Találatok a következő kifejezésre: Éjszaka arra hogy a (98 db)

Milyen praktika van arra, hogy a 4 hónapos babám átaludja az éjszakát?

Általában 20 órakor fürdik,utána eszik,ilyenkor hajnal 3 körül ébred,aztán 3 óránként fent van.Napközben 4 óránként eszik 200ml kész tápit(Most kezdem hozzátáplálni).

Legjobb válasz: Kevés neki az étel, nem lakik jól azért kel fel éjjel is. Lakasd jól este és biztosan átalussza majd az éjszakát. Kell neki a több kalória, tartalmas étellel kínáld. Sok sikert hozzá.

Kevés neki az étel, nem lakik jól azért kel fel éjjel is. Lakasd jól este és biztosan átalussza majd az éjszakát. Kell neki a több kalória, tartalmas étellel kínáld. Sok sikert hozzá.
Milyen furcsa hogy mindenkit lepontoztok aki azt írja hogy normális az éjszakai kelés......Nekünk valószínûleg ufógyerekeink vannak hogy nem alusszák át az éjszakát!!!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm nektek! Az egyik ismerõsöm az éjjeli csak teáztatást javasolta, azt kipróbáltam az éjjel és visszaaludt utána, este 8 után már csak reggel 7-kor kajált. Kipróbálom az álometetést is, hátha beválik! Köszi és jó babázást!
Szia! Én is az elsõ válaszoló módszerét használta és bevált, nekem is. Mondjuk sokat jelentett, hogy elkezdtem hozzátáplálni és napközben sokkal jobban lakott. Csak sajna mióta jön a foga, minden felborult és megint kel éjszaka enni. Bár tegnap nem evett éjjel. Lekopogom...
Minden baba más.Nekem a lányom már éhes sem volt, me´gis felébredt.Söt most is ébred, pedig 19 hónapos.szinte minden 3.éjjel felébred 2x.Majd csak elmúlik.Kitartás. A lányom 14 hónapos koráig szopizott éjjelente is.
Azt nem írod, hogy szoptatod vagy tápit kell neki keverni? Az enyém szopizott, este adhatsz neki tejpépet és utána még a tej vagy tápi, ha hajnalban felébred nem adsz neki semmit, megpróbálod, hátha visszaalszik, ha megsimogatod a hátát. Az is fontos, hogy ne kapcsolj éjszaka nagylámpát, ne tedd tisztába, mert azt megszokja akkor véged lesz. Ne teáztasd semmikor! Ja írod tápis. Oké. Próbáld a simit. Este tejpépet.
Most biztosan sokan meg fognak kövezni, de én a suttogós álometetést használom, és bevált. 8hetes kora óta, most 12 hetes. 7kor evés, utána fürdik és leteszem. 11kor kiveszem és megetetem, nem ébred fel rá. Igaz, hajnalban mindig van egyszer-kétszer, hogy kicsit felébred, de bedugom neki a cumit és visszaalszik, és 6-7 között ébred fel enni. Egyszer-kétszer kipróbáltam, hogy elhagyom az álometetést, hofy megnézzem, hatásos-e. Kettõ és három között kelt fel, hogy éhes. Szóval nekem tutira az vált be.
Én is 11-kor etetem meg utoljára, de arra õ már fel sem ébred (8-kor alszik el). Én pedig még úgysem alszom olyankor. Már egy hete reggel 6-ig alszik! :-) Három hónapos lesz.
4 hósan nem az a dolga, hogy végigaludja az éjjelt, hanem hogy egyen 3-4 óránként, ahogy neki jól esik. Majd 6-7 hó után ráérsz rászoktatni az éjjeli végigalvásra. Amúgy a teára ugyanúgy rászokik, mint a tejre, úgyhogy nem vagy elõrébb vele...
Teát ne adjál neki! Cumisüvegbõl meg nem is szabad!!!
Ne is cumis üvegbõl add a teát...kiskanállal okosok.... Tedd amit az anyai ösztön diktál próbálkozz mindennel és a saját módszereid használd!!! a te gyereked te ismered.... És tényleg minden gyerek más és más!! Az én lányom 9 hónapos elmúlt és csak elvétve alussza át az éjszakát!(nem az éhség ami felébreszti) ANYÁRA VAN SZÜKSÉGE ÉS ENNYI!!!!
A fiam most 7 hónapos és csak most szokott le az éjszakai évésrõl! én soha nem erõltettem semmit , ha enni akar hagy egyen nem éheztetem! már 3 hete nem kell fel 9-kor vacsi fekvés reggel 7-fél7-ig.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm nektek, nekem bevált az éjjeli csak tea, de ha nem elég neki, természetesen kelek és etetem.Ez a dolgom...:) .Minden baba más, köszönöm mindenkinek!

