Találatok a következő kifejezésre: Én, mint anyuka (44 db)

Anyukám már teljesen kikészít, nem csak engem, de apukámat is. Mit tehetnék én, mint gyerek?

Eddig nagyon harmonikus családi életünk volt, nem volt semmi probléma. 1 édes húgom van, és, három fogadott kistesónk, mert anyuék nevel?szül?k.

Legjobb válasz: Sajnos ki kell ábrándítsalak. Csak azért mert apukád elõtted valószínûleg nem fogja lesmárolni azt a csajt, biztos hogy anyukádnak van igaza. Nekem szinte csak fiú haverjaim vannak, sõt barátaim, és egyiknek sem szoktam azt írogatni hogy hiányzol... még ha a párom ismeri is õket, és soha nem értené félre, akkor se. 20/L

Igen, attól, hogy nem szerelmes a nõbe, még félreléphet. Én is kiakadnék, ha valaki ezt írná a páromnak, és nem biztos, hogy elhinném, hogy a nõ az elmebeteg zaklató...
Sajnos ki kell ábrándítsalak. Csak azért mert apukád elõtted valószínûleg nem fogja lesmárolni azt a csajt, biztos hogy anyukádnak van igaza. Nekem szinte csak fiú haverjaim vannak, sõt barátaim, és egyiknek sem szoktam azt írogatni hogy hiányzol... még ha a párom ismeri is õket, és soha nem értené félre, akkor se. 20/L
apu félrekefél:( anyu nem elég neki... lehet baj van a szexuális életükkel...
Naív vagy te még nagyon. Mibõl gondolod, hogy nem apád szeretõje a csaj? Csak mert szereti anyát? És ? Attól még lehet szeretõje. ÉS talán anyukádnak van igaza. Abban segíthetsz, ha pártatlan maradsz, mert ha kiderül, hogy igaz, nagyon pofára esel picúr.
Aranyos kislány vagy, aki szereti az apukáját. Én is apás voltam. DE: Sajnos apud félrekefél. :( Inkább anyudat vigasztald!
Az utolsó válaszoló, a kis béna valentina ezt írta nekem privátban: HÉ te annak a kis lánynak aki aszt irta kérdésnek hogy az anyja ki késztije és az apját is te még egy kicsi kis lánynak irtál ojat hogy az apja fére kefélt neked nem kel neki meg mondanod valami szépet mert erre fel háborodok isten hivõ vagyok fejezd be mert pokol lesz a vége :@ szépen és lasan montam el!!!!!! orditva irtam!!!!!! elõre is fejezd beeeeee. Kicsi lány, ha ennyire istenfélõ vagy, akkor az iskolában csücsülnél és megtanulnál helyesen írni. Nem mi tehetünk arról, hogy az apja félrekefél, mi csak megmondtuk az igazságot. Pusszantalak. Egy felnõtt nõ. (Aki mellesleg hisz Istenben)
Szia figylej én is gyerek vagyok de anyám is eszt csinálták velem mondj egy imát pédául:jó istenem bocsás meg bûneimért szeretném anyámat meg békiteni hogy ne báncsa a lelkemet nagyon köszönöm drága uram az atya fiú szentélek nevében ámen és keresztet rakol magadra. nekem ez be jött sok szerencsét szia.
Kedves kislány te homokba dugod a fejed, apuci meg azért kûzdõtt mert kényelmes neki anyuka melett...
747-es magnum
Szia nem bénáztalak le és neked se kéne engemet tudok helyesen írni csak a kanadai laptopon nincs ékezett csak a gépen ha tudnád nem én írtam a üzeneted amit kaptál hanem a kis tesóm na de mindegy csak hagyjuk egymást békén szia.

Van egy kinti benti kiscicám. Én imádom bent tartani a szobámba be van oltva meg minden. Anyuék minden azzal iylesztegetnek ne foglyam ölbe mert elkapok valamit. Szerintetek lehet valami bajom tőle?

Legjobb válasz: Ugyan már, nem hiszem, hogy bajod lehetne töle. Nekem ia van egy cicusom aki kinti is és benti is. Én mindig az ölembe veszem és semmi bajom sincs! :)

Ugyan már, nem hiszem, hogy bajod lehetne töle. Nekem ia van egy cicusom aki kinti is és benti is. Én mindig az ölembe veszem és semmi bajom sincs! :)
Semmit sem kaphatsz el tõle fõleg ha csak benti. Az enyém is kinti-benti macska, még terhesen is velünk aludt, semmi bajunk nem lett tõle. Azóta már csak kinti mióta megszületett a babánk. Rá azért még tényleg veszélyes lehet.
Ha 3 havonta féregtelenített, bolha és kullancs elleni cseppel kezelt és oltott, akkor nem. Viszont ezek hiányában ténleg behordja a lakásba a férgeit(kimászik a végbélnyílásán), a bolháit, a kullancsot. Ha nem is kapod el, ez azért rossz lenne, inkább kezeld.
Féregtelenítés és rendszeres oltás mellett semmit bajod nem lehet. Meg egyébként sem, ha gondozott és egészséges cicáról van szó. A cicák egészségesek, ha szép a fülük, a fogínyük és a seggük, a bundájuk, rendszeresen tisztálkodnak...
Ha rendesen oltva és féreghajtva van, akkor a világon semmit nem kapsz el tõle. Az enyém az ágyamon szokott aludni.

Most költöztünk külön a párommal. Eddig szüleimnél laktunk, szinte mindig anyukám főzött, én csak ritkábban. A főzéssel nincs problémám, szeretem is és béna sem vagyok, inkább a mennyiségnél akadnak problémáim. Ti hogyan főztök 2 főre? Mennyit?

És legfőképp mit? Minden nap kitaláljátok, vagy megbeszélitek? Párom mindig azt mondja, neki mindegy, ő bármit megeszik. Főleg a mennyiséggel vannak problémáim, általában elsokallom. Várom a tanácsaitokat. Esetleg weboldalakat, ahonnan ötletet meríthetek a menü összeállításához. Köszönöm előre is!

Legjobb válasz: Nekem az vált be ,hogy 2 napra fõzök vagy 3 ra ha 3dik nap már nem eszük akkor megy a fagyasztóba .Föleg ha valami pörkölt félét vagy töltött káposztátcsinálok . Mennyiséget nem tudok írni mert ,neked kell tudni ,hogy nálatok mi a sok és mi a kevés .A mennyiség miatt ne agodj hamarad bármit újra lehet hasznositani.. Én heti tervet készítek mindig megnézem mi van már itthon és az alapján csinálom meg ,persze megbeszélem a férjemmel neki is szoktak ötletei lenni . A menüt igyekszem úgy össze állitani ,hogy mindenféle legyen benne ,hús ,tészta ,zöldség ,stb ..

