Találatok a következő kifejezésre: Ékszerteknősünk kb. cm (10 db)

Egy 7 cm-es (hieroglifás) ékszerteknős kb mennyi idős lehet?

Legjobb válasz: A növekedése nagyban függ attól,hogy mennyi kaját kap.Kb.1,5-2cm-es a páncélhossza,amikor kikel a tojásból,és minden napos etetés mellett havonta kb.0,7-1 centi nõ.Tehát a tiéd,ha minden nap kapott elég kaját,akkor most nagyjából 5-7 hónapos lehet(szóval fél év körüli):).

A növekedése nagyban függ attól, hogy mennyi kaját kap.Kb.1, 5-2cm-es a páncélhossza, amikor kikel a tojásból, és minden napos etetés mellett havonta kb.0, 7-1 centi nõ.Tehát a tiéd, ha minden nap kapott elég kaját, akkor most nagyjából 5-7 hónapos lehet(szóval fél év körüli):) .

Etethetem a sárgafülű ékszerteknősöm (kb 3-4 cm) fagyasztott balatoni keszeggel? Kb tenyérnyi nagyságú, de csak egy kis darabkát vágnék neki le belőle

azt olvastam h fagyasztott vagy élő kishallal kell etetni, de itthon van sok nagyobb a fagyasztóban, azok is jók? vagy vegyek mindenképp kicsi csalihalat?

Legjobb válasz: Az egész hal annyiban jobb, hogy az nem csak színhús, hanem benne vannak a kis csontok is, ami jó kálciumforrás, plusz a hal egyéb részei.

Az egész hal annyiban jobb, hogy az nem csak színhús, hanem benne vannak a kis csontok is, ami jó kálciumforrás, plusz a hal egyéb részei.
a kicsi csak azért jobb mert nem koszol annyira. mi a nagyobb halakat felszoktuk nekik darabolni kisebb darabokra.amit már kényelmesebben szét tud szedni.(de csak édes vízivel)ezt csak biztonság kedvéért írtam ide.

Fél éves sárgafülű ékszerteknős kb. hány cm körüli (páncél)?

Lehet az h az egyik gyorsabban n?jön, mint a másik ugyanolyan tartás mellett?

Legjobb válasz: Nem baj, ha máshogyan nõnek, ez teljesen természes. A lényeg, hogy csak fagyasztott halat egyenek, és nem lesz gond. nameg, legyen jó nagy helyük:) a nemüket egy hüllõszakértõ meg tudja mondani már most is.

Nem baj, ha máshogyan nõnek, ez teljesen természes. A lényeg, hogy csak fagyasztott halat egyenek, és nem lesz gond. nameg, legyen jó nagy helyük:) a nemüket egy hüllõszakértõ meg tudja mondani már most is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ :) igen, szinte csak fagyasztott halat adok nekik, hetente 1-2 nap vmi mást, de csak keveset azért tettem fel a kérdést csak, mert a 2 teknõs egyidõs és az egyik majdnem 1 cm-rel nagyobb, mint a másik


Ékszerteknősünk kb. 14 cm hosszúra nőtt. Hely hiányában hol tudnám elhelyezni ill. örökbe adni?

Legjobb válasz: Sztem a www.startapro.hu-n adjál fel hirdetést.Ott biztosan találni fogsz neki gazdit.

Sztem a http://www.startapro.hu-n adjál fel hirdetést.Ott biztosan találni fogsz neki gazdit.
vagy a vatera.hu- n.
Szia, az Állatkerti nagy tóba vidd, mert ott szívesen látják és sok kis barátjával úszkálhat együtt. Keresd a hüllõgondozót.
nekünk van a kertben egy tavunk amiben már vannak ékszer teknõsök. Ha nem tudsz jobb megoldást mi szívesen befogadjuk a teknõsödet. A gond az, hogy jelenleg téli álomba vannak, mert a tó vize is be van fagyva és most nem lehet teknõst kitenni, mert elpusztulna. Meg kell várni a tavaszt a szabadtérbe való telepítéshez. Ha érdekel a dolog a [email protected] jelezheted nekem.
Mi is az állatkertbe vittük, örültek neki

Segítség! A teknősöm beteg? Most kaptam a bébi sárgafülü ékszerteknőst berendeztem neki az aquaterráriumot ( kb 60 cm hosszu és 40 cm széles) van kis kő amire kimászhat és most raktam vízmelegitőt is neki, de nem eszik. Mi lehet a baj?

