Találatok a következő kifejezésre: Ékezetes aldomain beállíthatok egy (1 db)

Ékezetes aldomain nevet beállíthatok egy régi, nem ékezetes domainemnek is, vagy ehhez speciálisan kell a domaint lefoglalni?

Legjobb válasz: igen és nem, vagy ki tudja... az, hogy be tudsz-e állítani ékezetes domain-t vagy aldomain-t, attól függ, hogy a DNS fel van-e készítve a dologra, ha nincs, akkor kell keresned egy másik DNS-t ami ezt tudja, és átvinni oda a domaint. Bõvebb felvilágosítást csak a DNS gazdája tud adni.

igen és nem, vagy ki tudja... az, hogy be tudsz-e állítani ékezetes domain-t vagy aldomain-t, attól függ, hogy a DNS fel van-e készítve a dologra, ha nincs, akkor kell keresned egy másik DNS-t ami ezt tudja, és átvinni oda a domaint. Bõvebb felvilágosítást csak a DNS gazdája tud adni.
Tulajdonképpen nincsenek is ékezetes domainnevek, hiszen csak angol karaktereket lehet használni domain névben. Ennek megoldására néhány éve kitalálták, hogy egy bizonyos angol karakter-sort a böngészõprogram ékezetesként jelenítsen meg. Egyfajta dekódolás/átkódolás. Most is látsz ékezetes betûket a válaszomban, pedig ezek a számítástechnika alapját képezõ kettes számrendszer 0 és 1 számjegyeibõl állnak. De a windows ezt átfordítja nekünk betûkre, hogy szebb legyen. Hasonló elven mûködnek az 'ékezetes domainek'. Próbáld ki ezt az oldalt: http://www.domain.hu/domain/szabad-e/?domain=%E9kezet&tld=hu a http://www.ékezet.hu tulajdonképpen a http://www.xn--kezet-9ra.hu, de a böngészõk ezt ékezetesként jelenítik meg. Így ha szeretnéd a http://www.ékezet.hu-t, akkor tulajdonképpen a http://www.xn--kezet-9ra.hu oldalt regisztrálod. Éppen ezért érdemes egy ékezetes domain-t ékezet nélkül is regisztrálni, hiszen a kettõ nem ugyanaz. A kérdésre visszatérve: Ebbõl a szempontból mindegy, hogy a regisztrált domained ékezetes-e vagy sem, hiszen az ékezetes is ékezet nélküli karakter-sorból áll. Remélem sikerült összefoglalnom az ékezetes domain-ek lényegét. Legalábbis én így tudom :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Van ingyenes weblap tárhely szolgáltató hirdetések nélkül?

Mert ógyebár az atw.hu és az uw.hu kihelyez az oldalad tetejére egy szemét hirdetést mindig :) Anno úgy emléxem extra.hu-n nemvolt ilyen...Szóval olyan szolgáltatót keresek ami hirdetés nélküli...van ilyen?

8

Hogy tudnám ezt megvalósítani (adatbázis)?

Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám lenne,hogy egy adatbázist szeretnék feltölteni adatokkal egy honlapon keresztül a gépemen (internet nélkül) és nem igazán tudom ,hogy hogy tudnám ezt megvalósítani
. Access-ben megcsináltam,azonban kívülről nem tudok hozzá férni az mdb fájlhoz. Van valakinek erre valamilyen megoldása ?:)

2

Blogspoton hogy tegyek zenelejátszót a blogom tetejére?

Mint például ezen az oldalon:

4

Mi a véleményetek erről az oldalfelépítésről? Illetve tudnátok segíteni?

Tegnap támadt egy ötletem a weboldalammal kapcsolatban, és hajnalban meg is valósítottam. A szövegeket csak a lipsum.com-ról másoltam, viszont a képeket már elkészítettem, minden saját. Mi a véleményetek róla?

Kérnék mellé egy kis segítséget is. Azt szeretném megvalósítani, hogyha rákattintok az egyik linkre, akkor ne egyből leugorjon valamelyik horgonyhoz, hanem szépen legördüljön. Ezt milyen javascript vagy jquery pluginnal tudnám megoldani? Vagy mással?

Itt a link: (ne tévesszen meg a klánoldal link, saját tárhelynek használom már)

16

Hol találok ingyenes tárhelyet?

Regisztráltam a web-neked.tk-n domaint, tárhelyet keresnék hozzá ahová tudnék pakolni, lehetőleg olyan ahol nem dob rá reklámot, van ilyen?

8

Hogyan kezeljem a Hover Effects-et? Nagyon kezdő vagyok.

Nekem csak a képekhez kéne, hogy amikor ráviszem az egeret felvilágosodik, a képszerkesztésben koromhoz képest profi vagyok, csak fogalmam nincs, hogy hogy kell kezelni a CSS kódot. Semmit nem tudok erről, nekem nem bonyolult kódok kellenének csak az előbb megemlített kép effektust kéne megoldanom, de nem tudom hogy. A Hover Effects-et letöltöttem, azt sem tudom hogyan fogjak hozzá!
Ó, a második kérdésem, a CSS kód ugye a HTML kódon belül van, ugye?...csak 13 éves vagyok, soha nem tanultam ilyet, valaki segítsen! >< Nagyon-nagyon szépen köszönöm!!

1

Hogyan? Többi lent.

Sziasztok, van ez a kódom:

<form action="mailto:[email protected]" method=post>
Név:<input type=text name=nev>
<br>Email cím:<input type=email name=email>   Ha képet is szeretne küldeni, választja ki!<input type=file>
<br><textarea name="szoveg" rows=20 cols=120>
Kattintson ide.A választ majd az email címére küldjük!
</textarea>
<br><input type=submit value="Elküld"></a> <input type=reset value="Adatok törlése">
</form>

És azt kéne, hogyha bele kattint a textareaba akkor a szöveg(ami benne van"Kattintson ide.A választ majd az email címére küldjük!)eltűnjön, és ha ki kattint belőle, akkor a szöveg megint ott legyen.

És csak akkor tudja elküldeni az emailt, ha kivan töltve a Név,Emailcím mező is.

7

Hogy tudom megváltoztatni atw-n az oldalam URL-jét, hogy ne valami. Atw.hu legyen hanem valami220. atw.hu?

1

Milyen a blogom? Megéri folytatnom?

Ne csak a desinget írjátok le (az tudom, hogy nem olyan jó), a történet értékelésére is kíváncsi lennék. :)

6

Ha készítek egy hónap múlva egy WEB lapot, akkor ha az ott szereplő fő menükre akarok hivatkozási linkeket készíteni, akkor azt hogyan kell elkészíteni?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!