Találatok a következő kifejezésre: Én 16 kismama vagyok, (14 db)

Én 16 hetes kismama vagyok, ma a hasam nagyon viszketett és később pici piros foltok jelentek meg rajta, de csak a hasamon! Volt már vkinek ilyen? Ez mitől lehet? Vmi baj van?

El?re is köszönöm mindenkinek! És Jó babavárást kívánok minden kismamának!

Legjobb válasz: szia egyetlen egyszer nekem is volt ilyen, talán épp ilyen 16.hét körül. de 2nap alatt elmúlott, nemtudom mitól volt. ha használsz valami krémet, párnapra szüneteltesd esetleg, én azt tettem 22hetes kismama, boldog babavárást neked is

szia egyetlen egyszer nekem is volt ilyen, talán épp ilyen 16.hét körül. de 2nap alatt elmúlott, nemtudom mitól volt. ha használsz valami krémet, párnapra szüneteltesd esetleg, én azt tettem 22hetes kismama, boldog babavárást neked is
Körömvirágkrém remek lesz rá, megnyugtatja a bõrt.Az én bõröm bmit is tettem, berepedt, nem is kicsit.A striák meg viszketnek, én is azzal kenem, és nem olyan viszketõsek, érzékenyek.
Azért viszkethetett mert nyúlik a bõröd ahogy nõ a babuci , és valószínû , hogy a foltok pedig a vakarástól jelentek meg! Ne izgulj én is így voltam! 26.hetes kismama
nekem az egész testemmel ez volt. a dokim mondta h vegyek a patikába kevert krémet (mosdókenõcs) amit a babákra is használnak mert nincs bent semmi allergizálo anyag meg felesleg illat szinezék stb. és tökre nem is drága! és mondta h azzal fürödjek. Azóta miota azt használom nagyon megnyugodott a bõröm a 9hónapba vagyok már és még egy csikom sincs. jah és még körömvirág balzsammal kenem magam esténként.

A páromat elküldték és mi egy helyen dolgozunk! Ha január 15-én kapta a levelet, hogy február 16-tól megszűnik a munkaviszonya, ha én lennék ilyen helyzetben és kiderülne, hogy kismama vagyok és már megkaptam ezt a levelet akkor mit tudok tenni?

Legjobb válasz: Ha babás vagy amikor a levelet megkaptad, szét is tépheted... Nem mondhat fel onnantól, hogy bizonyított a terhességed. Szóval állományban kell tartson... Engem sem tudnak elküldeni, mert terhes vagyok... Pedig szeretnének, második kismama vagyok, aki egy éven belül megy el a cégtõl:) és valahogy nem akarnak fizetni

Ha babás vagy amikor a levelet megkaptad, szét is tépheted... Nem mondhat fel onnantól, hogy bizonyított a terhességed. Szóval állományban kell tartson... Engem sem tudnak elküldeni, mert terhes vagyok... Pedig szeretnének, második kismama vagyok, aki egy éven belül megy el a cégtõl:) és valahogy nem akarnak fizetni
Szia! Ha még nem vagy terhes azért arra figyelni kell hogy a felmetés közlését követõen bekövetkezõ, egyébként felmentési védelmet eredményezõ eseménynek nincs jelentõsége. Viszont terhesség esetén ez azért másként alakul, mivel ez késõbb derülhet ki, ilyen esetben a felmentési tilalom a terhesség kezdõ napjától véd, tehát a védelem szempontjából nincs jelentõsége a terhesség megállapításának ami rendszerint késõbb van mire kiderül már 4 hetes vagy, idõpontjának. A felmentés közlésekor fennálló terhesség a munkavállaló és a munkáltató tudomása nélkül is felmentési tilalmat valósít meg, még akkor is ha utólag derül ki, hogy a felmetés közlésekor már fennállt a terhesség jogszerûen lehet kérni a bíróságtól az intézkedés jogellenességének megállapítását.
A kismamákat munkajogi védelem illeti meg, munkáltatói rendes felmondással nem lehet megszüntetni a munkaviszonyukat. Ez visszamenõleges tartamú, magyarul nem függ attól, hogy mikor jelented be a munkahelyen, hanem a teljes terhességre vonatkozik.
A kérdező hozzászólása: Még nem vagyok, de szeretnék az lenni!!!Nagyon félek!

