Találatok a következő kifejezésre: Ég a alatt a (64 db)

8 hetes terhes vagyok, de rettenetesen ég a gyomrom. A védőnő ajánlotta a renit, de nem használ. Próbáltam kekszet rágni, de semmi. Fő étkezés alatt és utánna is ugyan úgy ég. Nagyon rossz. Normális ez? Van rá valami megoldás?

Legjobb válasz: Ez olyan, mint a hányinger, mondanak mindent, h ezt igyál, azt rágjál, sokszor egyél keveset, de nem használ úgysem semmi. Ezt a keksz rágós dolgot is mindig mondják, de semmit sem ér.

Ez olyan, mint a hányinger, mondanak mindent, h ezt igyál, azt rágjál, sokszor egyél keveset, de nem használ úgysem semmi. Ezt a keksz rágós dolgot is mindig mondják, de semmit sem ér.
A dokim javasolta, hogy igyak megy egy deci hideg kólát. Röhögtem rajta, de bevált, számomra is meglepõ módon:)
esetleg homeopátiás készítményt vegyél rá vagy kefír igyál!állítólag a borsmenta levél forrázva is jó ilyen panaszokra
sajnos normális. :-( Lúgos vizet próbáld ki.
Szia!SAjnos tényleg normális, bár nekem késõbb kezdõdött.Nem nagyon van rá semmi, nekem a szódabikarbóna használt valamennyire, van aki a salvus vizet issza.Nem akarlak elkeseriteni, de egyre rosszabb lesz, nekem még a szülõágyra is hozta a dokim a savlekötõt.
Szia! Sajnos én is csak annyit tudok, hogy egyre rosszabb lesz, nekem is rengeteg savam volt. Lehet, hogy hülyeség, de nekem a jó hidegtej segített pár órára, lefekvés elõtt mindig megittam 2-3 decit, meg éjjel is, amikor felkeltem. Esetleg megpróbálhatod, de sajnos erre nem létezik csodaszer...viszont jó tudni, hogy amint megszülsz, azonnal elmúlik!:) (legalábbis nálam ez volt)
Nekem nehany szem olivabogyo szokott hasznalni, ugy, hogy 1-2-nek a magjat is lenyelem. 25+6 hetes pocakos
Salvus víz, Dr Stromi rágótabletta, sósmogyi, egy pár korty hideg tej (ez mondjuk nekem semmit sem használt)... esetleg ezeket meg tudod még próbálni. Én "csak" a 18. héttõl kezdtem ezzel küzdeni, de sajnos a végére már nagyon durva volt, volt hogy 2 óránként Renit rágtam :S remélem rájössz Neked mi a hatásos.
Csatlakozom az egyik elõttem szólóhoz, még a szülõágyon is Salvust ittam, röhögött is rajta a doki, , h ez a legnagyobb problémám:)

Babona? Azt mondják, akinek ég a gyomra a várandóság alatt, annak a babájának nagy haja lesz? !

Tudom hülyeséget kérdezek! :D Köszönöm

Legjobb válasz: Hát, izé, én 14 hetes vagyok, 3 hete ég a gyomrom és nem hinném, hogy olyan hatalmas haja van. :D Amúgy nekem az elõzõ terhességeimnél is nagyon égett a gyomrom, az elsõ fiam hatalmas hajjal született, míg a második majdnem kopaszon, így inkább hajlam és babona. :)

