Találatok a következő kifejezésre: Éjszaka arra hogy (133 db)

Miért kelek éjszaka arra hogy sikitozom? (böv. Lenn. )

Mostanában egyre többször kelek fel arra h megrándulok és orditok:D

Legjobb válasz: Stresszes vagy nappal és nem tudsz nyugodtan aludni. Keresd meg a stressz forrását és iktasd ki, mert így nem lehet pihenni, egy idõ után fáradékonyabb leszel, ha ez esetleg folyamatos lesz.

Stresszes vagy nappal és nem tudsz nyugodtan aludni. Keresd meg a stressz forrását és iktasd ki, mert így nem lehet pihenni, egy idõ után fáradékonyabb leszel, ha ez esetleg folyamatos lesz.

Mikor kezd majd el kevesebbet felkelni éjjel a babám enni? Most 2 hónapos múlt. Vagy szoktatni kell valahogy arra, hogy átaludja legalább félig az éjszakát?

Legjobb válasz: Két gyermeket neveltem fel,mindkettõ kb.10 hetes korában hagyta abba az éjszakai felkelést és evést,tehát addig,amíg a szervezetüknek szüksége volt az éjszakai evésre.Nálam bevált,hogy éjszakai ébredésnél nem volt villanyoltás,csendben vettem fel,,büfizés után pedig óvatosan,kerülve minden nappali szokást gyengéd puszival tettem az ágyba tovább aludi.Persze,ha szükséges volt tisztába is tettem,de azt sem olyan "körítésekkel"mint nappal.Hidd el, elõbb-utóbb a pici meg fogja szokni,hogy az éjjel arról szól,hogy aludni kell.Én szerencsére egyiknél sem tapasztam meg az éjjeli sírásokat,ha már ébredezett adtam is neki enni,meg sem próbáltam a teáztatást,mert tudtam,hogy éhes.Javaslom Benjamin Spock:Csecsemõgondozás,gyermeknevelés címû könyvét.Nálam minden bevált amit ez az amerikai gyermekorvos javasolt.Sok sikert mindkettõtöknek!

Két gyermeket neveltem fel, mindkettõ kb.10 hetes korában hagyta abba az éjszakai felkelést és evést, tehát addig, amíg a szervezetüknek szüksége volt az éjszakai evésre.Nálam bevált, hogy éjszakai ébredésnél nem volt villanyoltás, csendben vettem fel, , büfizés után pedig óvatosan, kerülve minden nappali szokást gyengéd puszival tettem az ágyba tovább aludi.Persze, ha szükséges volt tisztába is tettem, de azt sem olyan "körítésekkel"mint nappal.Hidd el, elõbb-utóbb a pici meg fogja szokni, hogy az éjjel arról szól, hogy aludni kell.Én szerencsére egyiknél sem tapasztam meg az éjjeli sírásokat, ha már ébredezett adtam is neki enni, meg sem próbáltam a teáztatást, mert tudtam, hogy éhes.Javaslom Benjamin Spock:Csecsemõgondozás, gyermeknevelés címû könyvét.Nálam minden bevált amit ez az amerikai gyermekorvos javasolt.Sok sikert mindkettõtöknek!
Az anyatejet a babák kb. 50 perc alatt emésztik meg, szemben a tápszerrel, ami több óra. Ezért van az, hogy az anyatejes picurok gyakrabban kérnek enni, fõleg az elején, mert még elég kicsi a gyomruk. Tarts ki, hamarosan rendezõdni fog a dolog, légy még egy picit türelmes, tudom, hogy nem könnyû.De gondolj arra, hogy a babádnak mennyire jó, hogy szopiztatod. Amúgy az elõttem válaszoló tippjeit érdemes megfogadni, abból a szempontból, hogy ha éjjel felkel a baba, az tényleg csak szopi legyen és semmi más! Ne kapcsolj villanyt, ha nem muszáj, ne pelenkázz, akkor nem is ébred fel teljesen a baba, könnyebben visszaalszik evés után és neked is több nyugtod lesz.
Enyém is most múlt 2 hónapos kb.1 hete alussza végig az éjszakákat, egyik napról a másikra történt.Vagy próbáld meg a láncetetést hátha beválik.Estefelé kezd el 2 óránként etetni, tele pocakkal talán tovább alszik.
Szia! Én is két gyereket nevelek, az elsõ 3 hetes kora óta átalussza az éjszakát, ugyanúgy jártam el, mint az elsõ válaszadó írta. A másodiknál is aszerint cselekedtem, õ ennek ellenére 10 hós koráig 1, 5-2 óránként kelt szopizni. Nappal 4 óránként evett. Neki így volt jó, én nem akartam megváltoztatni, hiszen ez volt az õ ritmusa. Úgyhogy szerintem babafüggõ :o)
Kislányom elmúlt 4 hónapos, rengeteget cicizik éjjel. Eszemben sincs ezt megváltoztatni. Persze nem sírnék, ha leszokna róla:)

