Találatok a következő kifejezésre: Éjszaka ha vagy ha (202 db)

Hogyan fogyaszt kevesebbet egy elektromos olajradiátor ha éjszakára kikapcsolom vagy ha állandóan kis fokozaton ég?

Legjobb válasz: Akkor fogyaszt a legkevesebbet, ha kikapcsolod, újra bedobozolod és vissza viszed az üzletbe.

Akkor fogyaszt a legkevesebbet, ha kikapcsolod, újra bedobozolod és vissza viszed az üzletbe.
Én a gázkonvektorral való tapasztalatomból kiindulva tudom azt javasolni Neked, hogy menjen mindig kis fokozaton. Többszörös energialöket kell neki, ha nulláról indítod el újra.
csupán 30 kérdéssel elõtted hangzott el ugyanez... Hogy ne kelljen keresned: "Kinti állandó 0 fok esetében melyik az olcsóbb? 1; Felfûteni egy lakást egyszer 20 fokra, majd egybõl hagyni kihûlni, majd a mérési idõszak, jelen esetben egy hónap elteltével újra felfûteni, vagy 2; egyszer felfûteni és 20 fokon tartani végig egy hónapon át? A vizsgálat abból a szempontból összemérhetõ, hogy a mérési idõszak elején is és a végén is 20 fok van a lakásban. Nézzük meg a gázórákat a hónap elején, és végén! Talán nem meglepõ, de egyszer (kétszer) felfûteni olcsóbb lesz. Most nézzük meg, ugyanez a kísérlet, de egy hetes intervallummal. Ismét olcsóbb felfûtögetni. Nézzük meg 4 napnál, ismét olcsóbb, 1 napnál, ismét olcsóbb, 12 óránál, ismét, és 1 óránál ismét. Ha 1 percet vizsgálunk, akkor is. 1 mp-nél is! Tehát függetlenül a vizsgált periódustól, mindig olcsóbb felfûteni és hagyni lehûlni, mint hõntartani. Cserébe ingadozik a hõmérséklet. Egy hónapnál visszahûl teljesen, 1 napnál meg nem. 1 óránál meg már minimális a hõingadozás, esetleg pár tied fok. Nyilván a ki-be kapcsolgatással megtakarítható energia arányos azzal, hogy mennyire ingadozik a hõmérséklet. Mi ennek a magyarázata, nos egyszerû. A lakásból (bojlerbõl stb) kiszökõ energia az, amit fûtéssel pótolnunk kell. Ez az energia pedig egyenesen arányos a benti és a kinti hõmérsékletek különbségével. Tehát ha 20 fokos a lakásunk, akkor kinti 0 foknál (20 fok különbség) kétszer akkora lesz a számlánk, mint kinti 10 foknál (10 fok különbség). És milyen meglepõ, kinti 20 foknál a különbség 0 fok, a fûtési költségünk is ennek megfelelõen 0Ft lesz. A másik oldalról nézve tehát ha hûvösebb a lakás, és emiatt kisebb a hõmérsékletkülönbség, akkor kevesebb energia szökik el. Minél hûvösebb a lakás, annál kevesebb. Tehát minél jobban hagyjuk lehûlni a lakást, annál kevesebb energia szökik, annál kevesebbet kell pótolnunk, annál alacsonyabb a számla. Ezért mondják, ha 1 fokot leveszed a termosztátot, 5%-kal csökken a fûtésed. Kinti átlag téli 0 fok esetén benti 20 helyett 19 fok az 19/20= 95%. Remélem érthetõ, és okulsz! Hajrá! (Természetesen fentiek az energiamérlegre igazak, a költségek csak 100% hatásfokú energiaátalakítás esetén egyeznek meg pontosan. A tendencia viszont stimmel.)" Esetedben az olajradiátor 100% hatásfokú. Tehát olcsóbb, ha nem megy éjszaka, majd felfûtöd reggel (vagy amikor kell). Ez persze termosztátos mûködést feltételez, vagyis ne fûtsön túl, kapcsoljon le, ha már elég meleg van... A termosztát szerepét te is betöltheted...
A kérdező hozzászólása: hú ez két eltérõ válasz, köszönöm természetesen
Ha kikapcsolod, kevesebbet fogyaszt. Nincs más fütési lehetöséged? Árammal a legdrágább füteni...
A kérdező hozzászólása: egy szobát csak ezzel tudok füteni.más megoldást nem tudok