Hát, izé, én 14 hetes vagyok, 3 hete ég a gyomrom és nem hinném, hogy olyan hatalmas haja van. :D Amúgy nekem az elõzõ terhességeimnél is nagyon égett a gyomrom, az elsõ fiam hatalmas hajjal született, míg a második majdnem kopaszon, így inkább hajlam és babona. :)
Majd beleorultem a gyomoregesbe, a fiam kopaszon szuletett, viszont negy kilosan. A mehem feltolta a gyomromat, a gyomorszajam nem zart rendesen, terhesseg alatt ugyanis az izomzat is renyhebb, ezert eg a gyomor. Ellenben a masodik fiam hatalmas hajjal jott, viszont harom kilosan, a pocakom nem is volt fent annyira es kisebb is volt, gyanitom hogy emiatt usztam meg. Ahogy irtad is: ez babona, alapja nincs, kb olyan butasag, mint azt tippelgetni pocakforma alapjan hogy milyen nemu lesz a baba.
en is hallottam mar ezt de ez akkora baromsag :) nekem mar 6 hetesen egett a gyomrom..
hihi :) ez aranyos. 25 hetes UH-án látszódott már a haja :) nem is tudom, hova növeszti :) de csak ma, 32 hetesen ég elõször a gyomrom. nem is ég, hanem inkább feljön a torkomon a sav :S nagyon kellemetlen.
Nekem úgy égett, hogy alig aludtam tõle... a kicsinek szinte semmi haja nem volt. Ki tudja, van, hogy bejön, van, hogy nem. Nekem nem jött be :D
A kérdező hozzászólása: Kitartás...nem lehet már olyan sok! Sok Boldogságot
Ezt nekem is mondta nagymamám. Bár inkább a testvéremmel piszkáltuk ezt ki belõle, nekem olyan nagyon nem ég a gyomrom, de mondtuk, hogy gyomorégés - egybõl jött, hogy biztos nagy a gyerek haja :) jól szórakoztunk rajta :) Most ha kint lenne, akkor elmondanám, bejött-e de sajnos, nem tehetem. Ma töltöm a 41. hetet, még mindig egyben...
Logika: ha a baba feje lenn van hajastól, akkor fenn hogy éghet a gyomor? Az azért ég, mert a baba már akkora, hogy összepréseli az egész gyomrot, felnyomja a savat, az emésztés sem az igazi.
A kérdező hozzászólása: Én 31 hkm vagyok, ilyenkor már van a babáknak haja! :D
Babona! Az én gyomrom sajnos ég ha kell ha nem.:((( A kislányom meg sûrû fekete hajjal született, most 2évesen a háta közepéig ér! Csak a genetikán múlik, mivel nekem is sûrû vastag hosszú hajam van.
Sose égett a gyomrom és valószínûleg nagy haja lesz mert még az ultrahangos hölgy is rácsodálkozott, hogy mekkora haja van a 36 heti uh.

Valóban több kalóriát éget a szervezet a menstruációs ciklus alatt?

ez valóban igaz?

Legjobb válasz: Csak egész minimálisan, ha egyáltalán valamivel többet - mi lenne az indok rá?

Csak egész minimálisan, ha egyáltalán valamivel többet - mi lenne az indok rá?
Maga a "ciklus" a vérzés elsõ napján kezdõdik, és a következõ vérzés elõtti utolsó napig tart. A válasz tehát az, hogy nem igaz. Ha arra gondoltál, hogy menzesz alatt, akkor sem igaz.
xD A menstruációs ciklus az mindig van. A vérzésed elsõ napjától, a következõ vérzés elõtti napig tart. Úgyhogy minden nap beletartozik a ciklusba.

Miért ég a bőrőm a bal tenyerem alatt, az űtőérnél?

Olyan, mint ha t?z égetné, de semmi nyoma nincs. Nem piros, nem viszket. Csak egyszer?en ég, szinte fáj. Menjek vele orvoshoz?

Legjobb válasz: Mióta? És hány éves vagy? Addig is, azt kell mondanom nyugodj meg, semmi pánik, mert az elmondottak alapján ez valami idegrendszeri eredetû dolog. Próbálj meg hideg vizet engedni rá, majd felváltva H/Meleg. És figyelmedet tereld el, ha el tudod terelni és elmúlik akkor Viktória, ha nem orvos.

Mióta? És hány éves vagy? Addig is, azt kell mondanom nyugodj meg, semmi pánik, mert az elmondottak alapján ez valami idegrendszeri eredetû dolog. Próbálj meg hideg vizet engedni rá, majd felváltva H/Meleg. És figyelmedet tereld el, ha el tudod terelni és elmúlik akkor Viktória, ha nem orvos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! 62 éves vagyok és az elmúlt idõben sok idegedkednivalóm volt, sokat sírtam, nyugtalankodtam. Talán, tényleg idegi a bajom. Sok minden összejött.

Miért van az, hogy a rossz dolgok lent vannak a föld alatt, a jó dolgok pedig fent az égben?

Ez már az ősi hiedelmekben is így volt, az istenek az égben, vagy magas hegyek tetején éltek, vagy csillagokkal, csillagképpel azonosították őket, a gonoszok a föld alatt, az alvilágban tanyáznak. Mai napig ezt a kettősséget használjuk, ugyanúgy, mint a fényt és a sötétséget, de ez elég érthető és logikus szembeállítás, a fent-lent viszont nem. Miért pont így van, és miért nem fordítva? Hogy alakult ki?

