Találatok a következő kifejezésre: Árthatott a a (27 db)

Árthatott a röntgen a babának? Tegnap előtt voltam röntgenen, a hátam miatt. Viszont valószínű, hogy teherbe estem, szóltam a nővérnek, de csak a második felvételnél tett olyan akármit a hasamra. Árthatott ez a babának Kb. 3-4 hetes lehet

Legjobb válasz: Nem, nem árthatott. Az a röntgenmennyiség, amely ilyenkor éri a szervezeted, olyan csekély mértékû, hogy messze nem haladja meg a nem kívánatos értéket sem. Persze nagyobb biztonságérzeted van, ha rád teszik azt a védõréteget, de hidd el, nem történhetett semmi baj.

Nem, nem árthatott. Az a röntgenmennyiség, amely ilyenkor éri a szervezeted, olyan csekély mértékû, hogy messze nem haladja meg a nem kívánatos értéket sem. Persze nagyobb biztonságérzeted van, ha rád teszik azt a védõréteget, de hidd el, nem történhetett semmi baj.
Reméljük a legjobbakat, hogy nincs semmi gond. Szerintem még nagyon pirinyó nem lehet gond. De a nõgyógyásznak mindenképpen mond el, mikor mész hozzá.
Nem hinném, sokan nem is tudják, hogy terhesek és úgy mennek... De tényleg említsd meg. Gratulálok!
semmit sem árthatott a magzatnak, még épp h megfogant, de szerintem neked kellett volna szólni, õk honnan tudhatták volna?
Én is voltam így, nekem nyaki rtg volt, nem tudtam hogy terhes vagyok.Engem nem küldtek genetikára.A lányom viszont fejlõdési rendellenességgel született, bár mindenki azt mondja semmi köze a röntgenhez, azt mondják öröklött dolog.Menj el genetikára, de ne parázd túl a dolgot, ott kiderül remélhetõleg hogy egészséges.
Sajnos a legnagyobb károsodást pont az elsõ pár hónapban szenvedheti el az embrió, ugyanis akkor fejlõdik ki szinte mindene. A röntgen nagyon káros ilyenkor, sajnos lehet baja tõle... :(
A kérdező hozzászólása: :( a genetika kimutatja ha bármi baj lenne?
Elvileg igen, hiszen azért küldenek el.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen mindenkinek a választ!Remélem nem lesz semmi baj!Nagyon szeretném megtartani, bár most már kezdek aggódni!
De ha utánaolvasol a googleban azt írja hogy ha nem hasi részen röntgeneztek nagyon pici esélye van a károsodásnak.Elvileg annyi sugárártalom éri a babát mintha terhesen repülõn utaznál.Nyugodj meg biztos egészséges a baba.
Szerintem sem valószínû, hogy ártottál! Egyrészt ha 3 hetesen (azaz egy héttel a megtermékenyülés után) káros hatás éri a babát, az valószínûleg elhal, és be sem ágyazódik. (Czeizel mondja, hogy az elsõ pár hétben a minden vagy semmi elve mûködik.) Másrészt fejen végzett rtg szerintem nincs káros hatással a méhedben lévõ embrióra. Ha lenne, akkor szerintem megkérdezték volna, hogy nem vagy-e terhes, szerintem ilyen esetben nekik kellene rákérdezni az ólomköpenyre (legalábbis én mikor egyszer tüdõröntgenre mentem, megkérdezték). Szóval, reméljük, semmi baja nem lett! Szurkolok!
Dehogy kell elvetetni. Amikor engem röntgeneztek terhesen (muszáj volt), elmagyarázta az orvos, hogy kb naponta 20-szor kellene közvetlenül röntgenezni a hasamat ahhoz, hogy a baba emiatt károsodást szenvedjen. Ne aggódj.

5 hetes kismama vagyok. Antidepresszáns és nyugtató nem árthatott a babának?

Cipralexet és frontint szedtem.