Lehet úgy szoktatni arra, hogy aludja át az éjszakát, ha csak inni adok neki éjjel? Sikerült így valakinek?

5hós babám éjszakánként általában 2 körül és 5 körül kelt.Szeretném azt elérni hogy legalább a 2órási kelést hagyjuk el.Hogy csináljam?Tegnap éjszaka kelt 2kor-kapott pár korty vizet,aludt tovább 4-ig,akkor is ivott és 7ig aludt,de nem akart enni 7kor,csak 8-30kor.(tápszeres)Ti hogy értétek el hogy átaludja az éjszakát?Köszönöm!

Legjobb válasz: Szia! Én is így "szoktattam le" az éjjeli evésrõl a kislányom. Igaz, Õ általában egyszer ébredt. Viszont keveset evett a tápszerbõl. Ezért próbáltam ki, h teát adtam ehelyett. Két nap után már nem evett, nem is ébredt fel. Egyik éjszaka ez idõ alatt véletlen nagyon bealudtam, és csak reggel ébredtem fel. Ugyanúgy találtam az ágyában, ahogy este letettem. Innen tudtam, h aludt egész éjszaka. Igazából én "szoktattam rá" az éjjeli evésre, amikor megszületett, és még szopott. Fel sem ébredt volna, csak én ébresztettem. Miért, nem tudom, pedig 4kg-mal született baba volt. Mivel napközben rendesen evett, szépen fejlõdött, mertem az éjszakai evést elhagyni. Akkoriban kb 6-7hós volt. Bocsi a hosszú válasz miatt! Üdv. 11hós anyuka

Szia! Én is így "szoktattam le" az éjjeli evésrõl a kislányom. Igaz, Õ általában egyszer ébredt. Viszont keveset evett a tápszerbõl. Ezért próbáltam ki, h teát adtam ehelyett. Két nap után már nem evett, nem is ébredt fel. Egyik éjszaka ez idõ alatt véletlen nagyon bealudtam, és csak reggel ébredtem fel. Ugyanúgy találtam az ágyában, ahogy este letettem. Innen tudtam, h aludt egész éjszaka. Igazából én "szoktattam rá" az éjjeli evésre, amikor megszületett, és még szopott. Fel sem ébredt volna, csak én ébresztettem. Miért, nem tudom, pedig 4kg-mal született baba volt. Mivel napközben rendesen evett, szépen fejlõdött, mertem az éjszakai evést elhagyni. Akkoriban kb 6-7hós volt. Bocsi a hosszú válasz miatt! Üdv. 11hós anyuka
igaz az én babám nem tápszeres, de egy idõben volt hogy éjjel 2-3x is kelt, és csak komfortszopi után tudott visszaaludni.(5-6-7hónaposan).Tudtam, hogy semmire se elég ez a mennyiség, és hogy nem álmos, csak megszokás.így bevezettem, hogy ha megébred, 1x cumi, ha nem használ akkor a következõ ébredésnél egy kicsi folyadék(hígított gyümölcslé).Jó is volt, mert akkor jöttek be ezek a nagy melegek.Így talán 2nap alatt leszokott a cicirõl, és mondhatni átaludta az éjjelt.Néha félálomban ivott, de nem kelt fel.Most annál inkább, sajnos épp fogzik.(még egy sincs neki) 9hónapos


Kislányom 6 hónapos. Rászokott arra hogy állandóan babakocsiban rázom és ugy alszik el. Éjszaka is sajna. Hogy szoktassam le erről?