Nekem az vált be , hogy 2 napra fõzök vagy 3 ra ha 3dik nap már nem eszük akkor megy a fagyasztóba .Föleg ha valami pörkölt félét vagy töltött káposztátcsinálok . Mennyiséget nem tudok írni mert , neked kell tudni , hogy nálatok mi a sok és mi a kevés .A mennyiség miatt ne agodj hamarad bármit újra lehet hasznositani.. Én heti tervet készítek mindig megnézem mi van már itthon és az alapján csinálom meg , persze megbeszélem a férjemmel neki is szoktak ötletei lenni . A menüt igyekszem úgy össze állitani , hogy mindenféle legyen benne , hús , tészta , zöldség , stb ..
Próbáld megvenni a Horváth Ilona szakácskönyvét, abban igen sok egyszerüen elkészithetö étel receptje van, azokból tudsz válogatni, hogy változatosan tudj fözni, és van benne egy táblázat is, hogy egy személyre miböl mennyit szokás átlagosan számitani.
http://www.konyhai_kisokos.abbcenter.com/?m=Okos+%F6tletek&a.. Itt elég sok minden van remélem segit kicsit ..
Általában 2 napra fõzök.Nekem is kellett kb fél év mire megtanultam mekkora adag fogy el 2 nap alatt, majd belejössz te is. Hazafele együtt megyünk, bemegyünk boltba is, megvesszük amit kell. Ami nem romlik hamar, és akciós, abból többet veszünk. Nincs heti terv, elõzõ nap megbeszéljük mi legyen a kaja. viszont ami rengeteget segit: nem megfõzni nehéz, hanem kitalálni.Így fogtam egy lapot, leirtam milyen kajákat szoktam fõzni, bármi uj van, ráírom.És tudunk választani azokból ha nincs ötlet.
Én is két fõre fõzök (+ egy 10 hónapos baba. Levest például két répából egy zöldségbõl (+ a többi zöldség, ha zöldségleves) és kb. gy liter vízbõl fõzöm. Illetve másfél literrel kezdem de el fog ebbõl sok párologni.... Vannak ételek amikbõl nem lehet keveset fõzni, például húsleves, csontleves, töltött káposzta. Káposztát, töltött paprikát pl. fagyasztok le mindig ha marad. Ha keverek be fasírtot, akkor a nyers fasírtok egy részét lefagyasztom. Krumplipürét pl. kb. félkiló krumpliból csinálom, de szerintem figyeld meg mennyit eszel meg te egy evésre meg a párod is és próbáld kiszámolni. Nem tudom mennyit esztek. Nálunk pl. köretbõl mindig több fogy mint húsból mert mindketten azt szeretjük jobban.
én nem tervezem meg ennyire tudatosan a fõzést mint sokan mások. Igyekszem nem hatalmas mennyiséget fõzni mert nem szeretem túl sokáig azt enni, és valljuk be vannak olyan ételek amelyek fagyasztás után nem az igaziak. Mondjuk ma spagettit ennék akkor azt fõzök, valószínû marad holnapra is. De van hogy vacsorára hideget eszünk akkor marad belõle következõ napra is. én úgy vagyok vele ahogy esik úgy puffan.És mindig azt fõzöm amit megkívánok nem tervezem el elõre, hogy mi lesz a héten. Van otthon fagyasztott szeletelt húsom is , van mikor reggel kiveszek egy csomaggal hogy mire délután hazaérek kiolvadjon és hazafelé eldöntött mit ennék, vagy megkérdezem a férjem hogy rántott húst kér vagy cigánypecsenyét és akkor azt csinálok. Van mikor õ neki rántok ki én meg mustáros szeletet ennék akkor magamnak azt. Ha marad hús másnap mást készítek belõle. Szóval nem tervezek elõre.
Pl. végy pörköltnek 2 kg husit, fõzd meg. A felét már nyugodtan le is fagyaszthatod, a másik feléhez készítel akkor nokedlit. Majd látod, hogy mennyi maradt belõle. Ha csak egy kislábaskával, akkor abból másnap fõzzél gulyáslevest (=felhígítod, bezöldségezed, egy kis krumplival, petrezselyemmel, és vagy lebbencs-tésztával vagy fodros-kocka tésztával befõzöd). Ahhoz már elegendõ egy tányér túrós-tészta. De ha pl. a nokedlibõl kavarsz már eredetileg dupla mennyiséget, és a maradékból másnap lehet tojásos nokedli. A lefagyasztott pörkölt másik felét pár hét múlva elõveszed, lehet belõle húsos-tarhonya, vagy a hordós aprókáposztával húsoskáposzta. Személy szerint mindig azt döntöm el, hogy vasárnap mit fõzök, és az esetleges maradékot másnap-harmadnap hogyan használom fel. A hét további napjára utána úgy tervezek. Pl. ha azt tervezed, hogy rántott szelet, vagy sült, akkor vásárolj és készíts úgy, hogy fejenként 2-3 szelet legyen, akkor biztosan marad is, és esetleg egy vacsira még elég is lehet egyéb kiegészítõkkel. Ha a combot egyben vitted haza, és leszelted róla a rántani-valót, a maradékok felkockázod, felcsíkozod és már eleve úgy fagyasztod, hogy abból valamikor lehet brassói, vagy valami tokányféle zöldségekkel, mártásokkal. Írd rá a zacsira, hogy mi van benne, és amikor "jön az ötlet", csak ki kell választani. Kettõtöknek egyébként ugyanazt javaslom, amit én is csinálok: már eleve úgy fõzök, hogy minimum 2 evésre elég legyen, így a második alkalommal esetleg csak köretet kell hozzá készíteni. Így rengeteg idõt tudsz megspórolni. Másrészt, ha itt is olvasgatsz, hogy ki mit válaszol az olyan kérdésre: nálatok mi lesz az ebéd hétvégén, vagy mit fõztök stb. Rengeteg ötletet kaphatsz itt is.
A napokban vettem, felpucoltan volt 2, 0 kg a csirke (tyúk?). Átkapirgáltam és csomagoltam: csontosa (=far-hát-nyak-szárny-belsõségek) pörköltnek, vagy lesz belõle rizseshús. Mellehúsát leszedtem a csontról, (a húsos csont ment a pörköltes részhez), a mellehúsát majd vagy megsütöm, esetleg kirántom, vagy felcsíkozom és raguszerû valami lesz belõle. A két comb is vár a sorára, hogy símán sütve, vagy bõre alá töltve, esetleg kirántva, majd akkor eldõl, amikor elõveszem. Persze akár a mellehúsából, akár a pörköltnek való csontosból is készíthetsz ragulevest, vagy éppen (keress rá a net-en, nagyon finom) a palócleves.
Biztosan nem 10 emberre valo adagot csinalsz:) probalj aszerint fozni hogy kb mennyit esztek egy adott kajabol. Pl ha a lecsot szeretitek csinalhatsz tobbet igy marad vacsira is. Vagy csinalsz natur husit es ra halmozod a lecsot. De leis fagyaszthatod es igy ha nem lesz kedved fozni eloveszed es maris van ebed:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!! Nagyon hasznos ötletek, még jöhetnek! :)
Mi is ketten vagyunk a férjemmel. Nem lehet kiszámolni mennyit fözzek, mert valamikor többet eszünk, valamikor kevesebbet. Ha esetleg marad valami, amit nem szivesen eszünk meg másnap, azt lefagyasztom.Levest azt 2napra szoktam fözni. Nem szoktam tervezni az étrendet. minden este megkérdezem mit enne, ha azt mondja, hogy nem tudom, akkor kitalálom én:)
Úgy látom, aki eddig "ész nélkül" mindenkit lefelé pontozott, mostmár "célirányosan" csak az én válaszaimat húzta le. Persze, hogy meg tudná-e indokolni, miért tette, azt bizony kétlem. :) )))
A kérdező hozzászólása: Kedves "jószomszéd". Nem tudom, nekem hasznosak voltak az ötleteid, én felpontozom igazából mindenkiét :) Örülök a válaszoknak!!
Köszi! Visszaolvasva a saját válaszaimat, én is úgy gondolom, hogy nagy marhaságokat csak nem írtam, már azért is, mert a gyakorlatban nemcsak nálam, ismerõsöknél is bevált. Valaki csak szórakozik, vagy éppen "pikkel rám". Ki tudja, mindegy! Köszi, örülök, ha segíthettem, továbbra is megteszem, ha tudok!