Legjobb válasz: dúrva leszek de õszinte: ha ártott neki,nem marad meg. ha megmarad,akkor nem.

dúrva leszek de õszinte: ha ártott neki, nem marad meg. ha megmarad, akkor nem.
16:40-nek Ezért szól arról az oldal, hogy a konkrét kérdésre válaszolj és NE ÍTÉLKEZZ!!!!!
A kérdező hozzászólása: Nem gondoltam, hogy a körülményeket és a miérteket is le kell írnom. Köszönöm a válaszokat! Többsége sokat segített!
ezt nem irtad igy nem tudtuk részvétem !!!!!
kárt okozhatott neki!!! sajnos irány a doki s el kell dönteni mi legyen legközelebb legyél elövigyázatosabb!
Szerintem nem ártott, bár errõl a nõgyógyászodat kérdezd meg. Én csak azt nem értem hogy aki babát tervez mi a szarnak szed ilyeneket.....
Szia! Én frontint szedtem az elsõ pár hétben, mert nem tudtam, hogy babát várok. A babuka rendben fejlõdik, minden vizsgálata remek lett, és a méhszájam állapota miatt néha most is be kell vennem egy fél frontint. Az elsõ pár hétben még nincs közvetlen kapcsolata az embriónak az anyai szervezettel, de persze sajnos árthatott is neki, ezt így nem lehet megmondani 100%-ra. Próbálj meg nem idegeskedni, mert azzal nem segítesz. Koncentrálj arra, hogy egészséges lesz, mert a negatív gondolatokkal negatív dolgokat vonzol be. De egyébként tényleg csúnyán hangzik, de így van, ahogy az elõttem válaszolók írták, ha ártott neki, akkor nem marad meg. De nem szabad erre gondolni! Kitartást! 29hkm
Nagyon sajnálom ami a kisfiaddal történt. Én a terhesség 6.hetétõl szedtem antdepresszánst stimulotont és 0.25 ös frontinból napi eggyet pánikbetegség miatt. Muszály volt szednem, mert nagyon rosszul voltam.Persze Pszciháter írta fel.A terhesség vége felé kb. a 30.héttõl fokozatosan kellet abbahagynom. Egészséges kislányom van már 1 éves.Ne agódj nem lessz baj!
Kedves Kérdezõ! Sajnos nekem is volt idõszakom, hogy Cipralexet szedtem. S nekem azt mondta, a pszichiáter, hogy ez az a gyógyszer amit terhesség alatt is nyugodtan lehet szedni. (Persze én leszoktam róla, nem fogok drogos gyereket világra hozni, ha egyszer megadatik. Sõt szerintem maga az orvos egy barom.De hát egyszerûbb velem a gyógyszert etetni, mint + 10-15 pertcet rámfordítani.. De hát erre is rá kellett jöjjek...) De az én privát hozzáállásomtól és véleményemtõl eltekintve, ha ilyet mondott akkor így hogy már nem is szeded, s ilyen kora babás vagy még BIZTOS nem károsította a picit. (Elvileg a cipralex terhesség alatt szedhetõ papírforma szerint, csak még nincsenek egészséges felnõtt emberek, akiknek az édesanyjuk ilyen szereket szedett volna a várandóssága alatt. )Remélem egy picit megnyugtatott a válaszom. :) Nagyon sok boldogságot hozzá!
Teljesen együtt érzek veled. Nekem a 23. héten kellett néhány hónapja megszülnöm a babámat. Xanax és a cipralex ugyanaz mint neked most lettem én is terhes azonnal abbahagytam mindkettõt, a dokim azt mondta semmi gond nem lehet belõle az elsõ hónapban NINCS biokémiai kapcsolat a babával! Genetikus is ezt mondja! Nyugi minden rendben lesz mindegyikünknél! Ha van kedved beszélgetni írj privibe:-)
Én is szedtem anno. Egyik sem árt ha most abbahagytam, de a pszichiáterrel beszéld meg mi legyen ezek után. Én mikor abbahagytam ezt a gyógyszert azt doki utasítása szerint, mivel fokozatosan kell az ilyet abbahagyni, mert súlyosbodhat a betegséged/állapotod. Boldog , lelkileg stabil babavárást kívánok neked! 28hkm
Nagyon szépen köszönöm, igyekszünk :) Drága Kedves Kérdezõ, borzasztóan sajnálom ami Veled történt, hogy át kellett élned egy ilyen mérhetetlenül nagy fájdalmat. Most próbálj csakis a jóra gondolni! Pihenj nagyon sokat iszogass teát, próbálj pihenni. Szerintem nem ártottál vele, mivel még nem közvetlen a kapcsolat közöttetek, ezért erre gondolj te is, és konzultálj a dokival, hogy különösen figyeljenek oda a babócádra! Nagyon nagyon sok erõt és kitartást kívánok Neked!!!
Érdekes... de Õk biztos tudják miért írták fel. Jó egészséget! 28+5hkm
Ja értem, ha ennyire "necces" volt a helyzet, akkor igen. Nyugodt napokat neked, és pihenj sokat, tartsd bent azt a picit még egy darabig! :) )
A kérdező hozzászólása: Hogy mi a szarnak szedek ilyeneket? Nos, ha az elmúlt hónapokban átélted volna ugyanazt a tragédiát mint én, akkor lehet most nem lettél volna vulgáris. Ha sûrûn jársz ezen az oldalon, akkor olvashattál, arról az anyukáról aki 17 hónapos fiát vesztette el márciusban.....
Off: Nyugtató, de mivel a 26.héten beindult a szülés, így napi 6-9 magnéziumot, 3 cordaflexet és két naponta egy fél frontint kell szednem, a görcsökre. Mivel erõs menstruációs görcseim vannak minden nap, mert kinyílt a méhszáj.
(Frontint? A méhszájadra? Pipolphent szoktunk rá adni...)
Kedves MayC! A méhszájad állapota miatt kell szedned? Ez nem nyugtató?
Teljesen így igaz.
Ha segít: én teherbe esésem elõtt közvetlenül Xanax-ot (ld. Frontin) szedtem elég hosszú ideje, ahogy + lett a teszt, azonnal abbahagytam. Gyönyörû, egészséges fiam született, de végig paráztam, hiába nyugtatott az orvos. Megértelek, és nagyon drukkolok Neked! Ebben az esetben a "mindent vagy semmit" törvénye érvényesül, vagyis amiit az elsõ válaszoló írt. Minden jót Nektek, nem lesz semmi baj!