Legjobb válasz: Az elsõ válaszoló vagyok. Csak azért kérdeztem a körülményket, mert én is mindig segítettem neki az elalvásban, soha nem tudott egyedül elaludni. Vagy ringattam, vagy bébihordozóban aludt el és utána tettem a kiságyba. Aztán persze rá nemsokkal fel is kelt. A hónapot meg azért kérdeztem, mert nálunk 6 hósan bezavart a mozgásfejlõdés és szinte óránként felkelt, pedig elõtte több órát is aludt egyhuzamban. Mióta elmúlt a mozgásfejlõdés (már stabilan áll), azóta "csak" kétszer kelt fel éjszakánként, de rémálom volt visszaaltatni. Most 7 hónapos és már teljesen ki voltam a fáradtságtól, meg az éjszakai kelésektõl és véget nem érõ ringatásoktól. Aztán találtam nemrég egy módszert, ami nagyon bejött. Lehet lesz olyan, aki ellene fog szólni, de azért leírom. Szóval én elolvastam és alkalmazni kezdtem az Aludj jól gyermekem c. könyvben leírtakat. Elsõ este gyomorgörccsel kezdtem neki, felkészültem a legrosszabbra, de láss csodát, egy kis sírás-rívás után 15 perc alatt elaludt magától a kiságyban és reggelig fel sem kelt!!! Aztán másnap napközben is sikerült 15 perc alatt elaludnia. Már második este ott tartottunk, hogy 1 perc alatt elaludt és meg se nyikkant egész éjszaka. El sem hiszem, hogy azóta normálisan tudok aludni, a kezem meg a hátam pedig nem szakad le a cipeléstõl. Még annyit hozzátennék, hogy a gyerek miután felkel, soha nem néz rám 'rossz szemmel', amiért kicsit sírni hagytam.

Az elsõ válaszoló vagyok. Csak azért kérdeztem a körülményket, mert én is mindig segítettem neki az elalvásban, soha nem tudott egyedül elaludni. Vagy ringattam, vagy bébihordozóban aludt el és utána tettem a kiságyba. Aztán persze rá nemsokkal fel is kelt. A hónapot meg azért kérdeztem, mert nálunk 6 hósan bezavart a mozgásfejlõdés és szinte óránként felkelt, pedig elõtte több órát is aludt egyhuzamban. Mióta elmúlt a mozgásfejlõdés (már stabilan áll), azóta "csak" kétszer kelt fel éjszakánként, de rémálom volt visszaaltatni. Most 7 hónapos és már teljesen ki voltam a fáradtságtól, meg az éjszakai kelésektõl és véget nem érõ ringatásoktól. Aztán találtam nemrég egy módszert, ami nagyon bejött. Lehet lesz olyan, aki ellene fog szólni, de azért leírom. Szóval én elolvastam és alkalmazni kezdtem az Aludj jól gyermekem c. könyvben leírtakat. Elsõ este gyomorgörccsel kezdtem neki, felkészültem a legrosszabbra, de láss csodát, egy kis sírás-rívás után 15 perc alatt elaludt magától a kiságyban és reggelig fel sem kelt!!! Aztán másnap napközben is sikerült 15 perc alatt elaludnia. Már második este ott tartottunk, hogy 1 perc alatt elaludt és meg se nyikkant egész éjszaka. El sem hiszem, hogy azóta normálisan tudok aludni, a kezem meg a hátam pedig nem szakad le a cipeléstõl. Még annyit hozzátennék, hogy a gyerek miután felkel, soha nem néz rám 'rossz szemmel', amiért kicsit sírni hagytam.
Irnál még a körülményekrõl? Úgy értem, hogy korábban hogy aludt el? Magától vagy ringattad és az éjszakákat átaludta? És csak most 6 hósan változott meg az alvási szokása?
Meg arról, hogy mi mással próbálkoztál, és akkor mi történik? Egyedül hagytad a kiságyában, vagy mellette ültél, énekelsz vagy mesélsz neki valamit, melléfeküdtél, vagy ölben próbáltad altatni, szóval mi mindent próbáltál, és mit szólt hozzá a kislányod?
A kérdező hozzászólása: Szia!Az elején napközben aludt csak babakocsibanéjszaka kiságyban./Kint altattam kocsiban mig nemvolt még nagy meleg a nyár elején/.Aztán erre annyira rászokott, hogy éjszaka ha elaltattam ölben ringatva természetesen:) és letettem a kiságyba vagy abban a pillanatban, vagy félórán belül felébredt.és ilyenkor nagyon nehéz vissza altatni.És az éjszakát szinte végig aludta, és alussza mai napig.Este elaltattam az ölemben és letettem a kiságyba , félórát sem aludt és felkelt.
A kérdező hozzászólása: Szóval , ezaz alvási szokás nem most alakult ki, már tart egy ideje.Azt látom rázva kell altatni, és ha felkel éjszaka csak igy tudom vissza altatni ujra.
A kérdező hozzászólása: ird már le a módszer lényegét pár szóban, légy szives!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Egy érdekes kérdéssel fordulok hozzátok, legalábbis most ez picit felkeltette az érdeklődésem. Történt tegnap, hogy kicsit zsíros ételt sikerült enni, és éjszaka arra ébredtem, hogy hányingerem van. (? )

