Találatok a következő kifejezésre: Éjszaka ha vagy ha nappal (24 db)

Éjszaka ha szoptattok vagy ha nappal egyedül vagytok (a beszélgetésen kívül a babóhoz) a szoptatáas alatt szóljon a zene vagy vmi hogy ne legyen az a nagy csend?

Legjobb válasz: Szia! Igaz nekem még nincs babóm,de olvastam egy nagyon jó cikket ezzel kapcsolatban.Arról szólt,hogy az éjszakai szopizás alatt nem szabad szólni a babához,és a fénynek is minimálisnak kell lenni.Nappal pedig pont a fordítottja,zene,beszéd,fény!Ezzel majd egy idõ után meg fogja tudni különböztetni az éjzakát a nappaltól,és éjjel többet fog alcsizni:-)

Szia! Igaz nekem még nincs babóm, de olvastam egy nagyon jó cikket ezzel kapcsolatban.Arról szólt, hogy az éjszakai szopizás alatt nem szabad szólni a babához, és a fénynek is minimálisnak kell lenni.Nappal pedig pont a fordítottja, zene, beszéd, fény!Ezzel majd egy idõ után meg fogja tudni különböztetni az éjzakát a nappaltól, és éjjel többet fog alcsizni:-)
Nagyon igaza van az elõttem írónak, én is így csinálam. Éjszaka a legkisebb zaj és fény kíséretében szoptattam, sokszor elég volt csak az utcai lámpa fénye ahhoz, hogy valamit lássak. Már egy hetesen is simán tudta a fiam, hogy mikor van éjszaka, simán vissza is aludt azonnal, egy hónapos kora óta pedig magától átalussza az éjszakát. Nem szoktattam erre, meg semmi. Nappal viszont sokszor énekeltem neki miközben szopizott, vagy ment valami zene.
Nappal nyugodtan szóljon bármi, éjjel én is a csend híve vagyok. Ha éjjel fekves zoptatsz, akár még el is bóbiskolhatsz :)

Ha valóban bekövetkezne a világvége akkor milyen időben történik meg? Nappal, éjszaka délután vagy délelőtt?

Sokan csak azt mondják, hogy jön a világvége, de id?t nem irnak csak dátumot.

Legjobb válasz: Körülbelül este 8-ig leszek a kocsmában. Amikor onnan hazaérek, megvacsorázom és utoljára megdugom az asszonyt. Erre abban az állapotomban kb. másfél óra elég is lesz, tehát fél tízkor már indítom is az üstököseimet, amelyek közvetlenül éjfél elõtt, 23.55-kor fognak becsapódni. Így nyugodtak lehettek, mindenki nyer majdnem egy teljes napot, és ha nem paráználkodik este, akkor álmában éri majd a tragédia. Az egyetlen védett hely a helyi vöröslámpás ház lesz, én is oda fogok menekülni, és az összes túlélõ prostit megdugom, hátha másnapra is tervez valaki egy világvégét. Azt meg már lehet, hogy én sem élném túl.

