Találatok a következő kifejezésre: Éjszaka sokszor mert (8 db)

Éjszaka sokszor felkelek mert zsibbadnak a kezeim, és fájnak! mitö van ez? az oldalamon alszom mert az a legcélszeröbb de mostmár az sem jo, a kézzsibbadás meg fájdalom miatt. mit csináljak?

Legjobb válasz: Szia! Engem is érdekelne a válasz,mert ugyanezzel küszködök! Minden éjjel arra ébredek,hogy zsibbadnak a kezeim!

Szia! Engem is érdekelne a válasz, mert ugyanezzel küszködök! Minden éjjel arra ébredek, hogy zsibbadnak a kezeim!
Ez nálam is így volt, szinte mindenem pillanatokon belül elzsibbadt. Azért van, mert az erekben megnõ a nyomás.Lehet a vizesedéstõl és lehet, hogy a baba is nyom pár ideget. Sajnos nem nagyon tudtam ellene tenni semmit, mert a masszírozás sem segített.
Azt olvastam tegnap a neten, hogy ha zsibbad a kezünk akkor magasabban kell lennie mint a szivünknek, azt nem irták mintöl van, nekem napközbe szokott hát akkor megoldhato hogy föltegyem, de alvás közben nem tudom mit kéne tenni, ha lehet-e egyáltalán.34 hetes kismama.
Sziasztok!!!én 32 hetes vagyok én is ezzel a gonddal küszködök.Én már voltam végette szívorvosnál is, de minden ok.Sokszor olyan zsibbadás van az ujjaimban, hogy aludni sem tudok, mert nagyon fáj.Kb 1 hete még napközben is kínoz.Én azt a magyarázatot kaptam hogy a víz nyomja az idegeket az ujjakban, és ettõl zsibbadnak.És mikkor aluszunk akkor a vese mûködés lelassul, így a víz tovább van a szervezetbe, és nemtud kiürülni.Én mikkor még nem szedtem a magne B6, éjjel még az izomgörcs is elkapott, az ujjaimban , meg a lábamba.De most megszünt.Neked a lábaid nem dagadnak? Boldog babavárást mindenkinek!!!!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.kicsit megnyugtató hogy nem vagyok egyedül ezzel.én 24 hetes vagyok, és nem dagad a lábam, (még most).Boldog babavárást mindenkinek!
Szia az elõzõ válaszoló vagyok.Az még jo ha nem dagad a lábad.Nekem is a 24 héttõl zsibbadnak az ujjaim.Nyugodj meg, szerintem nem lehet az ujjzsibbadással semmit csinálni.Nekem is a lábdagadás a 28 héttõl van.
azt mondta a védõnõ, hogy a zsibbadás, izomgörcs a magnéziumhiány miatt van.

Egy hét mulva lesz négy honapos a kis fiam adhatok neki éjszakára mildipépet? Vagy valamilyen más pépet mert sokszor felkel ejszaka enni

most tápszert kap mert kéthonapos korába már kezdet elmenni a tejem még este meg tudom szoptatni vagy kétszer

Legjobb válasz: Szia! Én is 4 hósan adtam neki elõször Milupa vaníliás tejpépet. Az nagyon fontos, hogy elõször ne vacsira add neki, hanem délelõtt, mert ha esetleg fájna tõle a pocija, ne az éjszakátok menjen rá.

Szia! Én is 4 hósan adtam neki elõször Milupa vaníliás tejpépet. Az nagyon fontos, hogy elõször ne vacsira add neki, hanem délelõtt, mert ha esetleg fájna tõle a pocija, ne az éjszakátok menjen rá.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszotokat akkor reggel majd adok neki
Ha már legalább egy hétig kapta a babád délelött és nem okozott gondot ( székrekedés, pocifájás) akkor nyugodtan add estére. Én is adom a manómnak pár napja esténként.

