Találatok a következő kifejezésre: Éjjel arra hogy nagyon (21 db)

Mostanában minden éjjel arra kelek fel, hogy zokogok álmomban. De minden éjjel percre pontosan. Mi lehet ez? Nagyon rossz érzés

Legjobb válasz: Én meg arra, hogy pisilnem kell. Szinte percre pontosan. És utána nehezen tudok ismét elaludni. Ez is nagyon rossz érzés. :(

Én meg arra, hogy pisilnem kell. Szinte percre pontosan. És utána nehezen tudok ismét elaludni. Ez is nagyon rossz érzés. :(
Ennyi alapján nincs jó válasz, de valami probléma nagyon dolgozik benned, és az álmodat mindig ugyanabba az irányba tereli, ahol elõjön ez a probléma.
Állitsd az órát egy perccel vissza és akkor éjfél elött két perccel zokognál

Tegnap éjjel arra keltem, hogy mintha valami marná a torkom és úgy 10 másodpercig alig kaptam levegőt. Aztán próbáltam visszaaludni, de ahogy lecsuktam a szemem elkezdtem szédülni és nagyon dobogott a szivem.14 éves vagyok. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Arra tippelek, hogy refluxod volt, azaz valahogyan visszajött egy kis gyomorsav a torkodba. Lehet, hogy sokat, nehezet, vagy késõn vacsoráztál, és emiatt történt. Hirtelen olyan erõsen tudja csípni az ember torkát, hogy pont ahogyan leírtad, még levegõt is alig lehet kapni. Az erõs szívdobogást pedig az ijedtséged okozta. Nyugodj meg, igyekezz könnyût, nem túl sokat és nem túl késõn vacsorázni és nagy valószínûséggel nem lesz több ilyen "élményben" részed, bár vannak akiknél ez gyengén záródó gyomorszáj vagy elhízás, stb. miatt mindennapos probléma. Ha az odafigyelés és "okos" vacsorázás ellenére is többször is elõfordul, akkor mindenképpen menj el a háziorvosodhoz.

Arra tippelek, hogy refluxod volt, azaz valahogyan visszajött egy kis gyomorsav a torkodba. Lehet, hogy sokat, nehezet, vagy késõn vacsoráztál, és emiatt történt. Hirtelen olyan erõsen tudja csípni az ember torkát, hogy pont ahogyan leírtad, még levegõt is alig lehet kapni. Az erõs szívdobogást pedig az ijedtséged okozta. Nyugodj meg, igyekezz könnyût, nem túl sokat és nem túl késõn vacsorázni és nagy valószínûséggel nem lesz több ilyen "élményben" részed, bár vannak akiknél ez gyengén záródó gyomorszáj vagy elhízás, stb. miatt mindennapos probléma. Ha az odafigyelés és "okos" vacsorázás ellenére is többször is elõfordul, akkor mindenképpen menj el a háziorvosodhoz.

Egy pár éjjel arra lettem figyelmes, hogy ha az egyik oldalamról akarok átfordulni a másikra, akkor iszonyatosan fáj a szeméremcsontom. Tényleg nagyon fáj. Ez mitől van? Ártalmas vagy csak velejárója a babának?

27 hetes els? babás vagyok

Legjobb válasz: Velejár,helyezkedik a babó,attól van.Nekem is fájt olyko-olykor,mert feszíti vagy a buksi,vagy más része.Ne aggódj:) A legkutyább az,erre is készülj fel,h egy idõ után kiválaszt magának egy oldalt,és a kerek pocid szépen féloldalt fog dudorodni:)Nagyon vicces látvány,én mindig visszabökdöstem neki,mikor már nagyon kényelmetlen volt. Beszélgess vele,h menjen szépen egy kicsit odébb,figyeld meg,egy idõ után hallagati fog rád.De szép idõk is voltak:) Könnyû szülést,és jó babázást kívánok!