Körülbelül este 8-ig leszek a kocsmában. Amikor onnan hazaérek, megvacsorázom és utoljára megdugom az asszonyt. Erre abban az állapotomban kb. másfél óra elég is lesz, tehát fél tízkor már indítom is az üstököseimet, amelyek közvetlenül éjfél elõtt, 23.55-kor fognak becsapódni. Így nyugodtak lehettek, mindenki nyer majdnem egy teljes napot, és ha nem paráználkodik este, akkor álmában éri majd a tragédia. Az egyetlen védett hely a helyi vöröslámpás ház lesz, én is oda fogok menekülni, és az összes túlélõ prostit megdugom, hátha másnapra is tervez valaki egy világvégét. Azt meg már lehet, hogy én sem élném túl.
A világvége nem túl lokális jelenség lesz, az egész bolygó megszívja. Tehát lesz akkor nappal is, az átellenes oldalon éjszaka is ugyanakkor. A délelõtt és a délután ugyanúgy megtalálható lesz a nappali oldal megfelelõ részein az adott idõpontban. A kérdést gondolom arra értetted hogy kis egoista éned hol fog állni a Föld felszinén a naphoz képest épp akkor.
Jövõ idõben.
Amíg van nappal, éjszaka, délután, délelõtt, addig nem lesz világvége.
Te most szívatsz minket ugye, kérdezõ? Kizárt, hogy bárki épelméjû ember ilyen kérdéseket tegyen fel...
A kérdező hozzászólása: igen arra értem. illetve hogy fogunk-e látni abban a pillanatban valamit ha eljött a világvége és mennyire gyorsan fog lezajlani pl. nálunk itt Mo-n.
Ha keresztény vagy, akkor neked inkább a Bibliát említem például.. A Biblia tisztán megírta, hogy a világvégét senki sem tudhatja pontosan, egy ember sem, hogy mikor fog bekövetkezni..csak az Isten..Mert õ a kezdet és a vég! Az alfa és az omega! Azt a napot és azt a percet csak õ tudhatja, hogy mikor lesz ennek a világnak vége, amit egyszer õ még régesrégen megteremtett.. szóval te ilyet ne kérdezz egy embertõl, mert egy ember nem fogja neked megmondani ezt, ha mond is valamit, hagyd figyelmen kívül, mert nincs igaza, nem õ a teremtõ:) .. olvass Bibliát, mert a világvégének a jeleit azért tudhatják az emberek is, amibõl következtethetsz rá, hogy közeleg.. de azt el nefelejcsd ami az embernek 1000 év, az az Istennek 1 nap :) mert az Idõ az Úr hatalmában van ! / Máté evangéliuma 24. fejezet a Bibliában írja le legjobban a világvégét, nem pedig ezek a maja jövendölések.
Mondom hogy 23.55-kor lesz, higgyetek nekem. Mondtam már ennek az evangéliumi Máténak is, de nem hiszi el. Csak azt hajtogatja, hogy senki nem tudhatja. Pedig én tudom. És ha továbbra is ilyen butaságokat írkáltok, elõrehozom a dolgot mára.
Nos a világvége biztosan bekövetkezik az elkövetkezendõ 10 milliárd éven belül. A pontos napszakot megadom, de csak neked és kérlek ne is terjeszd. Képzeld csak el mekkora problémát okoz, ha kiderül ez az idõpont. Nos a kért idõpont Budapesten délelõtt 11 óra 27 perc 42.7897 másodpercében fog bekövetkezni, és az idõtartama 0.00042 másodperc lesz. Szerencsés vagy, hiszen az érzékelõ szerveid, idegpályáid, agyad reakcióideje ennél lényegesen nagyobb, tehát se fájni nem fog, se észrevenni nem fogod ... és kapsz egy aranykulcsocska díjat a kérdésedért :P maci

12 éves vagyok. Nagyon tetszik a Border Collie, csak nem tudjuk mennyire zajos éjszaka, ha egy nap nem tudjuk elvinni sétálni akkor tényleg szétszedi apu kertjét/füvét. Lakásba lehet-e tartani, vagy ott is rosszalkodik?

Legjobb válasz: A Border collie nem rosszalkodik. Csak levezeti az energiáit hogy ha ti nem vezetitek le. Kezdõ kutyásnak én legalább annyira nem ajánlom mint egy pitbult..