Ez érdekes, de valahogy érzi az ember, hogy miért van hányingere. Na mindegy és éreztem, hogy ezt a zsíros vmit nem bírta a gyomrom. Mit lehet ilyenkor csinálni, hányinger ellen, tehát tehát volt olyan is, hogy túl sokat ettem, és akkor is felébredtem, éreztem, hogy hányingerem van, akkor vizet ittam, és az segített? Itt egy kis tejjel próbálkoztam, meg egy újjnyi whisky-vel - lévén, hogy az alkohol ia meg a tej is zsíroldékony, és most ez bejött, de hátha van vmi más mód.

Legjobb válasz: Nekem is szokott így lenni.Pont tegnap éjszaka volt ez.Fûszereset ettem vacsorára.Akkor nem is éreztem hogy baj lesz belõle.Nem ettem sokat, szinte nem is éreztem hogy ettem.Na de éjszaka!!Felkeltem hogy hányingerem van és görcsöl a hasam.Nem telt bele 5 perc már a WC-n voltam és hasmenésem volt.Nálam általában mindig ez van.Ha valamit nem bír a gyomrom akkor általában hasmenés a vége.

Nekem is szokott így lenni.Pont tegnap éjszaka volt ez.Fûszereset ettem vacsorára.Akkor nem is éreztem hogy baj lesz belõle.Nem ettem sokat, szinte nem is éreztem hogy ettem.Na de éjszaka!!Felkeltem hogy hányingerem van és görcsöl a hasam.Nem telt bele 5 perc már a WC-n voltam és hasmenésem volt.Nálam általában mindig ez van.Ha valamit nem bír a gyomrom akkor általában hasmenés a vége.
A kérdező hozzászólása: De ezeknek mi az oka?Miért bírja jobban egyik-másik ember a fûszeres, vagy zsíros kajákat?Úgy értem van vmi szervi oka is, pl több gyomorsav, vagy nem tudom ?
Részben függ attól, hogy milyen ételeket, fûszereket szokott meg valaki. Ha eltér a megszokottól, az hasfájást okozhat. Ha viszont valakinek sok a gyomorsava, akkor a savanyú ételektõl lesz rosszul. Ha az epéjével van gond, akkor a zsíros ételektõl, vajtól stb. Ezt kinek-kinek sajátmagának kell kitapasztalnia.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, ezek szerint nem egyedi az én esetem :) .

Hogyan lehet átszoktatni a hörcsögöt (aranyhörcsög) arra hogy éjszaka aludjon és nappal legyen ébren? A barátnőm azt javasolta h takarjam le de ha megeszi a takarót (ketrece van) akkor meghal! És még nagyon félős! Hogyan szoktathatom magamhoz?

