Találatok a következő kifejezésre: Ég a meg (347 db)

Milyen betegségre utalhatnak az alábbi tünetek: Ég a szemem, ég és piros a fülem meg az arcom, hirtelen csak azt veszem észre megszédültem, és rossz lesz a közérzetem elmegy az erőm gyengének érzem mint aki össze akar esni és elálmosodok?

Ilyenkor hányingerem is van néha. A vérnyomásom amióta az eszemet tudom alacsony ( 90/60 ) akkor vagyok "jól". Ma azonban mivel olyan helyen jártam, ahol volt vérnyomás mérő meg mértem 120/ 70 volt (nekem ez furcsa) viszont a szokásos napi 1 kávém helyett 2-őt ittam! De az előző napokban nem csak 1-et és ugyan úgy rosszul voltam. Nagyon régóta érzek olyat mintha egyszer-egyszer kihagyna a szívverésem majd egyszerre mintha 2-őt is dobbanna ilyenkor, ha köhögök direkt elmúlik! A szívkörnyékem alatt pár hete (meg már régebben is előfordult) hogy szúrkáló érzést érzek nagyon kellemetlen és megijedek és ez néha levegővételre romlik aztán megszűnik. Köszönöm a válaszokat

Legjobb válasz: Akivel éppen voltam ezalatt a "rosszullét" alatt mindig megkérdi jól vagyok-e mert rohadt vörös a fejem és ez rám nem jellemzõ. És Nekem is rossz mert lüktet a fejem meg nagyon ég a fülem! Egyébként MIGRÉN-es vagyok nem tudom lehet-e köze hozzá és 23éves vagyok Köszönöm!!!

A kérdező hozzászólása: Akivel éppen voltam ezalatt a "rosszullét" alatt mindig megkérdi jól vagyok-e mert rohadt vörös a fejem és ez rám nem jellemzõ. És Nekem is rossz mert lüktet a fejem meg nagyon ég a fülem! Egyébként MIGRÉN-es vagyok nem tudom lehet-e köze hozzá és 23éves vagyok Köszönöm!!!

Az agreggátoron miért nem ég a fázis ceruza se egyik droton se mikor van benne áram? Meg a multimétert akárhogy kőtőm be nem irja ki a minusz jelt ez miért van?

Legjobb válasz: Hm.. Az agregátor tudtommal váltakozó feszültséget ad, miért kellene akár +, akár - jelet is látnod. Annak értelme csak egyenáramnál van. A fázis ceruza normál hálózaton azért ég, de CSAK AZ EGYIK ágban, mert a 0 vezetõ földelt is egyben, ez az aminél nem ég!, és ehhez a földhöz és hozzád képest jelenik meg a másikon a 230V, és akkor ott világítani fog. HA az agregátod egyik ága sincs földelve, nem fog világítani..