A Border collie nem rosszalkodik. Csak levezeti az energiáit hogy ha ti nem vezetitek le. Kezdõ kutyásnak én legalább annyira nem ajánlom mint egy pitbult..
12 évesnek még csak úgy szabad kutyát venni, hogy a szülõk is vállalják teljesen. Ha nem "rosszalkodik", akkor is lehet, a fû és a kert egy ideig megsínyli egy kölyökkutya jelenlétét. Amúgy a kutyák általában nem rosszalkodni szoktak, hanem kutya módján lefoglalják magukat .
Ez nem az a fajta, amelyik kibírja akár egyetlen napra is, hogy ne foglalkozzanak vele. Ha ezt nem tudod megszervezni, mindegy kertben vagy lakásban tartod. Megtalálja hogyan foglalja le magát, ha ti nem gondoskodtok róla.
Szia!:) Nekem is régi vágyam egy border de sajnos nem lenne elég idõm rá. Nagyon-nagyon nagy a mozgásigénye, ha nincs rendesen elfáradva (szellemileg is!) akkor akár ki is kaparhat, szét szedhet mindent. Sajnos nem csak külsõ alapján kell kutyát választani inkább a tulajdonságait kell figyelni hogy be tudjon illeszkedni a családba.
Nekünk van egy 4 hónapos kan border collienk.Játszunk vele meg minden, ha az idõnk engedi, focizni, labdázni szoktunk vele, stb...De tényleg nagyon energikus kutya, sokat kell vele foglalkozni, a lényeg hogy egy nap 3 órán át levezesse a felgyülemlett energiáit, minimum, és törõdjenek vele. (Amúgy igen, ha nem foglaloknak vele, szétszed mindent, durván...) 1 hónap alatt , szétszedte a kinti széket, lopja az almát, szétszedi a cipõmet (20ezer forintos cipõmet, kint hagytam és szépen szét is szabta.) Kiássa a virágágyást , sorolhatnám.. :D De amúgy nagyon okos, játékos, energikus kutyák, akikkel sokat kell foglalkozni.
Én is 12 éves vagyok, és van egy 5 hónapos bc-nk. :) És nem ÉN kaptam, hanem a család kapta (4 tagú család, van egy húgom, és egyébként nagyon szereti a gyerekeket a kuytus ;) ). De én nagyon-nagyon sokat foglalkozok vele. Minden nap viszem sétálni a közeli rétre és ott frizbizünk. :) Nekünk éjszaka alszik. Szóval nem zajos. A kertünket nem szedi szét, mert szinte mindig adunk neki feladatokat. De ha kirakjátok e kertbe és le se sz*rjátok, na akkor szét fogja szedni. Nagyon sok foglalkozást igényelnek, és én sem bírnám a szüleim nélkül. ;) Ha tudtok vele rendszeresen foglalkozni, akkor nem lehet gond. Ha viszont nem, akkor szerintem válasszatok más kutyafajtát. Remélem segíthettem! :)
Ne az alapján válassz, h mi tetszik, hanem h melyik a megfelelõ számodra. Egy átlagosan 10-12 évre szóló társ kiválasztásánál a külsõ nem épp a legfontosabb tényezõ.

Éjszaka, ha felkelek wc-re, nehezen tudok pisilni, mintha valami (valaki) nyomná a húgycsövemet. Ez normális, vagy csak én tapasztalok ilyet? Nappal rendesen tudok pisilni.31 hetes vagyok.

Legjobb válasz: ugy gondolom hogy a babád van olyan pozícióba hogy nyomja benn a hugycsövet vagy más szervedet.nekem is volt ilyen.

ugy gondolom hogy a babád van olyan pozícióba hogy nyomja benn a hugycsövet vagy más szervedet.nekem is volt ilyen.
32 hetes vagyok, és nekem is szokott ilyen lenni. A babánk ülõkének (vagy fejtámlának) használja a hólyagunkat. :)
Nekem is szokott lenni ilyesmi. Nagyon kell pisilni, de alig indul meg, mert mintha támaszkodna a hólyagomon a baba. Drága terhességi mellékhatás :) Üdv 28 hetes kismami

Mitől lehet, ha volt a gyereketek hasonló helyzetben, mi lett belőle? 2 évesem éjszaka, vagy hajnalban, napok óta egy órán át köhög, olyan "csholásos" módon, de egyébként semmi baja napközben sem.

Ez tart egy ideje, még volt ilyen, de az elmúlt, most újra el?jött. A doktorn? nem mond rá semmit.

Legjobb válasz: Ugyanezt csinálta a 10 hónaposom,de én nem hagytam annyiban,a végén kiderült,hogy bronchitise van.Kapott szteroidos kúpot és elmúlt.

Ugyanezt csinálta a 10 hónaposom, de én nem hagytam annyiban, a végén kiderült, hogy bronchitise van.Kapott szteroidos kúpot és elmúlt.
Szia! Nekem is volt ilyen. Minden hajnalban fél órát köhögtem. Anyu vett claritine akutot, többet nem köhögtem. Kicsiknek, 2-6 éves korig van claritine szirup. Mi nem mentünk el orvoshoz, de ezek szerint allergia lehetett. Nekem sem volt semmi bajom napközben. Jobbulást!
Szia! Az én kétévesem is ezt csinálta 2 hónapig.Áprilisban kezdte a bölcsit, addig nem igazán volt beteg, akkor hirtelen mindent hazahozott.Semmi más tünete nem maradt csak a köhögés.Hetente 2x mentem orvoshoz, mert a bölcsiben is szóltak mindig, hogy "ugat" a gyerek alvás közben.Tüdeje, torka tiszta volt és mégis.3 hete megszûnt.Õ is csak alvás közben köhögött.