GYes-en lévő anyukának nem kell segítség? Minden otthoni munka és elintézni való és a gyerekekkel való mindenféle teendő csak az ő dolga, mert ő nem dolgozik hivatalosan?

Nektek segít a párotok?Mit lehet tenni, ha a férjünk csak dolgozik dolgozik, majd pihen és pihen, eszik , eszik és alig tör?dik velünk?HOnnan tudtam volna hogy ilyen lesz?

Legjobb válasz: Ez lehet "apukafüggõ". Az én párom is dolgozik, pihen, de a gyerkõcök körül és minden elintéznivalóban segít. Pedig maszekol is a munka után.

Ez lehet "apukafüggõ". Az én párom is dolgozik, pihen, de a gyerkõcök körül és minden elintéznivalóban segít. Pedig maszekol is a munka után.
Hajj, de szívembõl szóltál! Nem mi nem dolgozunk, "csak" itthon vagyunk és "csak" gyereket nevelünk. Meg már jött az az érv is, hogy "mondta az anyukája-anyósom-h õ milyen tisztán tartotta a lakást". Ja, az idõ sok mindent megszépít. Én sajnos nem tudok egyszerre fõzni, mosni, takarítani, és a gyereket is rendezni. Már annak örülök, hogy ma pl. mindent elmosogattam és meg is fõztem.Hát ez van.
Nálunk nem így lesz, mert most sem így van, a férjem sokat dolgozik, én itthon vagyok, , babát várunk, és most is sokat segít, amennyire szegény ráér. Én igyekszem minden terhet levenni a válláról, de azért örülök, hogy sok mindenben részt vesz, szerintem a gyerekkel is így lesz.
Ugyanez. Fõtt kajára "berendezkedve". Pluszban én itthon bármikor leülhetek , pihenhetek ....a fõ érv. Most kikapcsolódásként ülök ide, mert egész nap rohantam mint pók a falon, ennyi nekem is jár....de ha hazajön az uram, akkor természetesen ugyanaz a mókuskerék. Enni adni neki, fürdetni a gyereket, altatni, reggel fél 7kor felkelni hozzá....stb.
Èn férjemnek halvány göze sincs mit gürizek egész nap. Múltkor hazajött és a mosogatnivaló nem volt a gépbe bepakolva.Erre ö:"Egész nap itthon nézed a Tv-t és még erre sem vagy képes?" Aznap:ágynemüt cseréltem 4 személyre, végig takarítottam az egész lakást, tanultam a gyerekkel, ebédet, vacsorát föztem, mostam.A vacsora fözés után maradt edényeket már nem volt eröm elpakolni, gondoltam ha ettünk meg csinálom. Másnap hagytam az egészet, úgy sem értékeli.
ez tényleg apafüggõ.. bocsi kérdezõ, de egy kis OFF: olyan vicces nekem, hogy amikor arról van szó, hogy egy nõ lehet CSAK fõállású anya, otthon a háztartással a gyerekekkel, akkor mindenki nekem támad, hogy a mai világban ez már nem igényel egy tejes embert, aztán meg egy csomó olyan kérdést lehet olvasni, hogy ki hogy oldaj meg egyedül....vicces..legalábbis nekem 30 hetes pocis vagyok, és nem várom el a férjemtõl, hogy az ottoni dolgokban segítsen, mert én nem dolgozom, ez a dolgom.Az más kérdés, hogy szívesen segít. Persze az már más lenne, ha a babussal sem akarna majd foglalkozni, de ez kizárt.
Én nem vártam el soha, hogy bárki segítsen. Anyu sem, pedig emeletes házat tartott rendben, fõzött, gyereket nevelt, apa dolgozott, utána õ is ment dolgozni és sosem várt el segítséget, mindenre volt ideje, velünk is foglalkozott. Nem tudom manapság miért nehezült meg ennyire ez, pedig régen még mosogatógép sem volt.
Már harmadszorra írok (utóbb arról, ne vegyünk mindenkit egy kapal alá), mert eszembe jutott egy ismerõsöm. 2 gyereke (fiuk) között 7 év különbség. Azt állítja, hogy neki meg az elsõ gyerekével volt nagyon nehéz, és a második egy "álom" ehhez! Az elsõ keveset aludt. Korán elkezdett menni. Mint egy "energiabomba", majd a hisztirohamok, és mintha a nagyobbik gyereke mindenben nehezebb eset lenne, mintha mindenben "kifogta" volna. A kisebbik meg az ellentéte szerinte. Szinte elejétõl átalussza az éjszakát, nappal is 3-4 órát, míg a most 8 éves most az iskolai koncentrációs zavaroknál tart. Van, hogy egész éjszaka nem alszik - mert a nagyobb minden órában felriad. Ez az anyuka mindkét gyerekével csak 2 hónapot volt otthon. Kisebbik születése elõtt 2 munkahelyen dolgozott: mindkettõben 6-6 órát heti 5 napon át, plusz szombat délelõtt is. Azért ment vissza dolgozni, mert privát fodrász, és azt mondja, "nem engedheti meg", hogy elveszítse a vendégkörét. Szülei még gyerekkorában meghaltak, anyósával nincs jóba, csak a férjére számíthat. Férje állandó éjszakás, így oldják meg a gyerekfelügyeletet. Az anyatejet mindkét gyerekkel lefejte. Elismeri, hogy az is könnyebb, hogy az elsõ gyereke után már olyan tapasztalatokat szerzett, hogy eddig még semmivel sem tudta a kicsi meglepni, de ezen túl mintha a nagyobbik feladatok elé állítaná, a kisebb meg mintha egy angyal lenne. Már a szülés is: az elsõ császár után hónapokig nehézségei, a 2. után én is láttam, a 2 hó letelte után csak néztem, milyen fürge volt!! Érdekes, hogy