Velejár, helyezkedik a babó, attól van.Nekem is fájt olyko-olykor, mert feszíti vagy a buksi, vagy más része.Ne aggódj:) A legkutyább az, erre is készülj fel, h egy idõ után kiválaszt magának egy oldalt, és a kerek pocid szépen féloldalt fog dudorodni:) Nagyon vicces látvány, én mindig visszabökdöstem neki, mikor már nagyon kényelmetlen volt. Beszélgess vele, h menjen szépen egy kicsit odébb, figyeld meg, egy idõ után hallagati fog rád.De szép idõk is voltak:) Könnyû szülést, és jó babázást kívánok!
Szia, én most 26 hetes vagyok, és ugyan ezzel szenvedek, a doki azt mondta, velejáróra, lesz jobb, és lesz még rosszabb idõ szak is! De majd pár hét múlva ott lesz a baba a karunkban és el is felejtjük ezeket a fájdalmakat! Szép, és boldog baba várást!
Ez már sajna így lesz! Nekem is kb. ilyenkor kezdõdött. Ez attól van hogy a szeméremcsont környékén az izületek meglazulnak, hogy felkészüljenek a szülésre. Nekem van úgy hogy alig bírok menni. Nem valami kellemes, de valahogy csak kibírjuk! 32 hetes kismama
Kb nekem is ennyi idõsen kezdõdött.34hetes vagyok és még mindig tart.És nem csak este, nappal is.Estére erõsõdik, alig tudok lemászni az ágyrol.De kitartok.:)
ugyanez a bajom, kb 25 hetes korom óta. egyre kellemetlenebb lesz. ha mész ki éjszaka, elõször csak az egyik lábadat tedd le, aztán a másikat, nekem ez segített. illetve eddig direkt zárt lábbal fordultam, mert azt hittem, hogy az úgy jó, de most már rájöttem, hogy kevésbé fáj átfordulásnál, ha az egyik lábamat az égnek meresztem. :) tortúra az egész, de csak kibírjuk már valahogy. :) ja, egyre jobban fáj, minél jobban telik az idõ. 36+3


Az éjjel arra keltem, hogy a bal mellemben lett egy csomó és nagyon fáj! Ti mit csináltok ilyenkor?

Próbáltam meleg borogatást, masszírozást, fejést, a babócámat is többször rátettem, de nem múlik.

Legjobb válasz: Van egy spéci krém: Garmastan. Nagyon jó. Bele kell masszírozni a mellbe. Szoptatás elõtt jól lemosni, ha esetleg nem szívódott fel mind. Én szopizás közben is masszírozgattam a cicimet, gyúrtam a babónak, hogy könnyebben ki tudja szívni a sûrübb tejet ezáltal. Talán kétszer, vagy háromszor fordult elõ ilyen. Szegény kisfiamat ugyan kicsapta a jó sûrû tejcsi, de nem lett baja. Két éves koráig szoptattam. Nekem azt mondták, hogy borogatni azért nem jó, mert attól elapadhat. Egyébként kb 1-2 nap mire teljesen elmúlik, úgyhogy kitartás!

Van egy spéci krém: Garmastan. Nagyon jó. Bele kell masszírozni a mellbe. Szoptatás elõtt jól lemosni, ha esetleg nem szívódott fel mind. Én szopizás közben is masszírozgattam a cicimet, gyúrtam a babónak, hogy könnyebben ki tudja szívni a sûrübb tejet ezáltal. Talán kétszer, vagy háromszor fordult elõ ilyen. Szegény kisfiamat ugyan kicsapta a jó sûrû tejcsi, de nem lett baja. Két éves koráig szoptattam. Nekem azt mondták, hogy borogatni azért nem jó, mert attól elapadhat. Egyébként kb 1-2 nap mire teljesen elmúlik, úgyhogy kitartás!
A szoptatás elõtt fejjél le belõle, ogy a babádnak a hátsó tej jusson, és úgy könnyebben kiszívja. A pozíció sem mindegy, próbáld meg a babát hanyatt fektetni, fölé hajolni és "belelógatni" a cicit a szájába. Nagyon vicces, de hatásos módszer. Amikor lógatod és szopizik, óvatosan körkörös mozdulatokkal maszírozd a csomónál a bimbó irányába. Még egy fontos, hogy a baba álla legyen a csomó felé. Szopi elõtt meleg borogatás, az kitágítja a tejcsatornákat és könnyebben ürülnek. Ahogy elõttem írták, 1-2nap alatt rendbejön.

