Találatok a következő kifejezésre: Éjjel is fejni (4 db)

Éjjel is kell fejni, ha több tejet szeretnék?

Legjobb válasz: Én éjszaka vagy hajnalban fel szoktam kelni egyszer fejni (a babám általában már végigalussza az éjszakát). 8 hetes kisfiú anyukája

Én éjszaka vagy hajnalban fel szoktam kelni egyszer fejni (a babám általában már végigalussza az éjszakát). 8 hetes kisfiú anyukája
Én éjszaka csak akkor fejtem, ha fájt, feszült a mellem. Ha nem, akkor inkább pihenj, mert a picúrnak kipihent, kiegyensúlyozott anyuka kell. Napközben midig fejtem, most is naponta 2-3 akalommal szoptatás után. Kis lányom 20 hetes, és még mindig csak anyatejet eszik semmi mást, így gondolom, nem lehet olyan rossz ez a technika. Kitartás, a fejés kínjai megtérítõdnek!!! Ügyes leszel!!!
Kisbabám 6 hónapos múlt.Még éjjel 1x felkelek fejni.Ezt a tejcit kapja meg este pótlásként szopi után(mert sajnos kevésnek bizonyul).

Mellgyulladás esetén éjjel is kell fejni? És milyen tartásban kell szoptatni: a baba álla a fájó rész felé legyen?

Legjobb válasz: igen, én éjjel is fejtem. Jól tudod: a baba álla legyen a fájó rész fele. Kézzel is rásegíthetsz amikor szopizik, masszírozd a fájó részt a bimbó irányába. De miért fejed, ha szoptatsz belõle? Én csak akkor nem szoptathattam belõle, ha 39 fok lázam volt. De ekkor már gennyet látott a doki.

igen, én éjjel is fejtem. Jól tudod: a baba álla legyen a fájó rész fele. Kézzel is rásegíthetsz amikor szopizik, masszírozd a fájó részt a bimbó irányába. De miért fejed, ha szoptatsz belõle? Én csak akkor nem szoptathattam belõle, ha 39 fok lázam volt. De ekkor már gennyet látott a doki.
minél gyakrabban ürül ki, annál hamarabb lemegy a gyulladás. masszírozni csak leheletnyit szabad, inkább simogatásnak hívnám. erõs masszírozástól csak még keményebb lesz. nekem a langyos zuhany szopi elõtt vált be nagyon.

Éjjel is szükséges fejni?

A napokban kevesebb lett a tejem, mert eddig nem fejtem... De most megijedtem, hogy nem lesz elég, végleg elfogy, úgyhogy sajnos csak most kezdtem el fejni. (7 hetes babám van.) Még így is elég kevés jön le: 2 mellb?l 40 ml. Éjjel is fejjek? Mert akkor nem nagyon vagyok olyan állapotban. El?re is köszi!

Legjobb válasz: szia én már két kislányt szoptattam fejés és pótlás nélkül a kicsi még most is szopik 17 hónaposan, ne aggodj a tejtermelés helyre jön csak ne izgulj nem fog elapadni! HIDD EL!

szia én már két kislányt szoptattam fejés és pótlás nélkül a kicsi még most is szopik 17 hónaposan, ne aggodj a tejtermelés helyre jön csak ne izgulj nem fog elapadni! HIDD EL!
En meg azt mondom, h fejjel, mar az elejetol legjobb, de talan meg nem vagy kesesben!
A tej magától nem apad el, még a srtessztõl is csak a reflex lassul, hozzátáplálástól apad el. Kislányom lassan 4 hónapos, sosem fejek és még vizet sem kapott soha. Fejni tök felesleges, a mellgyulladás, nem a fejés hiányától van. Serkenteni lehet vele, de tényleg kell??
Éjszaka szerintem nem szükséges fejned, inkább pihenj. Minél többet fejsz annál több tejnek kellene lennie. Próbálj sok gyümölcslevet inni, nekem az nagyon segített , ill.homeopátiás bogyót szedjél. Egyébként a 6.7. hét környékén egy kicsit hogyha megcsappan a tej mennyisége az normálisnak számít nálam is így volt, de utána több lett.
Szia.Én 7 hónapig fejtem, éjjel 1* nappal többször.2és fél évig ciciztettem a lányom.Minél többször ürül a melled annál többet termel.
Nem azért lett kevesebb a tejed, mert eddig nem fejtél, sõt a tejed ugyanannyi, mint elõtte, csak a babádnak nõt meg az étvágya. A 6., 7. hét környékén van egy hirtelen növekedési ugrása a babáknak, ezért többet kérnek enni. (nem mindegyiknél) Tedd sokszor mellre (másfél, két óránként is akár), és több tej fog termelõdni...TUTI BIZTOS!!! Éjjel, ha a babó nem kér enni, inkább aludj. A fejés egy csomó energiába kerül.