Hogyan szoktassam meg a kislányommal (3hónapos), hogy átaludja az éjszakát? Ha netán fel kel mit adjak neki tegyem cicire vagy adjak neki vizet és cumit? Kivegyem a kiságyából?

Az elmúlt este 21 óra után megetettem és felkelt éjfél el?tt.Megpróbáltam adtam neki cumit és elaludt 4:20-ig és aztán 2óra hosszat fent volt.Lehet,hogy az a baj,hogy 18órakkor fürdetem?csak néha kel fel 21órakkor.

Legjobb válasz: Szerintem még kicsi ahhoz,hogy ne egyen egész éjjel. Én legalábbis 6 hónapos koráig igény szerint adtam neki,mert éhesen úgysem tud aludni. Tedd késõbbre a fürdetést én este 8 felé ajánlanám,aztán adj neki enni és utánna tedd le.Valószínû így is felkel hajnalban majd szopizni. Várj vele addig még nem kap más ételeket,ha megkezdted a hozzátáplálást és kiadós püréket v.tejpépeket kap,akkor már lehet éjszaka vízzel v.teával helyettesíteni. Kevés baba aludja át az éjszakát,ezért ha igényli inkább szoptasd.

Szerintem még kicsi ahhoz, hogy ne egyen egész éjjel. Én legalábbis 6 hónapos koráig igény szerint adtam neki, mert éhesen úgysem tud aludni. Tedd késõbbre a fürdetést én este 8 felé ajánlanám, aztán adj neki enni és utánna tedd le.Valószínû így is felkel hajnalban majd szopizni. Várj vele addig még nem kap más ételeket, ha megkezdted a hozzátáplálást és kiadós püréket v.tejpépeket kap, akkor már lehet éjszaka vízzel v.teával helyettesíteni. Kevés baba aludja át az éjszakát, ezért ha igényli inkább szoptasd.
Talán még nem is kell, hogy átaludja az éjszakát. Nyugodtan tedd cicire ha éhes, csak vigyázz, hogy ne azon aludjon, mert akkor sosem tudod leszoktatni róla! De általában 3 hónapos kor körül kezdenek kialakulni a szokásai.
Az én kisfiam mindjárt 9 hónapos lesz, és még mindíg felkel éjszaka, van amikor kétszer is. Én szoktam neki enni adni(tápszert), de mostanában már keveset eszik éjjel. Remélem egyszer majd mi is átalusszuk az éjszakát. Úgyhogy ne aggódj, még elég kicsi a babád, szerintem etesd meg éjjel.
A szopis babákat mindig meg kell szoptani ha éjjel ébrednek, ugyanis az éjjeli szoptatás nagyon fontos a babák anyagcserefolyamatainak egyensúlyba tartása érdekében, legfõképp a szénhidrátanyagcsere egyensúlya a leglényegesebb a kicsiknél. Ezért jó az ha a szoptatott babák éjjel is mellre kerülhetnek ha ébrednek. A tejtermelés folyamatos biztosításának is fontos hogy éjjel is egyen a baba, a tejtermelésért felelõs hormon szintje éjjel a legmagasabb. Ha éjjel nincs szopi, kevesebb tej termelõdik.
Szia! Nálunk az vált be a gyerekorvos tanácsára, hogy több tejcit adjunk neki lefekvés elõtt, hát ez be is vált átalussza az éjszakát 1, 5 hónapos korától.
Szerintem ne tolj sehova semmilyen idõpontot. 6-kor eszik, 8-kor fürdés és kaja, aztán alvás. 2 óra teljen el két szopi között az a lényeg. Ja és nem értek egyet azzal aki azt írta ne hagyd elaludni a cicin mert nem tudod leszoktatni róla. Szerintem az éjszakai kaja egy teljesen más kategória. Nekünk ez egyáltalán nem okozott gondot.
Szia. Nekem a lányom 8 hónapos, de még most is e´bred éjszaka. 2x 3x.Minden éjjel.Csak cicivel alszik vissza.Nem fogad el cumit, üveget....Adj neki, emíg kéri.Még nagyon kicsi.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen mindenkinek!!! És hogyan tegyem át a fürdést késõbbre?Toljam ki az idõt mindig 30percenként?

