Találatok a következő kifejezésre: Árthatok a ha (81 db)

Terhesség alatt, ha gumikesztyû nélkül takarítok vegyszerrel (hypo, domestos, vízkõoldó, stb), azzal árthatok a babának?

Kesztyûfóbiám van, a sima kesztyût se viselem el magamon, a gumikesztyût meg egyenesen rühellem, kipattogok és viszketek tõle. De ha érintkezik a bõröm valamilyen vegyszerrel, az nem káros a picire nézve?

Legjobb válasz: Max ha megiszod.....

Max ha megiszod.....
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. :) Bocsánat, ha idióta a kérdés, de például elvileg hajat se lehet festeni terhesség alatt, szintén azért, mert a bõrön keresztül felszívódhat a vegyszer, gondoltam hátha ez is ugyanolyan dolog. :)
Hajat festeni nem azért nem lehet, mert felszívódik a vegyszer, hanem azért, mert zárt térben belélegzed és az káros. Szabad levegõn minden további nélkül szabad hajat festeni.
Egyaltalan nem lesz semmi baja ha a kezed olyan lesz csak utana ne nyalogasd. :-) boron keresztul nem szivodik fel h kart okozzon piciben. :-) csak sokat belelegezni nem jo es ugye szajon at inni belole, de ez nem terhesen is karos. :-) gondolom ezzel nem mondtam ujat. :-)
a hajfestés már nem igaz, föleg hogy vannak már ammónia mentes festékek is. A babádnak ártani nem fog de a börödet szét fogja szedni és nem ajánlatos ezeket hazsnálni kesztyû nélkül. Én láátam már égési sérüléshez hasonló sérüléseket ilyen szerektõl, kesztyû nélküli hazsnálatnál. Neked nem egészsges. Meg a belélegzése nem egésszges.
Egyszer nem figyeltem a szellõztetésre és erõsebb vízkõoldót használtam, persze gumikesztyûvel, nagyon rosszul voltam utána. szerintem a kesztyû és fõleg a szellõztetést nagyon fontos. Nem vártam babát akkor.
nyugodtan:)
A kérdező hozzászólása: köszi nektek a válaszokat, csinálom én mindenhogy, mert nagyon nagyon hiányzik a szex, sajnos a párom elhagyott minket amikor 5 hetes terhes voltam, és így nem maradt más hátra, mint saját magamnak... de szoktam keményedni és félek, hogy az összehúzódások az orgazmus alatt csak még nagyobb keményedést csinálnak, és a baba utána meg sem moccan sokáig :-( lehet, hogy nem tetszik neki a dolog, ettõl lelkiismeretfurdalásom van azt olvastam vhol, h a babók is eufórikus állapotba kerülnek, de lehet h az enyémnek ez nem jó, hiszen meg sem moccan utána...
figyelj baja nem lessz!!
Szerintem ha nem vagy veszélyeztetett terhes, akkor nyugodtan lehet szexelni. Akkor pedig magában az orgazmusban nem igen van különbség, nyugodtan csinld, ettõl nem lesz baja a babának egy egészséges terhességben. Régen, 30 évvel ezelõtt, mikor még én voltam kismama, pl. a veszélyeztetett kismamákat befektették a kórházba, és ha nagyon keményedett a hasuk, konyakot ittak 2-3 centnyit. Ott volt az ágyuk mellet a konyakos üveg, az orvosok is tudtak róla. Azon én jobban meglepõdtem, mint ezen, amit te kérdezel, mert én azt gondoltam, az alkohol árt a babáknmak, de egészséges gyerekeik születtek. Azt persze nem tudom, ma létezik-e még efféle "gyógymód", de a masztival biztos nem ártasz, ha elhagyott a férjed, érthetõ is. Ne aggódj, mert a stressz már inkább árthat a babádnak!
Mivel masztizol a kezeddel vagy vibrivel?

Ha nem is naponta, de majdnem megiszom egy csésze kávét, persze nem erőset, azzal árthatok a babámnak?

Legjobb válasz: Igen, árthat, de az idegeskedés, és az ájulás (ha leesik az ember vérnyomása) még inkább!

