Találatok a következő kifejezésre: Én 25 kismama vagyok (13 db)

Kismamik hogy oldjátok meg a szexet az egyre növekvő pocitokkal? én még csak 25 hetes vagyok, de már nagy a pocim és aggódok később mi lesz.

Legjobb válasz: Nem olyan bonyolult. :-) Oldalt fekve, esetleg hátulról. :-) És csak a fantázia szab határt. Én 30 hetes vagyok, nekem mondjuk oldalt fekve a legkényelmesebb.

Nem olyan bonyolult. :-) Oldalt fekve, esetleg hátulról. :-) És csak a fantázia szab határt. Én 30 hetes vagyok, nekem mondjuk oldalt fekve a legkényelmesebb.
Ne is mondd! Én 28 hetes vagyok és nekünk nem túl jó sehogy se!A párom is nagyon figyel mert nagyon félti a babát:jaaaj nehogy baja legyen.Én eleve nem kívánom annyira, de ha sexelünk akkor hátamon fekszem, vagy kutya pózba.De pont a mai nap beszéltük a párommal hogy nem jó mostanába mert kicsit durvábban szeretjük mindketten és azt most nem lehet, csak plömplöm van.Az meg nem túl kielégítõ!
Nálunk is a hevesebb együttlét volt a jellemzõ, de most pont attól lett izgalmasabb, hogy a férjem nagyon figyel, hogy nehogy valami baj legyen. Általában én vagyok felül. Ez eddig bevált. Szerintem alul semmiképp ne legyél, mert ott nem te irányítasz - ami most szerinem fontos... 30 hkm

Én egy 25 hetes kismama vagyok ( nem cukor) híztam eddig 8, 5 kg-ot ez sok most 96, 3 kg vagyok kellene diétáznom?

Legjobb válasz: A védõnõd és dokid mit mondott errõl? Én egyébként 76-ról kezdem a terhességet és a végére lettem 93 kg. Magas vagy egyébként?

A védõnõd és dokid mit mondott errõl? Én egyébként 76-ról kezdem a terhességet és a végére lettem 93 kg. Magas vagy egyébként?
Szia! Szerintem nem gáz. Nekem is volt annyi ennyi idõsen. Én mondjuk vizesedek is, szerintem sok rajtam a víz, mert mindenki azt mondja, hogy nem híztam sokat, pedig súlyra már 15 kg-nál járok. 34, 5 hetes kismama.
Én 73-74 rõl indultam és most vagyok 86 kg. Hát ez van... szerintem, ha a dokid mindent rendben talált, és nem magas a cukrod, akkor ne foglalkozz vele túl sokat, majd letornázzuk :-) Üdv.: 33hetes kismama
A kérdező hozzászólása: nem igazán vagyok magas 164 cm a védõnõm pedig 160 grammos szénhidrát diétára akar fogni.
Szia! Hát, szerintem jobban járhatsz a diétával, nehogy a végére problémáid legyenek a sok plussz kiló miatt, mert nem könnyû ám cipelni. Igyál sok vizet, egyél sok zöldséget, gyümölcsöt, sovány husit. Én 38+5 hetes vagyok és mostanra híztam ennyit, és szintén 164cm vagyok, 72 kilóval kezdtem. De most már ezt is nehéz egy kicsit cipelnem. Nem feltétlen akar rosszat a védõnõ, bár elég kiállhatatlanok tudnak lenni...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

25 hetes kismama vagyok, és én E vitamint napi 1x, folsavat napi 2x, Béres Magne B6 napi 1x, és heti párszor Calcium Sandoz pezsgőtablettát veszek magamhoz. Ezek így jók?

Legjobb válasz: Szia!Én ugyan még csak 13 hetes vagyok, de a Dr.Lenkei-féle alap vitamincsomagot szedem és napi 1 folsavat (3 mg). Bár tegnap az orvosom azt mondta, hody nyáron nem is javasol semmit. Megjegyzem eddig 3 orvostól kérdeztem és mind mást mondott. Szóval a döntés a kezedben! :-) Jó egészséget neked!

