Találatok a következő kifejezésre: Én a szuleim, (620 db)

Kívánom neked, hogy sose gyere rá miért paráztak a szüleid.
Ja, és a libsik ne dumáljanak bele olyanba, amihez fingjuk sincs. Az exem is félvérnek mondta magát, úgyhogy nem kell itt osztani az észt.
18 éves vagy, jogilag felnõtt, a te szüleid semmitõl se tilthatnak el. Innentõl kezdve azt csinálhatsz, amit jónak látsz, feltéve, hogy a lány és a lány szülei nem ellenzik a kapcsolatot.
A roma nem attól roma hogy világosabb a színe. A társadalmi , erkölcsi, kulturális, meg még nagyon sok mindenben lehetnek különbségek. Ezt te még 18 évesen nem tudod. Igaza lehet a szüleidnek. Nagy õ ? ? Késõbb ez se az lesz.
Hiába félvér szerintem, azoknál is vannak kivételek. Emiatt ne szakíts vele. Nem õ tehet róla hová született. Ezt magyarázd el a szüleidnek is.
A kérdező hozzászólása: itt sincs semmi gond mert kimagaslóan jól tanul..
Ejj haver, pont úgy vagy mint én, az exem is félvér volt. 1 évig jól elvoltunk, utána jöttek elõ a dolgok. Többet soha, akármennyire is úgy néz ki a dolog, hogy õ nem olyan. Mi azért kicsit idõsebbek vagyunk, az exem pedig tanult csaj, nyelvvizsga, diploma, minden sza r.
1. A szüleidnek semmi köze hozzá, mert nagykorú vagy. Állj a sarkadra!! Szereted? Szeret? Nincs probléma :) 2. Félvér?? Használhatnál kedvesebb szavakat is, mert nem egy lóba vagy szerelmes.. pl.: "kettõs etnikumú"
beszéljél velük, mond el Te ezt a lány szereted, vele akarsz járni, kár ellenezni, nem értem a szülõket, mert így Te csak még jobban akarod, szóval a tiltással ellenkezõjét érik el, N
há' csuhajja
A fajkeveredés bûn és az egyik legundorítóbb dolog a világon!
Szerintem a barátod nem örülne neki, ha te tartanád el...
Elvileg beleszólhat a szülõ 18 éves kor alatt. Én se tanulhattam azt, amit szerettem volna a bigott vallásos apámnak köszönhetõen, aki ragaszkodott hozzá, hogy katolikus gimnáziumban tanuljak képzõmûvészeti iskola helyett, ezért most ott tartok 20 évesen, hogy nem tudom, mit akarok kezdeni magammal.
Rossz? Tartsa el magát a kis majom, aztán odamegy ahova szeretne. Nyilván, ha leülnek megbeszélni, és épkézláb érvei vannak, van rá esély, hogy maradjon. Mivel viszont ilyenek gondolom nincsenek (maximum: ott vannak a barátai... kontra pl.: az utazási ktg. megtakarítódik), azt csinálja, amit mondanak neki. Feltételezem Karcagról is a legmagasabb szinteken továbblehet tanulni.
A kérdező hozzászólása: Gondoltam, kultúrált választ kapok rá, nem majmozást... Hivatalos jogi választ, de úgy látom, a majmozásra telik...Így nem is tudom, mi értelme ennek az oldalnak, ha nem a kérdésre kapok választ...
Ezt te sem gondolhatod komolyan:) Amíg a szülei tartják el, addig az õ joguk eldönteni, hogy hol finanszírozzák a gyermek taníttatását.
A kérdező hozzászólása: De odaírtam, hogy tudnék segíteni rajta :] Úgy látom azt is oda kell, hogy azt jelenti, hogy el tudnám tartani.
Milyen jogi válaszokra vársz? Ne légy már ennyire tudatlan! Egyébként válaszoltam: ha eltudja magát tartani a majom, akkor oda megy, ahova akar, ezt a törvény biztosítja számára.

Ha te valamilyen vallás szerint lettél felnevelve és késõbb kilépsz belõle akkor az egyértelmûen a szülõk megtagadását jelenti? Ha nem lettél úgy nevelve, de felnõttkorodban erre kényszerítenek és e mégsem teszed az is megtagadás?

Ha azt mondják irtsd ki a könyveket, a zenét, mindent a tudatodból és ha azt nem teszed meg az a szüleidnek vagy a vallásnak a megtagadás-e kérdezem én.

Legjobb válasz: Nem. (nem te vagy az elmehábordott).