Igen, árthat, de az idegeskedés, és az ájulás (ha leesik az ember vérnyomása) még inkább!
Szia! Nem napi 2 gyenge kávé belefér. Én minden nap iszom egyet, mert anélkül megõrülnék a fejfájástól. Üdv: 38 hetes pocis
Én a védõnõt kérdeztem, mert addig nem mertem inni, de rettenetesen szédültem. Õ azt mondta, hogy csak az tudja ugyis meginni, akinek nem árt. Nyugodtam ihatok gyengét! én sok tejjel iszom, és elmúlt a szédülés is azóta! Teában van koffeinmentesem. Dory
Én külföldön szülök, és orvosom semmit sem tiltott meg az energia italon(red bull, és alkoholon kivül) Napi 2 csésze fekete kàvé, vagy kola nem àrt, söt a fekete tea sem. 2 csésze megengedett naponta. Én fogysztok mindent mint a terhességem elött, a terhesség nem betegség!Hanem àllapot.
Erdekes, az en orvosom nem ajanlja, pedig nagyon alacsony a vernyomasom..Terhessegem soran soha nem ittam, nem kivanom.Ha nagyon kivanod igyal, artani nagyot nem arthatsz ha nem viszed tulzasba.
A kérdező hozzászólása: Szerintem is a sok mesterséges kaja ártalmasabb mint a koffein, nekem is ez a meglátásom...
Nem ártasz, nyugi. Sokan félnem a koffeintõl, pedig jobban kéne attól a sok mesterséges cucctól, amit a kajákba raknak.
Nekem is az orvos javasolta: napi kettõt méghozzá, reggel és délben, gyengét, sok tejjel. A vérnyomásom miatt. És az az igazság, hogy azóta (15. hét óta) jól vagyok, soha nem fáj például a fejem. 33 hetes pocok
A kérdező hozzászólása: Nekem is nagyon alacsony, ezért is iszok, viszont mint már irtam nem erõset, és egyáltalán nem érzem úgy, hogy ezzel ártanék a babámnak!
Ha alacsony a vérnyomásod, akkor még rosszabb is lehet, ha nem iszol kávét. Nem elégséges ugyanis a méhlepény vérellátása. Nekem a dokim javasolta, hogy igyak, mert mikor megmérte a vérnyomásomat, olyan alacsony volt, hogy viccesen megkérdezte: "Maga még él? :) "
Szia!!!Én is iszok kávét , de nagyon sok tejjel és csak reggel különben , majd el alszom.Orvosom mondta is , hogy mértékel, mert a sima kávé nem igazán jo a babának .Probálj sok tejet bele rakni igaz ugy tejjes kávé , de nem ártasz a babának velle.Jo baba várást!!!
A kérdező hozzászólása: Mármint úgy értem, hogy tévhit, hogy árt a babának. Több könyvben is olvastam már ezekrõl a dolgokról, mert azelõtt azért elég sok kávét megittam, és ez most egy kicsit hiányzik! 33hetes vagyok..
A kérdező hozzászólása: Utána olvastam és azt irták, hogy tévhit! Csak kiváncsi voltam mások véleményére is!
A kérdező hozzászólása: Ok, köszönöm! :)
A koffein árthat a babának, olvass utána!
Sokan aggodalmaskodnak túl sok mindenen szerintem. Anyáinknak, nagyanyáinknak fele ennyi aggodalmuk nem volt. Igaz, az orvost is ritkán látták, meg a védõnõt is, akik általában rengeteg dologtól óvnak minket. Háát... biztos nem teljesen ok nélkül, de azért a kávé szerintem belefér. Nekem az orvos mondta, h napi 2-3 kávét nyugodtan igyak meg tejjel, szintén alacsony vérnyomás miatt. Ezen kívül a napi 1 dl vörösbort is õ mondta, de persze azt kb havonta egyszer v még ritkábban iszom csak (ha van vmi alkalom). :) Nekem is az a véleményem, h az ételben, italban sokkal több a káros anyag, nem beszélve arról, h pl a fõvárosban milyen a levegõ minõsége! Ezért az összes budapesti kismama ne menjen levegõre? Vagy csak "simán" költözzön el? Szóval csak azt akartam ezzel mondani, h annyi minden van, amin lehet aggódni, h ha mindenen idegeskedne az ember, már rég a pszichiátrián kötött volna ki! (most lehet lepontozni) Nyugodtan idd meg a kávédat, belefér! :)

Ezzel árthatok a babámnak, ha megfogant?

Rendszertelen a mensim,ezért a doki írt fel Norcolutot,amit a ciklusom 16. napjától a 25. napjáig kell szednem,hátha az majd beállítja a ciklusom.Végre hónapok óta most el?ször volt peteérésem a ciklus 19.napján,és ha sikerült teherbe esnem ,akkor nem fog ártani a gyógyszer a beágyazódáskor?Mert a gyógyszert szerdáig szedem és akkor még csak a 6. dpo-n leszek. Remélem érthet?en írtam le?

Legjobb válasz: Gondolom az orvosod is tudja, hogy babát szeretnél, ezért nem hiszem, hogy olyan gyógyszert ír fel, ami árthat.

