Találatok a következő kifejezésre: Éjjel a nagyon (302 db)

Az normális ha éjjel a nagy viharokra, dörgésekre sem ébredek fel soha?

Gyakran van hogy reggel a többiek mondják hogy mekkora vihar volt éjjel én meg észre sem veszem. Egyszer egy villám közvetlenül a házunk mellé csapott be azt mondták olyan volt mintha bomba robbant volna mégse ébredtem fel. Mindig is jó alvó voltam de normális ez?

Legjobb válasz: Normális. Talán kimerült vagy, és nagyon mélyen alszol, de lehet, hogy ilyen típus vagy. Szerintem nyugodt vagy, és jól alszol. Ennyi.

Normális. Talán kimerült vagy, és nagyon mélyen alszol, de lehet, hogy ilyen típus vagy. Szerintem nyugodt vagy, és jól alszol. Ennyi.
Szerintem emiatt nem kell aggódnod. Én se szoktam felkelni a viharokra. Örülj, hogy tudsz mélyen aludni :)
Én sem ébredek meg soha, nagyon mélyalvó ember vagyok. Valószinüleg te is.
Fogzás..? Fejlõdési elõrelépés..?
A kérdező hozzászólása: Igen lehet, hogy fogzik, be szoktam neki kenni Dentinoxxal.
Hát ez ellen sokat nem tudsz tenni, ugye, a tüneti kezelésen kívül. Éshát ha épp olyan fejlõdési szakaszban van, hogy pörög a kis agya, nagyon azzal se. Ebben az esetben estefelé próbálj olyan "rituálét" kialakítani (ha még eddig nem volt), ami egyrészt kicsit lelassítja, ellazítja, másrészt, amibõl idõvel tudni fogja, hogy most pihi következik. Nem biztos, hogy ez meg is oldja a dolgot, de csökkentheti a tüneteket.
Mi is pont így vagyunk.Én most homeopátiával próbálkozom, hátha... Viburcol, chamomilla...
A kérdező hozzászólása: Hú hát nem tudom mit csináljak, már próbáltam hogy késõbb fûrdetem, mint eddig, vagy elõbb, de nem jön be, ma pl:este11 után magam melé tettem aztán úhy aludtunk el, de azt se akarom hogy mellém szokjon Õ is, mint a nagyobbik(3 éves kislány).Szóval, kivagyok.
A nagyobbiknál mi volt a helyzet? Csak mert anyánál biztonságosabb és megnyugtatóbb helyet nem hiszem, hogy tudnál találni, szerintem egyetértesz...

Ahol 2 és fél év van a gyerekek közt (a nagy 2, 5fél éves a másik újszülött) hogy tudtad összekoordinálni a gyerekeket? Egy szobába vagy mindkét gyermekkel éjjel nappal? érdemes egy szobába tenni kezdettől fogva? Hogy zajlik egy átlagos nap?

Legjobb válasz: Az én két nagy gyerekem között pont 2,5 év van. A kisebbik 3 hónapos volt, amikor beköltöztünk a házunkba. Csak egy szoba volt készen, így kénytelenek voltunk mindannyian egy szobában aludni. Akkor ez nem volt probléma. Kb 5 és 2,5 évesek lehettek, amikor felköltöztünk az emeletre, mindenki kapott saját szobát. A kisebbik simán átszokott, viszont a nagy félt egyedül ,és ez átragadt e kicsire is. 2 vagy 3 évig minden éjjel átjárkáltak hozzánk. Aztán terhes lettem a legkisebbel, aggódtam is, hogy milyen lesz már, hogy öten leszünk a szobában, meg a baba majd mindenkit felébreszt. Aztán szerencsére valahogy átszoktak a saját ágyukba, de már összeraktuk õket egy szobába, hogy ne féljenek annyira. Így egy szoba felszabadult, azt megkapta a legkisebb, kb 6 hónaposan költöztettük át. Simán elalszik egyedül, semmi gond vele. A két nagy kínlódik a mi napig, a 10 éves fiam szinte minden éjjel nálunk landol, a középsõ kezét fognom kell esténként.Kicsit hosszú lett, bocs, de szerintem tedd õket külön szobába, amíg lehet, mert késõbb csak szenvedés lesz velük.