anyu, keresztanyám is így élte meg. Ott a nagyobb nevelésével még most (20, 18 éves "gyerekek") is gondok, míg a kisebb éli a kortársaihoz hasonló életét. Pl. én csak 5 évesen, míg húgom 2.5 évesen lett szobatiszta, ami azt jelenti, hogy kb. egyidõben lettünk szobatiszták, és anyu is mindenben könnyebb esetnek élte meg a húgomat. És, hogy a kérdésedre is végre válaszoljak: Szerintem kellENE segítség. Otthoni munkák, gyerekkel teendõk értelemszerûen minden felesben azon idõ alatt, amíg a férj nem amunkahelyén van, mert ettõl PÁRkapcsolat, hogy ketten oldjuk meg. (Az jó, ha még extra segítség is van, pl. nagyszülõk.) Nekem segít a párom, kb. így igyekszem alakítani, de elõfordult, hogy " elszaladt a ló". Korábban is lehet tudni a férj hozzáállásából kb, beszélgetésekbõl, reakcióiból, jó emberismerettel legalábbis, hogy kb. mire számíthatunk, szerintem. Hogy mit lehet tenni, ha... beszélni vele a felelõsségmegosztásról, felelõsségvállalásról szerintem, belevonni a dolgokba. A módszerek nem mindegy, milyenek, de ezekbe még a házasságom elõtt mélyedtem bele, mert ez kapcsolati kategoria, és gyerek mellett sok másra kell az idõ. elsõ old. 18.19
Továbbra is amellett voksolok, hogy igen, elvárható.
A kérdező hozzászólása: Igazad van, késõbb bõvebben:-)))
A kérdező hozzászólása: Még eszembe jutott az, hogy az elsõ terhesség milyen szép volt.Táppénzen voltam:-)))hánytam éjszakánként, de nappal és éjjel egyben lehúztam 14 óra alvást.Úgy hánytam ahogy akartam, úgy fetrengtem ahogy akartam, mellette a házimunka, férj mondjuk Németben-szülés után is-kevesebb gond:-)))nagyon nyugodt terhességem volt.Leszámítva talán az alkoholista anyukámat aki akkor még élt, de inkább volt élõ halott.Agylágyulást kapott, mikor 23 éves voltam mamám halála után-azóta számolom hogy teljes árva vagyok, pedig 29 voltam mikor meghalt.Tehát segítség nem sok, de anyósom azért átjött a pici születése után és hozott kaját legalább, néha elmosogatott, mert mûtöttek is és nagyon fájt a helye.Nem császár-más-egy drain volt a hüvelyben.Szóval mégis azt mondhatom hogy sokkal nyugodtabb az elsõ baba várása mint annak, akinek mondjuk két pici ugrálja végig a hányingeres, alvós, nagy pocakos terhességét.le a kalappal elõttük.
A kérdező hozzászólása: MÉG EGYSZER FELTESZEM A KÉRDÉST.ELVÁRHATÓ EGY GYESEN LÉVÕ ANYUKÁTÓL, HOGY A KISBABÁVAL CSINÁLJA MEG AZ ÖSSZES HÁZ KÖRÜLI MUNKÁT, INTÉZZE EL A HIVATALOS ÜGYEKET, AZ ORVOSHOZ VELE MENJEN ÉS MINDENT MINT EGY EGYEDÜLÁLLÓ?ja és a férj kocsival, anyuka, baba biciklivel:-)))
A kérdező hozzászólása: Sajnálom akinek máp hónapos korában bölcsibe kell adnia a gyerekét.Én ezt nem értem.Miért kell?Miért nem szopik még?Miért nem anyukájához bújik.Engem 6 hetesen bölcsibe adtak, lehet azért mélyen bennem van, de irtózom a bölcsitõl.Most kezd szbatiszta lenni a fiam, ha meost bölcsibe menne miden napirend, szokás borulna.Most kezd el új szavakat tanulni tõlünk, mindez nagyon jó érzés.Sajnálom én nem megyek vissza a kórházba éjszakázni, tizenkét órázni, hogy ne is lássam a gyerekem, még ha könnyebb is lenne, hisz pihenõnapjaimon is bölcsiben lenne.Viszont ha hétvégén éjsazkáznék, nem lenne bölcsiben és éjszaka után nem lehetne aludnom, ami szerintem senkitõl sem elvárható.Ja nem élnek a szüleim már 9 és 23 éves korom óta.:-((
Hogy a kérdésre is válaszoljon valaki:DE IGEN, KELL.:)
Szerintem elvárható egy apukától, hogy segítsen, de nagyon sok kismama túlzásba viszi a dolgot!!!!!! Pl. van egy ismerõsöm, aki alig csinál valamit mondván õ csak a gyerekkel kell hogy foglalkozzon, de igazán azt sem csinálja. Mióta megvan a gyerek, valakinek folyton ott kell lennie vele (a férje már alig járhat dolgozni), aki takarít, körülötte ugrál!!! És utána elõadja a férjének, hogy mennyit dolgozott. Persze, mûkörmöshöz, fodrászhoz és szoláriumba ráér eljárni a 2 hónapos baba mellett. Én miután szültem, totál egyedül voltam, senki nem volt a segítségemre. Vittem a háztartást, gondoskodtam a babáról, és pár hónap múlva visszamentem dolgozni, szóval meg lehet oldani. :)
A kérdező hozzászólása: És képzeljétek, még kenyeret is sütök én marha télen a kályhában és nem gépben.Ja és amikor egyedül neveltem a lányom és 12 óráztam, éjszakáztam, akkor még egy fõsulit is elvégeztem mellette.Mindezt azért írom, hogy nem munkaundorom van.Természetesen jobb kedvvel jobb lenne a mindennapi rutinhoz is hozzálátni, de a férjem nem ér rá velünk sörözni. Amúgy a munkahelyen nem mondod hogy fáradt vagy, de ha hazamégy, akkor legalább a gondolataid szabadok hazafelé, és otthon is lehet.Az éjszakáid szabadok, lehet, na és a munkahelyen ha vécére mégy ott nem kiabál senki utánad, hogy "anya", stb, stb, stb.Nem akartam senkit megbántani, csak tényleg versenyezni próbálnak egyesek, hogy õk milyen hõsök, és a másik milyen béna, hogy segítséget várna.Nem hiszik el, hogy olyan életet is élnek egyes nõk, hogy olyan nekik, mintha egyedülállók lennének, csupán egy személlyel több a dolguk=férj.Jó éjt mindenkinek:-))