Gondolom az orvosod is tudja, hogy babát szeretnél, ezért nem hiszem, hogy olyan gyógyszert ír fel, ami árthat.
Szerintem se aggódj emiatt, az orvosod biztosan tudja, mit csinál! Egyébként a Norcolut tényleg nagyon szuper! Nekem is borzasztóan rendszertelen volt a ciklusom, és én is elkezdtem szedni, amikor babát terveztünk, és az elsõ ciklusban össze is jött, pedig minden orvos azt mondta, hogy nem sok esélyem van rá, mert valószínûleg nincs peteérésem ilyen cikluszavar mellett. Csak a 3. nõgyógyász volt hajlandó tenni valamit azért, hogy hamarabb összejöjjön a baba, a többi csak azt hajtogatta, hogy majd ha 1, 5 év múlva sem sikerült, akkor jöjjek vissza. Hát szerintem tuti, hogy a Norcolutnak köszönhetem, hogy volt peteérésem, és hogy össze is jött a baba. Most 14 hónapos a pici fiam. :O)
A kérdező hozzászólása: Gratulálok a babádhoz! Olyan jó volt olvasni , amit írtál, mert egy kis reményt adtál nekem.
A kérdező hozzászólása: Neked hogy kellett szedned? Napi hány szemet? Hányadik naptól?
Utolsó vagyok. Sajnos arra már nem emlékszem, már rég volt. Abban viszont biztos vagyok, hogy a Norcolutnak köszönhetem, hogy volt peteérésem. Már egyébként másoktól is hallottam, hogy a gyerekprojekt miatt ezt írták fel, és bevált, úgyhogy remélem, Neked is sikerülni fog! Ja, és még egy jótanács: ne használj ovulációs tesztet, ne hõmérõzz, stb. Legyetek együtt a pároddal 2 naponta, és akkor tuti, hogy összejön, ha van peteérésed, és ne görcsölj! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Aranyos vagy, köszönöm szépen a segítséged! Nem hõmérõzök és nem használok ovu tesztet sem, mert tavaly már elegem lett belõle.Mindenképpen megírom, hogy mi lett az eredmény.Jövõ héten kiderül.
Várom az eredményt! Drukkolok! :O)
A kérdező hozzászólása: Tegnap este, a 9.dpo-n elkezdtem barnázni és még ma reggel is van, úgyhogy meg fog jönni(( Pedig annyira bíztam benne, hogy most sikerülni fog.Teljesen magam alá kerültem.
Nagyon sajnálom, én is örültem volna, ha örömhírt olvashatok! Remélem, a következõ mensid már nem jön meg, fel a fejjel! :O)

Mennyi c-vitamint szedhetek 28 hetesen? Árthatok vele, ha túl nagy adagban viszem be a szervezetembe?

Legjobb válasz: Én orvosi utasításra szedek nap 1000 mg-ot. reggel-este 500-500 mg

Én orvosi utasításra szedek nap 1000 mg-ot. reggel-este 500-500 mg
Én a cetebe 500 mg-os C vitamint szedem, amely a nap 24 órájában adagolja a megfelelõ mennyiséget, amire a szervezetnek szüksége van. Nekem az orvosom ajánlotta, és érezhetõ is a változás, 1 hét után. Mellette Elevit, és Ferro folgamma. És normális étrend, megfelelõ folyadékkal. 31 hetes.
Szia, én is azt mondom, hogy nyugodtan lehet szedni 1000 mg-ot. Amit érdemes megnézni a dobozon, hogy természetes összetevõkbõl van -e. Például csipkebogyóból, mert azt könnyebben hasznosítja a szervezet.
1000 mg mehet. Túl sokat nem szabad, mert a babánál c-vitamin hiány alakulna ki születése után. Az 1000 mg nem túl sok.
Nem árthatsz... napi 1-2grammot simán.
szia.én 500 mg-ot szedek+mellé szedek mg b6-ot, gravidát, meg a neo ferro folgammát.én is úgy tudom h a c vitaminbõl nem szabad sokat szedni.

Gyulladt pattanásaim vannak. Árthatok vele ha frissen vágott aloe vera-ból rácsepegtetem a levet?

Ugytodom van több fajtája is. Nekünk lyen van:

Legjobb válasz: Szerintem nem ártasz vele, amúgy nekem is ilyen növényem volt/van. Pattanásra nem tettem még, de régen én is csináltam belõle aloe zselét meg mindent.

Szerintem nem ártasz vele, amúgy nekem is ilyen növényem volt/van. Pattanásra nem tettem még, de régen én is csináltam belõle aloe zselét meg mindent.
nem árt, én úgy tudom hogy van benne gyulladáscsökkentõ...
Nem ártalmas, én is használom.
A kérdező hozzászólása: HOGY CSINÁLTÁL BELÕLE ZSELÉT?

Azzal ugye nem árthatok a babának ha gugolok? 30 hetes vagyok

Kicsi h??nk van és amikor pakolok bele le kell gugolnom.Ugye így nem nyomhatom össze a babám vagy valami ilyesmi?