Hm.. Az agregátor tudtommal váltakozó feszültséget ad, miért kellene akár +, akár - jelet is látnod. Annak értelme csak egyenáramnál van. A fázis ceruza normál hálózaton azért ég, de CSAK AZ EGYIK ágban, mert a 0 vezetõ földelt is egyben, ez az aminél nem ég!, és ehhez a földhöz és hozzád képest jelenik meg a másikon a 230V, és akkor ott világítani fog. HA az agregátod egyik ága sincs földelve, nem fog világítani..
A kérdező hozzászólása: csak mert ha bedugom a kis flexet és lejebb csavarom akkor lasaban forog
Elõzõ vagyok.. Ha ennyire nem értesz hozzá, ne nyúlj hozzá.. 1. Honnan tudod, hogy azzal teljesítményt állítasz? Nincs mit rajta állítani! Mondjuk tud 3kW-ot, mint maximum, akkor köthetsz rá terhelést ( kapcsolod be a fogyasztókat) 0-tól 3kW-ig tetszésed szerint (pl. 0W, 100W, 1200W, 2000W végül 3kw) és NEM KELL SEMMIT TENNED, NEM KELL SEMMIT ÁLLÍTANI, az automatika teszi a dolgát! 2. Azt, hogy azzal a fordulatot állítod (látatlanban ki a fene tudja, milyen csavart tekergetsz?), DE AZT CSAK HALLOD, HOGY A FORDULAT változik, nem? Te hallod, nem én! Mégegyszer: nem tartom szerencsésnek, ha Te üzemeled be ilyen kérdések láttán....
A kérdező hozzászólása: van rajta egy csavar amivel tudom álitani a telyesitményt! akkor azal a csavarral nem a fordulatot álitom?
Úgy. hogy az agregát tartja, mert van erre automatikája a 3000-es fordulatszámot, mert ennyi kell az 50Hz-hez.. (((Bocsáss meg, de kérdéseidet látva úgy vélem, inkább ne üzemeld be, mert baj lehet)))
"A kérdező hozzászólása: és hogy lesz az 50 herc" Olvasd el az elsõ választ.
A kérdező hozzászólása: és hogy lesz az 50 herc
A generátor váltakozó feszültséget állít elõ. Így nehéz válaszolni, mert a kérdéseiden látszik laikus voltod (ez nem baj), de létezik egyenáramot elõállító generátor is (inkább dinamónak hívják). Nem tudom mivel kapcsolatosan, melyik típusról kérdezel, mert így bármelyik válaszomba bele lehet így kötni....
A kérdező hozzászólása: csatlakozo helyet szagatot akartam
A kérdező hozzászólása: és a generáror az vàltakozo áramot termel vagy van benne csatlakozo?
A kérdező hozzászólása: és akkor az agreggátornál melyik a fázis? nem értem eszt a fázis ceruzást
Nem a teljesítményt állítod. A fordulatszámot, azzal változik a feszültség és a frekvencia is, azért forog lassabban a flexed. De ennyi tudással tényleg tartsd távol magad tõle, veszélyes vagy.

Még csak 4 napja csinálom a diétát, de mindent betartok betű szerint. Viszont az első naptól fogva ég a gyomrom. Néha görcs, néha "csak" sima gyomorégés. Mitől van ez és mit tehetek ellene?

Legjobb válasz: Azért ég a gyomrod, mert hirtelen drasztikusan lecsökkentetted a bevitt táplálékot. Így még annyi gyomorsav termelõdik, mint a régi rengeteg kajához kellene. Mivel most sokkal kevesebb a kaja, a többlet gyomorsav irritálja a gyomrod. Én ezt úgy oldottam meg magamnak, hogy Rennie savlekötõt vettem be ha nagyon égett. Abban nincs kalória, és segít a fájdalmon. Közben a szervezetem megszokta a diétát, és a kevesebb ételhez hozzáállt a savtermelésem. Azóta nem ég a gyomrom. Sav ellen jó a kenyér és a keksz is, csak ugye azok bekavarnak a diétádba.

