Találatok a következő kifejezésre: Én 14 kismama vagyok (6 db)

Mennyi ideig lehet hason aludni a kismamáknak? Én 14 hetes vagyok de még úgy alszom. Nem nyomom így a babát?

Legjobb válasz: Érezni fogod, ha már nem kényelmes. A babák egy nagyon jól megtervezett burokban vannak, védve mindentõl, úgyhogy ne aggódj nem nyomod õt.

Érezni fogod, ha már nem kényelmes. A babák egy nagyon jól megtervezett burokban vannak, védve mindentõl, úgyhogy ne aggódj nem nyomod õt.
Nem nyomod, ne aggódj. Én azt hiszem, 23.hétig aludtam hason (ha jól emlékszem, de lehet, hogy tovább is).
Annyi ideig lehet ameddig tudsz...eljön majd az az idõ amikor már csak félig hason lesz kényelmes, majd már csak az oldaladon tudsz.
Örülj amíg hason tudsz aludni, használd ki :) Érezni fogod, ha már kényelmetlen.
a fiammal a 30 ik héten arra ébredtem, h hason alszom, nagyon megijedtem. Viszont a 33 héttõl, már szinte csak ülve tudtam aludni, a gyomorsav miatt. A lányommal kb. félidõig tudtam hason aludni. Szerintem amig kényelmes neked, alhatsz bárhogyan, a baba jól kipárnázott bölcsõcskében van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek.Én imádok hason aludni, de ha nem lehet majd kibírom valahogy :)
Ahh, de jó neked, hogy még tudsz hason aludni! Én már csak kipárnázva, oldalt fekve. Vágyom a hason alvásra nagyon, de még van idõ. 26 hkm Jah, egyébként örülj, amig tudsz hason aludni!
26 hetes vagyok de én még mindig hason alszok félig, és félig oldalt.Nekem igy kényelmes.

Én 14 hetes terhes vagyok, olvastam több cikket hogy a kismamákra 4x olyan veszélyes lehet a H1N1, félek nagyon. Mennyire kell félnünk, és valóban hatásos lehet az állítólagos védőoltás? A családot is bekellene oltatni?

Legjobb válasz: Szia, én úgy gondolom, minden influenza 4x veszélyesebb a kismamákra, ennyi erõvel az összes védõoltást beadathatod, amikor járvány van, de ártani nem árt és, ha te ettõl nyugodtabb vagy, akkor rajta.

Szia, én úgy gondolom, minden influenza 4x veszélyesebb a kismamákra, ennyi erõvel az összes védõoltást beadathatod, amikor járvány van, de ártani nem árt és, ha te ettõl nyugodtabb vagy, akkor rajta.
Az a nagy baj, hogy bepánikoltatják az embereket ezzel a butasággal! Nem szabad ettõl rettegni, ha nem jársz olyan közegbe, ahol elkaphatod (pl:utazgatsz, vagy a környezetedben utazgatnak sokan), de még ekkor sem kell bepánikolni, mert a legveszélyeztetettebbek az idõsek és a beteg emberek! Az egészséges embernek nagyon csekély az esélye, hogy elkapja, mert az immunrendszer véd. Az oltást én biztos nem választanám, ha mégis szeretnél védekezni, akkor tedd ezt vitaminokkal! Rengeteg C-vitamin, plusz multivitaminok, persze nem gyógyszeretári mennyiségre gondolok, hanem jóval nagyobbra (pl: min napi 2-3000 mg C-vitamin...stb.)
Sziasztok! Azért terhesség idején a C-vitamin bevitellel -, már ha gyógyszer által történik- vigyázni kell. Olvasd el mi van a Béres C-vitamin készítményének a tájékoztatójában: kismamáknak napi 1000 mg C-vitaminnál több nem ajánlott, mert kihat a magzat fejlõdésére. Csak gondoltam szólok, hogy azt is csak módjával szabad. Az oltáshoz pedig annyit mondanék, hogy a nõgyógyászok többsége nem ajánlja az oltást, mert kismamákon nem lett letesztelve, így nem lehet pontosan tudni milyen nem várt mellékhatások léphetnek fel.

Más is ennyire aggodik vagy csak én? Ha elkezd fájni a hasam vagy a gyomrom én egyböl megijedek nehogy valami baja legyen a babának! Normális ez az aggodás? Vagy ennyire nem kell mindenre oda figyelni? 14 hetes kismama vagyok!