Legjobb válasz: Gondolom fent van a nap, a hold stb... Lent meg a láva és a halottakat is végülis a föld mélyébe temetik. De ezeket csak gondolom. Egyébként Jézus soha nem mondta, hogy fent van, vagy azt, hogy lent. Õ azt mondta, hogy ha kérdezik tõled azt feleld, hogy benned van. Különben he fent van, akkor az ég madari elõznek meg téged, ha alattad, akkor most fejbõl nem tudom, hogy kik.

Gondolom fent van a nap, a hold stb... Lent meg a láva és a halottakat is végülis a föld mélyébe temetik. De ezeket csak gondolom. Egyébként Jézus soha nem mondta, hogy fent van, vagy azt, hogy lent. Õ azt mondta, hogy ha kérdezik tõled azt feleld, hogy benned van. Különben he fent van, akkor az ég madari elõznek meg téged, ha alattad, akkor most fejbõl nem tudom, hogy kik.
Nincs pokol, sem mennyország!
Azt neeem tudom, de tény, hogy ezt a felfogást követve sok száz évvel ezelõtt egyes idióta egyházfik azt verték az emberek fejébe, hogy fogyasszanak gabonát, ne krumplit. Mert az a föld alatt van. :"D (Pedig csóró földmûves ezzel járt volna jobban.)
Mert a fent az égen, a nagyság és hatalmasság jelképe .A lent a mélyben (földben) pedig kicsinylõ , és alázatosság jelképét jelenti. "Az Úr Jézus pedig miután ezeket mondta nekik, felemeltetett a mennybe, ...( ApCsel 7:55-56)
Egyszerûen az eget, csillagokat nehezebb elérni és ezért titokzatos, így oda helyezték a különbözõ transzcendens feljebbvalókat, fõleg, hogy az élethez, termeléshez szükséges dolgok (esõ, fény) is felülrõl jönnek.
Na elég a hülyeségembõl, még utoljára annyit, hogy akkor még úgy gondolták, hogy lefelé könyebb ásni, mint repülni. Na de ki akart leásni?
Tudom, hogy baromságot mondok, mert a sötét az az, hogy nincs fény, de ez mégsem ellentett akkor...
Most ezt lehet, hogy a hiányos fizikai tudásom miatt fogom megkérdezni, de biztos, hogy a sötétnek a fény az ellentetje??? Hogy lehet csinálni olyan "antifényt" vagy minek hívják azt a cuccot, ami pont az ellenkezõje a fénynek? Tehát pl világos van a szobában a naptól vagy az izzótól és te felkapcsolod ezt a cuccot, akkor szórja a sötétet. Pont olyan mint a fény, csak sötétséget okoz.
Egyszerûbben fogalmazva: a föld csúnya, az ég szép Egyébként meg a fény/sötétség kettõség itt is jelen van. Az ég fényes (még éjszaka is ragyognak a csillagok és a Hold), a föld mindig sötét.
A nagy, titokzatos dolgoktól meg félnek az emberek.
Végülis ha logikusan elgondolkodom, akkor ami fent van, az rohadt nagy, ami lent, az meg nem. Plusz a vérgek meg egyéb fincsi dolgok is a földben vannak.
Én nekem az is furcsa, hogy mindenki azt mondja egy halotta, hogy oda fent figyel minket és nem azt, hogy oda lent. De ez érthetõ.:P
"Mulder614 válasza: Nincs pokol, sem mennyország!" Kedves válaszoló , mibõl gondolod?A világ fejlõdik és felfedez.Ha tudod mi az az Igazság , és honnan való nyert ügyed van : )

Az előbb (kb 15 perce) 2 erős villanást láttam az égen, a Nagy Göncöl alatt. Se előtte se utána semmi más nem volt ott. Szerintetek mi lehetett az?

Csak komoly válaszokat kérek! Előre is köszi :D

Legjobb válasz: Tûzgömb.Ezt a nagyon erõs fényû (4 magnitúdó alatti) meteorokra mondják.Én is láttam már,elég könnyû lekésni mert rohadtul rövidek.A nagyobbaknak még a színét is látod. Különben mielõtt teleposztolnád vagy te vagy más a GYIK ezó kategóriát a "MI volt ez a rengeteg fény azt égen?" kérdésekkel,elárulom:Most augusztus elejétõl egészen augusztus közepéig perseida maximum lesz,azaz a perseida nevû meteorraj fog nagy mennyiségû meteorhullást okozni.Szóval akár (au 12-én) a percenkénti 5-6 meteort is elérheti a felvillanások száma. Nem kell megijedni. Remélem hasznos voltam,és kimerítõ.