Szia!Én ugyan még csak 13 hetes vagyok, de a Dr.Lenkei-féle alap vitamincsomagot szedem és napi 1 folsavat (3 mg). Bár tegnap az orvosom azt mondta, hody nyáron nem is javasol semmit. Megjegyzem eddig 3 orvostól kérdeztem és mind mást mondott. Szóval a döntés a kezedben! :-) Jó egészséget neked!
Szia. Nem lenne egyszerûbb valamelyik terhesvitamint szedned? Elevit vagy Gravida.Nekem magnéziumot csak a 26 héttõl javasoltak, mert akkor kezdtem keményedni. Üdv, 33 hetes kismama
Én Elevitet szedtem, azt is intenzívebben az elsõ idõszakban inkább, Magnéziumot pedig a végén a keményedésre és a lábgörcsökre. Végig odafigyeltem, az étkezésre! Négy hónapja csodálatos kisfiam született teljesen egészségesen. Ha nagyon sok mindent szedsz nem biztos, hogy a kívánt eredményt éred el és mellesleg nagyon sokba is kerül. Jó egészséget kívánok Nektek!
Szerintem ezt inkabb a dokiddal beszeld meg! Itt nem hiszem hogy sok olyan ember van aki erre pontosan tud valaszolni. Az se mindegy, hogy az egyes tablettakban vagy kapszulakban mennyi egyseg van?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Ezeket a vitaminokat a dokim mondta, hogy így szedjem. Arra lettem volna kíváncsi, hogy mások miket szednek. Egyébként a terhesvitaminok nálam nem váltak be, rosszul voltam tõlük!


Hogyan tovább? Jún.25. -én lejár a gyedem. Kismama vagyok és augusztus 1. -re vagyok kiírva. Mit kell igényelnem, kitől, hogyan?

Legjobb válasz: Gyest igényelhetsz, vagy elmehetsz táppénzre. Azt is megteheted, hogy csak a tgyást igényled, 28 nappal augusztus 1 elõtt. Vagy kérheted a gyest addig is, és utána a tgyást.

Gyest igényelhetsz, vagy elmehetsz táppénzre. Azt is megteheted, hogy csak a tgyást igényled, 28 nappal augusztus 1 elõtt. Vagy kérheted a gyest addig is, és utána a tgyást.
a szabikat nem veszed ki?
A kérdező hozzászólása: Szerintem akkor megigénylem a gyest, majd a tgyást.Milyen szabikat vehetek ki, nem tudom!

Én 25 hetes kismama vagyok tegnap voltam UH-on és a doki ezt megelőzően 2 UH-on is azt mondta, hogy kisfiam lesz most viszont tegnap közölte velem, hogy lehet még sem fiú, mert nem látja a fütykösét! Ekkorát tévedhet egy orvos?

Eddig fiú most meg talán lány?

Legjobb válasz: Én sok olyat hallottam már, hogy azt mondta a doki, h x, aztán mágis y lett a szülés után. Ezek a tévedések persze mindig a 2D-s UH alapján voltak.Szerintem a !D-s Uh lesz a biztos, addig ne éld bele magad semmibe. Ott neked is egyértelmû lesz, ha éppen mutogatja magát. Én mindig kislányt szerettem volna, a párom fiút. És nekem is fiú érzésem volt, álmomban is fiú lett. Aztán kiderült, hogy kislány lesz. És nem éreztem magam boldogabbnak tõle, és a párom sem csalódottabbnak egy pillanatig sem. Hisz az a lényeg, hogy egészséges legyen, bármennyire közhelyes is.