Mért nem alszik már éjjel is jol? 3 honapos kora ota áttalussza az éjszakát, de kb.1, 1, 5 honapja nem, hajnalba sokszor ébred, forgolodik, nem éhes, nem a kaja miatt. De akkor mi lehet az ok?

fogai már van 6.még mindig okozhatná fogzás?pedig uj fogakat nem látok jönni,pár napja bujt ki kettö.6,5 honapos

Legjobb válasz: fiam 6honapos miota megszületett átalussza az éjszakát 19-7ig kb.egy ideje õ is megriad szenvednek a melegtõl

fiam 6honapos miota megszületett átalussza az éjszakát 19-7ig kb.egy ideje õ is megriad szenvednek a melegtõl
Ez egy ilyen idõszak, ki kell bekkelni. Mozgásfejlõdés+meleg+lehet fogzás is. Kitartás! Hamarosan el fog múlni!

7 hós babám azért nem alszik éjszaka mert állandóan keresztbe fordul, izeg-mozog a kiságyba és sokszor "beszorul". Tehetek valamit hogy ne csinálja ezt és ne keljen fel óránként emiatt?

Legjobb válasz: Nekem ugyan ezt csinalta a 4 hos aprosagom. A doktorno azt mondta hogy tekerjek fel egy furdolepedot es bolcso alakba rakjam a popsia ala. A ket kis kezenel van a vege. Amiota igy van nem tud elfordulni we vegigalussza az ejszakat.

Nekem ugyan ezt csinalta a 4 hos aprosagom. A doktorno azt mondta hogy tekerjek fel egy furdolepedot es bolcso alakba rakjam a popsia ala. A ket kis kezenel van a vege. Amiota igy van nem tud elfordulni we vegigalussza az ejszakat.
Szia! Az én babám 5 hónapos és mi is ezzel a problémával küzdünk. Mára már rendeszeresedett, hogy éjjel többször felébred, mert vagy keresztbe fordul, vagy átfordul, vagy a fejét nyomja az ágyhoz... Mivel õ hason alszik, nem lehet "kiékelni". Szívesen vennék én is tanácsokat...
Azt hittem, az utolsót én irtam...Szintén 5 hós hasonalvó a bébi, és egész éjszaka vándorol.Szerencsére nem kel fel, vagy visszaalszik, mert nyöszörgést hallok.A lényeg, hogy túrázik egész éjszaka, és reggel jön a meglepi, hogy hol van.....
4hós babám is egész éjjel kúszik, mint egy kommandós. Hajnalban arra kelek, hogy csattog a feje a kiságy végében:) örüljünk, hogy ilyen kis aktívak, tuti nem lesz gond a mozgásfejlõdéssel!
Ha van szoptatós párnád, esetleg azt a rács mellé rögzítheted. Igaz, hogy így kisebb a helye és csak az egyik oldalon van, de a másik oldalon talán a rácsvédõ segít. Én is most kísérletezek, hogy megakadályozzam az éjszakai vándorlást :)
Szia! Én azt csináltam hogy a kiságy egyik felébe tettem hajtogatva takarót, a mási felébe egy hosszúkás plüssállatot így kisebb a helye és nem tud elfordulni. Születése óta így csináljuk. Volt 1-2 nap hogy elvettem ezeket mert már elég nagynak gondoltam de vissza kellett tenni mert teljesen keresztbe fordult reggelre és nem aludt olyan jól. Három hónapos baba anyukája

Két óvodás gyermekemmel sokszor egész éjszaka fent vagyok, mert betegek, másnap a munkahelyen alig lézengek a 12 órás mûszakjaim alatt, jogosan várja a munkahely, hogy a nagyszülõk mindig elvállalják a beteg gyereket?

