Találatok a következő kifejezésre: Én és testvéreim (64 db)

Az otthoni családi házunk az én és testvérem nevén van, még a szüleimmel élünk. Most fogok házat venni, de gondolom így már nem jár a 2%-os illeték kedvezmény? (29 vagyok)

Legjobb válasz: Ha ez a kedvezmény azért járt volna, mert elsõ lakáshoz jutó vagy, akkor biztosan nem, hiszen nem állja meg a dolog a helyét..., mivel van már tulajdonodban ingatlan, tehát nem az elsõ lesz.

Ha ez a kedvezmény azért járt volna, mert elsõ lakáshoz jutó vagy, akkor biztosan nem, hiszen nem állja meg a dolog a helyét..., mivel van már tulajdonodban ingatlan, tehát nem az elsõ lesz.
A házat (és ami bizonyíthatóan az 1es testvér tulajdona) nem
Hacsak nem a házra vett fel jelzálogkölcsönt akár a másik beleegyezésével. Illetve, ha a másik tesó kezesként szerepel a kölcsönben.

Nemrég ismertem meg egy srácot kiderült, hogy az ő nagymamája és az én nagymamám testvérek voltak, de ez akkor derült ki mikor már egymásba szerettünk! Lehet ebből komolyabb szerelmi kapcsolat? A törvény engedi?

Legjobb válasz: Szerintem engedi. Nem elsõ unokatestvérek vagytok, ahhoz a szüleiteknek kéne testvéreknek lenni. Bár az hiszem azt is engedik, csak genetikai tanácsadásra kell menni. Nálatok is nagyobb lehet az esélye az örökletes betegségeknek, de majd biztosan jön valaki, aki ezt szakszerûen leírja.

Szerintem engedi. Nem elsõ unokatestvérek vagytok, ahhoz a szüleiteknek kéne testvéreknek lenni. Bár az hiszem azt is engedik, csak genetikai tanácsadásra kell menni. Nálatok is nagyobb lehet az esélye az örökletes betegségeknek, de majd biztosan jön valaki, aki ezt szakszerûen leírja.
Azért errõl kérdezz meg egy szakembert, ha komoly a dolog.A nagyszülõ közvetlen vérrokon.Az én lányom pl tiszta nagymama.Nehogy vérfertõzés legyen baba esetén.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztató válaszokat! Hogyan tudja a család többi tagja ezt a kapcsolatot feldolgozni, elfogadni?
Gyakorlatilag másod-unokatestvérek vagytok, a törvény már engedi a házasságot, de azért én a helyetekben elmennék egy genetikai vizsgálatra, ha nagyon nagy a szerelem!
Nos, a törvény engedi, tudtommal, de genetikailag probléma lehet majd ha a babáról elkezdetek gondolkodni majd egyszer.
Mi is másodunokatestvérek vagyunk. Egészséges a babánk. Genetikusunk szerint, másodunokatestvérek esetén már nagyon nagy a genetikai különbség. Nekünk pl. vérvételre nem is kellett mennünk, csak beszélgettek velünk. Akkor lehet baj, ha a családban gyakran fordul elõ bizonyos betegség, ami genetikai eredetû lehet.
A Ptk még az unokatestvérek házasságát is engedi, nemhogy a tiéteket. És Czeizel E. szerint genetikailag sincs akadálya, bár ehhez a részhez nem értek. Családnak meg... hát szerintem legjobb az egyenes út. Ne köntörfalazz, úgyis kiderül, mondjátok meg nekik és kész.
Utolsó vagyok. Ja, és másodunokatestvéreknek nem is kötelezõ a genetikai tanácsadás. De azért jobb, ha beszéltek egy hozzáértõvel, ha komoly lesz a dolog. :)
Én a helyetekben inkább az eszemre hallgatnák. Ha gyereket is akartok, sajnos bele kell kalkulálni, hogy beteg lesz. Nem túl jó dolog ez... Még ha fáj is, inkább szakítsatok.
A kérdező hozzászólása: Hogyan közöljük egyáltalán, hogy több van, mint rokoni kapcsolat? Válaszotokat elõre is köszi! Nagy segítség!


Örököltünk a szülőktől egy családi házat, én és 2 testvérem. Az egyik testvérem nem dolgozik, nincsen semmi a nevén, viszont van banki adossága, Amit 8-éve nem fizet. Ráterhelik az örökölt ingatlanra az adósságát? Mit tehetünk ez ügyben?

El is árverezhetik a házat?

Legjobb válasz: Ugy tudom igen.(de mivel nem egyedüli örökös,igy csak a ráesõ részre teszi rá a bank a kezét) Annyit tudtok tenni hogy kifizetitek a ráesõ részt,és akkor nem lesz köze a lakáshoz. igy nem tudják árverezni. De ha nem tudjátok kifiztni a tesót,és a bank ráteszi a kezét,akkor eladni sem tudnátok,ha elakarnátok.Csak akkor ha kifizetitek a tartozást,vagy azzal együtt továbbadni,az viszont megint nem jó,mert nem kapnátok annyit érte,amennyit ér a ház.

Ugy tudom igen.(de mivel nem egyedüli örökös, igy csak a ráesõ részre teszi rá a bank a kezét) Annyit tudtok tenni hogy kifizetitek a ráesõ részt, és akkor nem lesz köze a lakáshoz. igy nem tudják árverezni. De ha nem tudjátok kifiztni a tesót, és a bank ráteszi a kezét, akkor eladni sem tudnátok, ha elakarnátok.Csak akkor ha kifizetitek a tartozást, vagy azzal együtt továbbadni, az viszont megint nem jó, mert nem kapnátok annyit érte, amennyit ér a ház.
Elsõnek részben igaza van csak a tesó részére teheti rá a bank a kezét, de ettõl még el lehet adni a házat csak a pénz a bankot illeti. Ezzel a folyamatal a bankkal kell megállapodni.
Mondd a tesódnak, hogy mondjon le az örökösödési jogárol vagy a Te, vagy a másik tesód javára..(Neki pedig hagyjatok élvezeti jogot). Persze ez csak a bank kiiktatása miatt legyen. Ha el akarjátok adni, akkor fizessétek ki az õ részét is.Persze ehhez nagy bizalom kell, de inkább igy minthogy a bank adja el pitiáner összegekért...
haszonélvezettel vigyázzatok, mert erõsebb jog, mint a tulajdonjog. Onnantól kezdve, ha nem tudja fenntartani magát, akkor sem tudjátok kirakni, ha valami miatt akarnátok (ne kerüljön erre sor). A beleegyezése nélkül semmit sem tudtok csinálni - mondjuk igy is van beleszólása. Nézzetek ennek utána, mert a haszonélvezeti jog nagyon erõs.
Igen, én is úgy tudom, hogy a testvéred része a bankot illeti meg, de ha a bank úgy dönt, hogy neki kell a pénz eladhatják az ingatlant, hogy a pénzükhöz jussanak. Próbáljatok megegyezni a bankkal, fõleg mert õk aztán piaci áron alul adnak el bármit, fõleg ilyen esetben, ha ki tudják venni az õ részüket a többi nem érdekli.
vagy ha már nincs munkahelye a tesódnak, mondjon le az õ részérõl valamelyikötök javára, vagy kettõtök javára és fizessétek ki annak fejébe az adósságát. Késõbb, ha lesz pénzetek kifizetitek a maradék összeget ha egyáltalán marad még valami, hiszen 8 év alatt elég magas lehet a kamat...és nem tudni milyen összegrõl van szó eredetileg de így családban marad az örökség is. Vagy csak papíron mondjon le a részérõl, aztán késõbb megkapja ami neki jár.
Ezért mondtam, hogy csak az ingatlan rá esõ részére kapja meg a haszonélvezetet, úgy sokkal jobb "helyzetbe" kerültök.