Én sok olyat hallottam már, hogy azt mondta a doki, h x, aztán mágis y lett a szülés után. Ezek a tévedések persze mindig a 2D-s UH alapján voltak.Szerintem a !D-s Uh lesz a biztos, addig ne éld bele magad semmibe. Ott neked is egyértelmû lesz, ha éppen mutogatja magát. Én mindig kislányt szerettem volna, a párom fiút. És nekem is fiú érzésem volt, álmomban is fiú lett. Aztán kiderült, hogy kislány lesz. És nem éreztem magam boldogabbnak tõle, és a párom sem csalódottabbnak egy pillanatig sem. Hisz az a lényeg, hogy egészséges legyen, bármennyire közhelyes is.
27 hetes kismama vagyok. A nagyobbik fiam 5 éves. És most is kisfiút várok. Nem tudom, hogy hogyan tudják félrenézni, vagy elnézni a dokik a "dolgot", mert nálam mind a kettõnél nagyon látszott hogy fütykös van:) tisztán látszott a zacsi, és a hegye is:) még fordított helyzetet el tudok képzelni, hogy elõször azt mondják lány, utána meg hogy fiú, de így.... na mindegy! tudom, könnyû azt mondani, hogy ne legyél elkeseredve, de próbáld meg! a lényeg tényleg az, hogy egészséges legyen! örülj neki, hogy ez most a legnagyobb probléma!:) boldog babavárást!
Valamelyik csatornán láttam egy mûsort, ahol mutatták a bébi fejlõdését a pocakban, és mondták is, hogy az elsõ hetekben (amikor már látszik a pici formája) mind a két nemû babának van egy kis "nyulványa" ott, ami maga az ivarszerv, és ez kislányoknál visszahúzódik.. Nem akarok nagy hülyeséget mondani, csak lehet, hogy ilyesmi az oka. Még nem biztos így sem, hogy kislány lesz, állítólag a fiúk szégyellõsebbek és lehet, hogy épp elbújt. De gratulálok nagyon, bármilyen nemû is lesz a bébi!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a biztatást nagyon jól esik! Tiszta szívembõl kívánok mindenkinek Boldog babavárást!
Szia! Mi 27 hetesek vagyunk, az elsõ 3 UH-n kisfiút láttak, majd közölte az orvos, hogy fütyinek igen nagy lenne amit lát, ( egy férfi megirigyelhetné), végül beismerte, hogy a köldökzsinórt látta.Tegnap viszont a 4Dn mondta a dr.nõ, hogy egy mozgékony pici hölgy lakik odabenn.Ilyenek elõfordulnak! További szép babavárást!

Anyunál lakunk a párommal, elég kicsi a lakás, mostanában sokszor van én és anyu közt veszekedés. 25-hetes szomorú kismama vagyok. Mit csináljak? Van, vagy voltatok ilyen szitúba?

Legszívesebben elmennék a francba máshová,csak anyagilag nem bírnánk.nem akarom,hogy a babám lássa kárát.Van amikor hozzám se szól anyám.Mit tegyek? Nayalizni nem fogok MÉG ANYÁMNAK SEM....

Legjobb válasz: Nehéz így válaszolni, hogy ismeretlen a veszekedés oka. Talán te sem ismered pontosan, csak azt látod, hogy megszaporodtak mostanában, talán a kicsi születése után. Nem lehet, hogy anyukád is kissé anya, és nem nagymama akar lenni? Ez is lehet konfliktus oka. Te így akarod, Õ meg másképp. Mindenesetre érdekes, hogy anya és lánya között, és nem pedig az anyó és võje közötti a konfliktus. Természetesen "nyaliznod" nem kell, de az együttélés bizony kompromisszumokkal jár, ami azt is jelenti, hogy mindkét fél saját rovására enged a béke kedvéért. Mindenesetre egy õszinte, békés. higgadt, és közben nem felturbózott beszélgetés nem ártana. Sajna Te vagy abban a helyzetben, hogy más lakásában élsz, és ezt tolerálni kell, de hangsúlyozom: ez nem egyenlõ a nyalizással!!!