Legjobb válasz: dehogy!!! ne aggódj, jó kis helye van odabenn!

dehogy!!! ne aggódj, jó kis helye van odabenn!

Árthatok azzal, ha takarítás közben a domestos erős szagát szívom?

Legjobb válasz: Hát az nem túl jó! Tudom, hogy elkerülhetetlen hogy az ember takarítson, de csinálj kereszthuzatot! 35 hetes kismama

Hát az nem túl jó! Tudom, hogy elkerülhetetlen hogy az ember takarítson, de csinálj kereszthuzatot! 35 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: azt sajnos nem nagyon tudok a fürdõszobában, de közben többször kimentem. remélem nem lesz gond...
én mindennap domestosozok, muszáj, és puszta kézzel, gumikesztyû nélkül. Senki nem csinálja meg helyettem, de higiénikus vagyok, nagyon. Próbálok törölközõt tenni az arcom elé. Nem lesz semmi baj, nem kell izgulni :) 38 hetes kismama
Én gumikesztyût használok, és próbálom nem belélegezni.Egyszer.egyszer nem lesz baj, de rendszeresen inkább kerüld a szagát.Boldog babavárást!
Nem lesz tõle baj, hiszen nem áll meg az élet attól, hogy az ember terhes. Én is takarítottam redszeresen, hiszen nem lehet koszban élni. És szép egészséges kisbabám lett.

Ha néha izgatott vagyok, mondjuk egy vizsgálat előtt, vagy picit ideges, persze nem hajtépősen, azzal árthatok a babának?

23 hetes vagyok, és néha szoktam izgulni, f?leg vizsgálatok el?tt, ilyenkor kicsit feljebb is megy a vérnyomásom, vagy van hogy rosszul alszok el?tte.Ha túl vagyok rajta akkor minden visszaáll.Más is van így?Nem lesz baja ugye a babának?Amúgy mindig a nyugalomra törekszem.

Legjobb válasz: Vizsgálat elott szerintem mindenki így van.En is olyankor már nemtudok nyugodtan aludni,utána ,ha látom UH-n lenyugszom.Aztán ,meg azon aggodom ,milyen soká van a kov. vizsgálat.

Vizsgálat elott szerintem mindenki így van.En is olyankor már nemtudok nyugodtan aludni, utána , ha látom UH-n lenyugszom.Aztán , meg azon aggodom , milyen soká van a kov. vizsgálat.
Ezzel semmi baj nincs, mindenki ideges kcsit a vizsgálatok elõtt, a babád ha meg is érzi, nem lesz tõle semmi baja- de ha alszik nem is érzi....
Szerintem belefér, nem lesz baj. Én is aggódtam, mert meghalt a papám, heteken át nem aludtam, de a babának nem lett baja, én is jól vagyok. Egy barátnõm, akinek nem volt túl jó a kapcsolata, rengeteget idegeskedett. A baba egészséges lett!

Ha 6 hetesen elmegyek egy rafting túrára árthatok a babának?

Legjobb válasz: Szerintem igen,de ez az én véleményem.Ha jól tudom a rafting nem túl kellemes hõmérsékletû vízen történik.Meg ott elég kemény fizikai munkát kell csinálni.Mi van ha ki esel a hideg vízbe,vagy egy szikla darabra esel?De ez az én véleményem..Mondjuk nem voltam még rafting túrán,csak hallottam róla...

Szerintem igen, de ez az én véleményem.Ha jól tudom a rafting nem túl kellemes hõmérsékletû vízen történik.Meg ott elég kemény fizikai munkát kell csinálni.Mi van ha ki esel a hideg vízbe, vagy egy szikla darabra esel?De ez az én véleményem..Mondjuk nem voltam még rafting túrán, csak hallottam róla...
Rafting extrém sport. Oda ne menj. Sima evezés az okés, de extrém sportból egyiket sem.
Szia.Én voltam, nagyon jó buli, de terhesen nem mennék, nagyon hideg a víz, nem kockáztatnék pl. egy felfázást.(nem vagyok parázós kismama)30 hetes pocis
Szerintem se menj. Most vigyáznod kell a babára, még akár el is vetélhetsz!
Akármennyire is jó formában vagy fizikálisan, és esetleg nem ez lenne az elsõ ilyen túra, mindenképpen növeled a vetélés esélyét! Az elsõ 12 hétben fokozottan kerülni kéne a fizikai igénybevételt. Lehet, hogy semmi bajotok nem lesz, de kérdés, hogy ez a túra megéri-e a kockázatot?
A kérdező hozzászólása: Én is így gondoltam, csak kíváncsi voltam a véleményetekre. Nekem most az elsõ a baba, aztán majd lesz még alkalom egy ilyen szórakozásra is. Sok egészséget mindenkinek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!