Találatok a következő kifejezésre: Édesanyám mennyi kap utánam (1 db)

Édesanyám mennyi pénzt kap utánam?

Édesapám 1997-ben meghalt, jelenleg 15 éves vagyok, nem az anyámmal élek nem is nagyon tartom vele a kapcsolatot. Persze a pénzt amit utánam kap ? markolja fel de nekem egy forintot sem ad bel?le. Hogy tudhatom meg hogy mennyi pénzt kap utánam pontosan? Édesapám egy nagy magyar cég vezérigazgatója volt, de anyám azt hazudja hogy minimál bérre volt bejelentve és így csak minimális összeget kapok. Hogy tudhatnám meg, mennyi pénzt kap utánam?!

Legjobb válasz: Kap utánad családi pótlékot (2008-ban havi 13700 Ft.) Kaphat árvaellátást 16 éves korodig (min. 24350 Ft.)

Kap utánad családi pótlékot (2008-ban havi 13700 Ft.) Kaphat árvaellátást 16 éves korodig (min. 24350 Ft.)
árvaellátást nem 16 éves koráig kap, hanem amíg nappalin tanul, de max 25éves koráig. Én is kaptam még 21 évesen is. Csak miután már nem tanköteles, igazolni kell a tanulói jogviszonyát. Középsuliba évente, felsõoktatási intézményben félévente. A nyugdíjfolyósító küld erre formanyomtatványt, amit a sulival ki kell töltetni.
hol vagy 15 évesen ? baràtnàl, vagy rokonnàl?ne legyél felelötlen! jàr neked pénz, anyàdnak nincs joga felvenni. én 17 évesen kerültem intézetbe(magam kérvényeztem)ös anyàm azonnal àtutalta a pénzemet.(persze nem megàtol, hivatalnak kellett felszolitania!!) söt visszamenöleg, amit felvett és te màr nem vele laktàl szintén fizetnie kellett! ha ismerösödnél vagy bàrhol laksz, kérd meg a veled hàztartàsban lévö felnöttet hogy menjetek hivatalba, ö irjon alà egy papirt, hogy jelenleg nàla élsz, ezàltal kapsz egy uj tartozkodàsi lakcimet, meg a pénzed is neked lesz utalva(nyitnod kel egy folyoszàmlàt)tapasztalatbol irok! de legjobb ha gyermekvédelmist keresel. amennyiben csellengsz össze vissza, akkor nem josolok sok jot.
Ha nem az anyukáddal laksz, miért õ kapja a pénzt??? Én úgy tudom (lehet, h rosszul), hogy annak kéne kapni, akivel hivatalosan élsz (pl, ha a nagymamával, akkor neki). De 18 éves korodtól automatikusan neked utalják, nálunk így volt. Az összeget meg max a nyugdíjfolyósítótól tudod meg, ha anyud nem árulja el, mert ez mindenkinél más.
De most akkor minimális összeget kapsz, vagy semennyit? Kinek hazudja azt, hogy apukád minimálbérre volt bejelentve? Neked? Nem értem, most akkor ad neked pénzt, vagy sem? És 15 évesen hogy lehet, hogy nem anyukáddal élsz és nem is tartod vele a kapcsolatot? Akkor kivel élsz? Mert ez a pénz azt a nagykorú személyt illetné meg, akivel élsz, aki eltart. Bocs, hogy ennyit kérdezek, de nekem nagyon nem világos ez az egész.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mennyire gáz, ha szüleim tudta nélkül veszek magamnak tabletet?

Saját pénzemből venném és szüleimmel élek és 22 vagyok.

9

Családi ebéd. Szerintetek menjek?

Barátommal egy hónapja vagyunk együtt és most a szülei meghívtak magukhoz vasárnapra egy családi ebédre. Ott lenne a 2 szülő, barátom nővére meg neki a barátja, bátyja meg a barátnője meg barátom és én szóval így összesen 8-an. Még sosem találkoztam velük és őszintén szólva nagyon félek. Alapból nem vagyok az a könnyen ismerkedős típus és nem nagyon tudok órákig elbeszélgetni a semmiről főleg nem ennyi "ismeretlen", nálam idősebb (szülei 50, tesójáék 25 körüliek) között egy asztalnál ülve, még az is zavarni szokott ha evés közben valaki lát... Visszautasítani úgy érzem bunkóság lenne és rosszul esne nekik viszont nekem ez még valahogy korai hogy egyszerre kelljen találkoznom mindenkivel és félek hogy valamit elszúrok. Izgulós is vagyok meg pár hete így is mindentől rosszul leszek, orvoshoz járok de még nem tudják hogy mi bajom és ha esetleg akkor jönne rám a rosszullét az egész ebédet elrontanám. Szerintetek mit csináljak? Még annyi hogy eddig még nem volt komolyabb kapcsolatom úgyhogy ez lenne az első hogy valaki bemutat a családjának azért problémázok ennyit...:) 17/L

7

Névváltozás után a születési név a régi marad?

Sokszor kérdezik űrlapoknál, felvételinél stb. a születési nevet. Most, hogy megváltozott a családi nevem a régi nevem kell beírni vagy oda is az újat? Eddig azt hittem a régit kell, de most tudtam meg, hogy a születési anyakönyvi kivonatba is átírják az új nevemre. Köszönöm!

