Találatok a következő kifejezésre: Én a szuleim, a nagyszuleim, (10 db)

Szia! Csomagolj be egy kiscipõt:) és máris megvan a meglepi:) Gratu a bébihez!
Mikor átmentunk hozzájuk, a férjem így koszontott: szia, nagymama:) Ebbol megértették, bár nem hiszem, hogy fel is fogták rogton.
En uh kepet mutattam, mondani mar nem tudtam semmit, mert bogtem. Mondjuk a dolgot az is erzelemdussa tette, hogy kulfoldon elunk a ferjemmel, igy akkor fel eve nem talalkoztam a szuleimmel, igy a megerkezesem tiszteletere rendezett vacsora vegen jelentettem be a dolgot, alig birtam kivarni, hogy vegre mindenki lerakja a villat...
Anyukámnak a pozitív tesztet csomagoltam be egy dobozkába, naaaaaagy masnival. El is tette emlékbe.
A kiscipõs és kiszoknis téma szerintem egy kicsit már sablon, az Uh kép az tényleg jó ötlet!
Én is Uh képet nyomtam volna a kezükbe..ha kibírtam volna :)
Én az ultrahang képet nyomtam a kezükbe... :) volt visítás! :) )
Uh, ez tök jó ötlet :D Én is így tenném. Párom azt mondta karácsonykor, hogy karácsonyra ajándékozzunk szüleimnek pelenkát, hogy mostmár lassan pelenkázhatnak, nagyszülõk lesznek hamarosan :D Persze ezt viccnek szánta, de a te ötleted szerintem nagyon jó :)
Szia! Mi amikor megtudtuk, elhatároztuk, hogy anyucimnak (engem õ egyedül nevelt), veszünk egy szál rózsát. Este átmentünk, és a párom gratulált, hogy fiatal, és gyönyörû nagymami lesz! :-) Sírt a meghatottságtól, most már 9 hónapos az unokája! Gratulálok!
Mi írtunk egy levelet, és vacsora elõtt mindenkinek a tányérjára tettem.Lényege nagyjából annyi volt, hogy bár még csak 2 mm vagyok, de alig várom hogy találkozzunk, és aláírás a lányom neve lett.
Rosszul tudod. Nem feltétel, hogy mindkét szülõ dolgozzon.
A kérdező hozzászólása: fél órája hívtam a mákot és ott mondták :/ akkor az egyik szülõ elmehet munkanélkülire is?
anyukám volt gyesen, én nem dolgoztam, csak a párom, nem volt feltétel. http://www.allamkincstar.gov.hu/maganszemelyek/gyermekgondoz..

Én (a legkisebb), szuleim, a nagyszuleim, az uknagyszuleim: a sorrend hogy van pontosan?

Legjobb válasz: szülö, nagyszülö, dédszülö, szépszülö

szülö, nagyszülö, dédszülö, szépszülö
Szülõ, nagyszülõ, dédszülõ, ükszülõ, szépszülõ
A kérdező hozzászólása: wouw....thanx
gyerek, szülõ, nagyszülõ, dédszülõ, ükszülõ, szépszülõ

Ha a nagyszüleim magasak, én is az leszek? A szüleim viszont alacsonyak.

Érdeklõdnék, hogy a szülõk vagy a nagyszülõk magassága fontosabb. Tudni szeretném, kb. mekkora leszek. A szüleim magasságát (164 cm) már elértem, viszont a nagyszüleim mind 185-190 cm körül vannak, ezért érdekel, kaphattam-e a génjeikbõl és lehetnék-e én is olyan magas, mint õk. Mit gondoltok, leszek legalább 175 cm? Apum és anyum is 164 cm.

Legjobb válasz: A nagyszülõk magassága kevésbé befolyásolja a te magasságod,a szülõk magasságát szoktuk inkább megörökölni,tehát a fiúk vagy akkorák lesznek mint az apjuk vagy magasabbak néhány cm-rel. Persze vannak kivételek amikor 170 cm magas apának lesz egy 180 cm magas fia. NÉzd elég alacsony vagy tehát 165-166 cm magas lehetsz,mivel 15 éves vagy talán egy 170 cm magasra megnõhetsz,de túl magasra nem igazán.Csak reménykedhetsz,hogy te leszel az a kivétel.