Amióta kismama vagyok rettegek éjszaka, ha egyedül vagyok. Más is volt így? Mit lehet ellene tenni?

A férjem elég korán hajnal 4-kor megy el itthonról dolgozni, és én utána rettegek, amíg nem világosodik ki. Ülök/fekszek a sötétben, és fülelek. Már néha különböz? hangokat is hallok (mintha valaki nyitná az ajtót). Mit lehet ez ellen tenni?

Legjobb válasz: Én 20 hetes kismama vagyok és az én párom mindig éjszaka dolgozik(taxis).Ami azt jelenti hogy elmegy kb.olyan este 8-9 körül és másnap délelõtt 9-10 között jön haza:( Eleinte nagyon rosszul viseltem de mostmár megszoktam és egyátalán nem félek.Mi megbeszéltük hogy ha valami gond akad itthon velem akkor csak csörgök neki és azonnal jön.(ha tud persze).Meg hát vannak szomszédok ha baj van szolok nekik.Nekem amugy is nehéz volt mert én régebben pánikbeteg voltam:(((De szerintem ilyenen ne idegeskedj nyugodt legyél és pihenj!

Én 20 hetes kismama vagyok és az én párom mindig éjszaka dolgozik(taxis).Ami azt jelenti hogy elmegy kb.olyan este 8-9 körül és másnap délelõtt 9-10 között jön haza:( Eleinte nagyon rosszul viseltem de mostmár megszoktam és egyátalán nem félek.Mi megbeszéltük hogy ha valami gond akad itthon velem akkor csak csörgök neki és azonnal jön.(ha tud persze).Meg hát vannak szomszédok ha baj van szolok nekik.Nekem amugy is nehéz volt mert én régebben pánikbeteg voltam:(((De szerintem ilyenen ne idegeskedj nyugodt legyél és pihenj!
vagy ha nagyon egyedül érzed magad és félsz, akkor tartsál valami kisállatot, aki melletted van: hörcsög vagy hullámos papagáj...beszélj hozzájuk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Már van egy kisfiam, lassan 2.5 éves lesz. Vele is ugyanígy voltam, aztán mikor hazajöttünk a kórházból, elmúlt. Úgy látszik én egy ilyen betojós kismama vagyok. A férjemtõl kaptam paprika sprét (az ágyam mellett van), de úgy látszik ez sem segít. Kertes házban lakunk a falu szélén. Van két pulink, de õk az udvaron vannak. Anyukám mindig azt mondja, hogy hajnal 4 kor már minden betörõ alszik, éjfél után járnak 2-3 óráig. Nyugodjak meg (könnyû ezt mondani). Nappal persze jókat mosolygok magamon (kínomban), hogy hogy lehetek ilyen béna.
Én nem rettegek, csak simán nem tudok aludni, ha nincs itthon a férjem éjjel. Pedig ez gyakran elõfordul, mivel 3 mûszakban dolgozok, tehát von olyan, hogy 4 éjszaka egyedül vagyok. Nem igazán tudok mit tanácsolni. Talán azt, hogy esetleg keljetek fel együtt, reggelizzetek, integess neki az ablakból, utána bújj vissza az ágyba egy jó könyvvel, vagy tegyél be valami jó filmet. Hátha elbóbiskolsz rajta. És még mielõtt valaki megkövezne a reggelizõs ötletemért: 21 hetes vagyok, még dolgozom. 6ra járok, 5kor megy a buszom, 4kor kelek reggelente. Mindig van idõm reggelizni, sõt, ha a férjem is délelõttös, akkor rendes reggeli van nálunk, pl. rántotta, bundás kenyér, virsli, tükörtojás, melegszendvics... stb. Van rá idõm, mert akarom, hogy legyen. És sokkal jobban indul így a nap.
Na én azóta vagyok igy mióta megszületett a lányom.A férjem ha éjszakás bele vagyok betegedve, áll(((((Jó lenne valami jó tanács nekem is, bocsi hogy nem tudtam értelmes választ adni.
A kis állat tartása jó ötlet, bár én akkor már kutyát javasolnék. Igenis, lakásba is. Vannak kis testû, de energikus kutyák. Nekem lakásban volt foxim. Igazi házõrzõ. Most családi házban lakunk, 21 hetes kismama vagyok, vizslánk van, és a tavasszal szerzünk mellé valami jó nagytestû házõrzõt is. Amúgy a lakás témához visszatérve, igazi gyakorlás lehet a babára egy kis kutya. Hisz legalább annyi figyelmet és törõdést igényel, plussz bármelyik kismamának jót tesz az a napi 4-5 séta amit egy ilyen kis állat igényel.
Nem vagy egyedül! Én is rettegek egyedül (reggel nem, de ha éjszakás, akkor igen). Sajnos nincs mit tenni, én legalábbis még nem jöttem rá a megoldásra. :( Nehezen alszom el, s akkor is csak úgy, ha szól a tv, vagy ha nem is konkrétan szól, fényt ad, és ez már elég! Kisállat témában csak azt tudom mondani, hogy a mi kutyánkat nem nagyon érdekli, ha nagyon fáradt, megy és lefekszik aludni, és reggelig húzza a lóbõrt!


