem petezsák mérete alapján kellene a dokinak számolnia, hanem az utolsó menstruáció elsõ napjától. Mindenki így számolja. Nem lehet hogy inkább azt mondta, kb. mikor történhetett a fogantatás? Mert az megint más idõpont. Pont azért számolják a mensi elsõ napjától mert a fogantatás nem mindig akkor van, amikor gondolja az ember. (szóval nem akkor amikor az aktus volt). És ha így számolod, akkor 3 hetesen még nem is lehet biztosan tudni, hogy terhes valaki, mivel akkor még nincs egy elmaradt mensi sem, és a teszt sem mutatja ki, még hcg sem termelõdik a szervezetben, amit ki lehetne mutatni.
A kérdező hozzászólása: Nem, azt mondta hogy 3 hetes a terhesség.Köszönöm a válaszokat, az utolsó mensim óta most vagyok az 5. héten, de mikor dokihoz mentem már volt 3 pozitiv tesztem, pedig még csak 1 napja késett.na asszem elmegyek magánrendelésre mert ez nekem bonyolult!!!!

A testvére 3 éve 26évesen tragikus hirtelenséggel meghalt. Én 25 voltam. Nem tudom feldolgozni hiszen mi rendkívül jó kapcsolatba voltunk. Csináltatok egy tetoválást a nővérem emlékére. Adnátok ötletet?

A nyakamra szeretnék egy rövid egy mondatos idézetet. Írnátok nekem ilyen idézeteket és hogy ki a szerző?

Legjobb válasz: Ne tedd, attól még nem fogod tudni feldolgozni, hogy magadra vésetsz valamit, ami a nap minden percében eszedbe juttatja!

Ne tedd, attól még nem fogod tudni feldolgozni, hogy magadra vésetsz valamit, ami a nap minden percében eszedbe juttatja!
"Temessük el a halottakat, de ne túl mélyre!"
Szerintem bármi jó, amirõl eszedbe jut, nem feltétlenül kell idézetre gondolnod. De ez olyan kérdés, amire a választ szerintem csak te tudhatod.

Miért változott meg a vélekedés? Mikor én kicsi voltam, 3 hónaposan lehetett adni almalevet, el lehetett kezdeni a kóstoltatást. Most miért váltottak át 4 hónapra?

Orvosi indokot tud valaki?

Legjobb válasz: Közben kiderült, hogy a babák gyomra, belei kisebb korban nem képes feldolgozni, felszívni a szilárd táplálékot a hozzá szükséges enzimek hiánya miatt. Ezek kb. 5-6 hónapos kor körül termelõdnek olyan mennyiségben, hogy a szilárd ételek nem okoznak problémát. Ha bele gondolunk, nem is olyan régen (a nagy fiam 18 éves), még 6 hetes kortól kellett megkezdeni a gyümölcslevet, gyümölcsöt, 3 hónaposan meg a fõzeléket...4 hónaposan a húst... Sajnos nála meg is lett az eredménye! Kicsinek állandóan beteg volt, nem gyõztem orvoshoz hordani... érdekes, hogy a kisebb testvérei, akik csak fél éves koruk lettek hozzátáplálva, szinte soha nem betegek... Persze, nem azt állítom, hogy csupán a korai hozzátáplálás volt a ludas, de az orvosok szerint is jócskán belejátszott!