A nagyszülõk magassága kevésbé befolyásolja a te magasságod, a szülõk magasságát szoktuk inkább megörökölni, tehát a fiúk vagy akkorák lesznek mint az apjuk vagy magasabbak néhány cm-rel. Persze vannak kivételek amikor 170 cm magas apának lesz egy 180 cm magas fia. NÉzd elég alacsony vagy tehát 165-166 cm magas lehetsz, mivel 15 éves vagy talán egy 170 cm magasra megnõhetsz, de túl magasra nem igazán.Csak reménykedhetsz, hogy te leszel az a kivétel.

Nem kéne hogy idegesítsen? Szüleim, tesóm, nagyszülő mindenki zabálja a sütiket, semmi pattanás, én meg már lassan megvonok minden kaját és tiszta ragya vagyok

odáig fajult a dolog hogy 1 hét múlva gyomortükrözés, "már nagyon várom" antibiotikumot is szedek , 4 hónapos a kúra ,kissé durva b vitamin tejet nem iszok, msot a gluténnal is próbálkozom azt nem enni.. allergia teszt negatív lett.

Legjobb válasz: hány éves vagy? fiú/lány?

hány éves vagy? fiú/lány?
A kérdező hozzászólása: 18f
szegény :-( nem lehet, hogy többet kéne innod (vizet) nem lehet, hogy túl sok mindent próbálsz (diéta, nem evés/ivás), nem lehet, hogy ez tesz be?
jaaa de tényleg, énis kipróbáltam már sok mindent, glutén tartalmú ételeket nem ettem 20napig semmi változás, húst nem ettem 2hétig megint semmi, egyszerûen totál kizártam mindent, már csak cink hiány lehet meg kipróbálom a kamillát meg a sószappant mást nem tudok
Végül elmúlt?
A kérdező hozzászólása: jobb lett, de még mindig van naponta pattanásom, fõleg kis fehér izék nem olyan mint a babapopsi:\
esetleg hallgass rájuk, mert igazuk van?!
A kérdező hozzászólása: Köszi :) De én inkább mamáéknak nem szólok mert akkor rám lesznek szállva mégjobban :S Jobb szerintem ha nem szólok senkinek :D
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok testképzavaros, és nem is látom magam kövérnek, de...úgyérzem még egy picit lehetnék vékonyabb és sportosabb de ezt ugye nem tolerálja a családom...
A kérdező hozzászólása: Nem koplalok. Hála' az izomzatom is rendben van, de vannak még kis gondjaim... Kiskoromban kicsit dundi voltam és az osztálytársaim azt az idõszakot egyszerûen nem akarják elfelejteni és az õ fejükben még mindig aza kép él...:/ de nem miattuk szeretném, hanem magamért!!
A kérdező hozzászólása: köszi épp ebben a 56 kg-os súlyba gondolkozom csak már lenne jó idõ és lehetne menni futni, görkorizni, kosarazni.... :)
Testképzavar?
Egyik füleden be a másikon ki.Úgysem változnak meg.Állandóan összekeverik egy fiatal lány testét egy középkorú nõjével. Viszont ha koplalsz, akkor jogosan teszik szóvá. Amúgy valóban normálisnak látszik ez a súly, de úgyis a testzsír számít nem a súly.
Én szintén ebben a helyzetben voltam. 15 éves koromra eljutottam odáig hogy 70 kiló voltam. Utáltam magam, azt ahogy kinézek, nagyon kevés volt az önbizalmam, nagy tömegben rosszul éreztem magam. Elkezdtem fogyókúrázni, edzeni. Mostanra sikerült elérnem az akkori "álmot", 54 kiló vagyok 170 centis magasság mellé. Még mindig kövérnek látom magam néha és úgy érzem hogy fogynom kéne, tudom hogy nem, ilyenkor keresek magamnak valami gondolatokat elterelõ dolgot. A szülõk meg.. Nekem is folyton ugyanezt hajtották, egyszerûen ezzel elérték azt hogy volt olyan nap amikor nem ettem semmit. Ha te nem vagy így boldog, nem tudod elfogadni, akkor szerintem nyugodtan fogyhatsz még. Észrevenni úgyis észreveszik, tolerálniuk is kéne vagy valahogy segíteni neked. Én elértem náluk azt, hogy nekem külön fõzzenek, odafigyeljenek arra hogy az amit eszek, segítsen a fogyókúrámban.
A családodnak igaza van: ne fogyjál többet. Ha kövérnek látod így magadat, akkor igen, az testképzavar. 170 cm-hez ha 60 kg vagy még az is a szép vékony (de nem a csontváz) kategóriába esik.
A kérdező hozzászólása: nem vagy normális. inkább örülnél neki. Üdv.: nõvéred
Ismerõs helyzet.14 éves vagyok, 172 cm és 58 kg. Nekem is folyton ezt mondják. A célom az 54 kg, de inkább szeretnék izmos lenni.Azt tanácsolom, hogy magyarázd el a szüleidnek, nagyszüleidnek, hogy nem 10 kilót akarsz leadni, hanem inkább egy kicsit izmosítani, formásodni.Meg fogják érteni, legalábbis anyukám megértette. További sok sikert!:)
Szerintem nyugodtan fogyhatsz-izmosodhatsz még, és 56-57 kilósan tökéletes lehetnél! Onnan tudom, hogy én 166cm vagyok és 54 kg, és van rajtam 2 kiló plusz, az tuti:D Amúgy nekem soha sem szóltak bele a szüleim hogy mennyi súlyom legyen.
A kérdező hozzászólása: nem vagyok testképzavaros -.-" a másik lány aki írt õ nagyon vékony lehet szóval õt nem értem, hogy miért hiszi azt h rajta van akármennyi felesleg... de én most pl rám rámjött 1 kg és mivel most gyógyultam meg anya még ki is alig enged nem, hogy táncra ott legalább leugrálnék valamennyit...
ezazz.. látszik hogy a testképzavarosok összetartanak :) csak vigyázzatok, ha normális (egészséges) felnõttkort akartok, lehet nem kéne ilyen fiatalon el...ni :)
A kérdező hozzászólása: Háát attól tartok nállam ilyen nem fog bekövetkezni, hogy nekem fõznek külön..:D Amúgy én most leszek 14 de nem aza selejt fajta kis hül*e "tini" vagyok. Végre egy jó válasz :) Köszi :)
A kérdező hozzászólása: kösz viki :D