Van valami jó módszeretek arra hogy a baba minél tovább aludjon éjszaka, és ne két óránként keljen? (most 4 hetes)

Legjobb válasz: nem azt várom hogy átaludja, csak hogy ne keljen kétóránként

A kérdező hozzászólása: nem azt várom hogy átaludja, csak hogy ne keljen kétóránként
4 hetes babától még ne várd, hogy átaludja az éjszakát szopi nélkül, mert ez nagyon ritka.
Örülj, hogy nem sûrûbben eszik! Emellett õ így gondoskodik a megfelelõ tejelválasztásról. A babád még nagyon pici, nem is lehet tõle elvárni, hogy 5-6 órát aludjon egyben. Amikor õ alszik nappal, te is pihenj le, így jobban fogod bírni az éjszakákat is. Ha megoldható, tedd a kiságyat a te ágyad mellé, hogy ne kelljen felkelned szoptatni, hiszen ha kibújsz az ágyból, éberebb leszel, nehéz lesz visszaaludni.. megoldás lehet az is, hogy magad mellé teszed az ágyba, így csak oda kell fordulni hozzá, ha felébred (na, ezért meg fognak kövezni!).
4hetes koráig aludtam a fiammal, napközben amikor tehettem aludtam a kicsivel, éjjel velünk aludt, de 4hét után ment az ágyába. Nem bírtam tovább. Folyton ébren aludtam, nehogy ráfeküdjünk, megnyomjuk, a takaró... 12hónapos koráig nem tudtam elvenni tõle a cicit, sem csökkenteni, éjjel 6szor, nappal 12szopizott még, függetlenül attól hogy most disznótorost evett vagy csak egy almát, mellé folyadék, de õ jött szopizni. Drasztikusan kellett elvennem tõle, mert már nagyon harap, rágcsálja is, kimerültem... Nekem apám mondta, hagytak óbégatni, pár alkalom után nem panaszkodtam aludtam, te is megteheted, szíved joga, hogy az öregek bevált módszerével kilövöd a kicsit, vagy megvárod amíg magától nem alszik többet...
A kérdező hozzászólása: hát igen, nehéz ügy. Az a baj hogy nappal egyszerûen nem tudok aludni mellette. rengeteget nyújtozkodik éjjel is, nyögdécsel, mindenre felébredek, úgyhogy a két órábol amit õ alszik én legfeljebb egy orát tudok egyhuzamban aludni. és ha jön a hajnal meg egyre többet mozgolodik én meg csak hallgatom...

Alkalmazta valaki az "Aludj jól gyermekem" módszert arra, hogy a babája átaludja az éjszakát? Milyen eredménnyel?

Nem aggódtatok azon, hogy esetleg éhes és azért sír éjszaka?

Legjobb válasz: Amikor mi belekezdtünk a módszerbe, akkor az én fiam is cumizott még. Sokszor kihajította az ágyból, amikor bementem hozzá, mindig visszaadtam neki. Nyugodtan add neki oda, de azért külön ne menj be hozzá hogy a cumit visszaad, csak amikor eljött az idõ...Nem tudom hogy ilyen esetben mûködik-e a dolog, nálunk már eleve az egyedül elalvás sem ment. Ha eszik rendesen este, akkor csak a cici miatt hív be és hogy vele légy egy kicsit, szerintem nem éhes... :)

