Találatok a következő kifejezésre: Átjárhatósági vizsgálat mennyivel (14 db)

Mennyibe kerül egy átjárhatósági vizsgálat? Mennyit adjak a dokinak?

Legjobb válasz: Nekem konkrétan megmondta a doki, hogy 20ezer lesz ez a vizsgálat. Ha nem köti ki, akkor annyit adsz, amennyit gondolsz. Egyébként én sem adtam volna ennyit, ha nem mondott volna összeget...

Nekem konkrétan megmondta a doki, hogy 20ezer lesz ez a vizsgálat. Ha nem köti ki, akkor annyit adsz, amennyit gondolsz. Egyébként én sem adtam volna ennyit, ha nem mondott volna összeget...
Én is 20-at adtam, bár nem mondta, de olyan szépen eltette. No comment magyar orvosok, én meg a nagybalek aki tömi a zsebüket.

Az átjárhatósági vizsgálat után mennyivel lehet újra szeretkezni?

Több mint egy év sikertelen próbálkozás után januárban átjárhatósági vizsgálatra kell mennem. A dokim azt mondta, hogy utána egy hetet pihenjek otthon, így azt gondolom, hogy abban a hónapban talán nem is kellene próbálkozni. Bár olvastam olyat is, hogy valaki pár nappal utána már szeretkezett.

Legjobb válasz: Szia! Én az átjárhatósági után egy napot voltam otthon és ha jól emlékszem pár nap múlva már újra rajta voltunk a baba dolgon. De természetesen ez egyén függõ, kit mennyire visel meg. Csak akkor szabad együtt lenni utána, ha már nem fáj. Mielõbbi babaáldást! 24 hetes kismami

Szia! Én az átjárhatósági után egy napot voltam otthon és ha jól emlékszem pár nap múlva már újra rajta voltunk a baba dolgon. De természetesen ez egyén függõ, kit mennyire visel meg. Csak akkor szabad együtt lenni utána, ha már nem fáj. Mielõbbi babaáldást! 24 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Gratulálok a kismamiknak! Én is szeretnék példát venni (((-;
A 9 hetes kismama vagyok. Utolsónak üzenem, én direkt rákérdeztem, hogy lehet-e, a dokim azt mondta, nyugodtan, ha nem érzem kellemetlennek és nincsenek fájdalmaim, továbbá nem vérezgetek. Sõt viccesen "hazazavart" a kórházból, hogy menjek, mert dolgunk van a férjemmel. :-) Úgyhogy nyugodtan, nem csináltatok semmi rosszat. Sõt, én azt is megkérdeztem, ha valamilyen csoda folytán az adott ciklusban összejön, ( mint ahogy meg is történt) lehet-e valamilyen káros hatása a HSG-nek, és azt mondta, hogy nem. Úgyhogy remélem, úgy jársz, mint én. Azt mondják, hogy HSG után megnõ a teherbe esés valószínûsége, mert ha van valami kisebb "útakadály" azt a kontrasztanyag kisöpri. Ja, és én sem voltam utána táppénzen, egy nap szabit vettem ki, kutya bajom sem volt utána. De állítólag akinek nem átjárható valamelyik oldal, az iszonyatosan görcsöl utána napokig. A kérdezõnek és neked is sok sikert kívánok, a kérdezõnek még annyit üzennék, hogy nagyon féltem tõle, de egy kis semmiség az egész ( bár engem vénásan altattak is, ez kórházi protokollonként változó, van, ahol ébren csinálják. De jobb volt nem ébren lenni.)
Ha jól emlékszem nekem 1 hetet mondott a doki. De szerintem ki hogy érzi magát, mert azért utánna is lehet érezni, hogy ott vmit csináltak.
Ha nem vérezgetsz, bármikor. Mi már másnap együtt voltunk, négy napra rá pedig teherbe estem... Azt mondta a dokim, hogy ezt mutogatni kellene :-) Most 9 hetes pocis vagyok.
Én tegnap délelött voltam HSG-n, délután bementem dolgozni.Ma reggel már szeretkeztünk.Most van peteérésem, és a vizsgálat sem viselt meg.A dokim pedig nem mondta, hogy nem lehet sexelni!
Lehet kicsit késõn reagálok erre, de nekem szerdán csináltak átjárhatóságit, nagyon görcsöltem, pedig átjárható volt. Most furi barnázásféle van. Uh-s átjárhatósági volt, kb 2 órán át voltam rosszul, aztán mintha mi sem történt volna. Másnap már szeretkeztünk és utána jelentkezett ez a barna folyás. Nincs vkinek tapasztalata?? Gratulálok annak, akinek összejött!!! És szerintem is kibírható az átjárhatósági, és én megnyugodtam, mikor közölték, hogy ezzel legalább nincs gond. További jó próbálkozást, és jó eredményeket!

