Találatok a következő kifejezésre: Éjjel azt hogy (650 db)

Mit tegyek, hogy kétévesem ne ébredjen minden éjjel azzal, hogy ő nem akar aludni?

Mostanában minden éjjel ez van. Megébred, elkezd sírni és csak annyit mond, hogy nem akar aludni. Lefekvéskor is ezt mondja, bármilyen fáradt is. De egy kis mese, és alszik is. De éjszaka mit csináljak vele? Hogy szoktassam le róla?

Legjobb válasz: Mondjuk nem kéne elkényeztetni.Alvás van, rázárod a szobaajtót és kész.Nme mehet ki hisztériázni.

Mondjuk nem kéne elkényeztetni.Alvás van, rázárod a szobaajtót és kész.Nme mehet ki hisztériázni.
Remélem nem fogadod meg elsõ tanácsát. KÉt éves kor körül szinte minden gyerek átmegy ezen, elkezdenek intenzíven álmodni, beindul a fantáziájuk ("szörny van az ágyam alatt"). Nálunk az jött be, hogy tovább voltam este a szobájában, és nem csináltam tök sötétet, hanem égett egy sólámpa a sarokba. Amíg láttam, hogy a félelmei valósak, nem bagatellizáltam a dolgot (pl. el kellett rakni a látóterébõl a plüss játékait, mert fél, hogy azok megeszik õt stb.).
Szia, ismerõs a helyzet. Nálunk is volt egy idõszak, mikor éjjel felébredt, hogy õ lemegy játszani, meg megnézi a mamát, nem alszik stb. A szobájában szerencsére van egyéb fekvõhely az ágyán kívûl, mondtam, hogy anya oda lefekszik és itt alszik vele a szobában, akkor õ rögtön elhallgatott és lefeküdt. Most 2 éves 4 hós, és már megszûnt, de csak ez vált be, hogy ott aludtam a szobájában én is.
A kérdező hozzászólása: Nem vettem észre, hogy félne valamitõl. Azt nem is tudja, milyen a szörny, vagy ilyesmi. Elsõ válaszoló: örülök, hogy az én anyukám sosem zárta rám az ajtót, mikor szükségem volt rá. Én sem fogom sose magára hagyni a gyerekem, ha kellek neki.
A kérdező hozzászólása: 3. válaszoló: én is mellé fekszem ilyenkor (elférünk az ágyában), van, hogy rögtön jön mellém, de van, hogy minden rábeszélõkémet be kell dobnom, hogy visszafeküdjön. Remélem, hamar túl leszünk ezen az idõszakon, mert én nehezen alszom vissza ezek után, és nappal is fáradt vagyok emiatt.

Miért álmodom, minden éjjel azt, hogy azzal a lánnyal járok aki nekem tetszik, de én neki nem?

Legjobb válasz: Azért álmodod ezt mert tetszik neked és sokat gondolsz rá. Ez nem egy jóslat, hogy most akkor tuti járni fogtok.

Azért álmodod ezt mert tetszik neked és sokat gondolsz rá. Ez nem egy jóslat, hogy most akkor tuti járni fogtok.
Ez egy rejtett üzenet az agyadtól.Készülj fel, a napokban egy hatalmasat fogsz fosni.Javaslom, fényképezd le, jó esélyed van a világrekordra! Valamint szerezz be egy WC pumpát, ha még nem lenne, és napi fél órás hasizom erõsítõ edzést is mert, félõ hogy összeroppanhatsz a hatalmas erõfeszítés közben. Sok sikert!
A baj az, hogy neki nem tetszel. Ezen kell változtatni! De amúgy hiszed, hogy ez egy jó lány? Vagy csak elvette az eszed, mint általában? Milyen ez a lány?
A kérdező hozzászólása: Vele csak folyton cseszegettük egymást (osztály társak a vagyunk

Mért álmodom már 3. éjjel azt, hogy lefekszem, az egyik legjobb barátommal?

