Találatok a következő kifejezésre: Ártok vele babámnak, ha (11 db)

Artok a babanak azzal ha eros szerekkel surulok tisztitok? De kesztyut hasznalok. Ha belelegzem akkor artok vele?

33 hetes kis mama vagyok.

Legjobb válasz: ja es aval artok ha neha iszom egy kis kolat vagy szensavasat??

A kérdező hozzászólása: ja es aval artok ha neha iszom egy kis kolat vagy szensavasat??
A vegyszerek belégzésével vigyázz, mert az biztos nem tesz jót, szellõztess sokat! Ha idõnként megiszol egy kólát vagy szénsavas üdítõt, attól szerintem semmi baja nem lesz a babónak!
Szia! Én mindennap iszom szénsavas ásványvizet, és néha colat is. Nem ártasz neki, mértékkel lehet mindent fogyasztani. Ne nagyon lélegezz be vegyszereket, lehet kapni maszkot, használd és probálj nyitott ablaknál, ajtónál takarítani. Minden jót Neked!
A kérdező hozzászólása: koszono a segitseget es nektek is minden jot es jo babazast.
használj természetes szereket, pl. ecetet.

Mi a különbség a tápszerek között? Pl:HUMANA BABY-FIT 1, HUMANA 1, BEBA H. A. START AKTIV, BEBA H. A. , HUMANA SL, honnan tudom melyik jó a babámnak? Nem ártok vele ha én választok? Az ízük egyforma?

Legjobb válasz: szia! szerintem legyen ha, de inkább írasd fel a dokitokkal, legalább olcsóbb. mi a humana ha 1 lc pufát esszük. azért írom, hogy mi, mert én megiszom, amit meghagy a kisfiam. :) lehet leszólnak majd érte, de inkább, mint kiönteni. Ártani nem hinném, hogy ártasz, a ha-val semmiképp. az ugye hipoallergén. csak az életkorának megfelelõ kell mindenképp, mert ugye a 3-as nem jó pl. 3 hós babának. az ízük hasonló, de nem egyforma, a ha kesernyésebb, és lehet, hogy nem fogja szeretni a babád egyiket másikat. remélem segítettem!

szia! szerintem legyen ha, de inkább írasd fel a dokitokkal, legalább olcsóbb. mi a humana ha 1 lc pufát esszük. azért írom, hogy mi, mert én megiszom, amit meghagy a kisfiam. :) lehet leszólnak majd érte, de inkább, mint kiönteni. Ártani nem hinném, hogy ártasz, a ha-val semmiképp. az ugye hipoallergén. csak az életkorának megfelelõ kell mindenképp, mert ugye a 3-as nem jó pl. 3 hós babának. az ízük hasonló, de nem egyforma, a ha kesernyésebb, és lehet, hogy nem fogja szeretni a babád egyiket másikat. remélem segítettem!
A Bebárol tudok nyiltakozni a lányom azt ette/itta. A Beba h.a. start aktiv=hipoallergén, a beba h.a. az pedig nem.Az elsõt kb 3-4 hónapos koráig ette hogy ne legyen allergiás rá, a másodikat pedig utána 8-9 hónapos koráig.
Még 1: az ize sztem borzasztó, de a lányomnak izlett:) Viszont tényleg irasd fel a dokival mert ugy olcsóbb.Ha nem vagy biztos benne akkor kérdezd meg a védõnõt, vagy a dokit hogy õ melyiket ajánlja.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! :)

Mennyit artok vele a babanak, ha allandoan felhuzom magam a fonokomon?

Katasztrofalisan buta egy no es nagyon nehez elviselni. Sok helyzetben megtanultunk mar nevetni a dolgain, de meg igy is sokszor naponta akar tobbszor is kiborit.

Legjobb válasz: Állítólag a terhes nõ közérzete kihat a babára is.Hallottam már olyanról,hogy a terhesség alatt az anyuka sokat idegeskedett,vagy lelkileg sérült volt,és ez kihatott a babára is.Sírósabb,nyugtalanabb volt.Szerintem próbálj meg nyugodt lenni és kiegyensúlyozott,ez mindkettõtöknek jót tesz!Jó babavárást!