Mennyibe kerül Tatabányán a magánrendelésen az átjárhatósági vizsgálat? Melyik dokihoz érdemes menni?

Legjobb válasz: Szia!Én csak Székesfehérvárit tudok de gondolom kb egy árban lehet.Ott szfváron magándokinál 25000ft.A kontrasztanyag 18000 a többi a vizsgálat.De a kontrasztanyagot állitólag akkor is ki kell fizetni ha kórházba mész rendesen.Az Én dokim azt mondta,hogy hónapok óta nincs kontrasztanyag az egész országban ugyh nem tudja megcsinálni mert nincs semmi amivel lehetne helyettesiteni.Te tudsz errõl valamit??

Szia!Én csak Székesfehérvárit tudok de gondolom kb egy árban lehet.Ott szfváron magándokinál 25000ft.A kontrasztanyag 18000 a többi a vizsgálat.De a kontrasztanyagot állitólag akkor is ki kell fizetni ha kórházba mész rendesen.Az Én dokim azt mondta, hogy hónapok óta nincs kontrasztanyag az egész országban ugyh nem tudja megcsinálni mert nincs semmi amivel lehetne helyettesiteni.Te tudsz errõl valamit??
Nekem is székesfehérvári kórházban csinálták tavaly, és teljesen ingyenes volt a vizsgálat. Igaz én nem magánban voltam, sima SZTK. Már hónapok óta nincs kontrasztanyag egyébként Magyarországon sehol sem, szal nem hinném, hogy most megtudják csinálni.
Hát, ha ez igaz, hogy nincs kontrasztanyag, akkor az nagyon jó, nekem is kell átjárhatósági, de tegnap mikor voltam dokinál, nekem ezt nem mondta, csak hogy majd meg kell csinálni az átjárhatóságit, furcsálltam is, hogy nem mondott idõpontot, pedig már majdnem minden más vizsgálatom kész van... Akkor ezek szerint ezért nem mondta, mikor mehetek HSG-re. :S
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.akkor várhatunk még:(.
Szia!Van egy jó hirem tegnap beszéltem az orvosommal és van helyettesitõ kontrasztanyag.Úgyhogy elkezdhetsz érdeklõdni.Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget azonnal intézkedem.

Átjárhatósági vizsgálat után mennyi ideig érdemes még természetes úton próbálkozni?

Jöv? héten lesz az átjárhatósági vizsgálatom, de nem szeretnék utána ismét hónapokig reménytelenül próbálkozni. 30 múltam és már több mint egy éve próbálkozunk. Szeretném megbeszélni a dokimmal, hogy utána a lehet? leghamarabb legyen meg az inszem.

Legjobb válasz: Én a meddõségibe járok, nekem fura volt, hogy eleve úgy álltak hozzám, hogy legyen meg minden vizsgálat, legyen negatív minden leletem és jöhet az inszemináció. Pedig azt hittem hazazavarnak, hogy most már minden oké, próbálkozzatok. :) Ha a dokid nem akar partner lenni abban, hogy jöjjön az inszem, kérjél beutalót meddõségibe...

