Találatok a következő kifejezésre: Én a szuleim, a (620 db)

Szerintem a barátod nem örülne neki, ha te tartanád el...
Elvileg beleszólhat a szülõ 18 éves kor alatt. Én se tanulhattam azt, amit szerettem volna a bigott vallásos apámnak köszönhetõen, aki ragaszkodott hozzá, hogy katolikus gimnáziumban tanuljak képzõmûvészeti iskola helyett, ezért most ott tartok 20 évesen, hogy nem tudom, mit akarok kezdeni magammal.
Rossz? Tartsa el magát a kis majom, aztán odamegy ahova szeretne. Nyilván, ha leülnek megbeszélni, és épkézláb érvei vannak, van rá esély, hogy maradjon. Mivel viszont ilyenek gondolom nincsenek (maximum: ott vannak a barátai... kontra pl.: az utazási ktg. megtakarítódik), azt csinálja, amit mondanak neki. Feltételezem Karcagról is a legmagasabb szinteken továbblehet tanulni.
A kérdező hozzászólása: Gondoltam, kultúrált választ kapok rá, nem majmozást... Hivatalos jogi választ, de úgy látom, a majmozásra telik...Így nem is tudom, mi értelme ennek az oldalnak, ha nem a kérdésre kapok választ...
Ezt te sem gondolhatod komolyan:) Amíg a szülei tartják el, addig az õ joguk eldönteni, hogy hol finanszírozzák a gyermek taníttatását.
A kérdező hozzászólása: De odaírtam, hogy tudnék segíteni rajta :] Úgy látom azt is oda kell, hogy azt jelenti, hogy el tudnám tartani.
Milyen jogi válaszokra vársz? Ne légy már ennyire tudatlan! Egyébként válaszoltam: ha eltudja magát tartani a majom, akkor oda megy, ahova akar, ezt a törvény biztosítja számára.
Kívánom neked, hogy sose gyere rá miért paráztak a szüleid.
Ja, és a libsik ne dumáljanak bele olyanba, amihez fingjuk sincs. Az exem is félvérnek mondta magát, úgyhogy nem kell itt osztani az észt.
18 éves vagy, jogilag felnõtt, a te szüleid semmitõl se tilthatnak el. Innentõl kezdve azt csinálhatsz, amit jónak látsz, feltéve, hogy a lány és a lány szülei nem ellenzik a kapcsolatot.
A roma nem attól roma hogy világosabb a színe. A társadalmi , erkölcsi, kulturális, meg még nagyon sok mindenben lehetnek különbségek. Ezt te még 18 évesen nem tudod. Igaza lehet a szüleidnek. Nagy õ ? ? Késõbb ez se az lesz.
Hiába félvér szerintem, azoknál is vannak kivételek. Emiatt ne szakíts vele. Nem õ tehet róla hová született. Ezt magyarázd el a szüleidnek is.
A kérdező hozzászólása: itt sincs semmi gond mert kimagaslóan jól tanul..
Ejj haver, pont úgy vagy mint én, az exem is félvér volt. 1 évig jól elvoltunk, utána jöttek elõ a dolgok. Többet soha, akármennyire is úgy néz ki a dolog, hogy õ nem olyan. Mi azért kicsit idõsebbek vagyunk, az exem pedig tanult csaj, nyelvvizsga, diploma, minden sza r.
1. A szüleidnek semmi köze hozzá, mert nagykorú vagy. Állj a sarkadra!! Szereted? Szeret? Nincs probléma :) 2. Félvér?? Használhatnál kedvesebb szavakat is, mert nem egy lóba vagy szerelmes.. pl.: "kettõs etnikumú"
beszéljél velük, mond el Te ezt a lány szereted, vele akarsz járni, kár ellenezni, nem értem a szülõket, mert így Te csak még jobban akarod, szóval a tiltással ellenkezõjét érik el, N
há' csuhajja
A fajkeveredés bûn és az egyik legundorítóbb dolog a világon!

Ha a szüleim A pozitív vércsoportúak, nagy valószínűséggel én is az lehetek, de ha mégsem még milyen lehetek?

Nem tudom a sajátomat, de úgy hallottam még attól lehetek más is, nem 100%, hogy olyan mint a szülők, de nem tudom ilyen esetben még milyen elehetek. Olyan mint a nagyszülők?