Legjobb válasz: Nem lehet átszoktatni arra h este aludjon. Mivel rágcsáló így részben éjszakai állat is. Kedveskedésrõl annyit h ne tegyél hírtelen mozdulatokat.^^ az ujjad hagyd h meg szaglássza. (: meg simogasd a fejét. saját tapasztalat. :P 16/F puszi.

Nem lehet átszoktatni arra h este aludjon. Mivel rágcsáló így részben éjszakai állat is. Kedveskedésrõl annyit h ne tegyél hírtelen mozdulatokat.^^ az ujjad hagyd h meg szaglássza. (: meg simogasd a fejét. saját tapasztalat. :P 16/F puszi.
A kérdező hozzászólása: köszi!:) azaz egy baj van ha hozzáérek akkor máris elmenekül. De ha óvatosabban nem hirtelen mozdulatokkal nyúlok be akkor nem fog elmenekülni?Remélem...köszi a segítséget!
Hát ha menekül akk fog 1 kis cikk almátv répát és azzal közelíts. :P
A kérdező hozzászólása: OKOK már megpróbáltam:P de azér köszi:) bár még azért úgyis fél! Van még más ötletetek? am köszi h írtok
Nem lehet rászoktatni az esti alvásra, éjszakai állat.Nehogy rárakj szegényre egy takarót!Ha azt szeretnéd, hogy kezes legyen, akkor már kiskorától kezdve ki kell venni, és járatni a kezedben, de ha még attól is fél, hogy hozzád érjen, akkor próbáld megszoktatni vele a kezedet.:) Eleinte szinte biztos, hogy megharap ha kiveszed:D, ezt saját magamon tapasztaltam.De amint megszokik nem harap, és 'azt csinálsz vele amit akarsz'.
A kérdező hozzászólása: köszi!!!sokat segítettél!:P

37 hetes vagyok, nagyon fájnak az újaim olyan mintha ízületes lenne. Nincsen feldagadva, bevizesedve éjszaka arra kelek, hogy mindkét kezem elzsibbadt. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Sajnos nekem sem tudták mitõl van, de én a terhesség végén 3 hónapot végigküzdöttem vele, sõt! 4 hete szültem, és még mindig zsibbadnak az ujjaim végei. Szerencsére éjszaka már nem zsibbad az egész karom, ez rögtön megszünt szülés után. Próbáltam a kálciumot, magnéziumot, semmi nem használt. Sokszor éjszaka vizes törölközõt tettem rá, és ültem az ágyon sírva annyira fájtak. Amikor lógattam, akkor kezdett jobb lenni, de kb. 1 óra alvás után újra elzsibbadtak. Szóval kitartás, már nincs sok hátra, bízzál benne, hogy nemsokára megszûnik ez a rossz érzés!

Sajnos nekem sem tudták mitõl van, de én a terhesség végén 3 hónapot végigküzdöttem vele, sõt! 4 hete szültem, és még mindig zsibbadnak az ujjaim végei. Szerencsére éjszaka már nem zsibbad az egész karom, ez rögtön megszünt szülés után. Próbáltam a kálciumot, magnéziumot, semmi nem használt. Sokszor éjszaka vizes törölközõt tettem rá, és ültem az ágyon sírva annyira fájtak. Amikor lógattam, akkor kezdett jobb lenni, de kb. 1 óra alvás után újra elzsibbadtak. Szóval kitartás, már nincs sok hátra, bízzál benne, hogy nemsokára megszûnik ez a rossz érzés!
Ez nekem is így volt. Gondolom attól van, hogy lazulnak az izmok, tágul a csont, készülsz a szülésre. Nálam gyakori volt a vádli görcs is éjszaka. És ez nem jelenti azt, hogy hamarosan szülsz. Én is így éreztem már az utolsó hónapban mégis a 41. hétben szültem. Kitartás.
A relaxin nevû hormon ellazítja izmaidat, ízületeidet, ezáltal megkönnyítve a vajúdást, emmiatt fájhatnak, zsibbadhatnak testrészeid (olvastam) ez szülés után helyreáll. 35 hetes pocakos vagyok, jelenleg ugyanebben a cipõben járok, egy kis vizesedéssel társítva. A zsibbadásra magnéziumot javasolnak általában, de én kiegészítem azzal, hogy feketenadálytõ krémmel éjszakára csinálok száraz dunsztot a kezemre, (bekrémezem a kezem, karom, azaz a fájó részeket, betekerem törölközõvel, és az egészet betekerem folpakkal) így végig tudom aludni az éjszakát fájdalom nélkül. Elötte óránként fent voltam, nem bírtam aludni a fájdalomtól. A feketenadálytõ krém kapható patikában és herbáriában is, és ami még fontos, hogy természetes anyag, nem mesterségesen elõállított vacak. Remélem neked is bevállik.