Én a meddõségibe járok, nekem fura volt, hogy eleve úgy álltak hozzám, hogy legyen meg minden vizsgálat, legyen negatív minden leletem és jöhet az inszemináció. Pedig azt hittem hazazavarnak, hogy most már minden oké, próbálkozzatok. :) Ha a dokid nem akar partner lenni abban, hogy jöjjön az inszem, kérjél beutalót meddõségibe...
Az átjárhatósági után nagyon sokan teherbe esnek természetesen.Jobb az mert megvan a természetes kiválasztódás.Megéri elöbb kivárni hátha most könnyebben sikerül.

Mennyire fájdalmas a petevezeték átjárhatósági vizsgálat? Azthalottam borzalmas igaz ez?

pontosan milyen érzés?

Legjobb válasz: Nem fájdalmas. És nem csak vizsgál: ha ez volt a gond, azt az átmosás maga is megoldhatja.

Nem fájdalmas. És nem csak vizsgál: ha ez volt a gond, azt az átmosás maga is megoldhatja.

Petevezeték átjárhatósági vizsgálat? Milyen, mit csinálnak pontosan? Mennyire fáj? Mennyi ideig tart?

Ez a következő lépés, egy éve nem sikerül a baba, volt egy méhen kívülim 4 éve. Hsg vizsgálat, akinek volt, segítene, hogy mire készüljek? Mennyire fáj? Meddig tart? Azonnali eredményt ad?

Legjobb válasz: szia. Nekem decemberben volt,de én már szültem korábban. Egyáltalán nem fájt,csak kellemetlen.Pár percig tart az egész. Nem vettem be semmilyen fájdalom csillapítót,odamentem,megcsinálta az orvosom,majd felöltöztem és hazavezettem.Aztán egész nap talpon voltam a gyerekkel. Egy picit feszített napközben a hasam,de nekem nem folyt ki semmilyen kontrasztanyag... sok sikert,szerintem ne félj tõle! A sógornõm nem szült még és neki sem fájt!