Azért ég a gyomrod, mert hirtelen drasztikusan lecsökkentetted a bevitt táplálékot. Így még annyi gyomorsav termelõdik, mint a régi rengeteg kajához kellene. Mivel most sokkal kevesebb a kaja, a többlet gyomorsav irritálja a gyomrod. Én ezt úgy oldottam meg magamnak, hogy Rennie savlekötõt vettem be ha nagyon égett. Abban nincs kalória, és segít a fájdalmon. Közben a szervezetem megszokta a diétát, és a kevesebb ételhez hozzáállt a savtermelésem. Azóta nem ég a gyomrom. Sav ellen jó a kenyér és a keksz is, csak ugye azok bekavarnak a diétádba.
Én is picit szédültem az elsõ víznap után, pedig elõtte is elég vegásan és egészségesen ettem. Minden szervezetnek idõ kell míg átáll. Csak a kitartásodon múlik.
Szia! Én 1 napig bírtam, mert nekem is égett a gyomrom nagyon.Második nap reggel alig bírtam kiszállni az ágyból, annyira gyenge voltam.Abbahagytam.Azóta eszek mindent csak mértékkel és járok futni.Ezerszer jobb érzés napi 40 perc "szenvedés", mint az egész napi koplalás.Nem akarlak lebeszélni a diétáról, ez csak a saját tapasztalatom ill. véleményem!!
Én azt mondom, ne add fel. Én most kezdtem el másodszor, tudod minden kezdet nehéz. Eleinte nekem a fejem fájt, állandóan éhes és roppant feszült voltam. Elsõ alakalommal 10 kg-ot adtam le, de nem a szó szerinti és papír forma szerint csináltam. Egy ismerõsöm azt mondta, hogy ez nem kínzó tábor, hanem fogyókúra, és igaza volt. Fehérje napon sok tejet ittam, és amelyik napot tartottam, abból ettem ha éhes voltam. Egyébként 2-3 hét elteltével sokkal könnyebb volt és elhagyhattam ezeket a "pótevéseket is". Ennél nekem sokkal rosszabb volt a 3. hónap közepétõl. Most 3 hónap pihenés után ismét csinálom, valamivel könnyebben, mint az elsõt. Kitartást kívánok.
En harmadjara kezdtem el...az elsot vegig csinaltam es 10 kg-t adtam le. Aztan a kovetkezo forduloban osszel nagyon megfajdult a gyomrom 1 het utan azt mondtam, inkabb eszek es kerek maradok ferjem szeret minden formaban. Most Uj Evi fogadalomkent kezdtem el megint, mire szombaton komoly fogszati problemam akadt, penteken mutenek. Mondtam a dokinak, hogy fogyizom, mi a szisztema...meghallgatott es ezt mondta: az o fia is ducika volt. Aztan vett maganak egy bringat, odafigyelt mit eszik es mennyit, este 6 utan egy falatot sem csak ha elmentek esetleg valahova akkoris valami nagyon konnyu etket vett magahoz. Leadta minden foloslegesen cipelt tulsulyat. 6 evvel ezelott en is igy eltem. Mindennap 45 perc edzessel - 20 perc futas, a maradek nyujtas, gimnasztika, suly miegyeb csak fantazia kerdese. A kajara is odafigyeltem. Feltettem magamnak a kerdest ha akkor kepes voltam ra, mi a franc van velem most? Miert vagyok lusta? Miert adom fel olyan konnyen? Iden is hanyni akarok majd magamtol a strandon? Esetleg megnagyobb meretu farmert akarok venni? A doktorno ramparancsolt, hogy penteken meg ne merjek jelenni szedelegve meg a fajdalomcsillpitonak kell a kaja...;o) Elkezdtem enni ujra. Este 6 utan csak nezem a Kedvesem es a haverjat hogy nyomjak vacsira a bundaskenyeret amit term. en keszitek el...gyalogolok, mert hideg van a bringahoz. Nincs idom ugyanis egyenlore edzeni (napi atlag 10 orat dolgozom). Nem tudom mennyire segit ez amit leirtam? Ha nem birod, ne csinald mert van mas lehetoseg is. Ha kell batoritas, nyugodtan irj nekem privibe. Nem hiszek abban, hogy ami szenvedest es diszkomfort erzetet okoz, az jo. A fogyokura amugyis nagyon nehez es megtartani a sulyt is nagy onuralmat igenyel. Nagyon egyetertek a masodik hozzaszoloval aki inkabb napi 40 percet fut...mert en mar tulvagyok mind a ketton. Szep es karcsu 2008-at kivanok es nagyon sok boldogsagot!

Nézzétek meg az eget! A hold körül nagy vonalban egy nagy sötét kör van, alaposan nézzetek szét az égen! Látni fogjátok! Ez mi lehet? :|

Az egész család azt bámulja, nagyon durva, és mintha egyre nagyobbodna. Ha nem felh?s nálatok az ég, és nincs köd vagy valami, nézzétek meg! Csak mi látjuk?????? :| Nagyon durva!

Legjobb válasz: Fura...