Kismamak! Ti is többször betegedtek le, mint nem terhesen? Vagy csak en betegszem le minden 2. heten? 16 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Én nem betegszem le, nagyon sok gyümölcsöt eszem. Idáig semmi bajom sem volt, szerencsére. Konkrétan milyen betegségre gondolsz? 17hkm

Én nem betegszem le, nagyon sok gyümölcsöt eszem. Idáig semmi bajom sem volt, szerencsére. Konkrétan milyen betegségre gondolsz? 17hkm
A kérdező hozzászólása: Nätha...ami 4 napja kinoz, fogfäjs, ami kezelve van mär, de iszonyat fäj...es hasmenes, ami ma jelentkezett...:(
Megnyugtatlak nem vagy egyedül, én már 1, 5 hete benne vagyok a megfázásba, valami borzalom... :( a terhességem alatt másodjára vagyok megfázva. És most vagyok 30 hetes.
Egyáltalán nem betegedtem meg szerencsére (kopp-kopp) a terhességem alatt, remélem ezt a pár napot már megúszom :) Mondjuk sokkal több gyümölcsöt + zöldséget + vitaminokat eszem és sokszor fertõtlenítem a kezem. Valamennyire normális, hogy gyengébb az immunrendszered, de próbáld ki a fentieket! Boldog babavárást 39+4 hkm :)
39+4 vagyok: nekem is baromi érzékenyek a fogaim az ínygyulladás miatt. Parodontax és napi két szájvizes öblítés viszont sokat segít!
Én szinte soha nem vagyok beteg, csak terhesen. Nyár közepén volt 20 hetesen tüdõgyulladásom - nincs légkondonk! - arcüreggyulladásom, bronchitisem...
ja persze vitamint ettem és c-vitamint szedtem + terhes vitamint.
Én a terhesség alatt 1x voltam megfázva és ennyi.Közben volt macskaharapásom, de attól sem lett hála az égnek semmi bajom.Elõtte sem voltam nagyon beteges, de lényegesen többször fordult elõ.Sok gyümi (így vitamint viszel be)+folyadék.Szerintem ilyenkor ellenállóbb a nõ szervezete;automatikusan védi a pocaklakót. :) 39. + hetet tapossuk!
A terhességem alatt 1szer voltam megfázva, amikor abbahagytam a vitamin szedést, és kevesebb gyümölcsöt ettem, ez már a 36.hét körül volt, amúgy nem voltam beteg.


18 hetes kismama vagyok. Vércsoport meghatározás a 16. héten lett levéve. És a teljes ellenanyagszűrés pozitiv lett! Ez összefügghet azzal hogy mindketten A-s vércsoportúak vagyunk de a párom negativ én meg pozitiv vagyok? És ez rosszat jelent?

Legjobb válasz: Az ellenanyag szûrés nem a "nagy" vércsoportokra van (A, B, AB, 0), hanem, hogy Rh negatív, vagy pozitív. Akkor van gond, ha Te Rh negatív vagy, a babád, pedig Rh pozitív, vagy fordítva. Ilyenkor ugyanis a szervezeted ellenanyagot termel, ez az antiD. Erre van gyógyszer. Valószínüleg meg is fogod kapni. De a dokid szerintem el fogja mondani. A lényeg, hogy a mostani babádat ez nem érinti, hanem azért kapsz majd ellenanyagot, hogy a következõ terhességnél is minden rendben legyen.

Az ellenanyag szûrés nem a "nagy" vércsoportokra van (A, B, AB, 0), hanem, hogy Rh negatív, vagy pozitív. Akkor van gond, ha Te Rh negatív vagy, a babád, pedig Rh pozitív, vagy fordítva. Ilyenkor ugyanis a szervezeted ellenanyagot termel, ez az antiD. Erre van gyógyszer. Valószínüleg meg is fogod kapni. De a dokid szerintem el fogja mondani. A lényeg, hogy a mostani babádat ez nem érinti, hanem azért kapsz majd ellenanyagot, hogy a következõ terhességnél is minden rendben legyen.
de õ rh +. így elvileg nem lehet gond.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod, én is hallottam róla hogy a második terhességnél lényeges. De én már voltam egyszer terhes sajnos hat hetesen elvetéltem.Az a terhesség beleszámit, vagy ez számit ugymond az elsõ babának és 'csak' a következõnél lesznek gondok?
Vetélés is számít, akkor kellene csak szurit kapni szülés után, ha rh- lenne az anyuka, de te a rh+ vagy, így semmi gond a vetélés miatt sem. 19 h km
A kérdező hozzászólása: köszönöm:) ezen a héten megyek terhesgondozásra ott megfogom emliteni csak féltem és ezért kérdezem

Az nem baj ha nem érzem még a babát? Én nem vagyok vékony nő és szerintem azért nem érzem még.16 hetes és 6 napos kismama vagyok!