Állítólag a terhes nõ közérzete kihat a babára is.Hallottam már olyanról, hogy a terhesség alatt az anyuka sokat idegeskedett, vagy lelkileg sérült volt, és ez kihatott a babára is.Sírósabb, nyugtalanabb volt.Szerintem próbálj meg nyugodt lenni és kiegyensúlyozott, ez mindkettõtöknek jót tesz!Jó babavárást!
A baba is érzi ezt, nem haszon neki, az biztos! Ahogy lehet, menj el táppénzre szerintem, hagyd azt a h...e p...át!


Szia! Nem ártasz vele. Ha terhes vagy akkor még nagyon picike. Nyugodtan biciklizhetsz!:)
A babára a napi megszokott életvitel semmilyen veszélyt nem jelent. Nyugodtan biciklizhetsz. Én falun élek ahol a közlekedés leggyorsabb módja a bicikli, sok kismama a terhesség 6-7 hónapjáig vígan biciklizik.
A kérdező hozzászólása: Köszike a válaszokat!!!
Terheseknek is szabad biciklizni, csak leesni nem ajánlott róla. :-)
Ha a baba megkapaszkodott, akkor azt onnan aligha lehet "lerázni", ha viszont le "kell" kerülnie onnan, az bicikli nélkül is menne, ha a természet így akarja.

Ártok a babám gerincének, ha gyakoroltatom vele az ülést?

Én írtam tegnap kérdést 6,5 hónapos kislányommal kapcsolatban, hogy a véd?n?nek nem tetszett, hogy még nem ül önállóan. Én soha nem párnáztam ki eddig, babakocsiban sem ültettem még, lehet, hogy ez a baj? Nagyon megköszönném, ha a gyógytornász anyuka is válaszolna. Egyébként ma reggel elkezdett mászni el?re / mert eddig csak kúszott, azt is hátrafelé /, tehát tuti er?s kiscsaj.

Legjobb válasz: Szia.Szerintem már ilyen korban nem ártasz vele.ha mászik az nagyon jó.A lányom 6 hónapos múlt szerdán,de esze ágában sincsen mászni:(viszont ül.Szóval minden baba másként felylödik.....:)

Szia.Szerintem már ilyen korban nem ártasz vele.ha mászik az nagyon jó.A lányom 6 hónapos múlt szerdán, de esze ágában sincsen mászni:(viszont ül.Szóval minden baba másként felylödik.....:)
A védõnõktõl néha frászt kapok!!! A 7 hónapos fiam sem ül még, és nem is mászik csak kúszik. A barátnõm kislánya 9 hósan egy hét alatt ült fel, kezdett mászni majd felállt. Ne aggódj, semmi baj a babád mozgásfejlõdésével!
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy túl parázom, de látni kellett volna annak a védõnõnek az arcát, amikor mondtam, hogy nem járunk gyógytornára..., olyan képet vágott, mintha láthatóan debil lenne a gyerek, de ezt rajta kívül senki nem vette észre. Annyira büszke vagyok a lányomra és még mindig csak dícséretet kaptunk, lehet azért ütött szíven ez a dolog...:-(
Szia! Megkerestem az elõzõ kérdésed. Ott a gyógytornász anyukának tudsz küldeni privát kérdést is. Kattints rá és kérdezd meg tõle személyesen. Szerintem ha már mászik nem kell sok, hogy üldögélni kezdjen. Az én kisfiam 6 hónapos és 1-2 napja fedezte fel, hogy feltudja húzni magát a párnáról és így üldögél. Szóval írj privát kérdést! Egyébként néhány védõnõtõl én is frászt kapok. Amiket tudnak mondani baba kaja és mama kaja ügyben!4 Égnek áll a dietetikus hajam!
Kislányom 6 hónapos, mi sem ülünk még. A védõnõktõl én is frászt kapok, de még a gyerekorvostól is, aki azt mondja, adjak a babámnak éjjel vizet, ne tejet, mert túl kövér:) A védõnõ meg fogzási hasmenésre, hogy vírus:) Szóval minden rendben veletek!
Szia! A védõnõknek egyszer az a bajuk, hogy miért nem ül, õedig már annyi idõs, egyszer meg az, hogy még korai, biztos erõltetve volt. sokszor nem lehet kiigazodni rajtuk. a babád meg tutira fel fog ülni hamarosan. amikor az én lányom felült, az tényleg egyik pillanatról a másikra történt, mi meg csak lestünk. meg fogja tanulni egyedül, ne idegeskedj.:)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm, hogy válaszoltál!:-)Megnyugodtam.