Amikor mi belekezdtünk a módszerbe, akkor az én fiam is cumizott még. Sokszor kihajította az ágyból, amikor bementem hozzá, mindig visszaadtam neki. Nyugodtan add neki oda, de azért külön ne menj be hozzá hogy a cumit visszaad, csak amikor eljött az idõ...Nem tudom hogy ilyen esetben mûködik-e a dolog, nálunk már eleve az egyedül elalvás sem ment. Ha eszik rendesen este, akkor csak a cici miatt hív be és hogy vele légy egy kicsit, szerintem nem éhes... :)
Még mindig az elsõ vagyok! :) Nálunk is volt egy ilyen idõszak, hogy a cici miatt kelt éjszaka. Egy éves kora körül csináltuk meg ezt a módszert, onnantól átaludta az éjszakákat, aztán két hónapra rá meghalt az apósom, nagy törés volt ez mindenkinek a családban, a kisfiam is nagyon megérezte, mert elõtte napi kapcsolatban voltak, imádta a papát. Onnantól kezdve megint kelt éjszaka, cicit kért és aludt vissza. Volt hogy egyszer, volt hogy 3-4szer is felkelt egy éjjel. Nem volt se szívem se energiám elvenni tõle, pedig mondta a védõnõ, hogy fél éves korától már nem nagyon kellene éjszaka ennie... Aztán 17 hónapos volt amikor úgy éreztem, szoptattam eleget, elérkezett az idõ, hogy leszokjon róla. Kb. három nap kellett hozzá, utána egyáltalán nem kérte már és láss csodát, azóta megint átalussza az éjszakákat! :D Most 19 hónapos. Igazából szerintem az éjszakai szopizásról kellene leszoktatnod a babádat, próbálj meg ne adni neki cicit, nyugtasd meg, esetleg kínáld meg vízzel és ennyi. Ha sír, vissza hozzá, simogasd meg, beszélj hozzá és újból gyere ki. Ezt addig amíg el nem alszik. Én így csinálnám. Ha elõröl kezdhetném, biztos nem húznám a dolgot olyen sokáig, mint a fiammal tettem. :) )
Az elsõ vagyok: Azért ha olvastad a könyvet, elég drasztikusnak tûnhet, én nem tartottam be minden szóról szóra. Pl. amikor bementem a fiamhoz én igenis oda mentem hozzá, megsimogattam, megpuszilgattam, próbáltam megnyugtatni, de az ágyból nem vettem ki. Ki sem bírtam volna puszik nélkül... :) A könyv szerint ugye úgy kell, hogy nem simogatsz meg puszilgatsz, csak beszélsz hozzá és kijössz. Nekünk is így mûködött!
A kérdező hozzászólása: szia! Köszönöm a választ! Az én kisfiam 6, 5 fél hónapos és cumival alszik el, viszont minden gond nélkül. Leteszem és pár perc múlva alszik. Csak éjszaka gyakran kel. Most már hozzátáplálunk és vacsira laktató ételt kap, így megpróbálom kizárni hogy éhes legyen éjszaka. De nem tudom, hogy lehetek biztos benne :( Szerinted ha csinálom a módszet a cumit is hagyjam ki belõle? Vagy azt adjam be mindig a szájába? Gondolom ki fogja köpni.


Mikor kezd majd el kevesebbet felkelni éjjel a babám enni? Most 2 hónapos múlt. Vagy szoktatni kell valahogy arra, hogy átaludja legalább félig az éjszakát?

Legjobb válasz: Két gyermeket neveltem fel,mindkettõ kb.10 hetes korában hagyta abba az éjszakai felkelést és evést,tehát addig,amíg a szervezetüknek szüksége volt az éjszakai evésre.Nálam bevált,hogy éjszakai ébredésnél nem volt villanyoltás,csendben vettem fel,,büfizés után pedig óvatosan,kerülve minden nappali szokást gyengéd puszival tettem az ágyba tovább aludi.Persze,ha szükséges volt tisztába is tettem,de azt sem olyan "körítésekkel"mint nappal.Hidd el, elõbb-utóbb a pici meg fogja szokni,hogy az éjjel arról szól,hogy aludni kell.Én szerencsére egyiknél sem tapasztam meg az éjjeli sírásokat,ha már ébredezett adtam is neki enni,meg sem próbáltam a teáztatást,mert tudtam,hogy éhes.Javaslom Benjamin Spock:Csecsemõgondozás,gyermeknevelés címû könyvét.Nálam minden bevált amit ez az amerikai gyermekorvos javasolt.Sok sikert mindkettõtöknek!