Az én két nagy gyerekem között pont 2, 5 év van. A kisebbik 3 hónapos volt, amikor beköltöztünk a házunkba. Csak egy szoba volt készen, így kénytelenek voltunk mindannyian egy szobában aludni. Akkor ez nem volt probléma. Kb 5 és 2, 5 évesek lehettek, amikor felköltöztünk az emeletre, mindenki kapott saját szobát. A kisebbik simán átszokott, viszont a nagy félt egyedül , és ez átragadt e kicsire is. 2 vagy 3 évig minden éjjel átjárkáltak hozzánk. Aztán terhes lettem a legkisebbel, aggódtam is, hogy milyen lesz már, hogy öten leszünk a szobában, meg a baba majd mindenkit felébreszt. Aztán szerencsére valahogy átszoktak a saját ágyukba, de már összeraktuk õket egy szobába, hogy ne féljenek annyira. Így egy szoba felszabadult, azt megkapta a legkisebb, kb 6 hónaposan költöztettük át. Simán elalszik egyedül, semmi gond vele. A két nagy kínlódik a mi napig, a 10 éves fiam szinte minden éjjel nálunk landol, a középsõ kezét fognom kell esténként.Kicsit hosszú lett, bocs, de szerintem tedd õket külön szobába, amíg lehet, mert késõbb csak szenvedés lesz velük.
A kérdező hozzászólása: köszönöm az eddigi válaszokat megfontolom de várok tippeket ez ügyeben mindenképp
Nálunk is pont 2, 5 év van köztük. Ráadásul amikor a kicsi született pont beáztunk, ezért egy szobába költözött át az egész család. Elég zsúfolt volt, de amikor a kicsi fölébredt éjjel és néha órákig nem aludt vissza, addig a nagyobbik békésen aludt. 5 hónapos volt a kicsi, amikor kész lett a felújítás, akkor a két gyerek egy szobába került. Persze normális esetben úgy csináltuk volna, hogy a kicsi kb 3-4 hónapig velünk aludt volna és utána ment volna a tesóhoz.

A 6 hetes fiam nem evett 5 órája! Hosszas unszolásra elaludt 1 órakor, tehát 3 órája alszik. Az éjjel egyébként nagyon nyűgös volt, keveset aludt. Felkeltsem vagy ne?

Hagyjam aludni, mert most pótolja az elmaradtakat? Ett?l még van esélyem arra, hogy éjjel alszik?( és talán akkor én is tudok valamennyit...)

Legjobb válasz: Nálunk is elõfordult ilyesmi, mikor már oda jutottam, hogy na akkor felkeltem akkor magától felébredt.Szerintem várje még egy kicsit mondjuk fél-egy órát és ha addig sem ébred, keltsd,egyébként kajában be fogja pótolni.Hogy éjjel alszik e azt nem tudom, de nálunk is a rossz éjjel után jó szokott következni...Hátha nálatok is...

Nálunk is elõfordult ilyesmi, mikor már oda jutottam, hogy na akkor felkeltem akkor magától felébredt.Szerintem várje még egy kicsit mondjuk fél-egy órát és ha addig sem ébred, keltsd, egyébként kajában be fogja pótolni.Hogy éjjel alszik e azt nem tudom, de nálunk is a rossz éjjel után jó szokott következni...Hátha nálatok is...
Szerintem hagyjad aludni, majd ha éhes, felébred.Az én babám is ha alszik (8 hetes) egész nap evések után 1-2 órát, akkor is alszik éjjel.Ja, és szél van, lehet hogy zavarja!
az én babám is hat hetes és mióta ez a meleg van, nem nagyon van kedve enni, úgy kell tukmálni, de akkor is pár perc után elalszik a cicin nekem se akart éjszaka aludni én hagyom aludni, ha éhes lesz, felébred, - hiába is ébresztettem fél órával ezelõtt enni, ugyanúgy nem evett csak pár kortyot és visszaaludt
Szia!Vedonom azt mondta 4, 5 kg feletti babak nyugodtan alhatnak 5-7 orat egyhuzamban, kajat utana bepotoljak.
A kérdező hozzászólása: Most már 6 órája nem evett és 4 órája alszik:) Ez az eddigi rekord. Behoztam a levegõrõl, hátha felébred, de semmi...
A kérdező hozzászólása: Köszi! Utolsó válaszolónak: hogyan kell érteni, hogy bepótolják? egyszerre esznek sokat, vagy rövid idõn belül ismét megéheznek?

Ferihegyen lent a nagy parkolóba fizetni kell éjjel is?

Legjobb válasz: Persze, éjjel is parkolsz.

Persze, éjjel is parkolsz.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Nagyon rosszul aludtam most éjjel, a mai éjjel is ilyen lesz?

