Találatok a következő kifejezésre: Én 25 kismama (16 db)

Én 25 hetes kismama vagyok tegnap voltam UH-on és a doki ezt megelőzően 2 UH-on is azt mondta, hogy kisfiam lesz most viszont tegnap közölte velem, hogy lehet még sem fiú, mert nem látja a fütykösét! Ekkorát tévedhet egy orvos?

Eddig fiú most meg talán lány?

Legjobb válasz: Én sok olyat hallottam már, hogy azt mondta a doki, h x, aztán mágis y lett a szülés után. Ezek a tévedések persze mindig a 2D-s UH alapján voltak.Szerintem a !D-s Uh lesz a biztos, addig ne éld bele magad semmibe. Ott neked is egyértelmû lesz, ha éppen mutogatja magát. Én mindig kislányt szerettem volna, a párom fiút. És nekem is fiú érzésem volt, álmomban is fiú lett. Aztán kiderült, hogy kislány lesz. És nem éreztem magam boldogabbnak tõle, és a párom sem csalódottabbnak egy pillanatig sem. Hisz az a lényeg, hogy egészséges legyen, bármennyire közhelyes is.

Én sok olyat hallottam már, hogy azt mondta a doki, h x, aztán mágis y lett a szülés után. Ezek a tévedések persze mindig a 2D-s UH alapján voltak.Szerintem a !D-s Uh lesz a biztos, addig ne éld bele magad semmibe. Ott neked is egyértelmû lesz, ha éppen mutogatja magát. Én mindig kislányt szerettem volna, a párom fiút. És nekem is fiú érzésem volt, álmomban is fiú lett. Aztán kiderült, hogy kislány lesz. És nem éreztem magam boldogabbnak tõle, és a párom sem csalódottabbnak egy pillanatig sem. Hisz az a lényeg, hogy egészséges legyen, bármennyire közhelyes is.
27 hetes kismama vagyok. A nagyobbik fiam 5 éves. És most is kisfiút várok. Nem tudom, hogy hogyan tudják félrenézni, vagy elnézni a dokik a "dolgot", mert nálam mind a kettõnél nagyon látszott hogy fütykös van:) tisztán látszott a zacsi, és a hegye is:) még fordított helyzetet el tudok képzelni, hogy elõször azt mondják lány, utána meg hogy fiú, de így.... na mindegy! tudom, könnyû azt mondani, hogy ne legyél elkeseredve, de próbáld meg! a lényeg tényleg az, hogy egészséges legyen! örülj neki, hogy ez most a legnagyobb probléma!:) boldog babavárást!
Valamelyik csatornán láttam egy mûsort, ahol mutatták a bébi fejlõdését a pocakban, és mondták is, hogy az elsõ hetekben (amikor már látszik a pici formája) mind a két nemû babának van egy kis "nyulványa" ott, ami maga az ivarszerv, és ez kislányoknál visszahúzódik.. Nem akarok nagy hülyeséget mondani, csak lehet, hogy ilyesmi az oka. Még nem biztos így sem, hogy kislány lesz, állítólag a fiúk szégyellõsebbek és lehet, hogy épp elbújt. De gratulálok nagyon, bármilyen nemû is lesz a bébi!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a biztatást nagyon jól esik! Tiszta szívembõl kívánok mindenkinek Boldog babavárást!
Szia! Mi 27 hetesek vagyunk, az elsõ 3 UH-n kisfiút láttak, majd közölte az orvos, hogy fütyinek igen nagy lenne amit lát, ( egy férfi megirigyelhetné), végül beismerte, hogy a köldökzsinórt látta.Tegnap viszont a 4Dn mondta a dr.nõ, hogy egy mozgékony pici hölgy lakik odabenn.Ilyenek elõfordulnak! További szép babavárást!

25 hetes kismamik, hogy érzitek magatokat? Hogy bírjátok a meleget? Én jól vagyok, mibden rendben, az aprólékom jó sokat ficánkol.