11 hetes vagyok és még mindig megvannak a roszulléteim. Nagyon hányingeres vagyok és többször is hányok. Az orvos Dedalonette kúpot írt. Ha minden nap használom nem ártok vele a babának? És kb meddig tartanak ezek?

Legjobb válasz: én az elsõ 5 hónapot végighánytam reggeltõl estig, aztán mintha nem is lett volna sosem el is mult.ha azt mondta a doki hogy minden nap használhatod akkor nem lesz baj, ha nem mondta milyen gyakran használhatod akkor hívd fel.

én az elsõ 5 hónapot végighánytam reggeltõl estig, aztán mintha nem is lett volna sosem el is mult.ha azt mondta a doki hogy minden nap használhatod akkor nem lesz baj, ha nem mondta milyen gyakran használhatod akkor hívd fel.
Szia! Én mindegyik terhességemnél nagyon sokat hánytam (volt, hogy napi 30-szor. )Igazából a 17. hétre lettem teljesen jól. A 14. hét körülre kicsit már enyhülni szokott. Én nem szedtem semmit, mert még rosszabbul voltam, ha nem hánytam ki magamat. a dedalon kicsit erõs, de ha a doki mondta, s jó neked, akkor használd. Én bármit csináltam, csak az idõ oldotta meg! Most járok a 18. héten, s már!!! 3 napja nem hánytam! Sok kitartást, türelmet, nagyon átérzem a helyzetedet!!! Én már 4-szer csinálom végig.
Szrintem a 12-14. hétre elmúlik, ha szerencséd van.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.De az is természetes, hogy minden kijön?A fejem egyfolytában csak fáj és nincs erõm felkellni és kiülni egy kicsit a levegõre?
Szia! 2.válaszoló vagyok. Sajnos belõlem is kijött még a víz is. Se enni, se inni nem tudta, volt olyan terhességem amivel hetekig kórházban infúzióztak. Többnyire a 17. hétig még élni sem volt kedvem. Kitartás azért a 14. héttõl már kicsit jobb!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a bíztatást és a válaszokat.Nagyon remélem én is hamarosan túljutok ezeken, csak még nem látom az alagút végét, de remélem az is eljön hamarosan:)

Kismamák ti beadatjátok magatoknak az influenza elleni oltást? Én 16hetes vagyok és elég tanácstalan, hogy mi lenne a jobb. Biztos nem ártok vele a babának, ha beoltanak?

Legjobb válasz: Sok ismerõsöm beadatta terhesen 2 éve, amikor a nagy dili volt, semmi bajuk. Én nem adattam be, nekünk sem lett bajunk. Pff... ezzel nem segítettem :(