Legjobb válasz: én úgy tudom csak a szüleid vércsoport kombinációiból lehet a tiedis.

én úgy tudom csak a szüleid vércsoport kombinációiból lehet a tiedis.


Hogyan mondjam majd meg (ha eljön az ideje -és mikor? ) a gyerekemnek, hogy aki neveli, az nem a "valódi" apja? Elvált szülők, nevelőapa nevelte gyerekek: nektek hogyan ment ennek a helyzetnek a feldolgozása?

Volt párommal már a terhességem elején szakítottunk (mert bántalmazott és kiderült hogy meg is csal, plusz rend?rségi ügyei is vannak...- nem is tartjuk azóta a kapcsolatot, a gyerek az én nevemet kapja majd), azóta lett egy új partnerem, aki nagyon szeret minket, szinte együtt várjuk a babát (december végén fog megszületni). Együtt fogjuk felnevelni is, de én nem akarok hazudni a gyereknek, tudnia kell szerintem, hogy nem t?le származik. De ezt hogyan, és mikor lehet elmondani egy gyereknek, hogy ne okozzon túl nagy törést? Annyi biztos, hogy fokozatosan szeretném neki elmondani az igazságot, apró lépésekben. Aki volt már hasonló helyzetben, adjon tanácsot! Azokra is kíváncsi vagyok, aki ugyanígy nevelkedtek: ti hogyan vettétek, amikor megtudtátok, hogy nem a vér szerinti apátok az, aki nevel titeket?

Legjobb válasz: Szia! A gyerek számol, meg kombinál. Észreveheti, hogy az apjára nem hasonlít. Rájön, hogy a születése elõtt 9 hónappal még nem voltatok együtt. Turkál az iratok között, és talál valamit... Én anno egy házkuztatásról találtam papírokat, miközben régi fényképeket meg anyukám iskolai bizonyítványát keregéltem, nézegettem az iratos fiókban. Nagyon rosszul esett nekem, hogy a szüleim sosem számoltak be róla. Persze szégyellték elõttem, meg nem is tartozott rám. De akkor is rossz volt errõl papírokból értesülni.