Legjobb válasz: Szia, én is 25 hetes vagyok. Jól vagyok, minden rendben! Nincs bajom a meleggel sem. Minibaba sokat mozog, és a másfél évesem is sokat mozog :)

Szia, én is 25 hetes vagyok. Jól vagyok, minden rendben! Nincs bajom a meleggel sem. Minibaba sokat mozog, és a másfél évesem is sokat mozog :)
Én is 25 hetes vagyok és leesik a vérnyomásom mióta ilyen az idõ. Ez szédülést, fáradtságot jelent. Rosszabb esetben ájulást, fülzúgás, látáskiesést. Csak az segít ha pihenek, amikor elfáradok, akkor nem romlik tovább. Persze sokat iszom és kávézom is, de nem múlik. A dokim azt mondta, ez végigkísérheti a nyarat, van ilyen.
Én is most taposom a 25. hetet. Nekem nagyon alacsony a vérnyomásom és állandóan csak feküdnék. De igazából a fáradtság a legrosszabb. Egyébként picurka sokat mocorog, szerintem õ nem is nagyon érzi hogy én ilyen lusta lettem a melegtõl. :-)
fuu én kicsit kivagyok ettõl a melegtõl...legezem magam egyfolytában, közben meg babakocsikat nézek a neten:) Nekem is lent van a vérnyomásom, én is szédülök néha.De amúgy minden rendben:) Az én babucim is sokat mozgolódik, és nagyon változatosan, néha csak ficánkol, néha akkorákat rúg, hogy csak nézek:)
Én is 25 hetes vagyok, egyáltalán nem bírom ezt a döglesztõ idõt!Teljesen kikészít, nem tudok aludni, feküdni, sehogy nem jó a pocimnak.Babám ilyenkor kicsit lustább, csak ritkán indul be a ficánkolás:-)

Duci kismamák (72-75kg) ti mennyit híztatok terhesség alatt? Utána le tudtátok adni a felszedett kilókat? én most vagyok 25 hetes, 72 kg-ról indultam, most vagyok 81kg. Szerintetek még sokat fogok hízni?

Legjobb válasz: 70kg körül voltam, amikor kismama lettem. Az elején nem volt semmi gond, de kb félidõtõl iszonyúan elkezdtem vizesedni. Olyan szinten, hogy heti egy-két kiló víz jött rám! Nem látszott a bokám, az arcom is feldagadt. Hatalmas pocakom lett, ráadásul hátrahajló méhem miatt a 30-32.-hét körülre jósolták a szülést. Kiírás elõtti napon született! 30 kiló víz jött fel rám, nem tudni mitõl, második terhességem volt. 4 kilós lett a fiam, a víz szülés napjától fokozatosan, õrült tempóban ment le. Kb 3-4 kiló jött rám, ami plusz volt. 104 kilóval mentem szülni(császároztak). Pár kilót még biztos felszedsz, de ha a babócának nincs baja, ne aggódj, majd leadod! :-) boldog babavárást!

70kg körül voltam, amikor kismama lettem. Az elején nem volt semmi gond, de kb félidõtõl iszonyúan elkezdtem vizesedni. Olyan szinten, hogy heti egy-két kiló víz jött rám! Nem látszott a bokám, az arcom is feldagadt. Hatalmas pocakom lett, ráadásul hátrahajló méhem miatt a 30-32.-hét körülre jósolták a szülést. Kiírás elõtti napon született! 30 kiló víz jött fel rám, nem tudni mitõl, második terhességem volt. 4 kilós lett a fiam, a víz szülés napjától fokozatosan, õrült tempóban ment le. Kb 3-4 kiló jött rám, ami plusz volt. 104 kilóval mentem szülni(császároztak). Pár kilót még biztos felszedsz, de ha a babócának nincs baja, ne aggódj, majd leadod! :-) boldog babavárást!
75rõl indultam. 20. héten 72 voltam. A 22. hét után elkezdtem hízni. És 95el mentem szülni. 93al jöttem haza. Utána híztam még 14 kilót. Még mindig van rajtam plussz 10, de ez csak az én hibám. Ha odafigyelsz, hogy mit eszel nem fogsz hízni.
72kg voltam és 77kg-mal mentem szülni :) .
75el kezdtem 94el szültem haza jöttem 91el most 100vagyok de szoptatam 16 honapig..
73-al kezdtem 34 hetes vagyok és 82 kg.
77 kilóval kezdtem, most félidõsen 78 vagyok..


Kedves 25-26 hetes kismamák, ti is türelmetlenek vagytok már? S hogy vagytok, s készülődésben hogy álltok? Én hétfőn töltöm a 26. hetet s nagyon nagyon türelmetlen kezdtem lenni kb egy hete.

