Találatok a következő kifejezésre: Éjszaka ha vagy (202 db)

Hogyan szoktassam meg a kislányommal (3hónapos), hogy átaludja az éjszakát? Ha netán fel kel mit adjak neki tegyem cicire vagy adjak neki vizet és cumit? Kivegyem a kiságyából?

Az elmúlt este 21 óra után megetettem és felkelt éjfél el?tt.Megpróbáltam adtam neki cumit és elaludt 4:20-ig és aztán 2óra hosszat fent volt.Lehet,hogy az a baj,hogy 18órakkor fürdetem?csak néha kel fel 21órakkor.

Legjobb válasz: Szerintem még kicsi ahhoz,hogy ne egyen egész éjjel. Én legalábbis 6 hónapos koráig igény szerint adtam neki,mert éhesen úgysem tud aludni. Tedd késõbbre a fürdetést én este 8 felé ajánlanám,aztán adj neki enni és utánna tedd le.Valószínû így is felkel hajnalban majd szopizni. Várj vele addig még nem kap más ételeket,ha megkezdted a hozzátáplálást és kiadós püréket v.tejpépeket kap,akkor már lehet éjszaka vízzel v.teával helyettesíteni. Kevés baba aludja át az éjszakát,ezért ha igényli inkább szoptasd.

Szerintem még kicsi ahhoz, hogy ne egyen egész éjjel. Én legalábbis 6 hónapos koráig igény szerint adtam neki, mert éhesen úgysem tud aludni. Tedd késõbbre a fürdetést én este 8 felé ajánlanám, aztán adj neki enni és utánna tedd le.Valószínû így is felkel hajnalban majd szopizni. Várj vele addig még nem kap más ételeket, ha megkezdted a hozzátáplálást és kiadós püréket v.tejpépeket kap, akkor már lehet éjszaka vízzel v.teával helyettesíteni. Kevés baba aludja át az éjszakát, ezért ha igényli inkább szoptasd.
Talán még nem is kell, hogy átaludja az éjszakát. Nyugodtan tedd cicire ha éhes, csak vigyázz, hogy ne azon aludjon, mert akkor sosem tudod leszoktatni róla! De általában 3 hónapos kor körül kezdenek kialakulni a szokásai.
Az én kisfiam mindjárt 9 hónapos lesz, és még mindíg felkel éjszaka, van amikor kétszer is. Én szoktam neki enni adni(tápszert), de mostanában már keveset eszik éjjel. Remélem egyszer majd mi is átalusszuk az éjszakát. Úgyhogy ne aggódj, még elég kicsi a babád, szerintem etesd meg éjjel.
A szopis babákat mindig meg kell szoptani ha éjjel ébrednek, ugyanis az éjjeli szoptatás nagyon fontos a babák anyagcserefolyamatainak egyensúlyba tartása érdekében, legfõképp a szénhidrátanyagcsere egyensúlya a leglényegesebb a kicsiknél. Ezért jó az ha a szoptatott babák éjjel is mellre kerülhetnek ha ébrednek. A tejtermelés folyamatos biztosításának is fontos hogy éjjel is egyen a baba, a tejtermelésért felelõs hormon szintje éjjel a legmagasabb. Ha éjjel nincs szopi, kevesebb tej termelõdik.
Szia! Nálunk az vált be a gyerekorvos tanácsára, hogy több tejcit adjunk neki lefekvés elõtt, hát ez be is vált átalussza az éjszakát 1, 5 hónapos korától.
Szerintem ne tolj sehova semmilyen idõpontot. 6-kor eszik, 8-kor fürdés és kaja, aztán alvás. 2 óra teljen el két szopi között az a lényeg. Ja és nem értek egyet azzal aki azt írta ne hagyd elaludni a cicin mert nem tudod leszoktatni róla. Szerintem az éjszakai kaja egy teljesen más kategória. Nekünk ez egyáltalán nem okozott gondot.
Szia. Nekem a lányom 8 hónapos, de még most is e´bred éjszaka. 2x 3x.Minden éjjel.Csak cicivel alszik vissza.Nem fogad el cumit, üveget....Adj neki, emíg kéri.Még nagyon kicsi.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen mindenkinek!!! És hogyan tegyem át a fürdést késõbbre?Toljam ki az idõt mindig 30percenként?