8

Hogy vegyem rá anyát hogy elengedjen a Vidámparkba?

15 vagyok, Szolnokról mennék vonattal, többször voltunk már, tehát már kenem vágom az utat merre kell menni, ráadásul a jegyet is előre megvesszük tehát még az aluljáróba sem kellene lemennem. Barátnőimet sem engedik, anyával meg nem akarok menni mert folyton idegbeteg, kicsit várni kell valamire már kiabál meg minden. Mit csináljak?

20

Te miből érzed azt, hogy a párod mellett nő lehetsz? (Milyen tettek, cselekvések, amelyekkel érezteti ezt veled)

10

Milyen nevet adjunk? Ikreink lesznek

Egyik kislány, másik kisfiú. Fiú nevek közül tetszik a Bálint, Iván és a Jácint. Lánynevek közül Ajna, Dorottya, Csenge,Sára. Nektek melyik tetszik legjobban?

33

Hogy lehet úgy élni, hogy hazudni kell mindenkinek körülöttem?

Munkámban, párkapcsolatban, családnak, rokonnak nem mindent és úgy mondok,ami igaz. Nem akarok bajt meg veszekedést,annyi a gond. Nem saját célú az egész. Nem mondok részleteket, de nem tudom, érthető-e. Párkapcsolatomban csak a munkámat tagadom le, amit még szinte el se kezdtem. Másoknak, meg ha igazat mondanék, utálnának, meg beszólnának,hogy úgy kell neked. Hogy bírnak sokan így élni? Van annyi eszem,hogy tudjam.g kinek mit kell mondani, csak ehhez nagyon nincs kedvem. Legszívesebben lelépnék,aztán máshol kezdenék normálisan valamit magammal. Barátomtól tanultam el ezt a hazugságok sorozatának észben tartását, mert neki szokása, persze nem velem, hanem másoknak,hogy nekünk jobb legyen. Tudja,hogy nekem nem tud hazudni. Ezt a munkát is akkor vállaltam, mikor összevesztünk és talpra tudjak állni. De mire elkezdtem, már kibékültünk. Ezt megoldom, hogy többet nem megyek be, de a többi hazugságommal vagy hazugságainkkal nem tudom, mi lesz.

11

Nem vagyok elég jo a férjemnek. Lehet itt egyáltalán tenni bármit?

A súlyom, az alakom, a -szerinte- semmittevésem, ahogy a pénzzel bánok.. konkrétan szinte mindennel baja van. Hogyan változzak meg ennyi mindenben? Mi a garancia, hogy akkor majd nőként fog rámnézni, ha ezeken a tulajdonságokon mind változtatok?

6

Hogy mondjam meg neki?

Rövidem a történetem:

A barátommal 3hónapja vagyunk együtt össze is költöztünk,mindketten dolgozunk.Õ költözött hozzám elég messziről...
Igazából nem szerettem volna kapcsolatot mikor összejöttünk,mert a múlt erősen élt bennem...Közös szimpátia rögtön megvolt,de valami hiányzott gondoltam majd változni fog.Hát nem változott...szeretek vele lenni jó vele minden,mindent megtesz értem,de valami hiányzik....2hete volt egy nagyobb vitánk ,úgy volt,h elköltözik végleg...Végül maradt,de haza kellet mennie és míg nem volt itthon átgondoltam a dolgokat és arra jutottam,h legyen vége.
Még otthon volt majdnem sírva hívott fel,csak én vagyok már neki a családjára nem számíthat.Nagyon nem egyszerű az élete előző barátnői mindig átverték,családját inkább nem is említem....
1hete jött haza ,mint akit kicseréltek,végre érezteti,h szeret még odaadóbb.Erre én?????Ég a bőr a képemről,h én így érzek iránta.Hazudni nem szeretnék neki,sajnálatból még rosszabb együtt maradni vele.

Szerintetek,h mondjam el neki,h ne nagyon törjön össze bár biztos megfogja viselni....

10

Ha külföldre szeretnénk költözni kiskorú gyerekkel, de az apa nem elérhető (már évek óta), akkor kihez kell ez ügyben fordulni?

Az apjával sosem neveltük együtt a fiamat, ettől függetlenül van apai elismerő nyilatkozat, de ezek után az apuka "eltűnt". Csak pletyka-szinten tudok róla, hogy merre van, egy időben külföldön élt, most állítólag itthon van, de hogy hol, arról fogalmam sincs. Telefonszámát már rég megváltoztatta, e-mail címét szintén, állandó lakhelyén nem lakik (már évekkel ezelőtt, a gyermekelhelyezési tárgyalásnál sem vette át az oda küldött idézést, és a bíróságon sem jelent meg).
Jövő nyáron szeretnénk külföldre költözni (EU-n belül). Ehhez tudtommal szükség lenne az apa beleegyezésére, de hát ilyet nem tudok tőle kérni.
A gyereknek nincs még se személyije, se útlevele. Egyrészt gondolom neki kellene útlevél, és ahhoz is szükség lenne az apja beleegyezésére, másrészt a tartós/végleges külföldre költözéshez is. Kihez kell ebben az esetben fordulni? Gyámhivatal? Bíróság?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!