Két gyermeket neveltem fel, mindkettõ kb.10 hetes korában hagyta abba az éjszakai felkelést és evést, tehát addig, amíg a szervezetüknek szüksége volt az éjszakai evésre.Nálam bevált, hogy éjszakai ébredésnél nem volt villanyoltás, csendben vettem fel, , büfizés után pedig óvatosan, kerülve minden nappali szokást gyengéd puszival tettem az ágyba tovább aludi.Persze, ha szükséges volt tisztába is tettem, de azt sem olyan "körítésekkel"mint nappal.Hidd el, elõbb-utóbb a pici meg fogja szokni, hogy az éjjel arról szól, hogy aludni kell.Én szerencsére egyiknél sem tapasztam meg az éjjeli sírásokat, ha már ébredezett adtam is neki enni, meg sem próbáltam a teáztatást, mert tudtam, hogy éhes.Javaslom Benjamin Spock:Csecsemõgondozás, gyermeknevelés címû könyvét.Nálam minden bevált amit ez az amerikai gyermekorvos javasolt.Sok sikert mindkettõtöknek!
Az anyatejet a babák kb. 50 perc alatt emésztik meg, szemben a tápszerrel, ami több óra. Ezért van az, hogy az anyatejes picurok gyakrabban kérnek enni, fõleg az elején, mert még elég kicsi a gyomruk. Tarts ki, hamarosan rendezõdni fog a dolog, légy még egy picit türelmes, tudom, hogy nem könnyû.De gondolj arra, hogy a babádnak mennyire jó, hogy szopiztatod. Amúgy az elõttem válaszoló tippjeit érdemes megfogadni, abból a szempontból, hogy ha éjjel felkel a baba, az tényleg csak szopi legyen és semmi más! Ne kapcsolj villanyt, ha nem muszáj, ne pelenkázz, akkor nem is ébred fel teljesen a baba, könnyebben visszaalszik evés után és neked is több nyugtod lesz.
Enyém is most múlt 2 hónapos kb.1 hete alussza végig az éjszakákat, egyik napról a másikra történt.Vagy próbáld meg a láncetetést hátha beválik.Estefelé kezd el 2 óránként etetni, tele pocakkal talán tovább alszik.
Szia! Én is két gyereket nevelek, az elsõ 3 hetes kora óta átalussza az éjszakát, ugyanúgy jártam el, mint az elsõ válaszadó írta. A másodiknál is aszerint cselekedtem, õ ennek ellenére 10 hós koráig 1, 5-2 óránként kelt szopizni. Nappal 4 óránként evett. Neki így volt jó, én nem akartam megváltoztatni, hiszen ez volt az õ ritmusa. Úgyhogy szerintem babafüggõ :o)
Kislányom elmúlt 4 hónapos, rengeteget cicizik éjjel. Eszemben sincs ezt megváltoztatni. Persze nem sírnék, ha leszokna róla:)

Hogyan lehet átszoktatni a hörcsögöt (aranyhörcsög) arra hogy éjszaka aludjon és nappal legyen ébren? A barátnőm azt javasolta h takarjam le de ha megeszi a takarót (ketrece van) akkor meghal! És még nagyon félős! Hogyan szoktathatom magamhoz?

Legjobb válasz: Nem lehet átszoktatni arra h este aludjon. Mivel rágcsáló így részben éjszakai állat is. Kedveskedésrõl annyit h ne tegyél hírtelen mozdulatokat.^^ az ujjad hagyd h meg szaglássza. (: meg simogasd a fejét. saját tapasztalat. :P 16/F puszi.