Nem. (nem te vagy az elmehábordott).
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kedves Válaszoló! Elnézésedet kérem és mindenkitõl, aki valamilyen valláshoz tartozik. Nem bántásból írtam. Teljesen igazad van és nagyon jól látod. Nem csak a vallás végez agymosást ez így igaz. Sajnos a kamaszokra elég nagy hatást gyakorol a média, innen vesznek el szerepmintákat és ez borzasztó dolog. A másik egyértelmû nagy közhely a már századjára emlegetett és mások által is sokat boncolgatott kérdéskör, a kortárs csoport hatása, amelyeknek csorda módon valaki a szolgájává válik. Néhány ember azonban kiválik és szinte teljesen a saját útját járja, individualista lesz. A reklámok dettó átalakítják a személyiségedet, ezért is nem nézek évek óta médiát. A legnagyobb problémaforrás, hogy mások elvei szerint próbálunk élni és nem építünk be magunkba énvédõ mechanizmusokat, nem alakítunk ki egy saját zártabb világot. Szerintem csak az rombol, aminek hagyjuk ezt, ezért meg kell szûrni milyen társaságba kerülünk, hová megyünk, milyen emberek közé vagy pedig körülbástyázzuk magunkat, falakat építünk magunk köré. Talán az Émile-ben van kifejtve az a nézet, miszerint a gyerekeket elzárva kellene nevelni a külvilágtól, így nem érhetik õket káros külsõ impulzusok. Ez is lehet, de ha megfelelõ emberek közé kerülünk akkor nincs probléma.
Sokkal veszélyesebb agymosások érik az embereket manapság, mint a vallás... :) Elég ha csak a TV-t/tömegmédiát említem.
Kedves kérdezö, nem csak a vallás végez agymosást. Sok politikai hatalom is. Nem tudom emlékszel-e az elöbbi rendszerekre... Tudod hogy még a reklám cégek is alapos agymosást végeznek? Különösen a gyermekeket tudják befolyásolni, mert ha nem olyan babájuk, autójuk, ruhájuk van mint a reklám mutatja, akkor már jaj.... még csak nem is barítkoznak velük a többiek.... sajnos ilyen is van
A kérdező hozzászólása: Minden vallás egyben agymosást is végez, azaz törölnek belõled olyan információkat, ami te vagy. Sebészként metszik ki a dolgokat belõled.
Az én szüleim is felnött fejjel kiléptek a vallásból, amibe pici baba korukban keresztelték meg.... semmi sem változott a szülökkel való kapcsolatban.... miért kéne? Az okos szülö megérti, hogy gyermeke szabad akarattal rendelkezö lény, választhat szabadon házastársat, hivatást, még azt is hol fog lakni..... és vallást is Természetesen hogy aggódik gyermekéért, hogy ne kerüljön rosz társaságba ne legyen eröszakos, durva alkoholista élettársa Kérdezö most állj meg kérlek és légy figyelmes!!!! Ki akarja hogy mindent törüljél ki a tudatodból?!!! Ez nem normális !!!
4. vagyok. Az elsõáldozáskor még hittem Istenben (11-12 évesen), bérmálkozáskor már nem (15-16 évesen). Ahogy egyre többet tudtam meg a világról, elmélyedtem a természettudományokban rájöttem, hogy nem feltétlenül kell egy teremtõ a gépezetbe. Az egész világegyetem mûködése (a galaxisoktól kezdve egészen a legkisebb részecskéig) számomra sokkal logikusabb az istenkomplexus nélkül.
A kérdező hozzászólása: Miért lesz valaki ateista? Amikor a szüleid kedvéért csináltad akkor is ateista voltál? Lehet-e teljes mértékben kiszakítani a belénk nevelt dolgokat vagy örökre bennünk élnek tovább a késõbbiekben?
Katolikusnak vagyok keresztelve, a szüleim kedvéért voltam elsõáldozó, bérmálkozó, olvastam a Bibliát is, de végül ateista lettem. A szüleim még nem tagadtak ki, bár nem nagyon örülnek, azt mondják elkárhozok :D
Nem, mert azt tagadod meg, ami neked nem megfelelõ, nem pedig a szüleidet, vagy más embereket.Emberileg szeretheted õket ugyanúgy ettõl még.
az egész egyhát és a biblia hülyeség
Sajnos erre nincs jó megoldás. Láttam már arra példát, hogy a gyerekeket elszigetelve a külvilágtól, egy csoport által összerakott elvrendszer által nevelték. A vége az lett, hogy nyilván amikor a gyerekek kikerültek az általános iskolából, gimnáziumból, akkor már nem lehetett ott a szülõ/nevelõ, és szembesülnie kellett az egyetemen a való világgal. Ez pedig sokkolt sokakat, nem tudtak beilleszkedni, mások pedig meghasonlottak önmagukkal és durván ellene fordultak az eddigi nevelésnek és lázadva ellene teljesen az ellenkezõ módon kezdtek el élni, mint ahogy addig. Tehát a burokban nevelés egyáltalán nem megoldás, mert nem tudod a gyerekedet örökre abban a burokban tartani, elõbb utóbb el kell engedned és ha akkor nincs felkészülve arra, ami kint várja, akkor nagyon komoly lelki sérülések érhetik. Véleményem szerint az egyensúly a lényeg. Elvekre tanítani a gyereket, ugyanakkor nem elzárni a külvilágtól sem. Megmutatni mindkét oldalt és elmondani neki, hogy Te miért nem azon az oldalon vagy, miért választottad ezt. Nyilván, ehhez példát is kell mutatni, tehát ez összességében így nem egy egyszerû feladat. A szülõ felelõssége nagyon nagy és soha senki sem mondta, hogy könnyû jól felnevelni egy gyereket.
hany eves vagy?
Ha neked nem elítélendõ, mi itt a kérdés?
menj át hozzá mikor a szüleid nincsenek otthon vmi szar indokkal..pl nem látta e a macskád ami eltünt, nincs e otthon lisztje véletlenül, mert nektek éppen elfogyot..stbstb:D
szerintem is hagyd, mert egy kicsit idos hozzad és másak az igényei. kapsz szerintem egy hozzad illot.
hát akkor állj a pasi elé és közöld vele a tényeket:D vagy rábólint, vagy nem:D
Ilyen könnyen kapható vagy?
hány éves vagy és õ mennyi? mert ha 25-nél idõsebb a pasi akk nemigazán érdemes vele flörtölni...meg ottvannak a szülõk stb... sztem hagyd a francba. vannak még pasik a világon:) fel a fejjel:)
A kérdező hozzászólása: pff..sztem nem elítélendõ ha vki benne van az egyéjszakás klandban néhanéha
amikor nincsenek otthon a szüleid, akkor menj át hozzá és mond meg neki mit akarsz. Ha ahhoz nagylány vagy, h egyéjszakás kalandokba bonyolódj, akkor ahhoz is legyél, h ezt probléma nélkül kivitelezd! Nem itt kell kérdezgetni.
A kérdező hozzászólása: énsem akarok többet:D
csak meg akarna húzni.. sosem fog komolyan venni.
ez vicc...
Nekem volt egyéjszakás kalandom. Egy baráttal. És egyikünk sem akarta elkerülni a másikat. Azóta is emlegeti a srác mondjuk, de én már nem megyek bele, van komoly kapcsolatom. Megérte.
Az egyéjszakás kalandjait az ember utólag szeretné elkerülni...a szomszédodat viszont nehéz lesz. :S Biztos vagy benne, h kínosan akarod érezni magad még egy jó ideig? M
A kérdező hozzászólása: de nekem csak egyéjszakára kellene... és gondolom meg se tudná senki
A kérdező hozzászólása: 18
Szerintem is meg fogod bánni, de egy biztos (ha nincs felesége, stb.), akkor egy pasit megszerezni egy éjszakára általában nem túl nehéz.. szóval írták már elõttem, ha szülõk nincsenek, átmész és kész. Ha van felesége, barátnõje, ilyesmi... hát... akkor inkább nem mondok semmit, a lelkiismeretedre bízom...

Nagyon gáz hogy én a szüleimnek csak egy képeslapot adok ajándékba?

Minden nap kikerül legalább három kérdés amiben azt kérdik gyerekek/kamaszok hogy mit vegyenek a szüleiknek karácsonyra. Én viszont nem kapok zsebpénzt,ha pénzre van szükségem kérek és kapok,nincs el?re "legyártva" hogy X hétre/hónapra kapok egy bizonyos összeget. Aztán se szülinapról se semmir?l nem spóroltam meg egy vasat sem,így össz-vissz van 1500Ft-om. Ezen felül semmi kreativitásom,és nem akarok semmi gagyi vackot venni fejenként 750Ft-ért. Arra gondoltam veszek egy képeslapot,írok bele egy szép idézetet,és megköszönöm azt amit eddig értem tettek,vagy valami hasonló szöveg,tényleg nulla a kreativitásom :D 17/L

Legjobb válasz: 17 évesen már tudnod kéne elõre tervezni. Ha csak 200-300 Ft-ot tettél volna félre év közben, nem lenne gondod. Szerintem inkább az a "gáz", hogy egy héttel karácsony elõtt kezdesz agyalni rajta. Egyébként nem csak "gagyi" vackok vannak pár száz Ft-ért, csak venni kéne a fáradságot és körülnézni. Vagy az sem megy?