Sok ismerõsöm beadatta terhesen 2 éve, amikor a nagy dili volt, semmi bajuk. Én nem adattam be, nekünk sem lett bajunk. Pff... ezzel nem segítettem :(
Én az elsõ nagy h1n1 járvány idején voltam terhes. Ugye akkor találták ki azt a csodavakcinát, és esküdöztek, hogy nem lehet semmi baja a magzatnak. Nem mondom, hogy ez nem igaz, de én inkább nem adattam be magamnak. Nehogy évek múltán jöjjön elõ valami baja a gyereknek, amirõl majd akkor nem lehet tudni honnan ered. Esetleg egy nem letesztelt védõoltástól. Mert ugye hosszú távú hatásokat képtelenség volt még akkor vizsgálni. Szóval én nem oltattam be magam, és most se oltatnék ha terhes lennék. Pedig BKV-val jártam dolgozni az utolsó napig...
Szia! Én 29 hetes vagyok és nem adatom be! Ez egy jó kérdés, hogy ártasz e vele. Nézd én azt tudom erre mondani, hogy nem használják az oltóanyagot már 50 éve ahhoz, hogy biztonsággal merjék állítani sem az anyára sem az anyára sem pedig a gyerekre nem lesz negatív hatása (akár a késõbbi években is). Ha ez valamennyit segít én nem javaslom a beadatását pont ebbõl az indokból.
Én nem adattam be tavaly az elsõ babával. Idén sem fogom. 8 éve voltam influenzás, azóta elkerül. Remélem ez továbbra is így lesz.
Én ma vagyok 24 hetes pont, és nem adatom be. 2 éve beadattam, akkor nem vártam babát, és nem lett semmi bajom. De tavaly már nem adattam be, és akkor sem volt bajom. Idén meg maximálisan vigyázok magamra. Mindig felöltözök normálisan, rengeteg gyümölcsöt eszek, és vitaminozok, valamint kerülöm a tömeges helyeket (piac, ovoda, iskola). Ennyit tudok tenni, de oltatni biztos nem oltatok. Mert ezek az oltások bizonyos (1-2 féle) baci ellen jók.De jóval többet kaphatsz el.
Szia én is 16 hetes vagyok én kérdeztem a körzeti orvosomtól õ azt mondta ha lehet inkább a családtagok oltassák be magukat mert nem lehet tudni kinek milyen mellékhatásokat okozat.Én nem adatom be nem kockáztattok.
Nem elég ha a családtag oltat, mert attól õ ugyanúgy lehet hordozó és elkaphatja. Én nem szoktam adatni, de mivel eléggé veszélyes a kismamákra és magzataikra nézve ha elkapják, így nem kockáztatok, idén oltatok. Védõnõm azt mondta akárhány kismamája beadata az elmúlt években, senkinek nem volt tõle panasza. Ugye olyat hallottunk már, hogy elkapta a kismama és baj lett a vége, de olyat még nem hallottam, hogy beadata és attól lett baj. 28hkm
Én sem oltatom be magam...:) De megkérdezem a védõnõm errõl a jövõ héten:) Bár felõlem mondhat bármit, úgyis a dokimnak hiszek:)
En beadattam ket eve terhesen, beadattam tavaly is es most is fogom, hat terhes lennek, akkor is beadatnam. Sot, 1 ev felett a gyerekeim is kapjak minden evben.
Én kissé hozzáértõbb vagyok, ugyanis errõl tanulok, ráadásul az oltóanyagokat készítõ emberektõl. A mostani influenza elleni oltások már régen, az egyik válaszolóhoz kapcsolódva, ha nem is 50, de 40 éve a piacon vannak, és mindegyik elölt vírust tartalmaz- ami azt jelenti, hogy az antigenitásért, tehát az immunválaszért felelõs része benne van, de nem tud szaporodni, sehogy sem! És amennnyiben fogékony szervezetbe jut az élõ vírus, tehát fertõzõdik az ember, akkor fõleg immunszupresszált (amibe a várandóság állapota is beletartozik) egyedbe kerülve elszaporodva súlyos gondokat okozhat, többek között a magzatba is átjuthat és vetéléshez vezethet. Szóval szerintem mindenképp oltassátok be magatokat kismamák, mert a vakcina tényleg veszélytelen, de hasznos! Mellesleg én is kismama vagyok és be fogom magam oltatni. M, 7hkm
Koszonom szepen a kulturalt lepontozast. En nem probaltam senkit meggyozni, senkivel sem vitatkoztam. Egeszen konkretan engem messzirol sem erdekel, hogy mas oltat-e, vagy sem. Meg a kerdezot sem probaltam meggyozni. Innentol kezdve nem ertem miert haszontalan egy igen/nem jellegu kerdesre adott igen valaszom. Amig sajat magamat oltatom, illetve a sajat gyermekeimet, es nem benneteket, valamint a ti gyermekeitek, addig ti engem ne pontozgassatok se le, se fel. Majdha egyik ejszaka megtamadlak benneteket egy ampulla oltassal, akkor kritizalhattok nyiltan is, nem csak igy sunyin, nevtelenul. Keszuljetek, mert lehet, hogy mar ma ejszaka erkezem hozzatok! :D Tovabbi jo szorakozast. (Mar most latom, hogy a kovetkezo harom honap az infulenzarol fog szolni a terhesseg rovatban. Komolyan mondom, rajtatok kismamakon es gyedes anyukakon kivul maximum a nyugdijasoknak van ennyi ideje leragadni egy ilyen volumenu dolognal es meg azt is kritizalni, hog mas hogyan dontott.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Én mindenki felpontoztam, akármit írt is. Nem azért kérdeztem meg, hogy ha valaki ellenkezõt ír mint ami az én véleményem azt lepontozzam. Igazából elõrébb nem jutottam, mert ugye sokféle különbözõ véleményt kaptam. Viszont a háziorvosom tanácsára nem oltatom be magam.