Babátok magától szokott le az éjszakai evésröl vagy ti szoktattátok le? Ha ti, akkor milyen módszerrel? 5 és fél hónapos tápszeres kislányom 1-szer max.2-szer kel fel éjszaka enni. Még csak tízóraira ismerkedünk zöldségekkel.

Próbálram cumit; vizet de ezektöl nem alszik vissza. Itta a vizet,de sírt,aztán kiköpdöste,viszont a tejtöl megnyugodott és azonnal visszaaludt.Nem gond felkelni hozzá,csak attól félek hogy ez késöbb lesz gond-rossz szokás.

Legjobb válasz: 9,5 hónapos a fiam ,többször kel éjjel. Szopizik mondjuk, d eszem ágában sincs vizet vagy teát adni neki. Ha jön a foga még gyakrabban fog kelni.....

9, 5 hónapos a fiam , többször kel éjjel. Szopizik mondjuk, d eszem ágában sincs vizet vagy teát adni neki. Ha jön a foga még gyakrabban fog kelni.....
2 hónapos kora tájékán szoktattam le õket az éjszakai kelésekrõl. Ha felébredtek, csak teát adtam nekik. Nem gyújtottam villanyt, és nem is vettem ki az ágyából õket. Néhány napig sírtak egy kicsit, de azután végig aludták az éjszakát.
Ha a tejtõl nyugszik meg, akkor add azt! Szinte minden kisbabás ismerõsöm adja még ebben a korban az anyatejet, tápszert. Az én 3 gyermekem is sokáig evett éjjel is.
Mintha én írtam volna 3 választ. Ugyanez a helyzet, egy éjszaka minimum 5 kelés van és minden alkalommal kap még cicit is. Nem mindig eszik van, hogy csak cuclizik de mivel 3 foga jön egyszerre és ezzel megnyugszik hát adok neki. Eddig még egy éjszakát se aludt végig.
A kisfiam 8 hetes korában magától leszokott az éjszakai evésrõl.
Mindaketten egyszerre aludták át az éjszakáz 10 hetesen.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat.Még várok és adom neki a tejet... :)
Kitartás :) Én is megszoptattam, amikor megébredt éjjel, és nem aludt vissza a ringatástól. Szerintem csak akkor etesd meg, ha tényleg nem alszik vissza és sír. Ha nem sír, akkor ne etesd meg, inkább virassz át pár hetet. Hamar megszokja a kis gyomra a tápszert és utána azért kel. Én 13 hónapos koráig minden éjjel szoptattam, mert megszokta, aztán ringattam, de nem adtam neki, és 1 hét után már nem is kérte, ha megébredt visszaaludt. Aztán mivel hajnal fél6-kor már nem akart visszaaludni, elkezdtem neki hajnalban tápszert adni, és visszaaludt. Ebbõl is az lett, hogy gyakrabban ébredt, és ha 3 után ébredt meg, tápszer nélkül már nem akart visszaaludni. 20 hónapos volt, amikor ezt is beszûntettük, és rá egy hétre átaludta az éjszakát. Sírni ne hagyd, ringassátok felváltva a férjeddel, de ha minden kötél szakad etesd meg, majd leszoktatod róla, de az is lehet, hogy rá sem szokik :) Kitartás, egyre könnyebb lesz

