Találatok a következő kifejezésre: Ébredési hőmérsékletet Hogyan kell (4 db)

Amikor végleg felébredtél.
Szia! Hasonló helyzetben vagyok én is. Hajnali kettõkor általában ki kell mennem WC-re, de utána mindig visszaalszom és csak reggel 5-kor szólal meg a vekker. Én akkor hõmérözöm. Az a lényeg, hogy mindennap ugyanabban az órában mérd.
a lényege az, hogy minimum négy órát aludj egyhuzamban, utána pedig a lehetõ legkevesebb mozgás, forgolódás után mérd meg a hõdet!!!

A tv-ben egy orvos azt mondta, hogy nem kell mindig ugyanabban az időben mérni az ébredési hőmérsékletet! Szerintetek baj ha nem mindig mérem ugyan abban az időpontban?

(néha 2 óra különbséggel)

Legjobb válasz: Én 2 hónapja mérem, ébredés után még kijövök a konyhába és akkor mérem meg. Mindig más idõpontban van, hogy 6-kor kelek van, hogy 10 kor. Nekem max 2-4 tizedet változik a hõm, szóval szerintem tök hülyeség az egész.

Én 2 hónapja mérem, ébredés után még kijövök a konyhába és akkor mérem meg. Mindig más idõpontban van, hogy 6-kor kelek van, hogy 10 kor. Nekem max 2-4 tizedet változik a hõm, szóval szerintem tök hülyeség az egész.
Kedves elsõ! Ahogy csinálod, úgy hülyeség is! Mindig egy idõpontban kell mérni (max kicsi eltérésekkel) és nem a konyhában, hanem még a takaró alatt, mielõtt kikelnél az ágyból. Na így valós képet fogsz kapni az ébredési hõdrõl.
Nekem sokszor van, hogy felébredek és még nem tudom, hogy vissza fogok e aludni vagy sem, mikor mérjem? Van, hogy kitakarózva ébredek ilyenkor kezem lábam hideg, van, hogy arra ébredek, hogy meggyulladok a takaró alatt nem fog ez esetben rosszat mérni?
Én se mindig egy idõben mérem a hõm és nagyon szép a görbém! Szerintem a lényeg hogy ki legyél pihenve!

Hogy kell mérni az ébredési hőmérsékletet?

A dokim mondta, hogy mérjem reggelente az ébredési h?mérsékletem.

Legjobb válasz: Szia! Én akkor mértem, még mikor ágyban voltam. Rendes, hagyományos lázmérõvel és hónaljban. Hallottam, hogy hüvelyben kell mérni, de én így próbálkoztam. Mértem reggel és este kb. mindig azonos idõben. Hétvégén, mérd akkor, amikor ébredsz, szerintem. Írd naptárba mindkét hõmérsékletet. És látni fogod, mikor változik. Én 3 havi próbálkozás után kezdtem el mérni, mert rendszertelenül mensiztem. És elsõre bejött! Sok sikert!

Szia! Én akkor mértem, még mikor ágyban voltam. Rendes, hagyományos lázmérõvel és hónaljban. Hallottam, hogy hüvelyben kell mérni, de én így próbálkoztam. Mértem reggel és este kb. mindig azonos idõben. Hétvégén, mérd akkor, amikor ébredsz, szerintem. Írd naptárba mindkét hõmérsékletet. És látni fogod, mikor változik. Én 3 havi próbálkozás után kezdtem el mérni, mert rendszertelenül mensiztem. És elsõre bejött! Sok sikert!
Mi az, hogy hagyományos hõmérõ? Tudtommal higanyosat már nem lehet kapni... A digitális tökéletesen megfelel a célra, én mindig olyat használtam. Szájban, nyelv alatt, mindig ugyanazon az oldalon, mindig ugyanabban az idõben, mielõtt még kikelnél az ágyból pisilni. Az baj, ha hétvégén reggel kilenckor méred, az úgy már nem jó. :-( Én úgy csináltam, hogy felhúztam a telefonomat reggel ötre. Megmértem, kimentem pisilni, és aludtam tovább, ameddig akartam, vagy ameddig lehetett. Így minden reggel öt óráról volt egy nyugalmi hõértékem, amit grafikonon ábrázoltam, és így értékelni lehetett.
A kérdező hozzászólása: ó köszi a gyors válaszokat, ugyanis ma mondta a dokim, és holnap már kezdeni akarom. a hagyományosat arra értettem, hogy nem digitális. ez amit ma vettem, nem higanyos, de az a régi fajta na hogy fejezzem ki magam:) szóval akkor mindig 6 ra húzom az órát, megmérem a nyelv alatt pl. mindig jobb oldalt, felírom és csucsu tovább :) nagyon nagyon köszi
Hagyományos a neve, nem higany van benne, de mércés.
Részletes leírás a hõmérõzésrõl: http://felicitasz.blog.hu/2009/08/18/teherbe_eses_terv_szerint


Feltétlenül 37 fok felett kell lennie az ébredési hőmérsékletnek ahhoz hogy reménykedjünk a sikeres babavárásban?

Legjobb válasz: Elvileg. Gyakorltilag nálam pl a 37 fok már láz,mert alap testhõm 35,5-36 között van.Amikor teherbe estem se volt sosem 36 felett.

Elvileg. Gyakorltilag nálam pl a 37 fok már láz, mert alap testhõm 35, 5-36 között van.Amikor teherbe estem se volt sosem 36 felett.
A kérdező hozzászólása: Oké, akkor megnyugodtam mert én is hasonló helyzetben vagyok. :)
Nem! Nekem az alaphõm 35, 8 körül van, amikor terhes lettem, akkor 36, 8 volt. :) De én a betegségekkor is, ha 37 fölött van a hõm, már nagyon rosszul vagyok :)
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok , csak már belebolondulok annyi mindent olvasok a neten és fórumokon .
nekem fixen az elején 36.8, 36.9 volt a hõm babával. Ez tök változó egyénileg, nincs is szabály, hogy hány fokosnak kell lennie. Egész egyszerûen magasabb legyen, mint a ciklus elsõ fele:)
Én is össze-vissza olvastam mindent, már tisztára belekavarodtam. :) Aztán a nõgyógyászom azt mondta, hogy az alaphõhöz képest kell legalább fél fokkal magasabbnak lennie. Nekem az alaphõm 35, 8-36, 0 körül volt, úgyhogy amikor már 4. napja 36, 7-36, 8 volt az ébredési hõm, kezdtem reménykedni. Mindkétszer jól tettem. :) 28 hkm és 3 éves Nagyfiú Anyukája
Ez az alaphõtõl függ. Mivel az én alaphõm 36, 4-36, 5 volt, így nekem peteérés után 37 körül volt, és ott is maradt amikor terhes lettem. A lényeg hogy az alaphõ fölött legyen legalább 3 tizeddel, de a tapasztalatok szerint inkább4-5 tizeddel!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!