Kedves 13:23-as! Ellenkezõ véleményen vagyunk, de én sem pontozgattam itt, mégis én is le lettem pontozva, pedig én a nem oltatok kategória vagyok! :S Na mindegy csak annyit, hogy szétröhögtem magam a hozzászólásodon! :) :) :) Örülök, hogy vannak még poénos (nem begyepesedett) kismamik anyukák itt! Te kis sunyi oltogató :) :) :) :) :) 23 hós kislány és 13 hetes pocakbabi anyuja
28 hetes nem oltatós kismami vagyok. Nem tudom miért lettem én is lepontozva. Itt mindenki azt mondja, hogy ne higgyünk a védõnõnek, csak a dokinknak. Én nem is hiszek, mert ha rajta múlana már nem ennék a 23. héttõl egy falatot sem, mert 12 kilót híztam és magnézium infúzión élnék, mert görcsölök. Mellesleg egy orvos mégis csak jobban tudja. Jövõ héten megyek hozzá is, õt is megkérdezem, de szerintem õ sem fogja ajánlani. De igazán viccesek a dolgok:) Kedves "sunyin oltogató" kérlek engem hagyj ki az oltásból:) Köszönöm:) )
Mar valaszoltam hasonlo kerdesre, ezert bemasolom ide az ottani valaszomat. Arra nem tudok valaszolni, hogy beadasd-e. En nem adattam be, januarban szultem. Orvosi csaladom van, ismerettsegi korben van, , aki pont ezekkel az oltasokkal foglalkozik (kutatoorvos), igy mondhatni elsokezbol kaptunk meg minden informaciot. Az emberek felre vannak informalva, mert ez elsosorban uzlet. Az oltas sajnos tobbet arthat, mint hasznal. Nem ismert a hosszutavon jelentkezo hatasa, biztos, hogy tobb komolyabb betegseget okozhat, kesobb az illeto gyerekeinel, akar unokainal is. En nem akartam ezzel jatszani. Egyebkent is, annyi virusfajta van, hogy minden ellen nem olthatod be magad, viszont azzal, hogy beadatod, jol legyengited az immunrendszeredet, igy nyitva lesz az ut mas virusok, bakteriumok szamara, konnyebben betegszel meg. Roviden ennyi.
"A mostani influenza elleni oltások már régen, az egyik válaszolóhoz kapcsolódva, ha nem is 50, de 40 éve a piacon vannak" A H1N1 nem két éve robbant be a köztudatba??? Akkor hogy lenne ellene 40 éve oltóanyag? Akkor fejlesztették ki mikor felbukkant az ÚJ influenza járvány. Akkor legalábbis újnak nevezték. De mindegy, nem vitatkozom, nincs értelme. Itt csak az a válasz hasznos, aki oltat! Aki esetleg félt a lehetséges mellékhatásoktól, annak a véleménye sz.rt se ér...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Bár ez is egy olyan kérdés amire nincs pontos válasz. Ma beszéltem a háziorvosommal aki nem javasolja az oltást terhesen, de azt mondta ha én akarom beolt.
Én két éve télen szültem!Akkor nem oltattam be magam, csak miután megszületett a lányunk!1 hetes volt!Én meg olyan beteg lettem....40 fokos láz... szóval a doki szerint H1N1 volt!Valami küleönleges antibiotikumért kellett a férjemnek Pestre rohanni... Most újra kismama vagyok, és eszemben sincs beoltatni magam!Én még egyszer nem leszek influenzás!Elõtte soha nem kaptam oltást, és soha nem is voltam influenzás! Nálam ezek az érvek!Mi nem oltatunk!
A mi gyerek dokink se javasolja, szerinte egész egyszerûen túl van spilázva a dolog.Azt meg határozottan kijelentette, hogy a 3 évesünket NEM engedi, hogy beoltassuk(baráti kapcsolatban vagyunk, nyugodtan mondhat ilyet, és így).Ha mi akarjuk beolt minket(és a 19 éves nagy fiunkat is), de azt is feleslegesnek tartja.És feltette a kérdést:mondjuk már meg, mikor voltunk utoljára influenzásak?Háááát, erre se az uram, se én nem emlékeztünk, olyan régen.Szóval a válaszom:NEM!
Én nem akartam eddig te tegnap éjjel végig köhögtem. Megfordult a fejemben hogy mi van ha h1n1 és meghalok, vagy a babám. Aztán rájöttem hogy ha nem vagyok lázas akkor az nem lehet az. Most is [email protected] vagyok, úgyhogy elgondolkodok. Ez csak sztem egy vírus amit a lányomtól kaptam el, de az egész családot be fogom oltatni a lányomat már tavaly is beoltattam akkor volt 1.5 éves.
Én is akkor voltam kismama amikor tombolt a H1N1. Nem oltattam be magam. Védõnõmet kérdeztem, õ támogatta a döntésemet , épp akkor vetélt el 2 kismama a környékünkön 20 hét felett volt mindkettõ és mindketten elötte kapták meg az oltást. Mivel az elõzõ terhességem 19. héten szakadt meg ezért nem kockáztattunk. Nem volt semmi bajom, vékony gumikesztyût húztam amikor vásárolni mentem, és a sállal takartam a számat. Nem voltam beteg. Ha most lennék kismama , most sem oltatnám magam.

