Találatok a következő kifejezésre: Éhgyomorral kell a (74 db)

Éhgyomorra kell a Biocard tesztet elvégezni?

Szeretném kideríteni,hogy van-e liszt-,ill. tejérzékenységem? Ha sikerül kérnem laborbeutalót,akkor ott,ha nem akkor az otthoni Biocard teszttel.Éhgyomorra kell elvégezni ezeket a vizsgálatokat,vagy ajánlatos enni el?tte glutén -ill. tejtartalmú ételt?

Legjobb válasz: Pontosan nem tudom hogy éhgyomorral kell e menni. Én éhgyomorra mentem mert elõtte volt gyomortükrözés is,de én szerintem inkább úgy menj:),az a legjobb.ha lisztérzékeny vagy a véredben addig benne lesz az ellenanyag amíg nem diétázol jó ideje:)

Pontosan nem tudom hogy éhgyomorral kell e menni. Én éhgyomorra mentem mert elõtte volt gyomortükrözés is, de én szerintem inkább úgy menj:) , az a legjobb.ha lisztérzékeny vagy a véredben addig benne lesz az ellenanyag amíg nem diétázol jó ideje:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Hallottam a rejtett lisztérzékenységrõl és azt szeretném kideríteni, mert nincsenek tüneteim, de állítólag más betegségek (ami nekem van) elõidézéséhez hozzájárul. Viszont egy hete próbáom a glutén és tejmentes diétát.Ma sikerült laborbeutalót kapnom, ezért gondoltam, hogy ma és holnap reggel ennék glutén és tejtartalmú ételeket.Más vizsgálat nem lesz, csak ételérzékenység, ezért kérdeztem, hogy éhgyomorra kell-e mennem, vagy direkt jó ha eszek vérvétel elõtt?
hát azt most pontosan nem tudom, ha már 1 hete tartasz diétát akkor is szerintem kimutatható.:) lassan ürül ki a vérbõl az ellen anyag én úgy tudom. nekem majd áprilisba kell visszamenni kontrollra, mert ha jól tartom a diétát már nincsen benne ellenanyag, ezért gondolom úgy hogy lassan ürül:)
amúgy szerintem menj éhgyomorral, a rendes vérvételre is úgy kell menni:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, már túlestem rajta.2-3 hetet izgulok az eredményért!

S. O. S. , holnap éhgyomorra kell a 14 hós lányom vizsgálatra vinni, de hogy fogja kibírni?

Nagyon ideges vagyok emiatt! A gasztrora megyünk, lesz el?ször egy vérvétele, így nem szabad ennie, de így is fél10-re kell mennünk!Most aludt el, 1,5 órája evett.Granulátumos teát legalább adhatok neki, vagy azt sem, mert abban cukor van?Reggel fél 7körül eszik tápszert, ha nem adok neki, akkor nem tudom mi lesz, mert akkor már nagyon éhes szokott lenni!Segítsetek, mit tegyek?!

Legjobb válasz: Nem tudom Te merre laksz,de nálunk ki lehet hívni azt a nõt aki a vérvételt csinálja,így még rendelés elött 5-6 óra körül kijön házhoz,2000Ft kért érte... Érdemes lett volna ennek utána járni,hátha felétek is van ilyen...