Tudom még azért van hátra de már nagyon babáznék.Kérlek ne írjátok hogy most használjam ki az id?t meg ilyenek, már kihasználtam, elég volt.

Legjobb válasz: Én is ekkortájt kezdtem el folyton arról álmodozni, hogy már a karjaimban a baba, magamhoz ölelem, vagy csak nézem, ahogy alszik. A babaszoba tervei is akkor készültek el, s a kelengyét is akkor kezdtem el összeállítani. Én most már 32 hetes vagyok, most meg inkább azon izgulok, hogy csak maradjon még végig a pociban a kicsi, mert most még ott a legjobb neki.

Én is ekkortájt kezdtem el folyton arról álmodozni, hogy már a karjaimban a baba, magamhoz ölelem, vagy csak nézem, ahogy alszik. A babaszoba tervei is akkor készültek el, s a kelengyét is akkor kezdtem el összeállítani. Én most már 32 hetes vagyok, most meg inkább azon izgulok, hogy csak maradjon még végig a pociban a kicsi, mert most még ott a legjobb neki.
szia!Én kedden töltöm a 25.hetet. Én eddig is türelmetlen voltam. Nincs semmi problémám a terhességgel és szerintem szerencsés is vagyok, mert eddig semmi különösebb problémám nem volt.Nem voltak rosszuléteim még az elején sem. Igaz már a kb. 1O.héttõl itthol vagyok, ezért is lehet, hogy bennem nagyobba türelmetlenség. A pocim is elég hamar elkezdett nõni. Én már nem bánnám ha a szülés környékén tartanék. A kicsit is szeretném már látni, na meg tudom én, hogy most az a dolgom, hogy vigyázzak magunkra, de néha olyan haszontalannak érzem magam. szóval nem vagy egyedül a türelmetlenséggel. üdv. H
Szia! Én is betöltöttem a 25.hetet. Igazából és még csak most kezdem felfogni, hogy terhes vagyok, most kezd egyre nõni a hasam és nagyon-nagyon élvezem. Én még nem szeretném, ha véget érni, nagyon jól érzem így magam. A készülõdéssel nem állok túl jól. Bútorokat, babakocsit nem vettünk, csak elképzelésem van. Pár kisruhát már vettem, cumit is meg ilyen apróságokat. Ezeket mindenhonnan "szedtem össze", ahol épp jártam. Szóval kimondott babára készülõs vásárlást még nem rendeztem. Amúgy én is nagyon várom, hogy velem lehessen és láthassam, mivel a környezetemben is egyre több baba születik hónapról-hónapra. Türelmetlen nem vagyok, csak inkább izgatott és kiváncsi.
szia, En mar nagyon nagyon nagyon varom, tudom h neki ott jobb csak mar ugy szeretnek vele talalkozni :) ! Sztem ez is teljesen normalis! En a vasarlassal ugy vagyok h beosztom es kb minden heten veszek valamit, 1.) igy kenyelmesebb 2.) jol telik vele az ido!!! Konnyu terhesseget es szulest mindenkinek x

Kismamik hogy oldjátok meg a szexet az egyre növekvő pocitokkal? én még csak 25 hetes vagyok, de már nagy a pocim és aggódok később mi lesz.

Legjobb válasz: Nem olyan bonyolult. :-) Oldalt fekve, esetleg hátulról. :-) És csak a fantázia szab határt. Én 30 hetes vagyok, nekem mondjuk oldalt fekve a legkényelmesebb.

Nem olyan bonyolult. :-) Oldalt fekve, esetleg hátulról. :-) És csak a fantázia szab határt. Én 30 hetes vagyok, nekem mondjuk oldalt fekve a legkényelmesebb.
Ne is mondd! Én 28 hetes vagyok és nekünk nem túl jó sehogy se!A párom is nagyon figyel mert nagyon félti a babát:jaaaj nehogy baja legyen.Én eleve nem kívánom annyira, de ha sexelünk akkor hátamon fekszem, vagy kutya pózba.De pont a mai nap beszéltük a párommal hogy nem jó mostanába mert kicsit durvábban szeretjük mindketten és azt most nem lehet, csak plömplöm van.Az meg nem túl kielégítõ!
Nálunk is a hevesebb együttlét volt a jellemzõ, de most pont attól lett izgalmasabb, hogy a férjem nagyon figyel, hogy nehogy valami baj legyen. Általában én vagyok felül. Ez eddig bevált. Szerintem alul semmiképp ne legyél, mert ott nem te irányítasz - ami most szerinem fontos... 30 hkm

Én egy 25 hetes kismama vagyok ( nem cukor) híztam eddig 8, 5 kg-ot ez sok most 96, 3 kg vagyok kellene diétáznom?