Szia! A gyerek számol, meg kombinál. Észreveheti, hogy az apjára nem hasonlít. Rájön, hogy a születése elõtt 9 hónappal még nem voltatok együtt. Turkál az iratok között, és talál valamit... Én anno egy házkuztatásról találtam papírokat, miközben régi fényképeket meg anyukám iskolai bizonyítványát keregéltem, nézegettem az iratos fiókban. Nagyon rosszul esett nekem, hogy a szüleim sosem számoltak be róla. Persze szégyellték elõttem, meg nem is tartozott rám. De akkor is rossz volt errõl papírokból értesülni.
Nem vagyok ebben a helyzetben, de arra alapozni, hogy úgysem tudja meg, felelõtlenség. Nem tudom, hogyan lehet megértetni egy gyerekkel, hogy pont az apja nem a vér szerinti apja, de akkor sem etikus eltitkolni elõle az igazságot. Ha mondjuk 18-20 évesen tudja meg, akkor azt érezné, hogy egész élete hazugságra épült. Nem tudom, most mennyi idõs, de amikor elkezd kérdezõsködni arról, hogyan lesz a kisbaba, akkor meg lehet említeni azt is, hogy néha az apukák és anyukák rájönnek, hogy nem jól választottak, nem találták meg az igazi társat. Volt egy ismerõsöm, õ kb. 20-25 éves volt, amikor megtudta, hogy örökbe fogadták. Gyakorlatilag teljesen kifordult önmagából, a végén rendõrségi ügyei is lettek. Szerintem könnyebb már az elején így nevelni. Csak nem tudom pontosan, hogyan.
ezt teljesen megértem, de ettõl még a gyerek lehet, hogy meg akarja majd ismerni. És akkor ha eltiltod tõle, akkor az nem épp pozitív hatást fog hozni. Azt tudod tenni, hogy elmeséled neki, hogy milyen ember volt az apja(majd ha eljön az a bizonyos beszélgetés), és bízol benne, hogy elég lesz neki, hogy ne legyen kíváncsi rá. Mondhatod neki, hogy amíg nem múlt el 18 addig te nem engeded, de érted, nem lenne elõnyös. Nézd, simán lehet, hogy nem akar találkozni vele majd, fõleg ha a mostani párod apja helyett apja lesz 150%-osan.
Hát jó..könnyû tanácsot adni h el se mond , de arra nem gondol senki h a gyerekek milyen makacsok!! Sõt én elmondanám, sajnos h mikor mondanám el, azt nem tudom:D de szerintem majd a gyerekedtõl is fog majd függni az idõpont és amikor majd rájössz hogy teljesen fel tudja fogni akkor mond el. de szerintem semmiképp se titkold el, mert aztán ha véletlenül valaki mástól tudja meg akkor biztos kiakad..ugye azért nem is könnyû a gyerekekkel..De persze lesz idõd ezen még gondolkozni
Szia. Én is hasonló cipõben járok, annyi különbséggel, hogy a nemzõ apával már egy országban sem tartózkodunk, így én biztosan nem fogom elmondani neki. Mivel igen kevesen tudják a környezetemben, hogy mi az újság és a párommal mi ezt találtuk helyesnek, nem fogjuk elmondani neki, hiszen elég nagy az esélye, hogy nem is fogja soha megtudni. Egyébként nekem az a véleményem, hogy nem az az apa, aki megcsinálja, hanem az, aki felneveli. És próbálom, úgy nevelni, hogy ezt õ is így gondolja, hogyha egyszer mégis szembesülnie kell a ténnyel megértse a nézõpontomat.
Szia, meg nagyon sok idod van addig, amig megmondod ezt a gyerekednek, hiszen meg nem is szuletett meg. Ne gondolkozz ezen most, mert felesleges. En megmondom neked oszinten, hogy nem is mondanam neki el azt, hogy nem ez az apuka a biologiai apukaja. Ezt egy gyerek nem erti meg! Biologiai es "rendes", aki neveli ot. Ezt gyerek nem erti! Ha elkezded neki mondani, hogy ez az apa nem az az apa...stb. csak belekevered, es a vegen azt gondolja, hogy neki nincs is apukaja?! Ha ugysem tartod a biologiai apjaval a kapcsolatot, akkor boven raer a dolog!
Én ha a helyedben lennék el se mondanám neki egészen addig, amíg vége nincs a kamasz korának is. Olyan 20 éves kora után max. sõt! én például ha a gyereked helyében lennék, egyáltalán nem is szeretnék tudni róla, hogy mi az igazság, mivel nincs semmi értelme hogy ez bezavarja még felnõtt korában sem, nemhogy mikor még gyerek..:S
A kérdező hozzászólása: A gyerek vér szerinti apjával nem akarom tartani a kapcsolatot, épp a gyerek érdekében, mert egy kriminális és súlyos személyiségzavaros ember! Támogatást semmit nem remélhetek tõle, mert még azt sem hajlandó kifizetni, amit szerzõdésben rögzítve adtam neki kölcsön (emiatt is pereskedünk). Amikor megtudta, hogy terhes vagyok, csak manipulációra akarta ezt felhasználni (pl. azt követelte, hogy a szüleim vegyenek nekünk lakást! de õ már nem volt hajlandó elmenni dolgozni "kevés pénzért"... inkább kölcsönöket vet fel, amiket röhögve nem fizet vissza, mivel "úgyse tudják behajtani rajta"...)Szóval én inkább egy életre megszakítanám vele a kapcsolatot.
rokonságunkban van hasonló eset. Ott még csak 1, 5 éves a kisfiú, de a nevelõszülei úgy határozták el (szakemberek véleménye is ez), hogy gyakorlatilag bele fog nõni a ténybe, hogy nem a vér szerinti szülei nevelik. Így nem lesz megrázkódtatás, szinte természetes lesz. Valójában a gyerekek nem csinálnak ebbõl akkora tragédiát, ami megviselné õket, ha titkolóznak a szülõk, és már felnõtt fejjel szembesítik a ténnyel, kiderül, hogy eddig hazudtak. Szóval, csak õszintén!
Ezt nem szabad eltitkolni.Azt nem tudod, hogy mit hozhat a sors ami miatt veletlenul fog kiderulni.Tegyuk fel, hogy a mostani tarsadnak vagy a szuletendo gyermeknek az elete soran valami miatt pl. veratomlesztesre vagy gerincvelo atultetesre lenne szuksege.Az elso az, hogy megvizsgaljak a szuloket, a kompatibilitàs miatt, ami eletmento lehet. Mit fogtok tenni? Nem vetitek ala magatokat a vizsgalatoknak, hogy ne deruljon ki az igazsag? Vagy egy eleten at abban a felelemben lesztek, hogy csak ki ne deruljon? Ez nem egy olyan eset amit titkolni kene. A gyerekek sokat kerdezoskodnek, mindig csak arra kell valaszolni amit eppen kerdeznek, nem kell eloadast tartani nekik, mert akkor osszezavarodnak.Igy az o tortenete is aprankent es termeszetesen fog eljutni hozza.Sok sikert!!!
A kérdező hozzászólása: Semmiképp nem szeretnék titkolózni a gyerek elõtt, ezt nem tartom etikusnak, sõt pszichésen rombolóak az ilyen titkok, errõl sokat tudok (ld. transzgenerációs transzmisszió elmélet: az elhallgatott dolgok búvópatakként aláássák a pszichés egészséget). De "rázúdítani" sem szeretném a fanyar tényeket, hogy milyen ember volt az apja, miért hagytam el, viszont szépíteni sem fogom. Úgy gondolom, majd fokozatosan "adagolva" fogom neki elmondani az igazat, ahogy érik, és csak akkor beszélek errõl, ha õ kérdez. Azt már tudni fogja az elején, hogy az apja nevelõapa, mert az én nevem fogja viselni. Ettõl még remélem apának fogja szólítani. Köszönöm a tanácsokat!
kíváncsi vagyok, hogy a " tegnap 11:39"-os hozzászólás miért lett ennyire lepontozva, mikor kb az emberek nagy része ugyanazt írta.
Én ismerek egy családot a nagyobbik gyerek nem az apjáé de a másik két kissebb igen! és sztem ez teljesen rendben van, hogy azt mondták, hogy az övé a gyerek, hisz már pici kora ö neveli nagyon sokat megad neki nagyon jóban vannak(még jobban mint a picikkel) szóval sztem ez teljesen elfogadható, csak ö is megdolgozik a pénzért, és saját gyerekeként szépen tudja nevelni! Mint majd a további közös gyereketeket is! És nem lesz az hogy az egyik nem az övé a másik meg az övé... szépen sajátjaként tudja mindkettõt vagy többet akár!