17 évesen már tudnod kéne elõre tervezni. Ha csak 200-300 Ft-ot tettél volna félre év közben, nem lenne gondod. Szerintem inkább az a "gáz", hogy egy héttel karácsony elõtt kezdesz agyalni rajta. Egyébként nem csak "gagyi" vackok vannak pár száz Ft-ért, csak venni kéne a fáradságot és körülnézni. Vagy az sem megy?
Veszel két üveg olcsóbb, de jó bort (egy fehér száraz, egy édes vörös, pl.), leáztatod a címkét, és nyomtatóval csinálsz rá újat, személyeset. Kézügyesség nem kell hozzá, és kb. 800 forintból megvan. Ha akarsz, ennyibõl is tudsz ajándékot venni, mert nem az érték számít, hanem hogy gondoltál rájuk. Bocs, de nem egy négy éves ovis vagy, akitõl ari, ha ad egy képeslapot, bár õk is már saját kezûleg készítik.
Az elsõ válaszolóval egyet értek, és még másokkal is, akik ötleteket adtak. Tényleg nem jó a képeslap.
ha saját szavaiddal irod le hogy mennyire örülsz hogy ilyen szüleid vannak, és hogy velük boldog a karácsonyod, akkor az elég megható.
Szia! Szerintem nem.Mivel nem az a fontos, hogy mennyit költesz az ajándékra, hanem hogy szeretettel add. 19L
Ha a szándékot nézzük, nem rossz ötlet. De ha pl. elmennél könyvesboltba, (Alexandra), vannak akciós könyvek, 1500 Ft-ból tudsz is venni kettõjüknek egyet. (pl. album). Vagy pl. CBA-ban, Coopban is vannak olcsó (500 Ft) könyvek.
Ne haragudj, de szerintem tényleg gáz. Nem hiszem el, hogy legalább a képeslapot nem tudod te saját magad elkészíteni nekik - az én óvodás meg kisiskolás gyerekem tud ilyet csinálni. Egyszerûen veszel hullámpapírt, kivágsz valami karácsonyi motívumot, ráragasztod. A hobbi boltokban rengeteg ötletet találni. A szép szöveget meg akár bele is nyomtathatod.
Szerintem a képeslap szörnyû.Jó, hogy nem az ajándékokról kell , hogy szóljon a karácsony, de kicsit több energia ráforditással tudsz készitnei ötletesebb és szeméylesebb ajándékokat.Pl válogatás cd, dvd, készithesz rá boritót, házi készitésü zsaloncukor, aprósüti , veszel egy dobozt, dekopázs (fogalmam sincs, hogy irják) technikávla kidiszited, bele selyempapir a sütikkel.. régi órából kiveszed az óramüvet, bakelitlemez vagy cd az óralap, ezt is lehet szépen és igényesen dekorálni gyertyát is egyszerüen és olcsón készithetsz. Fürdõsó pl anyukádnak, tengeri nagyszemû sót ételfestékkel szinezed, veszel illóolajat és rácsöpögteted, egy szebb üvegbe belerakod és kész is.
Nekem ez kicsit olyan, mint amikor valakinek nincs ötlete, nem elég kreatív, és odaadja a pénzt egy borítékban. Személytelen, ötlettelen, se idõt, se energiát nem fektettél bele igazán. Ilyen ajándékok akkor születnek, mikor valaki 24-én, zárás elõtt két perccel esik be a boltba. Bocs, de én egy zeneválogatásnak, egy családi képekbõl összerakott montázsnak, mosogatásra szóló kuponoknak, vagy bármilyen ingyenes "gagyi vacaknak" jobban örülök, amin látszik a készülõdés, a befektetett energia, mint egy képeslapnak. :(
Hát biztos örülnek neki. :D Miért nem nyomtatsz ki képek és keretezteted be esetleg még pluszba?:D Rólad egy képet vagy egy családi képet?
Én visszapontozlak, ha akarod.
Kösz annak, aki lepontozott amiért írtam egy csomó olcsó ötletet.. rohadjon meg aki ilyen rosszindulatú [email protected]
Tessék: Weöres Sándor: Szép a fenyõ Szép a fenyõ télen-nyáron, sose lepi dermedt álom: míg az ágán jég szikrázik, üde zöldje csak pompázik. Nagykarácsony immár eljõ, érkezik az új esztendõ. Míg a mezõ dermed, fázik, a zöld fenyves csak pompázik. 2. Karácsonyfa, Karácsony, Ezüst dió zöld ágon. Csilingelõ csengettyû, A fenyõfa gyönyörû. Csillagszóró, gyertyafény, ég a fenyõ ünnepén.
kereshetek neked verset ha akarod....
pardon, nem 1 kicsit, hanem 2-t
Nekem van egy nagyon jó.Veszel két dobozt(1 kicsit, 1 db 760 ft) és te magad kidíszíted, strasszkövekkel, és ha marad pénzed, megvheted a szép képeslapot, és esetleg összedobhatsz egy verset amit te találsz ki, vagy itt a gépen keresel verset, de nem muszáj leírnod, meg is tanulhatod, és érted, az a lényeg hogy te fáradtál vele, és így érzik majd hogy szereted õket.Sok sikert, és bocs ha hosszú a szövegem.....
A kérdező hozzászólása: 16.30----> Nem szólnék hozzá semmit, kérdezték anyuék mit kérek karácsonyra megmondtam hogy nem kérek semmit, mindenem megvan, tényleg nem lehet panaszom... Az meg megint más ha a szülõ azért vesz egy képeslapot mert csak ennyit engedhet meg karácsonykor... Másrészrõl köszönöm a válaszokat, írtatok néhány ötletet, lehet akkor bevetem valamelyiket :D
Én már csak azért is mentem el diákmunkára, és gyûjtögettem a Karácsonyra, mert tudom hogy a szüleim folyton csak értünk, lányaikért dolgoznak, és soha nem vesznek maguknak semmit, amire vágynának. Ilyenkor legalább talán egy kis örömöt okozok nekik azzal, hogy tudom olyat kapnak, amit szeretnek.
Az elõbb a mamád ugyanezt kérdezte egy másik helyen: Gond-e, ha a 17 éves lányának csak egy képeslapot ad, ráírja, hogy mennyire szereti, és örül, hogy ilyen nagyszerû lánya van ...... Persze, egy-egy oda-vissza, gond egy szál se! Mit szólsz hozzá????
Tessék Boldog Karácsonyt

Találtam munkát külföldön.6 éves a kisfiam. Mama vigyáz láthatáskor rá. Én a szüleimmel élek és rájuk bíznám inkább. Az ex sajnos magánál akarja tartani a gyereket amíg kint leszek. Mit csináljak hogy ez ne így legyen?

Legjobb válasz: A gyerek szereti az apját.Mert ugye ez nam arról szól, hogy Te szereted-e még?Attól lehet jó apa.Különben így nem mennék külföldre.Itthagyni egy 6 évest így?