Egyébként csak rosszmájúságból jegyzem meg, hogy a munkahelyemre sem szaladnak be segíteni ha elfáradok.
ja és 22 L. voltam:)
A kérdező hozzászólása: akkor mikor teszi ezt?Mert hát dolgozik 8 órát, maszekol 4 órát, pihen eszik, egyebek 2 óra.marad ideje?Mikor?
A kérdező hozzászólása: sokat könnyítene a dolgon, ha nem kellene fõzni, mert az bevásárlással mososgatással mindennel együtt 3 órahossza legalább.De nem szereti az édes a hordott kaját, sajna.
A kérdező hozzászólása: Hát tudod mindemelett most azt is elvárják az anyukáktól, hogy nõiesek legyenek, adjanak magukra.Ez plussz feladat ha nem is sikerül az önbizalmat rombolja tehát energiát von el.energiát von el, hogy a mai világ sokkal pörgõsebb, mindenkinek sokkal nagyobb az elvárása, gyerekeknek is.Meg még sorolhatnám, de mennem kell, majd máskor.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom mit jelent az, hogy emeletes házat rendben tartani.Kertet is mellette?És a férj vállalkozásába is be kell segíteni?És van még kertjük plusszban ahol szintén tevékenykedni kell?És gondolom volt lóvé mindenre, a szocilalizmusra ez jellemzõ, nem az, hogy az ember halálra idegesíti magát az iskolakezdésen és rohagálja végig a várost, mi hol ocsóbb és ha elszakad a ruha én bizony nem dobom ki, hanem s.k. megvarrom és már ott tartunk, hogy szarból is várat építünk, például kemencét:-))Szóval nem dicsõitsük szerintem a múltat, mert az sokkal könnyebb volt mindenkinek.
Én köszönöm szépen, jól megvagyok mindenki segítsége nélkül. A nagyobb gyerek 10 éves, a kicsi 1 éves, de napközben mindent meg tudok csinálni a házban, és a ház körül, plusz elintézem, amit el kell. Ha a férjem hazajön, inkább menjünk el kcisit csavarogni, bringázni, vagy csak úgy üljünk a kertben egy pohár sör mellett. Nekem abszolut nem teher ez, egyedül a mosogatást utáltam, de kaptam egy mosogatógépet, így ezzel sincs már problémám :) Azt nem tudom, hogy elõre lehet-e tudni, hogy milyen lesz majd a társad, segít-e vagy sem. Nekem inkább azt szokták a szemem re vetni, hogy túlságosan is önálló vagyok, csak akkor kiálltok segítségért, ha valami tényleg kifog rajtam.
Dehogy a szocializmus, isten ments, azért annyira öreg nem vagyok, 89-ben születtem, a testvérem pedig 92-ben. A kertet jelenti, 5 szobát, 1 nagy elõteret, 1 folyosót, egy konyhát, 1 fürdõszobát, WC-t és egy zuhanyzót.
de szerintem kellene a segítség! Szüleidet nem tudod megkérni, hogy besegítsenek? Egyedül biztos nagyon nehéz! Nálunk anyu ragaszkodott ahhoz, hogy itt maradjunk a férjemmel, hogy babázhasson ö is.:) Nekem meg persze pluszba jól jön, hogy felezödik a munka. Meg persze húgom is segít. Férjem állandó éjszakás, így ö 7-töl késö délutánig alszik. Viszont szeretne ö is foglalkozni a kislányunkkal, ezért megegyeztünk, hogy mielött dolgozni megy, övé a büfiztetés, és a fürdetés. Még csak 36 hetes vagyok és csak elmélet egyelöre, majd kíváncsi leszek mi lesz a gyakorlatban:) 22/L
anyu anno kilenc hós terhesen is fát cipelt hogy begyújtson...apu itt volt Magyarországon (Erdélyben születtem) úgyhogy mamámon kívül nemigen tudott senki segíteni anyunak mivel õ is dolgozott...anyu mégis terhes volt, ellátott engem, megfõzött, takarított, tüzet rakott a meleghez, havat lapátolt stb...estére minden megvolt oldva, egyedül csinálta egy fél éves gyerekkel:) és nõies maradt és apu még most is imádja...ez csak hozzáállás kérdése...:) és ha nekem lesz férjem és gyerekem akkor nem fogom elvárni hogy õ mosogasson és takarítson...persze jól esik majd ha segit...az minimum h a gyerekével majd foglalkozzon...
A kérdező hozzászólása: Én nem tudom, de ha én maszek fodrász lennék, biztos hogy nem a vendégkörömön aggódnék, hanem megadnám a gyereknek azt, hogy odabújjon és a cicimbõl egyen és nem tenném ki a párom annak, hogy ne tudjon aludni éjszakázás után, De most komoly.Az ember életében a gyerekvállalás és nevelés döntõ.A munka változhat.Egy emberrõl többet mod el, hogy milyen anya, mint hogy milyen fodrász.dolgozhat még utána és visszaszerezheti a vendégkörét, de kicsi gyereke nem lesz soha többé.nem tudom nekem a legfontosabb az életemben a gyerek és a család és nem a hivatás, bár szeretem csinálni.Nagyon hiányzik már egy kis vérvétel, vagy infúzió bekötés:-)))Azt nagyon szerettem.