Amióta kismama vagyok rettegek éjszaka, ha egyedül vagyok. Más is volt így? Mit lehet ellene tenni?

A férjem elég korán hajnal 4-kor megy el itthonról dolgozni, és én utána rettegek, amíg nem világosodik ki. Ülök/fekszek a sötétben, és fülelek. Már néha különböz? hangokat is hallok (mintha valaki nyitná az ajtót). Mit lehet ez ellen tenni?

Legjobb válasz: Én 20 hetes kismama vagyok és az én párom mindig éjszaka dolgozik(taxis).Ami azt jelenti hogy elmegy kb.olyan este 8-9 körül és másnap délelõtt 9-10 között jön haza:( Eleinte nagyon rosszul viseltem de mostmár megszoktam és egyátalán nem félek.Mi megbeszéltük hogy ha valami gond akad itthon velem akkor csak csörgök neki és azonnal jön.(ha tud persze).Meg hát vannak szomszédok ha baj van szolok nekik.Nekem amugy is nehéz volt mert én régebben pánikbeteg voltam:(((De szerintem ilyenen ne idegeskedj nyugodt legyél és pihenj!

Én 20 hetes kismama vagyok és az én párom mindig éjszaka dolgozik(taxis).Ami azt jelenti hogy elmegy kb.olyan este 8-9 körül és másnap délelõtt 9-10 között jön haza:( Eleinte nagyon rosszul viseltem de mostmár megszoktam és egyátalán nem félek.Mi megbeszéltük hogy ha valami gond akad itthon velem akkor csak csörgök neki és azonnal jön.(ha tud persze).Meg hát vannak szomszédok ha baj van szolok nekik.Nekem amugy is nehéz volt mert én régebben pánikbeteg voltam:(((De szerintem ilyenen ne idegeskedj nyugodt legyél és pihenj!
vagy ha nagyon egyedül érzed magad és félsz, akkor tartsál valami kisállatot, aki melletted van: hörcsög vagy hullámos papagáj...beszélj hozzájuk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Már van egy kisfiam, lassan 2.5 éves lesz. Vele is ugyanígy voltam, aztán mikor hazajöttünk a kórházból, elmúlt. Úgy látszik én egy ilyen betojós kismama vagyok. A férjemtõl kaptam paprika sprét (az ágyam mellett van), de úgy látszik ez sem segít. Kertes házban lakunk a falu szélén. Van két pulink, de õk az udvaron vannak. Anyukám mindig azt mondja, hogy hajnal 4 kor már minden betörõ alszik, éjfél után járnak 2-3 óráig. Nyugodjak meg (könnyû ezt mondani). Nappal persze jókat mosolygok magamon (kínomban), hogy hogy lehetek ilyen béna.
Én nem rettegek, csak simán nem tudok aludni, ha nincs itthon a férjem éjjel. Pedig ez gyakran elõfordul, mivel 3 mûszakban dolgozok, tehát von olyan, hogy 4 éjszaka egyedül vagyok. Nem igazán tudok mit tanácsolni. Talán azt, hogy esetleg keljetek fel együtt, reggelizzetek, integess neki az ablakból, utána bújj vissza az ágyba egy jó könyvvel, vagy tegyél be valami jó filmet. Hátha elbóbiskolsz rajta. És még mielõtt valaki megkövezne a reggelizõs ötletemért: 21 hetes vagyok, még dolgozom. 6ra járok, 5kor megy a buszom, 4kor kelek reggelente. Mindig van idõm reggelizni, sõt, ha a férjem is délelõttös, akkor rendes reggeli van nálunk, pl. rántotta, bundás kenyér, virsli, tükörtojás, melegszendvics... stb. Van rá idõm, mert akarom, hogy legyen. És sokkal jobban indul így a nap.
Na én azóta vagyok igy mióta megszületett a lányom.A férjem ha éjszakás bele vagyok betegedve, áll(((((Jó lenne valami jó tanács nekem is, bocsi hogy nem tudtam értelmes választ adni.
A kis állat tartása jó ötlet, bár én akkor már kutyát javasolnék. Igenis, lakásba is. Vannak kis testû, de energikus kutyák. Nekem lakásban volt foxim. Igazi házõrzõ. Most családi házban lakunk, 21 hetes kismama vagyok, vizslánk van, és a tavasszal szerzünk mellé valami jó nagytestû házõrzõt is. Amúgy a lakás témához visszatérve, igazi gyakorlás lehet a babára egy kis kutya. Hisz legalább annyi figyelmet és törõdést igényel, plussz bármelyik kismamának jót tesz az a napi 4-5 séta amit egy ilyen kis állat igényel.
Nem vagy egyedül! Én is rettegek egyedül (reggel nem, de ha éjszakás, akkor igen). Sajnos nincs mit tenni, én legalábbis még nem jöttem rá a megoldásra. :( Nehezen alszom el, s akkor is csak úgy, ha szól a tv, vagy ha nem is konkrétan szól, fényt ad, és ez már elég! Kisállat témában csak azt tudom mondani, hogy a mi kutyánkat nem nagyon érdekli, ha nagyon fáradt, megy és lefekszik aludni, és reggelig húzza a lóbõrt!