2hónap múlva lesz a barátom testvérének az esküvője, és szeretnék fogyni. Lenne valami tippetek hogy mik a jó módszerek? . Mert sajnos mindig csak ennék, és ennék. :/ . és még egy kérdés, valaki próbálta már a szenna-teát? állítólag az is hatásos.

Ha tudtok valami jó módszert segítsetek kérlek!

Legjobb válasz: Próbálj meg egészséges kajákat enni, sok fehérjét és gyümölcsöket! Ha éhes vagy, menj el egyet sétálni vagy bicajozni, amugy nagyon fontos hogy sokat mozogj! Illetve, ha neten rákeresel nagyon sok személyi edzéses videót találsz. Az én kedvencem a Tatarek Rezsõ féle, a honlapján le is tudod tölteni az óráit!

Próbálj meg egészséges kajákat enni, sok fehérjét és gyümölcsöket! Ha éhes vagy, menj el egyet sétálni vagy bicajozni, amugy nagyon fontos hogy sokat mozogj! Illetve, ha neten rákeresel nagyon sok személyi edzéses videót találsz. Az én kedvencem a Tatarek Rezsõ féle, a honlapján le is tudod tölteni az óráit!
Egyél több zöldséget , gyümölcsöt és mozogj többet. Egy személyi edzõ sem kell ahhoz , hogy fel kelj a székbõl és sétálj vagy fuss egy keveset naponta.
Egy kép többet mond minden szónál: http://9gag.com/gag/5398109?ref=fb.s

A testverem egy 6 evvel nagyobb mind en es mindedki azt mondja, hogy en szebb vagyok mind o es csinosabb me o hajas. Es mergesiti ot semmit se enged nekem. Mit mondjak hogy nekihogy azt vehessek amit akarok?

nagyon mergesit mert a 18 eves es en 13 de sokan meg az o baratjai is engem szebbnek tartanak mind ot es akkor o nagyon mergelodik..

Legjobb válasz: Lehet, hogy te szebb vagy, de ettõl még a "mind" és a "mint" szó közötti különbséget neked is meg kéne tanulni.

Ha esetleg leírjuk neked helyesen a kérdésed, abból tanulsz valamit? A testvérem 6 évvel idõsebb nálam, és mindenki azt mondja, hogy én szebb vagyok mint õ, és csinosabb, mert õ túlsúlyos. Ez mérgesíti õt, és semmit se enged nekem. Mit mondjak neki, hogy azt vehessek, amit akarok. Kb így nézne ki. Egyébként mit nem enged neked venni? Mért õ határozza meg hogy mit vehetsz? Lehet h nem olyan vékony mint te, viszont ehelyett tud írni, kicsit okosabb, mûveltebb és szerényebb mint te. Kezdésnek ne nevezd hájasnak...
õõ húúhh.. :D
síkerült szerintem, átkódólni amit a kérdezö próbált írni.. : A testvérem 6 évvel idösebb nálam, és mindenki azt mondja hogy én szebb vagyok nála, csinosabb. Ö hájas. Ezért mérges, és semmit se enged nekem. Mit mondjak neki hogy azt vehessek amit akarok? Nagyon mérges lessz mikor a barátjai is azt mondják hogy én szebb vagyok nála. Ès ilyenkor ö mérgelödik. Ö 18 én 13
Lehet, hogy te szebb vagy, de ettõl még a "mind" és a "mint" szó közötti különbséget neked is meg kéne tanulni.
Ennek fuss neki inkább még egyszer...
Súlyos gond az a fránya írástudatlanság látom. Mi az , hogy mergesit? mind? "me o hajas"ez minek a kódja?
ez nem lehet magyar?
2. komment nagyon nagy xD tényleg hányinger vagy és az irásod is:D
azért írni megtanulhattál volna 13 éves korodra. a legtöbb 8 éves tud... egyébként vérciki vagy, egyet értek az elõttem szólókkal.
Hányok tõled. Pofám leszakad.
A válasz írója 69%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: tegnap 22:18 Te sem írsz helyesen. :) ) Beratyizok tõled!
22.27-nek Felvidítottad a napomat!!!Köszönöm!!!!
Az lehet, hogy vékonyabb vagy, mint testvéred, de az is biztos, hogy nagyon buta vagy, rosszindulatú, és írni sem tudsz. Undok, beképzelt lány vagy. Sajnálom a testvéredet, hogy ilyen rosszindulatú vele a húga.
Kicsivel az én húgom is szebb mint én. Annyi h rajtam 8 kg plusz van, rajta meg 6... És sokkal többet törõdik a külsejével. Annyi h nekem van egy barátom, aki gyönyörûnek tart, vagy legalábbis ezt mondja :) Õ meg még ellibuskodik a haverjaival egy darabig, aztán majd ha fele annyi haja lesz mint nekem, rájön h nem kéne vasalgatni minden nap, és minden másnap mosni. Nem lehet mindenki ugyan olyan szép, viszont lehet ugyan olyan boldog. No meg a pasiknak is különböznek az ideáljai. No meg egy 30 kg-os szõke libát mindenki h.lyének fog nézni, h nem jó másra, csak egy kis idõtöltésre. (esze semmi, d.gd meg jól...) Még akkor is ha okos. Nem minden a külsõ.
Nálunk is ez van, õ szerinte csúnya vagyok, de mindenki azt mondja hogy sokkal szebb a vagyok nála, szülõknek is mondják.DE én ezzel nem foglalkozom. Mellesleg megtanulhatnál írni....
Az én tesóm 20 éves, én 15. Már 13 éves koromba is szebb voltam mint õ(mondjuk õ is csinos), de õ elhitette velem h ocsmány vagyok és hányadék, mert idegesítette h én sokkal szebb vagyok mint õ, és egy csomóan mondták neki h a hugod mennyivel szebb nálad. Egy fél évvel ezelött öntudatomra ébredtem, és azóta nem hiszem el h csúnya vagyok, és tudom h a tesóm féltékeny rám. Én azzal bántom, h mindig mondom neki h nem tehetek arról h én szebb vagyok mint te.
Légy boldog a tudattal és örülj, mint majom a farkának. Várj, lefordítom a nyelvedre: "Ledjel b oldog ogy cep vagx és örüjjé mind majóm a farkjanak"
Hát, inkább ne szállj el magadtól, mert lehet ez majd még fordítva is (tapasztalat).
12. jól mondod xddddd jót röhögtem

Hogyan mondhatom meg a szüleimnek, hogy ne herdálják el az én és a testvéreim örökségét?