Nehéz így válaszolni, hogy ismeretlen a veszekedés oka. Talán te sem ismered pontosan, csak azt látod, hogy megszaporodtak mostanában, talán a kicsi születése után. Nem lehet, hogy anyukád is kissé anya, és nem nagymama akar lenni? Ez is lehet konfliktus oka. Te így akarod, Õ meg másképp. Mindenesetre érdekes, hogy anya és lánya között, és nem pedig az anyó és võje közötti a konfliktus. Természetesen "nyaliznod" nem kell, de az együttélés bizony kompromisszumokkal jár, ami azt is jelenti, hogy mindkét fél saját rovására enged a béke kedvéért. Mindenesetre egy õszinte, békés. higgadt, és közben nem felturbózott beszélgetés nem ártana. Sajna Te vagy abban a helyzetben, hogy más lakásában élsz, és ezt tolerálni kell, de hangsúlyozom: ez nem egyenlõ a nyalizással!!!
Igen, voltam ilyen szituban. Én is a szüleimhez szültem a gyerekem és így 6 évig laktunk együtt. Sokszor én is úgy éreztem, hogy nem bírom. De bekellett látnom, hogy õk tettek nekem szívességet azzal, hogy ott lakhattunk míg összespóroltam egy lakásra. Tényleg 2 választásod van, az egyik, hogy megpróbálsz alkalmazkodni, a másik, hogy külön költöztök már most. Hidd el, ha meglesz a baba még több vita lesz. Erre könnyen rámehet a kapcsolatod is, késõbb egyedül meg még nehezebb lesz.
9:37-es és 9:43-as voltam, csak idõközben valaki még válaszolt.
Anyukád szintén együtt élt a szüleivel amikor már párja volt és gyereket várt, meg amikor te már megszülettél? Nem lehet õ még annyira idõs, hogy ne tudja ellátni magát, hacsak nincs valami olyan betegsége ami ezt indokolja. Mert ha ilyen betegsége nincs, akkor nem várhatja el tõled amit elvár. És ha már most ilyen rossz így a kapcsolatotok, késõbb még rosszabb lesz amikor megszületik a babád, mindenbe bele fog szólni, te még szépen lassan egy idegroncs leszel. Menjetek el onnan minnél elõbb.
Most mit kell legorombítani a kérdezõt? Nem vagytok épek. Szerintem elõször is keressétek meg a veszekedések okát. Menjetek el egy kávézóba, ahol nyugodtan beszélgethettek, ott biztos nem csap át vagdalkozásba a dolog. Ha csak együttélésbõl fakadó dolgok, akkor remélhetõleg kompromisszumokkal elõbbre juttok.
Sajnos az együttélés ezzel jár.Midig lesznek problémák.Ha nem tudsz alkalmazkodni anyukád elvárásaihoz, akkor bizony elõbb-utóbb költöznötök kell és az lenne a legjobb, ha még a baba születése elõtt.Ha nekem nem lenne rá lehetõségem, hogy elköltözzek, bizony nyaliznék és meghúznám magam, nem pedig akadékoskodnék és nekem állna feljebb.Ha nem tetszik el lehet menni.Nem anyukád választotta, hogy éljetek vele, hanem te vagy nála.Örülj neki, hogy egyáltalán megtûr.