Legjobb válasz: A védõnõd és dokid mit mondott errõl? Én egyébként 76-ról kezdem a terhességet és a végére lettem 93 kg. Magas vagy egyébként?

A védõnõd és dokid mit mondott errõl? Én egyébként 76-ról kezdem a terhességet és a végére lettem 93 kg. Magas vagy egyébként?
Szia! Szerintem nem gáz. Nekem is volt annyi ennyi idõsen. Én mondjuk vizesedek is, szerintem sok rajtam a víz, mert mindenki azt mondja, hogy nem híztam sokat, pedig súlyra már 15 kg-nál járok. 34, 5 hetes kismama.
Én 73-74 rõl indultam és most vagyok 86 kg. Hát ez van... szerintem, ha a dokid mindent rendben talált, és nem magas a cukrod, akkor ne foglalkozz vele túl sokat, majd letornázzuk :-) Üdv.: 33hetes kismama
A kérdező hozzászólása: nem igazán vagyok magas 164 cm a védõnõm pedig 160 grammos szénhidrát diétára akar fogni.
Szia! Hát, szerintem jobban járhatsz a diétával, nehogy a végére problémáid legyenek a sok plussz kiló miatt, mert nem könnyû ám cipelni. Igyál sok vizet, egyél sok zöldséget, gyümölcsöt, sovány husit. Én 38+5 hetes vagyok és mostanra híztam ennyit, és szintén 164cm vagyok, 72 kilóval kezdtem. De most már ezt is nehéz egy kicsit cipelnem. Nem feltétlen akar rosszat a védõnõ, bár elég kiállhatatlanok tudnak lenni...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

25 hetes kismama vagyok, és én E vitamint napi 1x, folsavat napi 2x, Béres Magne B6 napi 1x, és heti párszor Calcium Sandoz pezsgőtablettát veszek magamhoz. Ezek így jók?

Legjobb válasz: Szia!Én ugyan még csak 13 hetes vagyok, de a Dr.Lenkei-féle alap vitamincsomagot szedem és napi 1 folsavat (3 mg). Bár tegnap az orvosom azt mondta, hody nyáron nem is javasol semmit. Megjegyzem eddig 3 orvostól kérdeztem és mind mást mondott. Szóval a döntés a kezedben! :-) Jó egészséget neked!

Szia!Én ugyan még csak 13 hetes vagyok, de a Dr.Lenkei-féle alap vitamincsomagot szedem és napi 1 folsavat (3 mg). Bár tegnap az orvosom azt mondta, hody nyáron nem is javasol semmit. Megjegyzem eddig 3 orvostól kérdeztem és mind mást mondott. Szóval a döntés a kezedben! :-) Jó egészséget neked!
Szia. Nem lenne egyszerûbb valamelyik terhesvitamint szedned? Elevit vagy Gravida.Nekem magnéziumot csak a 26 héttõl javasoltak, mert akkor kezdtem keményedni. Üdv, 33 hetes kismama
Én Elevitet szedtem, azt is intenzívebben az elsõ idõszakban inkább, Magnéziumot pedig a végén a keményedésre és a lábgörcsökre. Végig odafigyeltem, az étkezésre! Négy hónapja csodálatos kisfiam született teljesen egészségesen. Ha nagyon sok mindent szedsz nem biztos, hogy a kívánt eredményt éred el és mellesleg nagyon sokba is kerül. Jó egészséget kívánok Nektek!
Szerintem ezt inkabb a dokiddal beszeld meg! Itt nem hiszem hogy sok olyan ember van aki erre pontosan tud valaszolni. Az se mindegy, hogy az egyes tablettakban vagy kapszulakban mennyi egyseg van?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Ezeket a vitaminokat a dokim mondta, hogy így szedjem. Arra lettem volna kíváncsi, hogy mások miket szednek. Egyébként a terhesvitaminok nálam nem váltak be, rosszul voltam tõlük!