A barátom képtelen nemet mondani a szüleinek, a főnökének és mindig én sínylem meg?

20 éves, anyagilag függ a szüleit?l amit ?k ki is használnak. Elvárják t?le, h számoljon be mindig, h mi van vele, miket csinál(nem otthon lakik), így heti kb 5 este velük telefonál, és mivel vezetékesen beszélnek ingyen, így ilyenkor otthon ül és várja, h felhívják a szülei, mert ha nem veszi fel akkor megsért?dnek(és hetekig nem kap pénzt stb, nagyon gáz…). Azt mondja, tudja h ez így nincs jól, de amíg ennyire ki van szolgáltatva nekik anyagilag, addig nem tud ezen változtatni(így most komolyabb munkát keres). Én viszont egyre kevésbé látom a reményt, h akkor majd jobb lesz, mert a mostani melóhelyén, ott sem mond soha nemet a f?nöknek még akkor se, amikor igaza lenne és kéne. Én nagyon nem ez a típus vagyok, mindig kiakadok, h h lehet ilyen és h vegye már észre h zsarolják. Hisztisnek tartom magam, h kiakadok, amiért rendszeresen nem tudunk emiatt találkozni, és engem simán lemond, csak a szüleinek és a f?nökének nem mond nemet. Egyébként 3 hónapja vagyunk együtt és nagyon szeretjük egymást, de van ez a rossz tulajdonsága és nem tudom h kezelni. Szerintetek mit tegyek? Ezerszer felhoztam a témát h beszéljük meg, de mindig oda jutunk, h amint lesz rendes keresete máshogy lesz ez… 20L

Legjobb válasz: 3 hónap után még korai ezen kiakadnod. A fõnökétõl és a szüleitõl függ anyagilag, ez érthetõ szerintem, hogy nem kockáztat. Legyél türelemmel, ne hisztizz.