A gyerek szereti az apját.Mert ugye ez nam arról szól, hogy Te szereted-e még?Attól lehet jó apa.Különben így nem mennék külföldre.Itthagyni egy 6 évest így?
Mi is 75 ezres keresetembõl élünk, meg a pároméból ami szintén nem sokkal több, két gyerekkel albérletben.Meg lehet oldani.Hétrõl hétre kiszámolom mennyi jut kajára ruhára, tisztálkodásra.Heti 7 ezer forintos kajapénzbõl sokszor még marad is úgy, hogy a gyerekeknek a hûtõben van Actimel, gyümölcs fõtt étel.Mindent ott klel megvenni, ahol a legolcsóbb!!!!Én nem bírnám otthagyni a gyerekem. A szüleid dolgozzanak, egyedülálló anya vagy, fas66za, hogy te tartod el õket. Ha Te ezt választod, ha a legszebb éveket odaadod másnak, gratula.Tipikus önsajnáltató mártír duma. Ne mennyél ki!
nem tudom, hogy mit csinálj egy biztos: én SOHA nem válnék meg a gyerekemtõl (amig ilyen kicsi)
te képes vagy egy 6 éves gyereket, a saqját gyerekedet itthagyni, mert te mész külföldre dolgozni. Akkor most ne játszd itt a lelkiismeretes anyát, akinek nem mindegy, hogy ki vigyáz a gyerekére. Neked kellene, te vagy az anyja. Benned bízik, téged szeret! Jó reggelt! Atyaúristenhogymikvannak!
a gyerek most ezt gondolja: apám elhagyott anyám el fog hagyni (kérdezõ: inkább maradj együtt vele!)
talán ilyen rossz hatással van a gyerekedre?
"Én a szüleimmel élek és rájuk bíznám inkább." Mi van? Végül is szültél egy gyereket a szüleidnek öregségükre?? Ha te lelépnél, akkor inkább hagyd az apjánál az a kisgyereket. Ha ide-oda rángatjátok, hogyan fog iskolába menni pl.?!
"A jövõjére gondolok hogy kivihessem õt is, de azt meg kell alapozni..." Bar sajnos nagyon is tudom, nem egyszerü külf munkat talalni, de ha nem megoldhato, hogy magammal vigyem, nalam legyen, en sem ezekben a fontos evekben alapoznam meg a jövöjet!! Nem tudom megitelni, h milyen sorsa lenne az apanal, nem ismerjük az indokot, miert tartassz töle, de ettöl függetlenül nekem fontosabb a gyerekem es az, amit csak en tudok nyujtani neki ezekben a fontos evekben, mint az anyagi jobb-let. Egyszerüen van egy fontossagi sorrend, mindenki döntse el. Ha megoldhato persze, pl. nagymama, megbizhato babyszitter vagy akarki veled megy, amiket irtak, es igy mindennap kapcsolatban vagytok, akkor okes. De ha nem, akkor inkabb visszafogottabban, szerenyebben elnek, mig felnö, es amig ugy erzem, szüksege van ram. Ha nagyon gaz az anyagi helyzet, en ebben az esetben nem nezem le a testükböl, szexualis eletböl elöket sem (mert 1.tudom, miert csinalom, 2.sztem itt a masik oldallal van a baj, azzal, hogy erre igeny van), es ebböl mindenkeppen fizethetö egy babyszitter. Persze en sem vagyok olyan testalkatu meg jellemü, igy talan eselyem sem lenne, hogy ilyen munkara felvegyenek :D, de valahogy összeszednem magam, ha nagyon muszaj...
A kérdező hozzászólása: Jó, mi van akkor ha magammal tudom vinni, de apuci nem engedi és fogytán az idõm? Mit tehetek ilyenkor? Németbe menné.
hát olyankor semmit. ez tuti
De ha az apja nem engedi, akkor hiány mész ki oda megalapozni bármit is, mert kicsi a valószínûsége, hogy késõbb engedné...
kinek a mamája vigyáz láthatáskor? nem az apának kéne? ha az apa vigyáz rá és szereti akkor rábízhatnád, attól még hogy veled bánt valahogy ami miatt váltatok ha meg nem is az õ hibája, akkor meg végkép.. mert azért még a gyereke neki is lehet a szemefénye... te meg legalább meg tudnád alapozni a jövõt h rendesen el tud tartani a gyereket.
Nem megoldható sehogy, hogy kividd a gyerkõcöt? Én két gyerekkel indultam el (mielõtt letámadnak hogy jajszegényapuka, az exférj engedélyével utaztunk el, sõt támogatásával, hogy vigyem el onnan a gyerekeket, õ is húz majd el valamerre amint tud), ha van munkád, megoldható valahogy a felügyelet. Összeállsz hasonló családdal és felváltva segítitek egymást, vagy közösen fizettek bébiszityót.
Ne hagyd itt a gyereket! Nekem anno 4 éves volt a kisfiam, amikor kimentünk, és vittem magammal egy au pairt, aki járatta az oviba, meg vigyázott rá, ha éjszakáztam, 1 fizetésbõl is megéltünk, és ha más nem, legalább esténként láthatod a gyerekedet, meg odabújhatsz mellé aludni, hidd el, nagyon sok erõt ad :) 2 éve vagyunk kint, azóta már csak heti 4 napot dolgozom, van is idõm a kishercegre :) hajrá!
3, voltam
A kérdező hozzászólása: nem akartam ennyire durva lenni csak könnyû vádaskodni és nem tanácsot adni. Tudjátok aki így ítélkezik az inkább másoknak se írjon mert szerintem nem könnyû megosztani félelmeinket a neten.
A kérdező hozzászólása: Szerintetek ha lenne itt esély elhagynám!!!! A jövõjére gondolok hogy kivihessem õt is, de azt meg kell alapozni vagy ti 50000 és 80000 ft közötti fizetésbõl egyedüli keresettel fent tudjátok magatokat tartani? (4-en vagyunk) Gratulálok! Nem magamért hagynám el a gyerekemet ANYA vagyok nem tini.
Nem tudsz semmit sem csinálni...az apának természetesen több joga van, mint a szüleidnek. Ha még bíróságra is megy, akkor is õ fogja megkapni.
Közös a felügyeleti jog? Akkor bírósági úton felülvizsgáltathatnád, bár mivel most éppen dolgozni mész külföldre, visszajára fodulhat az egész és mé a végén a te jogodat korlátozzák majd. Tulajdonképpen nehéz kérdés, esetleg menjenek veled a szüleid és ott vigyázzanak a gyerekre. Ha lakást bérelsz totál mindegy, hogy veled vannak vagy sem.
Gyámhivatal elé kell vinni, õ dönt, anélkül törvénytelen.

Hogyha örökbe szeretnék fogadni 1gyereket, de a szülei nem mondtak le róla, hanem elvették tőle, mert nem gondoskodtak róla akkor én csak hivatásos nevelő lehetek és el is vihetik tőlem, ha valakinek "megtetszik"?

Legjobb válasz: Örökbe fogadni csak olyan gyerekeket lehet ahol a biológiai szülõk teljes egészében lemondtak a szülõi jogaikról. Teljesen mindegy mi okból kerültek intézetbe a gyerekek, ha a szülõk nem mondtak le a jogaikról nem lehet örökbe fogadni a gyerekeket. Akkor nevelõszülõk lehetnek csak. Ennek az a rizikója például a te esetedben hogy bármelyik szülõ ha igazolja hogy tud ezentúl gondoskodni a gyerekérõl, a gyermek visszakerül hozzá. Még akkor is ha tegyük fel, te nevelted 5-8-10 éven keresztül..