Nem tudom Te merre laksz, de nálunk ki lehet hívni azt a nõt aki a vérvételt csinálja, így még rendelés elött 5-6 óra körül kijön házhoz, 2000Ft kért érte... Érdemes lett volna ennek utána járni, hátha felétek is van ilyen...
Hû ez nagyon jó ötlet volt. Legalább megnyugodhatsz. nekem is eszembe jutott biztos kihangsúlyozták volna ha éhgyomorra kellene , meg tényleg a fél tíz is késõi idõpont. De jó, örülök neki.
Jaj de jó!Jól tetted, hogy felhívtad!! :)
A kérdező hozzászólása: Felhívtam az ügyeletet, hogy éhgyomorra kell e tényleg vagy sem, és mondtam, fogy fél 10-re van idõpontunk, és mondta az ügyeletes doki, hogy nem kell éhgyomorra, nem kell éheztetni a gyereket, így megnyugodtam! Köszi a válaszokat!
Nem fog éhenhalni, nyugodjatok meg..azért nem kivégzés ha 3 orát még éhes, vrévétel után meg ugyis ehet rögtön.
A kérdező hozzászólása: Nem mondták konkrétan, hogy kell e éhgyomor vagy sem, de mivel nem hízik és vérvétellel kezdik, így gondolom nem ehet.
Éjfél, 1 óra körül még lehet enni (tápot). Inni viszont még akár indulás elött is lehetne, de szigorúan csak vizet! Legalábbis a vérvétel elött lehet, így hígabb is lesz a vér és könnyebben, hamarabb lejön. A gaszto vizsgálat miatt viszont nem tudnám megmondani, hogy mikor ihatna utoljára. Esetleg reggel telefonálj be, kérdezd meg, hogy adhatsz-e még vizet inni. Szerintem hajnali 2-ig adhatsz neki, a víz hamar felszívóik a gyomorból.
Sajnos azt hiszem vízbõl sem ihat túl sokat, de azért ha sír, nyugodtan adj neki. Az én babám is 14hós és szintén reggel fél 7 körül eszik tápszert. Átérzem a problémádat, hisz még 3 órát legyen éhen, holott baromi éhesen ébred...:-(( De azt nem értem, hogy ott is ha tudják, hogy kicsi, miért éheztetik 10-ig??? Igazán lehettek volna figyelmesebbek és adhattak volna valami korábbi idõpontot, vagy azt hiszik minden 1 éves gyerek 9-ig alszik... Sajnállak téged is és a babád is.
Ja bocsi, nem vettem észre, hogy írtad, hogy 14hónapos... Hát nagyon sajnálom én is szegénykét... :(
max vizet. rettenetesen sajnálom szegényt (téged meg jobban)biztos hogy meg fogja szenvedni. légy erõs és bírd ki mert ha nem nagy bajt csinálsz, mert fals eredményt kaptok és lehet akkor még további vizsgálatok várnak szegényre. Így meg egyszer túl lesztek rajta. Kitartás. Ne adj neki semmit.
Ez mindenhol így van, (nálunk is)hogy egy-egy vizsgálatra sokára adnak idõpontot, de azért gondolom Te is tudod, hogy szeretnek a dokik zsebre dolgozni... :) Pl csípõszûrésre emlékszem 4(!) hónapra adtak volna idõpontot, de szólt a védõnõm, hogy megadja a doki számát mert ki jön házhoz is... Másnap jött is... Mennyi idõs amúgy a babád?
A kérdező hozzászólása: Nálunk ilyen tutira nincs, mert így is majd 2 hónapot vártunk csak erre az idõpontra, nem hiszem, hogy ilyen dolgokkal foglalkoznának, hogy házhoz jöjjenek
A kérdező hozzászólása: Na jól ráfáztunk, csak éhen kellett volna menni, de így is 9.20 helyett 10.40 körül mentünk be.Elég durva, és elvárták volna, hogy addig csak vizet adjak a gyereknek!

A 3. vérvizsgálatra már éhgyomorra kell menni, amit 20-22hetesen végeznek?

Legjobb válasz: Szia! A cukorterhelésre kell éhgyomorra menni. 24 hét körül csinálják,reggel éhgyomorra,utána megiszod a cukroslötyit,aztán 2 óra múlva megint vért vesznek. Közben sem enni,sem inni,de még wc-re sem szabad menni,mert pontatlan lesz az eredményed. Boldog babavárást,üdv

Szia! A cukorterhelésre kell éhgyomorra menni. 24 hét körül csinálják, reggel éhgyomorra, utána megiszod a cukroslötyit, aztán 2 óra múlva megint vért vesznek. Közben sem enni, sem inni, de még wc-re sem szabad menni, mert pontatlan lesz az eredményed. Boldog babavárást, üdv

A koponya CT-vizsgálatra éhgyomorra kell-e menni, mert ezt olvastam egészségügyi oldalakon, mert én délutánra kaptam időpontot és akkor addig nem lehet enni sem meg inni sem? Étlen-szomjan 17-óráig nem tudom, hogy lehet kibírni.