A szüleimmel és a nagyszüleimmel garázsvásárt tartunk tavasszal. Én is adhatok el dolgokat?

A szüleim azt mondták,hogy a régi játékaimért kapott pénzt nekem adják,de én még szeretnék eladni pár dolgot,viszont azt már a szüleim nem engedik,mert azt hiszik,hogy felesleges (ékszerek,CD-k és DVD-k).Adhatok el magamtól? Egy 14 éves lánytól vennének dolgokat?Esetleg mit mondjak a szüleimnek,hogy higgyenek nekem?

Legjobb válasz: Szerintem nagyon nem vennének tõled mert még fiatal vagy. De egy próbát megér ;)

Szerintem nagyon nem vennének tõled mert még fiatal vagy. De egy próbát megér ;)

Hogy folytatódik a sor? Én, szülők, nagyszülők, és utána?

Legjobb válasz: akkor leírnám a helyes sorrendet! te-szülõ-nagyszülõ-dédszülõ-ükszülõ-szépszülõ-õsszülõ-ószülõ

akkor leírnám a helyes sorrendet! te-szülõ-nagyszülõ-dédszülõ-ükszülõ-szépszülõ-õsszülõ-ószülõ
dédszülõk, ükszülõk, szépszülõk...utána már nincs külön elnevezés
"ükükszülõket" szépszülõknek hívják. :) http://hu.wikipedia.org/wiki/Rokonság
ja és kötõjelll a 2. ük-ük szülõtõl
dédszülõk, ükszülõk, ükükszülõk, ükükükszülõk:D
dédszülõk, ükszülõk, ükükszülõk...
déd-, ük-, szépszülõk. aki pedig azt írta, hogy ük, ükük, ükükük, az jó nagy baromságot írt! Az ük 4 generációt jelent, tehát nem kövtehetik egymást az ükök. A szépszülõk után lehet mondtani, hogy nagyszép, vagy dédük. A dédszépszülõk az ük-ük szülõk!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen:)
Én-szülõ-nagyszülõ-dédszülõ-ükszülõ-szépszülõ-ószölõ Legalábbis nálunk van neve... Mártmint a környéken így hívja mindenki, tehát lehet, hogy csak nyelvjárás-szerû elnevezés, de mindenképpen létezik.
A kérdező hozzászólása: köszii. az ükszülõkig énis eljutottam...
te, szülõk, nagyszülõk, dédszülõk, ükszülõk, szépszülõk, õs-szülõk... legalábbis nálunk így van :)

Van egy nővérem, 26 éves, kint él Amerikában, diploma, lakás mindene van. Szüleim, nagyszülök mindig hozzá hasonlitanak. Ha pedig rossz példát akarnak felhozni ott a bátyám. és nem esik le nekik hogy én harmadik, különálló személy vagyok. Miért?