szia. Nekem decemberben volt, de én már szültem korábban. Egyáltalán nem fájt, csak kellemetlen.Pár percig tart az egész. Nem vettem be semmilyen fájdalom csillapítót, odamentem, megcsinálta az orvosom, majd felöltöztem és hazavezettem.Aztán egész nap talpon voltam a gyerekkel. Egy picit feszített napközben a hasam, de nekem nem folyt ki semmilyen kontrasztanyag... sok sikert, szerintem ne félj tõle! A sógornõm nem szült még és neki sem fájt!
Szia! Nekem 3 hete volt a HSG-m és mivel még friss az élmény tudom mennyire izgul elõtte az ember. Nekem Zalaegerszegen csinálta a nõgyógyászom, a beutalót a tapolcai PRIben kaptuk. Elõtte végig olvastam a neten amiket találtam és kb úgy mentem a kórházba aznap reggel mintha a vesztõhelyre mennék. Reggel korán kellett bejelentkeznem a kórházba, de csinálták a HSG-t és másnap reggel mehettem haza. Maga a beavatkozás kb 10 perc volt, tényleg fájt, ill inkább kellemetlen volt. A nõgyógyászatról átsétáltam a radiológiára, ott fel kellett feküdni a röntgenasztalra, olyan pozícióban mintha nõgyógyászati vizsgálaton lennék, azzal a különbséggel hogy mivel nem volt vizsgálóazstal nekem kellett tartani a lábam. de ez még jó is, mert arra koncentráltam. A doki lefertõtlenít, aztán egy fémes kis kütyüvel rácsatlakozik a méhre. olyan érzés teljesen mint egy erõsebb menstruációs görcs, aztán lengedhettem a lábam és benyomatták a kütyün keresztül a kontrasztanyagot. ez feszít kicsit és még erõsebb görcsöket érzel, de csak kb 1-2 percig. nekem mind a kettõ átjárható volt, nem tudom, ha le van tapadva tovább tart-e. a monitoron nézhettem, hogy megy át a kontrasztanyag a petefészkekbe. aztán leszedte a kütyüt a méhrõl és annyi. vissza hordágyon vittek és 2 órát kellett feküdni utána mindenképpen. ahogy artam engem bent is fogtak egy éjszakát áll ez a szokás. Javaslataim: - vigyél betétet, mert utána akontrasztanayg-barna folyadék-még folyni fog belõled pár napig (nekem kb 5 napig kis mennyiségben) - elõtte vegyél be fájdalomcsillapítót (én 2 db algoflex fortet vettem be a dokim javaslatára és áll amiatt nem fájt annyira) -a 2 óra fekvést, vagy még jobb fél nap tartsd be, mert én azt hittem nem kell az, aztán utána 3 napig dörcsölte. - utána nap én nem dolgoztam, mert kb 3 napig görcsöltem, de áll ez normális 5-7 napig. Szóval kb ennyi, ha kérdésed van, nyugodtan írj :) lesz egy kellemetlen fél óra, de ki lehet bírni :) szerintem pl a gyomortükrözés rosszabb.
na pont engem is érdekel mert ha a páromnál is minden rendebe van nekem is ez fog következik!!
köszi a linket!!sokat segítettél!!
Én küldtem a linket, nagyon szívesen! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi a linket. beírtam itt is, hogy "petevezeték" a keresõbe, elég sok találatot ad ki, igaz, mind 3-4 évvel ezelõtti kérdés-válasz, de gondolom, sokat nem változott a menete. Van, aki azt írja, hogy elképesztõen fáj, végigüvöltötte, valaki meg azt írja, hogy kellemetlen csak, mint egy enyhébb mensi görcs. Én inkább attól aggódom, hogy a kontraszt anyag nem okozhat-e allergiát, vagy valamit, mert nekem a laparaskopos mûtét után is begennyesedett a köldökömnél a seb. .(
A kérdező hozzászólása: Minden válaszolónak nagyon köszönöm a kimerítõ választ és a biztatást. Utolsó válaszolónak gratulálok, én is nagyon remélem, hogy nálunk is így lesz, már kezdem feladni a reményt, ebben a vizsgálatban bízom, hogy kiderít valamit. Attól féltem a legjobban, hogy nehogy a kontrasztanyagra allergiás legyek, de megkérdeztem egy kórházban dolgozót és ugyanolyan anyag, mint a koponya ct-nél, azon már voltam és akkor is kaptam ilyen anyagot. Nekem a menstruációm is iszonyatos görcsökkel jár, szóval ha olyan, akkor már volt benne részem nem is egyszer. Még egy kérdés, hogy elõtte volt valami más vizsgálat, hogy pl. nincs-e gyulladás, ilyesmi? És a ciklus hányadik napján? Mensi után pár nappal kell menni?
Ciklus elsõ felében kell menni én az 5.napon mentem, mert veszélyes lehet egy esetleges terhességre és így nem peteérés környékén vagy utána szokták csinálni.Nekem nem volt semmilyen vizsgálat közvetlen elõtte. egyik korábbi voltam

Mennyire fáj az átjárhatósági vizsgálat?

Holnap reggel megyek petevezeték-átjárhatósági vizsgálatr.

Legjobb válasz: Szia!Nekem is röntgenes volt,be voltam tojva nagyon:)))Összeolvastam minden rémtörténetet!De nekem szerencsére pozitív élmény volt,egyáltalán nem fájt,semmit se éreztem!!!!!Utána picit véreztem,de az is hamar elmúlt.Én átjárható voltam,azt mondják aki el van záródva annak egy kicsit kellemetlenebb!Fel a fejjel,nem lesz semmi gond!