Legjobb válasz: szia! Egyáltalán nem baj. Én csak a 18.hét végén éreztem elõször a picit. Van aki csak a 20.hét körül.

szia! Egyáltalán nem baj. Én csak a 18.hét végén éreztem elõször a picit. Van aki csak a 20.hét körül.
Szia! Pont ezen agyalok én is. Bár nekem ez már a második terhességem és az elsõnél már 14 hetesen éreztem!! A 16. hétre már majdhogynem szétrugdosott. Õt meg még csak 1-2 szer éreztem pár nappal ezelõtt. Azóta semmi. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy most már nekem is van 3-4 cm hájacska a hasamon. Ha neked ez az elsõ terhességed, akkor ne aggódj, mert azt általában csak késõbb érzik meg a kismamik, fõleg ha van rajta egy kis szigetelés!! Én is ezzel próbálom nyugtatni magamat, bár tudom jól, hogy nem egyszerû. Kitartás, és nyugalom!! :)
Szia! Nem baj, ha még nem érzed a babádat, lehet az alkatodtól vagy attól is, hogy a babó még nincs annyira megerõsödve.Nyugalom nincs baj!Én is csak 18 heesen éreztem elõször nagyon a kislányomat. Boldog Baba várást, 11+5 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:)
Attól is függ, hogy hol van a placenta. Nekem most a másodikkal a mellsõ falon (tehát a hasam felõl) tapad, ezért nehezebb észrevenni a "kaparászását" Elsõ babát 16 hetesen érzetem, most azt hittem, hamarabb fogom, de most 17-18 hetesen is még csak néha-néha érzem õt, ha épp nem bújik bele a placentába.
Én is ezen töröm már pár napja az agyamat, mert ma vagyok 17 hetes, és én sem érzem a picit.De lehet, hogy az én hasfalamat is elég lenne átrúgni, mert nem vagyok sovány. Türelem, remélem minél hamarabb jelentkezik mindkettõnknél a picurkák! Üdv.
sziasztok, én elég sovány vagyok (sajnos), és a 18.héttõl éreztem. onnan viszont le se állt, ezt ide kinn is folytatta :) 8hóss kisfiú anyukája
Szia! Én sem vagyok vékony és az elsõ babám várom.A kis buborékokat 18 hetes korom után éreztem.De egyáltalán nem voltam benne biztos, hogy Õ az.Vagy nem mertem elhinni :-) A kis rugdosásokat 21 hetes korom óta érzem.Az egyik ismerõsöm vékony és velem egyidõs terhes, Õ is elsõ babás.Õ meg még semmit nem érez.Pedig már a 22. hetet tapossuk.Úgyhogy nincs baj, hamarosan Te is megérzed!Boldog babavárást kívánok!
Szia! Én holnap leszek 22 hetes. Most voltam dokinál, és ugyan azt kérdeztem. NEkem mellsõ fali a méhlepény, plusz van egy kis "aranytartalék" is a pocakomon. Azt mondta hogy semmi baj, még pici a baba is. Szóval nyugi!
Szerintem semmi nem zárja ki: [link]
nem. A családtámogatási törvény hatálya Magyaroszág területén élõ magyar állampolgár és egyebek. Ha nem itt élsz, nem jár. 1998. évi LXXXIV.
A kérdező hozzászólása: A kismama vagyok. Magyarországon élek. Innen ingázom naponta. Azért is érdeklõdöm, hátha van itt valaki aki ugyan ebbe a cipõbe jár. Mert azt az információt kaptam, ha felveszem a támogatást Magyarországon az osztrák állam megvonja tõlem a gyest.
A ledolgozott idõre igen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ:) !
Ezt a cég maga határozza meg. Én NEM kaptam egy fityinget sem.
Igy van a cég dönti el vagy ad vagy nem..én nem kaptam..((((

16 hetes kismamák hogy vagytok? Érzitek már a babamozgást, ha igen mit éreztek? Én bugyborékolást érzek vagy valami ilyesmit, szerintetek az már a pici? Mikor kell majd érezni külsőleg is?