Ti mit tennétek?:/Minden nap megkapom ezt, például nyolcadikban hogy nehogy szégyent hozzak a n?véremre az iskolában, vagy ma pl anyám n?vérem barátjait jobban szerette anyám, jobban bejött az izlése, vagy ? sokkal talpraesettebb, vagy rendesebb, szebb, blablablabla de ezt igy a szemembe, komolyan, nem csak ugy elviccelödve. és nem tudok kitörni, már ebbe bele is fáradtam.3X voltam eddig hullámvölgybe miatta, elkezdtem cigizni egy ideig, füvet is szoktam nyomni, pipázni, inni. De tudom hogy ez hosszu távon nem célra vezetö. Ezért el akarok költözni innen. De addig is valamit kezdeni. Már mindent megprobaltam. Elkezdtem gitározni, fotozni, amit szeretek is. Volt fellépésem kiálllitásom. Meg sem nézték a szüleim. Bármi program amit lemondhatnának fontosabb nálam, bátyámnál. De ez arra volt jo hogy közelebb hozott a bátyámmal mer most tudtam meg h ö is ugyan ebben a cipöben jár. Help?

Legjobb válasz: Mondd meg neki kerek perec legközelebb ha a nõvéreddel jöm: figyi anyu értem én,h azt akarod,h én is olyan sikeres legyek mint õ,de ezzel csak azt éred el,h megundorodjak tõle.vedd figyelembe,h én egy teljesen más ember vagyok,más tervekkel,más vagyakkal, de nekem is vannak jó tulajdonságaim! És fogjatok össze bátyáddal!