3 hónap után még korai ezen kiakadnod. A fõnökétõl és a szüleitõl függ anyagilag, ez érthetõ szerintem, hogy nem kockáztat. Legyél türelemmel, ne hisztizz.
Én mindig kiállok a vélemény mellett, az egyetemen is, a munkában is, mindig. De én is mindennap beszélek anyukámmal, pedig már egy kicsit sem függök tõle. Ez más eset. Nem hiszem, hogy emiatt ki kellene akadnod és hisztizned. Addig foglald el magad, amíg beszélnek. 30N
A kérdező hozzászólása: de ilyenkor nem is találkozunk, volt h átmentem de az se lett jó, mert csörgött a telefon én meg hazajöttem....
ne hisztizz. normális, hogy azokat helyezi elõtérbe, akiktõl függ. mit nem lehet ezen érteni? és az miért baj, hogy szereti a szüleit? szerintem ez inkább jó...találj magadnak értelmes elfoglaltságot, és ne hisztériázz, mert el fogod veszíteni. õt is, meg a következõt is, hacsak nem egy teljesen árva munkanélküli pasival jössz legközelebb össze, hogy ne kelljen se a szüleihez, se a fõnökéhez alkalmazkodnia...
Szerintem meg érthetõ a kérdezõ felháborodása. Nincs azzal baj, hogy valaki szereti a szüleit, meg beszél velük, de nem mindegy milyen gyakran és milyen körülmények között történik ez. A "kedves" szülõk pedig érzelmileg zsarolják a saját gyereküket, úgyhogy nehogy már õket védjétek... Eszem ágában sem lenne annak függvényében pénzzel támogatni a gyerekemet, hogy beszél-e velem 2 órát telefonon vagy sem. És amúgy igen, ez elég nagy probléma, mert ha most sem tud soha nemet mondani, késõbb is esélyes, hogy nem fogja ezt megtenni. Ennek ellenére, én várnék addig amíg nem lesz jobb állása. Ha utána sem változna semmi, otthagynám.
Addig még van pár napod, esetleg meglátogathatnád õket vlmeik hétvégén...nem?!
ne félj. apának vigyél bort, vagy amit szeret, kérdezd meg a fiúdtól, anyának meg bon-bont, vagy valami kedves ajándékot. kérdezd a fiúdat, mit vegyél, mert szeretnéd meglepni a szüleit. ez szerintem jó ötlet, és oldja a hangulatot is. nem fognak keresztben lenyelni. egyébként meg a csókolózás, tapizás egyebek csak szolidan, pláne ha nem négyesben lesztek, az kettõtök fdolga egyébként is. szép majális lesz, hidd el!
A 16.28-as vagyok.Mi lenne??A fiam pénteken találkozott elõször a lány szüleivel.Egy napra ment.Hétfõn jött haza. Megkedvelték egymást.Nem kell összeborulni a jelentlétükben, mint a káposzta, És nem lesz semmi baj.
ne aggódj ezen, a szüleit biztos nem érné meglepetés azzal, h te is megjelensz, biztos megbeszélte már velük, meg nyilván rólad is tudnak már. :) nyugodtan menj el, vmikor úgyis túl kell esni az elsõ találkozáson! :)
Ezen is túl kell esni.Utána nem leszenk idegenek.Természetes, hogy izgulsz, de próbálj természetesen viselkedni.Vigyél üdítõt és rágcsálni valót, hogy ne menj üres kézzel.
mehetnel veluk, en is szegyelnem magam mert hat ott a szulei elott lenni vele eleg furcsa lehet, de nehogy visszautasitsd, mert nagyon megsertodne...
A kérdező hozzászólása: tudom hogy tul kell esni, deee:(Egy egesz napot a Szuleivel toltok + az elso talalkozason..Mar most egek, nem tudom mi lesz akkor ott:(
A kérdező hozzászólása: De akkor lenne eloszor hogy talalkozunk, nem birom addig el menni, mert a baratom odaig a hetvegeket nallam tolti, mert ahol en lakom o ott van a koleszban, es akkor lenne az elso hogy talalkozok a szulokkel...Szinte mar most megvan sertodve, mondtam neki hogy majd megbeszelyuk:(Nem tudom hogy mit tegyek:(
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a biztatasokat, elegge le sokkolt engem az is hogy a fium-nak az edesapja meghalt, mar regebben.En ezt most tudtam meg..Es azert kicsit sok lenne, na meg ottvan 2 lanytestverje is:) Mivel ilyen meg nem volt hogy baratommal meg a szuleivel megyunk...es azert parazok:(
A kérdező hozzászólása: Nagyon jo otlet hogy vegyek nekik ajandekot, a 2 lanynak is valami csemeget vegyek?
Igen, Akkor Anyukának egy nagyobb bonbont, a két lánynak meg kisebbet.Köszönj csókolommal, és tessékeld.Marika néni tessék szíves lenni.....Ne izgulj!!!Sok sikert.Fog ez menni Neked.
A kérdező hozzászólása: Nagyon remelem;( A baratomtol kerdeztem hogy, beszelt-e mar a szuleinek rollam es azt mondta hgoy csak az anyuval beszelt rollam:(