Még túl zaklatott, vagy nem szokta meg az új környezetet???Nagyon aggódom érte, mert tudom h aktívabbnak kellene lennie, de elég lassú, de amikor beleraktam a vízbe egybl az aljára ment és fúrta volna magát lefele a kavicsok alá. Nagyon félénk. Továbbá az lenne a kérdésem, hogy a vízmelegít?t lehet függ?legesen tenni? Nem rázza meg? most srégen van ( a halas akváriumól vettem ki )

Legjobb válasz: Egyébként száritott razborával kezdtem utánna lisztkukaccal ( teknõs heti menüm van) de egyáltalán nem eszik :'( 2 napja van nálam a picike

A kérdező hozzászólása: Egyébként száritott razborával kezdtem utánna lisztkukaccal ( teknõs heti menüm van) de egyáltalán nem eszik :'( 2 napja van nálam a picike
Mert még gyerek volt nagyon, nemrég kelhetett, ...ezt úgy képzeld mint embergyereknél a csontosodás...kb:) , hogy emberéknél a koponya csecsemõkorban még porcos, puha, stb., no, ha ez páncél lenne, ugyanúgy látnád a fejlõdését, mint a tekinél. Ez marha érthetõ volt:) ) Remélem haladsz vele, és sokáig boldogít téged, mint felelõs (kérdezõ) állattartót.:)
A kereskedésben feltételezem pici vízben volt, egy rakat másik teknõssel...most nem kell neki még ennyire mély víz, bõven elég akkora, mint õ maga...1x-es páncélhosszúság:) Majd ha növekszik, lehet több víz. Vízicsigától meg nem fog megijedni, ösztönszerûen ismeri, hogy az kaja...persze ne egy kifejlett méretes tányércsigát vigyél haza.:) És hagyjad. Ne szaladgálj oda nézegetni, hadd ismerje meg rendesen a helyét. A kevesebb víz fontos.
A kérdező hozzászólása: igen lisztkukac. igen van itt egy holtág ahol találhatok vízicsigákat, de annyira fél h szerintem kiugrana az akváriumból ha meglátná, de a hallal megpróbálom, meg van surimi halrudacska, abból is vágok le neki. Igen valóban a kövek alá bújik, de ennyire fél??? akkora az akvaterráriuma, hogy fél perc mire nagy nehezen megtalálom.A teknõs páncéljának a hossza kb 3 cm. Olvastam h minimum olyan mélynek kell lennie, minta páncéljának a háromszorosa ( lehet h neki kevés a víz benne, mert az elején uszni se nagyon tudott, de mostmár tud, de ha visszarakom a vizbe lesüllyed és nem lebeg)Nagyon fél, mert mindig a növények alatt van.
óó, vízicsigát is szedhetsz neki vmely patakból, ha van olyan feléd, de a heti menü csak ilyen vásárló-csábító, nem épp rendes kaja...a kukac (liszt?) is fehérje-pótló, nem sok tápértékkel, fõleg szárítva.
Esetleg megpróbálhatnál igazi (nem szárított) halból egy darabkát. Ha elõled menekül a kavics alá, akkor hagyni kéne neki egy kis teret... A vízmelegítõ teljesen mindegy hogyan van, a lényeg, hogy ellepje a víz, akár meg is csavarhatod, senkinek nem lesz semmi baja.:) Még fejjel lefelé is beteheted.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, de már 5 napja nálam, van és még most sem eszik :( kukac van neki berakva, meg kishal ( szárított a heti menübõl) de egy nap után kiveszem és frissebbet rakok be, mert teljesen elázik