Nem kifejezetten az esetem, de azért mindig van köztünk valami vibrálás. Amúgy boldog kapcsolatban élek, és az ágyban is mindent megkapok.

Legjobb válasz: Azert mert kivanod , vagysz ra.

Azert mert kivanod , vagysz ra.
Ahogy gyönyörû nyelvünk találóan mondja: "éhes disznó makkal álmodik..."
Hiába kapod meg valahol az ágyba amit kivánsz, vágysz az ujra titkon !!szerintem ezért
Azért álmodod ezt, mert nem mered magadnak bevallani, hogy tetszik, vonzódsz utána. Engem nagyon érdekel az álomfejtés, és nagyon sok álmomat megfejtettem. Visszatérve hozzád, gondolkodj el azon, hogy tényleg mindent rendben van a kapcsolatotokban.


Igen! Ismered a mondást " Bajban ismerszik meg az igaz barát "
képletesen érti ugye a szöveg, de ha olyan barátom akire tényleg azt mondom h: Igen ö egy igaz barát és mindig kiállt mellettem és mindent együtt csináltunk stb. stb. tuti én is vinném a kis lapátot meg az ásót
Én nem tudnék a tudattal élni, hogy a barátom megölt valakit. Sajnálom. :( Poénnak viszont jó a ez a kis szöveg. 20/L
Nekem ennek egy "továbbfejlesztett" változata tetszik: "Nem az az igazi barát, aki segít elrejteni a hullát, hanem aki veled ül a börtönben" :)
Mi? Amúgy nem rég volt ilyen eset mikor a gyirkos 2 kisorú barátnõjét hívta és bizony ök se uszták meg.
Hát szerintem vannak fontosabb dolgok a barátságnál. Pl egy emberélet fontosabb még ha csak képletesen érti is. Szóval nem értem egyet, nem szabad mindent feláldozni a barátságért, .
Hehehe. Szerintem szuper és egyetértek!
ez nem barátság, az a barátság amikor tábortûzön meggrillezitek majd elfogyasztjátok a bizonyítékot
22:12 vagyok: Jah, és ez ez egyik kedvenc idézetem! (:
Én sem tudnék azzal a tudattal élni, hogy a legjobb barátom megölt egy embert. Számomra egy barátságban fontos az, hogy hasonló értékrendünk legyen, jól kijöjjünk, és ha hidegvérrel képes lenne valakit megölni, akkor képtelen lennék onnantól kezdve nyugodtan egy asztalhoz ülni vele, honnan tudjam hogy nem én leszek a következõ? Jelenleg (sajnos) nincs is annyira jó barátom, aki kedvéért hallgatnék, nem hogy még segítenék is elrejteni!

Éjjel az 5 hónapos kisfiam többször ébred, nem tudom miért!? Fájhat a hasa? Hallom, hogy ezerrel kutyorog a gyomra! De nem huzogatja a lábát, meg nem sír, csak nyüszög.

Amióta ez van, alig kakil napi 1 x, pedig eddig minden második pelenkába volt valami!Még csak szopizik!

Legjobb válasz: Nem a foga jön? Nekem még csak most szombaton lesz 4 hónapos a kislányom, de Õ is ezt csinálja éjszakánként, mióta elkezdte áttörni az ínyét az alsó két fog. Már érzem, hogy kint vannak, jó élesek, ma éjjel már nyugodtabban is aludt. Ez kb. 4-5 napig tartott az éjszakai nyûglõdés... Ha csak anyatejes nem hinném, hogy a kakival nyûglõdne. Nem baj, ha változik és nem kakál minden második pelusba. Jobban tudja hasznosítani most a tejedet. Az éjszakai nyûglõdés lehet még éhség is, lehet, hogy nem lakott annyira jól napközben ezért igényli többször éjszaka is a szopit. Hányszor szopizik általában éjjel?