Örökbe fogadni csak olyan gyerekeket lehet ahol a biológiai szülõk teljes egészében lemondtak a szülõi jogaikról. Teljesen mindegy mi okból kerültek intézetbe a gyerekek, ha a szülõk nem mondtak le a jogaikról nem lehet örökbe fogadni a gyerekeket. Akkor nevelõszülõk lehetnek csak. Ennek az a rizikója például a te esetedben hogy bármelyik szülõ ha igazolja hogy tud ezentúl gondoskodni a gyerekérõl, a gyermek visszakerül hozzá. Még akkor is ha tegyük fel, te nevelted 5-8-10 éven keresztül..
Ha a szülõk nem mondanak le róla, látogatják bizonyos idõközönként akkor nem fogadható örökbe. Sem ti nem tudjátok, sem azok akiknek "megtetszik". Ha a nevelõ szülei lesztek (vagy családtagok vagytok) akkor amennyiben lemondanak a szülei róla, szinte biztos hogy ti kapjátok ha örökbe akarjátok fogadni. (akkor persze nincs nevelõszülõi fizetés- vagy nem tudom hogy hívják, ha anélkül nem vállaljátok, akkor örökbe adják másnak)
Hármas vagyok, ezért mondtam, figyelembe venném, miért vették el. Egy volt kolleginám korábban dolgozott szociális munkásként, épp az olyan esetek miatt hagyta ott, amit leírok most. Nem bírta idegileg. Volt olyan, hogy kicsi faluban élõ anyuka napokra eltûnt és a házba zárta a 4 és másfél éves gyerekeit. A szomszédok riasztották õket, mert ordítottak a kicsik. 3-4 napja ott voltak étel és ital nélkül, a saját ürülékükben feküdtek csont soványan, úgy kellett rájuk törni az ajtót. Az anyukát elõállították, de már elõjáróban tudni lehetett, hogy késõbb akár vissza is kaphatja õket. Na, az ilyenekre mondom, hogy a szülõi jogokat teljesen el kell venni, a gyerekeket inkább örökbe adni.
Ez OFF, de szerintem igenis mérlegelni kéne, kitõl miért vették el a gyereket. Ez igazságtalanság szegény gyerekre nézve. Leéli akár egész gyerekkorát intézetben, és esélye sincs normális szülõkhöz kerülni, mert a szülõk nem mondanak le róla, közben mondjuk le se tojják, mi van vele. Akitõl azért vették el a gyereket, mert nem gondoskodott róla megfelelõen, netán komolyan veszélyeztette, el kéne venni a szülõi jogokat.
3as: Igazad van. De ettõl még ez a helyzet. Anyósomék falun élnek, folynak érdekes dolgok családokban, a gyámügy nem tesz/nem tud semmit tenni. Hülyék a jogszabályok. Meg tudod szülni mindenki tud.. Mindenhez tanulni kell, a gyerekneveléshez nem.
Azért hozzátenném, nem mindenkitõl úgy veszik el a gyereket, hogy többé az életben vissza nem kapják, sõt... Én is falun élek, itt konkrétan nem egy család van, aki olyan anyagi körülmények közé került, hogy elvették tõlük a gyerekeiket, de BÁRMIT megtennének azért, hogy visszakapják õket, csak éppen nem terem minden fán több tucat állás. Azt pedig szerintem nagyon nehéz kiszûrni, hogy ki az, aki nem akar tenni a gyerekéért semmit és ki az, aki szimplán csak nem tud... Én a gyerek véleményét is figyelembe venném, ha már nagyobb.
Én is írhattam volna ezt a példát. Egyébként én tényleg csak olyanokat ismerek akiket nem a pénztelenség miatt vettek el. Hanem mert részegesek, rendõrségi ügy, teljes nemtörõdömség. Pár hónapon belül visszakerültek a gyerekek. Sok a szegény család is itt ahol élek, de õk valahogy mindig megoldják, ha akarják. Nincsenek életveszélynek kitéve a gyerekek. De ez csak olyan amit én is látok. Nem állítom, hogy mindenkitõl akitõl elveszik a gyereket az tényleg hibás.
Az örökbefogadás által a gyerek teljes egészében olyan jogi helyzetbe kerül, mintha a vér szerinti gyermeked lenne. A hivatásos nevelõszülõség egy "szakma", úgy értem, kell hozzá végzettség és általában az önkormányzatok szerzõdést kötnek hivatásos nevelõszülõkkel arra az esetre, ha van olyan gyerek , aki ideiglenesen felügyelet nélkül marad, akkor nála elhelyezik, de ezek hivatalos döntések, az is, hogy meddig maradhat ott a gyerek. Szóval nem "megtetszik" alapon kerül majd máshová, hanem vagy visszakerül a szüleihez (mondjuk azért, mert a kórházból hazamentek), vagy betölti a 18. évet és nagykorú lesz, így mehet, ahová akar. Jogilag innentõl kezdve nincs hozzá köze a hiv. nevelõszülõnek. HA azonban örökbe fogadsz egy gyermeket, felelõs vagy a fejlõdéséért, éss az anyakönyvi kivonatában onnantól kezdve te vagy szülõnek beírva, ha meghalsz, örököl, stb..

A páromat választás elé állítottam, ő a szüleit választotta. Mégis én vagyok a hibás amiért rajta élősködnek?

A páromat a szülei állandóan lehúzták anyagilag. Még az sem érdekelte őket, amikor gyermekeink születtek, folyamatosan csak a pénzért könyörögtek. Én egy idő után megelégeltem azt, hogy ők nyaralni utaznak én meg azt számolgatom, hogy lesz-e a hónap végén még ennivalóra pénzünk vagy sem. Megmondtam a páromnak, hogy ez így nem mehet tovább, el kell döntenie, hogy mit akar. Vagy a közös családunknak élünk és egy kigazdálkodható fix összeget adunk a szüleinek vagy elvának útjaink és ő mehet vissza hozzájuk. Akkor nagyon megsértődött és hazaköltözött a szüleihez. Ennek már 2 éve és azóta is folyamatosan azzal vádol hogy én kergettem bele ebbe a lehetetlen helyzetbe, miattam nem tud egyről a kettőre jutni, mert a fizetése egy részét én viszem el (gyerektartás), a többit pedig a szüleinek kell adnia. Eleinte megpróbáltam nem foglalkozni a visszahallott dolgokkal, úgy voltam vele, hogy majd abbahagyja, de nem így lett. Mit tehetnék, hogy végre abbahagyja a vádaskodást?

Legjobb válasz: Szerintem második nincs igazad . Mert a kérdezõ nem eltiltotta a szülõktõl, nem azt kérte hogy ne beszéljen velük, hanem azt hogy rendes családi életet éljenek és ne adjon pénzt a szülõnek vagy annyit amennyit belefér. Én is kiakadtam volna ha a férjem a közös kasszából nagy lelkûen osztogat. Fõleg úgy ha nekem és a gyerekeknek nem marad, míg a szülõk nyaralnak. Nagyon jól tetted amit tettél, és ilyen emberrel véletlen sem békülj ki, mert mindig anyukának adja majd a pénzt. Mond meg neki hogy szálljon le rólad, és nõjön fel. Nem a te hibád hogy egy nyuszi muszi aki nem meri azt mondani anyukának hogy nem. Tévedés ne essék én is segíteném az anyukámat5 vagy az anyósomat, de nem a saját rovásomra vagy a gyerekére.