Nem lehet átszoktatni arra h este aludjon. Mivel rágcsáló így részben éjszakai állat is. Kedveskedésrõl annyit h ne tegyél hírtelen mozdulatokat.^^ az ujjad hagyd h meg szaglássza. (: meg simogasd a fejét. saját tapasztalat. :P 16/F puszi.
A kérdező hozzászólása: köszi!:) azaz egy baj van ha hozzáérek akkor máris elmenekül. De ha óvatosabban nem hirtelen mozdulatokkal nyúlok be akkor nem fog elmenekülni?Remélem...köszi a segítséget!
Hát ha menekül akk fog 1 kis cikk almátv répát és azzal közelíts. :P
A kérdező hozzászólása: OKOK már megpróbáltam:P de azér köszi:) bár még azért úgyis fél! Van még más ötletetek? am köszi h írtok
Nem lehet rászoktatni az esti alvásra, éjszakai állat.Nehogy rárakj szegényre egy takarót!Ha azt szeretnéd, hogy kezes legyen, akkor már kiskorától kezdve ki kell venni, és járatni a kezedben, de ha még attól is fél, hogy hozzád érjen, akkor próbáld megszoktatni vele a kezedet.:) Eleinte szinte biztos, hogy megharap ha kiveszed:D, ezt saját magamon tapasztaltam.De amint megszokik nem harap, és 'azt csinálsz vele amit akarsz'.
A kérdező hozzászólása: köszi!!!sokat segítettél!:P

Természetes, hogy 2 hete minden éjszaka felébredek arra, hogy éhes vagyok, s utána egyből gyötör a hányinger?

9 hetes terhes vagyok. Ez független attól, hogy hány órakkor és mit vacsorázok.

Legjobb válasz: Szia, hogy termeszetes-e azt nem tudom, de én is így voltam vele. Az elsõ 12- 14 hétben állandóan éhes voltam még éjjel is arra ébredtem, hogy nagyon éhes vagyok, de hiába ettem, mert utána hányinger és hányás következett. Kitartás elmúlik majd. Most 28 hetes vagyok és még mindig 2-3 óránként eszem és éjjel is felébredek, hogy éhes vagyok, ilyenkor 1-2 szem keksz és reggelig kibírom.

Szia, hogy termeszetes-e azt nem tudom, de én is így voltam vele. Az elsõ 12- 14 hétben állandóan éhes voltam még éjjel is arra ébredtem, hogy nagyon éhes vagyok, de hiába ettem, mert utána hányinger és hányás következett. Kitartás elmúlik majd. Most 28 hetes vagyok és még mindig 2-3 óránként eszem és éjjel is felébredek, hogy éhes vagyok, ilyenkor 1-2 szem keksz és reggelig kibírom.
szerintem megijedtek valamitõl, vagy nemtudom. nyugtasd olyankor hosszabb ideig õket, tudom éjszaka kellemetlen.
de lehet hogy valami operára készül!
szeritem tök sza* a par activiti (egyépként meg nem amatõr felvétel csk úgy van megcsinálva) 8-0
Démon vagy szellem...kit érdekel?Jobb ha azt mondom, hogy démont látott?
A kérdező hozzászólása: Láttam már a paranormal activity 2-t :) de abba démon van :D Utolsó válaszolónak: köszönöm :)
Valószínûleg megijedt. Nálunk, ha csipog valami madár, és nyitva az ablak, tehát behallatszódik, akkor riadóztatják egymást jó nagy csipogással:) Ki kell venni kicsit, megszeretgetni, és akkor megnyugszik:) Van egy degum, aki pl. a széltõl fél, és nem szokja meg, ha fúj a szél, mindig frászt kap:)
A paranormal activity egy szuperül megrendezett film, köze nincs a valósághoz... üdv a média szakról :D
Pff.én nyugodt vagyok :D Mondjuk te bajod, hogy nem hiszel a szellemekben...tudod nekem volt már velük néhány találkozásom :) Egyébként csak ajánlani tudom a Paranormal Activity 2-t.
A kérdező hozzászólása: :) jó akkor biztos szellem volt... csakhogy megnyugodj ;)
Szellemet is láthatott.-.-''
A kérdező hozzászólása: Hát nemtudom... Azért köszi :)
Hát, nem tudom hogy ez a deguknál hogy megy, de a kutyám ébredt már rémálomból vonyítva, és abba se hagyta egy darabig. Nagyon sajnáltam szegénykémet, halálra volt rémülve... Lehet, hogy a deguknál is van hasonló :D
A kérdező hozzászólása: -.-" 1. válaszolónak köszönöm :) Fogalmam sincs mitõl ijedhettek meg, nem volt semmi hangosabb zaj... Viszont az egész család felébredt :)
Lehet, hogy szellemet láttak....
mármint a degu nem a parnorm.ac.