Általában jól alszom, annyira mélyen hogy csak akkor emlékszem pl. az álmaimra ha felriadok, de ha pl az éjszaka közepén álmodok nem/nagyon nehezen emlékszem rá. Mindig az ébredés el?ttiekre emlékszem már ha emlékszem egyáltalán. Meg jó mélyen alszom. Most viszont csak forgolódtam jobbra-balra, el sem tudom dönteni ébren voltam-e elaludtam -e? édesanyám azt mondta ez a közelg? változás miatt van. Tényleg emiatt van? Mert amúgy már nem vagyok ideges, vizsgák decemberre megvoltak tanulni se kell januárig sokat, barátom/élettársam nincs... nincs stressz

Legjobb válasz: Nem, mert rohadtul nincs közelgõ változás. Amennyiben egyetemre jársz, kérlek, hagyd ott...

Nem, mert rohadtul nincs közelgõ változás. Amennyiben egyetemre jársz, kérlek, hagyd ott...
De igen, van változás. Állítólag jön megint a hó. Biztosan frontérzékeny vagy.

Hogy aludt 1, 5 éves gyerkőcötök az éjjel? Mi nagyon rosszul, , legalább 5x fent volt. Vagy a foga vagy fázott egy kicsit. A nappaliba van nyitva az ablak, szobában meg 26 fok. Vastagabb paplanhajjal van takarva meg bodyban alszik.

Legjobb válasz: Lassan 1 éves a fiam , de mi kb 2 hete egyáltalán nem alszunk úgy éjjel 1 -tõl 4-ig saccra. Nem tudom az okát , de nagyon kíváncsi lennék mert lassan nem tudok nappal fent lenni....

Lassan 1 éves a fiam , de mi kb 2 hete egyáltalán nem alszunk úgy éjjel 1 -tõl 4-ig saccra. Nem tudom az okát , de nagyon kíváncsi lennék mert lassan nem tudok nappal fent lenni....
Mi nagyon jól aludtunk.

9, 5 hós kislányom éjjel felkel nagyon sokszor! Eddig nagyon jó alvó volt a foga is van már 2! Alig tudom vissza altatni és ahogy beteszem a kiságyába már fel is kel! Lehet a szeparációs szorongástól nem alszik éjjel?

Mit tegyek mert már ezt csinálja 2 hete és hulla fáradt vagyok alig alszom!

Legjobb válasz: én tápszert váltottam. hipp 3 plus vaníliásat kap most már, korábban meg humana 3-at kapott. õ is végigaludta az éjszakát 6 hetes kora óta, aztán ha néha felébred, akkor az vagy kaja, vagy fog. 9,5 hónaposan a kaja volt a gáz.

én tápszert váltottam. hipp 3 plus vaníliásat kap most már, korábban meg humana 3-at kapott. õ is végigaludta az éjszakát 6 hetes kora óta, aztán ha néha felébred, akkor az vagy kaja, vagy fog. 9, 5 hónaposan a kaja volt a gáz.
Hát ha nagyon soxor felébred akkor vagy éhes vagy fogzik. De sokminden lehet még, szomjas, pisis a pelusa, fázik, stb. Nappal is látod rajta a szorongás jeleit? Mert ha nem, akkor az elsõ mondat.
A kérdező hozzászólása: Hát ha látja hogy megyek ki a szobából akkor szokott sirni!
Nálunk is ugyanez a helyzet, a fiam szintén 9, 5 hos és ugyanezt csinálja!!! Tanácsot sajnos nem tudok adni, mert mi is szenvedünk vele! Én valamikor megitatom, de sokszor már ez sem segít, a fogát nem látom, hogy jönne.

Ha éjjel kell bemennem a kórházba mert mondjuk elfolyik a magzatviz akkor 10 percre egyedül hagynátok az éjjel egyébként nagyon jól alvó 3 évest? Ne toljatok le a kérdés miatt! Vagy adjatok ötletet hogy csináljuk. Kieg lent

Nem szeretnék kioktató válaszokat kapni. Szóval arra gondoltam,hogy ha éjjel megy a magzatviz akkor ugye a mentő visz be(kocsink nincs,bkv-val meg elég huzós lenne bejutni Kispestről a Szt.Imrébe.Ha korábban jön akkor a Sote 1re kell mennem,ez is elképzelhető mert 2 ujjpercnire van a kijárattól a baba feje.) Az egyik nagyszülő kb félóra alatt lenne itt,másik kb 10-20perc alatt.(2 villamogmegállónyira lakik,van kulcsuk a lakáshoz) Vagy esetleg ebben az esetben a mentő megvárja a nagyszülőt hogy megérkezzen? Multkor kb 15 perc alatt érkezett meg a mentő.Azt mondta a doki hogy ha elment a víz akkor 30-40 perc és megérkezik a baba...Panel lakásban lakunk,szerintem az se megoldás hogy apuka marad addig vele s utánunk jön a kórházba mert lehet addigra mire beér megszületik a babóca. Kicsit parázok,de most megyek visszafeküdni mert folyamatos fekvésre vagyok itélve.(Egy 35 hetes kismama aki már elég rendesen parázik...)