Gyakorlatilag fordítva történt, mint ahogy szeretted volna, most téged támogat egy havi fix összeggel, és a szüleivel él a maradékból. Feltehetõleg ugyan így cselekedtem volna, döntse igenis el, hogy mit akar, a szüleit nyaraltatni, vagy a családját tisztességesen ellátni.
Szerintem második nincs igazad . Mert a kérdezõ nem eltiltotta a szülõktõl, nem azt kérte hogy ne beszéljen velük, hanem azt hogy rendes családi életet éljenek és ne adjon pénzt a szülõnek vagy annyit amennyit belefér. Én is kiakadtam volna ha a férjem a közös kasszából nagy lelkûen osztogat. Fõleg úgy ha nekem és a gyerekeknek nem marad, míg a szülõk nyaralnak. Nagyon jól tetted amit tettél, és ilyen emberrel véletlen sem békülj ki, mert mindig anyukának adja majd a pénzt. Mond meg neki hogy szálljon le rólad, és nõjön fel. Nem a te hibád hogy egy nyuszi muszi aki nem meri azt mondani anyukának hogy nem. Tévedés ne essék én is segíteném az anyukámat5 vagy az anyósomat, de nem a saját rovásomra vagy a gyerekére.
Szerintem jól tetted. Felnõtt férfi, vállaljon felelõsséget tetteiért, döntse el mit akar: szüleivel élni vagy a saját családjával. Fordítsd meg a játszmát és mondd neki azt hogy TE költöztél a szüleidhez, TE döntöttél így, VOLT rá lehetõséged hogy másként dönts! Amúgy ha nem csak az õ saját pénzét költötte el (a közös kasszán / költségen kívül) akkor meg igenis élõsködött rajtad, és most azon kattog, hogy nem tud téged lehúzni. Kedves kérdezõ! Vedd észre: ez az ember vagy a szülein vagy rajtad élõsködik... a gyereked érdekében...
Semmit sem tudsz vele tenni. A saját bukását rajtad próbálja meg levezetni. Szereted még? Ha igen kérdezz rá, hogy õ mit akar, vagy ezzel mit akar elérni? Szerintem ez segélykiáltás a részérõl, mert kétségbeesésében nem tudja mit csináljon. Ha még szeretitek egymást próbáljátok meg újra, de csakis a te feltételeiddel, hogy zéró pénz a szülõknek, mert így nem lehet haladni. Tõlünk sem kér anyám pénzt soha, pedig özvegy már lassan 20 éve. Még kicsi gyerekek voltunk amikor meghalt apukánk. Egyedül nevet mindent, de sosem hallottam pénzt kérni senkitõl sem.
Kisit légy erõsebb kérdezõ. Legközelebb mondd neki, hogy nem tudom mit panaszkodsz, túl nagy változás nem ért! Mert valljuk meg, tényleg nem érte. Most nem a felesége fõz rá és takarít utána, hanem az anyja. Az anyagiak ugyan azok. Hisz neki sem volt pénze, ha így osztogatta. Tehát akkor sem haladt(atok) egyrõl a kettõre.
Ne foglalkozz vele éld az életed õ meg az õvét. Nem becsült meg akkor így járt. Kezdj új életet, õ meg pesztrálja csak a szüleit. Ilyen pasit édes Istenem. Á csak a fejemet fogom.
Elég gagyi a férjed. Önzõ, benneteket nem is szeret. Téged biztosan nem, akkor nem ment volna el, nem zsarolna érzelmileg még a mai napig. Szeritnem valamilyen szinten (mégha picit is) elmebeteg. Küldd el szakpszichológushoz.
Te kergetted bele... Feltehetõleg vadászpuskával zavartad a szüleihez, és kést nyomtál a torkához, hogy adja oda nekik az összes pénzét, titeket pedig hanyagoljon el... Úgy utálom a töketlenkedõket!
Szerintem meg igenis jól csináltad kérdezõ. A férfi fizet pénz ide is oda is. Ez miért is gond? Hisz most a szülei fõznek rá, étele, hely ahol lakjon van. Amíg együtt voltatok addig nem volt természetes, hogy õ is fizet a háztartásba, gyerekekre???? Na most az helyett van a gyerektartás... Mert mit gondolt minek neki két gyerek ha tudta egész életében a szüleit foglya támogatni? Mit gondolt ki elöl venné el ezzel esetetekben a kajapénzt? Csak most már fixen fizet s nem tudja jobban elvenni a számlák, gyerekek elöl a megélhetést.
A legnagyobb hiba amit elkövettél, hogy választás elé állitottad. Elválasztani valakit a szüleitõl (még akkor is ha azok a lehetõ legrosszabb szülõk) nagy hiba. Tudom, könnyû egy kivûl állónak tanácsot adnia, de nem vitákkal kéne megoldani ezt a helyzetet. Hidd el neki a legrosszabb, hogy két felé kéne igazságot tennie. A vádaskodását (nõ létemre) tökéletesen megértem. Menthetõ lenne még a kapcsolatotok?
Hogy lehetett ilyen férfinak gyerekeket szülni? Biztosan mindig ilyen volt. Vannak ilyen típusú férfiak: a szüleiknek mindent, és ez soha nem is változik. Ezt tudtad, mégis szültél neki gyerekeket...

18 eves lany vagyok es ma tudtam meg hogy terhes vagyok! A baratom nem szerett volna meg ilnyen koran gyereket es en sem, de most hogy mondjam meg neki meg a szuleimnek, vagy vetessem el?

Legjobb válasz: Én abortusz ellenes vagyok! De ami fontos az az hogy errõl a pici emberrõl tudnátok-e gondoskodni (akár Ti a pároddal vagy a szüleid segítségével) Estek teherbe fiatalabbak is köztük volt osztálytársam (14 évesen már szült) Ez nem biztatás, de ha így alakult mindenképp felelõsséggel gondoljátok át, Elõször egy magadban és ha letisztáztad akkor jöhetnek a többiek sorban párod és végül a szüleid amikor a kész döntéssel tudtok eléjük állni. Vagy hogy megtartjátok vagy örökbe adjátok vagy sajnos az elvetetés.