Tûzgömb.Ezt a nagyon erõs fényû (4 magnitúdó alatti) meteorokra mondják.Én is láttam már, elég könnyû lekésni mert rohadtul rövidek.A nagyobbaknak még a színét is látod. Különben mielõtt teleposztolnád vagy te vagy más a GYIK ezó kategóriát a "MI volt ez a rengeteg fény azt égen?" kérdésekkel, elárulom:Most augusztus elejétõl egészen augusztus közepéig perseida maximum lesz, azaz a perseida nevû meteorraj fog nagy mennyiségû meteorhullást okozni.Szóval akár (au 12-én) a percenkénti 5-6 meteort is elérheti a felvillanások száma. Nem kell megijedni. Remélem hasznos voltam, és kimerítõ.
Ne higgyetek végtelenített szalagnak. Be van csavarodva. :-) A perseidák összecsapása volt ez a plejádokkal. A pontszerût nem írtad elõbb, így valóban lehet meteor is. Augusztus egyébként a hullócsillagok, tûgömbök ideje.
szerintem összeütközött két szentjánosbogár, de mivel köztudott hogy ezek az állatok világítanak, még mielõtt az örök vadászmezõkön repkednének, egy utolsót villantottak az égen. ezt láttad.
Elektromos kisülés, azaz villám. Nem kell hozzá mindig zivatar.
A kérdező hozzászólása: 1. nem vagy vicces -.- 2. két pontszerû villanás volt. Tehát? :-? érdekelne :D
én meg tegnap láttam fényt aztán pedig nem, lehet hogy hulló csillag volt??
Érdekes ez a téma, én a 11en lakom, és látok esténként fúrcsaságokat! Tegnap este is volt egy ilyen jelenség! Egyhelyben állt egy villódzó testnek tûnõ valami, s egyszer csak hihetetlen gyorsan felrepûlt a csillagok közé! Kerestük szemmel, de nem láttuk többet!

Ez hüvelygomba? Néha erősebben, néha gyengébben éget vagy viszket a nemiszervem és erősebb a folyásom de szaga vagy színe nincs, viszont egy kicsit darabos. Már többször volt ilyen, de mindig elmúlt 4-5 nap alatt.

Orvoshoz is elmegyek holnap, mert ma nem tudtam bejutni, de azért kiváncsi vagyok.

Legjobb válasz: Igen ez lehet gomba, de hogy melyik fajtája és mivel kell kezelni, azt csakis az orvos tudja eldönteni. Mindenképpen juss be, mert az életben nem fogsz kikeveredni belõle. Nem elmúlik négy-öt nap alatt, hanem tünetmentessé válsz, de láthatod Te is, hogy visszajön kezelés hiányában. Sokan fordulnak az orvoshoz ilyen panaszokkal, ugyhogy ne legyen emiatt szégyenérzeted.