Görcsölget a hasam, még korai terhességem van. Olyan mensi szerű, olyankor beveszek egy nospát de most nem vehetek be. Ha iszok egy cicka farkfű teát ártok vele a babának?

Legjobb válasz: Szia, a teát sajna nem tudom, de szedned kéne magnéziumot, attól elmúlnak a görcsök! Jó a béres magnézium B6 vitaminnal(napi 1), vagy a magne B6 (napi3x2). Boldog babavárást!

Szia, a teát sajna nem tudom, de szedned kéne magnéziumot, attól elmúlnak a görcsök! Jó a béres magnézium B6 vitaminnal(napi 1), vagy a magne B6 (napi3x2). Boldog babavárást!
Szia! De igen beveheted a nospát. Azt terhesek is szedhetik. Nekem 3x1 nospa fortét kellett szednem.
Szia! Cickafarkfû teát is nyugodtan ihatsz! Nekem sikerült a terhességem legelején felfázni és kamillás cickafarkfû teát itattak velem! Úgyhogy biztos nem árt a babának! Ajánlom a MagneB6-ot, de szerintem nem kell rögtön 3x2-õt szedni! Nekem egy egy szem is elég, amikor görcsöl a hasam! Boldog babavárást! :) 14 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Vettem be Béres mg.-B6-ot...de annyira félek ezektöl a gtompa nyomástól nehogy megjöjjön!!!
Szia! Ne félj, ez természetes, majd idõvel enyhülni fog! Hidd el nem fog megjönni a mensid, csak rendezõdnek ottbent a dolgok! :) Vigyázz magadra és nyugi! :) 14 hetes kismama
nekem ugyanez volt 22hetesen, és bementem a korházba mert én is úgy görcsölgettem.Aztán kidrült hogy nyitva van améhszájam1újnyira és meg kellett mûteni(összevarrni)nehogy elvetéljek mivel még én is kis terhes voltam.Most 28hetes vagyok és azóta nem volt ilyen panaszom.Ha gyakori menj el orvoshoz!!

Ártok vele a babámnak, ha havonta megyek 4d-s uh-ra?

Engem nagyon megnyugtat, ha láthatom! ! ! 21 hetes vagyok

Legjobb válasz: Elméletileg embereken nem okoz fejlõdési rendellenességet a túl gyakor UH vizsgálat,de kutatót azt hiszem talán egereken bebizonyították,hogy ott vannak káros rendellenességek.Az ember és az egér között azért sok különbség van,hosszabb várandósság,és magzatok is másként fejlõdnek.Lassan úgyis minden nap fogod érezni a rúgásait,hacsak még nem érzed minden nap.No meg szerintem felesleges pénzkidobás a 4D.Én a 12 hét óta nem láttam az UH képet,de tudom,hogy minden a legnagyobb rendben an a kis Békával,és minden mozdulatáról tudom,hogy éppen merre jár. 35 hetes kismama

