Találatok a következő kifejezésre: Én és párom kisfiút várunk, (2 db)

Szerintem mindenképpen a Noel!
Szerintem is Noel. Nálam se tudták eldönteni, ezért mindkettõt megkaptam. Pintér Noel Zétény?
Én is a noelre szavazok, de lehet kompromisszumot is kötni, nyugodtan lehet két nevet is adni a gyereknek, aztán majd õ eldönti melyiket szeretné használni.
egyértelmû, h. Noel!
Az én fiam Noel, de amikor született és megkérdezték mi legyen a neve és én mondtam, hogy Noel , akkor az volt az elsõ kérdés, hogy ezt lehet anykönyveztetni??? :-)) Az óviban pl. csak az én fiam Noel és elég sok gyerek jár oda
szerintem a noel nagyon divatnév, én biztos nem adnám. nagyon idegenül hangzik. ha a zétény is tetszik nektek, akkor inkább azt.
Szerintem is Zétény :)
NEkem a noelrõl a karácsony jut eszembe.NEkem a Zétény tettszik és sztem jbban is megy a vezeték névhez.
Szia! Régen én is szemezgettem a Noel névvel, de mára annyira divatnévvé vált, hogy nem adnám a fiamnak. Szerintem furcsán hangzik a Pintér méllé is... De ezt Nektek kell érezni. A Zétény szerintem jobban passzol a veztéknévhez. Mi a férjemel a lánynevekkel voltunk bajban. :-9
Ja és + még 1 kedves kommentelõ aki dícséri a Noel nevet:D
Szerintem kevés Noel van!!! Számoljunk csak: 1kedves kommentelõ fia: 1 Noel 1másik kedves kommentelõ- Azaz én:D- +1 Noel Azmár 2 Noel 1000emberbõl max 1-2nek Noel a neve!
Én is Pintér névvel szaladozok a világban és hát valljuk be nem egyszerû hozzá jó keresztnevet találni.A Pintér név-bizonyos források szerint-magyar név, tehát a Noel nagyon elüt tõle, ráadásul csupa különbözõ mássalhangzó lesz együtt és úgy fog hangzani, mintha szerettetek volna egy különleges nevet adni a gyermeketeknek-lehet ezt divatnévnek is hívni.(+nekem is a Karácsony jut eszembe róla).A Zétény különlegesebb, de a magyaros név mellé nekem furán hangzik.Mindenesetre dallamosabb lesz a teljes neve ez utóbbival. Gondoljatok a becézésre is!-mint utolsó/elsõ szempont...
a fenéket nem divatnév! majd meglátod, ha a gyereked iskolába kerül, mennyi noel lesz!
A Noel annyira édes és nem divatnév! Nem ismerek senkit, csak a fiamat, aki Karácsony Noel :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát.4:3 arányban Zétény nyerne de egyvalaki mindkettõt megkapta.Így neki is két neve lesz.
A Noel önmagában szép név, egyet értek veletek.Volt egy francia barátom, Jean-Noel volt a keresztneve.Hát nem szép?De bizony az!És nagyon kevés Noel van mostanában, ez igaz.De ha nem passzol a vezetéknévhez és így a teljes név nem lesz dallamos tõle, akkor-szerintem-megette a fene.Végülis egy életen keresztül hallgatjátok a teljes nevét, õ pedig egy életen keresztül használja..fontos, hogy komoly neve legyen, bármilyen beosztásba is kerül az életben. Mindenesetre bárhogyan döntötök, jó döntést fogtok hozni, hiszen mindkét keresztnév szép, ötletes és különleges!!

Én és a párom egy kisfiút várunk, de nem tudunk dönteni a nevét illetően. Õ a Balázst szeretné, én pedig a Zalánt. Melyik a legjobb?

Legjobb válasz: Ez a vezetéknévtõl is függ, hogy melyik passzol hozzá jobban. A Zalán talán különlegesebb név.