Igen ez lehet gomba, de hogy melyik fajtája és mivel kell kezelni, azt csakis az orvos tudja eldönteni. Mindenképpen juss be, mert az életben nem fogsz kikeveredni belõle. Nem elmúlik négy-öt nap alatt, hanem tünetmentessé válsz, de láthatod Te is, hogy visszajön kezelés hiányában. Sokan fordulnak az orvoshoz ilyen panaszokkal, ugyhogy ne legyen emiatt szégyenérzeted.
Régen én is többszõr elkaptam, mindig a canesten hüvelykúpot vettem, de mindig visszajött. elmentem dokihoz, és felírt egy másik fajta gyógyszert amitõl teljesen meggyógyúltam. Menj orvoshoz, sokkal jobban jársz szerintem.
Hát attól mert még valaki elmegy a dokihoz, nem biztos hogy "örökre" kiölte magából a bacit, én hiába mentem dokihoz, mindig irta a stájon át szedhetõ tabit is meg kupot is , de visszajött 1hónap mulva, aztán magam miatt is utána néztem a neten hogy mit lehetne teni elenne és rátaláltam a GRAPEFRUIT CSEPPRE, és mióta szedem nem kell dokiho járnom és feleslegesen kidobnom 5000Ft-ott a doki receptje miatt.
15:10 Szinte minden nõ átesik ilyen vagy olyan hüvelyfertõzésen élete folyamán. Ez nem azért van, mert nem fürdik, nem mosakszik. Egyszerûen érzékeny odalent, hiszen van nyálkahártyafelület odabennt, amit csak egy kiskapu véd a kórokozóktól. Starandon, nyilvános wc-ben, de még rokonlátogatóban (ha wc-re megyünk) össze lehet szedni a fertõzéseket. Sõt, párkapcsolatban a párunktól is lehet olyan gombás fertõzést kapni, ami a párunknak nem okoz tüneteket. A kérdésre válaszolva: Igen, hüvelygombának tûnik, de hát az orvos úgyis megmondja. Kitartás!
Méhnyakrák? HPV? Mielõtt ilyen hülyeséget leírsz, nézz körül, hogy milyen tünetei vannak a daganatnak, amirõl beszélsz! A HPV is távol áll ettõl... szerencsére. Természetesen mindenképp menj el orvoshoz, hogy megbizonyosodj. Egyébként erre van kitalálva a Canesten kombi. A doki lehet, hogy hüvelytablettát és kenõcsöt fog felírni, ami egyenértékû a Canesten változattal, ami vény nélkül kapható. /legalább is én annak idején azt kaptam/. A nõk nagy többségének volt már ilyen gombás fertõzése, és nem az igénytelenség miatt. Aki hajlamos rá, érzékenyebb a szervezete, az könnyebben megfertõzõdik. Használj rendszeresen intim lemosót, (pl. Lactacyd femina) és törlõkendõt, ez nagyban elõsegíti a megelõzést.
én vagyok a 15:10-es és kórházban dolgozom, Úgyhogy szerencsére van alapom megszólalni. És HPV-rõl meg egyebekrõl nyilatkozni. Amúgy direkt kihangsúyoztam hogy belsõ igénytelenség és nem külsõ ( ami amosakodásra és egyebekre vonatkozik ) hanem az ha probléma van nem elmegy hanem otthon kúrálja ki, mindenféle csodafiszfaszokkal. és mikor igenis elmegy egy közös wc-re mást is fertõz...és a párjáról nem beszélve. Én igy értettem. Nõnek ez kötelessége, odalent karban tartani a dolgokat.
Istenem... nem azt írta, hogy nem jár el a grapefriut csepp miatt nõgyógyászhoz, hanem azt, hogy FÖLÖSLEGESEN nem jár el folyton a visszatérõ hüvelygomba miatt. Az éves rákszûréshez ennek semmi köze, nem állította, hogy arra sem jár. A HPV nem úgy jelentkezik, mint a hüvelygomba, a nemi betegséget meg hadd tudja már mindenki maga, hogy kivel fekszik le és hogyan védekezik. Miért vagy ilyen arrogáns? Mind a kérdezõvel, mind a válaszolókkal. Ja, amúgy akinek többször volt már gombája, az azért felismeri. Ha egy-két nap alatt nem javul házilag (pl. Canesten kombi és társai, tejsavas irrigálás), akkor irány a doki. Azért nem rohanunk rögtön dokihoz, ha nõ egy pattanás a fenekünkön...
ez nem szégyenérzet hanem igénytelenség. belsõ igénytelenség ráadásul.
és ugyanúgy nem mész majd el orvoshoz ahányszor már elmúlt 4-5 nap alatt....hát ismét gratulálni tudok, fõleg ahoz hogy még le is buktatod saját magad a kérdésedben :D
ügyesokos. És az méhnyakrák ellen is véd? vagy HPV és egyéb nemi betegségek ellen is? és honnan tudod épp melyik van?
az elõzõ alkalmakkal együtt ....na jó hagyjuk kifogáshalmazok
A kérdező hozzászólása: Ja és még megjegyezném, hogy kb. 2 nappal ezelõtt éreztem valami nagyon ritka és gyenge viszketést. Ezért döntöttem úgy, hogy ma mennék orvoshoz, mert eddig nem is tûnt gombának, annyira gyenge volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és az a szomorú hírem van, hogy eddig azért nem mentem orvoshoz, mert ma éreztem igazán ezt a dolgot, mellesleg csak egy hónapja regisztráltam kb. és eddig ez a második kérdésem, az elsõnek meg ehhez érdekes módon semmi köze nem volt hozzá ;)A tüneteim sosem olyan erõsek, ritkán viszket, és elég hamar gyengülni szoktak. Iskola mellett meg elég nehéz volt anno bejutni orvoshoz, lévén hogy egy hónapra le van foglalva minden idõpont, de nem magyarázkodom. A higiéniám rendben van, én inkább a nem megfelelõ fehérnemûre gondolok, mert hát nem 100% pamut, ami azért mégiscsak jobb a többinél. És igen, "hallgattam", ami valójában annyit tesz, hogy nem lógok itt egész nap. A véleménynyílvánítással nincs problémám, csak a spontán bunkósággal. A többieknek köszönöm a válaszokat és a segítséget, remélem holnap bejutok. :]