Elméletileg embereken nem okoz fejlõdési rendellenességet a túl gyakor UH vizsgálat, de kutatót azt hiszem talán egereken bebizonyították, hogy ott vannak káros rendellenességek.Az ember és az egér között azért sok különbség van, hosszabb várandósság, és magzatok is másként fejlõdnek.Lassan úgyis minden nap fogod érezni a rúgásait, hacsak még nem érzed minden nap.No meg szerintem felesleges pénzkidobás a 4D.Én a 12 hét óta nem láttam az UH képet, de tudom, hogy minden a legnagyobb rendben an a kis Békával, és minden mozdulatáról tudom, hogy éppen merre jár. 35 hetes kismama
Szia! Nekem azt mondta a védõnõm hogy elvileg nem károsítja a babát, viszont kisebb a születési súlyuk ha nagyon sokat UH-zák õket. Meg a babák sem igazán szeretik.... Meg nem tudom neked meddig tartott, de nekem vagy 20 perc fél óra volt a 4D-s UH. Szerintem a terhesség alatt 1x vagy 2x jó vele megnézni, de én hiszem hogy õk nem annyira örülnek, fõleg ha hosszasan tart a vizsgálat. Én csináltattam 17 hetesen, és akartam mégegyszer a 30. hét körül, de aztán valahogy kimaradt. Most meg már nem csináltatok. 37 hetes terhes vagyok. Kibírom már amíg láthatom. Sõt, annál nagyobb meglepetés lesz! :) Szerintem nem kellene olyan gyakran vizslatni õket... :) Engem is megnyugtatott nagyon amikor láttam, de szerintem nem jó a túl sok UH. Boldog babavárást!
Én azt hallottam, hogy az UH nem árt neki, csak nem szeretik a babák, mert felmelegíti a magzatvizet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ha nekem mergéri azt a pénzt, miért kell cinikusnak lenni???? (annak a válaszolonak, aki a pénzt látja csak az egészben...)
Ja, és a kórházban kb. 2 perc alatt végeznek, és nekem pl. flowmetriát, vagy szívmûködést sosem néztek. Magánrendelõben megvárták, míg úgy fordul a baba, hogy rendesen meg tudjanak mérni mindent. A klinikán egy kb. 20 éves fickó meg egybõl mindent meg tudott mérni?!? Szóval én jobban megbízok a 4d-sben. Legalábbis, ha olyan helyre mész. Mert a Brendon pl. tényleg nem sokat ért, de a másik nekem nagyon bejött... (Elõzõ válaszoló voltam...)
Én is többször voltam, ha nem is havonta. És én sem azért mentem, hogy nézegessem, hanem, hogy megtudjam, hogy minden rendben van-e. Kérdeztem a dokit, hogy nem árhat-e, de azt mondta, hogy nem. Egyébként meg kötelezõen azért van csak 4, mert az állam ennyire ad keretet a kórházaknak...
az a vonatos hasonlat szerintem kicsit túlzás. ha tényleg olyan nagy zajt hallana, akkor miért van az, hogy sok baba édesdeden alszik uh vizsgálat közben?!
jó sok pénzed lehet, ha havonta belefér a 4D...
Elvileg egy Uh olyan a babának mintha egy vonat robogna el fölötte.Döntsd el, hogy árt vagy sem....
Én is úgy gondolom, hogy használni biztos nem használ. A kötelezõ vizsgálatok sem véletlen úgy vannak kiírva, ahogy , annál több vizsgálat nem indololt. A baba már mozog, tehát tudod, hogy minden rendben, uh meg van a 26, 32és 36 héten, tehát az is megnyugtathat. És igen, nem beszélve az anyagi vonzatáról, én még azon is gondolkodom, hogy elõször és utoljára elmenjek-e 4Dre:-(
Állítólag nem árt az uh a babának, de szerintem is felesleges, ha nincs rá orvosi indok. Én eddig egyszer voltam 22 hetesen, ha a következõ kötelezõ uh vizsgálaton azt mondják, hogy minden rendben, akkor valószínûleg nem megyek több 4D-re, inkább más babaholmira költöm azt a 12-15000 Ft-ot. (Persze megértelek, hiszen nekem is jó volt nézegetni a babucit.) 27 hetes kismama
Én 19 hetes vagyok és nem igazán tudom eldönteni, hogy mikor menjek elõször. Legszívesebben én is állandóan nézegetném Õt. Úgy gondolom, 23 hetesen és 32 hetesen lenne érdemes. Azért írom ezt, mert a keresztfiamat 22 hetesen láttuk 4D-s UH-on és gyönyörûen látszott minden porcikája, fütyije, de az arca csak késõbb lett igazán babás. Sok örömöt kívánok a felvételekhez és a hamarosan szemmel látható babához!!!!