Babátok magától szokott le az éjszakai evésröl vagy ti szoktattátok le? Ha ti, akkor milyen módszerrel? 5 és fél hónapos tápszeres kislányom 1-szer max.2-szer kel fel éjszaka enni. Még csak tízóraira ismerkedünk zöldségekkel.

Próbálram cumit; vizet de ezektöl nem alszik vissza. Itta a vizet,de sírt,aztán kiköpdöste,viszont a tejtöl megnyugodott és azonnal visszaaludt.Nem gond felkelni hozzá,csak attól félek hogy ez késöbb lesz gond-rossz szokás.

Legjobb válasz: 9,5 hónapos a fiam ,többször kel éjjel. Szopizik mondjuk, d eszem ágában sincs vizet vagy teát adni neki. Ha jön a foga még gyakrabban fog kelni.....

9, 5 hónapos a fiam , többször kel éjjel. Szopizik mondjuk, d eszem ágában sincs vizet vagy teát adni neki. Ha jön a foga még gyakrabban fog kelni.....
2 hónapos kora tájékán szoktattam le õket az éjszakai kelésekrõl. Ha felébredtek, csak teát adtam nekik. Nem gyújtottam villanyt, és nem is vettem ki az ágyából õket. Néhány napig sírtak egy kicsit, de azután végig aludták az éjszakát.
Ha a tejtõl nyugszik meg, akkor add azt! Szinte minden kisbabás ismerõsöm adja még ebben a korban az anyatejet, tápszert. Az én 3 gyermekem is sokáig evett éjjel is.
Mintha én írtam volna 3 választ. Ugyanez a helyzet, egy éjszaka minimum 5 kelés van és minden alkalommal kap még cicit is. Nem mindig eszik van, hogy csak cuclizik de mivel 3 foga jön egyszerre és ezzel megnyugszik hát adok neki. Eddig még egy éjszakát se aludt végig.
A kisfiam 8 hetes korában magától leszokott az éjszakai evésrõl.
Mindaketten egyszerre aludták át az éjszakáz 10 hetesen.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat.Még várok és adom neki a tejet... :)
Kitartás :) Én is megszoptattam, amikor megébredt éjjel, és nem aludt vissza a ringatástól. Szerintem csak akkor etesd meg, ha tényleg nem alszik vissza és sír. Ha nem sír, akkor ne etesd meg, inkább virassz át pár hetet. Hamar megszokja a kis gyomra a tápszert és utána azért kel. Én 13 hónapos koráig minden éjjel szoptattam, mert megszokta, aztán ringattam, de nem adtam neki, és 1 hét után már nem is kérte, ha megébredt visszaaludt. Aztán mivel hajnal fél6-kor már nem akart visszaaludni, elkezdtem neki hajnalban tápszert adni, és visszaaludt. Ebbõl is az lett, hogy gyakrabban ébredt, és ha 3 után ébredt meg, tápszer nélkül már nem akart visszaaludni. 20 hónapos volt, amikor ezt is beszûntettük, és rá egy hétre átaludta az éjszakát. Sírni ne hagyd, ringassátok felváltva a férjeddel, de ha minden kötél szakad etesd meg, majd leszoktatod róla, de az is lehet, hogy rá sem szokik :) Kitartás, egyre könnyebb lesz


Hogy tudna huzamosabb ideig aludni? Vagy lehet hogy este többet kellene ennie hogy átaludja az éjszakát? Ha igen mit csináljak hogy többet egyen?