Legjobb válasz: szio!!ezek teljesen természetes reakciok,mi már csak ilyenek vagyunk aggodo szülõk...... én 19hetes vok,s nekem is vannak ilyen napjaim,már nemdolgozom,s amennyit tudok pihenek,olyankor nemis ér rá fájdogálni a pocim,deha a városban "sokat"sétálok-intézem a dolgom,akkor ha hazaérek nekem is lekezd fájni a pocim,s ha esetleg valamiböl jollakottam pihegek,akkor a gyomrom elkezd fájni,de ezekböl a babo mitsem érez,ö ot bennt teljes biztonságban van,ne aggodj :-))))) csak pihenj minél többet!!!!!!üdv 19heteske

szio!!ezek teljesen természetes reakciok, mi már csak ilyenek vagyunk aggodo szülõk...... én 19hetes vok, s nekem is vannak ilyen napjaim, már nemdolgozom, s amennyit tudok pihenek, olyankor nemis ér rá fájdogálni a pocim, deha a városban "sokat"sétálok-intézem a dolgom, akkor ha hazaérek nekem is lekezd fájni a pocim, s ha esetleg valamiböl jollakottam pihegek, akkor a gyomrom elkezd fájni, de ezekböl a babo mitsem érez, ö ot bennt teljes biztonságban van, ne aggodj :-))))) csak pihenj minél többet!!!!!!üdv 19heteske
Szia! Én is 14 hetes vagyok, és hasonló gondolatok járnak a fejemben. Ha egy kicsit görcsölök, már rögtön arra gondolok, hogy biztosan valami baj van. Az uh elõtt pedig annyira bestresszelek, hogy egy kivülálló talán már õrûltnek tart. Legsziveseben minden szúrásnál és keményedésnél rohannék az orvoshoz, de szerencsére ilyenkor a férjem jobb belátásra bír :-)


Én 14 hetes kismama vagyok, ma kaptam meg a DOWN szűrés eredményt, ami pozítiv lett.1:170 Volt már valakinek ilyen értéke? Voltatok magzatvíz vételen?

Kell fizetni a magzatvíz levételéért?Ez pénzbe kerül?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is pozitív lett a down szûrés eredménye 1:20-hoz. Voltam magzatvíz vételen, de nem kellett fizetni érte.

Szia! Nekem is pozitív lett a down szûrés eredménye 1:20-hoz. Voltam magzatvíz vételen, de nem kellett fizetni érte.
Szia! Igaz én csak a korom miatt kértem, de nem, nem kell fizetni érte. Azért ez nem annyira rossz, ismerek olyat, akinek 1:55-höz lett, és egészséges babája született. Ne aggódj, biztosan küldenek majd genetikai tanácsadásra, ott úgy is elmondanak mindent. 29hkm
Szia! Nekem 1:148 lett az eredmény.Genetikai tanácsadóban voltam.Felajánlották a magzatvíz vizsgálatot.A férjemmel úgy döntöttünk nem akarjuk. Egészséges kisfiunk született.Már 4 éves. Nekem az elsõ teszt negatív lett.
nekem 1:155hoz lett, de már nem küldtek magzatvizvételre, a fogadott dokim azt ondta jo, rendben van minden. a genetikai uh ra a korházba 3x hivtak vissza a biztonság kedvéért, de az rendelleneset nem mutatott, így biztos minden rendben van. én 25 éves vagyok, meg a vérvétel amugy is nagyon sokat csal. de hogyhogy 14 hetes vagy? 16 hetesen veszik le a vért a vizsgálathoz... jah amugy a magzatvizvétel nem fizetõs, a tb támogatja. viszont van olyan down szûrés, ami fizetõs, magán úton, az vagy 50e ft
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
Nem tudta a munkáltatód, hogy babát vársz? Kismamaként védett vagy, bár a rendkívüli felmondás arra utal, hogy valami nagyon súlyos szabályszegést követtél el. Amennyiben a munkáltatód tudott a terhességrõl irány a munkaügyi bíróság és jogellenes munkaviszony megszüntetés miatt per.
A kérdező hozzászólása: AZ a baj, hogy nagy a baj sajnos , hosszú lenne le irnom.De volt ok amiért ez történt de namcsak én miattam de indokolt tudta , hogy babát várok.
Értelek. Ebben az esetben sajnos jogos az eljárás, a munkáltatódnak igaza van. A további lépéseknek gondolom már utánajártál. Vigyázz a babádra és próbáld kipihenni ezt a kellemetlenséget!
A kérdező hozzászólása: köszike
Elõzõ hozzászóló vagyok, egy kicsit javítanám, amit az elõbb írtam, mert félreérthetõ. Természetesen nem kellett bejelentened a terhességet ( erre csak én voltam kíváncsi ) , ezt visszamenûleg is lehet igazolni, védett vagy a terhesség kezdetétõl. Ilyenkor a munkaviszonyod csak közös megegyezéssel szûntethetõ meg vagy rendkívüli felmondással, de ebben az esetben igencsak indokolni kell a munkáltatónak ( pl. súlyos gondatlanságból eredõ károkozás). Egyéb esetben megszûntethetõ még a kismama munkaviszonya, ha próbaidõs, határozott idõs a munkaviszonya vagy esetleg a cég jogutód nélkül megszûnik. Tehát a munkaviszonyod tényleg megszûntethetõ rendkívülivel, ha van erre a foglalkoztatódnak alapos indoka. Amennyiben nincsen ilyen, akkor bizony gondban van, ha Te úgy akarod...
Teljesen normális. Még sok helye van ezért mozog össze-vissza.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!