Hogy tudna huzamosabb ideig aludni? Vagy lehet hogy este többet kellene ennie hogy átaludja az éjszakát? Ha igen mit csináljak hogy többet egyen?

8 hetes a kisfiam. Nappal és este is 2-2,5óránként eszik, nem sokat max 100grammot, viszont picivel több mint 5kg, tehát a súlyával nincs gond. Eddig 2x volt olyan h este 11töl hajnal 4ig aludt egyhuzamban. Nem tudom hogy szoktassam rá hogy mindig így aludjon. Éjjel felvan kapcsolva az éjjelilámpa hogy ne teljes sötétségben aludjon. Már nem sokáig birom hogy nem tudom magam rendesen kipihenni. Feszült, ingerült vagyok a fáradság miatt, és ez néha a babán is kijön

Legjobb válasz: Miért kéne, hogy ennyit aludjon? Egy ilyen kicsinek teljesen normális, hogy többször kel enni éjszaka! A túlélési ösztön hajtja. Mi lesz veled, ha már most nem bírod? Mikor jönni fognak a fogai és óránként fog kelni??? Vagy ha esetleg beteg lesz? Amikor nappal alszik, dõlj le te is. A lakás ne érdekeljen, se a fõzés. A gyermekednél egyik sem lehet fontosabb! Szedj halolajat (omega3), magnéziumot és kalciumot. Szegény Baba nem tehet semmirõl, nehogy rajta csattanjon!!!