Az enyém 4-5 hónapos(pézsmateki), és 2 hónapja van meg.Nekem már az elsõ naptól evett, de nyugi, meg kell szoknia a helyét, majd pár nap múlva biztos fog enni:) Én is heti menüvel kezdtem etetni, de annak a többsége szárított kaja, semmi tápanyag nincs benne.Kisállat-kereskedésben van fagyasztott apróhal, persze felengedve add neki, biztos imádni fogja, és teli van vitaminnal, tápanyagokkal:) Liofilizált kaját is adhatsz neki, de szárítottat inkább ne!Élõ, fagyasztott vagy liofilizált lisztkukacot, rovarokat, szúnyoglárvát adj neki, de a legfontosabb a hal!:)
Nekem 8 éves a teknõsöm, és tisztán emlékszem rá, hogy az elsõ napokban én is kb ennyire meg voltam ijedve mint te, mert nem evett. Aztán egyik nap ( kb 3 nap múlva )észrevettem, hogy elfogyott a betett kaja. :) Szóval nyugi, csak szoknia kell a környezetet szerintem. :)
A kérdező hozzászólása: Pontosan 28 fokos a vize, megmértem
A kérdező hozzászólása: Segítség
A kérdező hozzászólása: Lehet vízszintesen rakni a halas vízmelegitõt?? mert a halaknál függõlegesen volt benne de teljesen ellepte, de félek h ha teljesen belemeríteném, akkor megrázhatná az áram, igyhát most srégen van
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a választ!!! JAJJ ELÍRTAM!! VÍZSZINTESRE GONDOLTAM:$
az "ár" helyett "már"-t akartam írni :)
Szia! Igaz nekem ár 8-9 éves teknõseim vannak, de amikor megvettem anno akkor õk sem ettek az elsõ 1-2 napban, az új hely még szokatlan nekik, és kell nekik idõ, hogy az étvágyuk is megjõjjön. A vízmelegítõrõl meg, szerintem lehet függõlegesen, bár nekem széttörték, így halaknak valót vettem, mert az sokkal masszívabb és nekem az függõlegesen van.(Bár csak télen használom, mert egész nyáron kint vannak kertitóban).
Nem hideg a víz? akkro szoktak belassulni
A kérdező hozzászólása: Igen :) mindent köszönök. Tegnap nagyon örültem, mert elkezdett enni. A tubifex nála a nyerõ... szép kis egészséges. A hasán a kis beforradásnál én is arra gondoltam, hogy talán ott táplálkozott a tojásból. Amúgy meg egy lány teknõsét a halálból hoztam vissza, õ is bébi volt, csak az enyémnél féltem, hogy valami rosszat élt át a kereskedésben.

Egy 3-4 cm-es teknős mennyi idős lehet kb? Pl. Egy sárgafülű ékszerteknős?

Legjobb válasz: Juj az még nagyon pirinyó, szerintem 1,5 hetes kb, de még lehet annyise. (:

Juj az még nagyon pirinyó, szerintem 1, 5 hetes kb, de még lehet annyise. (:
Lehet sokkal idõsebb is, ha nem táplálták megfelelõen vagy nem volt megfelelõ a hõmérséklet.
Szomszédom ékszer teknõse 5 cm és 15 éves, enyém 8 éves és kb 20 centis mert én szabadban tartom tavasszsal, nyáron
Az én vörösfülû ékszertekim 6 éves és még csak 8cm hosszú
az en sargafulu teknosom 4cm, es 1honapja kaptam...es uzletben pedig kitudja miota ott volt
Ha egy éves korára nem nõ meg legalább 8-10 centire akkor ott valami baj van, nagy valószínûséggel alultáplált, vagy csak nem megfelelõ kajával táplált. Esetleg túl kicsi az akvárium, vagy nincs lehetõsége napozásra ami szintén nagyon fontos. Fagyasztott vagy élõ halat mindenképp kell adni nekik. Egyébként a kérdésre válaszolva mi is kb akkorán vettük õket :) kb 2 hetesek olyankor.
rajtam is tudnátok segíteni? most karácsonyra kaptam babát(ékszerteki)akkor még csak 3-4 centisvolt most kb. 1dm. mennyi idõs? honnan tudom hogy fiú vagy lány?
az én tekim 6cm es akkor menyi idõs???? léci segitsetek