Éjjel arra ébredtem, hogy nagyon kemény és feszít a hasam egy pontban. Mitől lehet ez?

Ez csak akkor jelentkezik,ha háton fekszem de amint oldalra fordulok megsz?nik.

Legjobb válasz: 9 hetesen nem volt. Mostanában van, de ez más lehet. 25 hetesen már a baba tudja úgy kifeszíteni a hasfalamat, hogy nagyon kemény lesz (ott a kis teste), és picit fáj is.

9 hetesen nem volt. Mostanában van, de ez más lehet. 25 hetesen már a baba tudja úgy kifeszíteni a hasfalamat, hogy nagyon kemény lesz (ott a kis teste), és picit fáj is.
Szia! Nekem volt ilyen tünetem. Ezt még nem a baba okozza, az a fajta haskeményedés, amit a baba mozgása okoz, majd a 20.hét után fog jelentkezni. Amit most érzel az valószínûleg a méhed növekedése(súlya)okozza.A méhszalagok hanyatt fekve jobban kifeszülnek és ez sajnos fáj. A lényeg az, hogy ne görcsöljön a hasad és ne vérezz, ha ezek a tünetek nincsenek, akkor ne aggódj, de azért a 12. hét leteltéig mindenképpen kíméld magad(ezt nem csak fizikálisan értem) próbálj meg nem félni és arra gondolni, hogy ez a kis fájdalmas feszülés azt jelenti, hogy kisbabád lesz.

21 hetes terhesen éjjel arra kelek, hogy fáj az a lábam, amin fekszem (oldalt fekvés). Ha megfordulok, elmúlik, de a másik kezd fájni. Néha csak vádliig, máskor combig. Mi lehet a baj? Nem görcsöl, hanem nagyon fáj.

Legjobb válasz: De kérdeztem, ez teljesen normális. Van egy könyvem is, abban is olvastam errõl, tágul a csípõ, talán azért. De nem lehet kezelni, a magnézium ezen nem segít én csomót szedek, de erre nem hat. El kell viselni-egyébként pár hete volt már ilyen kérdés, nem egyedi probléma. Mikor már nagyon fáj én lótuszülést váltogatok v kisétálok pisilni, az segít.

De kérdeztem, ez teljesen normális. Van egy könyvem is, abban is olvastam errõl, tágul a csípõ, talán azért. De nem lehet kezelni, a magnézium ezen nem segít én csomót szedek, de erre nem hat. El kell viselni-egyébként pár hete volt már ilyen kérdés, nem egyedi probléma. Mikor már nagyon fáj én lótuszülést váltogatok v kisétálok pisilni, az segít.
Üdv., nekem is ez van azóta, 1-2 körül kezdõdik, aztán hajnalra 10percenként kell forogni. Semmi sem segít rajta. 29hetes
A kérdező hozzászólása: Szia! Nem kérdezted esetleg a dokit, mitõl lehet? Én majd csak hetek múlva megyek hozzá. Az elsõ gyereknél görcsölt, de csak a terhesség végén, és magnéziumtól elmúlt. De ez nem görcs...
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi, akkor nem izgulok rajta. Én is a pisiléssel oldom meg, meg a forgással...
Ne is izgulj. Én is a csillagokat látom, de minden 5. éjjelt a fáradtságtól nagyjából végig tudom aludni :-) na meg a picurkámért szívesen elviselem! És ha felébredek, akkor szoktunk játszani, sokszor akkor Õ is felébred és én simogatom, Õ meg cserébe ficánkol, szóval még jó is :-)
A kérdező hozzászólása: Igen, az enyém is felébred olyankor. Van, hogy órákig nem alszom vissza és akkor én is csak vele foglalkozom. a kislányom éjjelente mindig aludt a pocimban. Aztán olyan rossz alvó lett idekint, hogy csak na! Õ most kisfiú, és nem alszik éjjel...:) :) .

