Találatok a következő kifejezésre: Árthattam a ha (14 db)

Ha lejárt szavatosságú chipszet ettem azzal árthattam a picinek?

utólag vettem észre h lejárt szavija van

Legjobb válasz: Nem ,dehogy:-)Max neked lehetnek gyomorbántalmaid,de azt sem hinném,nem tejtermék vagy hús volt.

Nem , dehogy:-)Max neked lehetnek gyomorbántalmaid, de azt sem hinném, nem tejtermék vagy hús volt.
Semmi bajod nem lesz , ne parázz:-)

Ha ebben a hónapban összejött a baba akkor nem árthattam azzal ha megemeltem magam?

MEgemeltem egy nehéz dobozt (költözés utáni pakolás) és annyira elekzdet görcsölni a hasam

Legjobb válasz: Ha egy baba rendesen kapaszkodik nem megy el attól, hogy felemelsz valamit, ha pedig el megy annak így kellett lennie, elõbb utóbb elment volna. A továbbiakban ha babát terveztek próbáld meg kerülni az ilyen helyzeteket. De nem ettõl fogsz elvetélni.

Ha egy baba rendesen kapaszkodik nem megy el attól, hogy felemelsz valamit, ha pedig el megy annak így kellett lennie, elõbb utóbb elment volna. A továbbiakban ha babát terveztek próbáld meg kerülni az ilyen helyzeteket. De nem ettõl fogsz elvetélni.
A kérdező hozzászólása: Sajnos más nem csinálja meg helyettem így muszáj voltam feltenni a dobozt a gardróbba :(
Amelyik picur megtapadt, az ott is marad. Egy-egy emelés még nem fog jelenteni semmi rosszat, ha a terhességed egészséges. Én amúgy olyan helyen dolgoztam, ahol van könyvraktár is, és képzelheted...ott aztán emelgettem én mindent, de nem lett gond! Viszont mikor kiderült, hogy babát várok, már nem erõltettem meg magam, egyre óvatosabb lettem.
Én folyamatosan emelegetem a 20 hós lányomat aki 10, 5 kg, napi többször és van mikor hosszabb ideig is tartom! HA maradni akar maradni fog! :D 10+4 hkm
Én is emelgetem a 13 és 14 kilós gyerekeimet:( Egészséges terhesség ettõl nem megy el.
Nem árthattál. Nekem is van egy 1, 5 éves lányom, közel 12 kg. Extra anyás, így órákig kell cipelnem, táncolnom, bohóckodnom. Ha egyszer újra terhes leszek, nem hinném, hogy ennyitõl elmenne. Mikor a lányunkat vártuk, mi is költöztünk, csak én akkor 34 hetes voltam. Cipeltem ezt-azt, stb. 38 hetesen jó nehéz vasat pakoltam, mégsem lett semmi. Ne aggódj, ha meg akar maradni, meg is fog, akármit emelsz is! :)
Czeizel egy adásában mondta, hogy a nehéz dolgok emelése csak régen számított veszélyesnek, mára már tudják az orvosok is, hogy a sima és harántcsíkolt izomzatnak ilyen módon nincs hatása egymára. Nem veszélyes emelni.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó, nagyon szépen köszönöm
Kizárt, ez nem ezen múlik.
Furcsa egy kérdés :) ha jobban belegondolok, kizárt, mert egész terhesség alatt, fõleg a z elsõ 12hétbe nagyon kell vigyáznod magadra, mégsem fekhetsz egész nap. ha elég erõs a baby, akkor biztos megmarad. Én 7hetes kismama voltam amikor hegyet másztam...
pontosan, ha beágyazódott, akkor megmarad, ha nem nem akkor meg úgy is elment volna ha egész nap fekszel.
Szia!Én a beágyazódás napjaiban kenyeret dagasztottam éjjeli mûszakban és emelgettem a lisztesszákokat, kb az 5. hétben írtak ki táppénzre. maszatka (7+6hetes)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:)
Mikor kiderült, hogy vártam a kislányom, akkor gondolkodtunk visszafelé az idõben. Rájöttünk, hogy a beágyazódás napjaiban voltam gokartozni. Hát az sem egy pihentetõ dolog.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, de kb. 2 órája már barnázom igaz 27-re nem vártam... Úgyhogy már nem azon gondolkodom mit is csináltam aznap hanem azon hogy ha a dokim szerint minden okés mindkettõnkkel akkor miért nem esem teherbe már 2 éve?! Hát ez alatt a 2 óra alatt egy párszor elpityeregtem magam, még jó hogy egyedül vagyok itthon:(

Ha Nasivin orrsprayt használtam, árthattam a babának?