Szia!Nekem is röntgenes volt, be voltam tojva nagyon:) ))Összeolvastam minden rémtörténetet!De nekem szerencsére pozitív élmény volt, egyáltalán nem fájt, semmit se éreztem!!!!!Utána picit véreztem, de az is hamar elmúlt.Én átjárható voltam, azt mondják aki el van záródva annak egy kicsit kellemetlenebb!Fel a fejjel, nem lesz semmi gond!
Nekem fájt. Jobban mint utána az inszemináció. Utána kicsit barnáztam is, de csak egy napig. Másoktól viszont úgy hallottam, fájdalmatlan. Lehet én csak azért éreztem meg ennyire, mert nagyon szûk volt a bal petevezetõm. Nem hosszú idõ egyébnként, 5-6 perc, ki lehet bírni, de nem kellemes.
A kérdező hozzászólása: Nagyon-nagyon rettegek tõle :'(
A kérdező hozzászólása: De mikor kezded érezni a fájdalmat? A ballon felfújása is már fáj? Vagy inkább az fáj jobban, mikor nyomják be a folyadékot?
Én röntgenesen voltam, az egyetlen kellemetlenség akkor volt (fájdalomnak azért túlzás lenne nevezni), mikor az elején a méhszájnál valamilyen mûszerrel megszorították, úgy éreztem, ott rögtön kifacsarják a méhemet. Nem tartott sokáig ez a kellemetlen érzés. Kibírható azért.

Petevezeték-átjárhatósági vizsgálat után mennyi idővel estél teherbe?

ha el volt záródva, az átjárhatóvá tétel után mikor jött össze a baba?

Legjobb válasz: Nekem átjárható volt, és 1 év múlva.

Nekem átjárható volt, és 1 év múlva.
nekem a bal nem lett átjárható a mûtét után sem, mégis arról az oldalról estem teherbe 4 hónap után
A kérdező hozzászólása: és ez hogy lehet? mit mondott az orvos? honnan tudod, hogy a bal oldalról sikerült?
Szia! Az én nõdokim azt mondta, elõfordulhat, hogy a fájdalom és az idegesség miatt nem jut át a petevezetõn a kontrasztanyag, emiatt születhet téves diagnózis. És õ már nem is csinál pont emiatt normál HSG-t, hanem altatásban méhtükrözés keretében végzi el az átjárhatóságit, ami sokkal biztosabb eredményt ad. Ennyit fejlõdött 4 év alatt a dolog.
Második vagyok, nekem altatásban végezték méhtükrözéssel november elején. Onnan tudjuk, hogy a bal oldalról estem teherbe, mert ott termelõdik a sárgatesthormon, ezt uh-n látta a dokim. Azt mondta, hogy egy csoda :) , de elõtte is biztatott, hogy azért elõ szokott fordulni. A meddõségiben is azt mondták, hogy "5 évente egyszer" elõfordulhat. Nekem a lombikot javasolták, én még nem álltam rá készen, mondtam, hogy még gondolkozom rajta, a következõ ciklusban pedig terhes lettem. Azt hittem, hogy a nem mûködõ petefészkem mégis küldött egy kóbor petesejtet, de a doki azt mondta, hogy nem, ez a baba bal oldalról jött. Még annyit hozzáteszek, hogy januárban elkezdtem beadatni a Gynevac oltást, februárra ment le az 5 adag. Én abban is hiszek, hogy az segített.
A kérdező hozzászólása: köszi! a gynevacon én is sokat gondolkodom, hogy beadassam-e!! csak félek, hogy lehet, van valami mellékhatása!
Nem lehet mellékhatása, csak fáj, amikor beadják meg utána még kb egy napig. De nekem a 3. oltás már csak kicsit fájt, a 4. és az 5. már egyáltalán nem. Vesztenivalód nincs, én is azért próbáltam ki, mert már annyi mindent kipróbáltam elõtte, gondoltam ennek még adok egy esélyt. Nem bántam meg.

Az átjárhatósági vizsgálat után mennyi ideig barnáztatok?

Legjobb válasz: Én egyáltalán nem barnáztam utána.

Én egyáltalán nem barnáztam utána.
A kérdező hozzászólása: De én attól kérdéznék, aki barnázott!
én talán másfél napig.De nem túl erõsen csak pár cseppnyi volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi
Nekem 3 napja volt altatásos laparoscopos mûtétem. Nekem összenövéseim voltak, amiket oldottak. Nekem ezek távoznak barnázás kíséretében... :(

Petevezeték átjárhatósági vizsgálat (HSG) után mennyi idővel lehet próbálkozni?