16:16 onnan lehet tudni, ahonnan az elõzõ hozzászólok is tudják hogy én melyik kérdésnél kit hurrogtam le és szóltam arrogánsan. :) Ezt a kérdést ugyanebben a formában, csak szavakat megcserélve, ugyanennyi infóval 3. napja teszik fel. De ha mégsem, akkor is kiállok amellett hogy egy nõ menjen orvos ha problémája van.
az meg az én döntésem hogy mi a véleményem az ilyen nõkrõl és azthiszem szabad országban vagyunk és mindezt kifejezhetem. Nem ferdítettem valóságot nem ítélkeztem hanem nyakon lett öntve, hogy talán össze kéne kapnia magát. persze hogy nem minden az egészségügyi suli, de több mint a semmi, és annál is több mint aki nem hozzáértõen osztogat tanácsokat, mint hogy pl "szeggyé kaneszten oszt kész..." És nem érdekel hogy más egészségügyis arra nem képes hogy el tudja mondani az antibiotikum szedés protokollját, de lehet gyorsan ürít ágytálat vagy jól ad be injectiot mikor te épp egy mûtét után lábadozol. Lenézed az az egészségügyiseket és még te mondasz véleményt a stílusomról? na ez itt a baj, a napi 600 beteg 80 %-a is ilyen felsõbbrendûségtõl szenvedõ, lenézõ, semmibe vevõ és csodálkoznak a hozzá álláson. 7 év után gondolom merhetek ilyen statisztikát mondani. de ha nem szólj.
Elõre elnézést kérek az OFF miatt, de honnan lehet megtudni, hogy az illetõ már többször feltette ezt a kérdést, illetve a kérdései átlagát hogy lehet megnézni? Csak kíváncsiság. :)
15:51 vagyok. Hál' én még nem hallottam a nõgyógyon, hogy hüvelygomba miatt csesszen le az orvos valakit. Sõ az orvosnak sem dolga az ítélkezés. S az egészségügyi iskola sem minden. Van nálunk olyan szakdolgozó aki nem tudja azt sem, hogy miért kell az antibiotikum kúrát végigcsinálni. S hogy a kérdezõ, már máskor is kérdezett ilyet? S még mindig nem ment el orvoshoz? Ez az õ döntése.
arcügyileg úgy gondolom írásban nem lehet véleményt alkotni.. Ez a kérdezõ nem ma teszi fel ezt a kérdést elõször. ha figyeltetek volna, bocsánat ha lettetek volna szivesek figyelni. Meg tudjátok mikor fog elmenni orvoshoz, épp a napokban feltett kérdései átlaga miatt. Mellesleg mélyen hallgat is. Az egészségügyisek empátiájáról meg majd az érintettek alkotnak véleményt. és nem egy hozzászólás alapján. Másrészt, az orvos is lecseszi a nõt ha ilyet csinál, vagy nem csinál, csak valahogy az orvostól mindent eltûrtök, sõt még kap is érte hálapénzt :) én csak egy szaros szakdolgozó vagyok ugyebár, ja és pökhendi.
Kedves 15:10 Itt valaki azt kérdezte, hogy szerintünk hüvely gombája van-e és nem azt, hogy igénytelennek tartuk e kívülrõl, vagy belülrõl. Sajnálom, hogy többen bõgünk mint a tehén és ez zavar téged. Nem csak te jártál egészségügyi iskolába. S nem biztos, hogy több az ismereted. Hacsak nem nõgyógyász vagy. Akkor talán. Viszont mint egészségügyisnek, kellene némi empátiával is rendelkezned. Remélem a kérdezõ mielõbb bejut az orvosához, hogy az megfelelõ gyógyszert írhasson neki.
Nem a megszólalással van baj, hanem a hangnemmel... Vagy a pökhendiség nálatok benne van a munkaköri leírásban...? Ugyan azt, amit mondtál, úgy is lehet közölni, hogy "Figyelj, ez a dolog ez és ez miatt veszélyes, ilyen kockázatokkal jár, ezt és ezt lehet ellene tenni." De nem, de az elsõ hozzáböffenéseddel leugattad a kérdezõt, aztán sorba mindenki mást is. Nem azzal van a baj, amit mondani akarsz, hanem a stílussal. Kicsit vissza kéne venni arcügyileg...
és kiegészteném azzal hogy ha nem vagytok tisztában a fogalmakkal akkor nem kell bõgni mint a tehenek, anem végigolvasni vagy átgondolni. Mert mint lerírtam a különbséget a külsõ és belsõ igénytelenség között. Én kérek elnézést hogy egészségügyi végzettséggel merek itt megszólalni a nem kezelt visszatérõ hüvelygomba témában, ráaásul mint nõ.
Ez egy olyan dolog, hogyha ketten hasonló kérdést írnak, akkor egyszerûbb azt mondani, hogy ugyanaz írta, mint szépen válaszolni. Én is nemrég "jöttem". Gyanusítottak már meg rosszindulattal, olyan szövegeket tulajdonítottak nekem, amihez semmi közöm nem volt és végül, de nem utolsó sorban lepontozással. Csupán azért, mert valamiben nem értettem egyet. Néha bosszantó, de többnyire szánalmas. Kedves kérdezõ! Lehetsz allergiás a fehérnemûre is. Fõleg így nyáron, a mûszál nagyon kikezdhet. Eddig erre nem is gondoltam.