Legjobb válasz: Az még kicsit messzebb van hogy kivülrõl is érezd:Dpár hét de hamar eltelik.nekem is van bugyborékolás de 2 szer már rugott is.azota meg semmi.most kicsit aggodok is

Az még kicsit messzebb van hogy kivülrõl is érezd:Dpár hét de hamar eltelik.nekem is van bugyborékolás de 2 szer már rugott is.azota meg semmi.most kicsit aggodok is
Szia, 16+5 vagyok, én már régóta érzem a pici csiklandozást belül (2. baba) épp ma próbálgattuk a párommal hátha õ is érzi kivülrõl de még nem. Szerintem is kell még 1-2 hét, hogy akkorát tudjon rúgni, hogy kívülrõl is érezhetõ legyen. Nekem is volt tegnap meg az elõtt, hogy semmit nem mozgott én is aggódtam, de mára felélénkült. Talán ez meg az idegesség miatt van mert én meg az integrált teszt eredménye miatt lógok a neten egész nap úgy várom, hogy megjöjjön a JÓ eredményem! Nagyon izgulok.
A kérdező hozzászólása: Én is sokszor érzem mint ha megfordulna meg ilyenek.Mi az az integrált teszt?
Az integrált teszt, egy választható vérvizsgálat a 12. és a 16. heti összegzett vér eredménybõl kapják a baba genetikai szûrésére irányul. Állítólag 96% -os megbízhatóságú többféle genetika rendellenességet szûrnek, ajánlott ha a kismama életkora 35 év felett van. Hát én ezt várom ma illetve a remélhetõleg NEGATÍV eredményt de már lassan begolyózom annyira izgulok...:-(
Szia! Én is érzek valami hasonlót. Mi is 16+5 hetesek vagyunk. Bár leginkább éjszaka érzem, én is alig várom, hogy kívülrõl is lehessen érzeni. A férjem már annyira kíváncsi. Azt volvastam, hogy a 20. hét környékén már elég nagy ahhoz, hogy jobban lehessen érzeni. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Ne aggódj nem lesz semmi gond a teszt NEGATÍV lesz, mindig a jóra kell gondolni.Na ezt pont én mondom:) Én is mindig halálra izgulom magam.De szerintem ez normális.
Köszi a biztatást, NEGATÍV lett a tesztem :-))) hála Istennek! Jajj nagyon izgultam, sajnos én ilyen parás vagyok de jól esett, hogy gondoltál rám és utólag is bocs az "off"-ért. Boldogságos babavárást, és könnyû, szép szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Na ennek örülök!:) Neked is viszont kívánom!!!!

16 hetes kismami vagyok. Egy pár napja olvastam a neten egy szomorú történetet, amióta szinte minden órában eszembe jut, h az én kisbabám él-e még. Ugye ilyenkor már ritka az ilyen probléma előfordulása?

Legjobb válasz: Szerintem ne gondolj ilyenekre, a pozitív gondolkodás nagyon sokat számít, nem szabad az ördögöt a falra festeni! Nyugi!!!

Szerintem ne gondolj ilyenekre, a pozitív gondolkodás nagyon sokat számít, nem szabad az ördögöt a falra festeni! Nyugi!!!
Szia! Próbálj másra gondolni, csak a jóra, csak a picikére, és arra, hogy erõs, és biztosan nem történhet semmi baj. Ez néha nehezen megy, én tudom, voltam kórházban, épp a terhessgem felénél, és ott történt egy nagyon szomorú dolog a szobatársammal. Nagyon nehezen szedtem össze magam, mert mire megnyugodtam volna a saját problémám miatt - bevéreztem -, a kórházban történtek lelkileg nagyon megviseltek. Azóta állandó kényszerképzeteim vannak, és minden apró tünetre megrémülök, amire esetleg más fel sem figyelne! DE ilyenkor mindig arra gondolok, hogy a babám már bebizonyította, hogy ÉLNI akar, erõs, és minden, de minden rendben lesz. Bízz a babádban, törõdj vele már most is sokat! Semmi gond nem lesz!!!!!! Tudod, csak pozitívan. Ha rossz napod van, vagy szeretnél beszélgetni, küldhetsz e-mailt is nekem! Egy 29 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a biztatást, ahogy olvasom másoknak milyen problémái vannak, az enyém eltörpül tulajdonképpen. Mégegyszer nagyon köszi nektek !
Szerintem idõnként mindannyiunkat foglalkoztat hogy a babánk odabent rendben van-e és jól érzi-e magát. De az elõttem szólókkal nagyon egyetértek, már bizonyította hogy jönni akar hozzánk, így ebben kell erõsítenünk, azaz beszélj hozzá, foglalkozz vele, simogasd, biztos hogy érezni fogja hogy szereted és várod, és minden rendben lesz. Ritka ha baj történik, de azt sajnos az édesanyák a legtöbb esetben nem tudják megakadályozni, úgyhogy próbálj nem ezzel foglalkozni. 26 hetes kismama
Szia! Ne olvasgass ilyen történeteket!!!! Rossz érzéseid lesznek tõle és az nem használ. Én is mindig aggódom és éppen ezért hetek óta nem olvasok ilyen cikkeket. Nekem pl egy kutyus elég komolyan nekiugrott játékból a hasamnak. Nagyon megilyedtem... másnap bejelentkeztem 4Ds ultrahangra, pedig csak 16 hetes voltam. Nagyon kedvesek voltak, mondták hogy menjek be, megmutatják a babát, hogy megnyugodjak, képet is kaptam róla darabját 1000 forintért. Persze lebeszéltek a babamoziról, hogy nem érdemes felvenni még lemezre, mert még csak reflexszerû mozgásai vannak. A lényeg viszont hogy láttam a picit és megnyugodtam. Szerintem neked is segítene ha látnád, és hallanád, hogy dobog a pici szíve. Vagy próbálj olyan magándokihoz menni akinek van ultrahangja! 18 hetes kismami