Ha te valamilyen vallás szerint lettél felnevelve és késõbb kilépsz belõle akkor az egyértelmûen a szülõk megtagadását jelenti? Ha nem lettél úgy nevelve, de felnõttkorodban erre kényszerítenek és e mégsem teszed az is megtagadás?

Ha azt mondják irtsd ki a könyveket, a zenét, mindent a tudatodból és ha azt nem teszed meg az a szüleidnek vagy a vallásnak a megtagadás-e kérdezem én.

Legjobb válasz: Nem. (nem te vagy az elmehábordott).

Nem. (nem te vagy az elmehábordott).
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kedves Válaszoló! Elnézésedet kérem és mindenkitõl, aki valamilyen valláshoz tartozik. Nem bántásból írtam. Teljesen igazad van és nagyon jól látod. Nem csak a vallás végez agymosást ez így igaz. Sajnos a kamaszokra elég nagy hatást gyakorol a média, innen vesznek el szerepmintákat és ez borzasztó dolog. A másik egyértelmû nagy közhely a már századjára emlegetett és mások által is sokat boncolgatott kérdéskör, a kortárs csoport hatása, amelyeknek csorda módon valaki a szolgájává válik. Néhány ember azonban kiválik és szinte teljesen a saját útját járja, individualista lesz. A reklámok dettó átalakítják a személyiségedet, ezért is nem nézek évek óta médiát. A legnagyobb problémaforrás, hogy mások elvei szerint próbálunk élni és nem építünk be magunkba énvédõ mechanizmusokat, nem alakítunk ki egy saját zártabb világot. Szerintem csak az rombol, aminek hagyjuk ezt, ezért meg kell szûrni milyen társaságba kerülünk, hová megyünk, milyen emberek közé vagy pedig körülbástyázzuk magunkat, falakat építünk magunk köré. Talán az Émile-ben van kifejtve az a nézet, miszerint a gyerekeket elzárva kellene nevelni a külvilágtól, így nem érhetik õket káros külsõ impulzusok. Ez is lehet, de ha megfelelõ emberek közé kerülünk akkor nincs probléma.
Sokkal veszélyesebb agymosások érik az embereket manapság, mint a vallás... :) Elég ha csak a TV-t/tömegmédiát említem.
Kedves kérdezö, nem csak a vallás végez agymosást. Sok politikai hatalom is. Nem tudom emlékszel-e az elöbbi rendszerekre... Tudod hogy még a reklám cégek is alapos agymosást végeznek? Különösen a gyermekeket tudják befolyásolni, mert ha nem olyan babájuk, autójuk, ruhájuk van mint a reklám mutatja, akkor már jaj.... még csak nem is barítkoznak velük a többiek.... sajnos ilyen is van
A kérdező hozzászólása: Minden vallás egyben agymosást is végez, azaz törölnek belõled olyan információkat, ami te vagy. Sebészként metszik ki a dolgokat belõled.
Az én szüleim is felnött fejjel kiléptek a vallásból, amibe pici baba korukban keresztelték meg.... semmi sem változott a szülökkel való kapcsolatban.... miért kéne? Az okos szülö megérti, hogy gyermeke szabad akarattal rendelkezö lény, választhat szabadon házastársat, hivatást, még azt is hol fog lakni..... és vallást is Természetesen hogy aggódik gyermekéért, hogy ne kerüljön rosz társaságba ne legyen eröszakos, durva alkoholista élettársa Kérdezö most állj meg kérlek és légy figyelmes!!!! Ki akarja hogy mindent törüljél ki a tudatodból?!!! Ez nem normális !!!
4. vagyok. Az elsõáldozáskor még hittem Istenben (11-12 évesen), bérmálkozáskor már nem (15-16 évesen). Ahogy egyre többet tudtam meg a világról, elmélyedtem a természettudományokban rájöttem, hogy nem feltétlenül kell egy teremtõ a gépezetbe. Az egész világegyetem mûködése (a galaxisoktól kezdve egészen a legkisebb részecskéig) számomra sokkal logikusabb az istenkomplexus nélkül.
A kérdező hozzászólása: Miért lesz valaki ateista? Amikor a szüleid kedvéért csináltad akkor is ateista voltál? Lehet-e teljes mértékben kiszakítani a belénk nevelt dolgokat vagy örökre bennünk élnek tovább a késõbbiekben?
Katolikusnak vagyok keresztelve, a szüleim kedvéért voltam elsõáldozó, bérmálkozó, olvastam a Bibliát is, de végül ateista lettem. A szüleim még nem tagadtak ki, bár nem nagyon örülnek, azt mondják elkárhozok :D
Nem, mert azt tagadod meg, ami neked nem megfelelõ, nem pedig a szüleidet, vagy más embereket.Emberileg szeretheted õket ugyanúgy ettõl még.
az egész egyhát és a biblia hülyeség
Sajnos erre nincs jó megoldás. Láttam már arra példát, hogy a gyerekeket elszigetelve a külvilágtól, egy csoport által összerakott elvrendszer által nevelték. A vége az lett, hogy nyilván amikor a gyerekek kikerültek az általános iskolából, gimnáziumból, akkor már nem lehetett ott a szülõ/nevelõ, és szembesülnie kellett az egyetemen a való világgal. Ez pedig sokkolt sokakat, nem tudtak beilleszkedni, mások pedig meghasonlottak önmagukkal és durván ellene fordultak az eddigi nevelésnek és lázadva ellene teljesen az ellenkezõ módon kezdtek el élni, mint ahogy addig. Tehát a burokban nevelés egyáltalán nem megoldás, mert nem tudod a gyerekedet örökre abban a burokban tartani, elõbb utóbb el kell engedned és ha akkor nincs felkészülve arra, ami kint várja, akkor nagyon komoly lelki sérülések érhetik. Véleményem szerint az egyensúly a lényeg. Elvekre tanítani a gyereket, ugyanakkor nem elzárni a külvilágtól sem. Megmutatni mindkét oldalt és elmondani neki, hogy Te miért nem azon az oldalon vagy, miért választottad ezt. Nyilván, ehhez példát is kell mutatni, tehát ez összességében így nem egy egyszerû feladat. A szülõ felelõssége nagyon nagy és soha senki sem mondta, hogy könnyû jól felnevelni egy gyereket.