Miért kéne, hogy ennyit aludjon? Egy ilyen kicsinek teljesen normális, hogy többször kel enni éjszaka! A túlélési ösztön hajtja. Mi lesz veled, ha már most nem bírod? Mikor jönni fognak a fogai és óránként fog kelni??? Vagy ha esetleg beteg lesz? Amikor nappal alszik, dõlj le te is. A lakás ne érdekeljen, se a fõzés. A gyermekednél egyik sem lehet fontosabb! Szedj halolajat (omega3), magnéziumot és kalciumot. Szegény Baba nem tehet semmirõl, nehogy rajta csattanjon!!!
Az enyém másfél éves koráig (?!) kelt kétóránként éjjel. Én nappal néha megkértem anyut, vigye el egy kicsit, h tudjak aludni. Mi igy vészeltük át az elsõ másfél évet. Azóta meg egy alvógép lett belõle :) (4, 5 éves).
Minek neki az éjjeli lámpa? Lehet attól is jobban felébred. És teljesen normális, ha 2, 5 óránként enni kér. Majd ha nagyobb mennyiségeket eszik, akkor többet fog bírni aludni. addig aludj nappal, mikor õ is. A takarítás megvár.
Nem feltétlenül kell egy 8 hetes gyereknek 2 óránként ennie. Azért eszik ilyen sûrûn, mert nincs tele a pocija és gyorsan megéhezik. Nálunk ekkor állt be a napi négyszeri étkezés és az éjszakai átalvás. Mindenképp sötétbe aludjon éjjel és szerintem több tejci kéne neki az én kisfiam ekkor már 150 grammokat evett meg vagy többet.
A kérdező hozzászólása: lehet h túl sokat aggódok....teljes sötétségben altassam? 2napja újra szedek Magne B6-ot..úgy jön ki rajta h sokat sír amikor mérges vagyok.. gyorsan lenyugsom, megnyugtatom, babusgatom.... elsõ baba, nehéz egyedül.apuka nem foglalkozik vele..
Minden baba más és más. Az enyém 3 óránként kelt éjszaka 1 éves koráig, és utána is kelt még egyszer 2 éves koráig enni. A tiéd ilyen sûrûn megéhezik, és egyáltalán nem kell átaludnia az egész éjszakát. Ha fárasztó, akkor legyetek egy szobában, esetleg vedd magad mellé. Kapcsold le a villanyt. Egyrészt, mert innen tudja, hogy éjjel van. Másrészt, az árnyékoktól jobban megijedhet, mint a sötétségtõl. Harmadrészt, akkor a legpihentetõbb az alvás (a felnõtteknek is), ha semmiféle mesterség fény nincs. Maximum egy konnektorba dugós izé legyen (bár nekünk ez sem volt), hogy ne kelljen kivilágítani az egész házat, hogy eltalálj a babáig. Ha fáradt vagy, nappal pihenj le, amikor a kicsi is alszik.
7. vagyok. És lefekvés elõtt sem kell többet ennie, õ tudja, hogy mennyire van szüksége, megtömni pedig úgy sem tudod.

Kérlek javasoljatok olyan fogszabályozó szakorvost, aki Budapesten TB-rendelést lát el és 18 év feletti fiatalként elfogadható áron elkészítteti az éjszakai, vagy ha nincs más megoldás a nappali fogszabályzómat. Létezik ilyen orvos?

A Stomatológiai Intézetben 380.000 Ft és állandó kell, ezt a szakvéleményt kaptam. Ezt egy kicsit túlzásnak érzem és éjszakait szeretnék. Köszönöm mindenkinek, aki hozzászól a témához.

Legjobb válasz: Ilyen sehol sem létezik !!! TB támogatásra csak akkor kapsz ha 18 éven aluli vagy, és akkor is csak úgy, ha leveszik mire betöltöd a 18-at Az éjszakai teljes árát nem tudom! De egy állandó fém 200.000ft és ebben nincs benne a havi ellátási díjak. csak akkor vágj bele ha igazán fontosnak tartod. Sok sikert!!

Ilyen sehol sem létezik !!! TB támogatásra csak akkor kapsz ha 18 éven aluli vagy, és akkor is csak úgy, ha leveszik mire betöltöd a 18-at Az éjszakai teljes árát nem tudom! De egy állandó fém 200.000ft és ebben nincs benne a havi ellátási díjak. csak akkor vágj bele ha igazán fontosnak tartod. Sok sikert!!
18 éves kor fölött sehol nem jár tb támogatás, ilyet hiába keresel. És ebben a korban csak éjszakaival semmit nem tudnak javítani a fogaidon, felesleges pénzkidobás lenne. Sajnos az árak húzósak, nekem nagyjából 400 ezer körül lesz a vége, de anno kaptam másfél milliós árajánlatot is. Na arra már én is azt mondtam, hogy túlzás. 18 éves kor fölött azért ilyen drága, mert már szépészeti beavatkozásnak számít, mint például a plasztikai mûtétek. Ha Neked azért kell, mert egészségügyi problémát jelent a fogaid kuszasága, akkor azt már 18 éves kor elõtt is látnod kellett. Ezért is van addig támogatás.

Éjszaka ha szoptattok vagy ha nappal egyedül vagytok (a beszélgetésen kívül a babóhoz) a szoptatáas alatt szóljon a zene vagy vmi hogy ne legyen az a nagy csend?

