Találatok a következő kifejezésre: Émelygés, szédülés. lehet az (3 db)

6. héttõl lehet terhestornázni? Doki még nem látott, a 7. ben megyek. Viszont a torna+séta nagyon jó az esti émelygésre, szédülésre, utána jobban vagyok.

Legjobb válasz: Bármit lehet csinálni, terhes vagy és nem beteg. Sok országban 12. hétig nem is foglalkoznak veled, annyira csak a természettõl függ, hogy mi lesz a baba sorsa. Egy egészséges babának nem árt a normál életvitel. (természetesen kerülve a káros dolgokat, a nagyon nagyon megerõltetõ mozgásokat)

Bármit lehet csinálni, terhes vagy és nem beteg. Sok országban 12. hétig nem is foglalkoznak veled, annyira csak a természettõl függ, hogy mi lesz a baba sorsa. Egy egészséges babának nem árt a normál életvitel. (természetesen kerülve a káros dolgokat, a nagyon nagyon megerõltetõ mozgásokat)
Én a nyolcadik héten gokartozni voltam (2. helyezés, önvállveregetés :) ), most a 21. hétben vagyok és minden teljesen rendben van a terhességemmel.
A kérdező hozzászólása: Na, akkor szexelni is lehet? Azt nem merem, míg a doki nem látja, h minden ok, jó helyen van.
Szexelni még 40. héten is lehet, kivéve ha orvos tiltja, de akkor majd úgy is szól, pl. nyitott méhszáj, rossz helyen tapad stb. Ilyenkor még annyira kis picike, és annyira elvan rejtve, hogy semmi nem árt neki, kivéve ha valami nem stimmel vele mert akkor a természet szelektál, de ez nem azért történik mert te valami rosszat csináltál. Bátran éld tovább az életedet, kerüld az alkoholt, és a fertõzõ betegségeket (bárányhimlõ, kanyaró) lehetõség szerint került a cicákat, és a nyers húst, ne emelj 15kg-nál nehezebb dolgot ha egy mód van rá, de ezeken kívül bátran lehet bármit csinálni. Nekem volt egy vetélésem, elsõ bábám 8. héten elhalt, de a másodikkal semmi baj nem volt, pedig véreztem is vele és még is megmaradt. Voltam a Balatonban, 20. hétig bicikliztem, egész terhesség alatt tornáztam, nem szedtem terhes vitamint, mindent ettem (mézet, diót, májat stb. amit elvileg "tiltott"). Ne aggód végig a terhességedet élvezzed mert nagyon hamar vége lesz. Bátran éld az életed!

Émelygés, szédülés. Ez lehet az alacsony vérnyomás miatt?

Ma reggel már úgy ébredtem hogy szédülök. Azt hittem hogy még nem ébredtem fel azért, de fél óra múlva is ugyanúgy émelyegtem, szédültem, s?t még most is. Sajnos babó nem lehet, mert a ciklus 22-ik napján vagyok. Nem tudom mit?l lehet ez. Alapból alacsony a vérnyomásom. Már reggel ettem, ittam, kávét is ittam, de még mindig rossz.

Legjobb válasz: A férjemnek ugyan ez volt, mint Neked.Lesápadt,szédült, émelygett. Ivott egy kávét és feküdt egy órát és õ jól lett. Megmértük a vérnyomását, iszonyú alacsony volt. Nem értem Neked miért nem jobb. Ha van erõd hozzá, mozogj kicsit.Pl.: aktív helyben futás, taposás 5 percig.Garantááltan felmegy a vérnyomásod. Ha nem, más a probléma.:(

A férjemnek ugyan ez volt, mint Neked.Lesápadt, szédült, émelygett. Ivott egy kávét és feküdt egy órát és õ jól lett. Megmértük a vérnyomását, iszonyú alacsony volt. Nem értem Neked miért nem jobb. Ha van erõd hozzá, mozogj kicsit.Pl.: aktív helyben futás, taposás 5 percig.Garantááltan felmegy a vérnyomásod. Ha nem, más a probléma.:(
Ha forgó jellegû a szédülés, lehet a füledtõl. Lehet az is, hogy vashiányod van.

Az elmúlt 2-3 nap, nagyon stresszes, álmatlan és sírós volt számomra. Ma délutánra nagyon fájni kezdett az alhasam és erős szédülés, émelygés fogott el. Lehet összefüggés, árthattam a babámnak?

Nagyon megijedtem, ugyanis nem görcsöléses fájdalom, hanem olyan, mintha megrúgtak volna, fogott el. Lehajolni is alig tudok. Azóta próbálok nem csinálni sok sok mindent, nagyokat sóhajtok az émelygés ellen.

Legjobb válasz: A stressz nagyon sokféle képen kijöhet az ember lányán... fõleg,ha babát vár... és én úgy gondolom,hogy ezek bizony a stressznek tudhatók be. Próbálj kiutat találni ebbõl,ha megoldható az a probléma amin agyalsz,akkor próbáld megoldani,ha nem rajtad áll,akkor próbálj lenyugodni. És keress fel nõgyógyászt,hogy ellenõrizze minden rendben van e a babával-ezt a saját megnyugtatásodra! Ha rövidebb ideig vagy stressz helyzetbe,az nem árt a babának. Én a 2. terhességem vége fele (2-3 hónapon keresztül) igen sokáig voltam olyan helyzetnek kitéve,ami nem tett jót az ideg rendszeremnek, a babánk mégis egészségesen született. Nem tudom,hogy volt e köze a huzamosabb stresszes helyzetnek hozzá,de kicsivel kisebb súllyal született,mint az elsõ gyermekünk. Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!

A stressz nagyon sokféle képen kijöhet az ember lányán... fõleg, ha babát vár... és én úgy gondolom, hogy ezek bizony a stressznek tudhatók be. Próbálj kiutat találni ebbõl, ha megoldható az a probléma amin agyalsz, akkor próbáld megoldani, ha nem rajtad áll, akkor próbálj lenyugodni. És keress fel nõgyógyászt, hogy ellenõrizze minden rendben van e a babával-ezt a saját megnyugtatásodra! Ha rövidebb ideig vagy stressz helyzetbe, az nem árt a babának. Én a 2. terhességem vége fele (2-3 hónapon keresztül) igen sokáig voltam olyan helyzetnek kitéve, ami nem tett jót az ideg rendszeremnek, a babánk mégis egészségesen született. Nem tudom, hogy volt e köze a huzamosabb stresszes helyzetnek hozzá, de kicsivel kisebb súllyal született, mint az elsõ gyermekünk. Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Igyekszem.
Szerintem is a stressz miatt van. Hosszú távon a stressz nem tesz jót egyikõtöknek sem. Ha tudsz, próbálj meg pihenni, feküdni, és tereld el a gondolataidat! ûÉn hála istennek, nagyon kiegyensúlyozott tudtam lenni a terhességem alatt, pár napot leszámítva, és a baba egészséges, nagyon kiegyensúlyozott lett :) (én 6 hetesen vérezni kezdtem, ettõl nagyon megijedtem, aggódtam és stresszeltem magam, majd minden rendbejött, de a 20. héten újra vérezgettem, megint aggódhattam. Meg az anyósommal nagyon-nagyon összevesztem olyan 28-30 hetesen. Mégsem lett baja a babámnak) Boldog babavárást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!