Miert kell 16-18 oran keresztul szenvedni ha utana ugyis csaszaroznak? Nem szultem, nem tudom mi miert tortenik. De nem lenne eleg mondjuk 10 ora? Vagy 8? En ertem, hogy arra varnak h taguljon az a kismama, de 16 ora nem tulzas?

Legjobb válasz: Megmondom õszintén, én hallani sem akartam császárról! Én egy 4280 g-os manót szültem 58 cmmel. Eléggé megszenvedtünk egymásért. Igaz én nem 18 órát vajúdtam, "csak" 13-at, mire megszületett a fiam, és 3 órán keresztül csak nyomtam úgy éreztem semmi eredménye... De azért csak megszületett simán, makk egészségesen. Nem akartam, hogy vágjanak, mert az valóban nehezebben gyógyul. Én természetes szülés után, már másnap törökülésben tudtam ülni, kutya bajom nem volt.:) Alig várom, hogy ismét szülhessek! Nekem még ennek ellenére is élmény volt!

Megmondom õszintén, én hallani sem akartam császárról! Én egy 4280 g-os manót szültem 58 cmmel. Eléggé megszenvedtünk egymásért. Igaz én nem 18 órát vajúdtam, "csak" 13-at, mire megszületett a fiam, és 3 órán keresztül csak nyomtam úgy éreztem semmi eredménye... De azért csak megszületett simán, makk egészségesen. Nem akartam, hogy vágjanak, mert az valóban nehezebben gyógyul. Én természetes szülés után, már másnap törökülésben tudtam ülni, kutya bajom nem volt.:) Alig várom, hogy ismét szülhessek! Nekem még ennek ellenére is élmény volt!
Hát én inkább várok, és szenvedek 18 órát, csak ne vágják fel a hasam. Jobb a természetes szülés. különben ez a várakozási idõ, a baba állapotától is függ. Ha nincs vele gond, jó szívhangja van, akkor szerintem kivárják.
Nekem is úgy volt. Kb. 20 órás volt a vajúdás és így is rásegítéssel tudtam megszülni (oxytocin infúzió és a méhnyak kézzel való elsimítása). De megérte. Sokkal hamarabb gyógyul a gátseb, mintha a hasadat vágnák fel.
Szerintem nem túlzás. Ha van remény arra, hogy természetes úton világra jöhet egy kisbaba, és az állapota nem igényli a sürgõs beavatkozást, akkor jobb a természetes szülés még sok szenvedés árán is. Én összesen - a 10 perces fájások kezdetétõl számítva a babám megszületéséig - 2 óra híján másfél napig (!) vajúdtam. Mégis azt mondom, legközelebb is kibirom, ha kell, csak természetes úton szülhessek. Ugyanis a császármetszés egy komoly mûtét, még akkor is, ha rutinnak számít. Felvágják a méhedet, és a mûtéti heg megmarad. Egyik barátnõmnek például, már két császármetszés után nem lehet harmadik babája, mert a második császárnál szülés elõtt elkezdett szétnyílni a régi heg! Egyébként makk egészséges, de szülni nem szülhet több babát. Persze ez nagyon ritka eset, de én azt mondom, az a 8-10 vagy 16 órahossza már teljesen mindegy, kibírja az ember. Persze akkor, ha van remény arra, hogy szép lassan kitágul.
Én 18 órát vajúdtam, vártuk, h táguljak. A doki közölte, h õ nem az az "elsõ szóra császározós" típus. Bár jobban örültem volna, ha kitágultam volna rendesen, akárhány óra alatt is, csak császározni ne kellett volna! H túlzás-e? Hmm... nem kellemes, az biztos, és jól el is fáradtam. A kicsinek is kell idõ, h fel tudjon készülni a kijövetelre, ne érje sokk (állítólag). Szerintem a fõ cél az, h ne legyen császár! Hasi mûtét, macera, nehezebben gyógyul, ... stb. Ezért várnak, és próbálkoznak mfélével az orvosok.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a valaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!