Legjobb válasz: Szerintem várhatsz 10 percet az egyik nagyszülõre.

Szerintem várhatsz 10 percet az egyik nagyszülõre.
Szerintem is várhatsz 10 percet.
Nem hagynám ott.
én megvárnám a nagyszülõket és inkább egy pár oerces ráhagyással hívnám a mentõket, h ne kelljen õket is váratni (fõleg azért, mert ezen életek múlhatnak). ez a 30-40 perc nem tudom, honnan jön a dokidnál. bárcsak ki lehetne ezt így jelenteni - de a szülés folyamata sajnos nem ennyire kiszámítható.
Nem, nem hagynám ott. Nem is értem hogy fordul meg a fejedben, fõleg hogy apa is vele lehetne. Elég önzõ dolog hogy elvárnád hogy a férjed veled legyen és nem a gyerekkel. Komolyan nem értem.
ja és ami még eszembe jutott hogy már lehet bõven a magzatvízelfolyás elõtt lesznek fájásaid, én már akkor riasztanám a rokont....
Én nem hagynám egyedül az tuti !!!!! nem tudnék nyugodtan elmenni a kórháza!! nekem is 3 éves a lányom de ha felébredne és senkit nem találna a lakásba biztos halálra ijedne, ennek nem tenném ki!!! én elõször a rokont hívnám h jöjjön, utána a mentõket....amire a mentõk kiérnek a rokon is meg fog érkezni ha tényleg csak 10 percre lakik.... de nem lehet a rokont megkérni hogy költözzön át hozzátok az utolsó idõkre? amúgy oké hogy úgy tûnik hamar meg lesz a baba de közel sem biztos hogy 30-40 perc....
Hát én inkább vállalnám azt, hogy apa lemaradjon a pici születésérõl, minthogy ott hagyjam akár 10 percre is a gyerkõcömet. Bele gondoltál mit érzene szegény, ha pont mikor kiléptek az ajtón felébred, és sehol senki?! Hát az a 10 perc milyen lenne neki??? Én nem tudnám nyugodt szívvel otthagyni, eszembe se jutna! Egyébként ha elmegy a víz...hát egyik barátnõm még 6 órát vajúdott onnantól...
Hát pedig vagy megvárod a nagyszülõket, vagy apa addig ott marad, amíg a nagyszülõk meg nem jönnek. azért hidd el ritka, az, hogy magzatvízelfolyástól 30-40 perc alatt meglenne a baba. Bár csak így lenne. Én 70 km-re lévõ kórházban szültem. Mindkétszer elfolyt a magzatvíz, autóval 50-60 perc alatt értünk át mindkét esetben. Onnan számítva az egyik 4 óra múlva a másik 3 óra múlva született meg. Ne parázz!! a baba nem siet annyira. Viszont 5 percre sem hagynám egyedül a nagyobbat!!!
Már bocsi, de ez több mint 24 óra volt elsõre. Akkor most komolyan gondolod hogy a 2. meglesz 30 perc alatt? Nem akarlak elkeseríteni, de nem ilyen egyszerû. Én már 3 ujjnyira nyitva voltam, a doki nem engedett haza elköszönni a nagytól, mondván útközben "kiesik" a baba, de így is 3 óra volt a második. Az elsõ pedig 4 óra volt elsõ fájástól. Szóval bõven lesz idõd megvárni a nagyit. Eszedbe ne jusson otthagyni a nagyobbat.
nekem elsõ baba, az elsõ fájás után 4 órával már a kezembe volt, ettõl függetlenül a második "csak" 3 órára rövidült....most várom a 3.-at...(de nem tartok attól h csak 30 perc lesz a vajjúdás :DDD ..jó is lenne!!! ) szerintem nem lesz meg a babád 30 perc alatt ha az elsõ ennyi ideig tartott.....
A kérdező hozzászólása: Az elsô baba is egesz gyorsan jött. Este 7kor lezuhantoztam s lefeküdtem aludni mert szokatlanul fáradt voltam. az addigi 11 helyett. de ekkor már 10 15 perces fájások voltak. kapásból.dokinak is szoktunk. 4körül a szokásos éjjeli pisire keltem fel.5._3 perces fájások jöttek. bementünk a mentovel .ekkor csak 1 ujjnyi volt a tagulas de a kiírt nap után 1 héttel. ráadásul pici volt a lány. s szülésvisszatartot szedtem. 7kor nem birtam mar a wcrol felkelni. ekkor szoltak a dokinak s egy jo órát a zuhany alatt voltam forró vízzel.9re jött be s ekkor kis beszélgetés.meg reggeliztem. 11korr 4ujjnyi, kor bürokrepesztes víz elment. s utána jött 3 tolofajasra a nagy.
Tudnám miért lettem lepontozva, mert meg mertem szülni burokrepedéstõl 40 percre??? vagy mert azt mertem javasolni esetleg költözzön oda arra a kis idõre a mama mert minden inkább jó ötlet mint hogy ott hagyják a lakásban a gyereket, ?? Komolyan nem értem az én válaszommal mi volt a gond....de mindegy ha vkinek ettõl könnyebb a lelke mára, akkor tegye.
hû..szerintem kicsit már túlkomplikáltad.... amúgy a doki nem tudhatja mennyi idõ a szülés...nem tudom milyen alapon saccolgat itt 30 perceket ..... arra amit a dokid mondott én egy fillért nem adnék ne haragudj..... a lényeg hogy a naggyal legyen valaki, ne hagyjátok 2 percre se éjszakára egyedül.... majd a helyzet adja magát, most felesleges ezen ennyit agyalni..