Nem a foga jön? Nekem még csak most szombaton lesz 4 hónapos a kislányom, de Õ is ezt csinálja éjszakánként, mióta elkezdte áttörni az ínyét az alsó két fog. Már érzem, hogy kint vannak, jó élesek, ma éjjel már nyugodtabban is aludt. Ez kb. 4-5 napig tartott az éjszakai nyûglõdés... Ha csak anyatejes nem hinném, hogy a kakival nyûglõdne. Nem baj, ha változik és nem kakál minden második pelusba. Jobban tudja hasznosítani most a tejedet. Az éjszakai nyûglõdés lehet még éhség is, lehet, hogy nem lakott annyira jól napközben ezért igényli többször éjszaka is a szopit. Hányszor szopizik általában éjjel?
A kérdező hozzászólása: Csak felhívtam a gyerekdokit, és bélflóra javítót ajánlott

Mivel magyarázható az, hogy a 3 és fél hónapos kisfiam 3 hete újból, többször felkel éjjel cicizni?

2 hónapos korára szépen beállt arra,hogy 8-kor elaludt,aztán pontban 3-kor egyszer megébredt cicizni,majd aludt reggelig. Ez így ment kb. egy hónapig és nagyon jó volt, mert én is tudtam végre pihenni. Aztán elérte a 3 hónapos kort és összed?lt minden. Volt hogy két óránként kelt éjjel és még most is 3-4-szer kel. El?ször a 3 hónapos növekedési ugrással magyaráztuk,de annak már vége kellett hogy legyen. Nem értem mit?l lehet? Annyira rossz hogy megszoktam a jót és megint visszaestünk az elejére.

Legjobb válasz: Lányom is ennyi idõs, és néha elõfordul, hogy éjjel többször kel. Szerintem ez is egy korszak, és majd vége lesz. :-)Nem hiszem, hogy különösebb magyarázatot kéne keresni rá. Amúgy én is most gondolkodtam el a 3 hós változáson, mert én nem tapasztaltam semmi mást ezen kívül, hogy néha éjjel kel..

Lányom is ennyi idõs, és néha elõfordul, hogy éjjel többször kel. Szerintem ez is egy korszak, és majd vége lesz. :-)Nem hiszem, hogy különösebb magyarázatot kéne keresni rá. Amúgy én is most gondolkodtam el a 3 hós változáson, mert én nem tapasztaltam semmi mást ezen kívül, hogy néha éjjel kel..
Szia! Ez az egyik növekedési ugrása. Elõtte 6 hetes korban van. Így emeli a szükséges anyatej mennyiséget. http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=1380 itt van róla egy cikk Judy 3 hós és 2 éves kisfiúk anyukája
Ja a kommentet nem olvastam.... de sztem attól még lehet. Nekem másfél héttel a 3 hós kora elõtt volt ilyen Judy 3 hós és 2 éves kisfiúk anyukája
Szia! Az én kislányom vasárnap lesz 4 hónapos és pontosan ugyan ebben a cipõben járunk...Kb 2 hónaposan beállt arra, h este 9-tõl 3ig aludt, 3kor szopi és ismét alvás reggel.Hát azt hittem, h ez már mindig így lesz...Erre kb 3 hete éjjel 3-4 szer felébred enni és közben is csak úgy alszik, h cici a szájában van. Tudom, h ez nem jó, mert megszokja, de ha nem adom neki a cicit akkor sír(cumit, cumisüvegbõl teát nem fogad el). Már azon aggódom, h nem elég tápláló neki a tejci stb. Remélem, h hamar rendezõdik ez a helyzet....
Szia! Nálunk is ez a helyzet. Ahogy lett 4 hónapos a fiam, vége lett az alvásnak is...Most 6 hónapos, és néha 6x is képes felkelni éjjel. Úgy tûnik ez egy olyan idõszak, és majd valamikor lezárul...Sokan írják, hogy 3-4 hónapos kortól újra ébredeznek a babák éjszakánként, lehet hogy akkor jelenik meg náluk a "szeparációs félelem" - a baba fél, hogy az anyukája magára hagyja. Ezzel nem lehet mit csinálni, majd kinövik. Addig kitartást :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!! Akkor nincs más választás, majd az idõ megoldja.