Elég jól keresnek a szüleim, jómódú a család. Ez fontos leszögeznem, mert a kérdés így értelmezhető és kérlek ne gyertek azzal, hogy "de nagy problémád van", tisztában vagyok vele, hogy él az átlag ember, de ez egy speciális helyzet. Szóval a szüleim 50 évesek és minden korábbi örökségüket (amiket a szüleiktől örököltek, így nyaralókat, telkeket) már eladtak. Mindent. Ezen felül jól keresnek, tehát sok pénzünk van " a levegőben". A saját keresményükből is, és az eladott ingatlanokból is luxuskiadásokra költenek, pl. utazgatnak havi rendszerességgel külföldre (most Olaszország, máskor Amerika, vagy Kína), vagy anyám 50. születésnapjára apám kb. 2 millió forint értékben rendezett bulit sztárvendégekkel stb. Engem ez nagyon idegesít és a testvéreimet is (25,23,16), mivel nem fektetnek ingatlanvagyonba (amit megörökölhetünk), de gyakorlatilag semmit nem kapunk annak ellenére, hogy ők nagyon jól élnek és elszórják a pénzt. Azzal érvelnek, hogy ők jól keresnek, megtehetik, de azt nem veszik számításba, hogy minden nyaralót, korábbi családi vagyonon túladtak már (ami a gyerekeké lett volna, így az enyém is). És engem ez zavar, hogy nem vesznek induló lakást vagy egy kisebb kocsit a gyerekeknek közösben, vagy valami, hiszen megtehetnék. Hogyan lehet ebben a helyzetben jelezni a szülőknek, hogy ideje lenne hatékonyabban, a gyerekekre tekintettel is befektetni a pénzt, ha már egyszer rendelkezésre áll?

Legjobb válasz: A szüleidnek joguk van azt kezdeni a pénzükkel, amit akarnak. Ugyanis az egészen addig nem a ti örökségetek, amíg õk élnek. Had élvezzék már ki basszus, amiért egész életükben güriztek! Én olyan boldog lennék, ha Édesanyámnak lenne pénze utazgatni meg bulizni, élvezni az életet, meg sem fordulna a fejemben, hogy az "örökségem" herdálja. Már végigdolgozták az életüket, nyugodtan élvezzék is végre! Szerintem nekik van igazuk.