Én mondjuk addig nem is szülnék ameddig nincs saját lakásom. És ha arra nincs pénzetek, hogy legalább albérletbe költözzetek, hogy fogsz felnevelni egy gyereket????
Ne haragudj a kérdésért, de dolgozol netán? Mert egész délelõtt látni a hozzászólásaidat, ami arra enged következtetni, hogy a gép elõtt töltöd a drága idõd! Pl. munkával lehet pénzt keresni, hogy megoldjuk az anyagi gondjainkat. Hitel pedig nemtom mire van, nyilván nem házra, de merem remélni, hogy nem vagytok olyan felelõtlenek, hogy ilyen helyzetben csipcsup dolgokra /plazma tv, bármi/ hitelt vesztek fel.
A kérdező hozzászólása: Dolgozom, és hála ráérek olyan a munkám!A cigányok nem dolgoznak! Semmi közöd szerintem, hogy ki mennyit van gép elött!!!:-)))
2. válaszolo! Hát te tényleg nem vagy ép!!!!Elég baj ez neked tudom!De azt is tudom hogy te ezt nemtudod!Elég baj ez!! Kérdezõ!Valamit kell találni mert ez nemjó igy!!Egy kismamát aki idegesit az nem normális!férjed mit szól?nemlehetne mégis albérletbe menni?vagy pl. én a te helyedben ugy csinálnám hogyha elmész mondjuk picike falucskába ahol nagyon olcsok házak . pl felénk kisparasztház 2milla kertes!persze vannak ujitani valok benne!de persze itt nincs is annyi munkalehetõség ezzel számolni kell de mégis jobb mint albérlet vagy anyudéknál lakni!2millás hitel sem könnyû de könyebb mint ahogy most vagytok!
azt utálom ha valaki ojan okosakat ír hogy beszéljétek meg!!!!!!De nemértitek vannak olyan emberek akikel nem lehet megbeszélni semmi!Gondolom ezt a megbeszélés dolgot már õ is probálta!Amugy sokszor énis bánom ha ide beirok kérdést olyan hülye emberek vannak
elõzõ vagyok! Az a különbség a te és az én családom között, hogy mi nem zsar
Hátigen! A cigányozást én is kikérem magamnak, bár nem vagyok az, de most én sem dolgozom, de majd fogok. Egyébként a kérdezõ kommentjeibõl világosan kitûnik, hogy az a fajta ember aki a saját hülyeségére vár jóváhagyást... ezt mégis hogyan tehetnénk, ha nem ismerjük sem õt, sem az anyukáját, sem a párját? És mivel akik nem álltunk le bólogatójánost játszani már mindjárt cigányok vagyunk, le fagyunk fújolva és mi vagyunk a köcsögök. Hmm..... érdekes.....
elõzõ vagyok! Még annyit, hogy az a különbség köztünk, hogy mi nem zsaroljuk egymást érzelmileg és nem keserítjük egymás életét, hanem azon vagyunk, hogy mindenki boldog legyen, nem ártunk saját gyerekünknek érzelmi zsarolásokkal, ja és ha kapunk az nem gyõzzük meghálálni, és ha valakinek nincs mi a sajátunkéból az utolsót is odaadjuk, vagy megfelezzük. ez az amihez sokaknak fel kell nõni, hogy mi is az ÖNZETLEN SZERETET. persze ezt nem csak családon belül, hanem mindenkinek megadjuk a közvetlen környezetünkben.