Hogyan tudnám rászoktatni 11 hetes kislányomat arra, hogy az éjszakát most már nagyjából átaludja?

Állítólag ennyi id?sen már akár 8 órát is alhatna. (A Suttogó szerint)De Õ elalszik kb. 9-kor, és 2 körül ébred, aztán 5-6 körül. Volt már, hogy 4-ig is aludt!

Legjobb válasz: Enyje-enyje, az a fránya sok hülye könyv. A babák normális szénhidrátanyagcseréjéhez nagyon is kell az éjszakai szopi, a csöppségek életük elsõ 6 hónapjában, nemcsak az éhség miatt ébrednek, hanem az életük megóvása miatt is ( a bölcsõhalálról talán nem ír a Suttogó ). Késõbb meg azért ébrednek mert tudni akarják hogy megvan-e még az anyukájuk. És az anyukájuk ölelésétõl, a finom meleg tejcsitõl, és egy kis szopitól elégedetten alszanak vissza. Ne várd el a babádtól hogy este leteszed és õ reggelig szépen csendben alszik az ágyacskájában, az éjszakák átalvása egyszercsak magától kialakul, nem kell erõltetni és mindenféle trükkhöz folyamodni egy 11 hetes csöppségnél. A nagyobbik fiam teljesen magától 6 hetes kora után átaludta az éjszakát, a kisebbik 7 hónapos és még mindig kel 2x szopizni.

Enyje-enyje, az a fránya sok hülye könyv. A babák normális szénhidrátanyagcseréjéhez nagyon is kell az éjszakai szopi, a csöppségek életük elsõ 6 hónapjában, nemcsak az éhség miatt ébrednek, hanem az életük megóvása miatt is ( a bölcsõhalálról talán nem ír a Suttogó ). Késõbb meg azért ébrednek mert tudni akarják hogy megvan-e még az anyukájuk. És az anyukájuk ölelésétõl, a finom meleg tejcsitõl, és egy kis szopitól elégedetten alszanak vissza. Ne várd el a babádtól hogy este leteszed és õ reggelig szépen csendben alszik az ágyacskájában, az éjszakák átalvása egyszercsak magától kialakul, nem kell erõltetni és mindenféle trükkhöz folyamodni egy 11 hetes csöppségnél. A nagyobbik fiam teljesen magától 6 hetes kora után átaludta az éjszakát, a kisebbik 7 hónapos és még mindig kel 2x szopizni.
Én is kiolvastam a suttogót és vannak benne nagyon jó dolgok, de elsõsorban a babádat kell megismerned és hozzá igazodnod. Sajnos nekem csak öt napig volt tejem, ezért aztán négy hetes koráig éjjelente 1x kelt föl, majd öt hetes kora óta végig alussza az éjszakákat. Most hat hónapos és fogzik de így is alszik egész éjjel. De ez baba függõ szerintem. Ne erõltesd, majd eljut õ is arra a szintre hogy át fogja aludni az éjjelt. Ám a tápszer jobban laktat mint az anyatejcsi. Ha tápszeres akkor esetleg tudsz neki kicsit késõbb és kicsit több tápit adni esténként. Aztán négy hónapos korától írhat a doki fel Sinlac-ot. Ez egy nagyon fincsi és laktató tápi. De ha anyatejcsis az teljesen más. Akkor az igény szerinti szopiztatás miatt a babucihoz kell igazodni. Kitartás!
meg kell tudni, hogy éhes-e, szomjas-e vagy csak megszokásból ébred. próbáld ki hogy kis teát vagy vízet adsz neki.ha szomjas, alszik tovább, ha éhes fél óra múlva újra ébred. egy próbát megér. nekem a 3.éjszaka már nem kelt fel.10-06ig alszik 13hetes kisfiú anyukája
Suttogó... Az is csak arra jó, hogy idegeld magad, meg kidobjál egy csomó pénzt. 11 hetesen szerintem még ne nagyon akard, hogy átaludja az éjszakát. Nem mondom, hogy nincsenek ilyen babák, de azért elég ritka. Amit leírtál, az elég jó alvásnak tûnik. Az én kisebbik lányom 2, 5 éves, de éjszaka még mindig felkel legalább 1-szer cicizni. Szóval, kitartás.