A szüleidnek joguk van azt kezdeni a pénzükkel, amit akarnak. Ugyanis az egészen addig nem a ti örökségetek, amíg õk élnek. Had élvezzék már ki basszus, amiért egész életükben güriztek! Én olyan boldog lennék, ha Édesanyámnak lenne pénze utazgatni meg bulizni, élvezni az életet, meg sem fordulna a fejemben, hogy az "örökségem" herdálja. Már végigdolgozták az életüket, nyugodtan élvezzék is végre! Szerintem nekik van igazuk.
Egy dolgoban el vagy tévedve: nektek NINCS örökégetek, csak a szüleiteknek jövedelme. Ugyanis örökség akkor "keletkezik", amikor az örökhagyó meghal, amig él, addig örökségröl nem lehet beszélni. A jövedelmükkel azt csinálnak, amit akarnak, elvégre az ö pénzük, ha kedvük van hozzá, akár az utcán osztogathatnák másoknak. Szerintem egyáltalán semmi jogotok tölük azt követelni, hogy nektek vegyenek ezt-azt, illetve azért fektessék be valamibe a pénzt, mert ti örökölni akarjátok. Ha nem tetszik, hogy nincs lakásod, akkor kezdj e dolgozni és keresd meg a rávalót.
Örökségetek akkor lesz, ha a szüleitek elhunytak. Addig az õ pénzük, õ vagyonuk. Lehet velük beszélni, de gondolom nem fogaj meghatni õket.
nézd, ha nem akarnak, nem hagynak rátok semmit
Örökség akkor keletkezik, ha a szüleitek meghalnak. Mivel ez még nem történt meg, õk rendelkeznek arról hogy mi történik a jövedelmükkel, vagyonukkal. Persze lehet velük beszélni arról, hogy ti örülnétek neki ha kapnátok valamit.
Az nem a ti örökségetek, hanem a szüleiteké. Majd csak akkor lesz a tiétek, ha már õk meghalnak, addig meg ne sírjatok.
4! Persze, alapbol minden szulo tamogatni szeretne a gyereket. Nade egy ilyen gyereket, aki arra apellal, hogy mit fog orokolni, ha majd elpatkolok???? Hat tudod mikor. Inkabb felelnem a vagyonomat, hamar ilyen egoista kis bunkot neveltem.
Ne haragudj, de honnan veszed a batorsagot hozza, hogy a szuleid vagyona felett rendelkezz? Baxus, ha az osszes penzet elkoltene kutyamenhely tamogatasra/elajandekozna/elutazna/akarmi akkor se tartozik rad. A sajat vagyonod felett rendelkezz!
En mint szülõ gondolnék a gyerekeim jövõjére, utaznék és költenék, de mértékkel és a gyerekeim jövõjét alapoznám meg elsõsorban. De ez csak az én véleményem, hiszen nem vagyunk egy formák.
Hát, ha õk így viszonyulnak az anyagiakhoz, akkor vélhetõleg tényleg el fogják herdálni, s nem lesz mit megörökölni... Az az igazság, hogy mivel õk örököltek, sokszor van az, hogy a 2. generáció nem tudja megtartani, elherdálja... Ti, a 3. generáció lehet, hogy újra meg kell hogy teremtsétek azt, amit a gyerekeitekre hagytok... Amúgy nem tudom megérteni, hogy nem fontos nekik, hogy nektek induló lakást adjanak...
Már bocsánat, de arról szó sem volt, hogy a szülõk úgy költekeznek, hogy jövõre már nem tudnak megélni. A kérdezõ egyedül a saját örökségét félti.
Értem én amit mondasz, de mégis a többiek véleményén vagyok. Az õ pénzük, õk örökölték, akár el is kaszinózhatják egy este az egészet. Más kérdés, hogy felelõtlenség lenne és én tuti nem ezt tenném a helyükben, de nekik minden joguk megvan az ingatlan eladásokhoz és a szórakozásukhoz. na és szerintem nem így kellene nekik mondani, hogy ne herdáljátok el az örökségem (=mikor patkoltok már el mert kéne a pénz), hanem adj nekik ésszerû tanácsot, hogy idõs korukra amikor már nem keresnek, akkor se kelljen nyomorogniuk, legyen valami bevételi forrás.
A szüleid 50 évesek. Had utazzanak. Én egy utazást többre tartok a vagyonhalmozásnál, és lehet, hogy pár év múlva már nem tudnak, mert megromlik az egészségük. Az én édesanyám 68 éves, és õ is utazik. Igaz, nem havonta, de annyira gazdagok sem vagyunk, mint, tehát az arányok nagyjából megállnak. Szóval soha nem jutott eszembe, hogy miért utazik, és mert rakja nekünk félre a pénzt. Én ezt végtelenül önzõ dolognak tartanám, és örül neki, hogy tud utazni, és utazzon is, amíg csak teheti. Mindenki egyszer él.
"és mert rakja " helyett: "és miért nem rakja...".
Valaki azt írta: mi lesz ha öreg korukban megbetegszenek, ne tudják magukat ellátni, anyagilag áldozni magukra, stb. Erre az én válaszom: majd a gyerekek megoldják. Végülis õk felneveltek négy gyereket, a négynek pedig maximum két szülõt kell majd ellátniok. Ez így normális és erkölcsös.
33: én írtam, és az oké, hogy ha négyet tisztességesen felneveltek és taníttattak, akkor az a minimum, hogy öregkorukra segítik õket. Viszont reálisan is kell látni: az, hogy most habzsi-dõzsi van, az nem mindig lesz így. Nem kell a vagyonon ülni, lehet szórakozni, stb, de felelõtlenség úgy számítani, hogy most élem a világom, aztán ha valami történik valaki úgyis eltart. Manapság a gyereknevelés igencsak megterhelõ energiában és pénzben is, és nem szeretném, ha a gyerekeimnek választani kelljen, hogy anyámat pelenkázom és nyomorog meg kikészül az egész család, vagy fizetünk egy ápolónõt aki átpelenkáz, a gyerekeim meg a munkájuk után eljönnek az unokáimmal és beszélgetünk.
komolyan kérdezem, hogy lehettek ekkora kretének? :D kérdezõ szülei erõsen elfelejtik, miért tudják megtenni, amit tesznek: örököltek. sokat. jó állásuk is (valószínûleg) a szülõi segítséggel megvalósult tanulmányok miatt lehetséges egyáltalán. és õk valamiért úgy érzik, nem szeretnék megadni a saját gyerekeiknek azt, amit õk is kaptak. milyen ember az ilyen?! és hova, de hova süllyed már a világ, hogy az ember a saját gyerekétõl sajnálja a pénzét? hát b.sszameg, nem is lenne a szülõknek ez megterhelõ! azért az évi 15 külföldi útból, ha egyet-egyet kegyeskednének nem megtartani, a saját gyermekeik életének könnyebbé tételének érdekében, csak nem kéne, hogy kisemmizve érezzék magukat. nem értelek titeket, emberek. most komolyan, szégyelljétek már el magatokat. :D :D én eddig azt hittem, hogy normális szülõ szeretné, hogy a gyermekének, ha van rá módja, könnyebbé tegye az életét. hát ma megtudtam, hogy én nem vagyok a normális.
Ugyan már, 26-os! Nem arról van szó, hogy ne lakjon benne, hanem hogy ne herdálja el. Egy ingatlan értékét pár év alatt elutazni és elszülinapozni szerintem elherdálás. Kérdezõ, azért nem értik meg, mert nincsenek benne. Én megértlek, de nincs ötletem, mit tehetnél. Esetleg a nevedre kéne íratni ingatlant, ha még van mit. 25-ös voltam.
36-os ott a pont! Na véééééégre valaki.
nem hiszem, hogy egy szülõnek a gyereke áldozataként kéne élnie, és szerintem egy normális szülõ megtanítja a gyereket dolgozni, és élvezni az életet. És ha megteheti, akkor tegye õ is meg. nem jogos, hogy örökségre spekulálsz !!!! menj el dolgozni, keresd agyon magadat. Ha a szüleid ezt csinálják, biztos tudnak neked is segíteni megfelelõ állást találni. Ha meg te is elfáradsz a munkától, akkor hidd el, te is fogsz utazgatni.
Bocsi. A te logikáddal az nem a te és testvéreid öröksége, hanem a ti gyerekeiteké, unokáitoké.....
ez nem ellenérv, szerintem a kérdezõ sem tékozolná el, csak forgatná, fialtatná