Erre számítani lehetett, hogy egy ilyen nyilvános fórumon nem mindenki fog bólogatni és sajnálni, és azok akik olyan véleményt írtak le ami Neked nem tetszik, nem feétátlenül rosszindulatból írták. Tudod, az igazság nem szégyen, csak kellemetlen, nem õk tehetnek arról, hogy egy akaratgyenge ember vagy, akinek még felnõtt fejjel is az anyukája mondja meg, hogy mit tegyen. Anyukádnak bele kell nyugodnia, hogy az az élet rendje, hogy a gyerek megnõ és elõbb utóbb saját családja lesz. Te engedtél az érzelmi zsarolásának, és nehéz helyzetbe kerültél. De ezen csak Te tudsz változtatni, hiába várod másoktól a segítséget, mi itt ismeretlenül nem tudjuk mit lehetne mondani anyukádnak vagy hogyan lehetne kilépni ebbõl a helyzetbõl. Kaptál véleményeket, és amelyik nem tetszik Neked annyira, attól még nem kell a válaszadót sem lefikázni, például az a válaszoló aki azt írta, hogy õ bizony nem szülne ilyen helyzetre gyereket.... Te meg jól beszólsz neki, hogy: mer' biztos Te milliomos vagy. Szóval, Te sem vagy különb. Errõl ennyit.
A kérdező hozzászólása: TISZTELET A KIVÉTELNEK!!!!
A kérdező hozzászólása: mind kettö miatt!már bánom hogy irtam ide!nem sok jóindulatú ember van itt....
Most akkor nem értem, a pénz miatt nem költöztök vagy másért? Ha anyagilag bírjátok, hogy külön menjetek megoldható, hogy a közelben maradjatok és akkor kölcsönösen tudjátok egymást segíteni. Akár lakásvásárláson, akár albérleten gondolkoztok biztos találtok a közelben lakást. Szerintem mindenkinek jobb külön.
A kérdező hozzászólása: Meg azt mondogatja anyám, hogy eddig nekem, most meg neki van rám szügsége.Mi van ha lebetegszik stb...ki lesz vele..
A kérdező hozzászólása: csak az van, hogy már el akartunk menni, annó és anyu érzelmileg zsarolt, hogy mi lesz akkor vele.igy maradtunk itt.de néha sok.
A kérdező hozzászólása: 9:29-nek biztos te milliomos vagy!Jó neked!Gratulálok!de vannak szegányebbek is, meg akiknek van hitel stb...Külömben is nem a kérdésemre válaszoltál.akkorminek irkálsz fújjjjjj
A kérdező hozzászólása: Az is a gond, hogy két tüz között vagyok!Anyám-párom.Ja és anyám befolyásolható!sajnos az apja is irányitani akarja.
Elég érdekes dolgo történt velem. Kaptam egy pocskondiázó e-mailt, amit feltehetõleg a kérdés feltevõje írt, ebben azért nem vagyok biztos, mert bármelyik válaszoló kedves ember is írhat, hiszen itt írhatunk bárkinek privátban. Na, szóval, megkaptam ezt az e-mailt, nem túl kedves hangnemben, amiben közölve van, hogy minden O.K, a család összedobta a pénzt egy lakásra, anyuval semmi gond... Hát nem tudom... Most ki szívat kit? Vagy ez kamu kérdés volt? Nekem miért nincs ilyen családom basszus, hogy összedobnek nekem egy kis manit egy lakásra? Kérdezõ: mi a véleményed? Te küldted a mailt véletlenszerûen, vagy most mi van?????