37+2 hetes vagyok és már több éjjel arra keltem hogy görcsöl a hasam és nagy wc lett belõle! Hol fél óráig tart hol egy óráig az egész! Lehet ez szülés elõjele?

Legjobb válasz: Tisztul a szervezeted, készül a szülésre. Ez nem jelenti azt, hogy meg is szülsz hamarabb, de elképzelhetõ.

Tisztul a szervezeted, készül a szülésre. Ez nem jelenti azt, hogy meg is szülsz hamarabb, de elképzelhetõ.
Nekem szülés elõtt ment a hasam, és azt olvastam, hogy inkább az a szülés elõjele. Persze, nem kizárt, hogy nálad a székrekedés.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat!!! :) Hát remélem minden okés lesz mert már több éjjel is arra kelek hogy nagyon görcsölök és wc lesz a vége és utána megszûnik minden ......
Nalam igy kezdodott. Aztan hamarosan meg is szultem, nagyon hamar.
Szia!Nálam ugyanez van 1hete, bár nem minden nap de többször elõfordult már.nálam este jön elõ. derékfájás és wczni kell.miután sikerült wc-zni megszûnik a fájdalom is.Ja, és nem hasmenésem van ilyenkor hanem normál.minden mint máskor.Én csütörtökön töltöttem a 38.hetet.Kitartást Neked!!:)
Epilálni ott? Hát én meg is halnék szerintem!
A kérdező hozzászólása: Annyira nem veszes :) Komolyan neha a labamon jobban faj! Ezzel nincs gondom, de az utana levo ejjel nagyon faj, minta belulrol jonne a fajdalom:(
e-pil-lálsz ott? jesszusom, respect :)
Én is epillalom, pont most végeztem ot perce:D hol szokott fajni? Nekem egyaltalan nem szokott, mondjuk én hagyok egy csíkot kozepen:)
A kérdező hozzászólása: Kozepen en is hagyok :) Az egesznek a helye faj , furan :(

Mi lehetett ez? Éjjel arra ébredtem, hogy szurkálásokat éreztem a huvelyemben és a hasam alja is nagyon fájt.

Pár percig tartott,kozben nagy nehezen kimentem pisilni,aztán elmúlt.Mitol lehetett ez? 33 hetes kismama

Milyen megoldás van arra, hogy a szabadban tartott állatok (kutyák, tyúkok, kacsák, stb. ) ívóvíze ne fagyjon be ebben a nagy hidegben még éjjel sem? Ötleteket várok.

Legjobb válasz: szia! Mióta -10 fok alatt van, én a kutyámnak nem teszek ki vizet. Hanem néha beengedem a konyhába, és ott adok neki inni. Így nem fagy be a víz. De persze a baromfit nem lehet beengedni. Erre megoldás lehet, amit régebben én is csináltam, hogy az egyik edény mindig a konyhában olvad, a másik meg kinn van az állatnak. Így lehet cserélgetni, mindig van friss.

szia! Mióta -10 fok alatt van, én a kutyámnak nem teszek ki vizet. Hanem néha beengedem a konyhába, és ott adok neki inni. Így nem fagy be a víz. De persze a baromfit nem lehet beengedni. Erre megoldás lehet, amit régebben én is csináltam, hogy az egyik edény mindig a konyhában olvad, a másik meg kinn van az állatnak. Így lehet cserélgetni, mindig van friss.
Amit az elsõ írt, jó ötlet, de ha pl. vályú van, mi inkább többször kevés meleg vizet öntöttünk nekik. Ha nagyon be van fagyva, forralj egy fazék forró vizet. Mindig be fog fagyni, fagyállót nem önthetsz bele, mert mérgezõ. Illetve egy módszer van, hogy ne fagyjon be, ha egy kis propeller folyamatosan mozgásban tartja a víz felszínét. De ilyen fagyban jobb a jószágnak is néha egy kis meleg víz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!