Hogy tudnám én mint gyerek megmenteni szüleim házasságát? Apukám beleszeretett egy nőbe, aki tönkre akarja tenni a családunkat azzal, hogy elcsábítja apukámat. Anyukám erről tud és segíteni akar.

Legjobb válasz: tévedés ne essék. nem a nõ a hibás hanem apud.már bocs. de felölem rászállhat ezer nõ is a férjemre(pasimra) ha ö le se szarja öket. csak azt lehet elcsábitani aki hagyja magát. és körülnéznék szüleim életébe hogy minden okés e. mert a félrelépés oka a másik fél nemtörödömsége is lehet,jelen esetben anyudé,vagy hogy már nem törödnek egymással,nem beszélnek meg semmit és nem töltenek el együtt idöt.)

tévedés ne essék. nem a nõ a hibás hanem apud.már bocs. de felölem rászállhat ezer nõ is a férjemre(pasimra) ha ö le se szarja öket. csak azt lehet elcsábitani aki hagyja magát. és körülnéznék szüleim életébe hogy minden okés e. mert a félrelépés oka a másik fél nemtörödömsége is lehet, jelen esetben anyudé, vagy hogy már nem törödnek egymással, nem beszélnek meg semmit és nem töltenek el együtt idöt.)
Figyelj, tudom, hogy ezzel nehéz szembenézni, de a családot nem az idegen nõ teszi tönkre, hanem apukád, aki ezek szerint hagyja magát elcsábítani. Még ha nem is szép, amit az idegen nõ csinál, családotokért nem neki kell felelõsséget vállalnia, hanem apukádnak, hiszen õ van benne. (És dönthetett volna úgy is, hogy visszautasítja az idegen nõt.) Sajnos gyerekként nem sokat tehetsz, ne is nagyon keveredj ebbe bele, mert meg fog viselni. :( És gondold meg, hogy ha apukád képes anyukádat megcsalni, akkor lehet, jobb lesz, ha elválnak. Apukád még lehet jó apukád neked attól, hogy anyukádnak nem jó férje, illetve hogy a kapcsolatuk megromlott.
Anyukádtól nem valami szép dolog, hogy a gyerekét akarja felhasználni a másik nõ elüldözésére. A lényeg, amin nem tudsz se te, se anyukád változtatni: apukád SZERETI ezt a nõt. Nem tudtok mit tenni ez ellen. Minden próbálkozás csak olaj a tûzre, és apukádnak annál jobban fog kelleni az új nõ. Nem hiszem egyébként, hogy az új nõ a családotokat akarja tönkretenni. Az is lehet, hogy nem õ volt a csábító, hanem apukád. Az új nõ valószínûleg csak szerelmes, nem pedig gaz családromboló.
azon felül, h elmondod a véleményed, h te mit szeretnél, hogyan legyetek, nem tehetsz semmit, te a gyerekük vagy, nem döntõbíró, és nem pszichológus. az, h a szüleid negyütt maradnak-e, és hogyan, az az õ döntésük. az, h neked milyen szüleid, ott támaszthatsz elvárásokat. ez iszonyú kemény, sok felnõttnek is. sok bölcsesség kell, h megértsük mi az, amin változtathatunk, mi az, amin neö és mi a kettõ között a különbség. keress segítséget magadnak, törõdj a lelki életeddel, tégy az egyensúlyért, a tesódnak is szüksége lesz rád ha segítség kell konkrétan, írj.
igen, anyukád elsõsorban nem neked akar segíteni, hanem inkább úgy fogalmaznék, hogy téged akar felhasználni, hogy megtartsa a férjét. Ami nagyon nem szép. Ha már apukád ebbe belement, akkor nem rajtad fog múlni ...
Nem tudod, és ne is akard megmenteni, mert az õ kapcsolatuk már sosem lesz a régi. Ha valamelyik fél a kapcsolatból más nõ v férfi felé fordul ott nemez az alap probléma, hanem az amiért másnál keresett vígaszt, vagy csak szexuális kapcsolatot. Ne akard hogy miattad maradjanak együtt, mert azt késõbb a fejedhez vághatják. Elcsábítani csak azt lehet aki hagyja magát, kétlem, hogy egy embernek az legyen a célja, hogy egy családot tönkre tegyen. A nõvel tudsz beszélni legfeljebb, de itt nem a nõ az elsõdleges probléma
Ha tudod ki a nõ, keresd fel.Beszélj vele.De ha apukád ilyen, akkor csak a következõ ilyen nõig fog tartani a siker.Beszélj apukáddal is, hogy neked fontos a családod, és jobban gondolja meg, mit csinál!Ne csak magára gondoljon.
Mennyi idõs vagy? És mit takar az a mondat, hogy "anyukám errõl tud és segiteni akar"? Anyukád téged is belevon ebbe a dologba?
Az a lehetõség senkinek nem jutott eszébe, hogy kihancúrozza magát, és utána visszakullog?
Volt egy hasonló válásközeli helyzet a szüleimnél. Igaz, akkor már 19 voltam és külön éltem, de anyám sokszor felhívott és néha be is akart vonni a dologba. Mondtam nekik, hogy szívesen leszek hallgatóság, de döntõbíró és beavatkozó nem, ugyanis nekem a szüleim és nem a házastársaim. Fordított esetben, ha nekem lenne gondom a férjemmel, hülyén nézne ki, ha õk a lelki támogatáson kívül bármit beleavatkoznának a dologba. Végül rendezték soraikat, de anyámmal volt komolyabb bajuszakasztásom is, mert voltak olyan próbálkozásai, hogy "menj be ide és ide, ha itthon vagy és beszélj a nõvel". NEM. Ezt kettejüknek kell megoldani. Ha netán elváltak volna, attól mindketten a szüleim maradnak és szeretem õket, hiszen apai és anyai minõségükön nem változtat ez sem. Maximum két helyre jártam volna haza szülõlátogatóba. De olyanra is emlékszem, 10-11 éves koromból, hogy anyám valamin felkapta a vizet (apám sokat dolgozott felelõs beosztásban és néha keveset volt otthon, késõn ért haza), majd NEKEM mondogatta, hogy õ ezt nem bírja, elválik, én kit választanék? Hát nagyjából 10 évesen is felháborodtam azon, hogy ezt miért nekem kell megmondani, megoldani? Miért nekem panaszkodik anyám, miért nem apámmal beszéli meg? Mérgemben mondtam, hogy ahhoz, aki jobban keres. (Nem így gondoltam, de nagyon feldühített az, hogy anyám rám akarta terhelni az õ házassági problémáját, fõleg ennyi idõsen.) Ezzel elértem, hogy anyám elvesztette az egyetlen hallgatóságát, két napra megsértõdött (rám is...), aztán hirtelen lekerült napirendrõl a téma. Bár ott annyiról volt csak szó, hogy anyám szerintem unatkozott, mert akkoriban tényleg csak a sok munka miatt volt apám távol. Tehát nagyon gusztustalan dolognak tartom, ha ilyenbe gyereket belevonnak. A gyereknek az a két ember a szülõje, nem a házastársa. A házasságukhoz semmi köze és nem is szabad bevonni ebbe.

Én, mint leendő anyuka RH- vércsopotrú vagyok és a leendő apuka viszont RH+. Mi az esélye annak, hogy nem lesz semmi gond a terhességem alatt?

Nemsokára szeretnénk egy kisbabát, de ezzel még semmi gond nem lenne.Csakhogy én, mint leend? anyuka RH- vércsopotrú vagyok és a leend? apuka viszont RH+. Mi az esélye annak, hogy nem lesz semmi gond a terhességem alatt? Köszi a segítségeteket.

Legjobb válasz: Elsõ babánál nincs még gond, a másodiknál kell odafigyelni, de ezért van a vércsoport-vizsgálat,így idejében tudnak róla orvosok, és el lehet kezdeni az injekció adását, amit többször adnak majd a 2. terhességnél,elõtte, és alatta is ha jól tudom,mindent a doki tudna pontosan elmondani hogy hogy is zajlik, de nem lesz semmi baj ne aggódj.Mivel tudjátok a vércsoportotokat ,oda lehet erre ifgyelni, és a születendõ baba egészséges lesz.de mondom én úgy tudom a 2. babánál van" gond".

