Találatok a következő kifejezésre: Élettársi kapcsolatban 1 (4 db)

Vége, elmúlt, örülj hogy túl vagy rajta. Nem mindegy már, hogy mit miért csinált. Szemét volt és kész.
Ez nehéz...a férfiakat nagyon nehéz megérteni:S Szerintem erre csak õ tudja a választ! Gondolom félt hogy beég, vagy menteni akarta a bõrét. Örülj , hogy egy ilyen embertõl megszabadultál, találsz mást, aki jobban fog szeretni! Sok sikert !:)

Élettársi kapcsolatban élők, 1 éves kisgyerekkel, tetőtér beépítésére (öreg háznál) kaphatnak-e szocpolt, és kb mekkora összegben?

Legjobb válasz: CSAK AKKO KAPSZ SZOCPOT HA NAGYOBB HÁZAT VAGY LAKÁST VESZEL AMI VAN.UJ ÉPITÉSÜ HÁZNÁL 900000FTOT KAPSZ HA HASZNÁLT HÁZAT VESZEL AKKOR 450000FT.DE VAN ROLA CIKK ITT A NETEN IS IRD BE SZOCPOL.

CSAK AKKO KAPSZ SZOCPOT HA NAGYOBB HÁZAT VAGY LAKÁST VESZEL AMI VAN.UJ ÉPITÉSÜ HÁZNÁL 900000FTOT KAPSZ HA HASZNÁLT HÁZAT VESZEL AKKOR 450000FT.DE VAN ROLA CIKK ITT A NETEN IS IRD BE SZOCPOL.

Élettársi kapcsolatban voltam, 1 éve külön vagyunk. A házunk közös a hitel az én nevemen van de ő az adóstárs. Ha én maradok a lakásban ki kell-e fizetnem a ház felét?

Eladni nem lehet újabb hitelt pedig nem tudok felvenni.

Legjobb válasz: max. annak a felét kérheti, amit már eddig kifizettetek.

max. annak a felét kérheti, amit már eddig kifizettetek.


Ez így korrekt? 10 éves kapcsolatunknak lett vége, élettársak voltunk, közös háztartás, 1 közös gyerek. A ház az ő nevén van hisz az övé, de mi az enyém?

Az anyja azt mondja, hogy "vihetem" a ruháimat, mást nem. De hát együtt rendeztük be, együtt vásároltunk bele mindent, két kezem munkája van a kertben, házban egyaránt. Mit tegyek? Menjek a gyerekkel meg a b?röndömmel? Vagy álljak neki szedjem le a függönyt,meg a zuhanyrózsát, mert "azt én vettem" ?

Legjobb válasz: A ház az tényleg az övé, a kerttel nem tudsz mit tenni, hisz te is élvezted a hasznát, ami bútor vagy felújítás a házon, annak elvileg a fele jár.

A ház az tényleg az övé, a kerttel nem tudsz mit tenni, hisz te is élvezted a hasznát, ami bútor vagy felújítás a házon, annak elvileg a fele jár.
Ne keseredj el! Nem kell természetesen névre szóló számla - pláne nem 10 év együttélés után! Ezt nem is lehet elvárni! A magyar CSJT szerint az élettársnak gyakorlatban ugyan olyan jogai vannak, mint egy feleségnek. Keress egy olcsóbb ügyvédet (egy ilyen ügyhöz az is elég) és simán kihoz neked pár milliót a dologból. Mert pl.: ha együtt rendeztétek be a lakást akkor a teljes berendezés értékének a fele jár neked. A kertbõl szintén (nyilván ugye a palántát vagy a meggyfát elvinni nem tudod, ellenértékre számíthatsz). stb, stb...
a felújítás felének az ellenértékét nyugodtan követelheted...
Azért nem olyan könnyû ebben az esetben perelni, nem voltak házasok. Nehéz így bizonyítani, hogy az övé is bármi. Meg persze kevesebb van neki mint a férfinek, hisz van gyereke akivel otthon volt.
Nem értem az anyja miért szól bele? Számold ki a "kezed munkáját" és a közösen vett dolgokat és kérd el. Az már más, hogy egy gyerekkel szélnek ereszt a semmivel.
ha a ház az együttélésetek elõtt már meg volt, de a berendezési tárgy az csak utána akkor a berendezés fele a tied, más nem
Keres fel egy ügyvédet. Számlával tudod igazolni, hogy te veddtedd a saját keresetedbõl az a tiéd.
a helyedbe a szemet is elperelnem az ilyen embertol
A ház értéknövelésének felét követelheted gond nélkül, mivel ha élettársi kapcsolatban voltatok az ugyan olyan közös kasszát jelent, mintha férj és feleség lennétek.
A kérdező hozzászólása: CSAK értéknövelõ dolgokat csináltunk a házon. Színezés, szigetelés, belsõ munkálatok, lépcsõ csere, "full" felújítás...értitek. Nem arról beszélek, hogy vettem bele egy 2400 forintos szõnyeget. És hozzáteszem mindenbõl a legjobb minõségût. Csak az ablakok kerültek több mint 1 millióba, mert borovi fenyõbõl vannak. 6 darab ablakról beszélek..ezt azért tudni kell. És egy bejárati ajtóról...á..bele sem gondolok. Meg vagyok lõve, mert több mint 1 éve nem dolgozom, ugye a gyere 1 éve született, és kb elõtte már 1 évvel nem dolgoztam. Pénzem elfogyott már rég, a gyesbõl a gyerknek utaltam havi 5 ezret, de ahhoz nem szeretnék nyúlni. Ennyi. Ügyvédet fogok keresni, nem tudok sajnos drágát megfizetni, de már az is segítség lenne ha megmondaná, hogy mit tehetek.
Szedd össze az ingóságok felét amit az együttélés alatt vettetek és ami neked kell és vidd el, aztán utólag majd elvitatkoztok, hogy melyik használati tárgy kié. Nem kell egy bõrönddel távozni, de a ház ha az õvé volt, az övé is marad, kivéve ha nem tudod igazolni, hogy értéknövelõ felújítást végeztetek rajta.
Mûszaki cikk számla lenne jó? Olyan sincs, azt a garancia miatt lehet eltetted.
A kérdező hozzászólása: Számlák? 10 év után?? Hát én nem tudom más hogy csinálja, de én kidobálom a számlákat egy idõ után. Ha nem ezt tenném nem férnénk el a házban a sok papírfecnitõl. Nem, nincs számla. ÉS amúgy sem hiszem, hogy sokra megyek pl. egy jysk-es blokkal...nem igazol engem. Borzasztó egy helyzet. Az anyja azért szól bele, mert õ ilyen, õ beleszól még abba is, hogy ki mit vegyen fel, undok egy nõ, de nem ide tartozik. Nyilván félti a fia vagyonát, pedig nekem nem kell a ház, sem a fele, hisz nem az enyém, sosem volt, 6 forintot nem adtam a vételárba, tisztában vagyok azzal, hogy amit nem én vettem az nem az enyém. Tényleg csak azt sajnálom, hogy 10 évig én marha a sajátomként kezeltem, sajátomként fordítottam rá a pénzemet, energiámat. A kertbe beleöltem 200 ezer forintot csak növényekre, de inkább többet...áá nem is számolom, mert belebolondulok, hogy semmit nem tudok tenni csak elsétálni:((
Én a helyedben azt mondanám, hogy közösen újítottátok fel a házat, nem várhatja, hogy szépen elsétikálj, szépen ottmaradsz, míg nem rendezõdnek a dolgok..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!