Legjobb válasz: Amennyiben kontrasztanyagot kapsz (ami koponya CT esetében igen valószínû), úgy éhgyomorra kell menni, ami azt jelenti hogy elõtte 6 órával nem lehet enni. Inni lehet, de csak szénsavmentes/koffeinmentes folyadékot. Tehát tea, kávé, kóla ilyesmi kilõve. Szénsavmentes ásványvíz, sima csapvíz, artézi víz mehet. Amennyiben ilyet iszol nem kell felfüggeszteni az ivást sem elõtte két órával, mint az elõzõ válaszban van.

Amennyiben kontrasztanyagot kapsz (ami koponya CT esetében igen valószínû), úgy éhgyomorra kell menni, ami azt jelenti hogy elõtte 6 órával nem lehet enni. Inni lehet, de csak szénsavmentes/koffeinmentes folyadékot. Tehát tea, kávé, kóla ilyesmi kilõve. Szénsavmentes ásványvíz, sima csapvíz, artézi víz mehet. Amennyiben ilyet iszol nem kell felfüggeszteni az ivást sem elõtte két órával, mint az elõzõ válaszban van.

Éhgyomorral kell menni a Hepatitis B vérvételre?

16 hetes terhes vagyok nem egy laborban veszik le az AFP-vel

Legjobb válasz: Vérvételre mindig éhgyomorra kell menni! Csak mentes vizet lehet inni max, kis mennyiségben.

Vérvételre mindig éhgyomorra kell menni! Csak mentes vizet lehet inni max, kis mennyiségben.
Nem. az ellenanygszint mérés nem vércukor. Az az egyetlen amire éhgyomorra kell menned. mit csinálsz ha 12-kor jutsz sorra? Éhenhalsz? :) ))) Egyél nyugodtan, nálunk pl du is van ilyen irányban vérvétel.(munkahelyemen)
En is ehlen kellett menjek, sot en meg azt is hallottam hogy fogat sem szabad mosni..hat en azt pedig mostam..
nekem éhgyomorral kellett mennem a vérvételre.
Csak akkor, ha vercukrot is neznek. En beszedelegtem ehgyomorra az AFP-re, es jol leszidtak, h miert nem ettem es ittam, a verem suru volt es alig jott mert meg inni is alig mertem elotte. Szoval azt mondta a terhesgondozos nover, h csak akkor kell, ha cukrot is neznek. ez a terhelses vercukor vagy a nagylabor, ott megnezik a cukrot is.
Nyugodtan ehetsz, ez most cukor terheléses vizsgálat!!:)

Debrecenbe a Bem térre kell mennem vérvételre. Ellenanyag szürésre. Éhgyomorra kell menni? Meddig hány óráig veszik le a vért?

Legjobb válasz: Én is voltam mindkét terhességemnél. Nem kellett éhgyomorra menni, és kb. 10 óra körül voltam, de szerintem egész délelõtt lehet menni.

Én is voltam mindkét terhességemnél. Nem kellett éhgyomorra menni, és kb. 10 óra körül voltam, de szerintem egész délelõtt lehet menni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! :)

Mi az AFP menete? Éhgyomorra kell menni, mikor leveszik a vért ultrahangra is sor kerül vagy a 18. hetes genetikai ultrahangon?

Legjobb válasz: Nem kell éhgyomorra menni.Uh pedig akkor lesz,amikor megvan az AFP eredménye.2gyerekes+20hkm