Elsõ babánál nincs még gond, a másodiknál kell odafigyelni, de ezért van a vércsoport-vizsgálat, így idejében tudnak róla orvosok, és el lehet kezdeni az injekció adását, amit többször adnak majd a 2. terhességnél, elõtte, és alatta is ha jól tudom, mindent a doki tudna pontosan elmondani hogy hogy is zajlik, de nem lesz semmi baj ne aggódj.Mivel tudjátok a vércsoportotokat , oda lehet erre ifgyelni, és a születendõ baba egészséges lesz.de mondom én úgy tudom a 2. babánál van" gond".
Mi is igy voltunk sajnos nálam szivleállás miatt elvették a babámat 9 hetesen.Utána kaptam ANTI-D injekciot h ilyen ne forduljon elö még egyszer.Az elsö babám lett volna épp ma 6 hete volt a mütét.
Szia! Nálunk ugyan ez van, de engem megnyugtatott a doki. Utána tudsz olvasni a neten. Írd be a keresõbe, hogy vércsoport összeférhetetlenség és megtudsz mindent. Ha terhes leszel ezt a dolgot mindenképp jelezd a dokinak. Üdv: 16 hetes kismama
Én is RH- vagyok, a férjem RH+. Volt vetélésem, utána kaptam ellenanyaginjekciót (Anti-D). Ezt 24-48 órán belül kell megkapni, mielõtt a szervezet saját ellenanyag termelése beindul. Így kerülhetõ el, hogy a következõ terhességnél ellenanyagot termeljen a szervezet. Úgy tudom, hogy szülés után is ez történik, bár lehet, hogy akkor megvizsgálják a baba vércsoportját, és attól függõen adják. Ugyanis elvileg csak akkor kell, ha a baba vércsoportja RH+. Tehát ma már megoldja az orvostudomány, semmi gond nincs belõle. Az nagyon fontos, hogy ezt tartsd észben.

Gond van velem amiért sajnálom hogy az apám meghalt (és szerettem) hiába volt rossz ember? Most már én is olyan leszek mint anyu?

Az apám öngyilkos lett. Alkoholista volt, vert is mindenkit a családban. Két tesóm nagyon korán elköltözött, ?k utálták aput. Mikor meghalt nem is rázta meg ?ket, s?t még szerintem valahol örültek is. Valahol megértem ?ket. Talán nekem is jobb lenne, ha kicsit er?sebb lennék, de nem vagyok az. Én szerettem ?t akármilyen is volt. N?vérem most összeveszett anyukánkkal elég csúnyán. Tudom, hogy mindkét tesóm haragszik anyura is amiért korábban nem vált el aputól és nem költöztünk a nagyszüleinkhez, hiába lett volna rá lehet?ség. Mindig azt mondják rá, hogy gyenge, labilis. Félek, hogy én is olyan leszek mint ?. Bár most úgy érzem, hogy én nem hagynám, hogy verjenek, vagy a gyerekeimet verjék, de mi van ahogy id?södöm olyan leszek.Ha sajnálom aput, akkor azt jelenti, hogy én is gyenge n? leszek ha felnövök? 15L

Legjobb válasz: Nem jelenti azt, hogy gyenge leszel. Apukád valóban sajnálatra méltó volt. Nem csak a jó embereket lehet sajnálni.

Nem jelenti azt, hogy gyenge leszel. Apukád valóban sajnálatra méltó volt. Nem csak a jó embereket lehet sajnálni.
Ezzel nincs semmi gond fõleg, ha az apád. Nekem is vannak problémáim apámmal (elég durvák), de attól független nagyon szeretem. És ez nem jelenti azt, hogy gyenge nõ leszel, mert mindenki a maga sorsa kovácsa.
Nincs gond veled, ne aggódj. De talán felkereshetnél egy pszichológust (suliban talán van is, vagy osztályfõnöködet kérd meg segítsen) aki segít feldolgozni az apád halálát és az azelõtti dolgokat.
Ez így teljesen normális hogy sajnálod apukádat mert mégis csak az apád volt bármit is csinált. Az hogy te is gyenge leszel, ilyet ne mondj, mert az idõsorán megerõsödsz majd hidd el. Most így 15 évesen persze hogy így érzel, nincs is ezzel baj. Idõvel jobb lesz, meg legalább már nyugodtan is aludhattok bár tudom hogy szörnyûség ilyet mondani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm amit írtok. Remélem tényleg nem lesz velem semmi gond. Csak az a baj, hogy látom, hogy a tesóim sokkal jobban viselik a dolgokat, néha irigylem õket azért amilyenek. Szeretném, ha én is kicsit lazább lennék ilyen dolgokban, de õk ott vannak egymásnak, szerintem ez sokban segít nekik. Kicsit látom a "jó oldalát" is annak, hogy apu meghalt, de azért még nem akartam, hogy megtörténjen.
Ne aggodj, nem leszel gyenge! Az én apám is alkoholista, bár nem vert minket, de nagyon csúnya dolgokat tud az ember fejéhez vágni, tonkretette életem elsõ baljat, a szalagavatomat, lek.rvazott es meg sorolhatnám. Én meg mint egy hülye mindent elnézek neki, nem tudom miert, 18eves vagyok, ráadásul nem igazán számíthatok a segítségére a késõbbiekben, gyerektartást sem fizetett soha (az én szüleim elváltak). Na, a lényeg, hogy a párommal viszont nagyon "szigorú" vagyok, le a kalappal elotte, hogy ezt elviseli. Megszabtam a határokat, es azokat atlepheti, csak nem velem. Es ehhez tartom is magam. Szoval ne aggódj, pont apukad miatt leszel egy harpia a pasikkal:) azért majd fogd vissza magad kicsit:)
Szia! Aput jól teszed hogy szeretted, a szeretet törvény! Az hogy elszúrják az emberek az életüket az szánalomra és együttérzésre méltó ...de azért megérdemlik a szeretetünket, belsõ isteni lényegük ettõl változatlanul fényes. Te pedig erõs vagy és a felmenõid tanító példája majd segíteni fog hasznos, igaz és szeretõ életet élni! Használd ezeket a példákat motivációként! Nem leszel olyan, minden pillanatban megfordíthatod sorsodat. MOST! Szurkolunk neked! T :)

13 vagyok sokszor izgulok szüleimért például mikor apám elmegy horgászni én izgulok, hogy valami történik vele vagy anyukám jön haza és én ragályosan szoktam izgulni értük ez mindig van minden nap és már nem tudok élni vele valami segítség?

Legjobb válasz: Ne gondolj a rosszra! Nem tudom, hallotal e mar a vonzas torvenyerol? A pozitiv gondolatok pozitiv dolgot ideznek elo, es ennek az ellentete is igaz. Pl.: En eleg hipohonder voltam eddig. Mindig bekepzeltem valami betegseget magamnak, es a vegen meg is lett a betegseg. Igaz csak egy kis laz :) A multkor meg pillanatragasztoztam, es pont az jutott az eszembe, hogy mi lenne ha en is ugy jarnek mint a lany a tv-ben, hogy belement a szemebe a pillanatragaszto. Na szerinted mi tortent? Igen :) Meg olvastam olyanrol, hogy nem azt kell mondani a gyerekunknek, hogy "Vigyazz fiam, le ne ess a farol", mert akkor az a kep jelenik meg a gyerek agyaban, amint o leesik. Hanem azt kell mondani, hogy "Ovatosan massz, fiam", es akkor az agya azt latja maga elott, amint nem lesz semmi baja :) En ha felek, akkor imadkozok, a hit is segit ezeken az erzeseken. 13L

