Találatok a következő kifejezésre: Átlagosan mennyi fogy egy (3 db)

Átlagosan mennyi víz fogy egy wc-lehúzás során, és ez mennyi pénzben kifejezve?

Legjobb válasz: Attól függ, mekkora a tartályotok. Nekünk öt literes tartályunk van, ez kb. 5 forintba jön lehúzásonként.

Attól függ, mekkora a tartályotok. Nekünk öt literes tartályunk van, ez kb. 5 forintba jön lehúzásonként.
Erdemes megvarni amig tobb kis- es nagydolog osszegyulik es akkor uriteni igy lehet sporolni. En a pisit nem szoktam lehuzni csak letakarom papirral. A kaki is maradhat mert ha lehajtom a WC deszkat nem olyan budi. Este szoktam lehuzni mert akkor olcsobb a viz nalunk.
Több jó ötlet is van a spórolásra. Ha új WC-t csináltat az ember akkor marha drágán vehet olyan tartályt ami kevesebb vagy több vizzel ürít, szükség szerint. 42 000 a beépítõkeret a tartállyal, 10 000 a nyomógomb, + a WC csésze. Mennyi idõ alatt jön vissza az ára? Vagy az olcsó megoldás: egy tele palack a tartályba, amitõl keveserbb víz töltõdik bele. Kisdolognál egy öblítés elég. Nagynál kettõ. :) Van az extra drága, környezettudatos megoldás családiházakra: saját víztisztító rendszer ami a fürdõvízbõl csinál WC öblítõ vizet.
Én ismerek olyan embert, aki úgy spórol, hogy a mosógép vízelvezetõ csövét a kádba teszi (amikor már csak öblít a gép), a kádat bedugja, és innen meri ki a felmosóvödörbe az öblítõvizet, amivel felmossa a lakást meg a lépcsõházat, majd ezzel öntögeti le a retyót. Hát nem fenomenális ötlet?
Az új tartályoknál választható, hogy 6-9 liter legyen és stoposak. A shell szelepes öblítés messzirõl kerülendõ, kinyírja a vízcsöveket a hirtelen nyomás változás. Az alattam lakónak is az van és hallom, ahogy megremegnek a csövek, amikor öblít.
Kb 10 liter fogy el egy WC lehúzással, ez vízzel és csatornadíjjal együtt kb 8 Ft.
nem mondod komolyan hogy ezen spórolsz kedves elõttem lévõ?
Nálunk sima csap van felszerelve, s annyit engedek le, amennyi szükséges.Nincs tartály.
Nekünk 6 literes és pl:kis wc-nél nem nyomom le teljesen4:)

Mennyi Gyros fogy egy átlagos Budapesti büfében?

Érdemes ilyen kis büfét nyitni? Célom az lenne, hogy 4-5 helyen egy ilyen kis büféláncot nyitni.

Legjobb válasz: Valami jó kis reklám kéne. Egyedi megjelenés (ebben segíthetek) és jó marketing. Legyen valami amiben eltérsz a többitõl, célozz meg egy réteget, korosztályt és nyisd a helyeidet azokhoz közel és légy "olcsó".

Valami jó kis reklám kéne. Egyedi megjelenés (ebben segíthetek) és jó marketing. Legyen valami amiben eltérsz a többitõl, célozz meg egy réteget, korosztályt és nyisd a helyeidet azokhoz közel és légy "olcsó".
Szerintem telített a piac. A hazafele úton amikor sétálok, minimum 4 gyrosost ismerek. Pedig 15-20 percet sétálok. Szerintem az halott dolog.

Mennyi szalmabála fogy el egy év alatt kb, ha azzal tüzelnék egy átlagos családi háznál 120m2-en?

Legjobb válasz: azzal azért nem jó tüzelni mert annyira gyorsan leég hogy szó szerint 3-4 percenként tele kéne pakolnod a kályhát vele annyira gyorsan leég. :(

azzal azért nem jó tüzelni mert annyira gyorsan leég hogy szó szerint 3-4 percenként tele kéne pakolnod a kályhát vele annyira gyorsan leég. :(
Nem tudom.Annyit viszont igen, hogy egy ilyen kazánba egy egész kisbála szalmát kell egyszerre beletenni.A leglassabb égés mellett is max 4 óra alatt leég egy bála.Azaz, napi minimum 1 bála szalma kell, ha csak este akarsz fûteni, akkor is.Ha csak 5 hónap fûtési idénnyel számolsz is:5x30 nap=150 bála.De ez nagyon alá van tervezve, nyugodtan lehet a dupláját számolni.
A kérdező hozzászólása: Akkor 300 bála elég elvileg egy évre?
ezekbe a kazánokba egyébként többnyire nem csak 1-2 bála fér bele. legalábbis a normálisabb példányokba. amit mi néztünk az 800ezer forintos kazán volt és 7 kisbálányi tûztérrel bírt. ha most belepakolod a 7 kisbálát az bõven felfûti a lakást annyira és annyi ideig amennyire és ameddig szükséges. szóval papíron elég lesz 300 bála :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!