Nem kell éhgyomorra menni.Uh pedig akkor lesz, amikor megvan az AFP eredménye.2gyerekes+20hkm
Na ez az, amirõl már egy elõzõ kérdésben is eltérõ válaszok születtek... Nekem azt mondták, hogy éhgyomorra. Sima vérvétel, UH majd csak a 18. héten a lelet tudatában.
tényleg nem kell úgy végezték el a 18 hetes uh t hogy 16 hetesen vetettem le a vért . muszáj volt pontosan mennyek mert a védõnõ nagyon szigorú volt hogy pontos idõbe mennyek.
CSAK A CUKORTERHELÉSNÉL kell éhgyomor.AFP-nél nem. Bemész, leveszik a vért, 2hét múlva eredmény, azon a héten mehetsz a 18hetes genetikai UH-ra. Nekem ezért kellett elmennem a 16ik héten az AFP-re mert nálunk 2hét amig kész az eredmény.
nekem is úgy kellett menjek hogy nem ehettem
a cukor mérésnél meg vérvétel elõtt kellett 1 zsemle 1 pohár tej
bocsánat vérvétel elõtt 1 órával
Az AFP-nél nem kell éhgyomorra menni, az AFP-n kívül nálunk ekkor veszik le a fertõzõ betegségekre is a vért, betöltött 16. hét a lényeg, genetikai uh-ra meglegyen az eredmény, nekem ekkor vették le az integrált 2. részét is. Terheléses cukornál kell éhgyomorra menni, 1 bökés, cukros-citromos lötty és 2 óra múlva újra bökés. 33 hetes kismama
nekem más hogy csinálták a cukor mérést ! vérvétel elõtt 1 órával kellett igyak , 1 pohár tejet, és egyek 1 zsemlét . és rendes vérvétel volt és vizelet vétel
igen éhgyomorral kell menni meg aki gyesen van annak biztosítva van a tb-je.
nem éhgyomorra kell beszedni, szénhidrátos étkezéssel kell vagy gyors ch val bekeverve. remélem ez már megoldja a problémádat.
amiket leírtál az a pezsgõ kreatin reklámszövege (egy rakás agymosott hülyeséggel) nem pedig úgy általában a kreatiné, gratula ha minden ismerõsöd pezsgõtablettás kreatin szed, de nem ez volt a kérdés. Gratula a konditermedhez, ha én nyitok egy szoláriumot még bõrgyógyász nem leszek.
Ez a kreatin monohidrátra vonatkozik. Ha valamihez nem értesz, akkor ne próbálj meg okoskodni. De gondolom, csak olyan "konditerembe fényképezem a gyík testemet a tükörbe" kaliberû ember vagy... Én, meg az ismerõseim is azért járunk edzeni, hogy látszata legyen, és vagyok annyira képbe, közel 10 év kondizás után, hogy tudom, hogy mit beszélek... De továbbra is várom az okfejtésedet, hogy te hogyan szednéd a kreatint. Köszönöm!
"konditerembe fényképezem a gyík testemet a tükörbe" :D:D ezen befostam, sztem te sem vagy régi olvasója a GYIKnek ha nem vágod ki ez a Clint... De ha akkora fejes vagy a testépítésben akkor lehet ismeritek is egymást... :D
Azért az poén, hogyha tudnál olvasni kedves 20:41 akkor észrevennéd, hogy a clint nem a véleményedbe kötött bele, hanem abba a reklámszövegbe amit bemásoltál. Ugyanis abba valóban sok baromság szerepel. A másik dolog meg ha olyan nagy edzõtermes szakértõ vagy akkor nem egy reklámszöveget másolsz be, hanem elmondod a véleményedet stb. Jah és egy testépítõ nem "gyúr" meg "kondizik" ahogy te, hanem edzeni jár. Jah és Clint nem ért hozzá? Amikor elõszõr és utoljára használtam szteroidot csakis tõle kaptam itt olyan leírást és információt amilyent a közelben lévõ edzõtermek edzõi nem tudtak. Edzésben táplálkozásban és minden egyébben otthon van. Clint és Amigo a ért a legjobban a témához itt az oldalon.
jah meg bla meg bla meg bla
ma 23:04 azaz clint ezt az írásodat nem vágom, most itt saját magadról beszélsz másik személyben vagy hogy van ez?
az idézõjelek kimaradtak, nem én írtam, hanem máshonnan idéztem egyes szám harmadikban.
Mindenki nagyon okos, de még senki nem írta be, hogy akkor hogy is kell szedni a kreatint. :D
elárulom nektek hogy már meg van válaszolva hogy hogy kell szednie, ugyanis még ti itt vitáztatok mi szépen privátba megtárgyaltuk.
:D vicces... :D na én leiratkozom errõl a kérdésrõl, mert itt zacskós levesek osztják az észt, ahogy elnézem :D
igen, félig megfõzött zacskós levesek, jobb is lesz ha leiratkozol, ha tehetném én magam törölnélek innen, mégis kinek képzeled te magadról, hülye gyökér vagy. játszanád itt a nagy testépítõt a nagy szakait. nekem termem van én vagyok az isten mindenki hülye rajtam kívül itt csak zacskós levesek vannak. menny a pi csába baz dmeg.