Hogyan szoktassam át egy éves kisfiamat a saját kiságyába? Tudom sokszor feltett kérdés, de nem találtam a problémámra idáig választ. A helyzet az, hogy elrontottuk. Velünk alszik, cicin alszik el és éjjel felkel többször, cicit kéri.

És úgy alszik vissza cicin. Próbáltam, hogy vizet adok neki, először még bevált, de kiköpi. Tehát nem elég, hogy velünk alszik, éjjel még többször felkel cicizni is. Várnám az ötleteket.

Legjobb válasz: Ne csinálj semmit, meg fog oldódni magától, de egy ilyen pici gyerektõl mit vársz? Az enyémek is velem aludtak, az enyémek is szopiztak éjjel többször még ennyi idõsen, aztán másfél éves koruk körül maguk mentek a saját ágyukba. Kivártam, míg õk akarják. A legkisebb most 13 hónapos, cicizik, cicin alszik el, velem alszik. Mi ezzel a gond? Elõbb-utóbb minden gyerek a saját ágyában fog aludni, fõleg, ha nem erõltetsz semmit. Egy gyerek amint megérik valamire, megcsinálja. Lehet, hogy ez csak két vagy két és fél évesen jön el, mert gyerekenként változó, de eljön. Addig pedig aludjatok jókat együtt továbbra is.

Ne csinálj semmit, meg fog oldódni magától, de egy ilyen pici gyerektõl mit vársz? Az enyémek is velem aludtak, az enyémek is szopiztak éjjel többször még ennyi idõsen, aztán másfél éves koruk körül maguk mentek a saját ágyukba. Kivártam, míg õk akarják. A legkisebb most 13 hónapos, cicizik, cicin alszik el, velem alszik. Mi ezzel a gond? Elõbb-utóbb minden gyerek a saját ágyában fog aludni, fõleg, ha nem erõltetsz semmit. Egy gyerek amint megérik valamire, megcsinálja. Lehet, hogy ez csak két vagy két és fél évesen jön el, mert gyerekenként változó, de eljön. Addig pedig aludjatok jókat együtt továbbra is.
Elsö kérdés: Neked soha de soha nem aludt másik fekhelyen a gyermeked, se délben, se este? Pl se nagymamánál, se babakocsiban, se nyaralás alatt? Ha igen akkor ennyire egyszerü. Fogod átrakod és ott alszik. Lehet elsö nap kicsit nyügibb lesz, de ha normál jó helye van akkor simán ott is el fog aludni. Ordítani nem kell hagyni, maradj vele míg elalszik, vagy simogazsd a hátát. Adjál neki cumit, nem ördögtöl való, de nem a tej miatt cicizik, hanem mert orális inger még nagyon nagy.
A kérdező hozzászólása: Még nagyon az elején kiságyba aludt. Aztán beteg lettem szülés után (lázas) és alig hallottam meg ha sírt. Úgyhogy átkerült hozzánk. A másik ok amiért velünk alszik, mert mind a ketten elaludtunk szoptatás közben (ülve), s így fekve szoptattam az éjjel, nehogy kiessen a kezembõl. A cumit elfogadja. Kiveszem a cicit a szájába és kicserélem cumira. De ha éjjel felkel és csak azt nyomom a szájába kiköpi, mint a cumisüveget vízzel. Igazán azt se tudom, hogy miért kel fel sokszor az éjjel. A férjem meg attól fél, hogy nem hallom meg ha sír, ha külön rakjuk.
Az unokatestvéremék is együtt aludtak a kislányukkal, késõbb a kisfiukkal is amikor õ is megszületett, tehát 4-en aludtak együtt. Õk nem csináltak semmit, a kislány egyszer úgy döntött, hogy õ inkább a saját ágyában alszik, ekkor olyan 4-5 éves lehetett.:) Tudom, ezzel a válasszal nem lettél kisegítve...
Megpróbálhatnád elalvás után (vagy ahogyan írták, félkómásan) áttenni a kiságyba, és ha éjjel szokás szerint felébred cicizni, apa menjen át és itassa meg vízzel. Pár nap alatt megszokja az új helyzetet, és valószínûleg nem is fog felébredni (mert nem lesz miért). A másik megoldás az, hogy vársz még pár hónapot, elõbb-utóbb kell majd neki egy új, leesésgátlós ágy. Tegyél bele olyan ágynemût, alvós állatokat, ami tetszik neki, és addigra már el tudod neki magyarázni, hogy ez az õ ágya, itt fog aludni. Ha éjszaka átmegy hozzátok, visszakiséred az ágyába, és elmagyarázod neki, hogy a cici most alszik, nem ad tejecskét, majd csak reggel. De ehhez már picit nagyobbnak kell lennie.
mi úgy oldottuk meg, hogy fogtuk a kiságyat és kivittük a nappaliba, ahol napközben sokat voltunk és láthatott minket ha kinyitotta a szemét. Cicin elaludt, aztán be a kiságyba. A harmadik nap éjszakáján már a saját ágyában aludt. Tudom macera, hogy reggel-este oda-vissza kell vinni a kiságyat, de megérte :) kitartás!