Ez árthatott a babának?

Éjszaka arra ébredtem, hogy a paplan alatt izzadtam, f?ttem, és szinte t?zforró volt a testem, a hasam. Remélem ett?l nem lesz baja. 10 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Semmi baja nem lesz nyugi! :) Jó babavárást!:)

Szia! Semmi baja nem lesz nyugi! :) Jó babavárást!:)
ettõl biztosan nem talán arra figyelj hogy éjjel is igyál eleget ne száradj ki. ha zavar kelj fel spriccelj egy kis vizet a mellkasodra pocakodra. amig nem párolog el kellemes érzés lesz. elméletileg nem lehet baja. a tartós láztól kell csak óvakodni koraterhesen de nyilván nem ment fel a testhõmérsékleted 39C-ra... nyugi ne aggódj hütsd magad éjjel is !
semmi baja nem lesz. a hasadban akkor is 37 fok van (ha csak nem voltál lázas) ha kint 40 fok van a hasadban mindig 37. pont kollégám mondta egy agy höségben hogy milyen jó a babámnak mert ö még nem izzad (hasamban) neki állandó 37 fok van. Az izzadás valószínü a hormonok miatt is van.

Az elmúlt időszak nagy hősége árthatott a babának?

17 hetes vagyok, és az utóbbi napokban nem éreztem mocorogni...

Legjobb válasz: Mindenkinek árt valamennyire a nagy meleg, de remélhetõleg maradandó baja nem lett (csak mondjuk többet pihent, nem volt kedve mocorogni).

Mindenkinek árt valamennyire a nagy meleg, de remélhetõleg maradandó baja nem lett (csak mondjuk többet pihent, nem volt kedve mocorogni).
Amikor 22 hetes voltam a fiammal, rekkenõ augusztusi meleg volt, és 2 napig semmit nem mozgott. Próbáltam hûteni, hajszárítóval fújtam, rázogattam a hasamat de semmi. Sírva taxiba ültem, mentem a klinikára szombat este 9-kor, hogy nézzék már meg, mi van. A szülõszobán rámtették a CTG tappancsát, és a fiam akkorát rúgott, hogy leesett. Na, én meg elkezdtem bõgni a megkönnyebbüléstõl, miközben kiabáltam, hogy 'kis hülye'! Csak melege volt, semmi kedve nem volt még extrába mocorogni is! Ne aggódj, nincs baj!
Biztos mocorgott, csak nem érezted olyan erõsen (17 hetesen még amúgy sem rugdosnak olyan nagyokat), picit lustábbak ilyenkor. Bent a méhedben állandó a hõmérséklet (a te testhõdtõl függ), úgyhogy baja nem lehetett.
Kedves kérdezõ, biztos voltam benne, hogy nem Te voltál, azt hiszem nem írtam neked semmi rosszat. Tudom hogy nem kéne foglalkozni vele, de amikor segítõ szándékkal ír valaki, nem tudom miért kell így lehúzni....
A kérdező hozzászólása: Ki pontozott le kit? Mert én még soha és senkit....
Idióta lepontozók...
Szia! Én 20 hetes terhes vagyok, én se érzem már vagy 4 napja pocaklakót. De olvastam itt sok helyt hogy alszik vagy csak lustizik, ne aggódj nincs baj :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszaitokat! Csak egy kicsit el vagyok csüggedve, mert múlt héten láttam UH-on és elég lassan mozgott, lusti volt, holott 12 hetesen meg teljesen virgonc volt...
Ugyan, én 19 hetes múltam, de még egyáltalán nem érzem mozogni. Emiatt ne aggódj.
Szerintem azért pontozott le valaki mert azt merted "mondani" a babádra, hogy kis hülye. Vannak ilyen pihent agyúak, ne törõdj velük. Szerintem meg olyan aranyos a történeted amit írtál, könnybe is lábadt a szemem. :) Felpontoználak, de most csak telóról vagyok, nemtudlak!:) 9hkm