Hogyan és mikortól lehet egy kisbabát rászoktatni arra, hogy átaludja az éjszakát?

A kisfiam most múlt egy hónapos, és már tud 4 órát aludni egyhuzamban, bár maga az elalvás elég nehezen megy. Egyáltalán mikortól illik átaludnia az éjszakát?

Legjobb válasz: Szerintem ez teljesen babafüggõ. A nagyobbik fiam 8 hónapos korától alussza át az éjszakát a kisebbik pedig 13 hónapos korától. Voltak kisebb idõszakok az elején amikor pár napig aludtak éjszaka,de az nem tartott sokáig.

Szerintem ez teljesen babafüggõ. A nagyobbik fiam 8 hónapos korától alussza át az éjszakát a kisebbik pedig 13 hónapos korától. Voltak kisebb idõszakok az elején amikor pár napig aludtak éjszaka, de az nem tartott sokáig.
Ez szerintem is babafüggõ. Az én kisfiam kb. 7 hetes korátó átalussza az éjszakát, de ez magától alakult így. Talán próbáld ki azt, hogy ne kelj fel minden rezdülésére, ha hallod, hogy éjszaka felébredt, várj egy kicsit, hátha visszaalszik magától.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
hát én is ezzel küzdök. lányom 5hónapos, de 1, 5hónapja 3x 4x kel.Pedig jól elalszik, mikor fáradt, és jóllakottan. Baba függö, hogy mikortól.Növérem lánya 3 éves, van hogy még most is felkel, és a 2éves fia is.
Olvastam multkor egy cikket hogy mért ébrednek fel a babák éjszaka. Nem szabad túl korán rászoktatni az éjszaka átalvására, leírom hogy mért: A babák keveset alszanak mélyen, míg a felnõttem több mint a fél alvásidejüket mély alvással töltik. A babáknak azért nincs sok mélyalvásuk, mert gondolj bele: a babának gyors az anyagcseréje az anyatej miatt is, és míg a felnõtt feltud éjszaka kelni ha éhes lenne( de nem szokásunk) a kisbaba felébred de nem tudja magát ellátni, ezért sír. Ha sír éjszaka a kisbabád és nem mész oda azért merthogy most akkkor is átalszod az éjszakát azzal bajba is kerülhet a pici... Nem azt mondom hogy egy éjszaka alatt éhenhal, de lehetnek problémák... Sok ilyesmit írt még le a cikk... Sajnos nem tudom rendesen leírni... Megpróbálom megkeresni és leírom ide h hol találod.
http://www.lll.hu/node/187 Na itt is van. Fölösleges volt leírni az elõzõket, mert csak belekavarodtam énis. Bocsi. És igaz a kérdésedre nem igazán válaszoltam, de annyi biztos hogy nem túl jó ha a babát már 1hónapos korba éjszaka átalvásra akarod szoktatni.
Ja és még annyi hogy olvasd végig ha van idõd és türelmed, csak úgy lehet megérteni. Én utálok olvasni, de ez még engem is érdekelt, és érdekes dolgokat tudtam meg.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! Sírni én sem hagynám, csak az etetéssel trükköznék, pl. napközben többet vagy többször, ilyesmik.