èn írtam, hogy ha annyira közeli a szülés akkor otthon szülsz meg... Persze ez már olyan esetben amikor semmi esély neki indulni. De ha a mentöben látszik már a feje vagy tényleg nagyon közeli akkor a legközelebbi korházba ahol van szülészet. Ezt is az elsösegélyen mondták. Egésznapos gyerekelsösegély tanfolyam volt, és én voltam az egyetlen terhes, és ráadásul már idöben. Mindenki azt várta, hátha ott szülök meg. Ez az elsö szülésem elött volt, és mondták hogy ez amúgy sem történne meg mert nagyon ritka, hogy elsöre valaki 3 órán belül szüljön.
Mennyire volt gyors az elsõ szülésed, hogy most ilyeneken gondolkodsz, hogy 10-15 perc alatt megszülsz?
A kérdező hozzászólása: Akkor lehet h a. mentõ helyett. otthon érkezik a baba s csak utána visznek be a kórházba., .? ilyenkor hova visznek a mentõsõl?ahol a dokim van vagy korababa esetén az Sotére? 35 hetes a pocakbaba.meg ezt a hetet kell odabent kibirnia.
Második terhességemnél sokat voltam egyedül a fiammal(1év kor különbség) párom messze dolgozott. Nagyszülõk 40-45 percnyire. 32. héttõl kisfiamnak is össze volt pakolva egy pici hátizsákba, ital, kaja(üveges baba kaja), dobozos tápszer. Cumisüveg. Pelenka. Ha bármi lenne, jön velem, míg az elsõ segítség meg nem érkezik. Eszem ágában nem lett volna egyedül hagyni, akár éjjel is.
A leírtak alapján ez egy teljesen átlagos elsõ szülés, sõt, sokaknak jóval rövidebb (nekem is). Ettõl még sem a 2. sem a 3. gyerekem nem született meg 30 perc alatt. A 2. 3. a burokrepedéstõl 2 óra volt, akkor már 2-3 ujjnyi méhszájról indultam, mert az utolsó hetekben kinyílt. Nem hinném, hogy ebbõl kiindulva 30 perces szülésre kéne számítanod. (nem is értem azokat a dokikat, akik így jósolgatnak... Semmi alapja, orvosi pláne nincs, az én szemeben eléggé elvesztik a hitelüket az ilyen jósolgatós dokik :S)
A kérdező hozzászólása: Nagyi szívesen jönne de õk is dolgoznak. mind2 nagymama. még fiatalok õk is. így is anyum elég sok estét itt tölt mert játszik a naggyal meg a melóhelyérõl hoz ebédet. vajon ha gond van s ugye a mentõt kihívjuk a 3 évest is el tudja hozni velünk?erre gondoltunk tegnap este hogy õt is bevisszük s amíg a kötelezõ nst van addig anyum is beér a kórházba s utána õ vagy hazajön vele vagy elmegy a dédihez..imádja a nagy, elvan ott, már volt hogy ott aludt délután amíg mi dokihoz mentünk. bkv sajnos nappal is 1óra a kórház így nem mérjük megkockáztatni hogy mi van ha éjjel marad míg megjön a mama s utána jönne be. .. remélem tökmag is éjjel akar elindulni. mert akkor nincs gond hogy egyedül maradnak. 9
Jaj, drága, senki sem haragszik rád! Természetes, hogy van benned félelem, a szülés, akárhányadik is, nem sétagalopp. Érthetõ, hogy szeretnéd, ha lenne veled egy támasz személy, akiben megbízol! Nincs is ezzel semmi baj! Próbálj meg pihenni, ha ilyen rosszul vagy, inkább költöztessétek oda a nagyit, és akkor le is van a gond az egésszel!
A kérdező hozzászólása: Bent feküdtem egy hetet a kórházban, most is még napi 2 antibiotikumõt kell enni holnapig. ez a 3 hetes antibiotikum kúra úgy legyengített hogy azóta nincs erõm felkelni, színte egész nap fekszem. ráadásul ma eszem a mg utolsó szemét. minden nap csináltak nstt.meg 2szer ultrahangot vesetagulatom van, baba a vizsgálatkor 35 hetes 5napos volt, ma már 36hét 7nap, a mg miatt bármikor jöhet... kedden megyek az utolsó vizelet tenyésztés eredményért, meg nst re.ráadásul az utolsó vizelet levét katéteres volt, azóta megbolondulok úgy fáj...mennék sétálni meg kicsit kikapcsolódni mielõtt megérkezik a kicsi, de nincs erõm hozzá:( :'( nem buli meg ilyenek hanem inni egy kávét a mekiben vagy valami hasonló. .párom is ugye izgul mert ha úgy indul be a szülés hogy õ bent van a melóhelyén nem tud eljönni...s ahol szülõk ott még zárlat van ergo nem tudja szinte meg se nézni, mert mire beér lehet megérkezik a kicsi. .. ne haragudjon rám senki csak félek s izgulok szeretném ha ott lehetne...
Jobbulást kedves kérdezõ! Pihenj sokat!