A kérdező hozzászólása: Én nem utaznék mert nem szeretek utazni eleve. Nem költök luxúriákra, nem veszek ékszereket, drága ruhákat. Minden pénzemet a gyerekeim érdekében forgatnám, befektetném (kötvényekbe, ingatlanba). Nekem a család a legfontosabb, hogy a családom virágozzon, amolyan "családfõ" típus vagyok, aki abban leli örömét, hogy az utódai virágoznak. A gyerekeimnek meg legyen mindene. Önzésnek tartom, ha valaki hedonista módon szórja a pénzt, mint a szüleim, mert amit a szüleink ránk költenek az kb. 0, 5%-a a családi vagyonnak. Anyám ehhez képest heti rendszerességgel jár fodrászhoz, mûkörmöshöz, kozmetikushoz, 50-100, 000 bevásárlásokat csinál magának, utaznak 5 csillagos hotelekbe mert "megérdemlik", minden szülinapra, évfordulóra vagy franc tudja mire 1 millás ékszereket kap apámtól, rendszeresen mennek vacsorázni egy hétvégén 30, 000 simán elköltenek erre. Persze mondhatjátok, hogy otthon élhetek és tanulhatok és ez milyen nagy dolog eleve. Csak közlöm, hogy ez nekik is meg volt, és ez baromira a minimum ahhoz képest, ami a családomnak van. Viszonyíthatok egy nagyon szegény családhoz is, de annak nincs értelme, ugyanis az én családom nem szegény.
Milyen könnyen dobálja itt mindenki a szavakat és, ha véletlenül ezek a jól keresõ szülõk és sokat költögetõ szülõk, ha lebetegszenek és elherdálnak minden pénzt, akkor mi van? A gyerekei teremtik elõ, hogy gondozzák õket, vagy még el is kell majd tartani õket. Ilyen is létezik. Az okos ember vigyáz a pénzére, még akkor is, ha sok van neki.
"Hogy a szülõk nem tesznek hozzá a családi örökséghez, az egy dolog, de hogy felélik és elherdálják a korábbi javakat, az már felelõtlenség és önzés is" De az nem más hanem az a szülõk öröksége. Ilyen alapon akkor a kérdezõ se nyúljon hozzá, ne lakjon benne, hisz majd jó lesz az unokáknak vagy a meg sem született ük unokáknak.
Úgy látom, egyedül leszek a véleményemmel. Szerintem a kérdezõnek igaza van. A válaszolók többsége egyszerûen irigy rá, mert a szülei dugig vannak pénzzel. Hogy a szülõk nem tesznek hozzá a családi örökséghez, az egy dolog, de hogy felélik és elherdálják a korábbi javakat, az már felelõtlenség és önzés is. Kérdezõ, én megértelek. Hasonló körülmények közül származom, azzal a különbséggel, hogy az én szüleim világ életükben spóroltak. Úgy kell õket rábeszélni egy új autóra vagy egy utazásra. Pedig nagyon sok pénzük, ingatlanuk, stb. van. Így én szerencsés vagyok, már saját családom van, de az indulás egyáltalán nem jelentett gondot. Mindenem megvan, luxus körülmények között élünk. Viszont én is "vigyázok" a vagyonra, hogy az én gyerekeimnek is legyen mit örökölni. Nem tudom, mit tehetnél, kérdezõ. :(
Próbálom megérten az aggodalamaidat, gyakorlatilag azonban nem tehetsz semmit. A szüleid vagyona, õk rendelkeznek felette. Az öröklés, csak egy lehetõség, nem kötelezõ hagyni a gyerekekre bármit is. Érdekes felfogás alakult ki néhány éve Amerikában is. A szülõk felélik a javaikat azzal a jelszóval, hogy a gyerekek is teremtsék meg maguknak. Egyszerûen nem hagynak örökséget. Ez ellen sehol nem lehet panaszt tenni. Valószínû a szüleid is így gondolják, ezért szórják a pénzt. Hidd el, nem is olyan nagy baj ez. Legalább nem róhatnak fel nektek semmit késõbb sem, nem példálózhatnak /óh, ennyit és ennyit adtam nektek, stb./, nem szólhatnak bele az életetekbe olyan módon, mintha anyagi javakkal elkényeztettek volna benneteket.
Most eszembe jutott egy viághírû magyar közgazdász mondása: a gyerek a legjobb befektetés. Lehet, hogy a szüleid is így gondolják.
Igazuk van a válaszolóknak, mindenki mondott jókat. Te elég számító vagy, de a szüleid sem jobbak semmivel, családban maradt, ha fogalmazhatok így. Az a hozzáállás tényleg nem szép, hogy nem akarják segíteni a ti elindulásotokat (mondjuk a 2 millás szülinap helyett), de az sem szép, hogy te meg azt számolgatod, hogy mennyit kapsz ha meghalnak.
Én egy kutyamenhelynek adományozok jelentõs összeget, mert a gyerekem nem érdemli meg. A kutyák annál inkább még akkor is, ha nem is ismerem õket személyesen.
Hali Élvezzék csak az életüket , legyenek boldogok! Dolgoznak is keresnek szóval nekik jó így. Induló lakás? Örökség? Örökség csak a haláluk után van addig nincs örökség. Induló lakás? Manapság csak a politikusok gyerekei kapnak induló lakást. Hogyha neked ez nem tetszik akkor dolgozz keményen és vegyél magadnak mint az emberek 99 százaléka... A szüleitek rájöttek , hogy elkényeztettek most meg fognak tanítani arra , hogy magadnak kell megdolgozz a vagyonodért és nem csak az öledbe esik. 49 éven át dolgoztak, most felélik a vagyonukat.
szégyelném ha ilyen számító egy gyerekem lenne, hogy még életemben azt nézi hogy én mennyit költök, merthogy neki kevesebb jutt... semmi közöd se a szüleid örökségéhez, se az õ keresetükhöz, se az utazásaikhoz.... max segítséget kérhetsz tõlük hogy megvegyél egy autót vagy egy lakást de szívük joga elutasítani...õk eddig tanultak és dolgoztak, most élvezik az életet... én anyám is most 50 éves és összeköltözött a barátjával unokahugom lakaásába amit teljesen felújítottak neki; minden ünnepkor nyaralni mennek, és eszem ágában se volt rászólni hogy ne herdálja az "örökségemet" õ dolgozott meg érte nem én, én örülhetek hogy ilyen jól keres és hogy így tud élni, nem úgy mint ismerösömék, akiknek az anyukájuk milliós adósságot hagyott hátra, vagy másik ismerösöméknél, ahol még anyuka kevéske nyugdiját is felélik hogy tudjanak egyáltalán enni, nem hogy még utazgassanak..
Èn megértelek egy kicsit. Èn mindig amondó voltam, hogy egy szülö csak akkor támogassa a gyermekét, ha ezt az ö igényei felett megteheti. Vagy is ha az igényei kivannak elégítve(pl utazás, szép autó stb...) akkor ha tudja támogassa. De itt ahogy írod, a nagyszüleid ingatlanjait herdálják el, és igen ez elég negatívum. Ha ingatlanba fektetnék, akkor azért bevételük is lenne a bérleti díjból, amiböl simán tudnának félre rakni utazgatásaikra. A fizetésükkel csináljanak amit akarnak.
Milyen örökségrõl beszélsz? 50 évesek a szüleid, és már a halálukon gondolkozol? Az alma nem esik messze a fájától, ti is a testvéreiddel csak magatokra gondoltok. Érvelnek? Mióta kell a szülõknek beszámolni arról, hogy mire költik a pénzüket?
Ráadásul 50 éves emberekrõl beszélünk. Simán élhetnek még 30-40 évet. (Az én nagyanyám például idén tölti a 94-et.) Ti meg már most az örökségen aggódtok. 5-10 év múlva az is probléma lesz, hogy minek élnek még egyáltalán, mikor Ti a testvéreiddel már igazán szeretnétek végre megörökölni ami marad, vagy mi?!
Érdekes, mindenki elõször a gyereket szidja, de arra senki sem gondol, hogy valamiért/valakiért õk is ilyenek lettek, mondjuk a szülõk miatt? Én azért elég durvának tartom azt a születésnapi bulit. Elvittek benneteket az utazásokra? A barátom mindkét szülõjét elvesztette, az örökségébõl konkrétan semmit sem látott még, mert a nevelõszülei elvették tõle (nagybátyja neveli) és a havi több, mint 80ezres árvaellátásból 2ezer(!!!!) forintot kap havonta.
Ha jó számolok, ti négyen vagytok. Szerintem ti, gyerekek sem zsíros kenyeret kaptok enni és nem turis rongyokban jártok. Jól sejtem? Tehát a szülõk által megteremtett jómódból ti is részesültök. Csak hát ti enneél többet szeretnétek. A szüleid nem így látják. Okosan teszik, ha meghetetik, hogy költik a pénzt. Tulajdonképpen a pénz arra való.
Parancsolj rájuk! Parancsolj rá a nagyszüleidre, hogy vegyenek neked egy házat a saját pénzükbõl. Tedd meg ezt, hogy rájuk parancsolsz és utána figyeld az arcmimikájukat.
"Én azért elég durvának tartom azt a születésnapi bulit." Ha megtehetik. És gondolom, ez az 50-ik szülinapjuk volt, ami igencsak kerek szám. Esküvõre is sokan kiadnak ennyit.
engem az érdekel, hogy õk keresték ezt meg? te már dolgozol? jól keresel?