Ha a baba éjszaka nem mozgolódik, hanem átalussza velem az éjszakát ez azt jelenti, hogy beállt nála a nappal-éjszaka ritmus és később is ilyen lesz, vagy ez hiú ábránd? A 28 hétben vagyok

Legjobb válasz: Nemhiszem.Szerintem csak sokszor nem ébredsz meg a rúgásokra.Amúgy most folyamatosan el van látva élelemmel,de ha kijön,akkor nincs ott a köldökzsinór,ami folyamatosan hozza a kaját.

Nemhiszem.Szerintem csak sokszor nem ébredsz meg a rúgásokra.Amúgy most folyamatosan el van látva élelemmel, de ha kijön, akkor nincs ott a köldökzsinór, ami folyamatosan hozza a kaját.
én is ezen gondolkodtam, hogy milyen ügyi kisfiam van.egésznap mozgolódik, aztán este-éjjel alszik velem :D 25hetes kismama boldog babavárást
Egyébként a baba álmában is mocorog, csak nem biztos, hogy érzed.
Hát ebbe ne éld bele magad, az elsõ gyermekem meg sem mozdult éjszaka, mindegy volt, hogy elyik oldalamon fekszem, és mégis átvirrasztottunk vele sok éjszakát. Nappal aludt mint a kisangyal, este 8-tól hajnal 5-ig meg ordított. Most 34 hetes vagyok, ma tudtam meg, hogy õ is kisfiú, vele ha egy héten egyszer átalszom az éjszakát már az jó. Állandóan mocorog, ahogy neki jó úgy én nem bírok aludni, lehet, hogy a fordítottja lesz a bátyusnak? Vagy úgy gondolja jobb ha már most felkészít az éjszakázásokra! Boldog babavárást!
Az anyaméhben szûrt fény van. Nem tudja megkülönböztetni a nappalt az éjszakától. Szabálytalan idõközönként felébred, majd elalszik. Alvása és ébrenléte váltakozik. Ugyanezt a rendszert követi megszületése után is, amíg ki nem alakul egy szabályosabb napirend nála. Az én babám is inkább éjszaka aktív, mikor én lefekszem aludni, õ felébred. De nem hiszem, hogy ez így lesz a születése után is.

Valami baja lehet a babámnak, ha az éjszakát végigalussza (9-től 6-ig), és nappal is alszik vagy 7-8 órát? Vagy ez normális? 5 hónapos

Legjobb válasz: Az én kisfiam is végigalussza az éjszakát, nappal pedig attól függ milyen kedve van, de sokszor összejön nekünk is a 6-7 óra. Szerintem nem baj. 4 és fél hós kisfiú anyuja

Az én kisfiam is végigalussza az éjszakát, nappal pedig attól függ milyen kedve van, de sokszor összejön nekünk is a 6-7 óra. Szerintem nem baj. 4 és fél hós kisfiú anyuja
dejó nektek :) nincs semmi baja, tedd össze a két kezed :) lassan jön a foga is, és ha szerencséd van, nagyon jól fogja tûrni, ha nem, akkor 1-2szer felébred majd. Többször biztosan nem :) nagyon édi baba!!!
Az enyém nappal 2* alszik és a nappali+éjszakai alvása 14-15 óra, 11 hós múlt.
Hogy én hogy irígykedek... biztos sokat tudsz pihenni... nekem azt mondták, hogy a baba eszik, alszik, amikor meglett az elsõ, már 1 hós kora után csk 2-3 órát aludt nappal, azt is 2 részletben, a 2. babám még annyit se. Most 3 és 2 évesek, de reggel 6-tól este 11-ig fent vannak, délutáni pihi nélkül is, én meg már lassan elpatkolok a fáradtságtól :D Örülj neki, hogy ilyen jó alvókája van.Addig is tudod végezni a dolgod.

Ha Tesco-ban árufeltöltő szeretnék lenni akkor azt megválaszthatom, hogy éjszaka vagy nappal megyek-e? Persze megbeszélem a "főnökkel".

Legjobb válasz: Én diákmunkásként dolgoztam ott. Alapból éjszakaira vettek fel, nem tudtam rajta változtatni, de én összesen 4 hetet dolgoztam csak. Ha állandó alkalmazott vagy, akkor bizonyára meg lehet beszélni, de az is lehet, hogy váltott mûszakban kell dolgozni.