3 hónapos kisfiam betegsége miatt (csúnya köhögés, erős orrfújás) miatt megváltozott napirendünk visszaállhat még a megszokott rendbe? Van esély arra, hogy újra átaludja az éjszakát?

6 hetes kora óta szépen átaludta az éjszakákat, napközben kb. 3,4 óránként kért csak enni. Reggel 5 és 7 között evett először, este pedig 9 körül. Most éjszaka is felébred. Rendes nagy adagokat evett eddig (140-200ml) alkalmanként, most ennek kb. a felét eszi csak meg, utána egyértelműen elutasítja (nyilván betegen nincs étvágya). Gyakrabban is kér enni, mint eddig. Elképzelhető, hogy amint jobban lesz, újra átaludja az éjszakákat és visszaáll egy nagyjából hasonló napirend?

Legjobb válasz: Igen! Ne aggódj! Betegen job is neki, ha többször eszik kevesbbet, emellett éjszaka biztosan nehezebben veszi a levegõt, kiszárad a kis szája, szomjas lesz. Mi felnõttek is így vagyunk ezzel náthásan.

Igen! Ne aggódj! Betegen job is neki, ha többször eszik kevesbbet, emellett éjszaka biztosan nehezebben veszi a levegõt, kiszárad a kis szája, szomjas lesz. Mi felnõttek is így vagyunk ezzel náthásan.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a választ, erre a "száj kiszáradásra" nem is gondoltam. Remélem hamarosan rendezõdünk!:)
Remenykedj hogy igen, nekunk csak fel evesen sikerult visszaallni o is 3 hosan lett beteg, es csak akkor mikor elkezdtuk a hozzataplalast.

Hogyan "szoktattátok át" a melleteket arra, hogy éjszaka ritkábbban kell már szopizni?

Tegnap éjjel nagyon sokat aludt a lányom. Én felébredtem a szokásos id?pontban, 1 körül. 1 óra múlva már nagyon fájt a mellem és kb ömlött bel?le a tej. Gondolhatjátok, hogy én nem aludtam... Aztán 3kor ébredt végül és szépen ki is ürítette a mellemet. Mit tegyek, ha legközelebb ilyen lesz? Fejjek éjszaka?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is pont ez a problémám! Ma éjjel 10! órát aludt a 7 hetes lányom. Eddig is kb. 1 hete 6-7 órát aludt este, fél4-kor szoktunk kelni és mivel csak az egyik mellemet üríti ki (annyira tele van addigra), így fejnem kellett a másikból minden éjjel. Szerintem nincs mit tenni, csak fejni éjszaka, bár nem tudom, hogy mennyi ideig érdemes hagyni aludni a babát.

Szia! Nekem is pont ez a problémám! Ma éjjel 10! órát aludt a 7 hetes lányom. Eddig is kb. 1 hete 6-7 órát aludt este, fél4-kor szoktunk kelni és mivel csak az egyik mellemet üríti ki (annyira tele van addigra), így fejnem kellett a másikból minden éjjel. Szerintem nincs mit tenni, csak fejni éjszaka, bár nem tudom, hogy mennyi ideig érdemes hagyni aludni a babát.
Szia.Az elejen es is igy voltam elso alkalommal 13orat aludt az en kislanyom.Gondolhatod mit ereztem, azt hittem felrobban a mellem.Nincs mit tegyel ilyenkor ha mar aludni sem tudsz fejj ki annyit amennyitol jobb lesz semmikeppen se fejj ki sokat kulonben ujratermelodik es 2ora elteltevel ugyanugy fel fogsz kelni mert faj.Sokszor jartam igy....:( En altalaban 30-30ml-t fejtem ki ilyenkor es tudtam aludni , meg mindig tele volt a cicim de jobb lett.Ha mar beallt, vagyis a melled megszokja hogy estere kevesebb tej "kell" akkor rendezodik a helyzet.Jo babazast.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Huuu, meglepett, hogy 7 hetesen ennyit alszik a babád. Én eddig azt hittem az enyém alszik meglepõen sokat, már az elsõ héttõl átaludta az éjszakát olyan 6-7 órával. Õ is most 7 hetes, viszont az utóbbi napokban kevesebbet alszik, éppen hogy 6 órát, de a végére már nyûgösködik félálomban, csak én várok, hogy teljesen felébredjen. Normális ez? Ja és az esti, utolsó etetés mindig nagyon macerás, mert nagyon hosszan akar enni, és sokszor rángatja a mellbimbómat, mintha gumiból lenne, nem tudom hogy lehetne ezt a folyamatot lerövidíteni. Akinek ilyen hosszan alszik éjszaka a babája, hogy eteti meg utoljára és hogy sikerül az altatás?