2-en vagyunk testvérek. Anyu és apu nem tudnak eltartani minket. Havi 30000 Ft-ból élünk. Hol tudok szólni a gyámügyeseknek hogy vigyenek el minket, és legyünk állami gondozottak?

Legjobb válasz: Helo, van gyámugyi rész az önkormanyzatnal, ott kérj segitseget. De tulajdonkeppen anyagi segitseget is kaphattok, miert akarsz allami gondozott lenni inkabb? Jár a csaladi potlék, és a munkanelkuli segély, és lakhatasi tamogatas, iskolai szocialis tamogatas, stb., miert nem veszitek igenybe? (35/L)

máltai szeretetszolgálat, egyház, önkormányzat-->segély, élelem ha végképp nem megy, fókusz, házon kivül ne akarj állami gondozásba kerülni hány évesek vagytok tesóddal?
Helo, van gyámugyi rész az önkormanyzatnal, ott kérj segitseget. De tulajdonkeppen anyagi segitseget is kaphattok, miert akarsz allami gondozott lenni inkabb? Jár a csaladi potlék, és a munkanelkuli segély, és lakhatasi tamogatas, iskolai szocialis tamogatas, stb., miert nem veszitek igenybe? (35/L)
szerintem polgármesteri hivatal, gyámügy szegénykék, gondolom, van itt más is, ha erre a döntésre jutottatok a tesóddal. bár ennyi pénzbõl nem tudtok megélni négyen, tényleg nem vagytok könnyû helyzetben ne törõdj a fröcsögõ kommentelõkkel, nincsenek a helyedben és az sem biztos, h valóban úgy viselkednének, ahogy mondják, még ha hiszik is
Hány évesek vagytok a tesóddal? Rokonok?!! Amúgy meg a suliba biztos megítélnék nektek az ingyen ebédet. Vagy a helyi önkormányzat is találna megoldást (ruházkodás, élelem, rezsibe bele segít) vagy a legközelebb esõ Támogató Szolgálat. De ez az állami gondozás kicsit erõs lépés lenne.
Szeretetet sem kaptok? A havi 30 ezer az csak kajára - gondolom. Nem szerettek a szüleitekkel lenni? Az állami gondozottság nem egy leányálom. Jól gondold meg. És hány évesek vagytok?
Atyaég. Jól végiggondoltad te ezt? Hallottál már bármit az állami gondozásban lévõktõl?
Miért nem tudnak eltartani benneteket? Ne akarj állami gondozott lenni....
Képes lennél otthagyni a szüleidet? Szereted õket egyáltalán. Én a híd alatt is laknék velük, de el nem hagynám õket soha semmi pénzért sem
de azért internet van. Addig örülj, mig nem lesz állami gondozott. Próbáj szüleidnek segíteni. Vállalj munkát. HÉtvégén simán tudnál dolgozni.
Hogy áll a helyzetetek? Hol tartotok?
Meg még az jutott eszembe, hogy itt is kerhettek segitseget, gyujthettek infot: http://www.al-anon.hu/ (35/L)
A szülei isznak. Annál az intézet is jobb. Ezt tapasztalatból mondom.
Az iskolaban is biztosan tudnak segiteni, hogy kihez forduljatok ilyen rossz otthoni háttérrel. Az osztalyfonokot kerdezzetek meg, és ha van iskolaorvosi rendeles, akkor ott a védõnõt. Vagy ha van iskolapszichologus, vagy hasonlo szolgaltatas Nalatok. (35/L)
Nagyszülõk?! Rokonok?! A helyi Támogató Szolgálatnál kell, hogy legyen gyermekvédelmis szakember. Keresd meg és segít.
Az allami gondozasban levo gyerekek naponta 5 szor kapnak boseges etelt. nem eheznek, ruhakat minden megkapnak. Lehet, hogy jobb lenne neltek tenyleg ott.
ismerõsünk dolgozott ilyen "jóféle helyen", ahova te menni szeretnél. Nem telt el sok idõ, és felmondott, mert nem tudta tovább elviselni, hogy hogyan bántak a gyerekekkel. Azt mondta a szíve szakad meg azok láttán!
Nálunk is rossz volt a helyzet, 15 évesen el is mentem dolgozni. Most vagyok 18 és már külön élek az öcsémmel. Eléggé szûkösen, de még mindig jobb mint ha államis lennék. Szerintem gondold át, nekem több ismerõsöm is van aki állami gondozott, és hidd el nem gyöngy élet az!
A kérdező hozzászólása: én 17 tesó 14 a 30000 Ft-ot úgy értettem, hogy annyit mehet kajára meg egyébre és 20 a rezsi ezen felül, de nem tudunk megélni, mert sok a veszekedés, és a szüleink inkább abból a 30000 Ft-ból szintemindennap bebasznak
A kérdező hozzászólása: ennél rosszabb már nem lehet...
Az iskolában az osztályfõnöködnek szólj. A gyámügyi felelõs, az iskola igazgató és az iskola gyermekvédelmi szakembere. Az osztályfõnököd segít. Ha baj van, menj be a legközelebbi rendõrkapitányságra. A következõ dolog fog történni: A rendõrség a családhoz kimegy és a gyerekek holmijait összepakolva elviszik a gyerekeket a TEGYESZ-be (Területi Gyermekvédelmi Szolgálat-ba Pl: Budapest Alföldi utca). Ott 2-3 hónapot fogtok eltölteni, amíg el nem dõl hova kerültök, azaz melyik gyermekotthonba. Ha megvan az elhelyezési tárgyalás, akkor ahova helyeztek titeket. A nagyobbakat már egyszemélyes szobákba helyezik ha van rá lehetõség, de a legvalószínûbb, hogy a testvéreddel kerülsz közös szobába. Egy csoportban 10-en lesztek és 5 nevelõ lesz. Ebbõl 2 mindig nappalos, és 3 hétvégés és éjszakás. Egy gyermekotthon 40 fõs ahol 4 csoport mûködik. A gyámod az intézmény igazgatója vagy az otthon vagy lakásotthon vezetõje. Biztonságban leszel, lesz mit enni, fûtés, tisztálkodási lehetõség, tanulási lehetõség, zsebpénz. Szólj az osztályfõnöködnek, vagy a rendõrségre menj. Segítenek. Évente van felülvizsgálat, ahol a szüleiteket megnézik, váltóztattak e a dolgokon. Ha igen eldönthetitek, hogy hazamentek, vagy maradtok a gyermekotthonban. Ha tanulsz 24 éves korodig maradhatsz. 18 éves korod után utógondozottként, azaz sokkal szabadabb az életed, persze a házirend betartása mellett! Ha segítség kell írj, és segítek. Egy nevelõ!