36 hetes vagyok, és kb. egy hétig használtam, mert nagyon eldugult az orrom. Csak most mondta egyik ismer?söm, hogy nem szabad használni állapotosan, de azt is olvastam valahol, hogy lehet. Mi az igazság? Ugye nem lehet baja a babámnak?

Legjobb válasz: Szia ! Tényleg nem lehet használni, de ez inkább az elsõ 12 hétre érvényes. Szerintem 36 hetesen már nem árthatsz a babádnak. Nemsokára megérkezik:-))

Szia ! Tényleg nem lehet használni, de ez inkább az elsõ 12 hétre érvényes. Szerintem 36 hetesen már nem árthatsz a babádnak. Nemsokára megérkezik:-))
nemlesz semmi baja
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Egy kicsit megnyugodtam!
Használhatsz tengerisóoldatos orrsprayt, vagy pl nekem a kórházban engedték a Rinospray orrsrét is, és az nagyon jó votl. De nem lesz baj, azért attól ne félj!! VAgy még egy megoldás: FLP-s Aloe VErea Activatort is csöpögtethetsz, szépen kitisztít és természetes alapanyag.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Szerintem maximum csak tengervizes orrspray-ket (pl Freenosal) használj, mert abban aztán tényleg nincs semmi mesterséges adalék, és ugyanazt a hatást éri el! Ja, meg emellett még azt is írták itt, hogy a Nasivin-re rá lehet szokni, ha nagyon sokat használod, bár errõl nem tudok hitelesen mit mondani.
Na, ezt jól megmondtam..de remélem érted! :)

Mindíg rendszertelen volt a menszeszem, azt hittem most is késik. Közben kiderült, hogy 8 hetes terhes vagyok! Nagyon sokat árthattam a babának, ha eddig elszívtam napi 1 doboz cigit?

Legjobb válasz: Megoszlanak a vélemények , de egy biztos ha most le tudod tenni, mindent megtettél,amúgy sok egészséges baba született már dohányos anyukának, de nem használ az biztos.Sztem ha most leteszed, nem lesz baj.

Megoszlanak a vélemények , de egy biztos ha most le tudod tenni, mindent megtettél, amúgy sok egészséges baba született már dohányos anyukának, de nem használ az biztos.Sztem ha most leteszed, nem lesz baj.
Szia. Én is nagy bagós voltam, (napi 1 doboz)és nekem is rendszertelen volt a mensim és én is pont 8 hetes voltam mikor megtudtam hogy terhes vagyok. Nehezen, de sikerült azóta letennem. A baba eröt ad. Üdv 26 hetes kismama.
Szia! Hát jót biztos nem tettél, dehát nem tudtad hogy mi van! Viszont most a baba egészségének/közérzetének egy jó része rajtad múlik, ezért azt mondom dobd el azt a cigisdobozt! Sok sikert kívánok, és sok erõt! Hidd el, megéri! 34 hetes kismama
Én 7 hetesen eszméltem rá, hogy baba van.Addig én is dohányoztam.Volt, hogy én is napi egyett, de szerencsére nem lett baj, csak mostmár tedd le.Vigyázz a baba is hozzá van szokva, így jó lenne ha elõször csak folyamatosan csökkentenéd a napi adagot, és 1-1, 5 hét múlva lenne az hogy egyáltalán nem gyújtasz rá.
Szia. én inkább azt tanácsolnám ne a fokozatosság elvével mert ritka, ha valakinek úgy sikerül letenni.Azt vagy leteszed vagy nem.Persze ha érzed sok idegeskedés és ugymond elvonási tüneteid vannak inkább szívj el egy egy szálat ezt még az orvosok is jobban tanácsolják. 6 hetes terhes voltam amikor kiderült picur lesz és még 4 hónapig szívtam egy egyet aztán fogtam magam és többet nem gyújtottam rá kipróbáltam úgy milyen.Nekem bevállt már 5 éve nem dohányzom.És egészséges 4 kg-os babám született és ma is egy egészséges tündéri kiscsaj.:) Sok sikert és boldog babavárást.:)
szia.énis nagy cigis voltam (napi egy doboz)6 hetesen tuti volt a baby!én fokozatosan szoktam le, belekerült egy szük honapba, de sikerült!gondolj a babád egészségére és menni fog! Sok sikert és erõt kivánok hozzá!boldog baby várást!

Árthattam a babának, ha dohányoztam és ma tudtam meg, hogy terhes vagyok?

Bár még csak petezsák van, talán akkor nem!