Egyszerűen a gyomorszájban van fent az egész gyomrom, a mellem alatt közvetlen ez normális és nagyon ég a gyomrom. Mit tegyek olyan kellemetlen ez az érzés?

mit tegyek? 25-hetes ilyenkor hol helyezkedik el a baba? köldök magasság??????ja az én babám kukis és naponta mozog de nagyon kevesset.van mikor csak azért kell fel,hogy helyezkedjen utánna napokig semmi.finoman érzem a mozgását de valahogy lent jobban érzem azt,hogy egy nagy dobbanás és egyböl pisilni kell

Legjobb válasz: Szia! Azért érzed, hogy pisilni kell, mert akkor pont úgy helyezkedik, hogy nyomja a hólyagod. Ez biztos nagyon kényelmes neki, de neked sajna nem az.... A gyomorégésre csak tippelni tudok. Nekem az anyukám mesélte, hogy amikor velem terhes volt a 23.héttõl kezdve úgy égett a gyomra mint az állat. Késõbb kiderült azért mert baromi hosszú hajjal születtem. Lehet, hogy neked is hajas babád lesz és azért ég a gyomrod. De ez csak 1 tipp. Úgy igazából nem tudom mi okozhatja. De az biztos, hogy használ ha többször eszel egy nap keveset és valami olyasmit aki felszívja a savat. Lehetséges hogy sok lenne a savad?... Próbálj kekszet vagy valami ilyesmit eszegetni, hátha attól jobb lesz. Ha nincs változás kérdezz rá a dokidnál, hátha van valami jó ötlete ez ellen.

