Találatok a következő kifejezésre: Éhgyomri cukorvizsgálatnak a (4 db)

Éhgyomri cukorvizsgálatnak mennyi a normál értéke? És az étkezés utáninak? Ezt étkezés után mennyi idővel csinálják?

nem a terheléses vizsgálat érdekel, hanem a normál, mikor csak megbökik az újjat.

Legjobb válasz: Én 1hete voltam és éhgyomorra mentem 7re. Ekkor 4,1 volt a cukrom,utána megittam a cokros vizet ami nem rossz és 2 ora mulva vissza kellett mennem. Ekkor levették a vért és 2 nap mulva visszamentem az eredményért. Csak vizet ihattam,semmi mást.Nagyon éhes volta és már hányingerem volt de kibirtam. 27hetes kismama

Én 1hete voltam és éhgyomorra mentem 7re. Ekkor 4, 1 volt a cukrom, utána megittam a cokros vizet ami nem rossz és 2 ora mulva vissza kellett mennem. Ekkor levették a vért és 2 nap mulva visszamentem az eredményért. Csak vizet ihattam, semmi mást.Nagyon éhes volta és már hányingerem volt de kibirtam. 27hetes kismama
Ja! A 27 hetes kismama vagyok. Az értékem a cukorvizsgálat után:3, 3. 3, 5-6, 1 a jo. Nekem szerintem alacsony de állitolag jo
Na akkor ezt is helye válogatja...Nálunk a cukor mindegy hogy étk elõtt v után, de 3.8-5.8ig jó.Alatta és felette is már szólnak...Étkezés után 2 órával csináljak, de olyan is van, akinek leveszik étkezés után 1 órával, és étk után 2 órával is..Bár ha már az 1órási nem jó, akkor már kötekednek....

Terheléses cukorvizsgálaton az éhgyomri 3, 5, az 1 órai 8, 8 és a 2 órai 9, 1 lett. Befolyásolhatja a 2 órás értéket, hogy nem várta ki a laboros az 120 percet?

Legjobb válasz: Ha csak percekkel elõbb nézték meg, akkor nem hiszem. Ez egy picikét magas. 6,8 ,7 az elfogadott felsõ határ.

Ha csak percekkel elõbb nézték meg, akkor nem hiszem. Ez egy picikét magas. 6, 8 , 7 az elfogadott felsõ határ.
A kérdező hozzászólása: Igen tudom, hogy magas, de remélem csak az idõeltérés miatt van, és nem pár percel, hanem 20 percel vették le elõbb a vért.
A 20perc az sok valóban befolyásolhatja, de nem ennyire, mert alapesetben eleve nem megy 7 fölé az érték, neked pedig már azt is meghaladta. Kérd hogy ismételjék meg.
szia. sajnos magas a tied. Befolyásolhatja, mivel mikor a cukorterhelés bekövetkezett, akkor a cukrod felmegy és utána vissza kellene neki állni a norm értékre. De ne aggódj mert a szülés után a legtöbb esetben elmúlik. Nekem érdekes volt: 4.8 a terhelés elõtt és 4.3 az után.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! Igen meg kell ismételni:(
Szerintem, ha megvárja azt a 20 percet is, akkor még magasabb lett volna az érték.
Nekem 2 óra után lett 7, 4, erre azt mondták, hogy mág belefér, de azért próbálok kevesebb szénhidrátot enni. Kíváncsi leszek, hogy 3 hét múlva, a 26. heti milyen lesz.

Terheléses cukorvizsgálatom eredménye magas lett. éhgyomri: 5.4 60 perces:10, 9 120 perces 8.4 Van aki szintén ezzel a problémával küzd?

Ma kaptam meg a diéta listámat, 1 hét múlva kell mennem vérvételre. Akkor eldõl,hogy miként tovább. Semmi esetre sem szeretnék befeküdni a kórházba,szóval már egy hete magamtól is diétáztam,és minden étkezés elõtt és után mérem a cukrom 6.7-nél nem volt magasabb. Hányszor kell menni dietetikushoz? Nagyon sokat kell utaznom mert közelebb nincs diabetikus gondozás.