A kontaktlencséknél az, hogy "1 hónap kiterjesztett nappali viselet" az azt jeleniti, hogy 1 hónapig hordható, de éjjelenként ki kell venni, vagy egy hónapig hordható éjjel-nappal, s azután ki kell venni?

Legjobb válasz: A kiterjesztett az amiben elvileg aludni is lehetne, de ilyet ne csinálj, mert kiszárad a lencse is, a szemed is. Könnyebben begyulladhat. Inkább ez arra jó hogyha 1-2szer a szemedben marad éjjel akkor nem lesz gond, vagy bulizni is mehetsz benne, kibírja majd az éjszakázást. Egyébként az a jó a kiterjesztett viselésû lencsékben hogy simán tovább lehet hordani 1 hónapnál.

A kiterjesztett az amiben elvileg aludni is lehetne, de ilyet ne csinálj, mert kiszárad a lencse is, a szemed is. Könnyebben begyulladhat. Inkább ez arra jó hogyha 1-2szer a szemedben marad éjjel akkor nem lesz gond, vagy bulizni is mehetsz benne, kibírja majd az éjszakázást. Egyébként az a jó a kiterjesztett viselésû lencsékben hogy simán tovább lehet hordani 1 hónapnál.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen:)

Mitől van az hogy néha egyszer kel fel éjjel az egy hónapos babám néha meg 2x-3x?

Fürdetés mindig 7 körül van vacsi pedig 7-8 között fürcsi után

Legjobb válasz: Értem:). Egyrészt mi felnõttek sem mindig ugyanolyan "minõségû" alvással alszunk, pörgõsebb, stresszesebb nap után a mi álmunk sem olyan mély, csak mi már sokszor nem ébredünk fel teljesen, mert az idegrendszerünk értt ahhoz, hogy a mikroébredésekbõl visszaaludnunk, és sokszor nem is emlékezünk ezekre. A babák viszont még éretlen idegrendszerrel nehezebben vagy nem tudnak ezekbõl segítség nélkül visszaaludni. Ez a segítség pedig lehet a szopizás is, hiszen az anyai közelség és az anyatej a leghatásosabb "nyugtató":). Tehát ha kicsivel több inger éri aznap a babát, akkor esetleg többször ébred. Ez így van rendjén, normális:). A másik, hogy nõnek, igen nagy ütemben a kicsik, tehát ha egyik nap elég volt a teli pocakhoz az egy éjjeli szopizás, a másik napon már nem biztos, hogy elég:). Erre nagyon jól "Kitalálta" a természet, hogy többször ébred- többet szopizik- így növelve a tejmennyiséget a megnövekedett igényéhez:). Az éjszakai szoptatás, fõleg a picurkáknál nagyon jó hatással van a tejtermelésre, hiszen bizonyos hormonok éjjel nagyobb mértékben termelõdnek az anyukában, illetve az éjszakai te sûrû, zsÍros, laktató:).