8 hetes a kisfiam. Nappal és este is 2-2,5óránként eszik, nem sokat max 100grammot, viszont picivel több mint 5kg, tehát a súlyával nincs gond. Eddig 2x volt olyan h este 11töl hajnal 4ig aludt egyhuzamban. Nem tudom hogy szoktassam rá hogy mindig így aludjon. Éjjel felvan kapcsolva az éjjelilámpa hogy ne teljes sötétségben aludjon. Már nem sokáig birom hogy nem tudom magam rendesen kipihenni. Feszült, ingerült vagyok a fáradság miatt, és ez néha a babán is kijön

Legjobb válasz: Miért kéne, hogy ennyit aludjon? Egy ilyen kicsinek teljesen normális, hogy többször kel enni éjszaka! A túlélési ösztön hajtja. Mi lesz veled, ha már most nem bírod? Mikor jönni fognak a fogai és óránként fog kelni??? Vagy ha esetleg beteg lesz? Amikor nappal alszik, dõlj le te is. A lakás ne érdekeljen, se a fõzés. A gyermekednél egyik sem lehet fontosabb! Szedj halolajat (omega3), magnéziumot és kalciumot. Szegény Baba nem tehet semmirõl, nehogy rajta csattanjon!!!

Miért kéne, hogy ennyit aludjon? Egy ilyen kicsinek teljesen normális, hogy többször kel enni éjszaka! A túlélési ösztön hajtja. Mi lesz veled, ha már most nem bírod? Mikor jönni fognak a fogai és óránként fog kelni??? Vagy ha esetleg beteg lesz? Amikor nappal alszik, dõlj le te is. A lakás ne érdekeljen, se a fõzés. A gyermekednél egyik sem lehet fontosabb! Szedj halolajat (omega3), magnéziumot és kalciumot. Szegény Baba nem tehet semmirõl, nehogy rajta csattanjon!!!
Az enyém másfél éves koráig (?!) kelt kétóránként éjjel. Én nappal néha megkértem anyut, vigye el egy kicsit, h tudjak aludni. Mi igy vészeltük át az elsõ másfél évet. Azóta meg egy alvógép lett belõle :) (4, 5 éves).
Minek neki az éjjeli lámpa? Lehet attól is jobban felébred. És teljesen normális, ha 2, 5 óránként enni kér. Majd ha nagyobb mennyiségeket eszik, akkor többet fog bírni aludni. addig aludj nappal, mikor õ is. A takarítás megvár.
Nem feltétlenül kell egy 8 hetes gyereknek 2 óránként ennie. Azért eszik ilyen sûrûn, mert nincs tele a pocija és gyorsan megéhezik. Nálunk ekkor állt be a napi négyszeri étkezés és az éjszakai átalvás. Mindenképp sötétbe aludjon éjjel és szerintem több tejci kéne neki az én kisfiam ekkor már 150 grammokat evett meg vagy többet.
A kérdező hozzászólása: lehet h túl sokat aggódok....teljes sötétségben altassam? 2napja újra szedek Magne B6-ot..úgy jön ki rajta h sokat sír amikor mérges vagyok.. gyorsan lenyugsom, megnyugtatom, babusgatom.... elsõ baba, nehéz egyedül.apuka nem foglalkozik vele..
Minden baba más és más. Az enyém 3 óránként kelt éjszaka 1 éves koráig, és utána is kelt még egyszer 2 éves koráig enni. A tiéd ilyen sûrûn megéhezik, és egyáltalán nem kell átaludnia az egész éjszakát. Ha fárasztó, akkor legyetek egy szobában, esetleg vedd magad mellé. Kapcsold le a villanyt. Egyrészt, mert innen tudja, hogy éjjel van. Másrészt, az árnyékoktól jobban megijedhet, mint a sötétségtõl. Harmadrészt, akkor a legpihentetõbb az alvás (a felnõtteknek is), ha semmiféle mesterség fény nincs. Maximum egy konnektorba dugós izé legyen (bár nekünk ez sem volt), hogy ne kelljen kivilágítani az egész házat, hogy eltalálj a babáig. Ha fáradt vagy, nappal pihenj le, amikor a kicsi is alszik.
7. vagyok. És lefekvés elõtt sem kell többet ennie, õ tudja, hogy mennyire van szüksége, megtömni pedig úgy sem tudod.