Legjobb válasz: Szia! Igaz nekem még nincs babóm,de olvastam egy nagyon jó cikket ezzel kapcsolatban.Arról szólt,hogy az éjszakai szopizás alatt nem szabad szólni a babához,és a fénynek is minimálisnak kell lenni.Nappal pedig pont a fordítottja,zene,beszéd,fény!Ezzel majd egy idõ után meg fogja tudni különböztetni az éjzakát a nappaltól,és éjjel többet fog alcsizni:-)

Szia! Igaz nekem még nincs babóm, de olvastam egy nagyon jó cikket ezzel kapcsolatban.Arról szólt, hogy az éjszakai szopizás alatt nem szabad szólni a babához, és a fénynek is minimálisnak kell lenni.Nappal pedig pont a fordítottja, zene, beszéd, fény!Ezzel majd egy idõ után meg fogja tudni különböztetni az éjzakát a nappaltól, és éjjel többet fog alcsizni:-)
Nagyon igaza van az elõttem írónak, én is így csinálam. Éjszaka a legkisebb zaj és fény kíséretében szoptattam, sokszor elég volt csak az utcai lámpa fénye ahhoz, hogy valamit lássak. Már egy hetesen is simán tudta a fiam, hogy mikor van éjszaka, simán vissza is aludt azonnal, egy hónapos kora óta pedig magától átalussza az éjszakát. Nem szoktattam erre, meg semmi. Nappal viszont sokszor énekeltem neki miközben szopizott, vagy ment valami zene.
Nappal nyugodtan szóljon bármi, éjjel én is a csend híve vagyok. Ha éjjel fekves zoptatsz, akár még el is bóbiskolhatsz :)

Hogy lesz göndörebb a hajam? Ha vizesen felcsavarom és egész éjszakára úgy hagyom, vagy ha vizesen felcsavarom, megszárítóm és úgy hagyom éjszakára?

ocsi a rossz fogalmazásért

Legjobb válasz: Elvileg sok különbség nincs a kettõ között, viszont én azt ajánlom, hogyha nem is teljesen, legalább félig szárítsd meg a hajad. Nekem az a tapasztalatom, hogy kis eséllyel szárad meg reggelre a felcsavart haj magától. Én is próbáltam többször, de sajnos sosem száradt meg a hajam. A legtutibb módszer, ha felcsavarod a hajad, megszárítod kb. félig, megvárod, amíg kihûlnek a tincsek, és csak akkor fekszel le aludni. Reggel pedig, amikor felkelsz egy kicsit átszárítod a hajad (kb. 10 perc), majd hagyod, hogy úgy felcsavarva kihûljenek a tincsek és amikor már kihûltek, akkor kibontod a hajad és fixálod.

Elvileg sok különbség nincs a kettõ között, viszont én azt ajánlom, hogyha nem is teljesen, legalább félig szárítsd meg a hajad. Nekem az a tapasztalatom, hogy kis eséllyel szárad meg reggelre a felcsavart haj magától. Én is próbáltam többször, de sajnos sosem száradt meg a hajam. A legtutibb módszer, ha felcsavarod a hajad, megszárítod kb. félig, megvárod, amíg kihûlnek a tincsek, és csak akkor fekszel le aludni. Reggel pedig, amikor felkelsz egy kicsit átszárítod a hajad (kb. 10 perc), majd hagyod, hogy úgy felcsavarva kihûljenek a tincsek és amikor már kihûltek, akkor kibontod a hajad és fixálod.
Ebben a két esetben tök mindegy. Viszont jobb úgy csinálni, hogy majdnem megszárítod, utána csavarod fel (persze elõtte valami jó fixálóval bekened), és így biztosan meg fog száradni reggelre.
Nagyon jó göndörítõ habok vannak! Én a Fructis márkát használom, de a Wellaflexes is nagyon jó. Én az illata miatt döntöttem az elsõnél, nekem jobban bejön. Törölközõszáraz hajon eloszlatod, úgymond beleborzolod a hajba, majd hagyod megszáradni. Szerintem nagyon jó! Ha rám hallgatsz, nem veszel 5-ös erõsségût, mert nagyon kemény lesz tõle a hajad, nem szép látvány!