Én abortusz ellenes vagyok! De ami fontos az az hogy errõl a pici emberrõl tudnátok-e gondoskodni (akár Ti a pároddal vagy a szüleid segítségével) Estek teherbe fiatalabbak is köztük volt osztálytársam (14 évesen már szült) Ez nem biztatás, de ha így alakult mindenképp felelõsséggel gondoljátok át, Elõször egy magadban és ha letisztáztad akkor jöhetnek a többiek sorban párod és végül a szüleid amikor a kész döntéssel tudtok eléjük állni. Vagy hogy megtartjátok vagy örökbe adjátok vagy sajnos az elvetetés.
Nekem volt egy abortuszom 18 évesen. Nem mondtam el semmit a szüleimnek. A párom tudta, õ meg is tartotta volna, de én annyira határozottan tudtam, hogy nem akarom megtartani, hogy hajthatatlan voltam. Végigcsináltam, a párom mellettem állt, és semmi gond nem volt. Ez 10 éve volt, nem bántam meg utólag az akkori döntésemet.
Megszûntél kislánynak lenni. Anya vagy már most. Te döntesz végül, hogy megtartod, megszülöd és örökbe adod, vagy elveteted. De már nem vagy gyerek ettõl a naptól! Gyermek van a testedben! Vedd komolyan és felelõsségteljesen, mert bárhogy is döntesz, ezen a tényen már nem tudsz változtani és elfelejteni sem fogod soha többé! Beszéld meg az érintettekkel, mi a helyzet, mert egyedül, lazán dönteni EGY EMBER ÉLETÉRÕL
Rájuk is tartozik. Az apjára mindenképp! Az õ gyereke is, az csak részletkérdés, hogy benned növekszik. Joga van tudni róla. A szüleidnek nem kötelezõ szólnod, nagykorú vagy jogilag. De ha úgy döntötök, hogy nem tartod meg, és még otthon élsz, akkor lesz mit megmagyaráznod... én õszinte lennék mindenkivel, és meghallgatva mindenkit döntenék a jövõrõl.
ÉLETÉRÕL nem lehet.
Semmikeppen ne vetesd el!!! A szuleidnek mondd el, hogy bar nem terveztetek, de igy alakult. Jo lenne, ha a baratod tamogatna es felelossegteljesen kezelne a helyzetet. Enelkul eleg nehez lesz.
Egyikõtök sem szeretné ezt a gyereket. Akkor vetesd el, vagy add örökbe. Ha van 30ezer forintod még a szüleidnek sem kell elmondanod.
+1 az abortuszra. Kár ilyen korán elszúrni az életed.
Elõtte kellett volna gondolkozni......Nem csak felcsinálnak és csááá....
mindenképpen el kell mondanod, nem tudod csak úgy elvetetni. elõször beszélj a szüleiddel, bármilyen nehéz is lesz, ezt meg kell tenned. hallgasd meg õket, de ne az elsõ, hirtelen véleményükbõl ítélj, hanem beszéljetek errõl többször (elõször lehet, mérgesek lesznek). tudatosítsd magadban, hogy szeretnek, és bármit is mondanak, neked akarnak jót. aztán gondolkozz el, te mit szeretnél. vitasd meg velük. ott van az abortusz, az ökörbeadás ill. az, hogy megtartod. van olyan, aki a harmadikat választotta, bár nehéz volt, de így is nagy karriert futott be és a fia már egyetemista:) háttérrel meg lehet csinálni. a barátosnak is el kell mondanod, õ valószínûleg abortusz párti lesz, fõleg elõször, de vele is beszélj meg mindent.
Engem ezek az érvek nem gyõznek meg, õszintén. Számomra az a lényeg, hogy 6-7 hetesen már ver a szíve, és mégsem 'bûn' kiszívni az anya méhébõl. Nem érdekelnek az orvosok meg a süket duma.
Hát akkor te nem veteted el, ennyi. De milyen jogon akarsz bûntudatot kelteni egy amúgy is nehéz helyzetben lévõ kislányban? Igen ver a szíve. Ahogy egy tehénnek is, mégis vígan megvacsorázod. Nem összehasonlításképpen, de a lényeg ugyanaz. Egy élõ, érzõ élõlény. Azokat nem sajnálod?
Hát én már igazán nem értem meg az abortuszelleneseket. Tény, hogy nem védekeztek, és ebben az esetben sajnos becsúszott egy terhesség, de azért mérlegelni is kell! Igen, szerintem túl fiatal egy lány a gyermekneveléshez 18 évesen, és ha más megoldás nincs, akkor vetesse el. Sajnos nem látunk bele a család körülményeibe, ezt az abortuszellenesek soha nem veszik figyelembe! És ha tényleg szegénységben kell élnie a megszületett babának? Vagy nélkülöznie kell minden földi jót? Én hiszek Istenben, vallásom tiltja az abortuszt, de ha egyszer "szükség van rá"? Mi lenne itt, ha minden megfogant embrió megszületne? Kedves Kérdezõ! Gondolom, hogy te már úgyis eldöntötted, tedd, amit a szíved diktál. Igen, egy életrõl van szó, de az élet a születés után folytatódik tovább, csak ezt mintha minden abortuszellenes elfelejtené!!!
Bocs, véletlenül kétszer másoltam be...jobb kétszer, mint egyszer se...
Gratulálok! Ilyen videót ide kitenni! Elintézed, hogy ez a kislány örökre lelki sérült maradjon, ha elveteti, mert szegény nem tudja felnevelni? Ezt akarjátok? TI NORMÁLISAK VAGYTOK? Az abortusz ellenzésének is van egy határa, amit nagyon nagy de nagyon túlléptél te barom, aki kitetted a videót. Arra nem is gondolsz, aki önhibáján kívül esett teherbe? Vagy beteg a gyermek és muszáj elvetetni? Van neked szíved? Mert szerintem nincs. Csak a helyén egy NE VETESD EL tábla áll, ennyi az, amit fel tudsz mutatni. Szánalmas vagy, engem inkább vetessenek el, mint hogy ilyen anyám legyen!
Akkor sem bánom. Ez a videó a valóság, nem egy animáció. És ha megtartod a babát, kedves Kérdezõ, hidd el, nem fogod megbánni! Ne félj! Aki igent mond az Életre, az részesül egy csodában. Gondolok Rád, és kívánom, hogy boldog napok következzenek! Bátorságot, sok erõt és szeretetet kívánok Neked!
Szia, hogy döntöttél? Hogy vagy?
33-as, tévedsz...csupán az érdekel, hogy vannak. Veletek ellentétben, akik szorgalmazták az abortuszt, és azóta magasról tesztek arra, mi lehet a Kérdezõvel. Lehet, hogy sosem tudjuk meg - én mindenesetre békességet kívánok neki.
Ugyan már, az összes ember sorsát végig akarod követni, aki terhes lett? Nem. Csak olyan marha jó elítélni másokat. Õszintén. Nem is ismered, azt sem tudod ki ez, nem is egy extrém eset, hogy jó legyen rajta csámcsogni. Mi a francot érdekel téged? Egyértelmû, hogy mocskolódni jöttél, ha esetleg nem amellett döntött, amire te rá akartad beszélni a legszánalmasabb módszerekkel.
Ezt majd eldönti a Kérdezõ, ha válaszol. Semmi közöd ehhez innentõl fogva. Nem is méltatom bõvebb válaszra a rágalmaidat.
NEM, NEM BÛN!!! Ha bûn lenne, akkor börtön járna érte, és nem engedné az ország!
2Oas, hagyd, inkább legyen nulla százalékban hasznos a válaszod és tiszta a lelkiismereted! :) Sok sötét ember, komolyan... Nem picsogunk (milyen kifejezés ez már), de tiszta fejjel gondold végig, ha mindenki azt nézné, hogy tökéletes, szuper feltételek közé szüljön gyereket, lehet te sem lennél! Értelmes vagy, mindenesetre.
Te jó nagy h.lye vagy, utolsó!!!
Szia! :) Biztos vagyok benne, hogy a szüleid segítenének. Bár sokkolná kissé õket a dolog, lehet mérgesek is lennének elejével, de beletörõdnének. Ne félj! Az abortusznak számos lelki visszahatása lehet évek múltán. Már felnõtt nõ vagy. Valamiért a kicsi most szeretne jönni :) Szurkolok! Kitartás! :)
Miért nem lehetett védekezni?
Azért én azt sem ajánlanám egy 18 évesnek, hogy ne mondja el otthon... Milyen lelkiismerettel élne tovább, mégis??
Miért kellene egy felnõtt embernek mindenrõl beszámolnia otthon?
Hát ha te sem akarod, és a barátod se, akkor vetesd el! Teljesen mindegy, hogy a szüleid akarják e, vagy támogatnak e benne, ha ti nem szeretnétek akkor menj abortuszra! Nincs abban semmi gonosz dolog, mint ahogy itt írják sokan!
hát ebben tényleg semmi gonosz dolog nincs :) )... pff
Miaz, hogy az abortuszban nincsen semmi rossz dolog? Eszméletlen milyen emberek vannak...
6-os vagyok. melyik hülye, abortusz imádó [email protected] szerint 17!!! %-ban hasznos a válaszom???? tiszta hülyék vagytok, persze, ne mondja el, ügessen el kikapartatni, majd tegyen úgy, mintha mi sem történt volna...komolyan, ad az ember egy értelmes, normális tanácsot, nem ítélkezik, és mindenki lepontozza...(akinek nem inge...)
Itt is és sajnos a világban is túltengenek azok, akik szerint ez nem bûn. Kérdezõ, menj fel a youtube-ra, nézz meg egy-két abortion-videót, aztán mérlegelj. És nem érdekel, hogy 0%-ban hasznos a válaszom, akkor is, ezerszer is, mindig el fogom mondani, hogy az abortusz bûn!!!!!!
Mindenki tudja, hogy mi az abortusz. Nem kell itt picsogni minden elvakult abortuszellenes hülyének. Majd ti örökbe fogadjátok ugye? Vagy fizetitek az ellátását? Ja nem? Akkor kuss.
Na berágott a hittérítõ. :) Semmi közöm? Mihez? Olyanhoz, amihez neked van? Megsúgom, olyan itt nincs.

Mi bajuk van velem a szüleimnek? Miért én vagyok leb*va mindenért?

Az elmúlt 1 hónapba már 2x feltörték és kipakolták a kamránkat. Most kb. 1 órája megint veszettül ugatott kint a kutyánk. Anyáék tévéztek és bementem a szobába mondom nekik h ugat a kutya. Erre elkezdtek üvöltözni velem h hagyjam már békén ?ket, mindig csak b*tatom ?ket, kitalált dolgokkal ezt hallgattam kb. 20 percig. Aztán fél órája apám kiment h becsukja a küls? ajtónkat is, és láss csodát a kamra megint ki volt pakolva. Azóta velem ordítanak h miért nem szólok nekik stb. komolyan már utálok hozzájuk szólni is. Ez most csak egy pl. de volt már mikor nem is voltam itthon és mégis velem ordítottak utána, h összetörte anya a tányérokat, mert kicsúszott a kezéb?l. Akk meg az volt h hát nekem mindig el kell itthonról mennem és h miért nem én pakoltam el...