Értem:) . Egyrészt mi felnõttek sem mindig ugyanolyan "minõségû" alvással alszunk, pörgõsebb, stresszesebb nap után a mi álmunk sem olyan mély, csak mi már sokszor nem ébredünk fel teljesen, mert az idegrendszerünk értt ahhoz, hogy a mikroébredésekbõl visszaaludnunk, és sokszor nem is emlékezünk ezekre. A babák viszont még éretlen idegrendszerrel nehezebben vagy nem tudnak ezekbõl segítség nélkül visszaaludni. Ez a segítség pedig lehet a szopizás is, hiszen az anyai közelség és az anyatej a leghatásosabb "nyugtató":) . Tehát ha kicsivel több inger éri aznap a babát, akkor esetleg többször ébred. Ez így van rendjén, normális:) . A másik, hogy nõnek, igen nagy ütemben a kicsik, tehát ha egyik nap elég volt a teli pocakhoz az egy éjjeli szopizás, a másik napon már nem biztos, hogy elég:) . Erre nagyon jól "Kitalálta" a természet, hogy többször ébred- többet szopizik- így növelve a tejmennyiséget a megnövekedett igényéhez:) . Az éjszakai szoptatás, fõleg a picurkáknál nagyon jó hatással van a tejtermelésre, hiszen bizonyos hormonok éjjel nagyobb mértékben termelõdnek az anyukában, illetve az éjszakai te sûrû, zsÍros, laktató:) .
Engem is érdekelne, nálunk ugyanez a helyzet.
A kérdező hozzászólása: Akkor várjuk a tanácsokat :)
Az a kérdés, hogy miért ébred egyáltalán, vagy a sûrûség változása:) ? A kérdést tudtam értelmezni:) , csak pontosítani szeretnék.
A kérdező hozzászólása: Igazából azt nem értem, hogy 2-3 napig felkel mondjuk 1x hajnalban 4-5 között enni. Utána 1-2 napig meg felkel 12kor meg 5kor is. Hogy van az hogy egyszer szinte végig alussza az éjszakát egyszer meg felkel többször is hogy éhes?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen kielégítõ volt a válaszod :)
Szivesen:) .

Miért van az, hogy 11hetes nagy babám éjjel (kb éjféltől) 2 oránként kel enni, nappal meg jol elvan? Lent részletesen.

nagy baba, már több mint 6kg. nappal elvan 2,5-4orát két evés közt. este fürdetés után mikor evés után leteszem(olyan f8kor kb)alszik egy nagyobbat(4-5órát)s onnantól kb 2oránként kel. igaz h nem várom meg mig sir, hanem mikor már eléggé fötör s hallom h szaporán veszi a levegőt(szuszakol ahogy én mondom) akkor kiveszem s mellre teszem (részben mert nem akarom hogy a tesoját felkiabálja).van hogy odaveszem már 3körül magam mellé ha nagyon fáradt vagyok, s kb reggel 7ig össze-vissza rendszertelenül szopizik kicsit, pár korty s visszaalszik.(oránként v féloránként nem tudom mert kicsit zombi vagyok akkor) elég fárasztó...anyukám szerint egy ekkora nagy babának már akár fel se kéne kelnie éjjel enni, vagy max egyszer s itt is olvasom hogy 2-3hónapos babák kb végigalusszák az éjszakát. törödjek bele h ez van, van valamit másképp kéne csinálnom?