Mondd meg neki kerek perec legközelebb ha a nõvéreddel jöm: figyi anyu értem én, h azt akarod, h én is olyan sikeres legyek mint õ, de ezzel csak azt éred el, h megundorodjak tõle.vedd figyelembe, h én egy teljesen más ember vagyok, más tervekkel, más vagyakkal, de nekem is vannak jó tulajdonságaim! És fogjatok össze bátyáddal!
Én vagyok a "nõvér". Nem kell feszülni itt. :) Jó felnõtt módjára nevetni kel rajtuk, kerülni õket, ilyen emberek. A 10 év feszkót meg pszichiáterrel 10 alkalom alatt ki lehet kezeltetni... :)
Amúgy hány éves vagy? Nekem még testvérem sincs de mégis, soha nem voltam jó anyukámnak....És aztán elköltöztem!!!Yoopyyy..Neked is az lesz a legjobb, aztán majd csak esetleg hétvégente fogtok talizni, azt meg ki fogod birni..
Nyugodtan szeresd anyukádat. Szerintem nincs szükséged pszichiáterre , inkább neki van, mert saját maga elnyomását akarja meghiúsítani saját lányán, úgy , hogy titeket, fiait nyomja el bátyja helyett. Légy kitartó a tanulásban, legyen egy kedvedre való szakmád, és vegyél feleségül majd egy teljes családból származó egykét, aki hûséges típus...
A kérdező hozzászólása: jaja most probalom ugymond fejleszteni magam(: kösziszépen:)
Olyan is lehet, mivel a nõvéred messze van és igy akarja a hiànyàt rajtad levezetni.Az nagyon jó ha fotózol, gitàrozol, ebben igazàn letudod vezetni a feszültségedet.Fel a fejjel és ne szomorkodjàl!
Elõzõ vagyok, szerintem ez a helyes hozzáállás. Hát én a te nõvéred szerepében nagyon rosszul érzem magam, évek óta kûzdök, hogy ne én legyek a "jókislány". Nekem sem könnyû: sohasem dicsekedhetek pl., ha sikerem van (nehezen érem el), mert nem akarok "például" lenni. Ez sem könnyû. Másik oldalról téged is megértelek. Te csak légy Te, ne hagyd, hogy a szüleid nevelési hibája miatt szenvedj.
A kérdező hozzászólása: nincs pénzem : DDDDD jahát igen.most ezen vagyok hogy vagy röhögök rajtuk és a problémát hagyom.vagy pedig , , kitör" belölem és tudják hogy mi van. de ennyire sem méltatom öket hogy észrevegyék, akarják észrevenni hogymi van velem, velünk.
* értsd, kell
A kérdező hozzászólása: persze, nõvéremre nem haragszom, õt szeretem, de neki is vannak olyan dolgai hogy :O.és ezt nem csak én mondom de rám EGYÁLTALÁN nem haragszom, hanaem a beszükült agyu szülökre, nagyszülökre. nem ok a füvezésre, de nem durván tolom, kb egy honapban egyszer, akkor sem az enyémböl.de boldog leszek töle és ez jo.rászokni nem tudnék.eddig is megtehettem volna, de észnél vagyok, egyre jobban
A kérdező hozzászólása: ezek még lightosabb dolgok. csak már annnnyira belefáradtam ebbe, hogy 10 éve lassan ez ellen harcolok, hogy már nem érdekel.röhögök rajtuk hogy szánalmasak, és én nem ilyen szülö leszek az biztos. inkább rájuk hagyom már ott tartom.már nem is bánt bármit mondanak rám.egyszerüen tényleg ezen a téren kiégtem. de mostmár ott vagyok hogy annyi feszkó van bennem ennek ellenére hogy legközelebb egy durvább beszolásnál kitörök, és mindent elmondok.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz.Komolyan mondom sok szülõt nem tudok megérteni.
Nálunk is így van, de egyet érts meg, nem a "nõvér" tehet róla, hogy az élete rendezett, valószínû Õ nagyon megdolgozott érte. Ez pedig mind nem ok a füvezésre.
A kérdező hozzászólása: hm...ezt megprobalom.igy konkrétan.köszönöm!:)
A kérdező hozzászólása: 16 vagyok.lány: D hát igen, én is erre gondoltam hogy elköltözök aztán ez az egyetlen tartos megoldás. kösz:)

A Ti szüleitek/nagyszüleitek hány évig voltak hadifogságban? Az én rokonom csak az 50-es években tért haza, és még a rendszerváltás után sem mert beszélni mi volt ott.

Legjobb válasz: Nekem papám pont '56-ban volt katona, amikor kitört a forradalom és lõnie kellett volna a tüntetõket, de nem akarta, ezért fél év börtönre ítélték utána.

Nekem papám pont '56-ban volt katona, amikor kitört a forradalom és lõnie kellett volna a tüntetõket, de nem akarta, ezért fél év börtönre ítélték utána.
dédipapám magyar katonaként esett fogságba és Oroszországba vitték hadifogságba egy év múlva hazajött, de kint annyira megfázott, hogy az érkezésére 2 héttel tüdõgyulladásban meg is halt
Egyik nagyapám sofõr volt, hordta a fegyvert - lõszert, valahol cseh területen esett fogságba, majd vagy két évig kint volt fogolyként az oroszoknál. Õ szerencsés volt, megbetegedett és egy transzporttal hazaküldték. Amíg élt a háborút, fogságot emlegette. Kulturált ember volt, szikár, vékony alak, de ha ételt tettek elé, egy szempillantás alatt betermelte, falta, ehhez szokott a fogságban a sok éhezés alatt - magyarázta. Másik nagyfaterom is kint volt a keleti fronton, de õ valahogy Ausztriába keveredett, ott találta meg valahogy a nagyanyám a Vöröskereszt révén, nagy nehezen. Õ kevesebbet mesélt, rossz nyelvek szerint a sógoroknál valami nõvel állt össze, nagyvilági figura volt az öreg.
Nagyapám több mint 5-évig volt fogolytáborban, kényszer munkatáborban, Oroszországban 1945-tõl 1950-ig. Szerencsére túlélte és haza jött. Mások nem voltak ilyen szerencsések sajnos, rengetegen ott vesztek, kegyetlen volt, így mesélte nagyapám. Nekünk sokat mesélt róla, mindent elmondott mik történtek ott.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!