A kérdező hozzászólása: :D
Igen, és ez az összes ismerõsömnek bevált eddig. Nagyvonalakba igaz... Sõt... Konditermem van, járnak többen is hozzám, és aki nálam gyúr, az mind így szedi/szedte a kreatint, és sose volt gond. Elõtte több ismerõsnek is volt ilyen hasmenéses gondja. Nem akarok veszekedni, nem muszáj megfogadni a tanácsom, de szívesen meghallgatnám akkor a te véleményed.
kedves elõttem szoló amit írtál azt egy buta reklámszöveg számtalan hülyeséggel, és az egyik hazai cég kreatinjának reklámszövege.
A kérdező hozzászólása: Hát köszi a választ remélem én is, akkor ezentúl közvetlen kajálás elött szedem be. Még annyit, hogy a kaja nem bassz-a el majd a felszívodási képességét?
nem, pont hogy javít rajta, azért jobb gyors ch-val bevinni mert a gyomorsav erõsen károsítja a kreatin molekulákat. gyors ch-val hamarabb túl jut a gyomron és véráramba kerül ahol eltudja végezni a dolgát.
A kérdező hozzászólása: mondjuk erre a sima szõlõcukor elég alkalmas nem?
igen, pár g dextrózt hozzá keversz és megiszod
de elrontja a felszívódást ha zsíros az étkezés. De gondolom nem pizzával vagy pörkölttel tolnád be.
A kérdező hozzászólása: rizs+csirke
zöldséget is rakjál a rizs meg csirkéhez
Add el és vegyél alkalynt
A kreatint mindig éhgyomorra kell bevenni!!! Ennek oka az, hogy a kreatin savas környezetben igen gyorsan bomlik. Ha sokáig tartózkodik a gyomorban, akkor a gyomorsav a kreatin nagy részét lebontja, így az nem tud felszívódni és nem fejti ki a várt hatást. Ha valaki fehérjével vagy zsírokkal veszi be a kreatint, akkor annak nagy része a gyomorban tönkremegy, és nem fogja kifejteni a hatását! A legújabb pezsgõ-transzportrendszerek (ún. effervescent creatine) olyan gyomorsav semlegesítõ anyagot tartalmaznak, ami tovább javítja a kreatin felszívódásának arányát, ezáltal kevesebb kreatinnal is ugyanakkora hatást lehet elérni! Ha nem éhgyomorra veszed be, akkor sokáig tartózkodik a gyomrodba, így a gyomorsav lebontja a szert. A másik pedig: azért van hasmenésed tõle, mert a kreatinnak mint tudjuk vízmegtartó/gyûjtõ hatása van. Ha nem oldódik fel rendesen a gyomrodba, és onnan átkerül késõbb a bélrendszerbe, akkor ott "gyûjti" maga köré a vizet, így okozva ezzel hasmenést! Mielõtt beviszed a szervezetedbe, jóval elõtte tedd vízbe, had oldódjon fel, (Már amennyire fel tud...) A nagy baj egyébként az, hogy mindenki szed mindent, amirõl azt se tudja, hogy konkrétan mire is jó, mit csinál, és hogy mik a mellékhatásai, csak annyit tud róla, hogy "erõt ad". Remélem tudtam segíteni! További jó edzést!
A kérdező hozzászólása: Utolsó :) Én nagyon is jól tudom, mit miért szedek. NEm csak hasraütés szerûen. Ez az egy próblémám volt vele, hogy ment a hasam ha nem rögtön kajálásra eszem. Ráadásul 5g nekem egyszerre lehet hogy sok. Én sima monohidráttal csinálom a kúrámat.
Ne haragudj! Nem konkrétan rád értem, és nem is szeretnélek megbántani, de nagyrészt igaz, amit írtam, hogy sokan nincsenek tisztába a dolgokkal. Jelen esetbe is van benne igazság. Ha teljes mértékbe képbe lennél, akkor tudnád, hogy miért van hasmenésed tõle.. :-) Az 5g amúgy is olyan kevés, hogy az semmiképp nem okozhatna hasmenést, ha normálisan szeded. De hallgass rám, és meglátod, megoldódik a gond. Sokáig oldódjon vízbe, és éhgyomorra. Nagyjából ez a lényeg. Fontos a sok folyadék bevitele is. Illetve a szõlõcukor se ártana mellé...
Még egy dolog: Ha hasmenést okozott, akkor semmi hatása nem volt (vagy közel semmi) mivel kifostad a szert.
kevés vízzel veszed be, vagy túl érzékeny a gyomrod rá, vagy túl sokat tolsz be, ezek lehetnek a problémák amiért megy a hasad tõle. Beveheted 8X 2-3 grammban is a lényeg a feltöltés, de ez csak egy biztos pont, gyakran nem is töltenek fel belõle mégis hatásos tud lenni, pláne az elsõ kúra. Az éhgyomros dolog meg reggelre vonatkozik, ha testépítõ vagy logikus, hogy napi 6-8 kaja melett napközben nem lehet éhgyomnorra bevenni, csak max két-három órával az azelõtti kaja után. Ez egyáltalán nem probléma feltöltéskor hidd el. clint voltam fingom sincs miért nem jelenik mér meg a nevem.