Sárgafulu ekszerteknos nemét hány cm-nél tudjuk megallapitani kb?

Legjobb válasz: 1,5-2eves kortol. 10-15cm-ertõl.

1, 5-2eves kortol. 10-15cm-ertõl.
A kérdező hozzászólása: csak a páncélja 15 cm vagy az egesz teki?

Egy 17 cm hosszú ékszerteknősnek elég egy 100x50x38-as akvárium kb 25-27 centi vízmagasságal?

Várok arra is tippeket, hogy milyen díszekkel, egyéb dolgokkal lehetne feldobni, aminek a teki is örülne.

Legjobb válasz: Egy tipp, akvaterráriumot csinálj, napozóval. https://www.google.hu/search?q=akvaterr%C3%A1rium&hl=hu&clie..

Egy tipp, akvaterráriumot csinálj, napozóval. https://www.google.hu/search?q=akvaterr%C3%A1rium&hl=hu&clie..
A kérdező hozzászólása: a napozó alap dolog, gondoltam rá
A vízmélység kicsi, legalább kétszer akkora víz kell, mint a páncél hossza.
Igen, szuper! Bárcsak mindenki ekkorában tartaná! Googleba beütöd "turtle basking area", és csinálgathatsz bármit: ) A napozórész fontos, legyen száraz, és tegyél neki felé egy melegítõ lámpát. UV is jó lenne, de nem muszály.

Van egy kb 10 cm hosszú 1, 5 éves ékszerteknősöm. A gond az vele hogy zabálna ész nélkül, de állítólag csak 2 naponta kellene etetni. Most reggel eszik rákot este kap pár db halat és így is csak a hasára gondol, és folyton enne. Ti hogy etetitek?

Legjobb válasz: Minden reggel. A teknõsök alapból ilyenek: folyton ennének, kivéve ha tényleg majd kipukkadnak. De ugye eleget adsz nekik? Annyit kell nekik adni, amit pár perc alatt el tudnak fogyasztani.

Minden reggel. A teknõsök alapból ilyenek: folyton ennének, kivéve ha tényleg majd kipukkadnak. De ugye eleget adsz nekik? Annyit kell nekik adni, amit pár perc alatt el tudnak fogyasztani.
Én hetente egy db elõ halat, plusz azon felül 3 naponta táp. Nyári idõszakban a kerti tóban van, ott meg zabál mindent amit talál, de ott ezen kívül naponta 2x van etetés, szintén táppal.
Minden este kap enni, nagy ritkán van hogy csak pár falatot eszik.

Itthon hagyhatom étel nélkül 2 napra a kb 3-4, 5 cm ékszerteknőseim? Nincs kire bízzam őket!

Eddig minden nap kaptak halat, de a hétvégén nem leszek itthon és nincs kire bízzam őket... Kibírnak 2 napot úgy, hogy eddig minden nap kaptak enni? Vkinek tapasztalata? Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Ha rendszeres volt az etetés akkor természetesen kibírja!!! akár ennél több napot is...

Ha rendszeres volt az etetés akkor természetesen kibírja!!! akár ennél több napot is...
2 hónapig birják kaja nélkül kb :) Nyugi, semmi baj nem lesz :D
Dehogy lesz baja!:D Még jót is tesz neki ha koplal egy kicsit:)
Persze, simán kibírják!:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!