Mi a jobb? Ha nehezen alszik el, de átalussza az éjszakát, vagy ha könnyen elalszik de sokszor felébred?

Legjobb válasz: Szerintem ha nehezen elalszik de átalussza az éjszakát mert akkor mindenki(anya és baba) is kipihentebb!

Szerintem ha nehezen elalszik de átalussza az éjszakát mert akkor mindenki(anya és baba) is kipihentebb!
Mennyi idõs? Éhes, szomjas a mikor felébred? Neked biztos az elõbbi a jobb és szerintem neki is jobb ha többet alszik egy huzamban. De ez nagyban függ a korától.
A kettõ közül az elsõt választanám, ha csak ez a két választási lehetõség lenne. De hála égnek nálunk a kettõ kombinációja van - könnyen alszik el, és egyhuzamban alszik 12-13 órát. :)
Mindenkinek, a babáknak is az a jobb, ha átalussza az éjszakát. Csak így tudja kipihenni magát.

Fiuk, orulnetek, ha a baratnotok meglepne egy gyertyafenyes vacsoraval? Amit egy eszbonto ejszaka kovetne, vagy nyalasnak talaljatok a dolgot?

Legjobb válasz: Elsõ vagyok. Csak vicceltem. Mert ez olyan kérdés, hogy örülnél-e 5 millió FT-nak? Ki ne örülne egy szép vacsinak és utána egy szép éjszakának.

Elsõ vagyok. Csak vicceltem. Mert ez olyan kérdés, hogy örülnél-e 5 millió FT-nak? Ki ne örülne egy szép vacsinak és utána egy szép éjszakának.
Engem már leptek meg így, imádtam. Persze az lett belõle, hogy a végén én kényeztettem õt. :-)
Szerintem nagyon romantikus, és nem nyálas! Az igazi, tiszta szerelem, szerintem, csak romantikus lehet. És ha én szeretek egy lányt, akkor attól minden kis kedvesség annak a jele, hogy õ is igazán szeret. Szerintem pont ez az, ami ma a legtöbb kapcsolatból hiányzik. Egy romantikus férfi :o)
Én örülnék neki... De nekem nincs barátnõm... 19/F
Ez jellemzõ... Ti is jók vagytok nõk! A pozitív válaszadó már nem is érdekel, egybõl a nyomulós, csak a szexre hajtó pasit kérdezed... Remek. Akkor miért nem így tetted fel a kérdést: "szerintetek érzelmi kapcsolat van köztünk, vagy csak a szexhez kellek neki. De mondok még valamit: más psitól soha nem fogod megtudni, hogy mi kell a tiédnek... Tessék lepontozni!
Nem, senki nem örülne neki. Pizza, vagy hambi aztán ágyba be. Persze ha nincs meccs a tévében. :-)
A kérdező hozzászólása: 3ik valaszado..en nem pontozlak le! Reszben igazad van , viszont kivancsi voltam , hogy ugy altalanosan szeretik-e az ilyen dolgokat a pasik...20 eves vagyok de meg mindig nem tudok eligazodni rajtuk..marmint a pasikat..
A kérdező hozzászólása: eln ezest..*pasikon akart lenni
A kérdező hozzászólása: Elso valaszado , minek orulnel?
Húúúú, ha lenne barátnõm és ezzel lepne meg. Olyan szinten meghálálnám neki a vacsi után, hogy fel sem tudna állni másnap reggel az ágyból.... :)
Én nem örülnék neki. Ez az én reszortom. A nõk reszortja az, hogy meztelenül, vagy szexis fehérnemûben meglepjenek. Egy nõ azt adja a férfinak, ami a férfinak kell, és ne azt, ami egy nõnek kell! Elég szerepkonfliktusos lenne a dolog. Mit szólnál ahhoz, ha a párod egy "szexis" sztriptíztánccal lepne meg?!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!