Éjszaka arra riadtam, hogy mintha behúztam volna a hasam, és a babó erősen rúgdosott, nagyon megijedtem, nem tudtam álmodtam-e vagy sem. Hülyeség aggódnom?

Ha nem álom volt, ugye nem lesz baja a babának, mert azóta nem mocorog.Ugye van neki ott bent annyi helye, hogy ilyesmivel nem tettem rosszat?Fogalmam sincs mi történt, vagy miért csináltam:-(

Legjobb válasz: Lehet álmodtad én egy éjszaka zt álmodtam hogy darabokba folyt a vér belõlem és elment a baba felébredtem és kerestem a foltot nagyon jó volt látni hogy nincs is folt lehet hogy a tudatalatidba nagyon aggódszés ez álmodba elõjöt én próbáltam behuzni a hasam néha mikor bele kartam férni a régi nadrágokba de nem jött össze már nem birtam behuzni esetleg ha megnyugtatna hogy már nem brod anyira behuzni a hasad ahogy esetleg álmodtad akor próbáld ki ugy se fg össze jöni meglátod csak nyugi nem kell aggódni biztos minden ok és gratula hogy neked már mocorog az enyém még lustálkodik de remélem nem sokára elkezdi ö is .17 hetes kismama

Lehet álmodtad én egy éjszaka zt álmodtam hogy darabokba folyt a vér belõlem és elment a baba felébredtem és kerestem a foltot nagyon jó volt látni hogy nincs is folt lehet hogy a tudatalatidba nagyon aggódszés ez álmodba elõjöt én próbáltam behuzni a hasam néha mikor bele kartam férni a régi nadrágokba de nem jött össze már nem birtam behuzni esetleg ha megnyugtatna hogy már nem brod anyira behuzni a hasad ahogy esetleg álmodtad akor próbáld ki ugy se fg össze jöni meglátod csak nyugi nem kell aggódni biztos minden ok és gratula hogy neked már mocorog az enyém még lustálkodik de remélem nem sokára elkezdi ö is .17 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen.remélem több ilyen álom nem lesz! Boldog babavárást!
Szia Szerintem lehet, csak rosszul feküdtél, azért rugott a baba. Ne izgulj, biztos, hogy nincs semmi baj. Iyenkor én is mindig aggódok, hogy nem mozog, és várom, de mindig megmozudul:-) Én is fel szoktam ébredni ha hason fekszem, mert már nem jó...De baj nincs, ne félj!! 24 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: A hátamon fekve ébredtem, lehet már most nem szereti?
Nos ha én így járok, hogy valami miatt aggódok és történetesentényleg nem mozgott azóta akkor mindig megmozgatom, megrázom a pocit, bekopogok és beszélek, hogy mozduljon meg, hogy tudjam minden ok. Olyankor lefekszem vízszintbe, és ha más nem 2-3 perc múlva tuti megmozdul!!! ;) NE aggódj, és próbáld ki! ;)
Ne aggódj én 19 hetes vagyok és ha a hátamra fekszek akkor az én picurkám is elkezd rúgkapálni : ) bitos nem tetszik neki a helyzet, próbálj te is egy kicsit a hátadra feküdni hátha a tiéd is elkezd "panaszkodni" és akkor megnyugszol. Mellesleg nekem is volt olyan idõszak amikor nem akart mocorogni és akkor én is nagyon aggódtam de aztán pár napja gõzerõvel belekezdett és többet mocorog mint elõtte: )
Szia4 Azzal hogy behúztad esetleg a hasad nem tetél neki semmi rosszat, õt megvédi a magzatvíz, elég sok mindentõl. Ha valami neki nem esik jól akkor jelez, de azért az hogy mocorog, nem minidg azt jelenti hogy baja van, nálunk a háton fekvés alatt az az érzésem inkább hogy szereti, és akkor mocorog, fordul, ha megsimogatom, a kezem alá bújik, igazi kis halmot érzek a kezem alatt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!