Találatok a következő kifejezésre: Ékezetes aldomain beállíthatok egy (1 db)

Ékezetes aldomain nevet beállíthatok egy régi, nem ékezetes domainemnek is, vagy ehhez speciálisan kell a domaint lefoglalni?

Legjobb válasz: igen és nem, vagy ki tudja... az, hogy be tudsz-e állítani ékezetes domain-t vagy aldomain-t, attól függ, hogy a DNS fel van-e készítve a dologra, ha nincs, akkor kell keresned egy másik DNS-t ami ezt tudja, és átvinni oda a domaint. Bõvebb felvilágosítást csak a DNS gazdája tud adni.

igen és nem, vagy ki tudja... az, hogy be tudsz-e állítani ékezetes domain-t vagy aldomain-t, attól függ, hogy a DNS fel van-e készítve a dologra, ha nincs, akkor kell keresned egy másik DNS-t ami ezt tudja, és átvinni oda a domaint. Bõvebb felvilágosítást csak a DNS gazdája tud adni.
Tulajdonképpen nincsenek is ékezetes domainnevek, hiszen csak angol karaktereket lehet használni domain névben. Ennek megoldására néhány éve kitalálták, hogy egy bizonyos angol karakter-sort a böngészõprogram ékezetesként jelenítsen meg. Egyfajta dekódolás/átkódolás. Most is látsz ékezetes betûket a válaszomban, pedig ezek a számítástechnika alapját képezõ kettes számrendszer 0 és 1 számjegyeibõl állnak. De a windows ezt átfordítja nekünk betûkre, hogy szebb legyen. Hasonló elven mûködnek az 'ékezetes domainek'. Próbáld ki ezt az oldalt: http://www.domain.hu/domain/szabad-e/?domain=%E9kezet&tld=hu a http://www.ékezet.hu tulajdonképpen a http://www.xn--kezet-9ra.hu, de a böngészõk ezt ékezetesként jelenítik meg. Így ha szeretnéd a http://www.ékezet.hu-t, akkor tulajdonképpen a http://www.xn--kezet-9ra.hu oldalt regisztrálod. Éppen ezért érdemes egy ékezetes domain-t ékezet nélkül is regisztrálni, hiszen a kettõ nem ugyanaz. A kérdésre visszatérve: Ebbõl a szempontból mindegy, hogy a regisztrált domained ékezetes-e vagy sem, hiszen az ékezetes is ékezet nélküli karakter-sorból áll. Remélem sikerült összefoglalnom az ékezetes domain-ek lényegét. Legalábbis én így tudom :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Amatőr vagyok scriptek terén, weblapokkal nem sok dolgom volt még. Napszak szerint változó kép. Hol van a bibi?

A kódot neten találtam. Eredetileg kiírja hogy hány óra, és a napszaknak megfelelően beállítja a háttérszínt. (Naplementekor pl narancs)

Én ezt megpróbáltam átírni, hogy egy kép forrását cserélgesse. 4 kép közül vmeikre beállitaná (Nappal, naplemente, éjjel, hajnal)

Az eredmény egy szép semmi. Az alap Error.png marad.

------ Kód ------
<img name="Daytime" ID="Daytime" class="Daytime" src="data/img/ico/Daytime/error.png" height="25px" hspace="10" vspace="6" border="0"><script type="text/javascript">
var now = new Date();
var hours = now.getHours();

//18-19 night
if (hours > 17 && hours < 20){
document.getElementById("Daytime").src="data/img/ico/Daytime
/sunset.png";
}
//20-21 night
else if (hours > 19 && hours < 22){
document.getElementById("Daytime").src="data/img/ico/Daytime
/night.png";
}
//22-4 night
else if (hours > 21 || hours < 5){
document.getElementById("Daytime").src="data/img/ico/Daytime
/night.png";
}
//9-17 day
else if (hours > 8 && hours < 18){
document.getElementById("Daytime").src="data/img/ico/Daytime
/sun.png";
}
//7-8 day
else if (hours > 6 && hours < 9){
document.getElementById("Daytime").src="data/img/ico/Daytime
/dawn.png";
//5-6 day
else if (hours > 4 && hours < 7){
document.getElementById("Daytime").src="data/img/ico/Daytime
/dawn.png";
}
else {
document.getElementById("Daytime").src="data/img/ico/Daytime
/error.png";
}
</script>

5

A blogspoton van blogom. Ma reggel az elrendezésekben átírtam a címet nagybetűk helyett, nagy kezdőbetűsre (már nem egyszer megtörtént) most viszont mindenem eltűnt! Próbáltam írni a blogspotra de még választ sem kaptam. Mit tudok csinálni még?

0

Mennyit kerjek el egy egyszerubb (de dinamikus) weboldal elkesziteseert?

Egy ismerosom ismerosenek csinalnam, eleg egyszerunek tunik, par nap alatt szerintem ossze tudom dobni az alapokat.

2

JQuery-ben mi a különbség az append () és az after () között?

1

Milyen keretszrendszett ajanlotok nekem?

Célom,hogy egy stratégiai játékot keszitsek kattingatos lenne az egész.ehhez inkabb sajatot ajanlotok vagy van valami keretrendszer ehhez?

0

Miért nem tudok a blogomra (blogspot) beilleszteni facebook Like boxot, hogy az facebook oldalát is lájkolhassák? Mikor kéri a hozzáadni kívánt URl címet, folyton azt írja ki hogy sérült, arra a kódra amit a Facebook kiad.

1

Hogy kell ezt megcsinálni?

A weboldalamra szeretnék feltenni egy képet:
<img src="trombita.jpg"> de csak egy kis képkockát mutat(ami
nem a kép) mit rontottam el?

5

Hogy lehet weblap szinten kikapcsolni a chrome beépített zenelejátszóját?

Szeretnék mp3-at letölteni weblapomról, de a chrome mindig lejátssza.
Más weblapokon láttam, hogy simán letöltöm, forrást nézegetve nem jöttem rá miben más...

3

Mit tehetnék még a weboldalamra? Kevesen látogatják, pedig szerintem elég jó cuccok vannak rajta. Mondjátok meg őszintén mi nem jó, vagy zavaró az oldalomon. :D

Valami értelmeset és hasznos tippet szeretnék.Nem nagy hülyeségeket.Idézetek és horoszkoppok kizárva.Azt akárhol találhatnak és én nem élvezem.Gondoltam teszteket, de azt egy az egyben le kell másolni, és hát az is elég szánalmas szerintem ha 'lopok' más oldalról.Szerintetek?
Itt az oldal:

3

Kategória-cím kitörlése hogyan?

http://b275.wordpress.com/category/uncategorized/ - van ez a blog. Ezt a szöveget: Uncategorized kategória bejegyzései - hogyan tudom eltüntetni?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!