Ez a vezetéknévtõl is függ, hogy melyik passzol hozzá jobban. A Zalán talán különlegesebb név.
na és nem uccsó sorban magyar történelmi néz:) ) széép:) )
Nekem is a Zalán tetszik jobban, de ez ízlés dolga... mi lenne, ha megkapná mindkettõt? Akkor majd azt használhatná, amelyik tetszik neki :)
Szia! Nekem a Balázs tetszik jobban. Bár kicsit elfogult vagyok, mert a kicsi fiamat is így hívják. :) De egyébként a Zalán is szép név. De nagyban függ attól is, hogy mi lesz a vezetékneve.
Zazinak becézik.
Ismerek egy Zalán nevû mentõtisztet, nagyon illik hozzá a név. Elõször furcsa volt, de szép név, én azt választanám. Egy dolog miatt a Balázs jobb. Szerintem jobban lehet becézni, nem tudom, Zalánt hogy becéznék. Zali? :D Furcsa
Balázs!!!:)
A kérdező hozzászólása: A vezeték név NEMES és a párom nevét kapja másodiknak
Zalán: férfi keresztnév. A név eredetére többféle magyarázat is él. Anonymus Saladus néven említi a honfoglalás elõtt a Duna-Tisza közén uralkodó vezért. A Tisza mentén tényleges található egy Slankamen (Szalánkemén) nevû helység, azonban az is elképzelhetõ, hogy Anonimus a helységnévbõl alkotta az uralkodó nevét. A helynév szláv eredetû, jelentése: sós kõ. Más elképzelés szerint a Zalán név török eredetû, jelentése: dobó, ütõ. Bizonytalan az is, hogy mi volt a név eredeti kiejtése, lehetett Szalan esetleg Salán is; a jelenlegi Zalán olvasta valószínûleg téves, ez Vörösmarty Mihály Zalán futása címû mûve révén terjedt el.
a Zalán nem magyar név, szláv eredetû. olvassátok el Vörösmarty: Zalán futása c. mûvét. Ott Zalán egy bolgár fejedelem.
Nekem is a Zalán tetszik jobban. De miért nem lesz a második neve Balázs? Nálunk is így van, apuka Nimródot akart, én Krisztiánt, megkapta mind a kettõt. Aztán amelyik jobban rajtamarad, az lesz. Nálunk már két hónaposan egyértelmûen a Krisztián volt a befutó.
Szerintem már a Zalán is gyakori név. Legalábbis a környezetemben eléd sok kisfiú kapta ezt a nevet az elmúlt kb.4évben. Én is vezetéknévhez illeszteném. Nálunk az a név "nyert" aminek a kezdõbetûje egyezik a vezetéknév kezdõbetûjével. Így mindkét gyerek monogrammja BB. Tehát nálam a Balázs nyerne :) Nálunk mondjuk szerencsém volt, mert a férjem mindig rám hagyta a végsõ döntést :) Valahol olvastam, hogy végülis az anya kicsit többet "küzd" a terhesség-szülés alatt, így elõjogai vannak - elgondolkodtató, bár nálunk nem ezért engedett
Nekem is a Balázs jobban bejön, de a Zalán meg különlegesebb. Attól függ mit szeretnél, különlegeset, vagy tömegnevet.. :) De én is a Balázst választanám. Bár nálunk meg a férjem kívánsága az hogy az õ nevét kapja: Imre.. nekem egyáltalán nem tetszik, de tudom neki sokat jelentene, így az lesz a neve. Talán sokat jelenthet a férjednek, ez a ghesztus, ha most engedsz neki. Vagy majd csináltok egy Balázst is ;) További szép heteket!
Szerintem a Zalán nagyon szép név és ha kicsi korától úgy van megszokva, h nem becézitek, pl.Zalika stb.akkor ha oviba kerül se lesz gond.
Tudom, most ez csunyán hangzik, de az én barátomnak is "õsi szép magyar neve van", de ö nagyon nem szereti. Senki nem is hivja ugy, hanem becézik. Ráadásul a mai gyerekek tudod milyenek.. Az is lehet, hogy csufolnák, mert nekik szokatlan ez a név és igy reagálnának rá. Am a véleményemmel ellentétben ismerek Zalánt akinek semmi baja a nevével:) Ti döntetek. Én majd ha lesz egy kisfiam hagyományos név mellett fogok dönteni. Boldog babavárást:) Üdv.:M(17)
Engem Zalánnak hívnak és tetszik :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!