Jobbulást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm h ilyen sokan irtatok s nem hurrogtatok le! Egyébként irta valaki hogy ez lassû szülés volt s h több mint 24 óra volt...Én akárhogy számolom is kevesebb volt mint 24 óra. Este 7kor voltak 10perces fájások... 5kor jöttek konkrétan a 3-5 perces fájások... De most más miatt parázok.. S ez rosszabb... Ma reggelre (ismét) belázasodtam.)39, 5fokos lázam volt. Levittük, de a doki azt mondta menjek be a korházba s nézzenek meg a sürgõssségi ambulancián. (Ma délelött dolgozott) Ugyanis 2 hete volt hasonló lázam, napi 2szer felugrott ilyen magasra.Ekkor vesegyulladásom volt s antibiotikumot kellett szednem meg a pisimben lévõ Ecolira Nitrofurantint. S ez a vese gyulladás ugy jött hogy a baba ráfeküdt a hugyvezetékre s visszapangott a pisi.... Na de megyek is mert csak annyuira jöttem fel hogy a dokinak elküldjem emailben a multhéten elkészült orvosi leleteket.
Nem hagynám ott. Megvárni a nagyit+mentõt hívni, apuka otthon marad, ha a mentõ elõbb ér ki. Vagy szomszédot megkérni, hogy ugorjon át a nagyi érkezéséig.
Ha ilyet mondana a dokim én megbíznék benne és azonnal rohannék a kórházba, nem játszanék azzal a 10 perccel. Viszont szerintem inkább apa késse le a szülést minthogy a gyerek egyedül maradjon, szóval én azt a megoldást választanám ilyen esetben hogy apa marad a nagyobb gyerekkel, és utánunk jön mihelyt a nagyszülõ megérkezik.
A kérdező hozzászólása: Koszönõm...:) azt megnézném h a nagyi ide költözne.... igy is egèsz nap apukával együtt dolhozik.. az is eszembe jutott h akár egyszerre is. hivhato a mrntö s a nagyi.
Én 1 percre sem hagynám itthon 3 éves lányom akár milyen jol alszik éjszaka bármire felriad üres lakásban belegondolni is rossz milyen pánikba esne...nem nem nappal sem soha!!10 perc alatt sok minden történhet az ördög soha nem alszik..((inkább várjatok vagy maradjon apuka max késik egy kicsit de inkább legyen minegyik gyereketek jol minthogy veszits egyet...igy hülyén hangzik a vége de tényleg ne hagyd ott!
Nem hagynám egyedül semmiképpen! Nem olyan gyors azért egy szülés általában, hogy elõtte ha érzed a fájásokat és értesíted, akit kell, akkor bõven lesz idõd úgy elindulni, hogy a gyermeket felügyelettel hagyd otthon.
Nem hagynám ott. Az ördög nem alszik és a tragédiák általában "én csak 1 percre hagytam magára" mondattal kezdõdnek. Nem mondom, hogy mindig így van, de én képtelen lennék felügyelet nélkül hagyni egy 3 évest, fõleg ha az apja otthon is lehetne vele.
nem hagynám egyedül a gyerekem.Vagy menjen a nagyszülõ addig az utolsó idõben vagy apuka maradjon otthon.Amúgy én egyedül szültem mind a 2 gyerekem.Szerintem ez nem férfinak való.....Mos is babás vagyok.De sose hagynám egyedül a kicsiket...Meg lesz az a baba apuka nélkül is, de a nagyobbik halálra rémülne ha felébredne.És mívan ha nappal szülsz??? Vagy ha elõbb lesz a fájás mint a magzatvíz elfolyás???
A kérdező hozzászólása: Köszönõm h irtatok. Ha este elalszik akkor bombával se lehet felebreszteni... Én os erre gondoltam egyébkênt h hivjuk a nagyit s csak utána a mentöket.Szerencsére abdoki nagyon tapasztalt.3e baba született mála!koztük èn is. nagynál is megmondta h délre meglesz.12.01re kezemben volt.
Nincs egy olyan szomszédotok, akit riasztani tudnátok, hogy a lakásban marad, amíg meg nem érkeznek a nagyszülõk? Semmi esetre sem hagynám egyedül. Biztos akad a lépcsõházban valaki, aki segíteni tud nektek!
Na errõl csak annyit hogy nekem magzatvíz elfolyástól az elsõ babám 42 perc alatt lett meg a harmadik pedig 30 percre rá úgyhogy van ilyen is, majdnem a szülészet liftjében szültem meg. Mi úgy csináltuk hogy mivel nagyszülõ 1.5óra múlva ért volna csak oda ezért szülés napja elõtt 2 héttel odaköltözött hozzánk, lehet hogy macerás de inkább minthogy 1. egyedül hagyjam a gyerekemet 2. hogy egyedül szüljek. Egyébként nincs vmi kedves szomszéd akivel jóban vagytok esetleg néhányszor még át is hívhatod addig míg a finisbe érsz hogy megszokja a gyerek és akkor õt "riasztanád" ha gyorsan indulni kell?Kicsi az esély hogy pont felébred a 3 éves, de murphy mindig ilyenkor jön be...