13 hónapos a kislányom. Hogyan vezessem rá arra hogy elhagyja az éjszakai szopásokat?

jobbanmondva azt szeretném elérni ha már csak reggel, este (esetleg délben) szopizna, de nem tudom hogy csináljam.

Legjobb válasz: Én a hozzátáplálásnál már leszoktattam az éjszaki szopizásról.Ha felkelt,akkor adtam neki egy kis vizet,megsimogattam és vissza raktam az ágyába odaadtam a szájába a cumiját és ennyi.Lehet az elsõ pár nap sírdogál,de nekünk hamar leszokott róla.talán egy hét alatt.

Én a hozzátáplálásnál már leszoktattam az éjszaki szopizásról.Ha felkelt, akkor adtam neki egy kis vizet, megsimogattam és vissza raktam az ágyába odaadtam a szájába a cumiját és ennyi.Lehet az elsõ pár nap sírdogál, de nekünk hamar leszokott róla.talán egy hét alatt.
Az én lányom 11, 5 hónapos volt, amikor azt mondtam egy éjjel na ennek vége. Képes volt másfél -2 óránként kelni és szopizni. De azt tudtam, vagyis gondoltam, h ez nem éhség szopizás csak megszokás. Én fokozatosan vettem el tõle 2-3 naponta egy -egy szopit. ilyenkor csak kivettem a kiságyból, kicsit ringattam( pár percig), majd ment vissza az ágyába, volt h nem is sírt egyáltalán , de olyan is h 5-10 percig sírdogált. De kb. 1 hét alatt elértük azt, h elõször már csak fél 5 körül ébredt, akkor kapott mindig szopit és ismét 1 hét elteltével már reggel 7-ig aludt. Az a fontos, h legyél nagyon határozott, és ha sír is ne add meg magad.Hidd el nem azért kel mert éhes, fõleg ha este vacsorázik és még elalvás elõtt szopizik is. 19 hós kislány anyukája, védõnõ
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! nagyon nehéz leszoktatni, fõleg h velünk alszik. most 3 hétig anyóséknál vagyunk, nincs kiságy, igy kénytelen velünk aludni, szó szerint kiszolgálja magát éjjel...
Én is úgy jártam el, mint az elsõ hozzászóló! Kisfiam 13 hónapos és sikerült hajnali 5-6-ra kitolni a szopizást. Ha elõtte ébred, akkor csak vizet kap inni, vissza adom a cumiját és alszik tovább. (Egyébként ez eljátsszuk 2-3-4-szer is, adott esetben, sajnos!) Valószínûleg a fogzás, illetve a meleg miatt is többször ébred, de kizárt, hogy éhes legyen (jól vacsorázik este 20 órakor). És különben is, ebben a korban az anyatej szinte már csak szomjoltó neki, nem úgy lakik tõle jól. Próbáld ki, hogy csak vizet adsz a babádnak, ha megébred. Igyon annyit, amennyi jól esik neki. Az eltelíti kicsit a pociját és vissza fog aludni. Valószínûleg újra meg fog ébredni, de akkor megint igyon egy kis vizet, cumi, simogatás és alvás! Kitartás!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!