Találatok a következő kifejezésre: Ékezetes aldomain beállíthatok egy régi, (1 db)

Ékezetes aldomain nevet beállíthatok egy régi, nem ékezetes domainemnek is, vagy ehhez speciálisan kell a domaint lefoglalni?

Legjobb válasz: igen és nem, vagy ki tudja... az, hogy be tudsz-e állítani ékezetes domain-t vagy aldomain-t, attól függ, hogy a DNS fel van-e készítve a dologra, ha nincs, akkor kell keresned egy másik DNS-t ami ezt tudja, és átvinni oda a domaint. Bõvebb felvilágosítást csak a DNS gazdája tud adni.

igen és nem, vagy ki tudja... az, hogy be tudsz-e állítani ékezetes domain-t vagy aldomain-t, attól függ, hogy a DNS fel van-e készítve a dologra, ha nincs, akkor kell keresned egy másik DNS-t ami ezt tudja, és átvinni oda a domaint. Bõvebb felvilágosítást csak a DNS gazdája tud adni.
Tulajdonképpen nincsenek is ékezetes domainnevek, hiszen csak angol karaktereket lehet használni domain névben. Ennek megoldására néhány éve kitalálták, hogy egy bizonyos angol karakter-sort a böngészõprogram ékezetesként jelenítsen meg. Egyfajta dekódolás/átkódolás. Most is látsz ékezetes betûket a válaszomban, pedig ezek a számítástechnika alapját képezõ kettes számrendszer 0 és 1 számjegyeibõl állnak. De a windows ezt átfordítja nekünk betûkre, hogy szebb legyen. Hasonló elven mûködnek az 'ékezetes domainek'. Próbáld ki ezt az oldalt: http://www.domain.hu/domain/szabad-e/?domain=%E9kezet&tld=hu a http://www.ékezet.hu tulajdonképpen a http://www.xn--kezet-9ra.hu, de a böngészõk ezt ékezetesként jelenítik meg. Így ha szeretnéd a http://www.ékezet.hu-t, akkor tulajdonképpen a http://www.xn--kezet-9ra.hu oldalt regisztrálod. Éppen ezért érdemes egy ékezetes domain-t ékezet nélkül is regisztrálni, hiszen a kettõ nem ugyanaz. A kérdésre visszatérve: Ebbõl a szempontból mindegy, hogy a regisztrált domained ékezetes-e vagy sem, hiszen az ékezetes is ékezet nélküli karakter-sorból áll. Remélem sikerült összefoglalnom az ékezetes domain-ek lényegét. Legalábbis én így tudom :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért nem jelenik meg?

Nézzétek meg lécci ido-figyelo.cu.cc

1

Miért különbözik a google adwords kulcsszó népsűrűség ellenőrző a sima google keyword tools keresőjével szemben? Többi lent!

Kb. két hete még a keyword tools használatával kiválasztottam a megfelelő kulcsszavakat, most rámentem az oldalra, már nem is létezik... elkezdtem ellenőrzés gyanánt az adwords-be is beütni a kulcsszavakat, ami merőben más eredményeket mutat. Például: női ruha adwordsben 1600 keresés a keyword-ben pedig 20-30.000 keresés. Most melyik a hiteles, és hova tűnt a keyword tools?

1

PHP kód? Szeretnék egy Php kódot, mely mysql account/sms táblában számolja össze, hogy a "jutalek" oszlopban összesen mennyi érték van.

Szeretnék egy Php kódot, mely mysql account/sms táblában számolja össze, hogy a "jutalek" oszlopban összesen mennyi érték van.
Pl:
ID JUTALEK
1 400
2 800
3 4000
A 400+800+4000 összegeket adja össze... kézzel kicsit macerás lenne havi 1000sms-t. Előre is köszi.

2

Html weboldal segítség?

Csináltam egy html kiterjesztésű weboldalt notepad++-szal. Csak nem tudom hogy ez a weboldal hogyan kerülhetne fel a webre.

8

Miért van hogy minden böngésző másképp jeleníti meg a weblapom?

Tehát egy szimpla kis html lapról van szó...
El készítettem egy design-t, google chrome-al megnyitva tökéletesen úgy néz ki ahogy szeretném.
De más böngészőkkel pl. (firefox, explorer) már totál szétesve jeleníti meg. Csak hobby szinten szeretnék webdesign-al foglalkozni és még csak most tanulgatom,
Nos ez lenne az első probléma ahol meg akadtam. Tudna valaki segíteni?

9

Hogyan tudom optimalizálni illetve indexelni weboldalamat mobilra?

Állitolag nem elég a weboldalt indexeltetni, ha szeretném hogy a mobilon is jo helyezést érjek el külön szükséges, ez igaz? és ha igaz, hogyan kell??

2

Tudnátok nekem ajánlani ingyenes honlap/weblap készítőt?

please kíméljetek a hupont.hu -tól, már volt vele szerencsém! valami olyasmi kéne amiben html és php szerkesztés is lehetséges!

5

E-mailt kellene küldeni minden felhasználómnak de úgy, hogy a címzettnél csak a saját e-mail címét lássa az adott felhasználó. Milyen megoldással próbálkozzam?

PHPMailer-rel sikerült megoldani, úgy, hogy az adatbázisból kiolvasott címeket egyesével tettem be az $mail->AddAddress-hez, egy while ciklus segítségével, majd küldtem. Közel 300 küldés ment így. Viszont a szolgáltató szólt, hogy nem szeretik a tömeges levélküldést. Megoldást kellene találnom arra, hogy a címzett csak a saját címét lássa. Ha az AddAddress-t hívom meg többször, akkor látszik a megkapott e-mailben, hogy kinek ment még. Ha az AddCC-t akkor szintén látszik. AddBCC-nél pedig nem látszik egyik sem.

3

Milyen modul kell a G-portálba ha? (infó lent)

Olyan problémám lenne hogy nem tudok olyan modult készíteni ami oldalt rá lehet menni és utána amit kiad arra is rá lehessen. De beszéljen inkább helyettem a kép azzal értelmesebben el tudom mondani.

3

Az SMF fórum melyik fájlában van tárolva az üzenetet író rész?

Egy mod-ot szeretnék írni hozzá, ugyanis ha valaki a beállított időlimitnél hosszabb ideig ír üzenetet, akkor a fórum már nem jelzi, hogy az oldalon van. Megirtam ajaxal és egy külső php fájlal azt, hogy most már aktivitásnál beleszámolja a posztolás közben eltöltöt időt is az aktivitásba, viszont nem találom azt a fájlt, ahova be tudnám hívni a függvényt? Illetve egy karakterszámlálót is bele szeretnék tenni. A javascript+php+mysql nem probléma, már csináltam modokat hozzá, de kivételesen nem találom a fájlomat.

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!