Ne gondolj a rosszra! Nem tudom, hallotal e mar a vonzas torvenyerol? A pozitiv gondolatok pozitiv dolgot ideznek elo, es ennek az ellentete is igaz. Pl.: En eleg hipohonder voltam eddig. Mindig bekepzeltem valami betegseget magamnak, es a vegen meg is lett a betegseg. Igaz csak egy kis laz :) A multkor meg pillanatragasztoztam, es pont az jutott az eszembe, hogy mi lenne ha en is ugy jarnek mint a lany a tv-ben, hogy belement a szemebe a pillanatragaszto. Na szerinted mi tortent? Igen :) Meg olvastam olyanrol, hogy nem azt kell mondani a gyerekunknek, hogy "Vigyazz fiam, le ne ess a farol", mert akkor az a kep jelenik meg a gyerek agyaban, amint o leesik. Hanem azt kell mondani, hogy "Ovatosan massz, fiam", es akkor az agya azt latja maga elott, amint nem lesz semmi baja :) En ha felek, akkor imadkozok, a hit is segit ezeken az erzeseken. 13L
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszodat de ez nem segít állandóan csak izgulok valakimért csak úgy tudom megoldani , hogy például anyukám otthon van apám horgászni és én felteszem a fülest és akkor semmit se hallok csak a zenét becsukom a szemem és vagy egy óráig hallgatom azzal a tudattal , hogy lehet hazaért és félig izgulok félig nem
Kedves kérdezõ! Nekem is voltak ilyen tüneteim. :( Nem normális az, hogy ennyire aggódsz, valamilyen lelki problémának a tünete. Te nem egyszerûen félted õket, hanem folyamatosan szorongsz, és ez nem normál állapot. Ha nincs a suliban iskolapszichológus, kérd meg a szüleidet, járjanak utána, hol van a városban ingyenes gyermekpszichiátriai szakrendelés. Ne félj attól, hogy gyógyszerezni akarnak, inkább csak kedvesen elbeszélgetnek veled, és lehet, hogy valami tök egyszerû probléma van a háttérben. De mindenképpen kérj segítséget, mert ez az állapot nagyon jól gyógyítható, nem kötelezõ ezzel szenvedned!!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszodat de én ezt nek akarom közölni velük ezért fordúltam a gyakorikérdésekhez de én nem akarok járni pszihiátriára vagy , hogy írják nem tudsz valami módszert mert nagyon zavar és nem tudom kíûzni magamból lehet azért mert 3 évesen elváltak a szüleim? de már nagyon zavar , hogy izgulok de refleszkbõl 16 óra indul apa haza egybõl izgulok , hogy tõrténik vele valami

Hogyan értessem meg az anyu'mmal, hogy nem kell kitakarítania a szobámat, mert minden úgy van jól ahogy van, így én mindent megtalálok kivéve akkor ha elpakol. Ötletek?

15éves lány vagyok. Nincs nagy rendetlenség a szobámban csak az íróasztalomon vagy egy kis kupi, de annyi belefér nem? Van amikor elkezd port törölni, leveszi a polcomról azokat amik útban vannak és máshová teszi vissza őket, vagy neki nem tetszik hogy ott van és elpakolja én meg nem találom meg..... A bátyámnak sikerült elérnie, hogy maximum porszívózni menjen be a szobájába semmi több mert már nem egyszer fordult elő vele is ilyesmi. Anya viszont mindig azzal érvel hogy én lány vagyok meg ő sokkal idősebb, teljesen más stb. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Nálam is ez a helyzet. :/ illetve , csak volt. Én azt csináltam, hogy mindig mondtam, hogy de rend van, és elkezdtem neki megmagyarázni, hogy mi az én rendszerem. Beletelt némi idõbe, de megérte mert utána már nem nagyon járkált be a szobámba...azután egyezséget kötöttünk, hogy a szobámban rend lesz és tisztaság ( nem mint ha elõtte nem lett volna, csak azóta õ is belátta ) :)) szerintem nálad is beválhat, am drukk :) L/14

Nálam is ez a helyzet. :/ illetve , csak volt. Én azt csináltam, hogy mindig mondtam, hogy de rend van, és elkezdtem neki megmagyarázni, hogy mi az én rendszerem. Beletelt némi idõbe, de megérte mert utána már nem nagyon járkált be a szobámba...azután egyezséget kötöttünk, hogy a szobámban rend lesz és tisztaság ( nem mint ha elõtte nem lett volna, csak azóta õ is belátta ) :) ) szerintem nálad is beválhat, am drukk :) L/14
15 évesen te takarítsd rendszeresen a szobádat, akkor anyukádnak nem kell takarítani nálad, és nem pakol el semmit.
Ha ennyire szeretne takarítani, küldd el hozzám, nálam takaríthat és pakolhat kedvére, mert nekem nagyon nincs kedvem :) )
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen mindenkinek az ötleteket!:) #La6i.. elõfordul. : DDD
Én anyukám ugyan ezt csinálta mindig is, 13 évesen kezdett el ez zavarni. Most 22 éves vagyok, el költöztem otthonról már jó ideje, és mikor anyu jön latógatóba, még most is, neki áll takarítani. Ez ilyen! :D XD
Nekem a nagymamám ilyen, ha valamihez hozzá nyúl az eltûnik. Egyszerûen mond meg neki hogy ne pakolja el a holmijaidat, majd te rendet raksz magad körül. Egy kis rumli meg tényleg bele fér.
Ha nincs miért pakolnia (mert te hetente kétszer letörlöd a polcot), akkor nem fog. Egy anyának van elég más dolga, ha nem muszáj, nem takarít plusz egy szobát.
Vagy próbáld túldumálni érvekkel, vagy alkalmazd az erõpolitikát és fenyegesd meg, vagy hisztivel zsarolj, vagy egyszerûen zárd be a szobád ajtaját, ha nem vagy otthon. Esetleg te meg rakj rendet sûrûn az õ íróasztalán. Nincs általános szabály. Van, ahol az egyik módszer mûködik, és van, ahol a másik.
A kérdező hozzászólása: #1 köszönöm a tanácsodat.. mindenképpen ki fogom próbálni:) #2 õ még akkor is pakol ha már nincsen hová.:D de azért igyekszem többet foglalkozni a szobám tisztaságával és mindkettõtöknek köszönöm a gyors válaszokat! :)
A kérdező hozzászólása: nem mondom, hogy szeret, de nem bírja eviselni a rendetlenséget.:D meglátom, hogy mit tehetek érted;)):DD

Csak az én anyukám olyan mint egy nagy piros virág? XD

XD

Legjobb válasz: Nem tudom, de csak a te anyukád fia/lánya olyan idióta, hogy ilyen kérdést tegyen fel.

Nem tudom, de csak a te anyukád fia/lánya olyan idióta, hogy ilyen kérdést tegyen fel.
elsõnek: nem hülye a kérdezõ, ez egy disneys reklámban volt xD
A kérdező hozzászólása: Elsõnek: Egyéb kategória..tehát itt olyan kérdést teszek fel amilyet akarok... Másodiknak: Nagyon szépen köszönöm. :)
enyém is olyan =3
ez enyém hupilila


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!