11. napon (tegnap) volt a vizsgálat. Még érzékeny a hasam és egy kicsi vérzés is van. Sokan írták, hogy nekik abban a hónapban sikerült teherbe esni, amikor a vizsgálat volt. Szerintetek ez lehetséges? Ebben a ciklusban is ugyanúgy van peteérés? Nem kéne ezt a hónapot kihagyni, hogy rendeződjenek belül a dolgok?

Legjobb válasz: Azonnal, sõt, ajánlott is, mert állítólag ha volt egy icipici letapadás v ilyesmi, akkor azt most a kontrasztanyag szépen kimosta. Nem kell semminek rendezõdnie ilyenkor.

Azonnal, sõt, ajánlott is, mert állítólag ha volt egy icipici letapadás v ilyesmi, akkor azt most a kontrasztanyag szépen kimosta. Nem kell semminek rendezõdnie ilyenkor.
A kérdező hozzászólása: Nekem már a negyedik inszem lesz, elvileg februárban vagy márciusban. Az elsõ kettõt nem ott csinálták, hanem egy vidéki kis intézményben, ahol szerintem nem volt túl nagy szakértelem. A harmadikat már a Kaáliban, egy másik dokinál. Ebben a negyedikben nagyon reménykedem. Elvileg minden rendben mindkettõnkkel, mégsem jön a baba 4 éve :-(
uh-n már látták mert jó fél évig szinte minden hónapban félidõben mennem kellett uh-ra. mi a gyõri Kaáliba voltunk. Hol tartotok?
A kérdező hozzászólása: Ja, egyébként mi is a Kaáliba járunk, Bp-re.
A kérdező hozzászólása: Jó hogy túl vagy rajta. Azt hogy tele volt a petefészked éretlen tüszõkkel, honnan derült ki? Elõtte ultrahangon is látták már, vagy csak a mûtét során? Szorítok neked, remélem össze jön, és nem kell mennetek konzultációra.
lemearadt, hogy 2011. dec. 8-án volt a laparoszkópos mûtétem.
még sajnos nem sikerült! :( de ha a jó oldalát nézem, végre megjött gyógyszer nélkül a menstruációm. Pco miatt mûtöttek zsúfolva volt mindegyik petefészkem éretlen tüszõkkel és azt szívatták le és egyben át is fújtak még egyszer. azt mondta a dokim biztosra akart menni. azóta voltunk a Kaáliba is elsõ konzultáción. remélem a másodikra már nem kerül sor. remélem összejön ebbe a hónapba. (most a héten vagyok félidõbe, remélem peteérésem is lesz végre)
A kérdező hozzászólása: Kedves Henrietta, végül terhes lettél a laparoszkópos vizsgálat után? Mi volt a gond, kiderült?
A kérdező hozzászólása: Röntgenes volt, azt mondta a doki, hogy 3-4 napot ajánlatos várni, mert ilyenkor nagyobb a fertõzésveszély. Igazából azt nem tudom, hogy mennyire befolyásolja a vizsgálat a peteérést. Ilyenkor a kontrasztanyag a petefészekbe is befolyik, s ezzel a tüszõben esetleg változász okoz?
Röntgenes volt vagy laparoszkóppal csinálták? Nekem volt 1 tavaly szeptemberben az röntgenes volt hüvelyen keresztül azzal 1 hetet kellett várnunk, laparoszkópot nekem PCO miatt csinálták és még egyszer át is fújtak, de mivel ezt hasfalon keresztül így azonnal lehetett próbálkozni.
nálatok akkor rosszabb a helyzet olyan szempontból hogy tudjátok, hogy egészségesek vagytok és mégsem jön a pici. nálunk meg tudjuk hogy nekem van bajom. a férjemnek semmi baja. mi több mint 1, 5 éve próbálkozunk "csak" remélem mielõbb sikerül!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!