Fura...
Ez természetes jelenség, máskor is lehet ilyent látni. Ezt nevezik a Hold udvarának. Valószínúleg idõjárás-változás lesz.
Ha jégkristályos a levegõ, akkor alakulnak ki a Hold, vagy a Nap körül a halokörök. Természetes jelenség, de tényleg szép látvány tud lenni. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Megnyugodtam :D

Normális dolog, hogy kaparás után még mindig ég a hüvelyem?

Ma háromkor volt egy vetélés utáni kaparásom. Azóta szüntelen fáj és ég a hüvelyem. Az orvost azóta sem láttam a nõvér szerint majd elmúlik. De mikor?

Legjobb válasz: Szia! Sajnálom ami veled történt! Átéltem, de nekem nem volt égõ érzésem, sem a mûtét után közvetlen, sem pedig utána, otthon! Nem is hallottam még ilyenrõl! Szerintem mindenképp kérd az orvosodat, hátha õ okosabbat tud mondani! Vagy nem mondta a nõvér, hogy mitõl lehet?

Szia! Sajnálom ami veled történt! Átéltem, de nekem nem volt égõ érzésem, sem a mûtét után közvetlen, sem pedig utána, otthon! Nem is hallottam még ilyenrõl! Szerintem mindenképp kérd az orvosodat, hátha õ okosabbat tud mondani! Vagy nem mondta a nõvér, hogy mitõl lehet?
Az idõ elõrehaladtával a menstruáció tünetei is változnak. Szóval bármi lehetséges.
a hasadról ritkán mászik beléd a sperma, (ha csak nem Chuck Norris a pasid) úgyhogy no para.
Gyereked nem éesz . Attól ne félj ! De hogyhogy ilyen össze vissza menstruálsz ? 2hetente meg van ? Az nem jóóóó !!!!

Ég a gyomrom meg olyan érzés, mintha éhes lennék, de közben hánynom kellene, kicsit ég is. Nem éreztem még ilyet, mi lehet ez? Lent a petefészkemnél olyan mintha izomlázam lenne, és nem is esik jól ha állok.

Mintha minden fél nap alatt átrendez?dött volna odabent. Nagyon fura, rendben van ez? 22 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Lehet,hogy a babád másként fekszik,és ezért érzed a gyomrodat ilyennek.Ha elkezd a májadnál szúrni,esetleg fa´jni,nyomást érzel ott szólj a dokidnak,nehogy a babád nyomja véletlenül.

Lehet, hogy a babád másként fekszik, és ezért érzed a gyomrodat ilyennek.Ha elkezd a májadnál szúrni, esetleg fa´jni, nyomást érzel ott szólj a dokidnak, nehogy a babád nyomja véletlenül.
Ha hányingered van, próbálj enni pár szem háztartási kekszet. Általában az evés csökkenti a hányigert. Ha ég, ehetsz Renniet, de lehet a keksz is rendbe teszi. Gyorsan rendezõdünk, ez tény:-) Próbálj sokat pihenni, ha etehted, feküdj fél-egy órákat-)
Motilium jó hányinger ellen, ezt háziorvossal tudsz iratni.Gyomorégés ellen pedig Venter granulátum (védi a gyomornyálkahártyát) és Rennie!Ezek vény nélkül kaphatók! Végsõ soron Quamatel minit is szedhetsz!
A kérdező hozzászólása: Fura, de nem hányingerem van, csak olyan mintha valami vagy valaki:) vissza akarná küldeni. Egyébként inkább az alhasi izomláz aggaszt, csak átformálták teljesen a kérdésem. De azért köszi mindenkinek.

Császár után 4 hónappal néha ha felállok még mindig ég a hegem! Normális?

Legjobb válasz: Nekem nem volt ilyen, szerintem kérdezd meg az orvost, biztos nem lehet nagy probléma, de legalább te is megnyugszol.

Nekem nem volt ilyen, szerintem kérdezd meg az orvost, biztos nem lehet nagy probléma, de legalább te is megnyugszol.
Igen, sajnos normális. Kb. fél év, mire teljesen helyrejön a seb körül az érzékelés, legyél türelmes. (Császár után egy évvel már jó eséllyel a furcsa zsibbadás-érzéketlenség is meg fog szûnni a heg körül.)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!