Legjobb válasz: Nincs olyan, hogy max. hányszor kell kelnie. Minden baba más, az én fiam 1 éves, és még egyszer eszik éjjel... Lehet, hogy igazából nem is éhes, csak felületes alvásszakaszban van, úgyhogy én a helyesben nem tenném rögtön mellre, csak akkor ha felébred és nyûglõdik.

Nincs olyan, hogy max. hányszor kell kelnie. Minden baba más, az én fiam 1 éves, és még egyszer eszik éjjel... Lehet, hogy igazából nem is éhes, csak felületes alvásszakaszban van, úgyhogy én a helyesben nem tenném rögtön mellre, csak akkor ha felébred és nyûglõdik.
A kérdező hozzászólása: lehet h ilyenkor REM fázisban van.ha fötör s nyökög akkor szoktam kivenni, nem az elsõ mozgásra-pisszanésre.de a szeme ilyenkor is csukva van. a nagyobbik anno külön szobában volt, lehet h õ is csinált ilyent, csak nem hallottam.a pici most mi ágyunk mellett van, azért h mielõbb el tudjam látni, ne ébressze a 2évesemet.lehet h megprobálok várni kicsit többet. van h cumit adok neki, azzal elvan pár percig de utána ujra elkezd fötörni azért is gondolom h enne már...
Mi az, hogy fötör? Egyebkent igen, ahogy az elso irja, ikyenkor rem fazisban van, ha hagyod, akkor max. 10 perc es megint mellyen alszik. En sem veszem ki a lanyom. O 4 honapos es babybayben van mellettem. A fiam, aki ket eves meg a masik oldalamon alszik.
A kérdező hozzászólása: a babám hason alszik, még sokszor a mózesben is babakocsizáskor. (ahogy anno a bátyja is:D) a fötrést ugy értem hogy ide-oda forgatja a fejét(gyorsan nem percenként), jár keze-lába, s közben nyökörög.:) oké ma megprobálom hagyni, amig sirni nem kezd. csak olyan aktiv, meg nyöszörög, hogy nekem ugy tûnik mint aki ébred és szeretne valamit:)
Az én kisfiam 8 hónapos lesz, de még mindig egyszer szopizik éjszaka és legalább 2-szer kéri a cumiját is. Emlékszem, hogy 11 hetes kora körül jobban aludt, mint most, mármint kevesebbszer ébredt fel. Igaz õ 3 hetes korától külön szobában alszik, mert míg mellettem volt, minden apró moccanásra, szusszanásra felébredtem és teljesen kimerített. Szerintem ne tedd ennyiszer mellre, mert ezt fogja megszokni. És ahogy írod is, nem éhes mert akkor rendesen szopizna, hanem csak komfort-cicizik. Kínáld cumival, de csak ha már felébredt. A babák igenis vissza tudják altatni magukat, de nagyon könnyû õket megébreszteni is. Az én kisfiam is sokszor mocorog, vagy felnéz alvás közben , de nem szoktam odamenni, mégis sokszor elõfordul a délutáni alvás esetében, hogy pl. anyósom rögtön odaugrik, hogy gügyögjön neki és persze ezzel frankón fel is ébreszti... Lehet ha nem érezné, hogy rögtön mocorogsz neki, akkor visszaaltatná magát.
... ja és az én kisfiam is "fötört" ahogy te mondod, de egyszer csak elhagyta. Doktornõnk szerint azért csinálta mert a monoton mozdulat megnyugtatja, altatja. (Vannak gyerekek akik, ütögetik a fejüket... hát inkább csak fötörjön.) :)
Én is azt javaslom, hogy ne etesd meg, csak ha felkel és enni kér. Az én babám is nyugtalanul alszik sokszor, ez nem baj. (Aztán van, hogy meg se' mozdul, csak szuszog. :) ) De ha tényleg és határozottan enni kér 2 óránként, akkor persze adj neki. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!