Találatok a következő kifejezésre: Én a szuleim, a nagyszuleim, az (5 db)

Szia! Csomagolj be egy kiscipõt:) és máris megvan a meglepi:) Gratu a bébihez!
Mikor átmentunk hozzájuk, a férjem így koszontott: szia, nagymama:) Ebbol megértették, bár nem hiszem, hogy fel is fogták rogton.
En uh kepet mutattam, mondani mar nem tudtam semmit, mert bogtem. Mondjuk a dolgot az is erzelemdussa tette, hogy kulfoldon elunk a ferjemmel, igy akkor fel eve nem talalkoztam a szuleimmel, igy a megerkezesem tiszteletere rendezett vacsora vegen jelentettem be a dolgot, alig birtam kivarni, hogy vegre mindenki lerakja a villat...
Anyukámnak a pozitív tesztet csomagoltam be egy dobozkába, naaaaaagy masnival. El is tette emlékbe.
A kiscipõs és kiszoknis téma szerintem egy kicsit már sablon, az Uh kép az tényleg jó ötlet!
Én is Uh képet nyomtam volna a kezükbe..ha kibírtam volna :)
Én az ultrahang képet nyomtam a kezükbe... :) volt visítás! :) )
Uh, ez tök jó ötlet :D Én is így tenném. Párom azt mondta karácsonykor, hogy karácsonyra ajándékozzunk szüleimnek pelenkát, hogy mostmár lassan pelenkázhatnak, nagyszülõk lesznek hamarosan :D Persze ezt viccnek szánta, de a te ötleted szerintem nagyon jó :)
Szia! Mi amikor megtudtuk, elhatároztuk, hogy anyucimnak (engem õ egyedül nevelt), veszünk egy szál rózsát. Este átmentünk, és a párom gratulált, hogy fiatal, és gyönyörû nagymami lesz! :-) Sírt a meghatottságtól, most már 9 hónapos az unokája! Gratulálok!
Mi írtunk egy levelet, és vacsora elõtt mindenkinek a tányérjára tettem.Lényege nagyjából annyi volt, hogy bár még csak 2 mm vagyok, de alig várom hogy találkozzunk, és aláírás a lányom neve lett.
Rosszul tudod. Nem feltétel, hogy mindkét szülõ dolgozzon.
A kérdező hozzászólása: fél órája hívtam a mákot és ott mondták :/ akkor az egyik szülõ elmehet munkanélkülire is?
anyukám volt gyesen, én nem dolgoztam, csak a párom, nem volt feltétel. http://www.allamkincstar.gov.hu/maganszemelyek/gyermekgondoz..

Én (a legkisebb), szuleim, a nagyszuleim, az uknagyszuleim: a sorrend hogy van pontosan?

Legjobb válasz: szülö, nagyszülö, dédszülö, szépszülö

szülö, nagyszülö, dédszülö, szépszülö
Szülõ, nagyszülõ, dédszülõ, ükszülõ, szépszülõ
A kérdező hozzászólása: wouw....thanx
gyerek, szülõ, nagyszülõ, dédszülõ, ükszülõ, szépszülõ


Ha a nagyszüleim magasak, én is az leszek? A szüleim viszont alacsonyak.

Érdeklõdnék, hogy a szülõk vagy a nagyszülõk magassága fontosabb. Tudni szeretném, kb. mekkora leszek. A szüleim magasságát (164 cm) már elértem, viszont a nagyszüleim mind 185-190 cm körül vannak, ezért érdekel, kaphattam-e a génjeikbõl és lehetnék-e én is olyan magas, mint õk. Mit gondoltok, leszek legalább 175 cm? Apum és anyum is 164 cm.

Legjobb válasz: A nagyszülõk magassága kevésbé befolyásolja a te magasságod,a szülõk magasságát szoktuk inkább megörökölni,tehát a fiúk vagy akkorák lesznek mint az apjuk vagy magasabbak néhány cm-rel. Persze vannak kivételek amikor 170 cm magas apának lesz egy 180 cm magas fia. NÉzd elég alacsony vagy tehát 165-166 cm magas lehetsz,mivel 15 éves vagy talán egy 170 cm magasra megnõhetsz,de túl magasra nem igazán.Csak reménykedhetsz,hogy te leszel az a kivétel.

A nagyszülõk magassága kevésbé befolyásolja a te magasságod, a szülõk magasságát szoktuk inkább megörökölni, tehát a fiúk vagy akkorák lesznek mint az apjuk vagy magasabbak néhány cm-rel. Persze vannak kivételek amikor 170 cm magas apának lesz egy 180 cm magas fia. NÉzd elég alacsony vagy tehát 165-166 cm magas lehetsz, mivel 15 éves vagy talán egy 170 cm magasra megnõhetsz, de túl magasra nem igazán.Csak reménykedhetsz, hogy te leszel az a kivétel.

A Ti szüleitek/nagyszüleitek hány évig voltak hadifogságban? Az én rokonom csak az 50-es években tért haza, és még a rendszerváltás után sem mert beszélni mi volt ott.

Legjobb válasz: Nekem papám pont '56-ban volt katona, amikor kitört a forradalom és lõnie kellett volna a tüntetõket, de nem akarta, ezért fél év börtönre ítélték utána.

Nekem papám pont '56-ban volt katona, amikor kitört a forradalom és lõnie kellett volna a tüntetõket, de nem akarta, ezért fél év börtönre ítélték utána.
dédipapám magyar katonaként esett fogságba és Oroszországba vitték hadifogságba egy év múlva hazajött, de kint annyira megfázott, hogy az érkezésére 2 héttel tüdõgyulladásban meg is halt
Egyik nagyapám sofõr volt, hordta a fegyvert - lõszert, valahol cseh területen esett fogságba, majd vagy két évig kint volt fogolyként az oroszoknál. Õ szerencsés volt, megbetegedett és egy transzporttal hazaküldték. Amíg élt a háborút, fogságot emlegette. Kulturált ember volt, szikár, vékony alak, de ha ételt tettek elé, egy szempillantás alatt betermelte, falta, ehhez szokott a fogságban a sok éhezés alatt - magyarázta. Másik nagyfaterom is kint volt a keleti fronton, de õ valahogy Ausztriába keveredett, ott találta meg valahogy a nagyanyám a Vöröskereszt révén, nagy nehezen. Õ kevesebbet mesélt, rossz nyelvek szerint a sógoroknál valami nõvel állt össze, nagyvilági figura volt az öreg.
Nagyapám több mint 5-évig volt fogolytáborban, kényszer munkatáborban, Oroszországban 1945-tõl 1950-ig. Szerencsére túlélte és haza jött. Mások nem voltak ilyen szerencsések sajnos, rengetegen ott vesztek, kegyetlen volt, így mesélte nagyapám. Nekünk sokat mesélt róla, mindent elmondott mik történtek ott.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!