Jelenleg gyed-en vagyok augusztusig és 25 hetes kismama, hallottam azt a variációt de nem tudom hogy lehetséges"gyed extra"Többi lent?

Hogy menjek vissza egy nap szabira majd táppénzre és mivel kismama vagyok védett is, mellette meg kanám a gyedet.Ez lehetséges?Kitõl kellene megkérdezni a munkahelyemtõl egyáltalán nekik ez így jó mármint a munkahelynek?Gyed mellett kapnám a táppénzt?57.000ft gyed-et kapok az minimálbér után mert én többre voltam bejelentve valamivel?

Legjobb válasz: Táppénz mellett nem jár a gyed. vagyis a terhességi táppénz mellett nem jár

Táppénz mellett nem jár a gyed. vagyis a terhességi táppénz mellett nem jár
Ha a fejem a víz felett tartom, akkor nem fulladok a vízbe.
Ezt a kérdést nem nagyon értem, de igen, én bírok strandolni, és nem fulladok a vízbe. Járok úszni is rendszeresen, nem tudom mire gondolsz, de azt észrevettem, hogy, mintha húzna le a hasam, máshol van a súlypont. 24 hkm
A kérdező hozzászólása: Nekem ha a hasam a vizbe van akkor fulladok! Nem tudom mit kell bunkózni? Mintha rajta ülne a gyerek a tüdõmön:( De akkor látom csak én szenvedek ezzel... Mondjuk az elsõ babám is mikor kihordtam akkor sem birtam medencézni:(
Kérdezõ, nem bunkózás ez, hanem jelen esetben helytelen a "Nem fulladtok a vízbe?" kérdésed, ezért erõsen félreérthetõ. :) Ha azt írtad volna, hogy "Nem fulladtok a vízbeN?", úgy azt jelentené rögtön mindenki számára, amire te is gondoltál. Mert hát a vízbe fulladni kifejezés nem ugyanazt jelenti, mint a vízben fulladni. Hiába egyetlen betû csak a különbség. :) Nekem amúgy csak annyi a változás, hogy úszás közben elõbb fogy el a levegõm, de ha csak áztatom magam, akkor nincs légszomjam, nem fulladok. 31+5 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! De mondhatnám én is azt ha arra gondoltam volna (de természetesen nem gondoltam mert nem azért irtam ide hogy szórakozzak, hanem kiváncsiságból, más is fullad e a vizbeN....) akkor ugy irom le hogy nem fulladtok bele a vizbe?:D De mivel nem arra gondoltam nem is azt irtam:D
Ha már voltál bárányhimlõs, akkor semmi baj.
Amikor bárányhimlõs voltam akkor volt anyukám terhes a húgommal (korábban õ is volt már). Semmi baja nem lett a húgomnak, sõt talán valami extra védettséget szerezhetett, mert gyerek korábban nem kapta el...csak sajna akkor még nem volt oltás ellene (vagy nem tudtuk) így nem lett beoltva és 20 évesen esett át rajta. na az nem volt leány álom neki. De ami a lényeg, hogy a babádnak nem lesz semmi baja. A kisfiadnak meg jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a megnyugtató válaszokat!!!
Nekem 2 gyerekem van és egymás után lettek most himlõsek. A kicsi most van a 2. hétben én meg 16 hetes terhes vagyok. Engem is rigattak ezzel, hogy majd baja lesz, de a gyerekorvos azt mondta mivel már voltam himlõs nem lesz semmi baj.
ha tutira voltál (régi oltási könyvedben, vagy leggázabb esetben körzeti kiír vérvétel tesztre) akkor immunis vagy, nem kaphatod meg újra. de derítsd ki, mert nekem is anyukám emlékszik bárányhimlõre aztán mint kiderült az rózsahimlõ volt meg emlékszik rubeolára, közben az sose voltam, hanem oltást kaptam ellene vagy mi... tutira derítsd ki, ha voltál, nem lesz bajotok
Én akkor vittem dokioz bárányhimlõvel a fiamat, amikor még 2 napom volt mensiig, mivel terveztük a babát aznap délután tezteltem, pozi lett.Mivel már voltam bárányhimlõs, szerencsére ránk nem volt hatással, szép nagylány van a pocakomban:) 27 km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. már a fél óvoda elkapta... tutira voltam bárányhimlõs, el is kapartam egy két helyen, ami a mai napig látszik. remélem a legjobbakat!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!