Évek óta napi 2-3szor használok orrcseppet, sajna nem tudok létezni nélküle. Árthat/árthatott a babának? 15hetes km

Legjobb válasz: Szia! Hát a babának nem árthatsz,de ha nem természetes hatóanyagú,akkor magadnak igen,mert az orrnyálkahártyát tönkre teszi!Használj Sterimart vagy Dr.Theiss orrsprayt,azok ártalmatlanok és nagyon hatásosak! Nem irtad,hogy allergiára vagy mi ellen használod! Remélem segitettem!

Szia! Hát a babának nem árthatsz, de ha nem természetes hatóanyagú, akkor magadnak igen, mert az orrnyálkahártyát tönkre teszi!Használj Sterimart vagy Dr.Theiss orrsprayt, azok ártalmatlanok és nagyon hatásosak! Nem irtad, hogy allergiára vagy mi ellen használod! Remélem segitettem!
Nezd meg, hogy mi van rairva. En nagyon megfaztam, amikor az elso babamat vartam, elohalasztam az azelott nehany hettel ferjemnek vett orrsprayt, amit orrdugulasra valo volt es meglepve lattam, hogy ra van irva: terhesseg alatt nem hasznalhato. Tehat nem is a finomabb szoveg volt, hogy csak orvosi felugyelettel, vagy nem ajanlott, hanem egyertelmuen tiltva volt. Tobb fajtat nem is neztem meg, mert mire patikaba jutottam elmult az orrdugulasom.
Szia! Nem akarlak megijeszteni, de ne használd!2 hónapja vérzéssel kórházba kerültem, kiderült, hogy egy kisebb darad méhlepény leválásom volt.Nem tudják, hogy mitõl lehetett, de doki szerint akár az orrcsepptõl is.Persze ez csak feltételezés, de rá is van írva, hogy nem szabad terhesen használni!Azóta sóoldatosat haználok, gyógyszertárban vagy akár dm-ben is tudsz venni, 500Ft! 25hetes km :)
Ha sima strandon lettél volna sem biztos, nem hogy a Balatonban. :)
Nem, nem kaphattál.
csak annyi rá aze sélyed mint ha nem lennél babás. Nem elsz semmigond nyugi. Sok kismam strandol egyébként én azért nem tenném mert hajlamos vagyok a gombára ami várandósan amugy is gyakori.
A kérdező hozzászólása: Jaj, köszi... :)
A barátnõm terhes, a dokija azt mondta, hogy természetes vizekben, mint pl. Balcsi, vagy Velencei tó, nyugodtan fürödhet, az uszodákat, gyógyfürdõket kerülje. Szóval nyugi, szerintem nem kaptál el semmit. De ha netán mégis, már vannak olyan szerek amikkel lehet kezelni terhesség alatt is a fertõzéseket, mert tény, hogy amúgy a kismamák fokozottan ki vannak téve ennek a veszélynek, mert megváltozik a hüvelyflóra. De ez inkább késõbb alakul ki, szóval ne aggódj :)
Pont ma mondta az orvosom, hogy csak bátran fürödjek a Balcsiban, nem lesz bajom, csak arra vigyázzak, hogy utána, ha kijövök a vízbõl ne üljek le akárhova. Mondjuk én mindig saját törcsire ülök, még akkor is ha lángosozni megyünk, stb :) Szóval nyugi, nem lett gond, de ezután a túlzott napozást azért kerüld! Jó babavárást 12 hetes kismami

Árthatott a telefonomnak, ha kb 16 órát rajta maradt a töltőn?