Fogamzásgátló felírásánál a májfunkciós vizsgálatra éhgyomorral kell menni?

Legjobb válasz: Szia! Valószínûleg igen, minden vérvételre éhgyomorral kell menni általában. De majd a doki elmondja még szerintem.

Szia! Valószínûleg igen, minden vérvételre éhgyomorral kell menni általában. De majd a doki elmondja még szerintem.
Bocsi, de most egy nagyon szõke nõs kérdést teszek fel. Ezt a vizsgálatot vérbõl csinálják? Tudod a vesefunkció mérést azt, hogyan csinálják? Bocsi még egyszer, de nem találtam a google-ban sehol. Nekem nem dobott ki normális infót. Ha gondolod írj privire.
Ja és köszi ha válaszolsz.
A kérdező hozzászólása: Vérvételre kell menni. Az igazság az, hogy a doki nem mondott ezzel kapcsolatban semmit. És mindenhol egymástól eltérõ dolgokat találtam, hol éhgyomorra kell menni, hol azt írják, hogy nem! Gondoltam itt van aki volt már és ténylegesen tudja.
olyan nincs külön hogy májfunkciós vizsgálat, laborvizsgálat van vagyis vérvétel ahová köztudottan éhgyomorra kell menni. hány éves vagy hogy ennyit nem tudsz még?
menj éhgyomorra abból bajod nemlehet. valszeg úgyis reggel kell menned. a májfunkcióvizsgálat az vérvétellel történik, leveszik a véred, megvizsgálják, és a kapott értékekbõl látni fogják h jól mûködik-e a májad. ugyanis ha vmi nemjól mûködik benned, pl a májad, az termel bizonyos anyagokat, vagy bizonyos anyagokból amik már eleve is a váredben vannak, abból esetleg több van, vagy kevesebb, és az a véredben látszik.
A kérdező hozzászólása: 20.14-es válaszoló! Egy tök egyszerû kérdést tettem fel, amire igennel, vagy nemmel válaszolhattál volna. Nem vagyok mai csirke, viszont nagyon rég voltam májfunciós vizsgálaton. Aminek ez a neve: Májfunciós laborvizsgálat. Tudom, hogy vérvételbõl áll, de nem volt tiszta, hogy éhgyomorra kell-e menni. És nem mindegyik vizsgálatra kell menni éhgyomorra. De utálom az ilyen kötözködõ embereket!!!!!!
Habár régi kérdés, régi válasz, de kedves 20.14... Én holnap megyek olyan nõgyógyászati vérvételre, ahol CSAK a májfunkcióimat nézik, mert amikor megcsináltattam a fogamzásgátlóhoz a labort, még nem volt gond, de miután elkezdtem szedni, egy másik, komplexebb laborvizsgálatnál kiderült, hogy kiugrottak az értékeim... És kell kontroll... Szóval, igen, létezik. Nem kell kötözködni. És sajnos én se tudom, hogy éhgyomor v nem, mert a doki nem mondta, lányos zavaromban pedig nem kérdeztem...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!