Találatok a következő kifejezésre: Ékezetes aldomain beállíthatok egy régi, (1 db)

Ékezetes aldomain nevet beállíthatok egy régi, nem ékezetes domainemnek is, vagy ehhez speciálisan kell a domaint lefoglalni?

Legjobb válasz: igen és nem, vagy ki tudja... az, hogy be tudsz-e állítani ékezetes domain-t vagy aldomain-t, attól függ, hogy a DNS fel van-e készítve a dologra, ha nincs, akkor kell keresned egy másik DNS-t ami ezt tudja, és átvinni oda a domaint. Bõvebb felvilágosítást csak a DNS gazdája tud adni.

igen és nem, vagy ki tudja... az, hogy be tudsz-e állítani ékezetes domain-t vagy aldomain-t, attól függ, hogy a DNS fel van-e készítve a dologra, ha nincs, akkor kell keresned egy másik DNS-t ami ezt tudja, és átvinni oda a domaint. Bõvebb felvilágosítást csak a DNS gazdája tud adni.
Tulajdonképpen nincsenek is ékezetes domainnevek, hiszen csak angol karaktereket lehet használni domain névben. Ennek megoldására néhány éve kitalálták, hogy egy bizonyos angol karakter-sort a böngészõprogram ékezetesként jelenítsen meg. Egyfajta dekódolás/átkódolás. Most is látsz ékezetes betûket a válaszomban, pedig ezek a számítástechnika alapját képezõ kettes számrendszer 0 és 1 számjegyeibõl állnak. De a windows ezt átfordítja nekünk betûkre, hogy szebb legyen. Hasonló elven mûködnek az 'ékezetes domainek'. Próbáld ki ezt az oldalt: http://www.domain.hu/domain/szabad-e/?domain=%E9kezet&tld=hu a http://www.ékezet.hu tulajdonképpen a http://www.xn--kezet-9ra.hu, de a böngészõk ezt ékezetesként jelenítik meg. Így ha szeretnéd a http://www.ékezet.hu-t, akkor tulajdonképpen a http://www.xn--kezet-9ra.hu oldalt regisztrálod. Éppen ezért érdemes egy ékezetes domain-t ékezet nélkül is regisztrálni, hiszen a kettõ nem ugyanaz. A kérdésre visszatérve: Ebbõl a szempontból mindegy, hogy a regisztrált domained ékezetes-e vagy sem, hiszen az ékezetes is ékezet nélküli karakter-sorból áll. Remélem sikerült összefoglalnom az ékezetes domain-ek lényegét. Legalábbis én így tudom :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért létezik, hogy valaki azt gondolja, hogy például?

3000 ftból kijön 100 db névjegykártya, de minimum 60-70, grafikai tervezéssel?
Most komolyan..

5

Űrlap tartalmát, hogyan küldhetem el egy megadott e-mail címre?

PHP-ben készítek egy űrlapot (név, e-mail, telefon, stb) kb mint egy regisztrációnál, csak azt szeretném ha a megadott adatokat behelyettesítse egy üzenetbe (ez megvan) és ezt elküldje egy e-mail címre.

4

Hogy lehet "tobb oldalas weblapot" csinalni?

Kiiratom mysql adatbazisbol az adatokat, es azt szeretnem, ha megvan a 25, akkor egy masik oldalra tegye a kovetkezo 25-ot, es vannak pl. alul szamok, amikkel lehet leptetni.

Hogy lehet ezt megcsinalni?

5

A keresők kulcsszavak keresésekor azokat a HTML részleteket is átnézik, amelyek <! -- és --> jelek között vannak?

Tehát ha rengetegszer beírok egy általam kívánt kulcsszót <!-- és --> jelek közé, akkor előrébb leszek Google-ben?

4

Hogy kell kivágni alkzatot, hogy a háttér ne látszódjon?

Weblaphoz szeretnék fejlécet,de nemtudom úgy kivágni,hogy a háttér eltűnjön.Focis fejlécet szeretnék,melyhez leszedtem már a képeket,de a háttér nem fehér,igy tehát kikellene vágni csak a focistát.Hogy tudnám megcsinálni?

5

Mit ajánlotok, melyik a legjobb, ingyenes oldal, ha olyan blogot akarok elindítani, ahová szinte csak a képeimet tenném fel?

előre is köszönöm a segítségeket! :)

3

Eddig jó? Vélemény?

http://sohatobbee.blogspot.hu/

10

Blogger--->Képek törlése?

Régi blogjaimhoz feltöltött képeimet hol tudom kitörölni? Már rég kitöröltem magát a blogot, de még megvan a galériámban és az okostelefonom galériájában is. Segítsetek!

4

Hol lehet egy honlapot ingyenesen reklámozni, ha a bannercsere nem jöhet szóba?

3

Ha a Blogger.hu (vagy .com) -on blogot szeretnék csinálni akkor a blog neve alá a "cím" ablakocskába mit kell beírni?

Már mindent megpróbáltam, de semmit sem fogad el. (amúgy a narancssárga google-höz kapcsolódó oldalról van szó, nem a lila, magyar nyelvűről ha így érthetőbb)

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!