Találatok a következő kifejezésre: Élettársak igényelhetik szocpolt (2 db)

Élettársak igényelhetik a szocpolt?

26hetes terhes vagyok,és nem vagyunk összeházasodva a párommal.

Legjobb válasz: Igen mi is így kértük csak 2-önkormányzattól is kellett igazolás hogy nem vettük igénybe mivel az állandó lakcímünk külön volt.

Igen mi is így kértük csak 2-önkormányzattól is kellett igazolás hogy nem vettük igénybe mivel az állandó lakcímünk külön volt.
igen

Igényelhetem-e úgy a szocpolt, hogy az élettársam lakásának a felét megveszem?

Arra lennék kiváncsi, hogy megkapnám-e úgy a szoc.polt, hogy az élettársam lakásának a felét megveszem, ill bizonyos hányadát.Természetesen eddig úgy vagyunk bejelentve, mintha különélnénk.És a fele az övé maradna a másik fele meg az enyém lenne,szóval, hogy erre lehet-e érvényesíteni?

Legjobb válasz: Használt lakás vásárlására szocpolt csak 3 vagy több gyerek esetén lehet igénybe venni. Azt is csak akkor ha elõtte volt másik a lakásod amit eladsz és helyette nagyobbat veszel. Ettõl függetlenül a szocpol folyósításnál feltétel az is, hogy közeli hozzátartozó lakását nem lehet belõle megvásárolni.

Használt lakás vásárlására szocpolt csak 3 vagy több gyerek esetén lehet igénybe venni. Azt is csak akkor ha elõtte volt másik a lakásod amit eladsz és helyette nagyobbat veszel. Ettõl függetlenül a szocpol folyósításnál feltétel az is, hogy közeli hozzátartozó lakását nem lehet belõle megvásárolni.
A kérdező hozzászólása: nem volt lakásom elõtte.de honnan tudják meg azt, hogy közeli hozzátartozom, ?Nem lehet szimplán egy ismerõs akinek a lakásásnak a felét megveszem?
összefoglalva: NEM


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!