Mert gondolom olyan 8 lenne a normális, és nem tudom árthatott e valamit az akksinak.

Legjobb válasz: Kb olyan mintha nem kapcsolnád ki az automata mosógépet és egy hét múlva jutna eszedbe. Az se mos napokig. A telefonodban (minden telefonban) van egy töltésvezérlõ és lekapcsol ha végzett. Ilyen egyszerû.

Kb olyan mintha nem kapcsolnád ki az automata mosógépet és egy hét múlva jutna eszedbe. Az se mos napokig. A telefonodban (minden telefonban) van egy töltésvezérlõ és lekapcsol ha végzett. Ilyen egyszerû.
Milyen 8? Hány éves a telefon? 10-15? Ha feltöltött leveheted, nem kell órákig rajta lennie. Ha feltöltötte magát a töltés kikapcsol, tök mindegy meddig hagyod rajta.
Én van, hogy 4-5 napig rajta felejtem. Azt mondják jót nem tesz neki :(
Lítiumos akksi gondolom... Arra bármikor rátölthetsz. Az új telók felmennek 100%-ra, ott a töltés kikapcsol, majd ha jól emlékszem 95nél (vagy talán 90nél) vissza. Tehát utána mindig csak rátölt. Az nem tesz jót, ha pl játszol és végig töltõn van.
A csepptöltõ mód 98-99% környékén már kapcsol.Ezért nem látod te soha lemerülni 90%-ig a telót, ha töltõn van és úgy filmezel-játszol-böngészel-stb. A többiek meg már mindent elmondtak elõttem.
A kérdező hozzászólása: Köszi

A cataflam árthatott a babának?

5-8szemet vettem be még nemtudtam hogy terhes vagyok kb a 6-7ik héten.Ugye nem lehet baja?:S Már íram ceizel-nek is,azt írta nincs magzatkárosító hatása...de akkor is félek.Valaki esetlek szedett?

Legjobb válasz: Szia! Én is szedtem cataflamot a 6. hétig, mert akkor derült ki, hgoy terhes vagyok, gyönyörû, egészséges kislányom született, most 1,5 éves :)

Szia! Én is szedtem cataflamot a 6. hétig, mert akkor derült ki, hgoy terhes vagyok, gyönyörû, egészséges kislányom született, most 1, 5 éves :)
A kérdező hozzászólása: jajj, köszönöm:) kicsit megnyugodtam.
Én is szedtem begyulladt a fogam, én sem tudtam h terhes vagyok és az égvilágon semmi baja nem lett a kisfiamnak aki mára 1, 5 éves!

A túl sok hintőpor használata árthatott a babámnak?

Most vettem észre, hogy a Naturlandos hint?por dobozára az van írva, ha napi 1-2 alkalomnál többet használjuk, akkor idegrendszeri károsodást okozhat, mert felszvívódik a b?rön keresztül is. Én pedig a nagy melegben amikor megizzadt, mindig jól behint?poroztam a 6 hónapos babámat. Lesz valami baja? Nagyon aggódom!

Legjobb válasz: Szia! Ilyenrõl még nem is hallottam.... szerintem nem okoz eszméletlen nagy bajt. De önmagában a sok hintõporozás is felesleges. Ha izzad ,akkor inkább kicsit fürdesd meg õt! :)

Szia! Ilyenrõl még nem is hallottam.... szerintem nem okoz eszméletlen nagy bajt. De önmagában a sok hintõporozás is felesleges. Ha izzad , akkor inkább kicsit fürdesd meg õt! :)
Nem lesz semmi baja, de szerintem is inkább pancsizzatok vagy töröld át nedves kendõvel inkább. (Képzeld ha te is megizzadnál nagyon és nem fürödhetnél, hanem hintõport kapnál..jáááj:) )
A kérdező hozzászólása: Fõleg akkor hintõporoztam, amikor nem voltunk itton. Nagyon kellemes volt a használata, mert így a bõrünk sem ragadt egymáshoz, ha az ölembe vettem a babát. De most már egyáltalán nem fogom használni. Nem is értem, miért írja fel a háziorvos az ilyesmit.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!