Éjszaka ha szoptattok vagy ha nappal egyedül vagytok (a beszélgetésen kívül a babóhoz) a szoptatáas alatt szóljon a zene vagy vmi hogy ne legyen az a nagy csend?

Legjobb válasz: Szia! Igaz nekem még nincs babóm,de olvastam egy nagyon jó cikket ezzel kapcsolatban.Arról szólt,hogy az éjszakai szopizás alatt nem szabad szólni a babához,és a fénynek is minimálisnak kell lenni.Nappal pedig pont a fordítottja,zene,beszéd,fény!Ezzel majd egy idõ után meg fogja tudni különböztetni az éjzakát a nappaltól,és éjjel többet fog alcsizni:-)

Szia! Igaz nekem még nincs babóm, de olvastam egy nagyon jó cikket ezzel kapcsolatban.Arról szólt, hogy az éjszakai szopizás alatt nem szabad szólni a babához, és a fénynek is minimálisnak kell lenni.Nappal pedig pont a fordítottja, zene, beszéd, fény!Ezzel majd egy idõ után meg fogja tudni különböztetni az éjzakát a nappaltól, és éjjel többet fog alcsizni:-)
Nagyon igaza van az elõttem írónak, én is így csinálam. Éjszaka a legkisebb zaj és fény kíséretében szoptattam, sokszor elég volt csak az utcai lámpa fénye ahhoz, hogy valamit lássak. Már egy hetesen is simán tudta a fiam, hogy mikor van éjszaka, simán vissza is aludt azonnal, egy hónapos kora óta pedig magától átalussza az éjszakát. Nem szoktattam erre, meg semmi. Nappal viszont sokszor énekeltem neki miközben szopizott, vagy ment valami zene.
Nappal nyugodtan szóljon bármi, éjjel én is a csend híve vagyok. Ha éjjel fekves zoptatsz, akár még el is bóbiskolhatsz :)

Fiuk, orulnetek, ha a baratnotok meglepne egy gyertyafenyes vacsoraval? Amit egy eszbonto ejszaka kovetne, vagy nyalasnak talaljatok a dolgot?

Legjobb válasz: Elsõ vagyok. Csak vicceltem. Mert ez olyan kérdés, hogy örülnél-e 5 millió FT-nak? Ki ne örülne egy szép vacsinak és utána egy szép éjszakának.

Elsõ vagyok. Csak vicceltem. Mert ez olyan kérdés, hogy örülnél-e 5 millió FT-nak? Ki ne örülne egy szép vacsinak és utána egy szép éjszakának.
Engem már leptek meg így, imádtam. Persze az lett belõle, hogy a végén én kényeztettem õt. :-)
Szerintem nagyon romantikus, és nem nyálas! Az igazi, tiszta szerelem, szerintem, csak romantikus lehet. És ha én szeretek egy lányt, akkor attól minden kis kedvesség annak a jele, hogy õ is igazán szeret. Szerintem pont ez az, ami ma a legtöbb kapcsolatból hiányzik. Egy romantikus férfi :o)
Én örülnék neki... De nekem nincs barátnõm... 19/F
Ez jellemzõ... Ti is jók vagytok nõk! A pozitív válaszadó már nem is érdekel, egybõl a nyomulós, csak a szexre hajtó pasit kérdezed... Remek. Akkor miért nem így tetted fel a kérdést: "szerintetek érzelmi kapcsolat van köztünk, vagy csak a szexhez kellek neki. De mondok még valamit: más psitól soha nem fogod megtudni, hogy mi kell a tiédnek... Tessék lepontozni!
Nem, senki nem örülne neki. Pizza, vagy hambi aztán ágyba be. Persze ha nincs meccs a tévében. :-)
A kérdező hozzászólása: 3ik valaszado..en nem pontozlak le! Reszben igazad van , viszont kivancsi voltam , hogy ugy altalanosan szeretik-e az ilyen dolgokat a pasik...20 eves vagyok de meg mindig nem tudok eligazodni rajtuk..marmint a pasikat..
A kérdező hozzászólása: eln ezest..*pasikon akart lenni
A kérdező hozzászólása: Elso valaszado , minek orulnel?
Húúúú, ha lenne barátnõm és ezzel lepne meg. Olyan szinten meghálálnám neki a vacsi után, hogy fel sem tudna állni másnap reggel az ágyból.... :)
Én nem örülnék neki. Ez az én reszortom. A nõk reszortja az, hogy meztelenül, vagy szexis fehérnemûben meglepjenek. Egy nõ azt adja a férfinak, ami a férfinak kell, és ne azt, ami egy nõnek kell! Elég szerepkonfliktusos lenne a dolog. Mit szólnál ahhoz, ha a párod egy "szexis" sztriptíztánccal lepne meg?!