A párommal babát szeretnénk véllalni és nem tudjuk befolyásolná e az a baba egészségét hogy mi rokonok vagyunk. (a párom dádszülei és az én dédszüleim testvérek, tehát az ükszülők egyek) szerintetek ez befolyásolna valamit?

vártam már egyszer babát a páromtól de a baba 10 hetesen elhalt.20 éves vagyok.ez a baba lett volna nekem az első gyermekem.szerintetek vállalhatok minden gond nélkül babát.előre is köszönöm a válaszokat

Legjobb válasz: Menjetek el genetikushoz és kérdezzétek meg, milyenek az esélyeitek egészséges babára.

Menjetek el genetikushoz és kérdezzétek meg, milyenek az esélyeitek egészséges babára.
Szia! Orvos vagyok. Ha nincs valamilyen ismert genetikai/öröklõdõ betegség a családban, akkor szerintem nyugodtan vállaljatok. (Ha van, meg kell nézni az esélyeket arra hogy jelentkezik a gyereketekben, és annak alapján döntsetek.) Sajnos az tény, hogy a véletlenszerûnél nagyobb így az esély hogy kijön egy betegség, de elég távoli ahhoz a rokonsági fokotok, hogy önmagában ez ne jelentsen akadályt. Hiszen akár véletlenszerûen is egymásra találhatnak olyan emberek, akik mindketten hordozói valamilyen betegségnek és az a gyerekek közt megjelenik. Vérfertõzésnek én egyébként nem neveznék ilyen távoli rokonsági fokot, szerintem ami elsõ unokatestvéreknél távolabbi, ott már nem olyan szoros a rokonság.
Imádom az ilyen kérdéseket, milliárd ember él a földön, miért egy rokonnal vagy együtt???? Az én családomban (mamám tesója a 2. unokatesójához ment férjhez) is elõfordult, 2 egészséges gyerek és 2 egészséges, valamint egy down-kóros unoka.. Ha ilyen szüleim -nagyszüleim lennének, akik miatt esetlegesen más emberi lény betegen születhet..hát én mélységesen megvetném õket.. Mint ahogy titeket is kérdezõ, nem hiszem el h nem találtál egy olyat aki nem a rokonod!
Szerintem ezt beszéld elöször meg az orvosoddal, vagy nõgyogyásszal neki mi a véleménye róla, mert akármilyen távoli rokonságban vagy a pároddal, még is rokonok vagytok, és ezt neveznék vérfertõzésnek.
Konzultáljatok genetikussal! Biztosan van megoldás. Az, hogy ki-kit szeret csak rájuk tartozik. A stílusra pedig tényleg nem ártana ügyelni, nem alsó tagozatosak, hanem felnõttek vagyunk.
Ja, és én nem pontoztam senkit sehová. utolsó
Nem feltétlenül a tartalommal volt a baj (erre vonatkozott a kérdés), hanem a stílussal, de azzal nagyon...
A válasz 0%-ban hasznosnak tûnik Akik lepontoztak azoknak üzenném, hogy nyugodtan alapítsanak családot a rokonaikkal. Csak majd csodálkozni nem kell, ha a gyerek vagy az unoka beteg.. (Y)
így van, orvossal beszéljétek meg! Én amúgy azt olvastam ezzel kapcsolatban, hogy nem is a gyerekeken jön ki a gond, hanem az unokákon majd, tehát a gyereketek gyerekénél lehetnek ebbõl gondok. bár nem tudom, hogy ez így ebben a formában mennyire necces, távoli ez a rokonság már a vérfertõzéshez
A kérdező hozzászólása: köszönöm azoknak akik értelmes válszt írtak. akik meg csak szidni tudják a másikat, azoknak üzenem hogy ez még nemrég derült ki hogy a párommal rokonok vagyunk.és azt szerintem meg nem válogathatja meg az ember hogy kibe szeret bele!!!!

Párom apukája meghalt. Nekem nem valami jó a kapcsolatom a családjával. Most szeretné, ha vele tartanék én is mikor hazamegy, hogy egy kicsit anyukájával és testvéreivel legyen. Mit tegyek?

Én nagyon szeretem, mellette vagyok és leszek ebben a nehéz id?szakban is.Már az eljegyzés is meg volt.Viszont a családjával sok nézeteltérés és vita volt az elmúlt egy évben.Eléggé megromlott a kapcsolatom velük.Nem mondjuk ki,de érezhet? a feszültség köztünk.Egyébként ett?l függetlenül mi még párommal nagyon jól megvagyunk,kett?nk kapcsolatát ez nem befolyásolta.Mint említettem,most nagy szüksége van rám és én szívesen elmennék hozzájuk,de nem tudom hogy jó ötlet e.Mivel ilyenkor elég ha a sz?k család együtt van szerintem.Igazából nem akarok a terhükre lenni. Néhány napról van szó.(Kb 200km-re lakunk t?lük)Páromon viszont azt látom és mondta is,hogy nagyon szeretné,ha én is elmennék hozzájuk.Nem akarok kellemetlenséget okozni,így is van elég probléma.Szóval nem tudom,hogy menjek vagy maradjak,de senkit sem akarok megbántani.