Mindkettõnél dolgoztam amint két évesek lettek bölcsõdébe mentek és soha nem mentem táppénzre velük.Egyik gyermekem tartós beteg, sok probléma van, autoimmun beteg. Kolléganõim szemrebbenés nélkül mennek táppénzre a legkisebb náthájukkal és a gyerekeikkel is, tõlem viszont elvárás, hogy mivel a szüleim közel laknak és mindig elvállalták a beteg gyerekeimet, hogy ezentúl is megtegyék. Sajnos már nem a régiek, betegesek és kérték, hogy ezután a legvégsõ esetben szóljak már csak. Hogy értessem ezt meg a munkahelyemen?

Legjobb válasz: Beteg a gyerek, táppénzen vagy, pont. Ha nem noname helyen dolgozol, ebbõl nincs gond.

Beteg a gyerek, táppénzen vagy, pont. Ha nem noname helyen dolgozol, ebbõl nincs gond.
Nem kell magyarázkodni. Fõnök, hívtak az oviból, beteg a gyerek, hazamegyek. Majd hívlak, hogy mi volt a dokinál és várhatóan mikor jövök. Ennyi. Ha nagyon érdeklõdik, mond meg hogy a szüleid most nem tudnak rá vigyázni. De amúgy semmi közük hozzá. Nem kell körmondtokban magyarázkodni, semmi rosszat nem teszel.
Tudod aki füzet az parancsol az hogy elvárják hogy a nagyszülö vigyázon rá ezvan. A mai világba nemlehet a fönökkel vitatkozni ha igazd van ha nincs akkor mehet az ember ahova akar

Szeretnék minden jót megadni a szervezetemnek és felerősíteni egy kicsit magam, mert most lesznek majd a vizsgáim, és sokszor lesz úgy hogy a tanulás átnyúlik az éjszakába szerinted?

1szelet barnakenyér, 1db f?tt tojás, 2szelet sajt, uborkaszelet és 1 paprikaszelet

Legjobb válasz: Jól teszed! a csokit el ne felejtsd!!! az sokat segit a koncentrálásban is,meg nyugtat is. Szehetsz multivitamint is,az se árt iylenkor