Mennyire bajos az, ha éjszaka almát vagy répát rágcsálok?

Éjszakai munkát végzek, és hát hiába, de néha megéhezem. Eddig csokival tömtem magam, hát meg is lett az eredménye. Ezt így megszüntetném, és ilyesmi dolgokra gondoltam inkább, mint répa, alma, stb. Ezek mennyire ártanak/nem ártanak? Tudom, hogy este 6 után SEMMIT sem szabad enni, de ezt nem nekem találták ki...

Legjobb válasz: Szia! A répa , alma nem hízlal, inkább egészséges, tele van vitaminnal! Zöldséget, gyümölcsöt 6-után is nyugodtan ehetsz, ez a "szabály" inkább a nehezebb ételekre vonatkozik, amit este, alvás közben, amikor nyugalmi állapotban van a tested, nem tud a szervezeted lebontani, így a zsír meg szénhidrát lerakódik. Szóval töltött káposztát pl. ne egyél, meg persze csokit se, de répa, alma mehet. Mellesleg ha éjszaka dolgozol akkor mozgásban van a szervezeted, vagyis nem alszol, így fel tudod dolgozni a bevitt tápanyagot, mert energiára van szükséged, amúgy meg meló után gondolom le is fekszel aludni és akkor már nem eszel! Szóval nálad az éjszakás mûszak miatt fordítva mûködik minden, inkább reggel 6 után nem ehetsz (nehéz ételt)Szóval ne aggódj...

Szia! A répa , alma nem hízlal, inkább egészséges, tele van vitaminnal! Zöldséget, gyümölcsöt 6-után is nyugodtan ehetsz, ez a "szabály" inkább a nehezebb ételekre vonatkozik, amit este, alvás közben, amikor nyugalmi állapotban van a tested, nem tud a szervezeted lebontani, így a zsír meg szénhidrát lerakódik. Szóval töltött káposztát pl. ne egyél, meg persze csokit se, de répa, alma mehet. Mellesleg ha éjszaka dolgozol akkor mozgásban van a szervezeted, vagyis nem alszol, így fel tudod dolgozni a bevitt tápanyagot, mert energiára van szükséged, amúgy meg meló után gondolom le is fekszel aludni és akkor már nem eszel! Szóval nálad az éjszakás mûszak miatt fordítva mûködik minden, inkább reggel 6 után nem ehetsz (nehéz ételt)Szóval ne aggódj...
nyugodton mehet vitaminok vannak benne, nem hizlal

"Veled álmodtamaz éjszaka" ha egy csaj ezt irná nektek mit szolnátok? Vajon tényleg igaz vagy csak hulyit? Mit gondoltok erröl?

Legjobb válasz: Én értem mire akarsz kilyukadni. Lehet, hogy nem teljesen így volt, csak így akarja felhívni a figyelmet arra, hogy mennyire nagy hatással vagy rá, bár szerintem nem kell ennyire túlspilázni, most miért hazudott volna? Egyébként valószínûleg ha más jelek is utalnak rá, akkor nem vagy közömbös a számára és valsz így akarja felhívni a figyelmet magára. :)