Legjobb válasz: Szerintem meg mondd el ezt neki amit ide leírtál,hogy szeretnél vele menni,de nem tudod,hogy fog reagálni a családja,és együtt találjatok ki valamit. :)

Szerintem meg mondd el ezt neki amit ide leírtál, hogy szeretnél vele menni, de nem tudod, hogy fog reagálni a családja, és együtt találjatok ki valamit. :)
Mivel a párodnak szüksége van rád ebben a nehéz idõszakban, mindenképpen menj, és támogasd! A család most tuti nem azon fog kattogni, hogy ottvagy, most a legkisebb gondjuk is nagyobb ennél. És még az is lehet hogy pont emiatt fogják átértékelni az eddigieket, és megszeretni. Ha látják hogy ottvagy a bajban is.
Eljegyeztétek egymást, így már te is a családhoz tartozol. Szerintem ez pont az a helyzet, mikor ott KELL lenned a párod mellet, hisz õ kérte, szüksége van rád! Ilyenkor félre kell tenni a nézeteltéréseket.
Menj csak el.Párodnak szüksége van Rád, a család most nem fog macerálni, és lehet, mert ott voltál a bajba, ezután nem is fognak.. Tedd hasznossá ott magad..Sok gond van egy temetés intézésével, és a családnak is kell a segítség.
szerintem eszükbe nem fog jutni, hogy piszkáljanak. menj, mert a kapcsolatod láthatja kárát ha egy feltételezett konfliktushelyzet miatt egyedül hagyod menni a párod.
Szerintem meg ne most beszéljétek meg, hogy nem jössz ki a családjával és ne most találjatok ki valamit közösen, inkább majd ha kicsit enyhül a gyász. Most egyszerûen csak menj el vele, mert szüksége van rád. Már te is a családja vagy, nemsoká hivatalosan is az leszel, legyél mellette a bajban! Azt a kis idõt próbáld meg kibírni a családtagokkal, szerintem most nem fognak piszkálni.
Így ahogy írod kedves utolsó! Idegbeteg, meg rosszindulat, meg ahogy én mondom sötét lélek, és hasonló. A tieddel azonos tartalmú hozzászólásom most kivételesen 70 %-os lett!, de ez is vagy csoda, vagy egyelõre elkerülte a lepontozó figyelmét! :) )) De ne háborogj, nem éri meg! Másik témakörben, amikor ugyanígy felháborodtam, valaki hozzászólt, de csak annyit: "A lepontozás és a miatta való felháborodás = szélvihar a biliben!" (Bár kíváncsi lennék, ha õt pontoznák le zsinórban, akkor is ugyanez lenne-e a véleménye?)
"Félre kell tenni a korábbi sérelmeket és elmenni a pároddal az édesanyjáékhoz. Az is elõfordulhat, hogy éppen ettõl a mozzanattól javulni fog a kapcsolatod leendõ anyósoddal. A haragot felejtsd el!" Ki az a kedves, szerencsétlen tahó, aki ezt 33%-ra lepontozta? Sok itt az idegbeteg, gonosz, irigy hozzászló!
Menj a pároddal. Abban meg biztos lehetsz, hogy a családja nem fog megjegyzést tenni rád, függetlenül attól, hogy van-e velük vitád vagy nincs. Páromnak ma 1 éve, hogy meghalt az apukája. Ha azt kérte volna tõlem, amit a párod tõled, nem érdekelt volna milyen a viszonyom a rokonaival, mentem volna. Legyél a párod mellett.
Ha pusztán a legönzõbb szempontokat nézem, vagyis a piszkálódást: nos ha nem mész el, ha kívülmaradsz az egészen, akkor 100000%, hogy azt soha nem felejtik el neked. Mindemellet az eddigi válaszoknak is igaza van: párod mellett a helyed, ha komolyan gondolod a kapcsolatot (és feltételezem, igen, hiszen eljegyeztétek egymást), akkor tetszik vagy sem, nem húzhatod ki magad ebbõl.
Menj el ne törõdj senkivel. A párod miatt kell ott legyél, mellet állnod. Ha szúrós szemmel néznek rád akkor is. Ez ne érdekeljen. Esetleg azt tudod megtenni, hogy hamarabb megy, te késõbb, csak a temetésre. Így is mellette állsz.
Ja, ha meg piszkálnak hadd tegyék, te azért vagy ott, hogy lelki támasza légy a párodnak, ha már az elhunytat sem szívlelted
Fel sem merülhet ilyen helyzetben ez a kérdés, ha ennyire jól megvagytok és ismered a párod, már magadtól sem hagynád magára, eszedbe sem jutna... Ráadásul, ha össze akarjátok kötni az életeteket, jobb kicsit eltekinteni dolgoktól, mert nem hiszem, hogy bármilyen alkalom kapcsán, a párod örömmel megy majd nélküled vagy a család nélkül a saját anyjához vagy rokonához.
ha a párod azt szeretné hogy menj vele akkor nem kérdés hogy menjél is, különben ugy érezni nem számíthat rád. Nem hinném hogy ebben a helyzetben veled lesznek elfoglalva, és hátha pont ez hoz egy pozitiv változást a kapcsolatotokban a családdal.
Szerintem is, most ne a korábbi sérelmekkel és egyebekkel légy elfoglalva. Egy ember mehalt, a család gyászol. Te nem sajnálod, te nem szeretnéd az utolsó útjára elkisérni? Mégiscsak a férjed édesapja volt!
Félre kell tenni a korábbi sérelmeket és elmenni a pároddal az édesanyjáékhoz. Az is elõfortdulhat, hogy éppen ettõl a mozzanattól javulni fog a kapcsolatod leendõ anyósoddal. A haragot felejtsd el!
Hát, nem tudom mit írjak, mert nem ismerem a helyzeteteket mélyebben, nem tudom milyen volt a házastársi kapcsolatuk. Én elmentem, de az egész nap arról szólt, hogy miben vagyok, milyen mozdulatokat csinálok, mikor nézek a páromra... Szóval. Családja válogatja. Persze nem is kell írnom, hogy anyuka maradt életben....
Persze, ha ennyire akarja, menj vele. de nem feltétlenül fog jól elsülni. Apuka halt meg, anyuka él. különösen akkor lehet probléma, ha alapjában véve anyuka volt veled ellenséges. Mivel most szomorú is, tök jó hogy lesz egy bûnbak. nem mindenki értékeli azt, hogy vele vagy a bajban, és lehet hogy nem is annak fogja felfogni. Ha eleve irritálod, most még inkább fogod. Sajnos ez van. Szóval akkor menj el, ha az esetleges sértéseket szó nélkül le tudod nyelni. Ha nem, akkor ne menj. Mert most van az a pillanat amikor nem szabad visszaszólni. maximum kibírod azt a pár napod és utána megmondod a párodnak, hogy soha többet nem mész.
Párod családja gyászol, nem azzal lesznek elfoglalva, hogy piszkáljanak. Menj el.
Szerintem is menj vele! Õ szeretné, ha ott lennél, a család is látni fogja, ha baj van, (mindegy mi volt korábban), ott vagy és segítel. Valóban, tedd magad hasznossá ott, fõzz, mosogass, segíts amiben tudsz, végy le a vállukról most olyan terhet, amit át tudsz tõlük vállalni. Nem utolsó sorban pedig érezzék, hogy velük érzel!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Teljes mértékben igazatok van.
A saját történeteket is lepontozzák, meg az eldöntendõ válaszokat is...sok itt a megkeseredett nyomi, legalább ez az egy örömük hagy legyen az övék, ha már a való világban a 0-át verik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!