Ha újszülött babámat magamhoz venném a kádba fürdéskor, ártanék neki vele? Csak mert szeretnénk néhány fotót csinálni így! (2 hetes baba pontosan)

Legjobb válasz: Az utolsó válaszolóval értek egyet. Ha 2 hetes a babád akkor még vígan van szülés utáni folyásod, ami iszonyatosan fertõzõ lehet. Még a fürdést sem ajánlják ilyenkor az anyának sem, mert abba a vízbe ázik amibe a folyás is belekerül, utána a baba meg a cicin összeszedhet valamit. Szerintem egyáltalán ne ülj kádba, de babával meg egyáltalán ne. Várd meg vele hogy elmúljon a folyásod, vagy esetleg ha mindenféleképpen fotózni szeretnél, akkor zuhany alatt, de az meg a babának nem lenne jó. Eleve a köldökét nem is érheti víz. Szerintem ez butaság. Van más lehetõség is hogy jó képek készüljenek. vigyázz a babádra és magadra.

Hát én eddig csak negatív dolgokat hallottam a gyerekkel együttfürdésrõl! Egy fotó még ok, ha már túl vagy a 6 héten, de a rendszeres együttfürdés nem egészséges, mivel teljesen más a felnõttek meg a babák szervezete, lehet, hogy van egy kis gombás fertõzése az anyukának amit õ nem is érez, de a babának már komoly baja lehet tõle, és hát a melegvízben meg nagyonis jól érzik ezek a bacik magukat.Szóval szerintem nem a semmiért lett kitalálva a fürdetõkád! Szerintem attól még szeretheted a babádat, hogy nem fürdesz vele.
Az utolsó válaszolóval értek egyet. Ha 2 hetes a babád akkor még vígan van szülés utáni folyásod, ami iszonyatosan fertõzõ lehet. Még a fürdést sem ajánlják ilyenkor az anyának sem, mert abba a vízbe ázik amibe a folyás is belekerül, utána a baba meg a cicin összeszedhet valamit. Szerintem egyáltalán ne ülj kádba, de babával meg egyáltalán ne. Várd meg vele hogy elmúljon a folyásod, vagy esetleg ha mindenféleképpen fotózni szeretnél, akkor zuhany alatt, de az meg a babának nem lenne jó. Eleve a köldökét nem is érheti víz. Szerintem ez butaság. Van más lehetõség is hogy jó képek készüljenek. vigyázz a babádra és magadra.
Semmi baja nem lesz tõle, ha nem nyel vizet. Jó fotózást!
Én akkor fürödtem Vele elõször mikor betöltötte a 2hónapot
Ha te vagy az apuka, akkor nyugodtan, csak alaposan takarítsd ki elõtte a kádat bababarát tisztítószerrel. Ha a köldökcsonkja megvan még a picinek, akkor én inkább várnék vele, mert ott nehezebb megtartani, így könnyebben vizes lesz a csonk.
Nekem a nogyogyasz, vedono is azt mondta, h 6 hetig semmikepp se furodjek a babaval, a gyermekagyi verzes, tisztulas miatt. En 2 hetesen nem furodnek egy vizben vele, 6 het utan igen. De legalabb 4 hetet varnek, az biztos. Te meg csak 2 hete szultel.
babának semmi baja nem lesz. viszont jó alaposan mosd ki a kádat, te még egy hónapig nem ülhetnél vízbe, ugye a méhseb miatt. szóval te se órákig áztasd magad. egyébként ha már jól vagy, túl vagy a 6 hetes kontrollon, akár rendszeresen is fürödhettek együtt :)
A kérdező hozzászólása: én vagyok az anyuka és köszi a válaszokat! Mandarina szívesen a tippet, amúgy már évek óta mûvészfotózok, de nem tudom megítélni, mennyire egyedi ötlet:)
nem lesz baja de elötte te fürödj le . engedd le a vizet kellemesen meleg ne forrot és utána beveheted a babot. de tündéri nekem eszembe se jutott na majd a kövinél köszi az ötletet
Pár foto erejéig semmi baja nem lessz.Az anyukája vagy a te karodban biztonságban van:)
Nem hinném, csak figyelj arra, hogy legyen elég meleg a víz és ne rakjál bele semmilyen fürdetõt :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Páran szerintem félreértették a kérdést, mert itt nem együttfürdésrõl van szó, hanem csak megfogom a babát a kádban, semmi más extra.Csak készít a férjem pár fotót és ennyi.A 6 hetes idõszakról pedig tudtam. Ment a zöld kéz mindenkinek :) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!