Én értem mire akarsz kilyukadni. Lehet, hogy nem teljesen így volt, csak így akarja felhívni a figyelmet arra, hogy mennyire nagy hatással vagy rá, bár szerintem nem kell ennyire túlspilázni, most miért hazudott volna? Egyébként valószínûleg ha más jelek is utalnak rá, akkor nem vagy közömbös a számára és valsz így akarja felhívni a figyelmet magára. :)
Igaz is lehet, meg az is lehet hogy csak így próbál célozni arra, hogy akar valamit. Ha ezt mondja kérdezz rá, hogy: Igen? És mégis mirõl szólt az álmod? Õ elmondja hogy pl vadul csókolóztatok. Erre te: ha szeretnéd valóra válthatom az álmodat. És így már beindulhat a láncreakció.
Azt hogy önbecslésére kicsit is adó csaj ilyet párján kívül másnak nem mondana. Egy jó külsejû csajnak erre én is azt mondanám, hogy segítek, hogy az álmod valósággá váljon, és könnyen kapható csajként kezelném.
nem mindegy, hogy tenyleg igaz vagy sem? ez egy utalas arra, hogy gondol rad es neked lepned kellene. ha hulyit, az ugyis kiderul. de ez egy jo jel arra, hogy van keresnivalod nala :)
szerintem ezt egy csaJ SE ÍRNÁ A PASINAK.. utána kicikézné és "orgazmus" is volt az álmodban? szerintem attól hogy álmodik nem attól lesz könnyen kapható.. de az ha már álmodott és igaz akkor bizonyára többet gondol rá a kelleténél..
Én is álmodtam már egy srácról, de csak barátok vagyunk. Megmondtam neki, elmeséltem mi volt benne és ennyi. Nem kell hozzá képzelni semmit se. Csak egy álom volt, és ez nem jelenti azt, hogy szeretnék is tõle valamit. N
én álmodtam azzal a sráccal már jónéhányszor aki tetszik. sráccal nem ismerjük egymást, szoktam látni a suliba és akkor mindig jobb lesz a hangulatom . egyszer beszéltem vele fb-n de caak annyit hogy gratuláltam egy gõzelméhez meg hogy jó programok voltak. persze õ csak kedvességbõl írta azt hogy köszi , , nagyon aranyos vagy". jó lenne ha komolyan gondolná. meg írtam.neki egyszer hogy amúgy tök aranyos és csak látta. nem válaszolt.. :(

Szerintetek normális-e az, ha a barátnőm számomra idegen pasikat visz haza éjszaka ha nem vagyok otthon, arra hivatkozva, hogy neki nem idegen, 12 év kapcsolat után?

Legutóbbi példa: Három hete új munkahelye van, egy kisboltban boltvezető. Az éjszakás kolegája férfi, akivel műszak után bent szokott maradni hosszabb-rövidebb időre. Én otthon egyedűl várom, de nem jön, csak jóval később haza. Hétvégén kitalálta, hogy menjünk szórakozni. Elmentünk. Ott volt az új kolegája akit be is mutatott nekem. Később éjfél után eltünt, otthagyott a buliba és hazajött a pasival. Én nem tudtam róla. Hazaértem, nem örűltem, hogy lelépet, de amikor megláttam a srácot kiborúltam. Megesküdött, hogy nem történt semmi, de már csalt meg, úgy hogy kihasználta a bizalmam.

Legjobb válasz: Nem tudom mi nem elég egyértelmû ezen? Vele marad munka után, ott van a buliban ahová mentek (biztos nem egy fatális véletlen miatt) majd együtt lelépnek és felviszi a lakására amikor nem vagy ott, plusz már régebben megcsalt. Mi nem elég világos ezen?

Nem tudom mi nem elég egyértelmû ezen? Vele marad munka után, ott van a buliban ahová mentek (biztos nem egy fatális véletlen miatt) majd együtt lelépnek és felviszi a lakására amikor nem vagy ott, plusz már régebben megcsalt. Mi nem elég világos ezen?
Add meg neki teljes szabadságot!
Hát szerintem végig csal a barátnõd, de tévedjek inkább, legyen úgy! :)
Mit mondott, miért lépett le a pasival? Miért nem köszönt el tõled a buliban?
Tudom, hogy nem tartozik a tárgyhoz, de a kollégát amúgy nem úgy írjuk... "Neki nem idegen" naná, akivel lefekszem, az nekem sem az.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, ezek szerint nem én vagyok túl féltékeny és nem túl nagy a fantáziám. Az Õ szemszögébõl neki egy kapcsolat mellett kell a szabadság is, és azt mondja nem történt semmi. Kapott már több esélyt, jól elb...tam.Én nem akarok nyitott kapcsolatot!
A kérdező hozzászólása: "Mit mondott, miért lépett le a pasival? Miért nem köszönt el tõled a buliban?" A buliban odajött, és közölte, hogy átmegy egy másik buliba, megkérdezte hogy megyek-e, de ott maradtam a közös haverunkkal. Megbeszéltük, hogy telefonon beszélünk. Amikor már indulni akartunk haza, felhívtam hol van, erre az volt a válasz, hogy mindjárt hazaér. Mondtam neki, hogy 10 perc múlva otthon vagyunk mi is.
légyszi, szakíts vele, MOST...
Barátom a csajod egy büdös r!banc! Kíváncsi vagyok a kérdés utóéletére. Kidobtad, vagy most is vígan kúrogat félre melletted? Szerintem ha még nem tetted ki akkor kefélj te is akivel jól esik. Vagy járjatok egy swinger klubba.