én is elõbb a nagyi, aztán a mentõ(akár úgy is, h megvárom míg nagyi odaér)és csak utána hívom a mentõket...Én sem hagynám egyedül.Pláne, hogy apuka is maradhatna vele... Amúgy a tapasztalt doki szava sem "garancia".Az én orvosom is bõven tapasztalt, azt mondta, h hívjam apukát, max.1-1, 5 óra és babázunk..5 óra elteltével tolt a mûtõbe, pedig addig minden a legnagyobb rendben ment...
A kérdező hozzászólása: Mondjuk a másik nagyit jobban szereti a lanyunk, majd meglátjuk.CSak nem jön korábban a pici...egyébként már visszafeküdtem az ágyba.telórol jöttem.
ha jó alvó se hagyd magára!!, inkább apa maradjon vele!!!!
èn tuti nem hagynám ott. Nekünk senki segítségünkj nem volt a 38-ik hétig. de tudtuk ha beindul akkor én vagy bemegyek mentövel, vagy egész család autóba és mindenki megy szülni. anyukám ezért jött 2 héttel elöbb, ha beindul akkor a naggyal maradjon. Szerintem is igen ritka hogy 1 órán belül megszülessen a baba az elsö fájástól. Nekem az elsö gyerek 4 ora alatt született meg, tényleg az elsö fájástól számítva. Másodiknál éjszaka ment el a magzatvíz elötte egyetlen fájás sem volt, ezzel indult be, innentöl számítva 3 óra múlva lett meg lányom. Az autóút 40 perces volt, ott 3 perces fájások voltak. gondolj bele hogy nagyi elé bele vág a viklám úközbe és csak 1 óra múlva érkezik meg. Akkor mi lesz? A lányom is rettenetesen mélyalvó, de lehet egy mentös mozgolódásra simán felébredne... nincs abba semm ha nagyin oda költözik éjszakákra most már. Ja még annyit, ha annyira közeli a szülés hogy a mentöben megszületne, akkor nem indul el a mentö veletek. mert még biztosabb ha otthon születik, mint a mentöben, majd csak utánna visznek a korházba ha a baba megvan. nekem ezt egy elsösegély kurzuson mondták a mentösök (amit 38 hetes terhesen csináltam).
Még a legjobban alvó gyerek is megérzi, ha valami szokatlan dolog történik körülötte, pl. csengetnek a mentõsök, felmennek a lakásba idegenek (mármint a mentõsök), lecuccoltok, stb... Õszintén, nekem eszembe sem jutott volna:(
Jajj... Légyszives semmiképp se hagyd ott egyedül! Lehet, hogy sosem kell fel éjjel, de tuti pont akkor egyszer fog. És a tragédiák is mindig ilyenkor történnek. A mentõk mire kiérnek, megvizsgálnak, szerintem simán odaér a közeli mama is, hívjon taxit, úgy még gyorsabb. De az sem tragédia, ha a férjed lemarad, attól baja még nem lesz senkinek. (tudom, nem kérsz kioktató választ, de azért engem teljesen ledöbbentett, hogy ez egyáltalán felmerül valakiben, hogy otthagyja a 3 évest akármennyi idõre is, csak hogy az apuka ott legyen a szülésnél :o Nekem ez nagyon fura :( )
Én sem hagynám ott semmiképpen. Ha sehogy sem tudnám megoldani, akkor vinném magammal. De nem hagynám ott 10 percre sem!
Lehet, hogy jól megtippelte, hogy a nagyobb gyerkõc meglesz délre, de azért ez közel sem így mûködik. Én úgy mentem szülni, hogy már nyitva voltam egy ujjnyira a 30. héttõl és rengeteget keményedtem. Elfolyt a magzatvizem és egybõl 5 perces fájásokkal indítottam. Mégis csak 13 óra múlva született meg a lányom! Nyugodtan várjátok meg otthon a nagyit!
Nekem a professzor megtippelte 25 hetesen, kinyílt méhszájjal, rendszeres keményedésekkel, hogy legkésõbb 28 héten fogok szülni. Elmondom , hogy a 39-dik héten szültem. Ennyit a tippekrõl.
mondjuk nekem nem is jön ki a te számításod, hogy 5 pöercre egyedül kéne hagynod a gyerekedet. ha az egyik nagyi 10 perc alatt ott tud lenni, a a mentõ meg 15 perc alatt, akkor bõven odaér a nagyi. de tényleg ne hagyd ott, ha nagyon nem jönnek össze a dolgok akkor apa megvárja a mamát és utánad rongyol taxival, így õ sem marad le és a gyerek sem lesz egyedül. ilyen eszedbe se jusson, borzasztó még a gondolat is. amúgy meg börtönbe is kerülhettek egy ilyen 5 percért, ha mondjuk a mentõsök kiszúrják, hogy otthon hagytok egy gyereket felügyelet nélkül, nekik jelenteniük kell és már meg is van a baj, bár ez még a kisebb, azok közül ami még számításba jöhetnek :(
Ne haragudj, de ha 10 percrõl van szó, akkor apuka simán maradhat addig a gyerekkel. Ilyen butaságot, hogy magára hagynád, mégha 10 percre is! Tûz üthet ki, bármi történhet. Tisztában vagy vele, hogy ha csak simán felébred es nem talál senkit otthon, akkor életre szolo sokkot kaphat? Es azt tudod, hogy ha bármi baja esik, elveszik tõled a picivel együtt?
szerintem is, úgyse fogtok rohanni.