Legjobb válasz: mióta késett a mensid? teszteltél? Vagy orvosnál állapították meg, hogy kismami vagy?

bocs, úton
mióta késett a mensid? teszteltél? Vagy orvosnál állapították meg, hogy kismami vagy?
nyugi, ha most leteszed, semmi gáz nem lesz. Tudom, hogy csak akarat kell hozzá. És azt is tudom, hogy nem szép dolog, de az én anyám 26 éve cigizett velem terhesen, és most itt vagyok, makk egészségesen. És mikor teszteltél elõször hány napos késéskor?
szerintem, ha már gondolatilag ott van a fejedben hogy ez árthat akkor jó utón haladsz :) sok sikert
Ne aggódj szerinted hány dohányos kismama járt úgy mint te? szerintem egy dohányos sem készült arra , hogy na leteszem a cigit mert holnaptól terhes leszek.Persze aki nagyon akarta már a babát az hónapokkal elõbb letehette.A lényeg az , hogy most már ne nyúlj cigihez-és ez nem egy antidhányos tanácsa , én a nagy "felfedezés " elõtt bizny volt , hogy napi 1 dobozzal is elszivtam, és büszkén mondhatom , hogy 15 hete 1 szippantás nem sok , annyit sem szivtam picur kedvéért.Csak elszántság és akaraterõ kérdése.Ha megkivánnád akkor gondolj az apróságra és arra , hogy mi történne , ha valami baja lenne, akkor kit hibáztatnál?(Ne halgass azokra akik arra hivatkoznak , hogy ha kivánod akkor meg kell kapnod , elvégre gondolj arra is , hogy nem mindig kaphatod meg azt amit megkivánsz majd , hisz nem mindenki pénztárcája van elléggé kibélelve egy kimama szeszélyeihez :-) és mégsem történik semmi baj.)Kitartás és jó babavárást. Egy 22 hetes exdohányos kismama
Nem ártottál, igaz idõ kell míg kiürül, de ha leteszed most akkor mindent megtettél a babádért.Nem lesz baj, sok sikert, és boldogságot!
ja akkor lehetsz 5 hetes. Voltál már dokinál is? Szerintem még ráérsz menni, mert még csak petezsák van, és majd csak a 7-8 héten lesz szívhang is, én akkor mennék csak el.
A kérdező hozzászólása: Utolsó mensim elõs napja jan. 29-én volt!
mikor volt az utolsó mensid elõ napja?
Te ne cigizz! Mutasd meg, hogy Te nem fogod károsítani a picikédet. Örüljetek a babónak, hogy összejött. Bárcsak már mi is itt tartanánk, bár már 3 napja késik:) )) Mikor úgy érzed, hogy rá kellene gyújtanod egy cigire, akkor képzeld azt el, hogy a babád, most fulladozik, és inkább egyél meg egy almát, vagy narancsot, vagy valamit.
A kérdező hozzászólása: Ma teszteltem elõszõr, vagyis 6 napos késéssel!Az én anyukám is cigizett velem végig, de én nem merek kockáztatni!Bár nagyon sok ismerõsõm van, aki végig cigizett a terhesség alatt, és makk egészséges a picike!De hát sose lehet tudni.Nem?
A kérdező hozzászólása: Csütörtökön lesz egy heten hogy nem jött meg, teszteltem.kb.5 hetes lehetek!Akkor nem ártottam neki?
nem ártottál, de most már tedd le a cigit!

Ha ki van esetleg nyilva a méhszáj és szeretkeztünk a párommal, árthattunk a babának elkaphat valamit?

szerdán megyek dokihoz eddig még nem volt kinyilva.

Legjobb válasz: Ha kinyilt volna azt erezned. Mert ugye az menzeszes gorcsokkel jar. Szova ha nem voltak gorcseid akkor nem hiszem hogy ettol tartanod kellene. De ha megis nyitva van es ha van valami fertozese a parodnak...akkor sajnos igen a valasz.

Ha kinyilt volna azt erezned. Mert ugye az menzeszes gorcsokkel jar. Szova ha nem voltak gorcseid akkor nem hiszem hogy ettol tartanod kellene. De ha megis nyitva van es ha van valami fertozese a parodnak...akkor sajnos igen a valasz.
Fenti vagyok: Szoval ezert nem szoktak megengedni a szexet nyitott mehszajnal. De szerintem ettol nem kell felned :o)) Tul sok a ha :D 24 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Már hetek óta vannak jóslófájásaim, szóval lehet, hogy kinyílt. De biztos, hogy a páromnak nincs semmi fertõzése. De nem aggódok, biztos nincs baj. köszi a válszt!
Szia! Nem szeretnék okoskodni, csak tapasztalatból írom a következõket: 1. A méhszáj úgy is kinyílhat, hogy nem érzed (ha meg jóslófájásaid vannak, akkor különösen). 2. Attól, hogy a párodnak nincsenek tünetei, még lehet fertõzése, a férfiak gyakran tünetmentes hordozók. De mindezek ellenére szerintem ne aggódj, ha elkaptál volna valamit, akkor az a szülés elõtti hüvelykenet vizsgálatból ki fog derülni, és a szülésig kezelni fogják. Egyébként nyitott méhszájnál nem minden orvos tiltja meg a szexet (pl. az enyém se), de ajánlott az óvszer használata! További boldog babavárást! 32 hetes kismama
37 hetes vagyok és A 32. héttõl vannak jóslóim de a méhszájam teljesen zárt.Azt mondják, hogy a sperma beindíthatja a szülést, tehát erre vigyázni kell.