12 éves vagyok. Nagyon tetszik a Border Collie, csak nem tudjuk mennyire zajos éjszaka, ha egy nap nem tudjuk elvinni sétálni akkor tényleg szétszedi apu kertjét/füvét. Lakásba lehet-e tartani, vagy ott is rosszalkodik?

Legjobb válasz: A Border collie nem rosszalkodik. Csak levezeti az energiáit hogy ha ti nem vezetitek le. Kezdõ kutyásnak én legalább annyira nem ajánlom mint egy pitbult..

A Border collie nem rosszalkodik. Csak levezeti az energiáit hogy ha ti nem vezetitek le. Kezdõ kutyásnak én legalább annyira nem ajánlom mint egy pitbult..
12 évesnek még csak úgy szabad kutyát venni, hogy a szülõk is vállalják teljesen. Ha nem "rosszalkodik", akkor is lehet, a fû és a kert egy ideig megsínyli egy kölyökkutya jelenlétét. Amúgy a kutyák általában nem rosszalkodni szoktak, hanem kutya módján lefoglalják magukat .
Ez nem az a fajta, amelyik kibírja akár egyetlen napra is, hogy ne foglalkozzanak vele. Ha ezt nem tudod megszervezni, mindegy kertben vagy lakásban tartod. Megtalálja hogyan foglalja le magát, ha ti nem gondoskodtok róla.
Szia!:) Nekem is régi vágyam egy border de sajnos nem lenne elég idõm rá. Nagyon-nagyon nagy a mozgásigénye, ha nincs rendesen elfáradva (szellemileg is!) akkor akár ki is kaparhat, szét szedhet mindent. Sajnos nem csak külsõ alapján kell kutyát választani inkább a tulajdonságait kell figyelni hogy be tudjon illeszkedni a családba.
Nekünk van egy 4 hónapos kan border collienk.Játszunk vele meg minden, ha az idõnk engedi, focizni, labdázni szoktunk vele, stb...De tényleg nagyon energikus kutya, sokat kell vele foglalkozni, a lényeg hogy egy nap 3 órán át levezesse a felgyülemlett energiáit, minimum, és törõdjenek vele. (Amúgy igen, ha nem foglaloknak vele, szétszed mindent, durván...) 1 hónap alatt , szétszedte a kinti széket, lopja az almát, szétszedi a cipõmet (20ezer forintos cipõmet, kint hagytam és szépen szét is szabta.) Kiássa a virágágyást , sorolhatnám.. :D De amúgy nagyon okos, játékos, energikus kutyák, akikkel sokat kell foglalkozni.
Én is 12 éves vagyok, és van egy 5 hónapos bc-nk. :) És nem ÉN kaptam, hanem a család kapta (4 tagú család, van egy húgom, és egyébként nagyon szereti a gyerekeket a kuytus ;) ). De én nagyon-nagyon sokat foglalkozok vele. Minden nap viszem sétálni a közeli rétre és ott frizbizünk. :) Nekünk éjszaka alszik. Szóval nem zajos. A kertünket nem szedi szét, mert szinte mindig adunk neki feladatokat. De ha kirakjátok e kertbe és le se sz*rjátok, na akkor szét fogja szedni. Nagyon sok foglalkozást igényelnek, és én sem bírnám a szüleim nélkül. ;) Ha tudtok vele rendszeresen foglalkozni, akkor nem lehet gond. Ha viszont nem, akkor szerintem válasszatok más kutyafajtát. Remélem segíthettem! :)
Ne az alapján válassz, h mi tetszik, hanem h melyik a megfelelõ számodra. Egy átlagosan 10-12 évre szóló társ kiválasztásánál a külsõ nem épp a legfontosabb tényezõ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!