Közben kiderült, hogy a babák gyomra, belei kisebb korban nem képes feldolgozni, felszívni a szilárd táplálékot a hozzá szükséges enzimek hiánya miatt. Ezek kb. 5-6 hónapos kor körül termelõdnek olyan mennyiségben, hogy a szilárd ételek nem okoznak problémát. Ha bele gondolunk, nem is olyan régen (a nagy fiam 18 éves), még 6 hetes kortól kellett megkezdeni a gyümölcslevet, gyümölcsöt, 3 hónaposan meg a fõzeléket...4 hónaposan a húst... Sajnos nála meg is lett az eredménye! Kicsinek állandóan beteg volt, nem gyõztem orvoshoz hordani... érdekes, hogy a kisebb testvérei, akik csak fél éves koruk lettek hozzátáplálva, szinte soha nem betegek... Persze, nem azt állítom, hogy csupán a korai hozzátáplálás volt a ludas, de az orvosok szerint is jócskán belejátszott!
sziasztok! Azt miért nem írja senki, hogy 20 évvel ezelõtt az édesanyák 3 hónap után vissza kellett menjenek dolgozni, ezért vált indokolttá a szoptatástól való leváltás? A tápláláspolitika megkövetelte, hogy az édesanyák teljes erõbedobással tudjanak dolgozni és ne legyen lelkiismeretfurdalásuk, amiért a baba nem szopik tovább, így azt próbálták meg elhitetni, hogy a hozzátáplálás így jó. Szerintem ez is egy megfontolandó indok.
arról nem mesélt anyukád, hogy 3 hónaposan még emésztetlenül kakiltad ki hetekig a fõzeléket???!! mert én állítólag igen, és a védõnõ mégis erõltette a hozzátáplálást... Anyukám nem is hallott akkoriban olyan fogalomról, hogy fejlõdési ugrás, pedig az épp 3 hónaposan van. Lehet, hogy akkor azt gondolták, hogy kevés a tej (valóban kevés lehetett fejlõdési ugrás alatt), és emiatt kezdték a korai hozzátáplálást. Ma viszont már tudjuk, hogy igény szerinti szoptatással 3 nap alatt rendezõdik az kereslet-kínálat, míg a hozzátáplálás korai megkezdése csak csökkenti a tejtermelést.
Kicsit fejlõdött az orvostudomány az elmúlt 20 év alatt... Rájöttek, hogy a kicsik gyomra még fejletlen és nem tudja megemészteni ezeket a cuccokat. És nem 4, hanem 6 hónap az ajánlott idõpont a kóstoltatásra jelenleg, addig, ha lehet, kizárólagos szoptatást javasolnak.
Nem kötekedésbõl kérdezem, tényleg érdekel: az én kisfiam 3 hónapos, de az életben nem evett még napi 8-10-szer. Gyanítom, nem is fog. Akkor ez alapján honnan tudom, mikor lesz érett a hozzátáplálásra? A többi kritérium világos.
10:26-os vagyok egyébként meg: Nem a baba korától függ, hogy mikor áll készen a hozzátáplálás megkezdésére. A következõ testi és fejlõdési jelektõl függ, hogy a baba készen áll-e arra, hogy szilárd táplálékot kapjon. Valószínûleg el lehet kezdeni a hozzátáplálást, ha: - a baba képes segítséggel ülni és a fejét stabilan tartja - ha megduplázta a születési súlyát és legalább 6.5 kg súlyú - éhes marad napi 8-10 szopás vagy 960 ml tápszer elfogyasztása után Ezek alapján a hozzátáplálás kb. 4-6 hónapos korra esik. Ez mindenkinél más.
Igaz, hogy 20 éve már nem kellett visszamenni dolgozni... a fiam 2 éves volt, mikor bölcsibe került, mert visszahívtak dolgozni... hamarabb eszembe se jutott volna... mégis akkor az volt az irányelv, hogy korai elválasztás-...
Utolsó! A gyest 1967-ben vezették be, 20 éve már bõven 3 évig lehetett otthon lenni a babákkal. Úgyhogy ez nem lehet indok.
Igen, tápszeres babáknál már 4 hónaposan sokan elkezdi, bár a tápszer árán kívül semmi sem szól mellette...
A kérdező hozzászólása: Azért írom a 4 hónapot, mert amit a kórházban adtak kis könyvecskét, meg amit a védõnõ is adott, ott a 4. hónap van jelölve.
08.36-os vagyok. Akkor visszaszívom az indokomat, ahol én élek, még 3 hónaposan vissza kellett menni dolgozni.

Amikor a legutobbi ovuláciom volt (14-én), akkor kezdtem el a canesten tablettát használni 3 napig, 13-án és 17-én együtt voltunk, talán ezért nem jött össze a baba?

Legjobb válasz: Kérlek titeket válaszoljatok!!!Vagy lehet,hogy ennek semmi köze hozzá?Köszi elöre is a választ

A kérdező hozzászólása: Kérlek titeket válaszoljatok!!!Vagy lehet, hogy ennek semmi köze hozzá?Köszi elöre is a választ
Szia! Én simán teherbe estem a canesten tabletta melett, vagyis kúp mellett, gondolom te is egyre gondoltál. Bár a kérdésed már lehet nem is aktuális. Azért megpróbáltam...
TESZT ? Már kimutatná.
A kérdező hozzászólása: már teszteltem 3 napja. anyuval is beszéltem és õ azt mondta h szerinte még korai volt de valameik nap csinálok másikat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!