Én diákmunkásként dolgoztam ott. Alapból éjszakaira vettek fel, nem tudtam rajta változtatni, de én összesen 4 hetet dolgoztam csak. Ha állandó alkalmazott vagy, akkor bizonyára meg lehet beszélni, de az is lehet, hogy váltott mûszakban kell dolgozni.
A kérdező hozzászólása: Bocsi nem mondtam! DIÁKMUNKÁBAN SZERETNÉM

Ha ma megjőtt, akkor 14 nappal előtte pém volt, vagy tüszőrepim? Kérlek irjatok, mert nagyon kiváncsi lennék.14 nappal ezelőtt, pozit mutatott az ovuteszt, meg előtte való nap is, de mi csak a 2. pozinál voltunk együtt, igaz, hogy már késő éjszaka.

Ezek szerint lecsuszhattunk a dologról? Még csak most kezdtem el ovutesztelni, ezért próbálom bel?ni, mikor is volt ovum.

Legjobb válasz: A 2 pozi ovutesztet sem értem, nekem vaterás van, és egyik teszt sem olyan volt , mint amiket irtok, hogy erõs csiknak kell lenni. Csak egy picit volt halványabb, mint a másik csik. Vagy vegyek drágább tesztet, amin másként látszik?

A kérdező hozzászólása: A 2 pozi ovutesztet sem értem, nekem vaterás van, és egyik teszt sem olyan volt , mint amiket irtok, hogy erõs csiknak kell lenni. Csak egy picit volt halványabb, mint a másik csik. Vagy vegyek drágább tesztet, amin másként látszik?
nehéz a kérdés, de szerintem az biztos, hogy volt pé-d, a tüszõrepedés viszont nem 100%, de nem is kizárható. Lehet, hogy tényleg késõn voltatok együtt. próbálkozzatok újra a jövõ hónapban, remélem, sikerül!
A kérdező hozzászólása: Rajta leszünk az ügyön. Köszi a választ. Most szeretnénk a két gyerekünknek egy kistesot, de nagyon várat magára. Most leszek 29 éves, az elsõt 20, 5 éves koromban szültem. Nagyon hamar össze is jõtt, a második is egybõl sikerült, na de most meg nem akar jönni. Pedig mi már nagyon várnánk a picit, a tesokkal együtt.
Peteérés elõtt 2 nappal több az esély a fogantatásra. Meg ha minden passzol, akkor is csak 30 % esély van arra, hogy elsõre összejöjjön. Sok sikert!

Igény szerinti szoptatásnál, ha a baba átalussza az éjszakát (5 hetes), muszáj felkelni fejni ha egyébként nappal kb 3 óránként eszik vagy belefér, hogy ez kimaradjon?

Nem olyan rég állt be a kereslet-kínálat, eddig több tejem volt és fejtem. Szívesen aludnék én is :) de tartok t?le,nehogy túltelít?djön. Mik a tapasztalatok?

Legjobb válasz: Dehát elõre nem fogja tudni neked senki megmondani, hogy túl fogsz-e telítõdni vagy sem.. ;) Szerintem nyugodtan feküdj le este, miután a babád elaludt, és ha éjjel érzed majd, hogy kellemetlen, felkelsz és egy picit(!) lefejsz belõle. Elõfordulhat, hogy esetleg hajnalra bekeményedik, de akkor meg tudni fogod, hogy még nem lazulhatsz és pár napig óvatosan fejned kell éjjel, hogy csökkenjen a mennyiség. De az is lehet, hogy gond nélkül beáll. Figyelj és próbálkozz.

Dehát elõre nem fogja tudni neked senki megmondani, hogy túl fogsz-e telítõdni vagy sem.. ;) Szerintem nyugodtan feküdj le este, miután a babád elaludt, és ha éjjel érzed majd, hogy kellemetlen, felkelsz és egy picit(!) lefejsz belõle. Elõfordulhat, hogy esetleg hajnalra bekeményedik, de akkor meg tudni fogod, hogy még nem lazulhatsz és pár napig óvatosan fejned kell éjjel, hogy csökkenjen a mennyiség. De az is lehet, hogy gond nélkül beáll. Figyelj és próbálkozz.
Nekem beállt.
enyi idõsen az én babám is át aludta az éjszakát és én sosem fejtem éjszaka most 5 hónapos és felkel 2-3 éjszaka és van tejem
bocs el irtam 2-3x kel fel éjszaka és van tejem
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Próbálkozunk... :)
Ezt így elõre nem lehet tudni. Én azt csináltam, hogy kb 1 hétig még felkeltem fejni, de egyre kevesebbet, aztán elhagytam. Ugyanezt tudom neked is tanácsolni, így nagyobb az esély arra, hogy megúszod a gyulladást.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!