Találatok a következő kifejezésre: Árthatok a a csípős (3 db)

A túlzottan csípős / erős értelek (pl. chili, bors, hagyma), árthatnak a bélflórának?

Legjobb válasz: JézusomXD Ki nem szarja le a bélflóráimat, meg az egészségemet:D Ha ízlik akkor megeszed, ha nem akkor nem. Ennyi.

JézusomXD Ki nem szarja le a bélflóráimat, meg az egészségemet:D Ha ízlik akkor megeszed, ha nem akkor nem. Ennyi.
Árthatnak is, meg nem is. Egyéntõl függ és attól, kinek mi jelenti az erõset. Van, aki egy kicsit csipõstõl meg akar halni, más elrágja a cseresznyepaprikát, a szeme sem rebben. Ha viszont valakinek sok a sava /reflux/ nem érdemes kihívnia maga ellen a sosrot. Inkább mellõzze az erõs, fûszeres ételeket. A sok és nagyon erõs ételek nem tesznek jót sem a gyomornak, sem a bélrendszernek. Folyamatos hasmenést is okozhatnak, vagyis állandó irritációt.
Második! Még eljöhet az az idõ, mikor jobban érdekel az egészséged. Lehet, hogy akkor már késõ lesz. És akkor tényleg [email protected] a bélflórádat!
A kérdező hozzászólása: Köszi! :) Az az igazság, hogy én tipikusan az az ember vagyok, akit a példában említettél, hogy elrágom a cseresznyepaprikát, de semmmi extra. A környezetembõl sokan meg is szokták kérdezni, hogy nem érzem-e a csípõset, vagy mi? Egyszerûen imádom, ha valami étel pikáns! :) És, ezért kérdezem, hogy mivel a baktériumok és vírusok, meg semmi egyéb mikrobák nem szeretik a pikáns dolgokat, hogy akkor a bélflóra, ami gyakorlatilag csak ebbõl áll, hogy viseli! :)

Árthatok a babámnak a csípős ételekkel?

Imádom a csíp?s kajákat, és mostanában rendszeresen ilyeneket kívánok. Utána viszont eléggé ég a gyomrom. Árt a babámnak, ha néha-néha engedek a kísértésnek?

Legjobb válasz: Remélem nem ártasz mert én akárhányszor meglátok egy kíni éttermet berohanok egy adag szecsuániért....iszonyatosan kívánom a csípõset.. 34 hetes kismami

Remélem nem ártasz mert én akárhányszor meglátok egy kíni éttermet berohanok egy adag szecsuániért....iszonyatosan kívánom a csípõset.. 34 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: A szecsuánit én is imádom, de most éppen gyrost ennék csípõs szósszal :)
Én is nagyon szeretem a csípõset és amióta terhes vagyok azóta duplán kívánom . Szerintem nem lehet baja tölle.Én nagyon sokat eszek csípõs ételeket. Minden nap. Annyira kívánom. 39.hetes kismama
Én is kívánom a csípõset, az 5. hét óta. :) Amit kívánsz, azzal tuti nem ártasz a kicsinek. Majd érezni fogod, hogy mi az, amit kerülnöd kell. A kicsi a tudtodra fogja adni. :) ))

Nagyon kivánom a csipős ételeket. Árthatok a babának?

Kinai kaja, és er?spista, minden mennyiségben, kivánom az almapaprikát. Heti szinten 3-4szer eszem is, mert nem bírom megállni. Árthatok a pocaklakómnak. Nem fáj a hasam, és kifele sem csíp. 12+2hetes

Legjobb válasz: én is nagyon szeretem, de most kihagyom az ilyen kajákat, merthogy -elméletileg nem ártasz vele, meg azt kell enni amit kívánsz- de azt hallottam hogy megváltozhat a magzatvíz íze meg összetétele a csípõs kajától, és ez nem biztos hogy tetszik a babának.

én is nagyon szeretem, de most kihagyom az ilyen kajákat, merthogy -elméletileg nem ártasz vele, meg azt kell enni amit kívánsz- de azt hallottam hogy megváltozhat a magzatvíz íze meg összetétele a csípõs kajától, és ez nem biztos hogy tetszik a babának.
Szerintem nem ártalmas. Én is így voltam a dologgal, terhesség alatt sok fûszeres és csípõs kaját ettem, a babának semmi baja nem lett (most 7 hónapos). Viszont szülés után azonnal abba kell hagyni az ilyen ételek fogyasztását, mert akkor már hasfájást és ekcémás elváltozást okozhat.
Szia. Nem ártasz vele. Az, hogy nem tetszik a babának az sem igaz, legalábbis még nem. Ízeket majd csak a 20-ik hét után fog érezni.
Ugyanúgy kívánom én is az erõs csípõs kaját, eddig nem kívántam, de most mindenhez.Szintén 12 hetes vagyok.
16 hetes vagyok és szinte még a gyümölcslevest is csípõsen enném ha lehetne. Nem hiszem hogy árt a babának, csak nem kell túlzásba vinnünk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Az a baj, hogy már a papa is észrevette, hogy rengeteg erõset eszek, és megkért, hogy ne egyem, mert félti a babáját.:) :) peddig én nagyon kivánom, így majd sutyiban fogok néha eszegetni. A füszeres kajákat elõtte is nagyon szerettem, de a csipõset csak mértékkel ettem. Most mindig a szám izén érzem a csipõs érzést. Viszont mikkor eszem, nem tünik fel, hogy csípne.
Én is ölni tudtam volna egy darabig miatta, de mindig csak egy kicsit ettem-de ettem semmi baja nincs sõt csodaszép kisfiam van.azért sokat ne egyél de ne vond meg magadtól.nem fogsz így ártani ne aggódj, de tényleg mértékkel, hidd el válltozni fog ez is.5hetes kisfiu mamája
Én is eszem szinte mindennap a cseresznyepaprikát, nem bírom megállni. Itt a kert s ha kívánom csak kimegyek s szedek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!