Találatok a következő kifejezésre: Édesanyám mennyi kap utánam (1 db)

Édesanyám mennyi pénzt kap utánam?

Édesapám 1997-ben meghalt, jelenleg 15 éves vagyok, nem az anyámmal élek nem is nagyon tartom vele a kapcsolatot. Persze a pénzt amit utánam kap ? markolja fel de nekem egy forintot sem ad bel?le. Hogy tudhatom meg hogy mennyi pénzt kap utánam pontosan? Édesapám egy nagy magyar cég vezérigazgatója volt, de anyám azt hazudja hogy minimál bérre volt bejelentve és így csak minimális összeget kapok. Hogy tudhatnám meg, mennyi pénzt kap utánam?!

Legjobb válasz: Kap utánad családi pótlékot (2008-ban havi 13700 Ft.) Kaphat árvaellátást 16 éves korodig (min. 24350 Ft.)

Kap utánad családi pótlékot (2008-ban havi 13700 Ft.) Kaphat árvaellátást 16 éves korodig (min. 24350 Ft.)
árvaellátást nem 16 éves koráig kap, hanem amíg nappalin tanul, de max 25éves koráig. Én is kaptam még 21 évesen is. Csak miután már nem tanköteles, igazolni kell a tanulói jogviszonyát. Középsuliba évente, felsõoktatási intézményben félévente. A nyugdíjfolyósító küld erre formanyomtatványt, amit a sulival ki kell töltetni.
hol vagy 15 évesen ? baràtnàl, vagy rokonnàl?ne legyél felelötlen! jàr neked pénz, anyàdnak nincs joga felvenni. én 17 évesen kerültem intézetbe(magam kérvényeztem)ös anyàm azonnal àtutalta a pénzemet.(persze nem megàtol, hivatalnak kellett felszolitania!!) söt visszamenöleg, amit felvett és te màr nem vele laktàl szintén fizetnie kellett! ha ismerösödnél vagy bàrhol laksz, kérd meg a veled hàztartàsban lévö felnöttet hogy menjetek hivatalba, ö irjon alà egy papirt, hogy jelenleg nàla élsz, ezàltal kapsz egy uj tartozkodàsi lakcimet, meg a pénzed is neked lesz utalva(nyitnod kel egy folyoszàmlàt)tapasztalatbol irok! de legjobb ha gyermekvédelmist keresel. amennyiben csellengsz össze vissza, akkor nem josolok sok jot.
Ha nem az anyukáddal laksz, miért õ kapja a pénzt??? Én úgy tudom (lehet, h rosszul), hogy annak kéne kapni, akivel hivatalosan élsz (pl, ha a nagymamával, akkor neki). De 18 éves korodtól automatikusan neked utalják, nálunk így volt. Az összeget meg max a nyugdíjfolyósítótól tudod meg, ha anyud nem árulja el, mert ez mindenkinél más.
De most akkor minimális összeget kapsz, vagy semennyit? Kinek hazudja azt, hogy apukád minimálbérre volt bejelentve? Neked? Nem értem, most akkor ad neked pénzt, vagy sem? És 15 évesen hogy lehet, hogy nem anyukáddal élsz és nem is tartod vele a kapcsolatot? Akkor kivel élsz? Mert ez a pénz azt a nagykorú személyt illetné meg, akivel élsz, aki eltart. Bocs, hogy ennyit kérdezek, de nekem nagyon nem világos ez az egész.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Sajószentpéteren menyibe kerül a legolcsóbb koporsós temetés?

2

Zavarna ha párod még az exel együtt dolgozna?

Arra értem, hogy a páromnak, a volt párja segít mindenben. Közös üzletük volt, nem sikerült még mindent lezárniuk válás után, de az új üzletében is segítségét kéri. Én ezt már nagyon megalázónak érzem.

16

Hány évesen szültél, milyen háttérrel vártad/vártátok a gyermeked érkezését?

Sziasztok!

A párommal beszélgettünk a gyermekvállalásról, és szeretném kicsit körbejárni a témát. Kiváncsi lettem, hogy mások/ti mikor, milyen körülmények mellett vágtatok bele.
-Ti hány évesek voltatok amikor belevágtatok a baba projektbe? A "háttér" alatt azt értem, hogy milyen körülmények között vállaltatok gyereket? (Pl. mindketten dolgoztatok a pároddal/férjeddel; volt-e saját lakás; stb.)