Ha olyat ettem, amitől hasmenésem lett, azzal árthattam a babának?

Tulajdonképpen nem tudom, hogy mit?l volt, de este nagyon görcsölt a hasam, utána meg rohannom kellett. Egyszer. Aztán elmúlt, és semmi más tünetem nem volt. Végül is, ami nem volt jó, az kijött nem? Már bocsi a kifjezésért. :D

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy ártottál vele. Gondolom csak a gyomrod görcsölt (nem a méhed).

Nem hiszem, hogy ártottál vele. Gondolom csak a gyomrod görcsölt (nem a méhed).
Nekem is volt ilyen többször is. Biztos, hogy nem ártottál vele a babának.
Szedjél Normaflor-t, hogy helyreálljon a bélrendszer! Egyébként nem hiszem, hogy ártott.
Velem is volt ilyen már többszöris.Volt hogy egy jó fûszeres ételtõl úgy görcsölt a hasam(hasmenés elõtt)hogy még a tenyerem is megizzadt.Akkor csak 14-15hetes lehettem.És ez többször elõfordult már, de egy kemény hasmenés után minden rendben volt, a babának nem lett semmi baja.... 31 hetes kismama

Ha szorít a nadrágom, árthattam a babának?

Van egy gatyám,szorítja a hasam középen egy kicsit.

Legjobb válasz: Nem tudhatom, hogy csipõgatyát hordasz-e vagy sem, de tuti nem lett semmi baja. Hordj ezentúl kényelmes nadrágot, az a tuti!

Nem tudhatom, hogy csipõgatyát hordasz-e vagy sem, de tuti nem lett semmi baja. Hordj ezentúl kényelmes nadrágot, az a tuti!
Nem ártottál semmit ne izgulj! De ezután öltözz kényelmesen, meglátod jobb lesz a közérzeted is.

18 hetes vagyok. Tegnap megkért anyósom hogy kenjem rá a hajára a hajfestéket. Igyekeztem gyorsan, hogy ne szivjam be a gőzöket, szagokat. De negyed órán keresztül igy is beszivtam. Árthattam a babának ezzel az egyszeri alkalommal?

Legjobb válasz: A mai hajfestékekben általában nincs vagy csak igen kis mennyiségû ammónia van. Tehát: ezzel nem ártottál. Még te is festethetsz hajat kismamaként.

A mai hajfestékekben általában nincs vagy csak igen kis mennyiségû ammónia van. Tehát: ezzel nem ártottál. Még te is festethetsz hajat kismamaként.
a fodrászoknak árt, akik egész nap ezt szívják.
Nem ártottál. Ne félj :) )
Anyukám haját festegettem, kb. másfél-két havonta, nagyon drága és jó minõségû festékkel, 3 terhességen át. Gond nem volt, az elsõ trimeszterben meg kihagytam, de csak a hányinger miatt, azt átvészelte valahogy nélkülem. Az orvos nem is értette, amikor kérdeztem, hiszen sokan végig festik a hajukat, és ott a bõrrel is érintkezik.
Én a 9 hónap alatt is végig festettem a hajamat magamnak, tehát érintkeztem is a hajfestékkel és be is szívtam, nem okozott semmit a babánál, aki ma már 15 éves, egészséges :)
Nekem azt mondta az fodrászom, hogy semmi gondot nem okoznak ezek a festékek. Azzal érvelt, hogy akkor egy fodrász sem dolgozhatna terhesen...elég logikusnak tûnt a számomra, így én már ettõl nem parázok. (33. hetes mami)
Nyugodj meg! nem ártottál neki semmit, ne félj :) A mai kozmetikai szerekben már kevés a méreganyag, és hidd el az a negyed óra nem okozott semmi gondot:) Barátnõm fodrász, most szült egy hete. Végig dolgozott terhessége alatt, a picinek semmi baja nem lett:) Csak nyugalom! Boldog bbavárást!:) 36+4km

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!