1 hetes a picikém, tegnap jöttünk haza a kórházból. Ott elég volt a tej 1 ciciből, sőt még tudtam fejni is. Most éjjel nem volt neki elég, másfél óránként felébredt. Fejni nem tudok, mert nincs. Normális, hogy elapad ilyenkor?

Legjobb válasz: Ne aggódj, a tejed nem apad, ha másfél óránként szoptatsz akkor nincs értelme fejni. Ha 1 cici nem elég nyugodtan kínáld a másikat, a következõ szopit pedig kezd azzal amelyikkel befejezted. Az én picikém 2 hónapos koráig éjjel nappal 1-1,5 óránként szopott, a cicijeim állandó munkában voltak. Aztán elõbb az éjjeli szopi ritkult meg aztán a nappali áll be 2-3 órákra. 4 hónapig mindkét cicim forgalomban volt, utána állt be úgy a tejtermelés hogy 1 cicibõl is jól lakott. Most 19,5 hós reggel-este még kéri a szopit. Nekem õ nagyon sokat segített, szívbõl ajánlom a tanácsait, bátran keresd meg: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/4/ Bízz önmagadban, sikerülni fog!! Pihenj sokat, egyél-igyál rendesen és sokat bújj össze a kicsiddel.

Ne aggódj, a tejed nem apad, ha másfél óránként szoptatsz akkor nincs értelme fejni. Ha 1 cici nem elég nyugodtan kínáld a másikat, a következõ szopit pedig kezd azzal amelyikkel befejezted. Az én picikém 2 hónapos koráig éjjel nappal 1-1, 5 óránként szopott, a cicijeim állandó munkában voltak. Aztán elõbb az éjjeli szopi ritkult meg aztán a nappali áll be 2-3 órákra. 4 hónapig mindkét cicim forgalomban volt, utána állt be úgy a tejtermelés hogy 1 cicibõl is jól lakott. Most 19, 5 hós reggel-este még kéri a szopit. Nekem õ nagyon sokat segített, szívbõl ajánlom a tanácsait, bátran keresd meg: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/4/ Bízz önmagadban, sikerülni fog!! Pihenj sokat, egyél-igyál rendesen és sokat bújj össze a kicsiddel.
Nekem is igy volt a lányommal (második gyerek) és kicsit kétségbe is estem hogy nem lesz elég a tejem. De beszéltem a védõnõvel meg pár ismerõsömmel is és kiderült hogy csomóan 2 cicibõl szoptatnak egy alkalommal. Úgyhogy én is így csinálom. Érdekes módon én is éjjel vettem észre hogy nem elég neki egy mell. Semmi gond nincs azóta sem, mindig megkínálom a másikból is, és abból amúgy nem cicizik már annyit mint az elsõbõl. Igyál nagyon sokat!!! Nekem azért is volt igy sztem mert a kórházban semmit se kellett csinálnom, "csak" szoptatni meg a babával foglalkozni, és hozták be nekem az innivalót, levest stb. Itthon meg nincs segítségem és van hogy nem iszok annyit amennyit kéne. Sok erõt nektek, és sok tejet!!! :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat!Kicsit megijedtem, mert nappal 1 cici nekünk is elég.Csak azt hittem, ha kettõbõl adok, akkor elfog a másikból és a következõ alkalommal nem lesz benne.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!