Köszönöm a válaszokat!
23/N

28

A férjem szeretne egy második gyereket, de nem tudom elhatározni magam. Minden férfi arra vágyik, hogy legyen egy fia is?

Van egy tündéri hatéves lányunk.A férjem egyre többször pedzegeti,hogy kéne tesó.Mindig nagy családra vágytam,de annyi nehézséggel kellett megküzdenem a lányunkkal,hogy nem merek belevágni.Nagy önzőség,tudom,de félek,hogy gond lesz a kicsivel.Az első gyerekünknél évekig az lebegett a fejünk fölött,hogy autista,meg viselkedési zavarai vannak,de a sok fejlesztés hatására nagyon szépen javult,és kiderült,hogy egy nagyon késő érő típus. A férjem családjában nagyon gyakori különböző neurológiai probléma,ezek után csodálom,hogy egészséges a lányunk.Az autizmust nem tudják szűrni,félek,hogy az lenne.
Sajnálom a férjemet,hogy szerintem nem lesz fia,legalábbis tőlem nem.Félek,hogy örök tüske lesz a szívében.

5

Vennétek drága ajándékot a párotoknak, ha tudnátok h ő nem áll olyan jól anyagilag és esetleg ez bántaná?

Ha átszámolom kb 6 órát dolgozom azért a pénzért, amit ráköltenék. Elég sok megtakarításom is van, mert nagyon jól keresek. Õ ezért a pénzért a dupláját dolgozza, és épp nem áll valami fényesen.
Nem akarom h azt érezze, h neki is sok pénzt kell kiadnia mikor nekem lesz a szülinapom. Én szívesen költök rá, de tudjuk milyen önérzetesek tudnak lenni a férfiak és nem akarom h megalázónak érezze h ő ennyit kap, mikor nem tud ennyit adni. Részemről semmi probléma nem lenne ha nem is költene rám csak csinálnánk vmit közösen és mondtam is neki, de nem tudom h esne mégis. Szerintetek? 1 éve járunk és nem élünk együtt

17

15 éves vagyok és terhes ha megakarom tartani akkor anyám beleszólhat vagy dönthet helyettem? A barátomat eltilthatja tőlem vagy feljelentheti?

3hónap múlva leszek 16 éves
és a babát elvetetni vagy örökbe adni nem akarom
a háttér megvan a kisbabához,tudom hogy nagy felelősség,de magántanuló lennék vagy estin leraknám a sulit ti mit ajánlotok?

37

A párom anyja ma öt éve, hogy meghalt ezért a párom leitta magát. Kb két órája kiment a temetőbe és azóta még nem ért haza. Nem szabad lett volna elengednem de nem gondoltam, hogy ez lesz. Mit tegyek, kinek szóljak?

17

A gyerektartás megállapításánál figyelembe veszik, hogy az apának jelentős adósságai vannak?

Havi 300 ezer a jelenlegi tiszta bevétele, és így is csak 15 ezer Ft-ot küld a gyerekre. Nem hajlandó bíróságon kívül megegyezni az új barátnő miatt. Arra hivatkozik, hogy nem tud többet fizetni, mert kölcsönt fizet, és elvárja, hogy ne is emeltessek hivatalosan.

37

Követelhet a vér szerinti apa láthatást akkor is, ha hivatalosan nem ő az apja a gyereknek?

Amikor terhes lettem, a gyerekem biológiai apja elhagyott, mert neki nem kellett a gyerek. Én nem is tartottam vissza, a kicsi anyakönyvi kivonatába először semmi nem lett beírva az apa nevéhez, majd 2,5 éves volt, mikor az akkori párom (ma már férjem) elismerte az apaságot, annak tudatában, hogy valójában nem ő a gyerek apja. Most a vér szerinti apa előkerült és követeli, hogy legyen láthatás, mert joga van megismerni a fiát. A fiunk nem akar vele találkozni és mi sem akarjuk vele tartani a kapcsolatot. Fordulhat ezzel a kérésével a bírósághoz? Megítélhetnek neki láthatást?

25

Hagyatéki tárgyaláson mit kell tennem, hogy ne én örököljek, hanem valamelyik testvérem?

21

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!