Legjobb válasz: Aztán még nekik áll feljebb hogy szóltál nekik hogy gáz van és nézzenek ki és mire apád nagy nehezen kinézett már ki volt pakolva a kamra, és veled ordibál mikor szóltál. Most nem azért mondom de legközelebb szóljál nekik majd menjél le és nézd meg és ha ott van valaki kezdj el ordibálni hogy gond van akkor tuti nem te leszel hibáztatva az tény. Én 15 évesen lány létemre egyedül kergettem el egy betörõt amikor 2 napig egyedül voltam itthon. Ugyan nem a házunkba törtek be de rajtakaptam hogy az udvarunkba lévõ kis házban matat egy 40 év körüli illetõ én azonnal ordibáltam át a szomszédoknak majd apám hatalmas fejszéjét megfogva akartam megvédeni magam, de az illetõ nem bántott nem is nézett én rám, majd a szomszéd jött át akkor próbált a betörõ elmenekülni de pont akkor járt erre egy szolgálaton kívüli rendõr aki látott mindent szinte és egybõl hívta a kollégáit. Jó persze nekem mázlim volt meg én úgy keményebb fából vagyok faragva de szerintem te csak nézzél le oda és ha matatást halassz azonnal csapj valami nagyobb zajt aztán rohanj fel a szüleidhez. És beszéld meg a szüleiddel hogy ne rajtad vezessék le a feszkót, és ne téged hibáztassanak a semmiért.

"Ezen beszakadtam." Hova?
Aztán még nekik áll feljebb hogy szóltál nekik hogy gáz van és nézzenek ki és mire apád nagy nehezen kinézett már ki volt pakolva a kamra, és veled ordibál mikor szóltál. Most nem azért mondom de legközelebb szóljál nekik majd menjél le és nézd meg és ha ott van valaki kezdj el ordibálni hogy gond van akkor tuti nem te leszel hibáztatva az tény. Én 15 évesen lány létemre egyedül kergettem el egy betörõt amikor 2 napig egyedül voltam itthon. Ugyan nem a házunkba törtek be de rajtakaptam hogy az udvarunkba lévõ kis házban matat egy 40 év körüli illetõ én azonnal ordibáltam át a szomszédoknak majd apám hatalmas fejszéjét megfogva akartam megvédeni magam, de az illetõ nem bántott nem is nézett én rám, majd a szomszéd jött át akkor próbált a betörõ elmenekülni de pont akkor járt erre egy szolgálaton kívüli rendõr aki látott mindent szinte és egybõl hívta a kollégáit. Jó persze nekem mázlim volt meg én úgy keményebb fából vagyok faragva de szerintem te csak nézzél le oda és ha matatást halassz azonnal csapj valami nagyobb zajt aztán rohanj fel a szüleidhez. És beszéld meg a szüleiddel hogy ne rajtad vezessék le a feszkót, és ne téged hibáztassanak a semmiért.
Rajtad vezetik le.Velem is folyton ezt csinálja MINDENKI.Megoldás:ne legyél otthon soha.Egy idõ után egymást fogják fojtogatni.
valószínû õk is ezt "tanulták" a szüleiktõl. meg gondolom (nem bántásból) de elég primitívek a szüleid. nem egy észkombájn egyik sem. és hát a frusztrációt nem tudják levezetni értelmesen, mint így, primitíven, hogy hibáztatnak.
"Rajtad vezetik le.Velem is folyton ezt csinálja MINDENKI.Megoldás:ne legyél otthon soha.Egy idõ után egymást fogják fojtogatni." Ezen beszakadtam , xdxdxddx sírok, geccccc
Hogy mért teszik ezt arrol fogalmam sincs.. de azért ne hagyd magad a semmiért [email protected] Mond nekik hogy próbáltál szolni de õk nem hagytak szóhozjutni.. Ha meg rádfogják hogy anyád miattad ejtette el a tányért mond meg neki: "Te szerencstélen barom fogjad már azt [email protected] tányérn vagy már megin tombolsz?-.-" Mellesleg ha a kuty ugat rohanny már le és nézd meg mi a baja. Ha azért ugat mert épp kipakolják a kamrát dobáld már meg õket valamivel vagy rúgd tökön õket ameddig heresérülést nem szenvednek emiatt. Abbol nem lehet probléma ha odamentél hogy megnézd a birtokháborítást végzõ személyeket és ha "HA" rádtámadnak és te úgy tökönrúgod az egyiket hogy heremûtét kell neki mondhatod hogy önvédelem volt. Ha neked lennék megpróbálnék utánanézni a neten egy gázpisztolynak. vagy valami. Ha a szüleid nem cselekszenek akkor te cselekedj. Én se vaggyok bunyós de ha én kezdeményezek akkor tudom hova kell rúgni hogy aztán egy jó fél percig visszanetudjon ütni a szerencsétlen. Ha társai 'ha vannak' akk szerencsétlen segítségére rohan/elmenekül. Ha lányvagy akkor a tökönrúgás a legjobb amit tehetsz.. Ha srác vagy akkor [email protected] hozzájuk valamit vagy esetleg törj el egy piszkavasat a hátukon. ha te sérülsz le üvölts mint még soha és biztos hogy a szüleid és szomszédok kijönnek a segítségedre. sok sikert;)
A kérdező hozzászólása: "Te szerencstélen barom fogjad már azt [email protected] tányérn vagy már megin tombolsz?-.-" hát, ha én ilyet mondanék anyámnak, tuti h apám kiütné az összes fogam fogszabályzóval együtt... az meg h miért nem mentem ki? volt már hasonló szitu, de akk "pechemre" nem történt semmi /nem ilyen betörõs dolog volt/ és akk meg az volt h "olyan vagy már mint öreganyád, túlaggódsz mindent menjél hozzá aztán idegeskedjetek együtt h mikor szakad rátok a plafon"... hát, azt se volt kellemes hallgatni, miközben én csak aggódtam vkiért #3: te aztán tökös vagy h csak így elkergetsz egy betörõt, mondjuk én már azért se mentem ki h had bosszantsák magukat h miattuk történt megint ez... de nem jött be... #4: együtt érzek veled, most már legalább tudom h nem csak az én szüleim ilyenek.
Valakin le kell vezetniük a feszültséget Apuka rajtad vezeti le különben nem lesz szex anyukával Anyuka rajtad vezeti le úgyszint különben apuka felb*ssza magát elõbb-utóbb és ott hagy benneteket így nem lesz ki eltartsa a családot Még jóhogy nincs tesód akkor meg kivételezés is lenne ami még rosszabb
Figyelj.. ha úgygondolod hogy már eleged van a [email protected]ásokbol és a tûrés az egyetlen módszer akk tok egy túlélõ horror játékot ami ami a logikai feladatokkal ideiglenesen elfelejteti a gondokat és az adrenalin meg jó feszültség levezetés. Mellesleg megjegyezném hogy nem egy eszeveszett öldöklés-röl szól a játék: 'Amnesia The Dark Descent' Ha nem vagy gyenge idegzetû akkor próbáld ki. Csak arra ügyelj hogy este játsz és ne nagyon zavarjanak meg játék közbe mert az szívroham gerjesztõ:D +szeddj le hozzá egy magyarítást.. rengeteg benne a feljegyzés és tényleg hasznos:D fõleg a kínzásoké;) hidd el én ezzel eltüntettem a semibe a feszkót:D most tejösz soksikert;))
Egy a lényeg, te sose legyél olyan a saját gyerekeiddel

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!