Szia! Azért érzed, hogy pisilni kell, mert akkor pont úgy helyezkedik, hogy nyomja a hólyagod. Ez biztos nagyon kényelmes neki, de neked sajna nem az.... A gyomorégésre csak tippelni tudok. Nekem az anyukám mesélte, hogy amikor velem terhes volt a 23.héttõl kezdve úgy égett a gyomra mint az állat. Késõbb kiderült azért mert baromi hosszú hajjal születtem. Lehet, hogy neked is hajas babád lesz és azért ég a gyomrod. De ez csak 1 tipp. Úgy igazából nem tudom mi okozhatja. De az biztos, hogy használ ha többször eszel egy nap keveset és valami olyasmit aki felszívja a savat. Lehetséges hogy sok lenne a savad?... Próbálj kekszet vagy valami ilyesmit eszegetni, hátha attól jobb lesz. Ha nincs változás kérdezz rá a dokidnál, hátha van valami jó ötlete ez ellen.
A kérdező hozzászólása: nem tudom az UH-vizszintesen feküdt.az az igaszság, hogy ehez nem értek
Nekem gyomorégésre egy pohár hideg tej volt a gyógyír. Én ezt tudom csak tanácsolni próbáld ki ha szereted a tejet, lehet bejon neked is. Boldog babavárást. Ja, ha csuklik az nagyon aranyos mert ugyanolyan mint mikor Te csuklasz csak ott lent a pocidba csak azt nem tudod elintézni hogy egy podár víztol abbamaradjon. :o)
Szia! Azért ég a gyomrod, mert már "kitúrták a helyérõl" és feljebb került a nyelõcsõ közelébe. Sokkal kevesebb ételtõl jóllaksz, illetve kitágul a gyomorszáj és a sav könnyebben vissza is tud köszönni. Nálam is ez van, 27 hetes vagyok. Próbálj többször keveset enni és kerüld a savat kiváltó ételeket, vagy ha nagyon sok, szedj Rennie-t. Lefekvés elõtt 2 órával már ne egyél, mert vízszintes helyzetben könnyebben visszajön a sav és nagyon kellemetlen tud lenni... A csuklás olyan, mintha belülrõl ütemesen kopogtatna a babád. Nekem vmelyik reggel ez volt az ébresztés és sokáig (vagy 10 percig) eltartott. Nem faros a kisfiad? Mert az enyém az (igaz, õ lány), és ettõl szenvedek, hogy ül és így lefelé rúg, rendszeresen célozva a hugyhólyagomat és méhszájamat. Minden jót!
A kérdező hozzászólása: ténleg hadd kérdezzem már meg, hogy milyen az az érzés mikor csuklik a baba??????ez fontos lenne
A kérdező hozzászólása: lehet, hogy azért ég a gyomrom mert ma 10-óra felé megettem majdnem egy pár paraszt kolbászt és egy nagy szelet corás vöröshagymás kenyeret.de olyan jol esett.
Higgyétek el semmi összefüggés a baba haja és a gyomorégés között. Nekem végig égett a gyomrom, és mindkét bébim csupasz buksival született.
Csatlakoznék az elõttem válaszolóhoz.Én amikor az elsõ lányommal terhes voltam, így a 23-25.hét tájékán nekem is rettenetesen elkezdett égni a gyomrom és lásd, hatalmas hajjal születet a kis huncut.Most 25 hetes vagyok, a második lányomat várom és úgy 1-2 hete szintén elkezdett égni a gyomrom, de azt vettem észre, hogy nem mindig csak bizonyos ételeknél/pl.ubisali/, de ez mindenkinél más és más, figyeled meg a dolgot.Tehát, ha állandóan ég a gyomrod, akkor valószínûleg a babucid haja, viszont, ha csak bizonyos idõközönként, akkor lehet valami étel a hibás.
A kérdező hozzászólása: Oké köszöke szia Zsuzsa
Ez a terhességi reflux.Szedjél Rennie-t!

2. napja a mellem alatt a gyomromon pici piros pöttyök jelentek meg. Vagy 10. Nem viszket, ég, fáj vagy ilyesmi. Mitöl lehet? Volt másnak is ilyen? Vagy hogy terhesség alatt pár szemölcs megnagyobodott volna?

Nem ettem uj ételt,vagy használtam uj mosóport,tusfürdöt...21 hetes vagyok

Legjobb válasz: Szia!Én is voltam így de nekem a gyomromtól a szeméremdombig tiszta pötty volt a pocakom!!!Elmentem a bõrgyógyászhoz és kaptam rá krémet ami enyhítette de el nem múlott!!Azt mondták hogy ez a terhességi kiütés! a szülés után még 2-3napig volt és elmúlt!

Szia!Én is voltam így de nekem a gyomromtól a szeméremdombig tiszta pötty volt a pocakom!!!Elmentem a bõrgyógyászhoz és kaptam rá krémet ami enyhítette de el nem múlott!!Azt mondták hogy ez a terhességi kiütés! a szülés után még 2-3napig volt és elmúlt!
1.vok!És kb.nekem is a 23.hét körül jött elõ! 2hós kicsilány anyucija
Nekem is volt év végén, de magától el is múlt kb. 1 hét alatt. Szintén nem fájt, égett stb. Én nem mentem vele sehová, olvastam, hogy van, akinél ez elõjön, mint az 1. válaszoló írta, ez terhességi kiütés. Üdv: 38+3 h.km.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!