25 hetes kismama vagyok. Eddig 9 kilót híztam. Ultrahang szerint a babám mindig kisebb 4-5 nappal. Miért nem éri utól magát méreteiben, súlyban, ha én hízok folyamatosan?

Sok a hízás ugye?

Legjobb válasz: Megkérdezhetem, hogy az elsõ uh alapján mennyi idõs terhességet írtak a papírodra? És mennyi voltál az utolsó mens. számítva? A hízás pedig relatív, nagyon alkatfüggõ dolog, hány kilóval kezdtél és milyen magas vagy?

Megkérdezhetem, hogy az elsõ uh alapján mennyi idõs terhességet írtak a papírodra? És mennyi voltál az utolsó mens. számítva? A hízás pedig relatív, nagyon alkatfüggõ dolog, hány kilóval kezdtél és milyen magas vagy?
4-5 nap nem számít semmit. Nekem az elején egy héttel kisebbnek mondták, a közepén két héttel nagyobbnak, aztán pont idõben született mégis. Ne foglalkozz ezzel.
Szia! Nekem a szülésznõ azt mondta, hogy ez a uh-kor a papírra írt hivatalos hét+x napos terhesség sosem biztos, hiszen nem biztos, hogy mikor is termékenyült meg a petesejt, szóval az, hogy 4-5 nappal kisebb a babád, egyáltalán nem jelent semmit. Hogy ki mennyit hízik 1-1 terhesség alatt az adottságoktól és a táplálkozási szokásoktól is függ. Az, ha te hízol, nem biztos, hogy a babád is épp akkor fog. Egyébként a te babádnak még bõven van ideje hízni is, nõni is, még most jön a hízás java nála :)
Szia! Én is 63, 5 kilóal kezdtem, most 87-nél járok, de csak 1-2 napom an a szülésig. :) Viszont a terhesgondozáson majdnem összeesztem a dokial, aki issza akart írni 2 héttel, mert a kis csöppemnek a 37. héten végzett ultrahangnál 4mm-rel kisebb olt a buksijának az átmérõje (92 helyett 88mmm)
A kérdező hozzászólása: Hát aug. 14-én volt az utolsó menzeszem és pont ma vagyok 25 hetes. 64 kilóval kezdtem , most pedig 73 vagyok.
elõzõ vagyok, csak nem jó a gépem... sz.al ott magyaráztam a dokinak, hogy hadd legyen az én kicsikém kis fejû, ha az akar lenni... Ne aggódj vannak kicsi- és vannak nagyobb babák. Mm-ek alapján döntik el a dokik, hogy mikor jön és mekkora. Reggel voltam ennél a ... dokinál, de addig telefonáltam, még du-án már egy másik doki vizsgált, aki szerint úton vagyunk, a méhszáj tágul... Fel a fejjel! :)
Ha már voltál bárányhimlõs, akkor semmi baj.
Amikor bárányhimlõs voltam akkor volt anyukám terhes a húgommal (korábban õ is volt már). Semmi baja nem lett a húgomnak, sõt talán valami extra védettséget szerezhetett, mert gyerek korábban nem kapta el...csak sajna akkor még nem volt oltás ellene (vagy nem tudtuk) így nem lett beoltva és 20 évesen esett át rajta. na az nem volt leány álom neki. De ami a lényeg, hogy a babádnak nem lesz semmi baja. A kisfiadnak meg jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a megnyugtató válaszokat!!!
Nekem 2 gyerekem van és egymás után lettek most himlõsek. A kicsi most van a 2. hétben én meg 16 hetes terhes vagyok. Engem is rigattak ezzel, hogy majd baja lesz, de a gyerekorvos azt mondta mivel már voltam himlõs nem lesz semmi baj.
ha tutira voltál (régi oltási könyvedben, vagy leggázabb esetben körzeti kiír vérvétel tesztre) akkor immunis vagy, nem kaphatod meg újra. de derítsd ki, mert nekem is anyukám emlékszik bárányhimlõre aztán mint kiderült az rózsahimlõ volt meg emlékszik rubeolára, közben az sose voltam, hanem oltást kaptam ellene vagy mi... tutira derítsd ki, ha voltál, nem lesz bajotok
Én akkor vittem dokioz bárányhimlõvel a fiamat, amikor még 2 napom volt mensiig, mivel terveztük a babát aznap délután tezteltem, pozi lett.Mivel már voltam bárányhimlõs, szerencsére ránk nem volt hatással, szép nagylány van a pocakomban:) 27 km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. már a fél óvoda elkapta... tutira voltam bárányhimlõs, el is kapartam egy két helyen, ami a mai napig látszik. remélem a legjobbakat!!

25 hetes kismama vagyok! honnan tudhatnám hogy a babánknak milyen zene tetszik? bármit hallgatok rúg 1-2 őt de ennyi bár ha énekelek azt mintha jobban értékelné. Miért van ez? Tényleg jobban hallja az én és az apukája hangját mint a külvilágot?

Legjobb válasz: Az apukája hangja is külvilág... És mibõl gondolod, hogy az 1-2 rúgás a nemtetszés jele? Mi Vivaldit hallgatunk, meg egyéb komolyzenét, amiket babzeneként letöltöttem, nem érzem úgy, hogy nem tetszene Picuromnak.

