Találatok a következő kifejezésre: Ékezetes aldomain beállíthatok (1 db)

Ékezetes aldomain nevet beállíthatok egy régi, nem ékezetes domainemnek is, vagy ehhez speciálisan kell a domaint lefoglalni?

Legjobb válasz: igen és nem, vagy ki tudja... az, hogy be tudsz-e állítani ékezetes domain-t vagy aldomain-t, attól függ, hogy a DNS fel van-e készítve a dologra, ha nincs, akkor kell keresned egy másik DNS-t ami ezt tudja, és átvinni oda a domaint. Bõvebb felvilágosítást csak a DNS gazdája tud adni.

igen és nem, vagy ki tudja... az, hogy be tudsz-e állítani ékezetes domain-t vagy aldomain-t, attól függ, hogy a DNS fel van-e készítve a dologra, ha nincs, akkor kell keresned egy másik DNS-t ami ezt tudja, és átvinni oda a domaint. Bõvebb felvilágosítást csak a DNS gazdája tud adni.
Tulajdonképpen nincsenek is ékezetes domainnevek, hiszen csak angol karaktereket lehet használni domain névben. Ennek megoldására néhány éve kitalálták, hogy egy bizonyos angol karakter-sort a böngészõprogram ékezetesként jelenítsen meg. Egyfajta dekódolás/átkódolás. Most is látsz ékezetes betûket a válaszomban, pedig ezek a számítástechnika alapját képezõ kettes számrendszer 0 és 1 számjegyeibõl állnak. De a windows ezt átfordítja nekünk betûkre, hogy szebb legyen. Hasonló elven mûködnek az 'ékezetes domainek'. Próbáld ki ezt az oldalt: http://www.domain.hu/domain/szabad-e/?domain=%E9kezet&tld=hu a http://www.ékezet.hu tulajdonképpen a http://www.xn--kezet-9ra.hu, de a böngészõk ezt ékezetesként jelenítik meg. Így ha szeretnéd a http://www.ékezet.hu-t, akkor tulajdonképpen a http://www.xn--kezet-9ra.hu oldalt regisztrálod. Éppen ezért érdemes egy ékezetes domain-t ékezet nélkül is regisztrálni, hiszen a kettõ nem ugyanaz. A kérdésre visszatérve: Ebbõl a szempontból mindegy, hogy a regisztrált domained ékezetes-e vagy sem, hiszen az ékezetes is ékezet nélküli karakter-sorból áll. Remélem sikerült összefoglalnom az ékezetes domain-ek lényegét. Legalábbis én így tudom :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan lehet olyat, hogy ha tekerem le a weboldalamat akkor az oldalak is menjenek le?

http://onlinefilmek.x3.hu/

7

Van egy blogom, viszont nem tudom hogyan kéne rendszeres olvasókat szerezni hozzá. Tudnátok ebben segíteni? Ja és itt az elérési cím: www.vicckatona. Blogspot.hu

5

Nagy baj ha weboldalkészítéshez egy könyvből írom ki az összes információkat?

2

Ezen a kódon mit írjak az if-be, hogy egy bizonyos pont után megkapja az adott funkciót?

Kommentbe van a kód
Köszönöm a válaszokat!

1

ATW-n a MySQL adatbázis tárhelye korlátlav vagy az is beletartozik az 500Mbytos fájlforgalomba?

Mert nem írnak semmit csak, hogy SQL elérés
Kösz a válaszokat.

2

Hol lenne érdemes oldalt indítani?

Nemrég lett egy jó ötletem hogy mivel tölthetném a szabadidőmet, először csak hobbi szinten csinálgattam, megfordult a fejemben hogy oldalt csináljak neki de el is vetettem egyből az ötletet. Később megmutattam az ismerőseimnek és helyeselték hogy csináljak egy oldalt ahol megosztom ezeket. A kérdés az lenne hogy facebookon érdemesebb oldalt indítani vagy készítsek külön weblapot neki?.(az ötletet nem szeretném megosztani)
Nem kritikát kérek, légyszives csak normális válaszokat küldjetek.

5

Youtube-on hogy engedelyezzem a mobilrol valo megtekintest?

Latom, hol kell, de nem engedi legorgetni. Amugy bocsi rossz a tema. :) Egy zenes anime videot szeretnek feltolteni! Valaki segitene?!

1

Mit szóltok a weboldalamról? Mivel bővítsem még?

http://vidlink.ucoz.hu

17

ATW-n, hogy lehet honlapot csinálni?

Csak azért mert láttam milyen jó honlapot lehet ott csinálni, a toplistában láttam.
De én nem tudom, hogy kell elkezdeni, mert nem találom sehol.
Kösz a válaszokat.

6

Az ATW-n van a COPYRIGHT mező azaz oldal szerzői jog adatai. Abba mi kerülhet?

Nem kérek negatív kommentet, értek a PHP és HTML-hez.
Azt szeretném tudni, hogy ide mi kell.
Kösz a válaszokat.

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!