2010. 06.12-én ki szült a budapesti Istvánban?

F?leg a szobatársaimat keresném. Kérlek csak az írjon, aki itt és, ekkor szült. Köszi
hany eves vagy?
Ha neked nem elítélendõ, mi itt a kérdés?
menj át hozzá mikor a szüleid nincsenek otthon vmi szar indokkal..pl nem látta e a macskád ami eltünt, nincs e otthon lisztje véletlenül, mert nektek éppen elfogyot..stbstb:D
szerintem is hagyd, mert egy kicsit idos hozzad és másak az igényei. kapsz szerintem egy hozzad illot.
hát akkor állj a pasi elé és közöld vele a tényeket:D vagy rábólint, vagy nem:D
Ilyen könnyen kapható vagy?
hány éves vagy és õ mennyi? mert ha 25-nél idõsebb a pasi akk nemigazán érdemes vele flörtölni...meg ottvannak a szülõk stb... sztem hagyd a francba. vannak még pasik a világon:) fel a fejjel:)
A kérdező hozzászólása: pff..sztem nem elítélendõ ha vki benne van az egyéjszakás klandban néhanéha
amikor nincsenek otthon a szüleid, akkor menj át hozzá és mond meg neki mit akarsz. Ha ahhoz nagylány vagy, h egyéjszakás kalandokba bonyolódj, akkor ahhoz is legyél, h ezt probléma nélkül kivitelezd! Nem itt kell kérdezgetni.
A kérdező hozzászólása: énsem akarok többet:D
csak meg akarna húzni.. sosem fog komolyan venni.
ez vicc...
Nekem volt egyéjszakás kalandom. Egy baráttal. És egyikünk sem akarta elkerülni a másikat. Azóta is emlegeti a srác mondjuk, de én már nem megyek bele, van komoly kapcsolatom. Megérte.
Az egyéjszakás kalandjait az ember utólag szeretné elkerülni...a szomszédodat viszont nehéz lesz. :S Biztos vagy benne, h kínosan akarod érezni magad még egy jó ideig? M
A kérdező hozzászólása: de nekem csak egyéjszakára kellene... és gondolom meg se tudná senki
A kérdező hozzászólása: 18
Szerintem is meg fogod bánni, de egy biztos (ha nincs felesége, stb.), akkor egy pasit megszerezni egy éjszakára általában nem túl nehéz.. szóval írták már elõttem, ha szülõk nincsenek, átmész és kész. Ha van felesége, barátnõje, ilyesmi... hát... akkor inkább nem mondok semmit, a lelkiismeretedre bízom...