Az apukája hangja is külvilág... És mibõl gondolod, hogy az 1-2 rúgás a nemtetszés jele? Mi Vivaldit hallgatunk, meg egyéb komolyzenét, amiket babzeneként letöltöttem, nem érzem úgy, hogy nem tetszene Picuromnak.
Téged mindig hall, hiszen ha beszélsz, õ hallja. Az apukája hangját is felismeri egy idõ után. Szerintem inkább te énekelj neki, jobban fogja szeretni, mint egy akármilyen szép zenét. A külvilág zajai egyébként eléggé elmosódva, szûrve érnek el hozzá, erõsebben csak az õt körülvevõ zajokat (a te szíved dobogása, a köldökzsinór lüktetése, belek hangja és a te hangod) érnek el hozzá.
A kérdező hozzászólása: az utolsó válaszolónak köszi szépen pont ezt akartam "hallani " !!
7.8-ig jó.
Szia:) Nekem 7.8 lett mikor voltam terhelésen és a dokim szerint elég rossz eredménynek számit, aztán elküldtek ujra és az már jo lett naon 5.5!Diétáznom kellett(kell)!Ne aggodj csak kerüld az édességet és a tésztaféléket:) Énis ezt teszem és sokkal jobban érzem magam.34hetes kismama:) Boldog babavárást:)
Kórháza válogatja, de általában 7 felett már diétáztatnak. Ha betartod a diétát, és jársz dietetológiára, semmi bajotok nem lesz!!
nekem 10.6-os volt a cukroterhelésem. 160 grammos szénhidrát diétát kellett tartanom (nem is híztam semmit a terhesség alatt). nagyon szigorúan betartottam, és szültem egy normális súlyú (3280 gramm) teljesen egészséges kisfiút, aki már elmúlt egy éves. A cukrom a szülés után visszaállt a normálisra. szóval nagyon tartsd be a diétát, semmi nassolás, és nem lesz baj. Igyál sok folyadékot (vizet) is. Boldog babavárást!
Azért nem olyan szörnyû a helyzet. Nekem is 8, 2 lett a terheléses cukrom, és elõször 160 g-os CH diétával kezdtem, hetente járok kontrollra a dietetikushoz: minden héten egyszer éhgyomri vérvétel, aztán a reggelimet megeszem, aztán egy óra múlva megint vérvétel. Van, hogy vizeletet is kell vinni. Majd az erdményt nézi a dietetikus. Most adott plusz 10 g ch-t, így 170 g-os ch diétán vagyok. 5 hete csinálom, és azért néha elcsábulok egy egy túrórudira, egy gombóc fagyira, ma pl. túrótortát ettem marcipánnal, mert szülinapoztunk. Szóval nem szenvedés az egész, bár az elején és is utáltam. Egy nap 6x kell enni, leszoktam a cukros dolgokról, üdítõkrõl, így már 5 hete nem híztam és nem is fogytam semmit. A baba elveszi azt ami neki kell, és én sem 25 kiló plusszal megyek szülni. (mert ahogy magamat ismerem diéta nélkül már 15 plusznál járnék. Így 7-nél tartok már 5 hete) A magas cukor akkor jelent gondot a babóra, ha nem kezelik. Mindenfélét mondanak: mélepényelöregedés, koraszülés, szülés utáni inzulinproblémák a babánál stb. de én hiszem azt, hogy ezek csak tényleg szélsõséges esetben következnek be. Ez a cukorterheléses vizsgálat is újkeletû, régebben nem nézték. Ha néha elcsábulunk a diéta során, az még nem azt jelenti, hogy bajt csinálunk! A bébi tényleg nem a cukortól nõ, ezért felesleges kalória. A nagy babák viszon tényleg ebbõl (is) lehetnek, ha valakit nem kezelnek. Nem a terhes vitaminoktól! Szerintem nincs olyan, hogy Tilos ezt meg ezt enni, hanem ha megkívánjuk, akkor a diéta alpján, mértékkel. Már az is sokat számít, hogy a diétára hangolódsz. A védõnõ vagy a doki nem küldött el dietetikushoz még? Majd õ megmondja, mit hogy kell csinálnod. Semmi gond nem lesz ezzel, ne aggódj. További boldog babavárást! 32 hetes kismami


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!