Az éjjel nem nagyon tudtam aludni. sokszór felébredtem és ilyenkor éreztem a baba mozgását. /23hetes vagyok/vajon azért mozgott mert én is fenn voltam, vagy mindig mozog éjjel csak nem érzem mert alszom?

Legjobb válasz: ugyan úgy ahogy nappal, néha fenn van, néha alszik. Születése után is fel fog kelni éjszaka, nekik még ilyen a ritmusuk. Szerencsés vagy hogy amúgy tudsz aludni, sok baba nem is hagyja csak pár órát szundítani a mamát :) Minden jót!!

ugyan úgy ahogy nappal, néha fenn van, néha alszik. Születése után is fel fog kelni éjszaka, nekik még ilyen a ritmusuk. Szerencsés vagy hogy amúgy tudsz aludni, sok baba nem is hagyja csak pár órát szundítani a mamát :) Minden jót!!
Szia! Megérzi a bab ha nem alszol és õ is felébred. Én ezt már sokszor tapasztaltam. Olyankor mindig rugizza az oldalamat. Ha sétálsz egy kicsit a lakásban akkor elvileg õ azt érzi hogy ringatod és vissza fog aludni, így meg te is vissza tudsz feküdni. Nappal is ha járkál le- föl az ember azért érzi ritkábban a baba mozgását mert õ úgyérzi ott bent hogy ringatják. Üdv: 25 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: köszönöm, aranyosak vagytok és nagyon boldog babavárást és babázást kívánok nektek is!
Ezen már én is godnolkodtam, hogy nem alszik, vagy nem érzem? Mert ha alszom, én sem érzem, hogy mocorog, de amint felébredek, õ is rugdalózik kicsit. Szeritnem mindegy is, a lényeg, hogy szerencsések vagyunk, hogy tudunk aludni:-) 30 hetes kismama (most voltam egy hetet kórházban, mellettem egy 25 hetes kismama alig aludt éjjel, annyit rugott a picije)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!