Jól teszed! a csokit el ne felejtsd!!! az sokat segit a koncentrálásban is, meg nyugtat is. Szehetsz multivitamint is, az se árt iylenkor
SZUPER! tedd el fagyazd le késöb jól jön az
A kérdező hozzászólása: Én úgy gondolom, ha nem kel fel, nem éhes. Ezért nem is gondoltam még rá, hogy kipróbáljam ezt. De nem szokna rá? Így viszont az éjszaka lefejt tejet neki adom másnap este pótlásnak, mert akkor már elégedetlen a kiszipkázott tej mennyiségével. Szerintetek mennyi tejem lehet este, ha éjszaka 3-kor 140-et fejek? A fele? Van valakinek tapasztalata? Azért kérdezem, mert én úgy tudom, hogy ha eleget evett a baba akkor mosolygós és elégedett. Én este csak szopival nem tudom ezt elérni.
Én is fejtem éjjelente, mert a babám nem kel fel éjszaka enni. De jobban elfáradtam, mint ha szopizott volna, pedig ugyanannyi idõ alatt jött le a tej, mintha a baba szopott volna. De kipróbáltam, hogy éjjel, mikor én magamtól felkelek mondjuk inni, kivettem a babát az ágyából-nem kelt fel-és mellre tettem, és álmában kiszopizta mindazt, amit ki kellett volna fejnem. És fel sem ébredt hozzá! Te nem próbálod ki? Ha úgyis felkelsz...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Kézi aventes mellszívóval fejek, és most nagy sikerélményem van, mert 140 ml-t fejtem. Igaz mindez 40 perc alatt. De a szoptatás maga is kb. 30-35 perc, pedig nem is alszik be. Félek, hogy nem ürítené ki jól, ha csak 5-10 percig hagynám mellen. Mindig félek, hogy nincs elég tejem, mert az elsõ hónapban csak 100 grammot nõtt a baba. Nem indult be normálisan a tejtermelés. Bár már csökkentem a tápot, felkelek éjszaka, fejek, és azt kapja nagyrészt pótlásnak köv. este.
Azt nem írta a kérdezõ, hogy mivel feji le a tejet. Nekem is 5 perc alatt jön 200 ml, de mellszívóval. Ha netán kézzel fejnék akkor lehet lenne egy óra is mire ilyen mennyiség lenne. Mondjuk én nem pakolom tele a fagyasztót vele, mert úgysem fogok több 10 litert elhasználni fõzelékbe.Hanem odaadom más babának, akit az anyukája nem tud szopiztatni.
Nekem is fejnem kellett, hiába aludta át az éjszakát, mert én sem bírtam ki reggelig. Nekem fél óra alatt a kettõbõl 400 ml körül jött le annak idején. Már nem volt helyem a fagyóba:) mert tele volt tejjel. De én mindíg teljesen kifejtem mindíg, ennek is köszönhetõ ez a mennyiség.
Miért adsz neki pótlást, ha van mit lefejned? Nekem éjjel tele lesz a mellszívóm, 150ml, de még lenne több is, ha kiönteném, és folytatnám-egy mellbõl szopizik. Fél óra az sok... nekem kb.5perc alatt lejön.
a második vagyok azt akartam még hozzáfûzni h nem biztoas hogy annyi van ám benne amennyit kifejsz!! Én pl. mint irtam alig tudok fejni de a lányom simán megeszik 180-200at is a mellembõl mindössze 5 perc alatt!!! Szóval akárki akármit mond, a babák a legjobb mellszívók:) )
Ez szerintem baba függõ. Az én fiam 7 hetes és egy szopizással kiüríti majdnem a cicit(200-250 ml), úgyhogy õ biztos elégedetlenkedne, de lehet a te babádnak kevesebb is elég.De ha úgy látod még éhes töbször tedd cicire hátha szaporodna a tejcsi. Nekem is csak hajnalban kel, ezért éjjel én is fejek.
fél óráig kell fejned?? én 10 percnél tovább tuti nem bírnám, pláne hajnalban...gratulálok a kitartásodhoz. De egyébként 110 ml az nagyon jó. Nekem mondjuk nem kell hozzápótolnom, de csak 30-40 et tudok fejni (bár már nem fejek mert rábízom magam a lányomra:) )
Az elõzõ válaszoló vagyok. Valószínûleg nem éhes, ha nem kel fel, az enyém sem, gondolom... Ez egy kicsit önzõ hozzáállás részemrõl, hogy inkább megszoptatom, minthogy fejjek. De mégis eszik éjszaka, ha megkínálom, akár hajnal 1-kor, akár 4-kor keltem (mint ma hajnalban is). Nem szokott rá, hogy felkeljen, mert ha nem szoptatnám, aludna reggelig. Ezt már kb 2 hónapja csinálom. És nem mellesleg fejéssel soha nem tudtam annyit kihozni a cicimbõl, mint mikor evett. Egy próbát megér szerintem, ha nem eszik, akkor hagyjad. De te tudod, mi jó nektek.

Amelyik baba hasfájós annak állandóan fáj a hasa vagy csak valamikor mert az enyém éjszaka nyugodt nappal meg sokszor sír nem tudom mi lehet a baja. Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Az én nagyobbik fiam nagyon hasfájós volt. Teleszopizta magát, majd evés után fél órával kezdte a sírást. Napközben elég sokat sírt, viszont az éjszakákat igen kicsi korától kezdve végigaludta.

Az én nagyobbik fiam nagyon hasfájós volt. Teleszopizta magát, majd evés után fél órával kezdte a sírást. Napközben elég sokat sírt, viszont az éjszakákat igen kicsi korától kezdve végigaludta.
Nem mindig sír. Enyém evés után fél órával kezdte. Infacol bejött, meg pocisimi, ölelés...
Ha a hasához emelgeti a lábát, vagy megfesziti magát, akkor a hasa fáj.
Az enyém általában este 5-kor kezdte a mûsort, és 10-11-ig tartott, nappal nem fájt neki annyira.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!