Pécsiek! 14éves vagyok. A szüleim a Szent Mórba akarnak küldeni! Mit tegyek? Ragaszkodnak hozzá de én nem akarok

Legjobb válasz: Bocsi, hogy írok, én fiú vagyok és csongrád-megyei, de mi az a Szent Mór? Valami bentlakásos(esetleg vallásos) suli?

Bocsi, hogy írok, én fiú vagyok és csongrád-megyei, de mi az a Szent Mór? Valami bentlakásos(esetleg vallásos) suli?
itt a vallásos sulik tanulói a legrosszabbak
azért a vallásos sulit nem úgy kell elképzelni ahogy a filmekben látod.. :) oda is épp akkora állatok járnak mint máshova (tapasztalat :D)
öö áát énis katolikus suliba járok, kell néga temlomba járni, de az osztály szuperszuperkirály. a tanárok jók. és mi nem ugy bulizunk, h leiszzuk magunkat a sárgafõdig. csak kissé kulturálltan. osztályomban vannak nem vallásosak is de ugyanúgy megélnek, mint mi és az egész közösség szuper. de hát ez az én sulim. viszont ha nem is vagy katolikus egy kis kultúra sosem árt..
Igaza lehet az utolsónak...az pedig nem jó tényleg, mondd meg a szüleidnek, hogy rendes életet akarsz rendes barátokkal/osztálytársakkal. elsõ
gondolom az a baja a kérdezõnek hogy oda ojanok járnak akik csak vannak, nem buliznak, nem csinálnak semmit amit egy átlagos ember csak vannak ozt kész..
Õõõõ ezt hogy érted? :D Kicsit válaszolhatnál bõvebben... elsõ
*Bocs, összeolvastam egy másik kéréssel, így "pécsi lányok" lett belõle :D
És kötelezõ a hittan vagy mi a kifogásod ellene? elsõ
végül mi történt?
A kérdező hozzászólása: vallásos
Kérdezõnek van igaza, a Szent Mór tényleg gáz, és nemcsak a vallásossága miatt. Miért nem mész a Nagy Lajosba? Kompromisszum: az is vallásos, de erõs iskola és járnak oda jó arcok is.
A kérdező hozzászólása: az hogy oda a zombik járnak.
Bocsi, de én nem pécsi vagyok. Válassz inkább magadnak sulit!Ne érdekeljen, hogy vallásos-e vagy nem, OLYANBA MENJ, amilyet te szeretnél! Mondd el a szüleidnek, hogyha erõltetnek, azzal csak rosszat tesznek, mivel nem fogod túl jól érezni magad, és elõjönnek majd benned ezek a "mi lett volna, ha..?" kérdések.SZóval ilyenek, hogy: "Mi lett volna, ha a xy suliba megyek?" "Kik lettek volna a barátaim, ha az xy suliba mentem volna?" "Vajon jobban éreztem volna magam?" ..lehet, hogy a Szent Mórba is jól éreznéd magad, de hidd el, ha magad választassz, akkor nem tudsz senkit sem hibáztatni, mert a saját döntésed..és jobb, ha nem tudsz senkit se hibáztatni, hidd el nekem, nagyon is jól ismerem a helyzetet!
Szerintem a kérdezõ nem arra volt kíváncsi, hogy õ válasszon-e sulit, vagy hagyja, hogy a szülei tegyék meg helyette, hiszen azt írja, hogy oda akarják küldeni a szülei, és neki nincs beleszólása. Ilyenkor nem nagyon tud mit csinálni, hiszen már úgyis szeptembertõl iskola van, nyilván fel is vették.
Szent Móros voltam. Jó közösséget kell kifogni, hogy jól érezd magad, de attól függetlenül jó gimi. ;) 20/L


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!