Legjobb válasz: Nekem is rossz lett. Én a 27. héttõl minden héten járok. Most vagyok 34. hetes. Az elsõ hét után kiderült, hogy inzulin kell. Minden héten 1X terhelés, utána másnap diabetológia. Most lesz elõször, hogy csak a diabetológiára kell mennem. Nekem nem nagyon akart beállni a reggeli utáni cukorszint.

Nekem is rossz lett. Én a 27. héttõl minden héten járok. Most vagyok 34. hetes. Az elsõ hét után kiderült, hogy inzulin kell. Minden héten 1X terhelés, utána másnap diabetológia. Most lesz elõször, hogy csak a diabetológiára kell mennem. Nekem nem nagyon akart beállni a reggeli utáni cukorszint.
Nekem anno 8.5 lett. Volt vércukormérõm, mértem rendesen, diétáztam saját, józan eszemmel. Az orvosom nem küldött sehová, mert értette, hogy a vércukorszintem rendben van és lesz. Így is volt. A baba egészséges lett. Nem biztos, hogy mindig rohangálni kell másokhoz, sokszor elég az értelmes, logikus gondolkodás.
A kérdező hozzászólása: Kedves 1. válaszoló: És nem kellett befeküdnöd a kórházba? Mennyire volt magas a cukrod? Diétáztál? Kedves 2. válaszoló: Én is rögtön hogy megtudtam hogy baj van egybõl, hogy megtudtam baj van diétára fogtam magam és mértem a cukrom minden étkezés elõtt és után is. A barátnõm is hasonló cipõben van más a dokink és majdnem egyforma lett az eredményünk õt mégsem küldték sehova. Betartom a diétát és hétfõn kiderül hogy mit mondanak, sem befeküdni nem szeretnék sem azt nem tudom megoldani hogy hetente menjek, mint már írtam nagyon nagy a távolság, a közlekedés csak autóval oldható meg és a férjemet sem fogják minden héten elengedni a munkahelyérõl. Nekem meg nincs jog
A kérdező hozzászólása: nincs jogsim
1. vagyok. Én is féltem, de nem kellett befeküdnöm. Felírták az inzulint, elmondták mennyit adjak be és hetente kontroll. Mindig megmondja a doki, hogy ha ezt és ezt tapasztalom, akkor így és így emeljek, csökkentsek inzulint. 2. válaszoló, nem hinném, hogy elég a józan ész, hiába tartottam be a diétát, amit hozzáértõ javasolt (dietetikus) nem használt, csak az inzulin és a reggeli csak úgy állt be, hogy gyakorlatilag 1 szelet Graham kenyeret ehetek reggelire, mert hiába a reggeli 12 egység inzulin, akkor sem volt jó, csak így, hogy szinte nem is eszem. Van akinek elég kicsit odafigyelni (használni a józan eszét, ahogy te fogalmaztal), van akinek meg hiába. Örülj, hogy a szerencsésebb "kategória" vagy!
Még mindig elsõ, 10, 8 volt a 2 órás eredményem. Igen elkezdtem a diétát, de nem nagyon használt, csökkent a cukrom, de nem eléggé így 1, 5 hét diéta után kezdtük az inzulint. Már csak pár hetet kell kibírnom.


Voltam terheléses cukorvizsgálatom. Az éhgyomri vérvétel az jó lett: 4.5. Megittam a cukrosvizet, 2 óra múlva az eredmény: 8.1. Holnap megyek a tesztebédre. Utána vérvétel. Ugye nem lesz baj?

Azt mondták ha jó lesz az eredmény, akkor 3 hetenete kell majd menni. Kinek milyen diétát javasoltak?Akinek van ebben tapasztalata az írjon egy pár jó tanácsot, légyszi. Köszönöm.

Legjobb válasz: Szia. köszi a választ. megadom az e-mail címemet: [email protected] Jó lenne tudni a tied is és akkor írnék inkább oda neked. Köszi. Szia.

A kérdező hozzászólása: Szia. köszi a választ. megadom az e-mail címemet: [email protected] Jó lenne tudni a tied is és akkor írnék inkább oda neked. Köszi. Szia.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!