Találatok a következő kifejezésre: Én 14 kismama vagyok és (3 db)

Teljesen normális. Még sok helye van ezért mozog össze-vissza.

Én 14 hetes terhes vagyok, olvastam több cikket hogy a kismamákra 4x olyan veszélyes lehet a H1N1, félek nagyon. Mennyire kell félnünk, és valóban hatásos lehet az állítólagos védőoltás? A családot is bekellene oltatni?

Legjobb válasz: Szia, én úgy gondolom, minden influenza 4x veszélyesebb a kismamákra, ennyi erõvel az összes védõoltást beadathatod, amikor járvány van, de ártani nem árt és, ha te ettõl nyugodtabb vagy, akkor rajta.

Szia, én úgy gondolom, minden influenza 4x veszélyesebb a kismamákra, ennyi erõvel az összes védõoltást beadathatod, amikor járvány van, de ártani nem árt és, ha te ettõl nyugodtabb vagy, akkor rajta.
Az a nagy baj, hogy bepánikoltatják az embereket ezzel a butasággal! Nem szabad ettõl rettegni, ha nem jársz olyan közegbe, ahol elkaphatod (pl:utazgatsz, vagy a környezetedben utazgatnak sokan), de még ekkor sem kell bepánikolni, mert a legveszélyeztetettebbek az idõsek és a beteg emberek! Az egészséges embernek nagyon csekély az esélye, hogy elkapja, mert az immunrendszer véd. Az oltást én biztos nem választanám, ha mégis szeretnél védekezni, akkor tedd ezt vitaminokkal! Rengeteg C-vitamin, plusz multivitaminok, persze nem gyógyszeretári mennyiségre gondolok, hanem jóval nagyobbra (pl: min napi 2-3000 mg C-vitamin...stb.)
Sziasztok! Azért terhesség idején a C-vitamin bevitellel -, már ha gyógyszer által történik- vigyázni kell. Olvasd el mi van a Béres C-vitamin készítményének a tájékoztatójában: kismamáknak napi 1000 mg C-vitaminnál több nem ajánlott, mert kihat a magzat fejlõdésére. Csak gondoltam szólok, hogy azt is csak módjával szabad. Az oltáshoz pedig annyit mondanék, hogy a nõgyógyászok többsége nem ajánlja az oltást, mert kismamákon nem lett letesztelve, így nem lehet pontosan tudni milyen nem várt mellékhatások léphetnek fel.
Nem tudta a munkáltatód, hogy babát vársz? Kismamaként védett vagy, bár a rendkívüli felmondás arra utal, hogy valami nagyon súlyos szabályszegést követtél el. Amennyiben a munkáltatód tudott a terhességrõl irány a munkaügyi bíróság és jogellenes munkaviszony megszüntetés miatt per.
A kérdező hozzászólása: AZ a baj, hogy nagy a baj sajnos , hosszú lenne le irnom.De volt ok amiért ez történt de namcsak én miattam de indokolt tudta , hogy babát várok.
Értelek. Ebben az esetben sajnos jogos az eljárás, a munkáltatódnak igaza van. A további lépéseknek gondolom már utánajártál. Vigyázz a babádra és próbáld kipihenni ezt a kellemetlenséget!
A kérdező hozzászólása: köszike
Elõzõ hozzászóló vagyok, egy kicsit javítanám, amit az elõbb írtam, mert félreérthetõ. Természetesen nem kellett bejelentened a terhességet ( erre csak én voltam kíváncsi ) , ezt visszamenûleg is lehet igazolni, védett vagy a terhesség kezdetétõl. Ilyenkor a munkaviszonyod csak közös megegyezéssel szûntethetõ meg vagy rendkívüli felmondással, de ebben az esetben igencsak indokolni kell a munkáltatónak ( pl. súlyos gondatlanságból eredõ károkozás). Egyéb esetben megszûntethetõ még a kismama munkaviszonya, ha próbaidõs, határozott idõs a munkaviszonya vagy esetleg a cég jogutód nélkül megszûnik. Tehát a munkaviszonyod tényleg megszûntethetõ rendkívülivel, ha van erre a foglalkoztatódnak alapos indoka. Amennyiben nincsen ilyen, akkor bizony gondban van, ha Te úgy akarod...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!